My March 2015 Goals

5 maart 2015

Februari ging niet zoals ik het verwachtte. In plaats van een geweldige, vlekkeloze verhuizing te hebben die nu klaar was, ging alles moeizaam, zat ik niet lekker in mijn vel en kreeg ik weer meer lichamelijke klachten dan in maanden. Van mijn doelen is dan ook weinig terecht gekomen, hoe jammer ik dat ook vind. Vandaar dat mijn doelen voor deze maand wat anders zijn en vooral hebben te maken met goed voor mezelf zorgen.

Laten we eerst even kijken naar de doelen van vorige maand en hoe ze zijn gelopen.

– Focussen op de verhuizing

Ik heb me absoluut kunnen focussen op de verhuizing, maar niet genoeg naar mijn mening. We hebben nu in een maand tijd eetkamerstoelen, een woonkamerset, een badkamerkast en een bed weten te verzamelen. Dat is nog niet genoeg om een huis te vullen en ik wist wel dat het huis niet vol zou zijn, maar ik had het wel wat voller verwacht dan dit. Ook zijn nog niet al mijn spullen verhuisd, omdat ik steeds maar 1 dag thuis ben geweest. Daarnaast ben ik heel langzaam te werk gegaan, omdat ik alles perfect wilde ordenen en uitzoeken én omdat ik vreselijk afleidbaar ben en het stiekem misschien wel gewoon heel moeilijk vind om al mijn spullen uit het huis te halen waar ik meer dan 19 jaar heb gewoond.

Ik zou wel zeggen dat ik dit doel heb behaald, maar niet in de mate waarin ik het zou willen. Ik wil het niet gehaast doen, maar afgelopen maand kwam werk veel vaker voor het verhuizen, terwijl dat juist voor een ongestructureerde bende zorgt en daar mijn werk weer onder lijdt.

– Simpel, maar productief zijn

Dit sloeg op mijn blog. Ik wist dat ik veel tijd kwijt zou zijn aan andere dingen vorige maand en het werk was ook moeilijk te doen, omdat we driekwart van de maand nog geen internet thuis hadden. Hierdoor wilde ik simpele blogposts maken, waardoor ik wel productief kon zijn. Uiteindelijk besloot ik nog maar 1 keer per dag te updaten en eigenlijk is me dat ontzettend goed bevallen. Ik zet niet de kwaliteit neer die ik zou willen neerzetten en als dit alles achter de rug is wil ik weer uitgebreidere en mooiere posts gaan maken, maar het idee om het maar bij 1 blogpost per dag te houden is wel in me opgekomen. Ik ben nou eenmaal niet alleen meer bezig met bloggen, maar ook met muziek en YouTube. Ik kan me wel constant aan de norm willen houden, maar misschien moet ik gewoon doen wat voor mij fijn voelt. Dat inzicht kwam deze maand dus en het doel vind ik behaald.

– Een interieur moodboard maken

Het echte moodboard is er nog niet, maar ik heb wel een boel foto’s opgezocht op internet en die opgeslagen. Ik heb dus wel echt inspiratie opgedaan op allerlei manieren, maar ik heb het nog niet gebundeld. Dat wil ik nog wel graag doen, want veel van jullie gaven aan dat jullie dat leuk leek!

– Tijd voor een massage

Nope, dat zat er niet in. Ik heb niet het gevoel gehad dat ik daar tijd voor had deze maand. Onzin, natuurlijk, maar dat gevoel kennen jullie wel.

– Beginnen met mediteren

Ik heb 0 keer gemediteerd deze maand. Good job, Teske.

En dan nu de doelen voor deze maand. Ze staan vooral in het teken van goed voor mezelf zorgen. Ik ben iemand zonder structuur. Ik ben eigen baas, wat ik heerlijk vind, maar ik ben nog niet echt goed in de levensstijl die daarbij hoort. Ik weet dat ik de punten hierboven al vaker als doel heb gesteld en je kan misschien denken: ‘Waarom zou het nu wel lukken?’. Ik geloof er echter in dat sommige veranderingen even duren en dat je er misschien een moment waarop je wakker geschud wordt voor nodig hebt. Dat had ik begin vorige maand en vandaar dat ik nu niets op mijn lijstje heb gezet wat met werk of succes te maken heeft.

– Opnieuw: structuur en regelmaat

Om 1 uur naar bed en om 10 uur op, het is geen uitzondering. Tot 12 uur in mijn pyjama zitten echter ook niet. Dan ben ik wel aan het werk, maar het werkt natuurlijk een stuk productiever als je, laten we zeggen, om 8 uur op staat en om 9 uur aangekleed en opgemaakt achter je bureau zit om aan het werk te beginnen. Ook kan je dan ’s avonds na het eten series of films kijken, in plaats van door te moeten werken. Het ligt echter niet alleen aan vroeg naar bed en op tijd opstaan. Ik doe gedurende de dag ook alle taken door elkaar heen, chaotisch als ik ben. Ik beantwoord twee emails, dan maak ik een kwart van een blogpost, dan ruim ik de tafel even op en daarna maak ik foto’s voor een half artikel. Hierdoor blijft er steeds werk liggen dat ik weer uitstel en tussendoor moet doen, waardoor ik nooit echt lang volledig gefocust ben op iets. Ik probeer altijd al veel met lijstjes te werken, maar houd me er nooit aan. Dat mag deze maand anders.

– Meer pitamientjes en buitenlucht

Wat betreft groenten eten gaat het hartstikke goed. Ik begin koken echt leuk te vinden en ontdek gerechten, waarvan ik dacht dat ik ze niet lekker vond. Als het gaat om fruit gaat het echter wat minder makkelijk. Op de een of andere manier vind ik fruit gewoon helemaal niet makkelijk om te eten. Ik vind veel soorten fruit niet zo bijzonder qua smaak (appel, peer en mandarijn bijvoorbeeld) en de soorten die ik héél lekker vind (ananas, meloen, nectarine) zijn weer wat moeilijker te eten en in de winter vaak minder lekker. Meer fruit eten dus en even niet zo zeuren. Ook buitenlucht is een belangrijk punt: als ik geen afspraken heb zit ik met gemak de hele dag binnen en dat is ook niet echt gezond. Zeker met mijn gevoeligheid voor een vitamine D tekort zijn zonnestralen gewenst. Elke dag de deur uit ga ik niet volhouden, maar ik kan wel het doel stellen om een paar keer per week een ommetje te maken en vaker te fietsen, in plaats van de auto te pakken.

– Luisteren naar geest en lichaam

Ik geloof er heel erg in dat je lichaam een weerspiegeling is van je geest: als ik zenuwachtig ben, dan word ik kotsmisselijk. Zelfs al voel ik me in mijn hoofd niet mega zenuwachtig, blijkt het toch dat ik het wel ben, door die misselijkheid. Ik ben de laatste tijd weer veel sneller moe dan normaal en ik heb ook meer last van mijn rug en benen/voeten dan eerst. Het ging een tijd heel goed, maar sinds ik wat minder lekker in mijn vel zit, is het weer teruggekomen. Nu heb ik mijn voedingssupplementen ook minder regelmatig geslikt dan normaal, dus dat zal er ongetwijfeld mee te maken hebben, maar buiten dat wil ik ook die signalen vanuit mijn lichaam en dus geest niet blijven negeren, maar er gewoon aan toegeven als ik me moe voel. Niet voor plateauzolen kiezen als mijn voeten al pijn doen en ook niet drie zware tassen willen dragen met rugpijn.

Zo. De blogposts van de laatste tijd worden serieuzer dan ik van tevoren eigenlijk wil, maar dat is maar even zo. Nogmaals: ik waardeer jullie support echt enorm, jullie zijn altijd mega lief. Ik vind het af en toe best spannend als blogposts zoals deze te delen, omdat ik bang ben dat ik als een zeurpiet gezien word. Ongetwijfeld zullen sommigen van jullie dat ook vinden, maar over het algemeen heb ik het idee dat ik wel heel erg mezelf kan zijn hier. Ik blijf ook maar een meisje van 19 dat probeert om te gaan met het gekke, onvoorspelbare leven dat ze leidt. Af en toe heb ik wel een beetje spijt dat ik niet heb gekozen voor een opleiding of vak waarin ik gedwongen wordt om structuur te hebben, maar ik denk ook dat ik het uiteindelijk mezelf kan aanleren. Volgens mij heeft elke jongvolwassene last van deze dingen.

Als jullie tips hebben op de vlakken die ik beschrijf (want ik weet zeker dat er anderen zijn die moeite hebben met deze punten), dan zijn die meer dan welkom. Ik weet dat er tussen mijn lezeressen ook absoluut mensen zitten met een mooie dosis levenservaring en ik hoor altijd graag van anderen hoe ze met dingen omgaan. Hartjes.

84 reacties

 • Antwoorden MindOfMine 21 maart 2015 om 18:18

  Dit is een late reactie en ik weet niet of iemand al eerder de tip heeft gegeven, maar als je echt een productieve dag wil hebben, dan moet je van tevoren bedenken hoeveel alle taken gaan kosten. Daarna ga je deze taken letterlijk inplannen in je agenda, per uur. Je mail beantwoorden ga je ook inplannen. Bv. een half uur lang van 13.00 tot 13.30 uur. Daarna stop je hiermee en ga je weer verder met de volgende taak. Andere taken maak je natuurlijk wel af en als het langer duurt dan gepland, dan wijzig je de schatting voor de volgende keer. Veel succes!

 • Antwoorden Annemiek 12 maart 2015 om 15:54

  Beste Teskuh,

  Ik lees over je gezondheidsproblemen, en over je hartkloppingen als je een warm bad neemt. Het lijkt erop dat je -net als ik- een histamine overgevoeligheid hebt.
  Ik zelf volg een histamine beperkt dieet, en neem als dat nodig is een anti- histamine pil, en dat helpt. Je kunt dat dieet googlen. Het is wel lastig vol te houden.
  Misschien heb je iets aan deze tip,

  Groetjes Annemiek

 • Antwoorden beautifulday4makeup 8 maart 2015 om 14:59

  Wat een goede doelen en dat je plaats maakt voor jezelf: pitamintjes!

 • Antwoorden Ariane 8 maart 2015 om 12:18

  Misschien helpt het om de lijstjes die je maakt op te hangen in het zicht. Als je ze in boekjes maakt, kan je het nog al eens over het hoofd zien. Als je ze ophangt in bijvoorbeeld de wc of een post-it op je beeldscherm, dan word je er steeds aan herinnert en kan je er eigenlijk niet meer onderuit.

 • Antwoorden happygirl 7 maart 2015 om 17:38

  Leuk dat je je wilt focussen op de verhuizing. Ik vind je shoplogs voor je nieuwe huis echt super leuk!

 • Antwoorden Lenneke 7 maart 2015 om 10:14

  Ik zou als ik jou was je doelen SMART maken. Zo kan je voor jezelf ook plannen wanneer je bijvoorbeeld meer buitenlucht krijgt, als je doel is om – ik noem maar wat – elke dag een half uurtje in de buitenlucht te zijn. “Meer” is niet zo tastbaar en ook niet zo goed meetbaar.

  • Antwoorden Maxime 8 maart 2015 om 18:05

   Zeker een goed idee! Ik denk alleen niet dat iedereen weet wat SMART is.. Hihi

 • Antwoorden Simo 7 maart 2015 om 04:09

  Heel herkenbaar wat je hier schrijft. :P Wat meditatie betreft heb je op youtube leuke meditatie filmpjes waarmee je heel simpel kunt mediteren. Echt ideaal,want op die manier mediteer ik tenminste. :P

 • Antwoorden Sandra 6 maart 2015 om 20:02

  Ik vind blogposts als deze juist ook super leuk om te lezen! Zien wat jou doelen zijn is toch ook een soort van inspiratie en jouw gedachtegang en schrijfstijl vind ik altijd interessant!

 • Antwoorden Marloes | hetstadmeisje 6 maart 2015 om 18:25

  oehh die ‘tijd voor een massage’ vind ik echt een heel goed doel voor mij deze maand haha. Daar heb ik nou echt zin in :)

 • Antwoorden Hester 6 maart 2015 om 16:39

  Dat stukje waar je het hebt over ongeorganiseerd/ongestructureerd werken, dat ben ik ook PRECIES. Totally get your struggles! Ik vind het heel vervelend en ik roep dan ook elke week/maand dat de volgende beter wordt, maar het is ook gewoon echt een proces waarin je moet leren hoe je jezelf het beste kan aansturen. Ik hoop dat dat op den duur waardevol gaat zijn, dat ik op mijn veertigste gewoon heel productief kan werken ofzo, haha. Je blog heb ik (ook door drukte) niet heel veel gecheckt de afgelopen maand, maar dat ga ik nog wel even doen :) Eén blogpost per dag vind ik overigens een goede beslissing! Oh, en in de zin ‘Af en toe heb ik wel een beetje spijt dat ik niet heb gekozen voor een opleiding of vak waarin ik gedwongen wordt’ moet het ‘word’ zijn.

 • Antwoorden Marloes/GLAMOURMOES 6 maart 2015 om 15:30

  Het kan helaas niet altijd zo lopen als je zelf wilt, maar hopelijk gaat het de aankomende maand weer beter! Het zou fijn zijn als de verhuizing achter de rug is, dan heb je wat meer rust denk ik.

 • Antwoorden thessa 6 maart 2015 om 12:29

  wat grappig dat je Pitamientjes zegt.
  Is dat iets typisch van jou en je vrienden of familie?

  • Antwoorden Teske 6 maart 2015 om 13:08

   Ben ik eigenlijk gaan doen na de Calvé reclame van heel lang geleden :)

 • Antwoorden Dilys 6 maart 2015 om 10:39

  Vervelend dat je eventjes niet zo fijn voelde / voelt. Komende maand gaat het vast beter! Het zonnetje gaat weer wat meer schijnen, dus dat kan motiverend werken. Mooie doelen, en ik geloof trouwens ook wel dat je lichaam en geest (lekker spiritueel bezig haha) meer met elkaar in verbinding zijn dan je misschien zou denken.. Succes met alles!

 • Antwoorden Paula 6 maart 2015 om 09:49

  Hoi Teske,

  Van de drie grootste veranderingen in een mensenleven onderga jij er nu twee: verhuizen en een nieuwe baan (als ik de start van je nieuwe muziekcarriere zo vrij mag vertalen).
  De verhuizing is nog een extra big deal omdat je je ouderlijk huis verlaat, naar een nieuwe stad gaat en gaat samenwonen. Maakt niet uit hoe lang jullie al bij elkaar zijn; samenwonen is echt wel even iets anders. Een groter verschil tussen oude en nieuwe situatie bestaat bijna niet!
  Je mag best stilstaan bij Big Deals. Gun jezelf de rust en de ruimte om daar aan te wennen en om jullie huis op orde te krijgen. Dit is ook de begintijd van jullie leven samen!

 • Antwoorden Inge 6 maart 2015 om 07:46

  Heb je Serena’s blogpost gelezen over 1 artikel per dag? Wellicht inspireert het. Je zegt dat je je aan “de norm” wilt houden. Teskuh.nl is jouw blog, jij creëert de norm. Dus als dit 1 artikel per dag is, dan is dat goed. Ik denk dat je hier geen bezoekers mee zult verliezen. Zeker omdat we weten dat je ook een nieuwe carrière aan het opbouwen bent. Doe wat goed voelt voor jou. Dit zal de kwaliteit op je blog bevorderen en daarom ook beter zijn voor je blog en daardoor ook weer voor jou.

 • Antwoorden MoroccanMansion 6 maart 2015 om 00:31

  Wat ik merk als ik je artikel lees, is denk ik dat het komt door de verhuizing dat het chaotisch is en je het even niet meer alles op een rijtje hebt. Het is niet effectief om aan drie verschillende taken te werken. Je kan het afwisselen door je dag in te delen en dit af te strepen. Dus bijvoorbeeld twee uur voor een artikel dan rust pakken en weer focussen op je verhuizing dan weer iets voor jezelf. Vooral het afstrepen van taken die je af hebt zorgt voor minder last op je schouders. Ik hoop dat dit jou helpt voor de komende periode.

 • Antwoorden Stephanie 5 maart 2015 om 23:06

  Haha jouw doelen zijn ook mijn doelen, maar dan voor het gehele jaar i.p.v. alleen voor maart haha. Succes ermee!

  Ik was trouwens vandaag in de Brilservice in Amersfoort en toen kwam je nummer voorbij. Vond het zo leuk!

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 5 maart 2015 om 22:22

  Er ztten er toch wel een paar tussen die ik ook heb!

 • Antwoorden daphne 5 maart 2015 om 19:55

  Heel veel succes deze maand! Het kan even mis gaan, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het deze maand goed gaat komen. Liefs Daphne

 • Antwoorden Simone 5 maart 2015 om 19:36

  Ik vind het heel knap dat je zo goed kunt reflecteren op je doelen van afgelopen maand en vooral ook jezelf en je gedrag en acties! Door jou goal-artikelen ben ik er zelf ook mee begonnen en ik moet zeggen dat het me heel erg goed bevalt. Ik hoop voor je dat je komende maand wat meer rust vindt en je op die manier de chaos van een verhuizing en je drukke leven wat makkelijker kunt doorlopen. :-) Ben nu al benieuwd naar je April Goals!

 • Antwoorden Nicky 5 maart 2015 om 17:50

  Heee Teske,

  Dit is de eerste keer dat ik reageer op een post maar ik wilde even zeggen dat het hartstikke goed gaat komen! Ik denk dat ik precies snap wat je bedoelt. Een maand geleden ben ik ook uit huis gegaan (ik ben 16) en ik heb nog steeds niet voor alles een plekje gevonden. Balen dat het zo langzaam gaat, ik begrijp je volkomen, maar maak je daar niet druk om, het komt vanzelf. Het belangrijkste is dat je aankomende weken eventjes heel goed voor jezelf gaat zorgen! Niet dat je nu alleen maar aan jezelf moet, maar hou goed in de gaten hoeveel je kan verdragen. Sowieso belangrijk om te doen maar al helemaal wanneer je zo veel veranderingen doormaakt.
  Het is in ieder geval al top dat je van jezelf weet wat er mis gaat en hoe je dat moet oplossen. Het lukt je wel! En vergeet niet om jezelf af en toe (of vaker) eens lekker te verwennen met waar je van tot rust komt, dat verdien je!

  Groetjes en succes,

  Nicky

 • Antwoorden Mirjam 5 maart 2015 om 17:26

  Mooie doelen heb je gesteld! Ik herken je dipje wel.. 10 maanden geleden ging ik samenwonen en het ging allemaal even zo snel dat ik compleet instortte. Ineens verlaat je het huis waar je jaren hebt gewoond, je moet veel regelen.. Het zal wel een paar maandjes duren voor je je draai echt hebt gevonden. Ook m.b.t. je structuur en huishoudelijke dingetjes enzo. Maar geloof me, alles komt helemaal goed en je zit ineens in een bepaalde flow waarin alles op z’n plek valt. Het is een tijd die je niet wilt missen!

 • Antwoorden Nesrin 5 maart 2015 om 17:13

  Jouw werkwijze oh zo herkenbaar! Eerst douchen, altijd eerst douchen en aankleden… Ik heb er nu nog last van als ik thuis ben.

  Je bent absoluut geen zeurpiet!

 • Antwoorden Willemijn 5 maart 2015 om 17:13

  Ik ken het helemaal: dat chaotische. Al is het bij mij nog wel iets erger denk ik, haha. Ik ken het ook van dat fruit… Het lukt me gewoon niet! En oja, als je je wilt verminderen tot 1 artikel, snap ik dat helemaal (al zou ik het wel jammer vinden!)
  Xxxxx en ik hoop dat het je lukt je doelen te halen!

 • Antwoorden Iris 5 maart 2015 om 16:36

  Misschien kun je fruit in een andere vorm proberen. Maak smoothies, doe partjes appel met kaneel en rozijnen (eventueel suiker) in de oven, maak taart met fruit (telt ook, toch? ;)) of doe wat fruit door het warme eten (stamppot met stukjes appel). Veel succes met je doelen!

 • Antwoorden Renske 5 maart 2015 om 15:55

  Hey Teske, succes met je doelen voor deze maand. You go girl!

 • Antwoorden Kirsty 5 maart 2015 om 15:38

  Mooie doelen heb je weer opgesteld! Ik hoop dat je ze gaat behalen dit keer! Het lijkt mij wel erg lastig om geen structuur te hebben, zelf ben ik namelijk wel echt een planner en die chaos die je in je hoofd krijgt als je veel moet doen en niet goed weet waar je moet beginnen vind ik vreselijk. Zelf zou ik zeggen: probeer eens hele concrete doelen en planningen op te stellen. Dat werkt bij mij in ieder geval wel. Ik gebruik zelf altijd de app Wunderlist en daarin zet ik dan alles dat ik moet doen of het nu afspraken zijn, boodschappenlijstjes of artikelen die ik nog moet schrijven, je kunt het voor van alles gebruiken. Als je ze dan inplant op een specifieke dag, kun je dat in je weekoverzicht en dagoverzicht terugzien en dan kan je ze heel makkelijk afvinken.
  Ik hoop dat dit een beetje helpt! Succes!

 • Antwoorden lisanne 5 maart 2015 om 14:32

  je moet concretere doelen omstellen..

  nu heb je meet vitamientjes en buitenlucht.. hoeveel is dat?
  als je neet zet 2 stukje fruit per dag, en een half uur/uur buiten lopen 3 x in de week..
  dan hou je het veel beter vol!

  en dat is eigenlijk met al je doelen zo..
  schrijf ze concreter op

  • Antwoorden helen 5 maart 2015 om 20:21

   hier ben ik het zeer mee eens, als je jezelf een doel en plan van aanpak opstelt werkt het makkelijker dan zo’n breed iets, want als je de ene dag 3 bananen eet en de weken erop geen heb je er niks aan. ik denk dat als je specifieker bent naar jezelf toe, je ook beter jezelf motiveert.

 • Antwoorden Marije 5 maart 2015 om 14:21

  Hey Teske,

  Ik heb laatst cursussen stressmanagement en doelen opstellen gehad. Ik zal je een paar dingen vertellen die ik daar heb geleerd, ik denk dat het je kan helpen :)

  Ten eerste: maak je doelen concreet. Ipv bijvoorbeeld ‘meer buitenlucht’ zou je ook kunnen zeggen ‘5 keer per week na het avondeten een ommetje maken’. Dan weet je precies wat je te doen staat. En deel je doelen op in concrete subdoelen. Voor een massage moet je bijvoorbeeld een afspraak maken. Stel het maken van die afspraak ook als doel, en bedenk er ook gelijk bij wanneer je dat gaat uitvoeren. Liefst zsm. Als je op het moment dat je je doel van een massage opstelt gelijk ook een afspraak maakt voor een massage, dan moet je. En als je het gevoel hebt dat het daarvoor de komende dagen te druk is, kun je ook een afspraak maken voor over een paar weken. Dan zit het alvast in je planning en dan heb je niet meer het gevoel dat je het er te druk voor hebt, want de afspraak staat gewoon. Daarnaast krijg je een goed gevoel door subdoelen, want dan kun je steeds veel doelen behalen en staat het hoofddoel niet als iets heel groots voor je.

  Ik hoop dat je er wat aan hebt!

  Groetjes,

  Marije

 • Antwoorden Josephine 5 maart 2015 om 14:20

  Hey Teske!
  Ik herken mezelf heel erg in jou. Ik zit nu nog op de middelbare school, maar ik begrijp heel goed wat je bedoelt. Altijd maar taken blijven uitstellen, geen structuur in mijn schoolwerk, chaos in mijn hoofd en vooral altijd het voornemen hebben om het anders te doen, maar mezelf maar blijven teleurstellen. Mijn gedrag en ongestructureerde leven hebben ertoe geleid dat ik jarenlang mezelf geen leuke dingen, hobby’s, heb gegund. “Nee, ik kan niet een sport gaan beoefenen, want ik moet al mijn tijd aan school besteden.” “Nee, ik kan niet mee winkelen, want ik moet deze week zoveel doen. En zelfs zonder het winkelen, heb ik te weinig tijd.” Maar de waarheid was, of is, dat het heus wel kan als ik het goed zou plannen. De waarheid is, dat ik alle tijd die ik neem, gewoon verspil en daardoor aan het eind van de dag tijd te kort kom, om alles in te halen. Op een gegeven moment was ik er klaar mee dat ik al mijn tijd ‘besteedde’ aan school. Je bent snel geneigd om alles aan de kant te schuiven voor je verplichtingen als je deze niet behaalt, maar ik heb gemerkt dat dat niet de oplossing is. Je moet je gedrag aanpakken. Júíst omdat ik nu pianoles heb, een fotocursus volg en werk, heb ik meer structuur in mijn leven. Bovendien geven deze dingen mij energie. Ik ben er nog lang niet, maar ik ben al wel een stapje verder. Jouw leven zit natuurlijk vol met leuke dingen, want je vindt je blog, YouTube en het zingen allemaal erg leuk. Tegelijkertijd zijn deze dingen verplichtingen voor je geworden en zijn het niet meer de dingen waardoor je even, een uurtje, kan vluchten van je verplichtingen. En omdat je niet meer beperkt kunt vluchten, vlucht je constant. Zoek iets wat je leuk vindt, wat vrijblijvend is, wat je energie geeft, en je tegelijkertijd
  structuur geeft. Zoals bijvoorbeeld een leuke cursus of een sportteam. Hier wordt verwacht dat je komt, dus het geeft je structuur, het is leuk en geeft energie, maar als je het niet meer leuk vindt (dus niet er zogenaamd geen tijd voor hebt), stop je ermee en zoek je iets anders. Voor mij heeft dit erg geholpen en ik weet zeker dat het jou ook zal helpen. Iets anders wat mij heeft geholpen, is het creëren van een rustige werkplek. Eerst wilde ik dat die werkplek gewoon in mijn kamer zou zijn. Mijn bureau moest perfect leeg zijn, het moest stil zijn, ik wilde niet gestoord worden, etc. Kortom: het moet perfect zijn, voor ik überhaupt kan beginnen. En als mijn bureau vol zooi ligt, ookal heb ik zo mijn best gedaan om dat te voorkomen, dan is alles mislukt en maakt het toch niet meer uit. Ik ben een chaoot, maar ik heb orde wel heel hard nodig. Het zorgt er voor mij voor dat ik constant in gevecht ben met mijzelf en mezelf hoe dan ook teleurstel. Daarom is mijn nieuwe werkplek ook niet meer van mijzelf, maar van de bibliotheek. Stilte, een leeg bureau en ik word niet gestoord door anderen. Telefoon uit en aan de slag. Ik heb nu letterlijk privé en werk gescheiden, want mijn spullen komen niet meer op de plek van mijn schoolboeken en andersom. En daarvoor hoef ik niet meer ik gevecht met mezelf; mijn eigen chaos en drang naar orde. Ik kan het je echt aanraden.

  Oke, ik stop er maar mee, want ik kan hier nog uren over praten en het bericht is al zo lang geworden hahah. Ik hoop dat ik je enigszins, als ervaringsdeskundige haha, heb kunnen helpen.

 • Antwoorden Loesje Zaakjes 5 maart 2015 om 13:00

  Hoi Teske,

  Ik herken het probleem, als ik niet op een bepaald tijdstip op een job moet zijn zoals nu als ik mijn eigen werk moet organiseren dan merk ik ook dat ik vanalles door elkaar doe. Wat mij helpt is een planning op maken voor de dag. Bv opstaan om 8h, ontbijten en douchen, om 9h honden verzorgen. Om 10h blogs lezen. Om 11h poetsen,… en zo verder.

 • Antwoorden Louise 5 maart 2015 om 12:12

  Hoi Teske,

  Normaal reageer ik nooit op blogpost maar ik hoop dat ik je een beetje kan helpen. Ik herken je verhaal van niet lekker in je vel zitten, wanneer ik het extreem druk heb en ik het allemaal niet kan ordenen(ben ook nogal chaotisch) krijg ik hier ook last van inclusief paniekaanvallen. Ben nu aan het afstuderen met daarnaast veel werken etc. Ik ben trouwens 24. Wat ik merk is dat je op zulke momenten op een strenge manier gaat praten. Waarom heb ik hier last van? Andere mensen kunnen dit toch ook allemaal waarom lukt het mij niet? Ik ben nog jong en zou dit allemaal moeten kunnen, waarom ben ik zo moe en anderen niet? Met deze manier van praten maak je het alleen maar erger voor jezelf. Je moet juist lief zijn voor jezelf, het maakt niet uit dat het even niet wil lukken en dat komt ook wel weer goed. Praat tegen jezelf alsof je tegen een vriendin praat. Daarnaast is het belangrijk dat je goed eet, beweegt en slaapt. Je zenuwstelsel is namelijk aangetast en dit moet je weer rustig zien te krijgen, misschien ook een idee om cafeïne even te mijden want dit tast je zenuwstelsel juist weer aan. Bewegen of in de natuur wandelen zorgt ervoor dat je zenuwstelsel weer rustig wordt. Ik heb dit zelf allemaal geleerd van een online cursus van Geert Verschaeve en heb er zelf enorm veel aan, hopelijk kunnen deze woorden jou ook een beetje helpen.
  Maak je vooral niet druk om wat andere mensen denken jouw leven is het belangrijkste. Desnoods zet je het even op een lager pitje om aan jezelf te werken, iedereen zal hier begrip voor hebben. En degene die dat niet hebben, jammer voor hen dan;) Uiteindelijk kom je er alleen maar sterker uit.
  Succes in ieder geval en hopelijk heb je hier wat aan.
  Liefs Louise

  • Antwoorden Willemijn 5 maart 2015 om 17:16

   Wat een goeie eerste reactie :)

 • Antwoorden caro 5 maart 2015 om 12:00

  Wat goed dat je terug bent gegaan naar een blogpost! Je denkt daarin denk ik al goed om jezelf. Wat ik je verder nog zou willen meegeven is dat je best nog wst liever voor jezelf mag zijn en kijken naar wat echt realistisch is of was, als je je doelen opstelt en erop terugkijkt. En wanneer heb je ze gehaald? Wat mij iig helpt is om ze SMART te maken: specifiek (wat ga je doen?), meetbaar (hoevaak?), acceptabel (wat kan je?), realistisch (kan je het nu in deze situatie ook?) en tijdsgebonden (voor hoelang?). Ik hoop dat het je helpt! Wees lief voor jezelf.

 • Antwoorden Elze 5 maart 2015 om 11:50

  Knap dat je nu al (op jouw leeftijd) inziet dat je sommige dingen beter kunt aanpassen om een fijner leven te hebben. Ik heb een chronisch gebrek aan structuur en dat is écht heel lastig. Verander het ‘nu het nog kan’ want als je bijna tien jaar verder bent zoals ik, dan is het écht heel lastig. Ik lees dat je nog maar weinig spulletjes hebt voor je nieuwe huis. Op mijn blog deel ik vaak budgetvriendelijke interieur items, misschien zit er iets bij dat je leuk vindt! :)

 • Antwoorden danielle 5 maart 2015 om 11:37

  weer een leuke post teske!
  Ow een even voor de duidelijkheid,
  Mensen zitten op jou blog omdat ze willen weten hoe het met jou gaat. ❤

 • Antwoorden Neeltje | Thoughts in Style 5 maart 2015 om 11:36

  Vooral luisteren naar geest en lichaam ga ik meer doen deze maand! Ik merk dat ik af en toe veel te druk bezig ben om ook even een moment te nemen en te luisteren naar wat mijn lichaam eigenlijk nodig heeft.
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Antwoorden Yasemin 5 maart 2015 om 11:17

  Lieve Teske,

  Door een opleiding te doen krijg je geen regelmaat in je leven. Van de zomer ben ik ook op mezelf gaan wonen en aan een HBO studie begonnen. In het begin had ik ook echt totaal geen structuur, maar op een gegeven moment moet je wel. En dan komt het vanzelf. Huishouden komt er bij, je werk gaat gewoon door en zo krijg je op een duur een ritme (althans zo ging dat bij mij). Wat voor mij het fijnst is, is gewoon de wekker zetten en gewoon beginnen aan je dag. Maak een schema voor jezelf en bedenk hoeveel tijd je nodig hebt per taak. Zo doe ik het. En in het weekend slaap ik wat langer uit. Geloof me op een duur komt het vanzelf.
  Hopelijk heb je er wat aan.
  Liefs Yasemin

 • Antwoorden Linda 5 maart 2015 om 11:11

  Ik denk dat je geen spijt hoeft te hebben van de weg(en) die je bent ingeslagen tot nu toe. Je bent nog jong – oké, nu klinkt het alsof ik véél ouder ben dan jij, ik ben ook nog maar 22 – en kan nog alle kanten op. Er komt nu van alles op je af – je muziek, Youtube, je blog, de kansen die je krijgt, de verhuizing en het samenwonen – en dat moet je in goede banen weten te leiden. Dat is nu eenmaal niet iets wat je zo 1,2,3 doet. Dat kost tijd en het is dus hartstikke goed dat je luistert naar je geest en lichaam. Ritme creëren is daarin het belangrijkste denk ik.
  Ik ben momenteel werkloos – zo goed als, ik bezorg post op dinsdag- en vrijdagochtend – en merk dat ik ook totaal geen ritme heb, zeker op dagen dat ik ‘geen doel’ heb slaap ik erg lang maar ben ik dan alsnog heel moe omdat ik niets nuttigs doe. Solliciteren doe ik bijvoorbeeld ook niet iedere dag. Luisteren naar je lichaam en je geest is dan zo belangrijk! Of je nu een heel druk en gevarieerd leven hebt dat lastig te volgen is zo nu en dan – zoals jij – of een leven dat soms nogal doelloos lijkt – zoals ik.

 • Antwoorden Eva 5 maart 2015 om 10:50

  Mooie doelen Teske! En ik denk voor veel mensen ook heel herkenbaar. Wat mij de laatste tijd heel erg geholpen heeft op het gebied van structuur maar ook geest/lichaam is om te proberen zo vroeg mogelijk op de dag klaar te zijn met mijn ‘to do’s’. Het is zo’n fijn gevoel om gewoon ’s avonds te kunnen ontspannen en te mogen kiezen wanneer je naar bed gaat, in plaats van dat je pas naar bed kan als je klaar bent met je werk. Dan heb je ook ineens tijd voor leuke dingen zoals lezen of wellicht mediteren :)

 • Antwoorden lousaa 5 maart 2015 om 10:35

  Dapper om toe te geven dat je slecht voor jezelf zorgt. Stap twee is toegeven dat je het uiteindelijk gewoon moet doen, in plaats van lijstjes maken.

  Zet een wekker, kom je nest uit, ga naar buiten, eet gezond en zorg voor jezelf. Iemand anders doet het niet. En doe je het zelf niet, realiseer je dan dat dat een keuze is. Ga daar dan niet over zitten zeuren tegen jezelf. Tot een uur films kijken kan best lekker zijn op z’n tijd. Maar het heeft consequenties. Daar volwassen mee om gaan is de uitdaging.

 • Antwoorden Melanie 5 maart 2015 om 10:18

  Lieve Teske,

  Wat vind ik het toch altijd mooi om te lezen hoe jij jezelf open durft te stellen tegenover je lezers. Dat maakt je absoluut geen zeur, voor mij laat dat het juist voelen alsof ik je een beetje ken :)

  Ik ben zelf ook 19 en geloof me, in mijn opleiding is de regelmaat ook ver ver te zoeken. Mijn beste tip om toch regelmaat te krijgen is dan ook: je moet het gewoon DOEN. Ik heb zelf ook lang gestruggeld met mezelf futloos voelen om de redenen die jij in je blogpost vernoemde. Maar gewoon je wekker zetten, denken aan de natuur buiten, de vogeltjes horen fluiten en de frisse lucht… En hup! Naar buiten! Het is een geweldige start om de dag te beginnen! Probeer het gewoon eens! Ik wert zeker dat het hierna vanzelf gaat ;)

  Liefs.

 • Antwoorden Myra de Graaf 5 maart 2015 om 10:12

  Leuke blogpost! Zelf heb ik ook mijn doelen voor maart opgeschreven. Soms heb ik inderdaad last van structuur houden, maar nu ik in mijn examenjaar zit word je daar wel toe gedwongen anders red je het niet. 2 van mijn doelen hebben te maken met school. Andere is om mijn nieuwe kamer te decoreren, meer fruit eten en wat gezonder eten zoals salades.
  Persoonlijk vind ik je geen zeurpiet. Het kan best lastig zijn om uit huis te gaan, weg van alles. Lijkt mij ook best wel moeilijk! Veel succes met je mooie nieuwe huis!
  Xx Myra

 • Antwoorden Hanne 5 maart 2015 om 10:12

  Ik vind echt niet dat je jezelf moet verwijten dat de verhuizing niet zo snel gaat als je zou willen. Ik vind het juist goed om de tijd te nemen om je spullen thuis uit te zoeken voor je ze verhuist en ik denk dat je achteraf heel blij zal zijn dat je daar de moeite voor hebt genomen :) Verhuizen is juist het ideale moment daarvoor! En ik vind het ook echt knap dat je het bloggen ondertussen zo goed kan volhouden.

 • Antwoorden Lifetimes 5 maart 2015 om 10:04

  Ik snap het helemaal dat je een beetje overdonderd wordt door de dingen die nu allemaal in je leven gebeuren. Verhuizen, bloggen en een platencontract tekenen is niet niks! Probeer echt naar jezelf te luisteren en maak iedere dag een tijdsplanning waar je je aan moet houden. Bijvoorbeeld van 9 tot 10 aan nieuwe blogpost werken en van 10 tot 11 alle zakelijke communicatie dingetjes regelen, zoals mail en telefoontjes. En zo kan je dan helemaal verdergaan. Dit zal zorgen voor rust en overzicht! Xx

 • Antwoorden BySilke 5 maart 2015 om 09:35

  Heel veel succes deze maand! Ik vind het echt gek dat een medenegentienjarige al zoveel heeft bereikt in haar leven, het is dan ook best te begrijpen dat je last hebt van die stress -als ik al stress heb…-, maar ik vind echt dat je het supergoed doet. Uiteindelijk komt alles wel op zijn pootjes terecht! Geniet van je dag :)

 • Antwoorden Minke 5 maart 2015 om 09:26

  Haha bij een HBO of universitaire opleiding krijg je geen regelmaat hoor, dat moet je helemaal zelf doen helaas.. Vooral de universiteit draait om zelfdiscipline, dus dat moet je gewoon jezelf aanleren.. Wat ik heb geleerd is ‘to kill the frog’, oftewel het ergste wat je op een dag moet doen als eerste doen, dan ben je er vanaf! Plus dan gaat de rest van de dag ook beter omdat je dan niet tegen iets vervelends wat je hebt uitgesteld zit aan te hikken :)

  • Antwoorden Maaike 5 maart 2015 om 11:20

   Dat is eigenlijk best wel een goede tip, want ik stel het ergste altijd uit tot het laatst

 • Antwoorden Marlous 5 maart 2015 om 09:06

  misschien kun je wat fruit, bijvoorbeeld mango of ananas, uit de vriezer proberen? Dan heb je toch lekker fruit, maar ook in de winter! :)

  • Antwoorden Mirjam 5 maart 2015 om 17:22

   Dit wilde ik als tip geven! Ik haal vaak ‘ savonds wat uit en meng dit met wat sojayoghurt (echt het lekkerst) in een kommetje. Evt gooi ik er wat havermout bij. De volgende ochtend doe ik er muesli doorheen en daar is een heerlijk ontbijt!

   Ik ben ’s winters namelijk ook vaak te lui voor fruit:P heb hetzelfde met komkommers!

 • Antwoorden Margot 5 maart 2015 om 09:05

  Mooie doelen! Ik herken ze wel. Ik werk nu ook voor mezelf en weet dat het een uitdaging kan zijn een ‘normaal’ ritme te houden.

 • Antwoorden Esther 5 maart 2015 om 09:04

  Ik denk dat naar buiten gaan en even een ommetje maken ook al help bij het luisteren naar geest en lichaam, even nadenken. Geen muziek in je horen, gewoon lekker fietsen of lopen in de buitenlucht en even alles los laten. Ik doe dat tijdens het hardlopen bijvoorbeeld. Dan hoef je even niet op mailtjes te antwoorden, met niemand te praten en niemand kan je lastig vallen. Heel veel succes met je doelen deze maand <3

 • Antwoorden Anneleen 5 maart 2015 om 08:57

  Wat heb je dit mooi neergeschreven, Teske! Zo’n verhuis lijkt me inderdaad niet niks… Het huis verlaten, waar je 19 jaar hebt gewoond, lijkt me niet gemakkelijk. Ik hoop dat de verhuis een beetje vlot en je je wat beter in je vel voelt deze maand! Heel veel hartjes en zonnestralen terug!

 • Antwoorden Lilian 5 maart 2015 om 08:50

  ik lees net dat soms spijt hebt dat je geen opleiding bent gaan doen, nou meid bij een hbo of universiteit heb je alles behalve structuur en regelmaat, helaas, dus daar hoef je je echt niet druk om te maken.
  ik doe hbo, ben 19 jaar, en lig soms tot 12 uur in bed omdat ik pas les heb om 4 uur. geen regelmaat te bekennen in mijn schoolrooster.
  Ik denk als mensen een vaste baan hebben en/of kinderen krijgen dat er pas structuur in je leven komt, volgens mij is iedereen stiekem chaotisch en ongestructueerd.
  Ik denk dat je doel voor buitenlucht wel makkelijker behaald gaat worden met mooi weer op komst :D

 • Antwoorden Saar 5 maart 2015 om 08:37

  Wat betreft regelmaat en structuur helpt het mij enorm om met to-do-lijstjes te werken en planningen te maken. Het punt is dan natuurlijk wel dat je ze moet uitvoeren. En daar moet je gewoon echt eens de tijd voor nemen. Nooit willen multitasken: een ding tegelijk doen. Komt er iets in je hoofd op dat je nog moet doen: opschrijven op je to-do-lijst en verder gaan met wat je bezig was. Laat je niet verleiden om alsnog aan datgene wat in je hoofd opspringt te beginnen.

  Fruit eet ik wel graag, maar een alternatief dat mij keigoed bevalt zijn smoothies voor het ontbijt. Gewoon een blender, fruit en met de toevoeging van kruiden bijvoorbeeld kom je al een heel eind. Je kan de smaak aanpassen zodat je het wel lekker vindt en op die manier heb ik bijvoorbeeld al twee stukken fruit op vandaag, terwijl ik gewoon een smoothie dronk als ontbijt. Je kan er ook nog granen als quinoa en havermout in gooien voor een extra boost.

  Het luisteren naar lichaam en geest, daar zou je inderdaad niet mis doen met mediteren, maar ook door gewoon eens te stoppen op een drukke dag en tijd te nemen om te voelen natuurlijk. Over dit onderwerp kan ik twintig blogposts schrijven, hahaha!

  Ik wens je veel succes deze maand met het behalen van je doelen. Het zijn drie stevige punten waaraan je zal mogen werken, maar dat moet je vast lukken!

 • Antwoorden Chayenne 5 maart 2015 om 08:35

  Sinds ik in januari mijn eigen bedrijf begonnen ben, naast mijn andere baan, ga ik ook aan 1 stuk door en luisterde ik niet naar mijn lichaam. Vorige week mijn eerste volledige vrije dag gehad! Ik heb die dag echt alleen aan mezelf gedacht en geloof me, dit heeft me echt goed gedaan! Luister naar je lichaam en blijf niet doorgaan omdat je denkt dat je het allemaal wel kan. Neem die tijd voor jezelf, het is echt belangrijker dan je denkt! Xxxx

 • Antwoorden Denise 5 maart 2015 om 08:28

  Mooie en heldere doelen heb je weer gesteld voor jezelf! Het gaat je vast lukken, heel veel succes! <3

 • Antwoorden Hedwig 5 maart 2015 om 08:16

  Haha altijd als ik jouw posts lees denk ik juist, ‘was mijn leven maar zo in plaats van dat ik een studie doe’. Het lijkt me heel fijn om zoveel vrijheid te hebben en zelf te bepalen wat je wanneer doet, op zo’n creatieve manier, in plaats van theorieën, deadlines en tentamens. Maar goed, het gras is altijd groener aan de overkant ;) succes met je mooie doelen voor deze maand!

 • Antwoorden Vera 5 maart 2015 om 08:14

  Lieve Teske,

  Wat goed dat je je naar je lezers open durft te stellen. Ik herken erg veel wat je schrijft. Mooi dat je het in de vorm van zo’n mooie blog weet te brengen. Probeer jezelf niet te veroordelen als iets niets lukt zoals je het had voorgenomen. Hoe zou je jezelf kunnen motiveren om eens lekker op tijd naar bed te gaan? Wat heb je daarvoor nodig?

  Mocht je eens erover willen praten met iemand die je volledig begrijpt (volgens mij lijken wij heel veel op elkaar), voel je dan vrij om contact op te nemen.

  Ik hoop dat je nieuwe huisje je wat rust en orde kan brengen als het af is. Onderschat de impact van de periode waar je in zit niet. Het is niet gek dat je niet zo lekker in je vel zit, er komt veel op je af.

  Liefs en knuffels

 • Antwoorden Derek 5 maart 2015 om 08:09

  Ik hoop dat je je doelen behaald!

  XDerek

 • Antwoorden Chantal 5 maart 2015 om 08:09

  Hey Teske,
  Mmm dat van planning is lastig zeg. Misschien werkt het als je jezelf beloont. Bedenk eerst iets wat voor jou echt een cadeau is. Voor mij zou dat bijvoorbeeld een mooie tas of een mooi paar schoenen zijn. Maak nu een plan. Maak het wel haalbaar! Bijvoorbeeld: ik wil dd komende week 5 (of 4, kijk wat haalbaar is) keer op tijd naar bed en op tijd op. Heb je dit twee of drie of vier weken achter elkaar volgehouden, dan koop je het cadeau voor jezelf.
  Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt, succes!
  Xx

 • Antwoorden Frances 5 maart 2015 om 08:09

  Ik denk dat (bijna!) iedereen juist respect voor je heeft, omdat je je zo durft open te stellen. Doe waar jij je goed bij voelt Teske, dan komt het vast helemaal goed! :-)

 • Antwoorden Eline 5 maart 2015 om 08:08

  Heel mooi dat je alles met ons wilt delen. Mijn tips zijn: zet je wekker, maar niet te vroeg, dan heb je ook geen zin om er uit te komen. Ga na je ontbijt en opmaken/aankleden standaard (je kan uitzondering maken natuurlijk) een halfuurtje naar buiten. (Lopen, fietsen of gwn boodschappen doen) Zo heb je meteen je frisse lucht te pakken en kan je daarna productief aam het werk. En omdat je naar buiten gaat ‘moet’ je je wel aankleden .

  En maak todo lijstjes en rond je taken om de beurt af. Als je alles op je lijst zet (incl. Huishoudelijke taken) heb je meer overzicht en hoef je niet alles tegelijk te doen.

  Ik snap dat dit moeilijk is, maar als je zorgt voor structuur went het snel en wordt het een vaat ritme. Heel veel succes!

 • Antwoorden Amy 5 maart 2015 om 07:54

  Ik vind het stoer dat je je zo kwetsbaar opstelt op je blog en gewoon aangeeft wat je moeilijk vind. Wat betreft ritme; ik denk dat het lastig is om ineens je hele ritme gestructureerd te krijgen. Waarom begin je niet eens met 1 of 2 vaste avonden in de week vrij te houden, waarin je niet mag werken? Als je dan ook 1 of 2 dagen jezelf dwingt tot vroeg opstaan (5 wekkers!) dan heb je al een wereld gewonnen qua ritme denk ik :) Succes!

  • Antwoorden Sheela 5 maart 2015 om 16:42

   Dat van die wekkers is een hele goeie tip. Ik gebruik mijn gsm altijd, die ook nog eens onder m’n kussen ligt waardoor ik altijd toch later wakker word.

 • Antwoorden Lucinda 5 maart 2015 om 07:50

  Verhuizen is niet altijd makkelijk, maar het vergt wel tijd en ook moeite, neem daar de tijd voor, want van uitstel komt afstel. Kijk ook vooral vaak terug naar je lijstje en houd het dichtbij je, zodat je elke keer geconfronteerd wordt met je doelen en dus zin krijgt om ze te vervullen. xxx Lucinda

 • Antwoorden Laura - Dagelijkse hap 5 maart 2015 om 07:49

  Hele mooie doelen heb je voor jezelf gesteld! EN je moet zeker naar jezelf luistern, dat is altijd het beste :)

 • Antwoorden Lauriëtte 5 maart 2015 om 07:46

  Goed dat je naar jezelf luisterd Teske! Als jij het gevoel hebt dat je één update per dag wilt plaatsen, moet je dat gewoon doen. Het is jouw leven en toch echt jouw blog! Ik heb twee artikelen geschreven waar je misschien wel wat aan hebt. 10 tips tegen somberheid en een stukje over energiegevers en energienemers. Misschien heb je iets aan mijn tips :) Volg je hart en zorg goed voor jezelf, knuf!

 • Antwoorden Ingeborg 5 maart 2015 om 07:46

  Mooie doelen heb je weer gesteld. & het is niet erg dat de artikelen wat serieuzer zijn, alleen maar goed toch. Je blog is een deel van jezelf en als jij de laatste tijd wat serieuzer bent moet je dat ook uiten :)

 • Antwoorden Celeste 5 maart 2015 om 07:39

  Jammer dat de doelen in februari niet helemaal gelukt zijn, maar je hebt weer prachtige doelen opgesteld voor maart, succes!

 • Antwoorden Tamara | PinkpassionbyTamara 5 maart 2015 om 07:33

  Ik snap precies hoe je je voelt, Teske. Ikzelf ben namelijk ook een beetje chaotisch ;)
  Altijd honderd dingen tegelijk doen en dan maar voor de helft. Ik heb het maar geaccepteerd dat het zo gaat, zolang ik alles maar afkrijg. Mocht dat ooit een keer niet gebeuren, dan is het tijd voor verandering. Hoe weet ik alleen nog niet..

 • Antwoorden Jis 5 maart 2015 om 07:25

  Ah. wat een mooie doelen! Ik vind dat je ook altijd zo fijn schrijft! Liefs, Jis

 • Antwoorden Anniek 5 maart 2015 om 07:14

  Mooi dat je dit zo met ons deelt Teske, tof! Het is sowieso goed om voor jezelf doelen op te stellen, en om ook te kijken hoe het de afgelopen tijd gegaan is. Een beetje bewustwording. Maar, ik denk dat je je er ook niet teveel op vast moet pinnen, gewoon lekker het leven laten gaan zoals het gaat :) Leuk om zo een beetje met je mee te kunnen leven!

 • Antwoorden Noa 5 maart 2015 om 07:05

  Ik vond appel peer en madarijn ook saai. Maar als je je appel in 8 partjes snijd en op een bord legt en er wat kaneel over heen strooid is het echt enorm lekker en gezond !

 • Antwoorden Iris | Todayslipstick 5 maart 2015 om 07:02

  Mooie nieuwe doelen heb je gesteld, ik hoop dat je deze maand wat beter in je vel zit en dat het goed gaat met de verhuizing!
  Liefs, Iris

 • Antwoorden Kim 5 maart 2015 om 07:01

  Hi Teskuh!
  Laat ik beginnen met dat je absoluut geen zeurpiet bent!
  Wat bij mij heel erg geholpen heeft, is om er over te praten met mijn omgeving. Ik legde voor mezelf de lat erg hoog, 3 baantjes en een studie? Joh, doen we ff. Ik dacht dat anderen dit ook van mij verwachten. Toen ik er achter kwam dat het niet zo was, viel er een last van mijn schouders.
  Succes met je mooie doelen en ik hoop dat je een prettige manier voor jezelf vindt om je drukke leventje te leiden!

 • Antwoorden Carlijn 5 maart 2015 om 06:54

  Goed voor jezelf zorgen is belangrijk hoor, juist ook in drukke tijden zoals tijdens je verhuizing. Hoop dat je snel wat meer rust vindt om te kunnen mediteren en jezelf weer een beetje lekker te voelen. Wat mij zelf helpt om aan meer vitamines te komen, is dagelijks een groene smoothie maken. Het lijkt veel tijd te kosten maar is echt binnen 5 minuten gepiept. Ik gooi verse jus (wel uit zo’n fles van de Appie) is de blender, een peer, banaan, ananas en andijvie en dat blend ik dan even. Je kunt ook diepvriesfruit gebruiken, is vaker voorradig dan vers fruit en iets goedkoper. Als je geen tijd hebt om het te drinken, giet je het in een leeg flesje water. Doe ik ook iedere ochtend!

 • Antwoorden Luna (teskeislieff) 5 maart 2015 om 06:49

  Mooie blogpost! Ik vind je helemaal geen zeurpiet, ik vind het juist heel knap dat je je gevoelens hier durft te delen! En je bent altijd zo vrolijk en blij op je blog en dat vind ik heel leuk! Maar ik snap wel dat het soms wat minder kan gaan want dat hoort erbij. Ik hoop dat je je gauw wat beter voelt en ik snap heel goed dat je blogpost nu iets serieuzer zijn! <3 <3

 • Antwoorden Suzanne 5 maart 2015 om 06:22

  Succes met je nieuwe doelen. Jammer dat ze niet zijn gelukt in februari. Niet alles kan op rolletjes lopen, hopelijk gaat het in maart beter.

 • Antwoorden Djamila 5 maart 2015 om 06:13

  Ik heb wel een tip voor hoe je meer fruit kunt eten. Ik heb daar ook altijd moeite mee. Meestal koop ik per week 2 soorten fruit (paar appels en aardbeien bijv.) en als ik thuiskom neem ik even een half uurtje om alles te wassen en alvast voor te bereiden. Aarbeiden was ik volledig en haal ik de groene stukjes vanaf en een appel kun je van tevoren snijden (even via internet tips opzoeken over hoe ze niet bruin worden) of koop zo’n appel slicer waarmee je binnen een paar seconden klaar bent met snijden.
  Dan kun je het zo heel gemakkelijk uit de koelkast halen voor een snack, of strooi het over je cereal ’s morgens, of maak er een lekkere salade van :)
  En soms trakteer je jezelf met 1 soort ‘lekker’ fruit, en die mag je alleen eten als je daarvoor een portie ander fruit op hebt! Zo heb je iedere week iets anders.

  • Antwoorden Djamila 5 maart 2015 om 06:15

   oh oh!! En smoothies zijn echt een SUPER goede manier om fruit binnen te krijgen! Losse banaan vind ik niet zo super, maar een banaan/kaneel smoothie weer wel :)

  Reageer