• de tijd gaat zo snel •

23 november 2016

Over een week is het december. Ik weet niet of ik het per definitie erg vind, maar ik vind het wel bizar dat het net is alsof ik met mijn ogen heb geknipperd en er een half jaar voorbij is gegaan. Zes maanden geleden kwam mijn single met Polska uit en de maanden die erna kwamen voelen eigenlijk nog het meeste als een droom waar ik nog steeds niet uit ben ontwaakt. Er gebeurt zo veel leuks, en tegelijkertijd pesten mijn hersenen me en vertellen ze me dat er genoeg is om me zorgen over te maken.

Ik kwam op de gedachte dat de tijd snel ging, omdat ik twee foto’s tegen kwam die ik al veel eerder met jullie had willen delen, maar dat nog niet had gedaan. Niet dat ze mega bijzonder zijn, maar ik vond het gewoon mooie plaatjes. Een rechtermuisklik op de foto’s vertelde me dat ze uit juli kwamen, en juli lijkt zo ver weg als ik op een dag als deze naar buiten kijk en voornamelijk grijze lucht zie. De herfst is echt begonnen en dat merk ik aan alles. Bij gebrek aan daglicht heb ik dus het huis maar alvast vol gehangen met lampjes. Het is nog vroeg, maar de Kerstboom staat al en de grote hoeveelheid kaarsjes en lichtjes ook. Ik had er zoveel behoefte aan en nu ik het allemaal heb versierd is het een stuk gezelliger in huis. Ik zou willen dat het sociaal geaccepteerd was om de Kerstboom het hele jaar te laten staan. Misschien moet ik er maar wat anders op verzinnen, zoals een lichtsnoer ophangen die niet zo zeer iets met de feestdagen te maken heeft, zodat hij ook op zwoele zomeravonden nog voor sfeer kan zorgen. Lampjes maken me gewoon gelukkig, wanneer het buiten donker is.

Maar de tijd gaat snel. Echt snel. Maakten Omar en ik vorig jaar nog de keuze om een show in Tivoli te doen, kondigde ik vorige week een show in Paradiso aan. En Noorderslag. En Concert At Sea. Het lijkt als gisteren dat Alwin, Saske en ik besloten om een docuserie te gaan maken over mijn avonturen en volgende maand uploaden we daarvan alweer de laatste aflevering. Ik kan me mijn eerste zoen met Mert nog zo goed herinneren en volgende week zijn we vijf jaar samen.

Opeens is mijn grootste zus 30 jaar geworden, opeens is het twee jaar geleden dat mijn eerste single uit kwam, opeens is Omar papa, opeens is mijn pony alweer uitgegroeid en onmogelijk om naar voren te dragen, opeens zijn Saske en Alwin alweer een jaar verloofd, opeens is het zeven jaar geleden dat ik gillend vooraan stond bij het Jonas Brothers concert en opeens ben ik alweer drie jaar full time aan het werk.

de tijd gaat zo snel

Maar misschien is het ook wel lekker dat de tijd zo snel gaat. Ik kan me zo’n zorgen maken en voor ik het weet is dat moment dan weer voorbij. Aan de andere kant wil ik de komende maanden echt meer proberen om in het moment te leven. Mijn gedachten bestaan voornamelijk uit verleden en toekomst, terwijl er nu op dit moment ook prachtige dingen gebeuren.

De focus op wat ik heb, niet op wat nog gaat komen of al is gebeurd.

(voor het geval dat je er overheen hebt gelezen, ik geef dus een show in Paradiso volgend jaar op 7 april en het lijkt me fantastisch als je komt. hier kan je tickets kopen)

32 reacties

 • Antwoorden NOA | Autumn Days 5 juni 2017 om 20:51

  Mooi stuk, Teske! De tijd gaat inderdaad heel snel en zeker als er leuke dingen gebeuren!

 • Antwoorden inge 17 januari 2017 om 16:13

  ben je dood

 • Antwoorden Nienke 14 januari 2017 om 19:14

  De tijd gaat soms zo snel dat we er inderdaad maar eventjes bij stil moeten staan (:

 • Antwoorden ally 8 januari 2017 om 21:07

  Teske je bent zo mooi en een goed mens <3
  Ik hou van je youtube kanaal en je songs <3

  Voor mij gaat de tijd echt mega langzaam. Ik kan niet wachten totdat ik klaar ben met mijn hbo opleiding .. Het voelt echt alof ik er al 5 jaar mee bezig ben,maar ik ben er pas 1,5 jaar mee bezig hahahhahah. Hopelijk brengt 2017 veel moois met zich mee voor iedereen!

 • Antwoorden Eva 8 januari 2017 om 11:51

  Inderdaad. Vroeger kon een jaar oneindig lang duren. Zomervakanties leken veel langer dan ze nu voelen. Als ik op school zit ben ik blij zodra de tijd vliegt, maar nu ik steeds dichter bij mijn eindexamen kom zou ik het liefst willen dat de tijd even stil stond. En nu is het alweer 2017! xxx

 • Antwoorden evelyne 30 december 2016 om 00:23

  De tijd vliegt inderdaad, dat zie ik aan mijn kindjes en aan de rimpels die komen :)
  Enjoy it !
  crazyfunlifesite.wordpress.com

 • Antwoorden Agnes Cattie 28 december 2016 om 17:34

  De tijd gaat zeker snel. Er gebeurt de laatste tijd ook zoveel, dat het bijna niet bij te houden is.
  Ik volg je pas sinds een maand, maar ik vind je nu al geweldig. Alles wat je doet, hoe je filmpjes maakt op YouTube, hoe je schrijft op deze blog en hoe je bent, spreekt me erg aan. Je bent puur en wil ook zoveel mogelijk bij jezelf blijven. Ondanks de bekendheid, wil je toch gewoon Teske blijven. Dat vind ik krachtig. Je mag trots op jezelf zijn met wat je dit jaar hebt bereikt en wat je allemaal hebt doorstaan!

 • Antwoorden Catherine 22 december 2016 om 22:58

  Ik snap heel goed wat je bedoelt. Twee jaar geleden ben ik begonnen met studeren. Het leven op de middelbare school voelt ontzettend ver weg, terwijl ik soms nog steeds moeite heb met de verandering. Ik ben alweer twee jaar samen met mijn vriend, maar het lijkt net gister dat ik hem ontmoette.
  Oh en ik heb trouwens altijd kerstlampjes boven mijn bed hangen. Ik vind dat dat het hele jaar mag :)

 • Antwoorden Rave 18 december 2016 om 13:50

  Ga je dit jaar weer in januari elke dag een video uploaden? Dat was echt suuuperleuk vorige keer, het lijkt me echt geweldig als je dat nog een keer doet! <3

 • Antwoorden widad 5 december 2016 om 18:44

  teske you ar the best

 • Antwoorden Jis 4 december 2016 om 18:58

  Ja, de tijd gaat snel, ik vind eigenlijk veeeuul te snel. Ik wil van elke dag genieten en van elke dag toch wel iets speciaals maken en dan is het nog best lastig dat de tijd zo snel gaat.

 • Antwoorden Femke 4 december 2016 om 16:03

  Ik hou zo erg van dit soort artikels. Het is alsof ik kan blijven lezen wat je ook maar schrijft. Geweldig.

 • Antwoorden Juulsstory 4 december 2016 om 13:13

  ik heb hetzelfde gevoel, de tijd gaat zo snel.
  2016 is in een flits voorbij gegaan.
  opeens zit ik in de brugklas, opeens nieuwe vriendinnen en nieuwe uitdagingen!
  hartjes♥♥♥

 • Antwoorden Tess 2 december 2016 om 13:08

  Hmm, wat schrijf je mooi! Altijd genieten, die blogjes van jou met de foto’s! YAY

 • Antwoorden Merel 28 november 2016 om 19:49

  Misschien kan je ‘de kracht van het nu’ lezen van Eckhard Tolle :) xxxxx

 • Antwoorden Sofie 26 november 2016 om 15:11

  De tijd vliegt echt wel snel. En hoe ouder je wordt, hoe sneller die lijkt te gaan. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat de tijd sneller gaat bij ouderen dan bij jongeren. Ik dacht dat ik dat in de Flow gelezen had.
  Oef, het lucht altijd op als andere mensen zich ook zoveel zorgen maken over dingen die in de toekomst kunnen gebeuren.

 • Antwoorden Madelon 25 november 2016 om 22:02

  Hey Teske,
  Ik zit op school in een klein stadje namelijk Gorinchem. Mijn school heet het Fortes Lyceum. En het is een hele creatieve school. Sinds vorig jaar hebben ze het Fortes Festival georganiseerd en het was heel gezellig maar we zijn voor dit nieuwe jaar nog op zoek naar leuke frisse artiesten. Ik zou het daarom echt een hele eer vinden als je een keer contact op zou willen nemen met mijn school of met mij. Ik vind je echt een super leuke Youtuber en blogger maar je stem is zo bijzonder! Sorry voor deze rare vraag maar ik dacht nooit geschoten is altijd mis

  Xxx Madelon

 • Antwoorden Lotte 24 november 2016 om 16:29

  Hoi Teske! Doe jou ben ik op het idee gekomen om ook te bloggen. hij heeft nog niet echt bezoekers, maar ik wacht gewoon af en doe het met veel plezier! ik heb die blogposts van jouw gelezen en kreeg heel veel ideeën voor bloggen! Het zou echt leuk zijn als je een kijkje zou nemen! hij heet lottediary.jimdo.com

 • Antwoorden Mya 24 november 2016 om 13:48

  De tijd gaat mega snel! Ik merk zelf dat ik ook heel erg in de toekomst leef. Ik kan nu al helemaal blij worden van mijn 30e verjaardag vieren op Gran Canaria, maar dat is pas in oktober 2018. Haha, maar toch is het in mijn hoofd al eind 2017 nu. Gewoon omdat ik al helemaal bedacht heb dat ik komend jaar voor een nieuwe bank spaar omdat mijn oude aan vervanging toe is. En omdat ik mijn spaarplan al maand voor maand heb uitgeschreven leef ik al eind 2017, maar ik mag ook best wat meer in het nu leven!

 • Antwoorden ish 24 november 2016 om 12:47

  prachtig geschreven Teske, het is inderdaad zo dat de tijd snel is gegaan maar volgens mij was 2016 een jaar vol mooie overwinningen voor jou en de mensen om jou heen en ik hoop dat 2017 nog mooier mag worden, ik ben betoverd door jouw vermogen om te gaan voor je dromen en met wat voor klasse en kwaliteit je dat ook doet. Er is je veel gegund en ik vind het prachtig om stiekem zo een beetje mee te kunnen kijken met de ontplooiing van jouw leven
  xx Ish

 • Antwoorden Linda 24 november 2016 om 11:58

  Zo heb ik er eigenlijk nog nooit naar gekeken: ‘Maar misschien is het ook wel lekker dat de tijd zo snel gaat. Ik kan me zo’n zorgen maken en voor ik het weet is dat moment dan weer voorbij.’ – Dat helpt wel vind ik! Fijn.
  Tegelijk is het ook erg bizar hè, de tijd gaat echt veel sneller dan eerst vind ik. Wat een gave stappen heb je gemaakt de laatste tijd, het is je zo gegund! Ik hoop dat ik naar je kan komen kijken op Concert at Sea, want dat staat heel hoog op het lijstje met ‘wil ik heen’!

 • Antwoorden Merel 24 november 2016 om 10:37

  Hi Teske, zo leuk om dit weer van jou te lezen! Ik schreef er laatst ook over, de tijd vliegt werkelijk voorbij.. Nu snap ik wel dat mijn ouders vroeger zeiden “wacht maar tot je ouder bent, dan kom je opeens tijd tekort”. En ik ben het helemaal met je eens.. Kunnen we alsjeblieft ervoor stemmen dat de kerstboom gewoon een heel jaar mag blijven staan! Zoveel gezelliger. Geniet van deze gezellige maand babe ;-)

  Liefs, Merel

 • Antwoorden Emma 24 november 2016 om 07:53

  Heel mooi artikel!
  En zo knap dat je gewoon 7 April weer gaat optreden, ik ben er weer bij :))))

  Hartjesss Emma ♡♡

 • Antwoorden Dalindcy Koolhoven 23 november 2016 om 23:19

  Fijn dat je weer dit soort artikelen post! Ik heb het idee dat hoe ouder ik word, hoe sneller de tijd gaat.

 • Antwoorden Roos | Elua Makamaka 23 november 2016 om 21:40

  De foto’s waren echt het delen waard!

 • Antwoorden Marjolein 23 november 2016 om 20:39

  Oh Teske je blog is zo fijn geworden sinds je weer van dit soort artikelen post. Liefde.

 • Antwoorden Lolu 23 november 2016 om 19:09

  De qoute van Doddleoddle schier hierbij meteen in mijn hoofd: “Yes Doddie, that’s past present and future. That’s how that works”. Het is voorbij voor je het weet.

  Ik heb dit keer kaartjes voor je concert en ben erg benieuwd. Ben wel benieuwd of ik me niet misplaatst ga voelen als solo 22jarige (ik ga alleen, want in mijn omgeving is er niet echt iemand die je ook kent en mee wilde) tussen de gillen tieners haha. Cheers x

 • Antwoorden Denise 23 november 2016 om 18:36

  Zo’n mooi artikel Teske, je hebt helemaal gelijk. Time flies, maar af en toe is dat helemaal niet erg :-)

 • Antwoorden Iris 23 november 2016 om 18:19

  Het gaat inderdaad zo snel. Aan het einde van het jaar vraag ik me altijd af of ik alle 365 dagen wel goed benut hebt, ze zijn immers zo voorbij gevlogen.

 • Antwoorden Marit 23 november 2016 om 16:08

  Liefde vanaf hier <3

 • Antwoorden Bo 23 november 2016 om 16:08

  je hebt gelijk teske de tijd gaat echt veel te snel…

 • Antwoorden Janneke 23 november 2016 om 16:05

  Bizar, dat alles zo snel gaat… Er gebeurt ook zo veel, zo veel grote stappen in je leven. Ben maar heel, heel erg trots op jezelf Teske!

 • Reageer