Een brief aan 2015

22 december 2015

Het was me het jaartje wel, 2015. Waar je in het eerste deel rustig leek, begon je toch een beetje bizar te worden vanaf de maand mei. Je was een jaar waarvan je later zegt: ‘Dat was echt een goed jaar!’ en toch heb ik me aan de andere kant vaak ellendig gevoeld. Ik denk dat je vooral een jaar was waarin ik leerde dat balans ontzettend belangrijk is en daarmee ook het jaar waarin ik begin met dat balans te vinden. Je was een jaar waarin ik veel leerde over mezelf, mijn sterke en vooral ook zwakke punten. Nu we nog maar 9 dagen over hebben samen, leek het me fijn om je een brief te schrijven, over hoe ik je als jaar heb ervaren.

Natuurlijk was je in het begin mooi, met een fijn reisje naar Miami, een toffe perstrip naar Londen met Vera, het tekenen van een platencontract, het grote VEED event en vooral het eindeloze heen en weer rijden tussen Amsterdam en Reeuwijk, omdat ik ontzettend lang deed over verhuizen. Ik droeg mijn geliefde spijkerjasje zo ongeveer elke dag, samen met mijn vintage geruite blouse. Ik verbaasde me keer op keer door de uitnodigingen voor grote muziek events, waar ik onder de naam ‘artiest’ naartoe mocht. Ik verfde mijn haar donkerbruin, rood, paars en weer blond aan de onderkant. Ook de single release van King For A Day deed me ontzettend goed, waar ik voor het eerst een volledige band achter me had.

Maar als ik heel eerlijk ben, moest ik deze gebeurtenissen weer even terughalen door vlogs te kijken van de eerste helft van het jaar. Ik was ze alweer een beetje vergeten, mede doordat ik het gevoel heb dat ik alles veel beter ben gaan meemaken vanaf de maand mei. Dat was namelijk de maand waarin ik gevraagd werd voor Expeditie Robinson en tegelijk ook de maand waarin ik vertrok. Ik heb er meerdere malen van gedroomd, maar eigenlijk nooit verwacht dat ik ooit kans zou maken om ervoor gevraagd te worden. Hoewel het niet helemaal verliep zoals ik hoopte en verwachtte, ben ik achteraf ongelofelijk blij met de ervaring.

Door Robinson was je namelijk een jaar waarin ik mezelf zoveel beter leerde kennen, op leuke en minder leuke vlakken. Ik kwam erachter dat ik eigenlijk nog veel onzekerder over mezelf was dan ik dacht. Hoe ouder ik word, hoe zekerder ik ben van mezelf en hoe meer ik durf, maar Robinson leerde me dat ik er duidelijk nog niet ben. Hoewel het op het eiland zelf niet zo lukte, ben ik achteraf toch ontzettend blij met de mensen die ik daar heb leren kennen. Ik leerde op het eiland ook dat ik meer moest loslaten. Ik heb in de jaren dat ik blog en video’s maak altijd al graag willen voldoen aan de verwachting die het publiek had en daarbij ook aan de verwachting van hoe ik zou (moeten) zijn. Toen ik daar letterlijk uren had om in mijn eentje na te denken, kwam ik erachter dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel bezig was met wat ik écht het leukste vond. Toen ik terug kwam heb ik het onderwerp beauty compleet gedumpt en ben ik me meer gaan richten op life en mindstyle. En bovendien ben ik intensiever met muziek bezig gegaan. Er zijn mensen die gestopt zijn met me te volgen naarmate ik meer mezelf begon te worden hier op het internet (snap ik helemaal, er zijn bijvoorbeeld veel mensen die me volgden om de make-up!), maar er zijn ook veel van jullie die opmerkten dat alles wat ‘echter’ aan begon te voelen. Dankjewel daarvoor!

Ik leerde in 2015 ook dat ik mezelf af en toe teveel voorbij ren. Dat ik niet goed luister naar mijn lichaam. Ik heb me periodes zo ongelofelijk gestresst gevoeld en ik wist niet goed wat ik met die gevoelens aan moest, behalve een potje janken en daarna weer verder gaan. Ik heb meerdere keren het gevoel gehad dat ik mezelf en mijn positieve instelling een beetje verloren was. Ik ben er best van geschrokken toen ik merkte dat ik een lange periode geen zin had in leuke dingen, doordat ik me zo vermoeid voelde. Ik ben wel tot de conclusie gekomen dat balans een aandachtspuntje is in mijn leven. Dat mijn werk geweldig leuk is en het mijn grootste hobby is, maar dat ik ook tijd moet vrijmaken voor dingen die niet met mijn werk te maken hebben. Dat vind ik af en toe nogal lastig, omdat ik met wat ik doe te maken heb met ongelofelijk veel mensen. Dat zijn zakenrelaties, maar dat zijn voor het grootste gedeelte natuurlijk mijn kijkers. Als er iets is wat ik verschrikkelijk vind is het anderen teleurstellen en daardoor kies ik vaker voor een ander dan voor mezelf. Dat heb ik wel een beetje van mijn moeder geërfd en het is een eigenschap die zij dit jaar ook beter leerde kennen, waardoor ze me meerdere malen heeft geadviseerd om niet hetzelfde te doen. Ik denk dat balans een mooi kernwoord moet gaan zijn voor 2016.

Je was een jaar waarin ik mezelf moest uitdagen. Ik ben uit een helikopter de zee in gesprongen, verdorie. Ik heb een proef gedaan, waarbij ik onder water moest zwemmen. En dat terwijl ik geeneens mijn gezicht nat wil maken als ik onder de douche sta. Ik heb leren zingen voor anderen, terwijl ik dat eerst altijd weigerde. De keren dat ik moest optreden moest ik bijna overgeven van de zenuwen, maar ik heb me niet teruggetrokken en het minstens geprobeerd, wat eigenlijk bijna elke keer goed uitpakte. Ik heb geleerd dat ik best wel goed presteer op adrenaline, maar dat ik de spanning nog wel een beetje de baas moet worden. Je was een jaar met meer commentaar dan ooit, omdat ik mezelf wat meer in the picture zette door op TV te komen en liedjes uit te brengen. Er zat commentaar tussen dat me af en toe flink in de weg zat en waardoor ik me neerslachtig voelde, dat mag je best weten. Reacties die me laten twijfelen aan mezelf, totdat anderen me vertellen dat het helemaal niet zo is. Ik heb me kwetsbaar opgesteld en dat beviel me niet elke keer even goed, maar daardoor heb ik waarschijnlijk ook weer een dikkere huid gekregen.

Je was een emotioneel jaar. Ik mag me gelukkig prijzen met het feit dat er niets verdrietigs is gebeurd dit jaar en dat het goed gaat met iedereen in mijn omgeving. Toch heb ik me meer zorgen gemaakt dan vorige jaren. Misschien, omdat ik uit huis ging en daardoor mijn familie minder zag. Misschien, omdat in mijn achterhoofd de angst voor die kutziekte die iedereen kent sterker aanwezig was dan vorige jaren. Of misschien, doordat ik dit jaar besefte hoeveel ik iedereen om me heen liefheb. Ik heb het gevoel dat ik dit jaar mijn familie pas echt goed heb leren waarderen. Niet dat ik ze voorheen niet lief vond, maar misschien was een beetje afstand nodig om erachter te komen wat ik nou eigenlijk heb. Het altijd goede advies van mijn moeder, de lieve appjes van mijn vader, de enthousiaste berichtjes van mijn zus Femke, de korte, maar krachtige belletjes met broer Joppe en natuurlijk lieve, creatieve Sas, die ik dit jaar waarschijnlijk meer heb gezien dan toen ik nog thuis woonde, doordat we nu intensief samenwerken voor Teske&Co.

En tot slot, je was een mooi jaar. Ik ben weer een jaar samen geweest met het leukste vriendje ter wereld, van wie ik zo ongelofelijk veel hou. Ik heb weer een jaar lang mijn vriendschap onderhouden met Sabine, Vera, Sanne, Saske en Alwin, die ik toch wel tot mijn beste vrienden beschouw. Je zat vol mooie dagen vol zon, waarvan ik er een heleboel in het nieuwe, drukke, uitdagende, maar fijne Amsterdam heb mogen doorbrengen. Je was het jaar waarin ik yoga, massagetherapie en mindfulness ontdekte. Een jaar waarin ik weer wat volwassener heb mogen worden. Nu aan het einde van deze brief merk ik dat ik me zo ontzettend dankbaar voel voor alles wat ik heb en dat ik echt vol energie 2016 in wil. Ik heb heel veel leuke ideeën en er gaan natuurlijk ook weer nieuwe uitdagingen volgen, zoals altijd.

Ik weet dat het afscheid nemen van een jaar eigenlijk een beetje onzin is, want tijd is relatief en het is niet alsof er van alles verandert als de datum van 31 december naar 1 januari springt, maar toch is terugkijken altijd fijn. Zeker als je kan zeggen dat het mooi is geweest. En dat was het zeker.

82 reacties

 • Antwoorden Gwenfyd 7 januari 2016 om 18:26

  Hey Teske.

  Vanaf het begin volg ik je al, en ik vind het prachtig om te zien hoe jij vooruit gaat, en groeit. Ik zie ongelofelijk veel gelijkenissen tussen ons, en ik heb echt een traantje moeten laten hierom. Heel mooi geschreven, ik leef echt met je mee. Je bent een ongelofelijke topper! Blijf lekker je ding doen, ontdek jezelf, en hou van jezelf.

  Hele dikke knuffel van Gwenfyd!

 • Antwoorden Floor Daasvand 30 december 2015 om 10:48

  Wauw ik heb dit met tranen in mijn eigen gelezen moet ik zeggen! Wat een ongelooflijk jaar was het voor jou en je mag trots zijn op jezelf! Er is zoveel gebeurd en het jaar is voorbij gevlogen!

 • Antwoorden Anouk 27 december 2015 om 19:03

  Mooi geschreven en fijn dat je zoveel bereikt hebt!

 • Antwoorden Goodbye 2015… | Sweet Felicity 27 december 2015 om 16:36

  […] mooi als Teske het hier doet, ga ik het niet doen. Toch wil ik even een klein overzichtje geven van […]

 • Antwoorden Elke 27 december 2015 om 13:01

  Echt mooi geschreven, je kunt echt merken dat er veel veranderd is om jou heen en in jezelf. Ik lees je blog ook vaker dan bijvoorbeeld 2 jaar geleden, puur door de veranderingen op je blog die je zelf in de brief noemt. Je zult wat lezers verloren zijn, maar ik denk dat je er veel meer bij zult gaan krijgen nog met de fijne sfeer op je blog! :)

 • Antwoorden Emma 27 december 2015 om 12:37

  Wat een prachtige, ontroerende brief! Ik denk dat ik dit soort artikels nog steeds het mooiste vind, waar je gewoon je gedachten de vrije loop laat, want je weet ze elke keer weer om te zetten tot zoiets moois. Dit heeft me inspiratie gegeven: straks ga ik met een kop thee in bed kruipen en een lange brief naar 2015 schrijven!

 • Antwoorden Zoë 25 december 2015 om 10:10

  Prachtige brief Teske! Dit was het jaar dat ik je in februari heb ‘ontdekt’ en we een paar maanden later gezellig aan het kletsen waren bij de boeklancering van De Groene Meisjes. Hoe apart en leuk! In februari ben ik me gaan verdiepen in ‘de YouTube community’ en op een of andere manier popte jij eruit. Ik ben toen heel veel filmpjes gaan kijken en begon steeds meer te begrijpen dat het leuk is om iemand te volgen. Op vaste basis, als een televisieserie van vroeger. Dat doe ik nu, als een van de weinigen, bij jou. Ik denk juist vanwege die life- en mindstyle verandering, want dat zijn onderwerpen die mij natuurlijk juist weer veel meer interesseren dan beauty :-). Je verliest volgers, maar je krijgt er ook een hoop nieuwe bij. Jij verandert en verandering ís leven. Je mag trots zijn op jezelf! De groei zal doorgaan en de balans vindt zich vanzelf, goed blijven luisteren naar je hartje! <3

  Hartjes ;)

 • Antwoorden Sonja 24 december 2015 om 16:05

  Heel mooi geschreven! Ik volg je nu al zo’n 2/3 jaar en ik vind je blog nu echt een stuk leuker dan voorheen. Ik heb niet zoveel met make-up en vind lifestyle onderwerpen veel leuker om over te lezen. Voor mij was 2015 een wisselend jaar, ik nam afscheid van mijn basischool en begon aan mijn eerste jaar op mijn middelbare school, wat wel even wennen was, maar ik ben gelukkig overgegaan. Daarnaast heb ik veel nieuwe muziek ontdekt, waaronder jou liedjes, ze zijn echt tof! De laatste tijd zat ik een beetje in dip, maar het gaat weer beter. In 2016 hoop ik dichter bij mezelf te kunnen staan, net zoals jij. Ook hoop ik wat meer zelfvertrouwen te hebben.

  Fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!

  Hartjes <3

  Sonja

 • Antwoorden Demi 24 december 2015 om 12:58

  Wat mooi geschreven! En wat fijn dat je dit met ons deelt <3

 • Antwoorden Haley 24 december 2015 om 03:29

  Stunning photos! have great sense of style.
  http://www.boomcraftbeer.com

 • Antwoorden Haley 24 december 2015 om 03:22

  Thanks for sharing, amazing blogs!
  http://www.sobellanursery.com

 • Antwoorden J 23 december 2015 om 21:12

  Mooie brief! Je hebt me gelijk geïnspireerd! :)

 • Antwoorden Kim 23 december 2015 om 19:16

  Wat een mooie en open brief. Dankjewel voor het delen. Ik wens je het allerbeste voor het nieuwe jaar! Dat er nog meer mooie dingen op je pad mogen komen, je verdient het :)

 • Antwoorden Manon 23 december 2015 om 17:55

  WAUW!! Mooi! Wat goed om te lezen dat 2015 zo’n fijn jaar voor jou is geweest. 2015 is het jaar waarin ik ben begonnen met het lezen van je blog en ik vind je ontzettend inspirerend en leuk om te volgen. Ik hoop dat 2016 ook weer een heel mooi jaar voor jou mag worden. Fijne feestdagen lieve Teske.

 • Antwoorden Iris 23 december 2015 om 11:37

  Wat een mooie brief en wat goed dat je zo bent gegroeid. Je mag echt super trots op jezelf zijn!

 • Antwoorden Irina 23 december 2015 om 10:56

  Wauw, wat een onwijs mooie brief.
  Voor mij was 2015 het rotste jaar dat ik tot nog toe heb meegemaakt, en ik zit er ook aan te denken om zo een soort artikel te typen; zodat ik dat alles achter me kan laten. 2016 wordt een topjaar, laten we daar vanuit gaan!

 • Antwoorden Demi 23 december 2015 om 10:03

  Wat een mooie blogpost Teske. Je hebt im 2015 echt veel bereikt en mag daar ook echt wel trots op zijn. ✨

  Ps laat die reacties lekker links liggen als jij tevreden bent met wat je doet moeten zij zich maar aanpassen niet jij❤️

 • Antwoorden Zachary 23 december 2015 om 08:06

  Gorgeous looks!
  http://www.boomcraftbeer.com

 • Antwoorden Love to share | Dream, smile & love 23 december 2015 om 07:13

  […] Teske schreef een brief aan 2015. […]

 • Antwoorden Emma 22 december 2015 om 23:15

  Een hele mooie en oprecht geschreven blogpost. Je bereikt zoveel, trots zijn op jezelf mag zeker!

 • Antwoorden Laura 22 december 2015 om 21:01

  Prachtig, oprecht geschreven Teske. En meer heb ik er eigenlijk niet over te zeggen. Enkel dat ik het ongelooflijk tof vind dat je steeds meer jezelf begint te zijn en dat laat zien op je plekje hier op internet.

  Liefs, en een fijn Kerstmis en Nieuwjaar!

 • Antwoorden Iris 22 december 2015 om 20:56

  Zo te horen was 2015 toch best wel een turbulent, maar ook mooi jaar. Nog maar negen dagen, wat raar.

 • Antwoorden Britt 22 december 2015 om 20:43

  Mooi geschreven teske!

 • Antwoorden De Hoestende Avonturier 22 december 2015 om 19:36

  Wat mooi en oprecht-overkomend geschreven Teske! Wat is het een bizar jaar voor je geweest met alles wat erin gebeurde. Dit is voor het eerst dat ik op iets van je reageer maar welk moment is daar nou mooier voor dan het semi einde van het jaar!
  Ik ben een van de mensen die je juist begonnen is te volgen sinds Expeditie Robinson. Niet omdat je daaraan meedeed, maar omdat ik rond die tijd toevallig weer een filmpje van je keek, en ik je daarin veel ‘leuker’ (wie ben ik om dat te zeggen) vond overkomen. Juist door hetgeen wat je zelf ook al schrijft: je bent echter en misschien ook wel blijer geworden, en bovendien boeide make up me nooit heel veel, hehe. Ik hoop dat 2016 een prachtig jaar zal zijn!

 • Antwoorden Eva 22 december 2015 om 19:31

  Wauw Teske wat een mooie blogpost! Ik kreeg er helemaal kippenvel van en betrapte mezelf op een glimlach aan het einde van dit artikel. Hartjes <3

 • Antwoorden Ellen 22 december 2015 om 19:17

  <3

 • Antwoorden Lindsey Beljaars 22 december 2015 om 18:20

  Wat heb je dit toch prachtig geschreven Teske!

 • Antwoorden Larissa 22 december 2015 om 18:04

  Wauw, wat ontzettend mooi geschreven! Normaal kan ik me in zulke lappen tekst niet meer concentreren nadat ik de helft gelezen heb, maar dit stuk heb ik in één keer doorgelezen. Je hebt ondanks een aantal tegenslagen een heel mooi jaar gehad, die je niet veel vaker in je leven op deze manier nog een keer kunt beleven. En op wat voor een originele manier je 2015 samenvat vind ik heel tof! Liefs.

 • Antwoorden Ruth 22 december 2015 om 17:41

  Wauw! Wat vet om dit zo te doen! En hoe herkenbaar is het wanneer je schrijft over het de manier waarop je jezelf bent tegen gekomen. Ik denk dat het voor heel veel mensen in onze leeftijdscategorie herkenbaar is dat je jezelf op bepaalde momenten tegen komt, waardoor je beter leert luisteren naar jezelf. Alleen die momenten kunnen wel heel confronterend zijn. Doordat je het jaar als een “persoon” toespreekt, wordt het nog veel persoonlijker. Heel mooi dat je je zo kwetsbaar en open op durft te stellen!!!

 • Antwoorden Renee 22 december 2015 om 17:15

  Heel mooi geschreven! Ik hou wel van deze soort blogpost
  xx

 • Antwoorden Marleen 22 december 2015 om 17:05

  Hele mooie blogpost! Origineel om een jaaroverzicht in een brief te schrijven. Wát een jaar heb je gehad, zeg! Ik ben heel benieuwd wat 2016 je allemaal gaat brengen.

 • Antwoorden Sarah 22 december 2015 om 16:50

  Wat heb je dit allemaal mooi geschreven, Teske. Ik wens je alvast erg fijne feestdagen en een nog fijner 2016!

 • Antwoorden My Creative Life - Marìs 22 december 2015 om 16:39

  Mooi geschreven Teske! Klinkt als een heel mooi jaar als ik alles zo achter elkaar lees! Have fun en enjoy in 2016!

 • Antwoorden Scholteeeep Vijf 22 december 2015 om 16:29

  Hoi Teske.
  Ik heb er lang over nagedacht, maar ik ga het toch zeggen.

  Ik vind het fijn om te horen dat je meer zelfkennis heb gekregen en dat je beter een idee hebt van wie jij als persoon bent. Ikzelf merk dat ik inderdaad bij jou terecht ben gekomen voor de onderwerpen die je nu nauwelijks nog behandeld. Ik zie dat je veranderd bent, ook op je YouTube kanaal. Ik kijk al een tijdje je filmpjes niet meer en ik ga me ook afmelden op je kanaal, puur omdat mijn interesses en jouwe nieuwe interesses/ontwikkelingen niet meer overeenkomen. Dit is overigens totaal geen boos bericht haha, maar ik geef de reden op, zeker nadat ik dit artikel heb gelezen. Ondanks dat vind ik het heel fijn dat jij wel dichter bij je zelf bent komen te staan en staat voor wie jij bent, ondanks dat dat mijn smaak niet is! :). Veel succes met alles! X

 • Antwoorden Raya 22 december 2015 om 16:27

  Lieve Teske, wat een mooie, oprechte tekst. Recht uit het hart, dat lees je. Echt prachtig geschreven! Ik wens je heel fijne feestdagen en een nieuw jaar vol met avontuur en gelach, maar ook rust en stilte. 2016 heeft weer veel voor je in petto, dat weet ik zeker. May the peace be with you. :) Liefs xoxo

 • Antwoorden Sterre 22 december 2015 om 15:59

  Lieve Teske. Ik reageer eigenlijk nooit op je blog of YouTube kanaal, maar hier moest ik wel iets op zeggen. Ik vind het zo mooi dat je zo eerlijk een open kan praten tegen je kijkers/fans. Dat je een voorbeeld bent voor veel meiden van mijn leeftijd is echt zo gaaf! Ik volg je nu ongeveer 1 jaar, en ben nog lang niet klaar met kijken! Ik vind je echt meer dan GEWELDIG.❤ groetjes Sterre (niet de grootste, maar wel een grote fan) Hartjes!! ❤❤❤

 • Antwoorden Anoniem 22 december 2015 om 15:56

  Prachtig geschreven Teske! Laten we hopen dat 2016 net zo’n topjaar wordt!

 • Antwoorden Laura 22 december 2015 om 15:35

  Wauw! Je bent een mooi mens!

 • Antwoorden Eilish (artisticstateofmind) 22 december 2015 om 15:12

  Wat mooi geschreven Teske!

 • Antwoorden Tamara 22 december 2015 om 14:29

  Heel mooi en tof geschreven!

 • Antwoorden Wendy 22 december 2015 om 14:17

  Wauw wat mooi geschreven!!
  Ik vind je blog veel leuker geworden en ik kan er ook meer uithalen omdat we even oud zijn en qua innerlijk een beetje op hetzelfde level zitten, dankjewel daarvoor!

 • Antwoorden Luna 22 december 2015 om 14:00

  Wauw Teske wat een mooi verhaal! Je mag trots zijn op jezelf, want het is allemaal niet niks. knap dat je dit hebt durven delen <3

  • Antwoorden Gewoon een mens 22 december 2015 om 19:44

   Ik zou het anders verwoorden want het klinkt alsof ze niets heeft bereikt zo, maar niet slecht bedoeld hoor alleen als tip ?

 • Antwoorden Thari 22 december 2015 om 13:32

  Wat heb je deze brief mooi geschreven Teske! Ik zou het heel leuk vinden om vaker van dit soort persoonlijke verhalen op je site te zien :). Ik wens je heel veel plezier de laatste dagen van 2015 en hoop dat je net zo van 2016 zult genieten als je dit jaar genoten hebt! X

 • Antwoorden Nina 22 december 2015 om 13:28

  wauwie wat een mooie brief. Ik reageer niet vaak maar hier moest ik wel op reageren!
  Ik voel me altijd zo emotioneel als een jaar voorbij is gegaan omdat ik me dan realiseer dat de tijd zo snel voorbij gaat en dat ik er ‘snel’ bij moet zijn omdat de tijd anders alweer voorbij is gegaan, zo creepy.
  Liefs Nina
  O en ik vind je blog inderdaad alleen maar leuker worden!

 • Antwoorden sara 22 december 2015 om 13:11

  Lieve teske wat een mooie brief ❤

 • Antwoorden Dilys 22 december 2015 om 13:10

  Is het raar als ik zeg dat ik een applausgevoel had? Goed, ik had dus een applausgevoel. Heel fijn geschreven, en fijn dat 2015 een mooi jaar voor je is geweest. Heel veel succes / plezier en andere positieve zelfstandige naamwoorden (heel veel avocadosalade of geiten mag dus ook) voor 2016! En dit is geen afscheid hoor, want ik zal hopelijk nog heel wat reacties plaatsen :) (EN NEGEN DAGEN IS ZO SNEL!)

 • Antwoorden Amy 22 december 2015 om 12:44

  Teske, wat heb je dit mooi geschreven! Oprecht een heel fijn artikel en ik ging er zelf ook meteen bij stil staan, wat ging 2015 snel :)

 • Antwoorden Brecht 22 december 2015 om 12:40

  Wauw Teske, wat heb je dit goed geschreven zeg! Fijn dat je zo dankbaar bent voor dit (bijna) afgelopen jaar. Je mag trots zijn op jezelf om wie je bent. Hartjes! ?

 • Antwoorden Kirsty 22 december 2015 om 12:26

  Wat fijn dat je zo dankbaar bent voor het mooie jaar wat je hebt gehad! Natuurlijk zul je altijd wel weer nieuwe dingen leren en de weg daar naar toe is niet altijd makkelijk, maar ik hoop dat het je gaat lukken om in 2016 de balans goed te vinden!

 • Antwoorden Brenda 22 december 2015 om 12:22

  Mooie brief teske! Je bent echt heel open over je gevoelens , wat ik erg knap vind! Ik ben een beetje trots ook al ken ik je niet? Fijne kerst en gelukkig nieuwjaar :)

 • Antwoorden Lifetimes 22 december 2015 om 12:00

  Wauw, wat een prachtige brief Teske. Ik kreeg er helemaal kippenvel van! Super dat je meer jezelf bent geworden en ik hoop echt dat je gaat beseffen dat je niks hebt om echt onzeker over te zijn. Tot nu toe heb je vanaf een indrukwekkende leeftijd heeel veel gewerkt en nog meer bereikt. Ik ben benieuwd wat 2016 je allemaal gaat brengen. Xx

 • Antwoorden Jessica 22 december 2015 om 11:24

  Hey Teske,
  Super mooi geschreven dit artikel !
  Ik ben blij dat ik je al zo lang volg (2/3 jaar)
  En dat ik nooit ben afgehaakt.Misschien omdat ik zoveel respect voor je heb om wat je allemaal al hebt bereikt en ik dat gewoon ontzettend knap vind! Voor mij was 2015 een raar jaar ik ben 13 en heb zoveel intervrienden leren kennen die ik waarschijnlijk op veed eindelijk ga ontmoeten maar ik heb ook een enorme dip gehad waarin ik het soms gewoon niet meer zag zitten Youtubers zoals jij en mijn internetvrienden hebben mij hier toch mee geholpen ookal is het voor jou misschien.niet zo bewust dat je zoiets doet voor mij maar toch bedankt
  X Jessica

 • Antwoorden cato weemaes 22 december 2015 om 11:21

  Waw Teske! Zo’n mooie brief aan 2015! Echt heel erg leuke artikel!

  • Antwoorden Antonia 22 december 2015 om 11:44

   Echt super mooi artikel ik las hardop voor in de huiskamer aan mijn moeder die inmiddels wel weet dat ik een enorme fan ben omdat ik het altijd over je heb en we hebben vrijdag de fashionista besteld??? ik wacht er echt op xxxxxxxx je grootste fan ❤️❤️ Love you

 • Antwoorden Eline 22 december 2015 om 11:18

  Een mooie terugblik! Ik blijf het zeggen, maar zo zie je maar hoeveel er gebeurd in een jaar. Fijn dat je er zo positief op terug kan kijken. Wat me ook opvalt is dat veel van de geluksmomentjes in eerste instantie niet gepland waren, maar aangeboden werden (zoals King for a Day en Robinson). Super dat je die kansen grijpt en jezelf goed ontwikkeld. Veel succes en geluk in 2016!

 • Antwoorden Omar 22 december 2015 om 11:17

  X!

 • Antwoorden Tessa | typicallytess 22 december 2015 om 11:17

  Jeetje teske, ik heb er helemaal kippenvel van!

 • Antwoorden Laura - Dagelijkse hap 22 december 2015 om 11:11

  Heel mooi geschreven Teske! Ik ben blij voor je dat je jezelf eigenlijk hebt leren kennen tijdens Expeditie Robinson. Het lijkt me echt een prachtige en onvergetelijke ervaring :)

 • Antwoorden Niels 22 december 2015 om 11:06

  Heel mooi geschreven Teske!

 • Antwoorden Lidewij 22 december 2015 om 10:52

  Wauw wat een prachtig artikel! Heel knap hoe je zo open over dit alles kan schrijven. Ik ben super trots op al die mooie dingen die je dit jaar gedaan hebt! ?

 • Antwoorden Anna 22 december 2015 om 10:24

  Wauw, wat een mooi en open artikel! Hopelijk vind je in 2016 wel die balans en word je nog een stuk zelfverzekerder. Het is je gegund lieve teske!

 • Antwoorden Sophie @jiamixteskefan 22 december 2015 om 10:15

  Echt een prachtige brief, je raakt me er zelfs een beetje mee, ik weet niet waarom maar met de jaarwisseling heb ik altijd een dubbel gevoel, aan de ene kant verheug ik me op het nieuwe jaar en aan de andere kant vind ik het altijd moeilijk om het oude jaar achter me te laten. Ik denk dat jij met deze brief mooi afscheid hebt genomen van 2015 en met goede voornemens 2016 in kan! Hartjes! <3

 • Antwoorden Linda 22 december 2015 om 10:11

  Mooi hoe je je zo kwetsbaar op durft te stellen op je blog en dat ook steeds meer bent gaan doen naarmate dit jaar vorderde. Ik volg je inmiddels langer dan een jaar, maar ik heb jou en je blog wel zien veranderen en veel meer van jou zien worden, zoals je ook schrijft. Heel tof om te zien. Je bent ook gegroeid in je muziek trouwens :) (en ik hou ervan als je Nederlands zingt, ik denk zelfs nog meer dan in het Engels) Op naar 2016!

 • Antwoorden lolu 22 december 2015 om 10:08

  Wat een krachtige en mooie brief! Grappig hoe, als ik zo met je mee lees, pas merk wat je allemaal wel niet hebt gedaan haha (was 2015 ook niet het jaar dat je volledig dierproefvrij werd?). Ik heb zin om in 2016 weer met je mee te kijken naar hoe je meer van jezelf durft te zijn (want de rebelse chick met haar eigen stijl bevalt me wel!) En naar wat je allemaal in petto hebt, zolang je wel die rust erin houd en niet weer teveel wilt doen hea??

  Liefs en hartjes x

 • Antwoorden Luna Baggen 22 december 2015 om 09:59

  Wat een prachtig artikel! Ik vind het nog steeds zo knap van je dat je jezelf meer hebt leren zijn en dat je meer je eigen ding bent gaan doen! Ik ben mega trots op je! <3

 • Antwoorden Catherine 22 december 2015 om 09:52

  Heel mooi stukje! Krijg er kippenvel van. Vind het zo mooi om te zien hoe jij groeit en dat je je zo persoonlijk opstelt in jouw blog. Ga zo door!

 • Antwoorden Mariëlle 22 december 2015 om 09:21

  Wauw wat een prachtige brief! Toevallig was ik ook bezig met een brief over het afgelopen jaar en mijn kernwoord was ook balans. Teveel met je hoofd willen en een lichaam die niet genoeg energie heeft om daarin mee te gaan zorgt dat je uit balans raakt. Soms is het goed om even nee te zeggen tegen de dingen om je heen, hoe leuk en geweldig ze ook zijn. Als dingen voor je bestemd zijn liggen ze er morgen ook nog… dat is iets wat ik heb geleerd dit jaar!

  Hopelijk wordt komend jaar net zo’n mooi jaar als dit jaar!

 • Antwoorden Manon 22 december 2015 om 09:18

  Je hebt een mooie brief geschreven, Teske! Onzekerheid hoort eenmaal bij het leven, en het is absoluut niet erg om een keertje wat minder goed te presteren. Blijf lief voor jezelf, dan zie je dat er ook geweldige kansen voorbij komen als het even minder goed gaat. Fijne kerst! x

 • Antwoorden Noortje Wijckmans 22 december 2015 om 09:16

  Hele mooie brief. Je hebt alles prachtig verwoord zeg. Kan me best vinden in veel dingen die je schrijft. Gelukkig staat er weer een mooi nieuw, leeg jaar om de hoek te wachten, waar we kunnen proberen het alleen maar beter te doen. Fijne feestdagen Teske!
  http://www.project-nw.com/

 • Antwoorden Margot 22 december 2015 om 09:07

  Mooi om te lezen! Fijn dat je zoveel geleerd hebt en steeds meer naar jezelf gaat luisteren!

 • Antwoorden Danielle 22 december 2015 om 09:07

  Mooie brief, en ik ken het gevoel wel da tje nu eigenlijk al niet meer weet wat er aan het begin van het jaar allemaal is gebeurd.. haha.

 • Antwoorden Lisa | Zenzoekers 22 december 2015 om 08:40

  Mooi geschreven! Niet altijd is het leven leuk, maar zoals jij het omschrijft, heb je er een mooie balans van gemaakt. Knap dat je daar eerlijk over bent!

 • Antwoorden Tessa | LucyTess 22 december 2015 om 08:26

  Ahh wat mooi geschreven Teske! Het jaar gaat zo snel voorbij, wow. Heel mooi ook dat je dit zo deelt, en alles vertelt! Liefs

 • Antwoorden Dionne 22 december 2015 om 08:00

  Wat een ongelooflijk mooi en krachtig verhaal. Een jaar met eigenlijk alles wat jij je maar kan wensen en misschien wel meer.
  Op naar volgend jaar waarin je net weer een beetje dichter bij jezelf kan staan.

 • Antwoorden Elles [3lles] 22 december 2015 om 08:00

  Wat een mooie brief! Robinson was dit jaar geweldig, wat leuk om te lezen dat je jezelf daar beter leerde kennen. Je deed het geweldig!
  Liefs,
  Elles

 • Antwoorden Eline 22 december 2015 om 07:48

  Hele mooie brief, mooi om op deze manier terug te blikken op het afgelopen jaar! Op naar een nog mooier 2016!

 • Antwoorden Sandra 22 december 2015 om 07:37

  Wat een prachtige brief! Echt een heel leuk idee zeg :)

 • Antwoorden Amy 22 december 2015 om 07:35

  Wat een prachtige brief Teske. Ik hoop dat 2016 je nog veel meer gaat brengen dan 2015 al deed. Blijf je eigen pad en hart volgen, dat is het allerbelangrijkste. Fijne dagen!

 • Antwoorden BySilke 22 december 2015 om 07:35

  Wat mooi, Teske! Ik vind het echt zo sterk van je dat je jezelf helemaal blootgeeft hierin, trek je alstublieft in 2016 minder aan van die jaloerse reacties hoor! Het is fantastisch om je leven te mógen volgen en ik hoop oprecht dat 2016 voor jou mooie dingen in petto heeft. Liefs :)

 • Antwoorden Willemieke 22 december 2015 om 07:30

  Ah, super tof geschreven Teske! Je mag echt trots zijn op jezelf hoor (: Mooi om je via blogs en vlogs te hebben zien veranderen!

 • Antwoorden Kelly 22 december 2015 om 07:15

  Wauw, het is echt een mooie brief! 2015 is voorbij gevlogen

 • Reageer