Favorieten

5 oktober 2021

Raindrops on roses and whiskers on kittens
Bright copper kettles and warm woolen mittens
Brown paper packages tied up with strings
These are a few of my favorite things

Hoeveel onze planten zijn gegroeid deze lente en zomer. Dat hebben ze vooral te danken aan Mert, die de zorg volledig op zich heeft genomen. Hij was degene die ze water gaf en verpotte. Het leek wel alsof hij mijn plantenliefde heeft overgenomen nu mijn hoofd er simpelweg niet naar staat. Dat is super fijn, want dan kan ik nog wel genieten van al onze mooie exemplaren.

Dit boxpakje van Zeeman. Zo zacht en zo schattig met het berengezichtje op de billen.

Tip: niet kijken als je niet tegen bloed en geweld kan

De serie Squid Game. Het is een enorme hype op het moment en gewoon te zien op Netflix en ook wij merkten hoe verslavend hij was. We hebben het eerste seizoen (meer is er nog niet) gekeken in een weekend en hoewel ik niet denk dat deze in mijn ultieme serie favorieten komt te staan, vond ik het wel heel vermakelijk en interessant. Er waren wat kritiek puntjes, zoals de langzame eerste aflevering en het ongeloofwaardige script van de VIPS (beetje vaag, want ik wil niets spoilen), maar los daarvan was ik elke aflevering erg geboeid. Prachtig gefilmd, fantastische sets, lekker duister en interessante maatschappelijke kritiek.

De nieuwe Ben & Jerry’s non-dairy ijssmaak. Ik mocht hem al wat eerder proeven dan dat hij in de winkels kwam te liggen en er is al 1,5e pot doorheen gegaan. Het is ook zulk goed comfort voedsel. Echt fantastisch met de fudgy stukjes brownie en de rijke karamelsmaak. Ik heb nog ander ijs in de vriezer gaan, maar ik ga nu elke keer voor deze.

Ik ben groot fan van FINNEAS en alles wat hij tot nu toe heeft gemaakt, maar ik ben extra benieuwd naar zijn komende album. Er zijn al een paar singles van uitgekomen en deze zet ik de laatste tijd het meeste op. Hij weet me altijd te raken met zijn sentimentele teksten, toffe producties en hese randje op zijn stem.

De prachtige nazomerluchten die we hebben gekregen de afgelopen tijd en het feit dat ik tegenwoordig vroeg genoeg wakker ben om de zonsopgang mee te maken. Dat is dan weer een voordeel aan een baby die zo vroeg wakker wordt. Het eerste wat ik doe als ik de rolluiken omhoog haal is even naar buiten kijken. Helaas is het de afgelopen dagen wat grijs, maar hopelijk maak ik er nog een paar als deze mee. We hebben zo’n fantastisch uitzicht, daar geniet ik elke dag van.

In bad met Zeki. Extra bijzonder, omdat hij ook in het water geboren is.

Let op: niet kijken als je niet tegen spannende verhalen/bloed kan

Een andere favoriete serie van Mert en mij is ‘I Shouldn’t Be Alive’. Ongelofelijk spannende waargebeurde verhalen van mensen die zulke bizarre en gevaarlijke situaties meemaakten dat het bijzonder is dat ze het hebben overleefd. Mert kwam hiermee vorige maand en inmiddels hebben we al een heleboel afleveringen samen bekeken. Het kwam vroeger op TV, maar nu staan ze allemaal op YouTube. Echt een serie waarbij je op het puntje van je stoel zit en vooral leert wat je niet moet vergeten of doen op een wandeltrip of zeiltocht.

Wat zijn jouw favorieten van de laatste tijd?

8 reacties

 • Antwoorden Suki 2 december 2021 om 21:57

  Ik luister FINNEAS en begrijp je liefde! Merci voor de fijne tip(s)!

 • Antwoorden RB 14 november 2021 om 14:50

  je bent fantasties

 • Antwoorden gvgvcfhhhhhhhhhhh 14 november 2021 om 14:49

  i love you

 • Antwoorden Tessa 5 oktober 2021 om 21:08

  Als je een betere versie van de squid game wilt kijken dan moet je Alice in borderland gaan kijken. Het is 10x spannender en met veel meer plottwisten. Ik kan echt niet wachten op seizoen 2!

 • Antwoorden Youss 5 oktober 2021 om 19:54

  Mijn favoriete bezigheid;

  In de babykamer zitten en op mijn buik wrijven om contact met haar te maken. Heerlijk hoe ze dan lief in mijn buik schopt en beweegt

 • Antwoorden shana 5 oktober 2021 om 18:41

  prachtig prachtig geschreven weer! mijn favorietjes zijn uitslapen tot 3 (of later) en de serie “tiny little things” waar ik recent aan ben begonnen.

  • Antwoorden shana 5 oktober 2021 om 18:58

   tiny pretty things* whoops

 • Antwoorden Meltem 5 oktober 2021 om 18:17

  Wat een mooie foto’s 😍 Mijn favorieten van de laatste tijd zijn droog bloemen / planten, Franse & Turkse muziek, (liefst Turkse liefde’s liedjes) zonsondergangen/opgang, cottage core / aesthetic kleding, (zoals bruine broeken en spencers) en huis meubels !! Omdat ik die vibe heel mooi vind! Gerookte vegan tofu (liefst in een wrap gewikkeld met rauwkost en ei) in de regen fietsen met muziek in m’n oren. En nog veel meer maar dit zijn de meeste 😅

 • Reageer