• vragen aan de liefde •

10 april 2017

afgelopen vrijdag had ik mijn show in Paradiso en ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat het een van de mooiste dagen van mijn leven was. Ik ben zo dankbaar voor iedereen die is komen kijken en ervoor zorgde dat ik me ontspannen voelde en daardoor de show kon geven die ik wilde geven. Ook ben ik dankbaar dat, op het moment dat ik een van mijn gedichten voorlas, de zaal muisstil was. Het is nogal kwetsbaar, zo’n gedicht delen met een zaal van 1500 mensen, maar door de goede sfeer heb ik er geen moment spijt van gehad. Het leek me mooi om hem ook nog even hier te plaatsen, aangezien ik dat met meer van mijn gedichtjes heb gedaan. Vaak blijven ze in de notities van mijn mobiel staan, maar deze mag online. Bij deze.

hoe kan ik geven
of troosten, of zien
wat nodig is om
ook maar even
aan te raken
wat jij verdient

wanneer mijn hoofd
zich weer vol laat lopen
met wankeling
en hindernis
de scherpte haast
vertroebeld
ik niet meer zie
wat helder is

hoe kan ik
de ruimte bieden
aan wat jij voelt
en denkt
op dagen dat ik
al het liefst
mijn eigen lijf
was uitgerend

hoe neem ik op
wanneer je me
vertelt hoe mooi ik ben
op het moment
dat spiegelbeeld
niets meer is
dan iets onbekends

hoe kan ik duiken
en graven, en zoeken
in het diepste
van jouw brein
als ik niet weet
wat ik moet doen
om compleet te zijn

30 reacties

 • Antwoorden Gunes 24 juli 2018 om 21:49

  Waar kan ik je ooit ontmoeten heb er alles voor over
  Probeer het nu al 3jaar

 • Antwoorden Peggy 26 oktober 2017 om 12:16

  Aah wat kun jij mooi dichten Teske! Echt heel tof en inspirerend om te lezen ????????.

 • Antwoorden Jet 19 juli 2017 om 19:59

  Mooi<3

 • Antwoorden Isabelle 27 juni 2017 om 20:11

  Wauw..jeetje, wat een intens mooi gedicht. Die komt goed binnen :)

 • Antwoorden indy 25 april 2017 om 01:31

  Wauw, wat een ontzettend mooi gedicht Tes <3 Veel bewondering voor hoe je in het leven staat <3
  Hartjes megagrote fan Indy

 • Antwoorden Sanne 24 april 2017 om 19:52

  Ontzettend mooi! Ik hoorde laatst het liedje fight song van Rachel platten en moest eigenlijk gelijk aan jou denken. Een vechter! Ongelooflijk hoe jij jezelf hebt ontwikkeld

 • Antwoorden Roos | Soitsrose 24 april 2017 om 16:55

  Wat mooi zeg, jij hebt ook zo veel talenten!

 • Antwoorden Laura 24 april 2017 om 14:49

  Wat een prachtig gedicht, deze ontroert me en komt echt even bij me binnen..

 • Antwoorden Merel 19 april 2017 om 13:39

  Wow.. Bedankt voor het delen!

 • Antwoorden Lonneke 18 april 2017 om 19:53

  Zo mooi Teske!

 • Antwoorden Mariëlle | Me-licious 18 april 2017 om 14:22

  Super mooi gedicht ik krijg er gewoon kippenvel van! Kan me voorstellen dat de gedichten waarin je je gevoelens stopt en het moment waarin je je kwetsbaar opstelt hele mooie maar ook moeilijke momenten kunnen zijn. Als je een menigte van 1500 man stil kan laten luisteren… dan weet je dat je een artiest bent ;)

 • Antwoorden Lolu 15 april 2017 om 15:17

  Ik heb het al via insta tegen je gezegd, maar kan niet vaak genoeg zeggen hoe mooi en professioneel ik het vond. Heb van ieder moment genoten. Was heel bang dat er veel doorheengepraat ging worden omdat dat helaas wel bij het voorprogramma was of dat ik me heel misplaatst ging voelen als 23 jarige tussen jong publiek, maar dat was niet het geval. Het was tof je zo te zien, net zoals je bent op je blog en video’s, maar dan net een tikkeltje meer gegroeid met de jaren. En damn wat klonk je live goed! Keep up the good work! Cheers x

 • Antwoorden Nina 13 april 2017 om 22:45

  Wauw, wat was dat concert te gek! Zeker het begin, dat je opeens op het balkon stond, surprise! Als het kan ben ik er het volgende concert ook bij! Normaal ben ik niet zo van het dichten, maar dit gedicht vind ik echt heel mooi. Je mag er wel vaker eentje delen! Bedankt voor het te gekke concert!

 • Antwoorden Laura 13 april 2017 om 14:43

  Wauw, dit is wel een heel mooi gedicht! Echt prachtig! ????

 • Antwoorden jasmijn 13 april 2017 om 12:21

  Heel mooi gedicht!

 • Antwoorden Lynn 13 april 2017 om 08:35

  wauw! Echt super mooi gezegd. De volgende keer ben ik er (hopelijk) bij <3

 • Antwoorden marit 12 april 2017 om 20:05

  Wat een prachtig gedicht! <3

 • Antwoorden Sonja 11 april 2017 om 20:49

  Wat mooi! Je gedichten zijn altijd zo puur, heel bijzonder. Zo mega gaaf dat je in Paradiso stond en dat het zo’n succes was<3 Ik wil graag ook een keer een optreden van je meemaken, ben zo benieuwd!

 • Antwoorden Daphne 11 april 2017 om 17:24

  Ik vond je prachtig zingen en ook een superleuke show waarin jij jezelf was! En idd het gedichtje, beter mens, en toen je middenin de zaal stond waren magisch.

 • Antwoorden Hanne 11 april 2017 om 12:25

  Wat goed om te horen dat je van het concert hebt kunnen genieten :)

 • Antwoorden Marthe 11 april 2017 om 10:34

  Het concert in Paradiso was echt superleuk! Het was supergezellig en je hebt echt supergoed gezongen! Je was helemaal jezelf en ik vond dat moment dat je je gedicht voorlas ook echt supermagisch. Hopelijk tot een volgend concert! ;)
  (Ik ben mezelf ervan bewust dat ik te veel het woord ‘super’ heb gebruikt in deze reactie hihi)

 • Antwoorden Silke 11 april 2017 om 09:56

  Zo mooi Teske! Ik hoop dat ik ooit eens op een show van jou aanwezig kan zijn, kom je eens naar België? :) Blij dat je hier nog eens post, je gedicht past hier perfect. Liefs!

 • Antwoorden Nicole 11 april 2017 om 09:42

  Wauw!

 • Antwoorden Malou | Blonde Blossom 11 april 2017 om 09:41

  Wat een prachtig gedicht Teske, wauw! Ik vind je schrijfstijl echt heel mooi en kwetsbaar, geweldig. Ik ga het gedicht opslaan, je mag er meer delen hoor! <3

 • Antwoorden Evelien 11 april 2017 om 08:23

  Wow wat een onwijs mooi en puur gedicht! Ik was er dan niet bij, maar ik kan me voorstellen dat je een speld kon horen vallen terwijl je dit gedicht voorlas.

 • Antwoorden Nynke 10 april 2017 om 22:51

  Dit is zo zo zo mooi ♡
  Heel kwetsbaar en soms helaas herkenbaar.

 • Antwoorden Sarina 10 april 2017 om 22:22

  Het is zo fijn te zien dat je je dromen najaagt en het echt doet. Dat het moment perfect is om jouw gedicht te delen met al die mensen moet vast een kick gegeven hebben. Ga zo door Teske, je verdient dit allemaal!

 • Antwoorden Anouk 10 april 2017 om 20:58

  Super mooi gedicht was er helaas niet bij in paradiso volgende keer beter heel trots op jou❤️

 • Antwoorden Karen 10 april 2017 om 20:27

  Ik had afgelopen vrijdagavond niet willen missen, wat deed je het goed <3 Je bent echt een toppper!

 • Antwoorden Mandy 10 april 2017 om 20:21

  Super mooi gedicht Teske! Ik was aanwezig bij je concert in Paradiso, en wauw! Wat was het geweldig! Nog super bedankt voor de hele toffe avond en heb zeer genoten! :)

 • Reageer