Simpele quinoasalade met geroosterde groenten

18 augustus 2020

Er was een tijd dat ik quinoa haatte. Ik had zelfs een pet waar ‘fuck quinoa’ op stond. Het leek de ultieme overdreven fitgirl hype een paar jaar terug en elke keer als ik het proefde vond ik het ronduit smerig. Well, times have changed. Inmiddels maak ik graag quinoa, het liefste in de vorm van een salade met lekker veel groente erin. Ik deel mijn favoriete recept graag met jullie. Deze is heel simpel en staat zo op tafel!

Wat heb je nodig?

voor twee personen
– 150 gram quinoa
– 1 courgette
– 2 paprika’s
– twee sjalotjes
– 125 gram cherrytomaatjes
– 4 teentjes knoflook
– 200 gram linzen (uit blik)
– groentebouillon
– olijfolie

voor de dressing:
– 2 theelepels mosterd
– halve theelepel sambal
– 3 eetlepels extra vierge olijfolie
– 2 eetlepels rode wijnazijn

Je verwarmt de oven voor op 200 graden. De groenten snijd je grof in blokjes of schijfjes, net wat je lekker vindt. Snijd ze in ieder geval niet té dun, want dan is de kans groot dat ze verbranden in de oven. Te dik zorgt ervoor dat ze minder snel gaar worden. Verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. De teentjes knoflook mogen erbij, inclusief schil. Strooi er wat zout en peper overheen en dan mag de plaat de oven in voor 15-20 minuten, totdat alle groenten gaar zijn.

Kook nu de quinoa. Voor 150 gram quinoa houd je ongeveer 300 ml water aan. Voeg een schepje bouillonpoeder toe voor een kruidigere smaak en laat dit 10 minuten koken op zacht vuur.

Ondertussen maak je de dressing: doe de mosterd, sambal, olijfolie en rode wijnazijn samen in een kommetje en meng goed, totdat de dressing er egaal uit ziet. Breng op smaak met wat peper en zout. Spoel de linzen om in een zeef en zet apart.

Als alle groenten gaar zijn haal je ze uit de oven. Vergeet niet de teentjes knoflook er uit te plukken, want die moeten eerst nog uit de schil, voordat je ze door de salade heen gooit. Maak nu een schaal op met de quinoa, linzen, geroosterde groenten en meng de dressing er doorheen. Et voila, eet smakelijk!

Extra tipje: ook erg lekker met verse peterselie eroverheen

Eet smakelijk!

3 reacties

 • Antwoorden Maria 20 november 2020 om 20:22

  Smakkelijk
  Lioumchat.com

 • Antwoorden Ilona Wielinga 27 september 2020 om 14:21

  Deze ga ik zeker onthouden!

 • Antwoorden Ellen 21 augustus 2020 om 09:29

  Mmmm :)

 • Reageer