• hey 2018 •

1 januari 2018

Ik maak elk jaar plannen met betrekking tot het nieuwe jaar, maar eigenlijk meer met de reden dat ik het gewoon leuk vind om lijstjes te maken. Natuurlijk is het fijn om eventjes stil te staan bij wat je wil bereiken in het komende jaar, maar eigenlijk hoef je daar geen jaarwisseling voor te hebben. Dit is de eerste keer dat ik een nieuw jaar in ga zonder lijstje met doelen, maar mét een heel positief gevoel over het jaar dat eraan komt. Ik kan het geeneens goed uitleggen, maar ik heb enorm uitgekeken naar 1 januari en nu we in 2018 zijn beland zet dat gevoel gelukkig door. Ik heb zo veel zin in dit jaar.

Afgelopen jaar was rommelig. Op carrière gebied, maar ook in m’n hoofd. Ik maakte grote veranderingen in de manier hoe ik mijn YouTube kanaal run en moest veel leren op het gebied van muziek. In mijn brein was het een rotzooitje. Sinds begin 2016 leek er een onweerswolk in mijn hoofd te zijn ontstaan, die een spanning met zich mee bracht en me het gevoel gaf dat elk klein dingetje ‘teveel’ zou zijn. Ik durf het niet te hard te roepen, maar ik zie een link tussen mijn PCOS (ik kwam er begin 2017 achter dat ik een hormoonstoornis heb) en dat rommelige hoofd. Het gaat namelijk de laatste twee maanden veel beter met mijn hormoonbalans en er is geen donder en bliksem geweest in mijn brein. Ik ben er nog niet helemaal achter wat nou echt goed werkt voor mij, maar ik heb dus in ieder geval ook op dat punt veel geleerd.

Omdat het rommelig was, ben ik er wel ingedoken en heb ik nu veel meer duidelijkheid dan een jaar geleden. Ik weet steeds beter wat ik wil. Ik ben niet in de veronderstelling dat ik dit komende jaar geen teleurstellingen of tegenslagen ga meemaken, want dat gebeurt alleen in dromen vol pluizige puppy’s en regenbogen, maar het is zo veel makkelijker om gefocust te werk te gaan als je weet welke weg je moet nemen.

Ik ga in ieder geval weer wat vaker te zien zijn op deze blog, dit komende jaar. Ik heb in 2017 belachelijk weinig geschreven. Niet omdat ik er geen zin in had, maar omdat ik andere dingen voor liet gaan. Zo zonde! En de dingen die ik schrijf en niet publiceer op deze website, komen hopelijk zoveel mogelijk op mijn debuutalbum. Ik heb het al een paar keer eerder geroepen, maar ik ga er nu echt in duiken. De aankomende maand sluit ik me op in mijn huis met mijn keyboard en ukulele’s om te werken aan nieuwe muziek en vanuit daar ga ik lekker veel de studio in. Ik blijf ook gewoon de wekelijkse video uploaden op YouTube hoor! Ik heb nog steeds enorm veel zin om mooie video’s te maken en jullie een stukje te geven van mijn hersenen, ook al heb ik in 2017 ook vaak gemerkt dat ik me er wat minder thuis begon te voelen. Wat ik trouwens niet erg vind, want ik zie ook wel dat er in mijzelf veel is veranderd. En ik voel me nog comfortabel genoeg om lekker video’s te maken op mijn manier.

Zoals ik al zei: meer blogposts dit jaar. Mijn website heeft al heel lang niet meer de prioriteit binnen mijn werk, maar ik mis het delen van kleine stukjes uit mijn leven. Schrijven heeft toch nog altijd een andere charme dan voor een camera gaan zitten om te praten. Ik ga geen beloftes maken over frequentie, maar ik heb er een goed gevoel over. En mocht dat nou net een van mijn weinige voornemens voor 2018 zijn: meer voelen, minder denken. Niet dat ik gelijk allemaal impulsieve keuzes wil gaan maken, maar ietsje minder over-analyseren zou lekker zijn.

Hoe is het met jullie? Ik ga niet zo heel vaak naar feestjes, maar ik heb gisteren met oud & nieuw zo heerlijk gedanst. Jullie ook?

Love, Teske.

23 reacties

 • Antwoorden LeeBiggie 8 juli 2018 om 09:25

  Hi blogger, i’ve been reading your website for some time and I really like coming back here.
  I can see that you probably don’t make money on your page.
  I know one cool method of earning money, I think you will
  like it. Search google for: dracko’s tricks

 • Antwoorden Carlien 22 januari 2018 om 20:32

  Herkenbaar ja. Lekker blijven schrijven & dansen – op naar een top 2018!

 • Antwoorden Mylène 18 januari 2018 om 21:07

  Ahh wat fijn om weer wat van je te lezen hier. Maak er een prachtjaar van dit jaar xxx

 • Antwoorden Maaike 10 januari 2018 om 19:49

  Woehoe! You go girl!

 • Antwoorden Sanne 5 januari 2018 om 20:49

  Aahh ik vind het echt superleuk om te lezen dat je dit jaar van plan bent om weer meer blogposts te gaan schrijven. En ook zo herkenbaar voor mij. Je zei dat je in 2017 belachelijk weinig hebt geschreven. Ik heb precies hetzelfde. Ik heb geen blog, maar ik schrijf wel voor me zelf dingen op in een notitieboek en dat heb ik in 2017 ook echt veel te weinig gedaan. Mijn voornemen is om dit jaar weer meer te gaan schrijven.
  Met oud en nieuw heb ik niet gedanst maar wel gewerkt.
  Ik vind het zó fijn om te lezen dat het goed met je gaat!
  LIEFS
  Sanne

 • Antwoorden Esther 5 januari 2018 om 17:29

  Jaa eindelijk weer een blogpost. Wat heb ik die gemist zeg! Heerlijk dat je met zo’n lekker gevoel 2018 ingaat. Ben benieuwd wat je dit jaar gaat maken. HARTJES????

 • Antwoorden Nienke 4 januari 2018 om 22:17

  Jouw blog site stond nog steeds tussen mijn tabbladen waar ik zo af en toe eens op klikte om te kijken of er iets nieuws op stond. En dit keer was het zo en ik kijk uit naar de volgende stukjes die online komen. Hoewel ik meer via YouTube kijk en reageer dacht ik om het ook is even te laten weten via deze weg dat ik je blogs ook leuk vind om te lezen naast je muziek te luisteren en video’s te bekijken. Verder heb ik niet gedanst met oud en nieuw maar wel lekker spelletjes gespeeld, en dat is naast dansen ook iets waar ik wel blij van wordt. Een fijn nieuwjaar en ik ben benieuwd waar je ons dit jaar op welk vlak dan ook mee verrast en vermaakt.????Hartjes

 • Antwoorden Lolu 3 januari 2018 om 19:10

  Wat fijn te lezen dat je weer wat meer gaat bloggen! Ik heb het stiekem wel gemist. De content die je op je blog plaatste blijft toch anders en net wat meer ‘mijn stijl’ dan het YouTube gebeuren. Al hoop ik wel voor je dat je binnen YouTube jezelf nog kunt blijven ontwikkelen en je thuis kunt gaan voelen hoor! Het is denk ik gewoon voor een ander type publiek (: Niks mis mee. Misschien dat ik het schrijven ook weer op ga pakken als uitlaatklep.

  Ik heb niet gedanst, ik heb lekker met vrienden spelletjes gespeeld en speciaalbier gedronken. Ik haat naar buiten gaan met vuurwerk haha dus ben lekker thuis gebleven. Cheers x

 • Antwoorden Sofie 2 januari 2018 om 19:59

  Oh dat je weer gaat bloggen! Geniet van 2018 en ik hoop dat het een betoverend jaar wordt!

 • Antwoorden Evi 2 januari 2018 om 19:02

  Superleuk dat je weer meer gaat bloggen! Je moet natuurlijk doen waar je je goed bij voelt. Ik ben benieuwd wat er allemaal online gaat komen.

 • Antwoorden Larissa 2 januari 2018 om 16:45

  Wat leuk dat je weer meer gaat bloggen, Teske!

 • Antwoorden Lynn 2 januari 2018 om 15:28

  Fijn dat je weer terug bent op je blog! Ik heb het stiekem wel gemist hoor????. Hopelijk word 2018 een fijn jaar. xx

 • Antwoorden Milou 2 januari 2018 om 12:44

  Wat leuk dat je weer wat meer gaat bloggen! Ik kijk er naar uit. Maak er een mooi jaar van Teske!

 • Antwoorden Dagmar 2 januari 2018 om 12:19

  YAYY!! She’s back. Zin in je posts en ook het nieuwe jaar! Ik ben ook dansend begonnen aan dit jaar:)

 • Antwoorden Lidewij 2 januari 2018 om 12:12

  Ahh ik vind het heel fijn datje wat meer gaat bloggen! Ik zou dat zelf ook weer meer willen oppakken, want het is op mijn site ook al belachelijk lang stil haha. Gelukkig nieuwjaar!

 • Antwoorden Malou | Blonde Blossom 2 januari 2018 om 09:58

  Wat leuk dat je weet meer gaat bloggen! Zelf ben ik ook vastbesloten om meer met mijn blog te doen, maar ik ben benieuwd hoeveel daar van terecht gaat komen! Ik heb in elk geval heel veel zin om jouw verhaaltjes weer te lezen. Fijn dat je zo’n goed gevoel hebt over 2018, ik hoop dat dat gevoel helemaal waarheid blijkt en dat het een topjaar wordt voor je. Malou x

 • Antwoorden Kim 1 januari 2018 om 23:05

  Super leuk dat je weer gaat bloggen ik kijk ernaar uit ????????

 • Antwoorden Esmé 1 januari 2018 om 22:31

  Aahh zo leuk om te lezen dat je weer meer gaat bloggen! Ik heb je echt gemist! En ook ontzettend fijn om te lezen dat het weer beter met je gaat, en dat je met volle moed het nieuwe jaar ingaat! Dat ga ik ook zeker doen! 2017 was niet helemaal mijn jaartje, maar ik ga van 2018 het beste maken! Ik wil je een super 2018 wensen. Dat het een jaar mag zijn vol met leuke dingen :) Mijn Oud en Nieuw was erg gezellig, met familie. Ik heb voor het eerst in mijn leven champagne gedronken, en je had echt gelijk, het is echt niet lekker hahahaha. Verder had ik knalerwtjes gekregen van mijn tante, en die heb ik lekker op de weg gegooid. Genieten! Hahahaha xxxx

 • Antwoorden Sandy 1 januari 2018 om 22:15

  Leuk dat je weer wat vaker gaat bloggen dit jaar, welkom terug ????

 • Antwoorden Yara 1 januari 2018 om 22:14

  Wat ontzettend fijn om te lezen dat het een stuk beter gaat met jou en je hormoombalans. Ik vind dat jij je elk jaar weer zo ontzettend veel ontwikkeld hebt. En ben heel trots op jou wat je bereikt. Je muziek, je videos, je leven buiten dit alles om zijn prachtig en zijn door de jaren heen zo volwassen geworden. Geniet van alles en fijne 2018 ❤ en ik ben heerlijk 2018 ingedanst ❤ hartjes

 • Antwoorden Judith de Kraker 1 januari 2018 om 22:14

  aaaah ik ben oprecht zo blij dat je weer terug bent op je blog!! heb het echt gemist <3 mijn 2017 was een achtbaan met ongelofelijke ups en hele erge downs, maar ben erg excited voor 2018 en hoop jou ook veel te kunnen gaan zien dit jaar <3 zelf heb ik gister ook lekker veel gedanst en was ik vandaag lekker brak haha :)

 • Antwoorden Cadisha (Mertske4life) 1 januari 2018 om 22:13

  Teske ik ben zo trots op je❤️je moet doen waar je je goed bij voelt en niet iets wat andere mensen willen dat je doet! Ik heb een hele leuke Oud&nieuw gehad met vriendinnen en vrienden en onze ouders (omdat die ook allemaal bevriend zijn) ????⭐

 • Antwoorden Sterre 1 januari 2018 om 22:09

  Super leuk dat je meer met je blog gaat doen xx Sterre

 • Reageer