• een blije lijst •

5 juli 2018

Hey. Ik verbaas me over het feit hoe makkelijk ik dingen uit mijn leven laat glijden, wanneer ik gefocust ben op iets anders. Niet omdat ik ze niet leuk vind, maar omdat ik heel moeilijk mijn aandacht verdeel. Zo spreek ik makkelijk een vriendin maanden niet, wanneer diegene me zelf geen appje stuurt. Wanneer we dan in gesprek zijn merk ik hoe gezellig het voelt, maar na zo’n gesprek verdwijnt de ander weer snel uit mijn gedachten. Ik zou willen dat het anders was, maar misschien ben ik simpelweg slecht in vriendschap. Maar daar gaat dit stukje niet over. Ik wilde zeggen dat ik mijn blog was vergeten. De plek waar ik jarenlang schreef over lief en leed, mijn startpagina was, aanvoelde als mijn kindje. En gisteravond voelde ik ineens de extreme drang om te typen, een bericht langer dan ik kan plaatsen onder een Instagram foto, voor een publiek dat nog wat intiemer aanvoelt dan op Twitter. Toch heb ik gisteren niet geschreven, want ik verloor mezelf in de duizenden blogposts die ik ooit online heb gezet. En gisteravond, helaas voor jullie, offline heb gehaald. Het voelde als iets wat ik moest doen, iets wat me rust zou geven, net als wat ik met veel van mijn YouTube video’s heb gedaan. Dat oude stukje van mij wil ik weer voor mezelf hebben. Vandaar dat ik niets heb verwijderd, maar enkel op privé heb gezet. Wat ooit helemaal niet privé aanvoelde, wilde ik nu graag opsluiten in een memory box die alleen ik kan openen.

En omdat ik gisteren niet aan schrijven toekwam, doordat ik tot midden in de nachts blogposts aan het lezen en offline aan het halen was, doe ik het nu. Ik heb een opgefokt dagje. Ik ben boos op de wereld. Zo’n dag waarop ik tegen alles aan wil schoppen en een beetje verval in mijn zelfdestructieve gewoontes. Steevast nog een kopje koffie drinken, terwijl mijn handen al trillen van de hoeveelheid cafeïne in mijn bloed. Dat soort dingen. Ik kwam tot de conclusie dat ik wel een portie blijheid kon gebruiken, dus vandaar dat ik een blije lijst wilde maken. Zoals ik vroeger ook wel eens deed hier.

• MUZIEK •

Muziek staat gelijk aan emotie. Ik zou de hele dag Damien Rice kunnen gaan luisteren, maar daar word niemand blij van (of ja, VET MOOI, maar niet bevorderlijk voor je emo bui). Dus bij deze een paar van mijn favoriete blije liedjes.

Ik ben zo verliefd op Tessa. Het is echt best wel een opgave om een pop nummer te maken, dat nog steeds indie aanvoelt en zij doet het gewoon keer op keer. Crush vind ik honderd procent haar beste liedje tot nu toe (al is lyrics-wise ‘On My Own’ nog steeds mijn favorietje) en ik wil meteen dansen en kleding kopen in primaire zonneschijnkleuren.

Oh, ik ben ook verliefd op Billie. Ik heb het idee dat Billie me zo veel meer vertrouwen heeft gegeven in het idee dat je je niets hoeft aan te trekken van een ander als het gaat om hoe je eruit ziet, of wat je maakt. Ik kom er gewoon elke dag achter dat ik nog steeds zó veel nadenk over wat anderen van me vinden en dat is irritatiepunt nr. 1 in mijn leven op het moment. Maar dit liedje van haar is zo heerlijk. Ik zing hem de hele dag.

Ik ben niet verliefd op Brendon. Wel op z’n nieuwe muziek! Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet het beste album van Panic! tot nu toe vind, máár dat betekent niet dat ik er niet extreem van aan het genieten ben. Er zitten een paar hele mooie pareltjes op de nieuwe plaat en ‘Roaring 20’s’ is er een van. Hij heeft dezelfde swing vibe als Death Of A Bachelor en een beetje als meerdere liedjes van de Pretty. Odd. plaat en daar wil ik meteen door dansen door de woonkamer.

En als alle moderne muziek wegvalt, heb ik altijd ABBA nog. Ik hou met heel mijn hart van ABBA en bijna alles wat ze gemaakt hebben. Ik moet altijd denken aan dat Mert en ik in de taxi zaten in Roemenië, onze chauffeur geen woord Engels sprak, maar wel een cd van ABBA opzette en ik schaamteloos heb mee zitten zingen. Zo lekker.

• LIFE •

Een paar dingen om gelukkig van te worden in mijn persoonlijke leven op het moment:

– Ik had eind vorig jaar als doel om in 2018 op een gegeven moment minimaal drie dagen per week in de studio te zitten om muziek te maken en dat is nu gaande. Ik tweette het laatst ook al, maar ik ben nergens zo gelukkig in mijn werk als in de studio. Tegelijkertijd ben ik er ook bang, boos, gefrustreerd en verdrietig. Maar juist door die achtbaan van emoties is het zo puur en heb ik altijd zin om iets te maken.

– Morgen leef ik een JAAR als een veganistisch mens!!! Dat maakt me oprecht heel blij, omdat ik voor die beslissing het idee had dat ik dat nooit zou volhouden. Ik heb veel dingen geprobeerd rondom voedsel (suikervrij, koolhydraatarm), maar niets heb ik zo makkelijk ervaren als veganistisch eten. En bovendien geeft het me elke dag een goed karma gevoel.

– Ik hou zo bizar veel van mijn familie.

– En van Mert en zijn familie.

– Stip de kat is al bijna vijftien jaar mijn beste vriendin.

– Sinds ik bezig ben met kijken naar tweedehands kleding en het steunen van kleinere kledingmerken, het liefst waarbij ze de kleding zelf produceren, ben ik zó veel enthousiaster over fashion. Ik ben kieskeuriger over wat ik koop en daardoor koop ik veel meer bijzondere, unieke items. Ik durf felle kleuren te dragen, waar mijn kledingkast twee jaar terug nog helemaal donkergekleurd was. En ik bouw een band op met wat kleine shops en ben super blij dat ik hen een podium kan bieden op mijn social media, waar ze hopelijk weer enthousiast publiek voor terug krijgen. Het is zo veel leuker om een klein merk te promoten dan een miljoenenbedrijf.

– Ik kwam er afgelopen jaar achter dat ik best wel jaloers kan zijn. Iets wat ik nooit eerder bij mezelf had ontdekt en een eigenschap die ik haat met heel mijn zijn. De laatste tijd kan ik die gevoelens heel goed de baas zijn en ze vervangen door iets positiefs.

• RANDOM •

– Ik heb een tweedehands DHL shirt gekocht en ik kan niet wachten om hem aan te trekken en mensen in de war te brengen over of ik nou bij DHL werk of niet.

– De video’s van het kanaal The Dodo geven me zo veel vertrouwen in de mensheid én ik wil echt heel graag vrienden worden met al deze helden.

– Het is al heel lang lekker weer en hoewel ik niet echt heel goed functioneer in de zon, voel ik me wel duizend keer beter, dan wanneer het koud en grauw is.

– We komen steeds dichterbij mijn nieuwe muziek!!!!!!!

– M’n leuke vriendje is zo goed bezig met uploaden en hij levert zulke hoge kwaliteit. ZO TROTS.

– Vera had zo’n mooi groen co-ord setje aan toen ik haar zag deze week.

– Ik heb veel in de trein gezeten de laatste tijd en dat geeft me zo’n goed gevoel! Behalve dat ik tijd over houd om mijn make-up te doen en een broodje te eten, draag ik ook mijn steentje bij door niet zoveel CO2 uit te stoten. Ik rij nog steeds veel te veel in mijn auto (vind ik!) en ik had een hele tijd een enorme afkeer tegen de trein, maar ik heb het eigenlijk heel chill ervaren de laatste weken.

– NIEUWE MUZIEK!!!

– – – – – – – – – –

Oké, dit heeft geholpen. Blije lijsten zijn goed om te maken, soms. Kusjes.

23 reacties

 • Antwoorden Boulevard Fashion 9 februari 2021 om 17:00

  Wat een leuke blije lijst! Heel leuk om te lezen. :)

 • Antwoorden Noémim 20 september 2018 om 12:47

  Ik vind het echt heerlijk om af en toe weer even naar je site te gaan om te kijken of er nog iets gepost is. Ik snap dat je al je artikelen offline hebt gehaald, het is net een soort oud fotoboek. Leuk om te laten zien aan je familieleden, maar wel iets wat je ook een beetje voor jezelf wilt houden.
  Ik heb super veel respect voor jou <3

 • Antwoorden Sonja 18 augustus 2018 om 22:40

  Hé wat fijn om weer eens een blogpost van je te lezen. Inderdaad toch net een andere manier van communiceren.. ik hou ervan, al ben ik zelf een tijdje geleden gestopt met het schrijven en lezen van blogs. Maar krijg er nu toch wel nostalgie naar! Ik zag je video over 7 september en dacht, even kijken of je toevallig ook iets erover op je blog hebt gezet. En ik zie het een paar keer voorbij komen in deze lijst! Super fijn dat je er zo blij van wordt en ik ben zó benieuwd wat je hebt gemaakt nu je echt jezelf meer ontwikkeld hebt als muzikant en er meer van jezelf in hebt kunnen leggen! Kijk ernaar uit. Oh en je inspireert me ook om zélf bezig te zijn met muziek. Een van de leukste dingen om te doen, right:) Oja ik wilde nog zeggen dat jaloersheid een bitch is. Joe! X

 • Antwoorden Muurstickers 16 augustus 2018 om 21:39

  Mooie blije lijst en die filmpjes van The Dodo zijn geweldig. Hehe ben benieuwd of je aan word gesproken over je DHL shirt ;-)

 • Antwoorden Céline 8 augustus 2018 om 15:25

  Ik snap je helemaal Teske. Ik denk er al een tijdje over na om hetzelfde bij mijn blog te doen. Ik heb na een lange radiostilte vanwege een drukke baan (waar ik niet blij van werd) weer zo’n zin om te schrijven. Alleen op de oude manier kan/wil ik niet meer verder. Ik ben niet meer dat “simpele” meisje dat leuk schrijft over een nieuwe aankoop. Ik heb meer geleerd over (eerlijke) kleding, (teveel) verpakking en plant based eten. Ik word niet blij van meer spullen, wel van creatief bezig zijn. Iets moois maken. Nu alleen nog bepalen waar ik moet beginnen…

 • Antwoorden Rose 14 juli 2018 om 20:41

  Oh no! (Yay voor doen wat je moet doen wat past bij je gevoel) maar ik gebruikte iedere maand je recept voor havermout pannenkoekjes. Zou je misschien alsjeblieft de ingrediënten kunnen zeggen?
  Liefs

  • Antwoorden Teske 18 juli 2018 om 00:05

   Tuurlijk!! <3 Voor 2 personen:
   – 300 milliliter hazelnootmelk (elke soort melk kan, maar deze vind ik zelf erg lekker hierbij)
   – 150 gram havermout
   – 2 theelepels honing
   – 1 ei
   – 1 banaan

   • Antwoorden Anne 23 juli 2018 om 18:21

    Dat was ook een van de dingen die gelijk door mijn hoofd schoten! Veel recepten uitgeprobeerd inmiddels maar dit blijft mijn favoriet! Af en toe kijk ik weer of je wat online hebt gezet en dat maakt mij altijd heel blij! Het is ook zo belangrijk om af en toe een lijstje te maken en stil te staan bij de dingen die je blij maken.

 • Antwoorden Rosa 10 juli 2018 om 16:05

  Fijn je weer te zien, ik doe soms even een rondje vera camilla, teske de schepper, voorheen beautygloss, want een oude vertrouwde blospost blijft fijn.

 • Antwoorden Veerle 9 juli 2018 om 21:01

  Heeeel blij om weer eens een ouderwets blogje te lezen! Ik was net het artikel ‘warm’ uit januari aan het lezen en wat kreeg ik daar toch een heerlijk gevoel bij. Ik bedacht me opeens: hoe tof zou het zijn als Teske podcasts zou maken met fijne verhalen zoals deze? Podcasts zijn super populair nu en het is ook nog eens makkelijk om te maken; het enige wat je nodig hebt is een geluidsrecorder. Lijkt me echt fijn om weg te dromen bij jouw verhalen tijdens het hardlopen of in de trein…

 • Antwoorden Sofie 9 juli 2018 om 15:56

  Blij hier nog eens iets te lezen van je! En wat herken ik veel van je in mezelf. Zo ook dat over de vrienden, ik neem zelden initiatief omdat ik er gewoon niet veel aan denk. Ook het vegan eten, me enkel goed voelen bij eerlijke kledij etc… En ook jaloerse gevoelens ken ik en verafschuw ik van mezelf!

 • Antwoorden Irene 9 juli 2018 om 13:11

  Oh dat ABBA liedje is m’n favo van hen <3 en Billie Eilish heb ik een paar weken geleden ook ontdekt. Zo'n prachtige stem! :) Fijn om nog eens iets te lezen! Ik heb laatst ook wat blogposts offline gehaald, en Instagramfoto's. Moet gewoon kunnen hé!
  Ik herken trouwens wel wat je zegt over die vriendschappen. Soms denk ik er aan om mijn vriendinnen te sturen maar veel vaker niet. Ik heb de belangrijkste nu ook allemaal al minstens twee maanden niet gezien.

 • Antwoorden Lore 9 juli 2018 om 12:57

  Ik vind het fijn dat je zo af en toe nog eens post. Dan ben ik altijd blij verrast als ik je blog nog eens bezoek. Ik heb hier vele uurtjes gespendeerd, maar ik merk ook wel dat het bloggen steeds minder populair wordt en alles verschuift naar youtube. Vind ik ergens jammer, maar langs de andere kant merk ik zelf dat ik eerder op een video klik dan op iemands blog. Morgen vertrek ik naar jouw stad ;) Ik ben heel erg benieuwd. Ben nog nooit in Amsterdam geweest (ik woon in België). Sinds ik de film ‘The fault in our stars’ heb gezien (o ja, ik ben zo iemand die voorspelbare dramafilms TOP vind, don’t ask me why) wil ik de stad zo graag bezoeken en nu is het eindelijk zo ver! ♥

 • Antwoorden Sonja 7 juli 2018 om 20:30

  Leuk om te lezen. Maar helaas kan ik nu niet meer bij ons favoriete recept van de Oreotaart die ik voor morgen zou maken. … Dat is wel erg jammer. Ik hoop dat het lukt uit mijn hoofd

  • Antwoorden Teske 8 juli 2018 om 14:58

   Oh nee! Hierbij even gekopieerd:

   – Een 26 cm springvorm
   – Een rol digestive koekjes
   – 100 gram ongezouten boter
   – 500 ml ongeklopte slagroom
   – Twee bakjes Mon Chou Zacht & Luchtig
   – 200 gram suiker
   – 1,5 rol normale Oreo’s
   – 1 pak Oreo’s met witte of bruine chocolade

   Je begint met het fijnstampen van de digestive koekjes. Dit kan je doen met een keukenmachine, maar ik vind het leuk om erop los te rammen en deed het met een lepel. Ik deed de rol koekjes in een grote plastic zak en drukte ze met de lepel plat. Later had ik iets zwaarder geschut nodig en gebruikte ik een gevulde voorraadpot. Je mengsel moet eigenlijk nog iets fijner worden dan dit. Je moet ervoor zorgen dat het fijne kruimels zijn, dan heb je de minste kans dat je bodem uit elkaar valt wanneer je de taart gaat snijden. Vervolgens smelt je de 100 gram ongezouten boter in de pan of in de magnetron. Wanneer dit volledig gesmolten is roer je het koekmengsel erdoorheen. Het moet niet zacht zijn, maar wel aan elkaar plakken door de boter. Nadat je de springvorm hebt bekleed met bakpapier doe je het koekmengsel erin. Je drukt het goed aan met een lepel of ander voorwerp en zorgt dat het een egale laag wordt. Nu zet je deze springvorm even in de koelkast, zodat het wat steviger wordt. Hierna ga je de slagroom stijf kloppen. Ik begon heel optimistisch met een garde (want dat kon ik wel, dacht ik), maar eindigde toch met een mixer. Bij het stijfkloppen van de slagroom moet je opletten dat je het niet té stijf maakt. Het moet gewoon aanvoelen en eruit zien als kant en klare slagroom. Wanneer je het te stijf of te hard maakt, dan kan je niet meer terug. Hierna voeg je in een andere kom de monchou en de suiker samen. Dit roer je door elkaar met een garde of lepel, totdat je een glad mengsel hebt. Zo zag mijn yummy mengsel eruit. Hierna roer je ook de slagroom erdoorheen. Dit mix je even goed samen, maar niet te lang, want dan wordt het weer te stijf. k besloot met de keukenmachine de oreo’s tot moes te malen. Dit kan je echter ook weer gewoon prima op de manier doen die ik aan het begin van het artikel liet zien, maar ik word tijdens het koken/bakken altijd een beetje lui. Ik heb ervoor gekozen om een deel heel fijn te malen en een ander deel wat grover te laten. Dit roer je dan ook weer vanzelfsprekend door het monchou-slagroom mengsel heen. Dit kan weer gewoon met een garde of lepel, want het wordt erg snel opgenomen. Je giet het complete mengsel in de springvorm, over het koekmengsel heen en strijkt het glad. Nu ga je de met chocola bedekte oreo’s in stukjes breken of snijden en die druk je in het mengsel. Hoe je dit doet is aan jou. Ik ben persoonlijk niet zo netjes als het gaat om decoreren. Ik heb alle stukjes gezellig door elkaar gelegd. Ziet dat er niet leuk uit? Nu zet je de taart weer in de koelkast, want hij heeft nog wel een paar uur nodig om goed op te stijven. Wanneer dat is gebeurd, dan is je taart helemaal klaar.

   xxxx

   • Antwoorden Lore 9 juli 2018 om 12:52

    Haha, zo lief dat je dat even zoekt ♥

   • Antwoorden Sonja 9 augustus 2018 om 10:47

    Super ! Nog bedankt. Ik ga ditgauw weer vastleggen voor de volgende keer. ?

 • Antwoorden Mariette 6 juli 2018 om 19:33

  Jaa Teske weer met een random berichtje op haar blog! <3. Ik volg je al jaren heel trouw en vind het enorm knap van je dat je zoveel offline hebt gehaald en het persoonlijk wilt houden. Ben erg blij met deze post, aangezien ik een "lastige" week had.

  xxx

 • Antwoorden Iris 6 juli 2018 om 17:51

  Wat een leuk lijstje! Ik vind het echt leuk dat je een DHL-shirt hebt gekocht. Werkelijk geen idee dat het kon, maar ik houd van zulke random dingen.

 • Antwoorden Sheltey 6 juli 2018 om 14:36

  Dit maakt me blij! Tes je bent de leukste !

 • Antwoorden Lisa ? 5 juli 2018 om 23:10

  Teske ik hou hou hou van je blog ???

 • Antwoorden Leonie 5 juli 2018 om 21:43

  Had echt een stomme week :( dit blije lijstje maakt mij blij :)

 • Antwoorden Evelyn 5 juli 2018 om 19:03

  En je blije lijst was ook heel leuk om te lezen ? love it

 • Reageer