• cijfers •

2 februari 2017

Later deze week plaats ik een laatste artikel over mijn coachingsessies vorig jaar. Maar omdat ik al eventjes weg ben geweest van mijn blog, leek het me gek om dat zo out of the blue te publiceren. Het is best een gevoelig stuk, maar bij het schrijven van dat soort stukken kom ik er altijd wel achter hoe blij ik ben dat ik nog ergens een platform heb om zulke artikelen op te zetten. Andere sociale media zijn daar toch minder geschikt voor en dat er inmiddels nog maar een relatief klein groepje overgebleven op mijn blog geeft me een veilig gevoel.

Cijfers. Ik heb echt veel nagedacht over cijfers de laatste tijd. Begin januari kreeg ik in het ziekenhuis te horen dat ik PCOS heb. Gek genoeg ging ik er met precies dat voorgevoel naartoe. Mijn cyclus was zo extreem onregelmatig (lees: ik was al een jaar niet ongesteld geworden) dat ik het graag wilde nakijken, maar op de een of andere manier verwachtte ik al dat dit het zou zijn. Een hormoonstoornis, waarvan de meest impactvolle eigenschap is dat je een verminderde of geen eisprong hebt. Wat dan meteen ook weer betekent dat het niet makkelijk is om kinderen te krijgen. Bij het horen van slecht nieuws komt er in eerste instantie vaak iets stoïcijns over me heen en wil ik alles kapot relativeren, maar na eventjes breek ik toch en dus ben ik hierover ook heel verdrietig geweest. Er is van alles mogelijk in de medische wereld, maar ik vind het menselijk lichaam zó mooi en fascinerend en ik had zo graag gewild dat het op een natuurlijke manier zou werken bij mij. Het voelde echt eventjes alsof ik niet compleet was als vrouw zijnde, maar dat gevoel heb ik gelukkig ook weer snel van me af kunnen zetten.

Hopelijk kan ik alsnog op de natuurlijke manier kinderen krijgen later, want ik heb namelijk besloten om volledig suikervrij te gaan eten (m.u.v. fruitsuikers en eventuele suikervervangers met een lage G.I.). Dat zou de situatie namelijk kunnen verbeteren en er zijn veel succesverhalen over te vinden. Ook kan suikervrij eten bij PCOS helpen voor vermindering van angsten en depressieve neigingen. Ten opzichte van vrouwen die geen PCOS hebben komen depressies 4 keer zo vaak voor en angstklachten komen 6 keer zo vaak voor. Aangezien ik met die twee aspecten afgelopen jaar (lichtjes) kennis heb gemaakt, ben ik ook heel erg benieuwd naar een eventuele verandering daarin.

Toen ik dat inzicht kreeg en me een voorstelling maakte van een leven zonder suiker ging mijn eerste gedachte naar mijn werk. Naar mijn serie Proefwerk, om precies te zijn. Nog nooit had ik een serie die zo succesvol was. Vrijwel elke aflevering is over de 100.000 views gegaan, wat voor mij echt een heleboel is. Vandaar dat Proefwerk ook binnen mijn werk hetgeen was dat het meeste geld opleverde. Aan de ene kant is het dus erg logisch dat ik daar gelijk aan moest denken, maar aan de andere kant haatte ik mezelf eventjes.

Het was gezondheid versus werk. Toekomstdroom versus geld. Al eerder maakte ik een carrièremove die me niet per se financieel hielp, namelijk het stoppen met gebruiken van cosmetica die op dieren getest wordt. Ik verloor een paar van mijn belangrijkste adverteerders, maar ik werd er zelf wel een stuk gelukkiger van op gebied van principes en hoe ik kijk naar de wereld. Vandaar dat ik ook snel besloot dat de cijfers me in deze zin niet in de weg mochten staan. Toch bleef het knagen en opeens werd ik geconfronteerd met het meest onzekere van wat ik doe: alles is afhankelijk van mijn publiek. En natuurlijk heb ik een vaste kern die ontzettend trouw is en me waarschijnlijk nog zal supporten wanneer ik in elke video een broodje met kaas eet zonder iets te zeggen, maar met alleen die mensen ga ik het helaas niet redden als ik dit wil blijven doen als fulltime werk.

Ik ben niet een extreme optimist, maar ik ben gelukkig ook geen pessimist. Ik ging daarom ook weer direct op zoek naar manieren waarop ik alsnog een grote groep mensen kan aanspreken, maar wel dingen kan doen die passen bij mij en vooral passen in het leven dat ik nu leid. Een leven waarin ook muziek een steeds grotere rol aanneemt, een leven waarin ik er steeds meer achter kom dat ik niet naar mezelf wil kijken en ontevreden wil zijn met wat ik daar zie. Er kwamen twee series in me op waar ik me nu heel veilig bij voel en waarvan ik denk dat het zowel kan werken voor die vaste kern, als iemand die toevallig voorbij surft op YouTube. Ik hoop het maar. Ik denk het wel. Als ik er blij van word, zijn er ongetwijfeld mensen die dat ook hebben.

Interessant wel, hoor. Cijfers.

58 reacties

 • Antwoorden Lynn 21 februari 2017 om 11:24

  Echt super mooi gezegd????

  • Antwoorden Hind 11 maart 2017 om 17:28

   Je hebt. Gelijk LYNN

 • Antwoorden Juulsstory 15 februari 2017 om 11:30

  <3 ik blijf je video's kijken , wat er ook gebeurt. Met of zonder eten;-)
  Ik zal het ook een hele grote stap vinden om ineens geen suiker meer te eten, want ik ben er dol op.
  Succes en hartjes!!

 • Antwoorden Sofie 10 februari 2017 om 19:45

  Sterkte om dit te aanvaarden. Ik hoop alvast dat het suikervrije leven kan helpen. Ikzelf eet al 2,5 jaar suikervrij. Dus als ik vind suikervrije video’s interessanter dan je proefwerk en misschien kun je nog mensen inspireren. Succes!

 • Antwoorden Fobe Knockaert 10 februari 2017 om 15:58

  Ik hoop dat het je lukt om te blijven werken als Youtuber/Blogger.

 • Antwoorden Brenda 8 februari 2017 om 21:42

  Dankjewel! Heerlijk even lezen.

 • Antwoorden Lola 8 februari 2017 om 17:15

  Hi Teske!
  Wat leuk dat je weer iets hebt geschreven :)
  Ik wilde even zeggen dat ik er veel vertrouwen in heb dat het allemaal goed komt, met je kanaal maar ook met je gezondheid.
  Hartjes!

 • Antwoorden Kim 8 februari 2017 om 11:20

  Wat mooi geschreven teske en de nieuwe serie bouwplaats vind ik echt een leuke serie.
  Nog heel veel sterkte, hartjes ????

 • Antwoorden Anniek 7 februari 2017 om 19:50

  Wat fijn om weer wat van je te horen! :)

 • Antwoorden jetske 7 februari 2017 om 18:53

  Heel veel suc6 met het suikervrije eten.

 • Antwoorden Camille 6 februari 2017 om 17:23

  Hoi Teske, ik vind het heel goed en knap dat je hebt besloten om voor jouw eigen gezondheid te kiezen! Veel mensen kunnen een voorbeeld hieraan nemen. Ook heb ik er respect voor dat je zoiets heftigs op het internet wilt delen.
  Ik wens je heel veel sterkte en liefde toe en ik heb nu al zin in je nieuwe series!
  Hartjes! <3

 • Antwoorden Lili 6 februari 2017 om 13:11

  Wil je geen proefwerk doen met gezond eten? bv. met exotisch fruit?

 • Antwoorden Mylene 6 februari 2017 om 11:41

  Oh wauw, wat heftig zeg. Wat je nu schrijft en hoe je ermee omgaat, vind ik zo knap. Natuurlijk is het logisch dat je dan ook gaat denken aan werk en geld. Dat hoort er helaas ook allemaal blij. Maar je zegt zelf ook dat je iemand bent die meteen naar oplossingen zoekt en dat is alleen maar goed. Ik ben ervan overtuigd dat er qua werk zoveel mogelijkheden zijn, ook al lijkt dat niet altijd zo. Helemaal als je zo getalenteerd bent als jij :) Jouw creativiteit heeft jou al heel ver gebracht, dus dat kan je nu ook! En wie weet (ik hoop het, ik denk het) zorgt het juist voor nieuwe energie en kom je alleen maar sterker terug :)

 • Antwoorden Inez 5 februari 2017 om 10:57

  Hey Teske! Ik vind het echt erg voor je van de diagnose… Maar nu je die dappere beslissingen hebt genomen, komt alles vast weer goed! XX

 • Antwoorden Nynke 5 februari 2017 om 09:05

  Wat heftig om te horen! Heel dapper dat je er zo open over bent en de mensen die jouw keuzes niet kunnen respecteren zijn je aandacht en moeite niet waard. In de comments las ik ook snel al wat succesverhalen, ik hoop dat suikervrij eten ook voor jou gaat helpen! Tot slot nog even een complimentje voor je schrijfstijl want WAUW. Heel knap hoe je voor alles de juiste woorden weet te vinden.

 • Antwoorden Lieve 4 februari 2017 om 16:42

  Hey Teske, ik kijk al best wel een tijdje op je blog en op je youtube kanaal. Door de video daar wist ik al dat je dit had, nog steeds vind ik het heel dapper van je dat je er zo open over durft te zijn. Ik hoop echt dat je je zo snel mogelijk weer goed voelt! Je schrijft hartstikke mooi, en het lukt je wel om geen suiker te eten. Heel veel hartjes, en geluk van mij. Everything will be alright <3
  xxx Lieve

 • Antwoorden jody 4 februari 2017 om 14:13

  Ik weet nog dat ik je blogje ontdekte toen je nog heel jong was en de wereld volop ontdekte.
  Ik was zo trots toen je blog groeide en je youtubekanaal zo goed als ontplofte! Maar ik denk dat ik het meest respect voor je had toen je je beautyblog omgooide en je enkel deed wat jou interessant leek. En nu verbaas je me opnieuw over hoe sterk je wel bent! Ik heb altijd met veel plezier gekeken naar proefwerk maar ik ben er zeker van dat je nieuwe series opnieuw zullen aanslaan. Kiezen is altijd verliezen, maar in dit geval zie ik het ook als winnen! Heel veel succes in dit nieuwe deel van je leven!

 • Antwoorden Lolu 4 februari 2017 om 09:42

  P.s, ik dareteske je om in je nieuwe serie bouwplaats een creatieve video te maken over hoe je een broodje kaas maakt en eet, eens zien wie de verwijzing snappen op je kanaal haha

 • Antwoorden Anna 4 februari 2017 om 02:46

  Ik zal je altijd blijven volgen lieve mooie Teske! Ook al eet je een broodje stront, ik vind je gewoon een leuk mens om te volgen… wat je ook doet. Je gezondheid is het belangrijkste , daar kunnen geen cijfers tegen op. Moedig en verstandig besluit. Knuf!

 • Antwoorden Chantal 3 februari 2017 om 22:07

  <3 Hartjes!

 • Antwoorden Samantha Karengera 3 februari 2017 om 20:31

  En een megaa leuke foto! ;) xxx

 • Antwoorden Samantha Karengera 3 februari 2017 om 20:30

  Jeetje Tes!
  Ten eerste word ik gek van cijfers.
  Cijfers, cijfers en nog eens van dat cijfer-gedoe.
  Maar even serieus,.. Ik wil even zeggen dat er kijkers, lezers (zoals ik) die zo blij voor je zijn!
  En niet omdat proefwerk stopt (sip sip), maar omdat je zo sterk houdt!
  Als je dit niet doet, zal jij én Mert eruit lijden. En oooh oooh plies plies laat dat niet gebeuren!
  Stay strong babe <3

 • Antwoorden Marina 3 februari 2017 om 19:24

  Hee Teske,

  Bij deze wil ik je een hart onder de riem steken. Ook ik.heb pcos (bijna 2 jaar geen cyclus en ook aardig wat andere klachten). Door mijn dieet en leefstijl drastisch aan te passen is er veel veranderd. Er ontstond een cyclus en nu ben ik, na ongeveer twee jaar, alweer ruim 5 maanden zwanger. Voeding en leefstijl is dus super belangrijk bij pcos. Check eens http://www.healthyhormones.nl. Ik ben bij Myriam op consult geweest en dat heeft me, naast mezelf erin verdiepen en experimenten, erg goed geholpen.

  Bij vragen mag je me mailen, misschien fijn!

  Heel veel sterkte, het komt goed! Xxx

  • Antwoorden Madelon 3 februari 2017 om 23:29

   Ik wil even zeggen dat ik dit echt een superlieve reactie vind waarvan ik denk dat Tekse er ook heel blij mee is :)
   En uiteraard gefeliciteerd met je zwangerschap!!

   • Antwoorden Marina 8 februari 2017 om 22:25

    Dankjewel, wat lief!

 • Antwoorden Lolu 3 februari 2017 om 18:07

  Tegenwoordig volg ik je wat meer via youtube dan eerst, en daar heb ik ook een reactie achtergelaten op je weekdier video (leuk bedacht trouwens). Mar zeg het hier nogmaals dat het een goed besluit van je was en ik hoop dat je je weg in deze leefstijl die niet makkelijk is zal kunnen vinden. Je hoort het vast vaak, maar je bent echt enorm gegroeid naar mijn idee (of meer voor jezelf gaan kiezen en laten zien aan ons, net hoe je het bekijkt). Zoals het stoppen met vloggen enzo. Ik ben benieuwd naar je artikel volgende week en wat de toekomst je zal brengen. Cheers and good luck!

 • Antwoorden Iris 3 februari 2017 om 17:41

  Ik vind het heel dapper dat je gewoon de dingen doet waar je je beter bij voelt. Er zijn altijd wel zanikerds, maar als ik weer een grote blogger/YouTuber zie die iets puur voor de views doet, kijk of lees ik dat stuk juist liever niet. Net als je merchandise: niet je naam in koeienletters op een vormloos goedkoop shirt als levend reclamebord, maar iets dat je daadwerkelijk zou willen dragen.

 • Antwoorden Jenny 3 februari 2017 om 16:20

  Hoi Teske,

  Ben niet echt een ‘trouwe’ volger. Ook niet iemand die vaak reageert. Maar wilde toch even mijn respect voor je uiten! Je keuze om dierproefvrij te gaan werken staat me nog goed bij. En nu deze stap. Je blijft mensen wel triggeren en inspireren! Keep up the good work girl!

 • Antwoorden Jessica J. 3 februari 2017 om 16:17

  Heftig verhaal. Ik vind het erg dapper van je. Goed en verstandig dat je je gezondheid boven je werk kiest. Ik ben benieuwd naar je nieuwe series. ♥

 • Antwoorden Denice 3 februari 2017 om 16:11

  Mooi geschreven! Hang in there girl :)

 • Antwoorden Lian 3 februari 2017 om 12:33

  Hey Teske! Ik vind het heel knap dat je voor je eigen gezondheid kiest boven je werk, al is dat heel moeilijk. Ik denk inderdaad de je in de toekomst heel blij zult zijn met jezelf. Ik heb laatst het boek ‘Taking charge of your fertility’ gelezen. Dit is een boek waarin helemaal wordt uitgelegd hoe je menstruatiecyclus verloopt, en hoe je kunt zien op welk moment je in je cyclus zit etc. Ze leggen uit hoe je je cyclus kunt ‘charten’, dus bijhouden aan de hand van bepaalde tekenen die je lichaam vertoont. Je kunt dit vervolgens gebruiken als anti conceptie, of juist als een manier om zwanger te worden, omdat je dan weet op welk moment je vruchtbaar bent. In dit boek wordt ook aandacht besteed aan PCOS. Door je cyclus te charten kun je er misschien achter komen wat er precies allemaal gebeurt in je lichaam, zodat je ook gerichter oplossingen kunt zoeken, mocht je over een tijdje over kindjes willen gaan nadenken. Er zijn ook een aantal youtubers die hierover praten, mijn lievelings is FemmeHead. Misschien iets om je een keer in te verdiepen!
  Heel veel sterkte in ieder geval en ik ben heel benieuwd naar je nieuwe series!

 • Antwoorden Tess 3 februari 2017 om 11:13

  Mooi geschreven! Ik vind het een heel dapper en goed besluit van je, en k ben heel benieuwd naar je nieuwe series. Sterkte en succes met suikervrij eten, maar k weet dat je t kan!
  Xx Tess *hartjes*

 • Antwoorden Ruth 3 februari 2017 om 10:14

  Aaw Teske je hebt dit gewoon niet verdiend! (Niemand die die diagnose krijgt trouwens). Wat een moeilijk nieuws zeg. Het is trouwens heel logisch dat je kiest voor je gezondheid maar ik kan best snappen dat dat ook best spannend want wat vinden al die mensen daar dan van? Ken je trouwens de website healthyvega? Zij heeft geloof ik ook PCOS en Door te stoppen met suiker eten heeft zij toch gewoon een kindje kunnen krijgen. Misschien een site waar jij iets aan hebt (of in ieder geval steun uit kunt putten?). Ik wens je veel sterkte lieve Teske en ik ben benieuwd naar je nieuwe series :-)

 • Antwoorden Ilse 3 februari 2017 om 08:56

  Wat mooi geschreven en verwoord! Ik wens je veel succes met het suikervrij eten, maar ook met het verwerken van deze klap. En zolang je doet wat je leuk vindt op Youtube en dit enthousiasme kan overdragen, komt het denk ik wel goed financieel gezien :)

 • Antwoorden Eline 3 februari 2017 om 08:35

  Ik vind het erg mooi en zelfs fijn ook dat je dit deelt, zoveel meiden lezen dit nu en denken: dat kan dus ook gebeuren als je problemen hebt. Ik ben in iedergeval iemand bij problemen die al snel denk: dit komt vast door mijn periode of stress, ja ik had het zo druk, of doordat ik suiker at. Ik weet van mezelf dat ook mijn hormonen erg verstoord raken door het eten van suiker. Ik eet daarom ook suikervrij, mijn energie gaat omhoog, bloedsuikerspiegel wordt nogmaal en tijdens mijn periode (sorry) gaat alles zonder kwaaltjes en pijntjes. You’re gonna rock this shit!

 • Antwoorden Roos | Soitsrose 3 februari 2017 om 08:22

  Ik vindt het zo knap van je dat je dit wil gaan proberen! Het gaat je vast lukken, een leven met minder suiker. De nieuwe series klinken echt super dus daar zal het niet aan gaan liggen. Hartjes

 • Antwoorden Lauriëtte 3 februari 2017 om 08:12

  Goed om weer een artikeltje op je blog te zien! Heftig nieuws dat je hebt moeten verwerken.. Is niet niks. Ik vind het mooi dat je je principes voorop stelt bij het maken van keuzes. Lijkt mij een hele uitdaging om suikervrij te leven, maar jij kan dat wel, zet ‘m op! :) xx

 • Antwoorden Irina 3 februari 2017 om 08:10

  Ik hoorde je verhaal afgelopen week natuurlijk al op YouTube en vind het echt heel erg heftig. Het lijkt me zo erg om dit te horen te krijgen en snap helemaal dat je jezelf even niet ‘volledig vrouw’ voelde. Gelukkig heb je je daar nu overheen kunnen zetten: het gaat je vast lukken om zonder/met minder suiker te leven en zo op de natuurlijke manier zwanger te kunnen worden wanneer je daar aan toe bent. Ow en wat betreft YouTube: die series worden vast ook goed ontvangen <3

 • Antwoorden Sabrina 3 februari 2017 om 00:17

  Jeetje, dat is heftig. Ik hoor mss niet bij de harde kern, maar volg je toch trouw op je blog. En lees je artikelen heel graag. Dus jij dankjewel voor een kijkje in je leven!

 • Antwoorden Liu 2 februari 2017 om 22:27

  Poe. Pcos. Dat is niet leuk om te horen. Maar er valt wel mee te leven. En ondanks dat altijd gedaan wordt alsof kinderen krijgen een eitje is, kan er zo veel mis gaan, of in de weg zitten.
  En suikervrij leven: het is minder leuk inderdaad dan een leven met suiker. Maar het is wel te doen. Als je maar 100 procent kapt mis je het niet (Aldus een prediabeet die daardoor miskramen had)

 • Antwoorden Marlous 2 februari 2017 om 21:26

  Wat een mooi geschreven stuk. Heel mooi dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen. Lijkt mij een behoorlijke schok om zo’n diagnose te krijgen. Dat je dan direct aan cijfertjes denkt is niet zo gek, een stabiel inkomen is nou eenmaal ook belangrijk. Denk dat dat een logische (rationele) reactie is. Overigens lijkt het mij ook leuk om proefwerkvideo’s te zien met ander soort eten. Dingen die ik zelf niet zo snel zou kopen (nieuwe producten uit de supermarkt, gekke vleesvervangers, buitenlands eten) maar waar ik wel nieuwsgierig naar ben. Daar zitten vast suikervrije opties tussen. Overigens probeer ik slechts met je mee te denken, je kunt natuurlijk ook gewoon met de serie stoppen. Over een tijdje krijg je vast wel weer een nieuw goed idee!

 • Antwoorden Do 2 februari 2017 om 20:21

  Lieve, lieve Teske
  Ik vind je echt een heldin, in hoe jij omgaat met dit soort “problemen”. Je blijft ontzettend rustig en je gaat er op een volwassen manier mee om. Ik vind het een goede beslissing dat je dan toch maar suikervrij gaat eten. Het raakt mij echt dat je zoveel deelt met je vertrouwde groep kijkers. Ik vind je een geweldige inspiratiebron en je geeft zulke goede input! Echt love you! <3
  xxx Do (een van je eerste abonnees!)

  • Antwoorden Do 2 februari 2017 om 20:24

   PS. Wat is je favoriete seizoen? Mijne is de herfst.. :)

 • Antwoorden Sterre 2 februari 2017 om 20:18

  Lieve Teske! Blijf zoals je bent❤ want zo ben jij gwn jij en dat is perfect <3

 • Antwoorden Anouk 2 februari 2017 om 20:04

  Lieve Teske,
  Ik vond het zelf wel even schrikken dat je PCOS hebt. Ik vind het zo knap hoe je alle beslissingen direct durft te nemen en heb zoveel respect dat je op dit gebied voor je eigen gezondheid kiest. Wat ben je toch een sterke, bewonderingswaardige dame.
  Zie het stoppen met Proefwerk ook van een andere kant, altijd stoppen op je hoogtepunt toch? :)
  Nu komt er vast en zeker een andere serie die aan gaat slaan bij publiek. Ik volg je al wat langer en zie echt creativiteit wat in jou brein afspeelt. Respect hiervoor, want ik ben echt een totaal oncreatief persoon haha.

  Ik geloof er in dat alles uiteindelijk op een manier gaat lukken. Zorg inderdaad dat je altijd iets doet wat je leuk vindt, dat straal je zelf namelijk ook uit. Niets doen wat je niet gelukkig maakt (met uitzonderingen natuurlijk).
  Ik blijf je zeker nog volgen, alleen al om doorzettingsvermogen en kracht uit te halen <3
  xx

 • Antwoorden Marit 2 februari 2017 om 19:20

  Lieve Teske,

  Tjah, ik schrok er wel een beetje van, toen ik hoorde van de diagnose PCOS. Wat ik je toch even wilde vertellen, is dat ik 2 zussen heb die allebei ook PCOS hebben, en er is een (grote) kans, dat ik de diagnose later ook krijg. Ik kan je wel vertellen, dat ik 18/11/2016 een trotse tante ben geworden van een natuurlijke zwangerschap van een van mijn zussen<3 Een geheel suikervrij dieet is lastig, maar ik weet 100% zeker, dat dat geen probleem is bij jou. Ik denk dat ik een van die volgers uit de harde kern ben, en ik wil je wat liefde geven❤ Van mij krijg je alle geluk van de wereld, en de beste toekomst is je ZO gegund! Je bent een lieverd Teske. En ik wordt altijd rustig van je blogposts dus bedankt daarvoor!<3

 • Antwoorden Nancy 2 februari 2017 om 19:14

  Hoi Teske,
  Ik heb zoveel respect voor jou. Ik volg je nu al erg lang en ik heb het idee dat je steeds meer jezelf bent online. De keuze om te stoppen met proefwerk, zal je op YouTube misschien commentaar opleveren, maar ook een hoop respect. Er zijn veel mensen die niet voor zichzelf (of hun toekomst) durven te kiezen. Ik ben soms ook één van die mensen. Door jou voel ik me sterker om ook wat vaker voor mezelf te kiezen. Ik gun je het onwijs om later een of meer mini-teskes of mini-merts te hebben rondlopen. Ik duim voor je, dat het door het suikervrij eten beter met je zal gaan. Ik houd van jouw artikelen en video’s, juist omdat ze zo persoonlijk zijn. Je bent grappig, maar bespreekt ook serieuze dingen. Niemands leven is perfect en jij laat dat ook zien. In jouw video’s vind ik afleiding, maar ook herkenning (wat betreft angsten bijvoorbeeld). Lieve Teske, blijf vooral je eigen keuzes maken. Voor alle problemen komt uiteindelijk wel een oplossing, en zo niet, dan vind je uiteindelijk een manier om ermee te leren leven. Ondertussen blijf ik genieten van jouw video’s, waarover die dan ook gaan.

 • Antwoorden Hedwig 2 februari 2017 om 18:53

  Ik vind het mooi dat je dit soort persoonlijke dingen deelt, juist omdat je zo’n groot publiek, met allerlei meningen, hebt. Doordat jij je zo kwetsbaar op durft te stellen, durf ik dat ook meer : ) het lijkt me moeilijk om zulk nieuws te moeten verwerken, maar je krijgt nooit meer op je schouders dan je aankunt (denk ik dan maar; al voelt het niet zo). Het is jammer dat het ten koste gaat van Proefwerk maar je gezondheid gaat voor! Liefs

  • Antwoorden Hedwig 2 februari 2017 om 18:54

   p.s. ik hoop toch dat die video met het broodje kaas er ooit komt, lijkt me geweldig

 • Antwoorden Lenneke 2 februari 2017 om 18:53

  Ik vind het zo stoer dat jij zo voor en achter je principes staat! En het raakt me dat je PCOS hebt. Hopelijk is het zonder suiker door het leven gaan ook een succesverhaal voor jou en zijn er straks allemaal leuke, kleine Teskes!

 • Antwoorden Anouk 2 februari 2017 om 18:37

  Heeyy lieve Teske
  Dit soort teksten en video’s (die dus iets persoonlijks vertellen) vind ik altijd het leukst. Ook al wordt ik van zo’n bericht ook vaak verdrietig. Ik hoop dat het zo snel mogelijk beter met je gaat. En dat je later op de natuurlijke manier kinderen kunt krijgen. Ik wet eigenlijk wel zeker dat het suikervrij eten je gaat lukken! Als je iets echt graag wilt dan kan je het! Je teksten en je vooral je video’s geven me altijd kracht als ik ff een dipje heb. Net zoals nu dit is dan geen vrolijke tekst maar toch ben ik blij dat ik iets van je hoor zeg maar.(snap je het nog?) Ik was vandaag laat uit ik moest heel veel huiswerk maken en ik moet nu nog meer doen en als ik dan even wat van jou hoor/lees gaat het vaak gelijk een stuk beter!
  Ik vind het jammer dat proefwerk stopt maar ik weet zeker dat dit de juiste keus is en dat de nieuwe series net zo leuk of nog leuker worden!!!
  -xxx- Anouk(een trouwe fan)

 • Antwoorden Sarina 2 februari 2017 om 18:33

  Ik vind het alleen maar knap dat je de overweging durft te nemen en voor je gezondheid en toekomstdromen durft te kiezen. Dit maakt je nog interessanter dan je al was en je blijft leuk om te volgen hoor meid! Ben benieuwd naar je nieuwe series. Veel sterkte in ieder geval en ik zal je blijven ‘volgen’. ;)

  • Antwoorden Teske 2 februari 2017 om 18:33

   dankjewel!! <3

   • Antwoorden Sterre 2 februari 2017 om 20:20

    Live Teske jij moet niet dankje zeggen maar wij aan jou wat jij maar niet allemaal doet voor ons <3 heel veel respect

 • Antwoorden Riemmelth 2 februari 2017 om 18:29

  Heel mooi geschreven en wat een moeilijke, maar goede beslissingen! Dit stuk deed me ook weer een beetje realiseren hoeveel ik houd van het lezen van blogs, dat moet ik maar weer een beetje in mijn routine slijten. Ik houd ook van jouw schrijfstijl trouwens! Wil altijd nog een keer een fictief verhaal van je lezen, om te kijken hoe je schrijfstijl dan is :)

  • Antwoorden Teske 2 februari 2017 om 18:33

   dankjewel!! ik hoop ooit met een fictie boek te komen, maar die droom zet ik nu even on hold, omdat ik me wil focussen op muziek :)

 • Antwoorden ashley 2 februari 2017 om 18:28

  Lieve Teske
  Die gevoelige oprechte stukken op je blog maar ook je video’s raken mij altijd best wel erg. De manier waarop jij dingen in woorden uitdrukt is ontzettend mooi.

  Ik volg je nu al zo ontzettend lang dat ik je als het ware heb zien opgroeien, van tiener tot nu een jong volwassene die ontzettend veel heeft bereikt.
  Het leven zit niet altijd mee voor niemand niet, en het is zo ontzettend mooi om het menselijke en gevoelige deel van jou ook te zien.

  Je bent ontzettend sterk en ik weet zeker dat alles goed gaat komen. De keuze’s die je hebt gemaakt zijn onzettend moeilijke keuze’s maar het zijn wel goede keuze’s geweest.

  Ik wens je zo ontzettend veel geluk en succes en liefde toe en ik blijf je steunen en al je video’s kijken!

  zo veel hartjes en liefde
  -Ashley ( die je al heeeeeel lang volgt maar eigenlijk nog nooit een comment heeft geplaatst)

 • Reageer