Een week met Teske #2 – woensdag

15 januari 2015

Dit was woensdag! Het was een fijne dag en ik heb me vermaakt. Ik had onder andere zangles en heb lekker door Amsterdam gefietst. Hier zijn de foto’s!

Het was een relaxte ochtend: niets bijzonders! Om half 10 liep ik de deur uit om in de tram te stappen. Op naar Rotterdam, waar ik voor het eerst zangles had van een andere docent.

Oh man, ik kwam erachter dat m’n schoenen echt mega smerig waren. Natuurlijk door het bos van de dag ervoor! Die moet ik dus even gaan poetsen.

Ik had thuis nog niet ontbeten, dus dat deed ik in de trein met een grote chai tea latte en een bakje yoghurt met granola. Hoe simpel ook, ik vind die yoghurtjes van de Starbucks altijd heel lekker. Ze zijn mega overpriced, dus dat mag ook wel.

Yum! Het was eigenlijk te weinig als ontbijt, maar dat maakte ik goed op de terugweg.

Ik ging voor het eerst met de Intercity Direct. Dat was fijn! Het is vrij rustig in de trein en vanaf Amsterdam ben je met 40 minuten op Rotterdam Centraal. Dat scheelt een half uur als wanneer je met de gewone Intercity gaat. Ik vind het systeem met die toeslag wel stom: de OV-chipkaart is juist zo makkelijk en dan moet je hierbij weer apart bij een automaat de toeslag op je pas zetten.

In de trein probeer ik Once Upon A Time te kijken om te tijd te doden, maar m’n internetverbinding wilde niet zo meewerken.

Hallo Rotterdam! Ik pakte de metro en ik verbaas me altijd over hoe snel die is.

Bestemming bereikt: ik reisde naar Codarts, waar ik af had gesproken met Brian Zalmijn. Hij wordt mijn nieuwe zangdocent! Hij werkt echt aan talent coaching, dus het complete plaatje rondom een artiest. Ik heb héél veel te leren als het gaat om technieken en de eerste les was heel tof. Het is wel echt confronterend elke keer, want ik heb mezelf maniertjes aangeleerd die ik nu weer moet afleren, omdat ik mezelf dan alleen kan verbeteren. Het komt goed, ik heb er vertrouwen in.

Hier moest ik echt even een foto van maken. Rotterdam Blaak is echt een doolhof! Vinden jullie dit er niet cool uit zien?

Ik trakteerde mezelf op de chili cheese nuggets van Burger King, want die zijn mega lekker.

En toen was ik alweer in Amsterdam! Inmiddels was het kwart over 2 en ging ik terug naar huis om aan een video te werken.

Hallo camera! Het was een campagnevideo die ik nog moest maken. Ik vind het onderwerp zelf onwijs leuk en toepasselijk, maar dat zien jullie binnenkort.

Gelijk even editen, want het is fijn om daar vanaf te zijn. Begrijp me niet verkeerd, editen kan heel leuk zijn, maar bij zo’n praatvideo is het niet echt boeiend om te doen.

Ik zette ook gelijk de vlog van maandag in elkaar en nam daar een voice-over voor op. Nu waren alle video’s klaar, fijn!

Tijd om te koken! Ik maakte een mixje van groenten: broccoli, bloemkool en worteltjes.

Daarbij improviseerde ik een spaghetti-gerecht met pesto en port salut. Het was lekker! Ook heel simpel trouwens, want je gooit er gewoon pesto en stukjes kaas doorheen.

Op de fiets, want ik had nog een Greenwheels pas van iemand die ik terug moest brengen. Dit is de Damstraat, maar ik noem het altijd de straat van verleidingen, door al het eten wat je er kan vinden. Bijna niet te doen.

Ah, de Weesper/Plantagebuurt. I love it! Echt mijn favoriete buurt van Amsterdam, omdat er zo’n fijne, kalme sfeer hangt.

Ook Magna Plaza blijft iets magisch hebben, door alle lichtjes zo. Het is sowieso een prachtig gebouw waar ik naar kan blijven kijken.

Mert moest nog wat filmen voor een nieuwe video en ik keek toe.

En tja, het is voorspelbaar: ik eindigde de dag fijn met Once Upon A Time. Ik weet weer waarom ik niet aan series wilde beginnen: als ik eenmaal begin, kan ik niet meer stoppen. Zo verslavend! Ach ja, het kan geen kwaad.

Vandaag zou ik eigenlijk de hele dag bij Léon in de studio zitten, maar we hebben het verplaatst naar de avond. Ik heb overdag dus nog helemaal niets! Wat zal ik doen? Ik denk eraan om even door de stad te struinen en lekker in een cafeetje te werken. We zullen het zien. Fijne dag!

66 reacties

 • Antwoorden Karlijn 19 januari 2015 om 18:46

  Tip voor volgende keer dat je met ICdirect reist:
  Op het perron waar hij vertrekt staat een toeslagpaal, ovchipkaart ervoor houden en het staat op je kaart! Zowel in Amsterdam, Rotterdam, Schiphol en Breda :)

 • Antwoorden Jobke 16 januari 2015 om 08:56

  Hee wat grappig dat je in Rotterdam was. Ik zag de foto van Blaak en dacht: hej daar kom ik ook elke dag. Toen zag ik de foto van de metro en ik dacht: he daar kom ik ook elke dag, en daarna zag ik dat je naar Codarts was geweest en ik dacht: hee dat ken ik ook. Maar mijn school staat naast Codarts :-)

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 15 januari 2015 om 21:51

  Zo leuk weer!

 • Antwoorden beautifulday4makeup 15 januari 2015 om 21:49

  Leuk om te zien!

 • Antwoorden Bente XOXO 15 januari 2015 om 20:25

  Altijd zo leuk om te zien hoe jij je dag doorkomt! Als ik het zou doen zou je alleen maar toetsblaadjes zien x/

 • Antwoorden solveig 15 januari 2015 om 20:23

  wow teske.
  ik kijk ELKE dag naar jou blog!
  ik heb echt enorme respect voor jou gekregen!
  ik weet niet of je dit leest maar het zou tof zijn.

  groetjes solveig

 • Antwoorden ellen 15 januari 2015 om 18:19

  Leuke dag Teske! Ik kom niet heel vaak in Amsterdam of Rotterdam, of andere grote steden, ik ben echt een dorpsmeisje, ik vind het dan ook altijd super druk, groot en chaotisch in zulke steden haha. Wel heel sfeervol!

 • Antwoorden Jente-Nudelipsticks 15 januari 2015 om 18:02

  Leuke foto’s!

 • Antwoorden Lau 15 januari 2015 om 17:59

  Super leuk artikel weer! Hopelijk ga je er nog een tijd mee door :-). Het is zo grappig want je hebt echt dezelfde smaak qua eten (ik eet ook vegetarisch) en chili cheese nuggets zijn echt mijn grote liefde haha!

 • Antwoorden Iris 15 januari 2015 om 17:58

  Ik krijg altijd de kriebels van zulke station-doolhoven, ik heb namelijk geen richtingsgevoel.

 • Antwoorden Marjoleine 15 januari 2015 om 17:43

  Hihi volgens mij ben je heel erg fan van port salut de laatste tijd :) De food foto’s zien er weer heerlijk uit!

 • Antwoorden Jamie 15 januari 2015 om 17:25

  Waar kijk jij series terug, heb je daar een app voor gedownload?

  • Antwoorden Jasmijn 15 januari 2015 om 17:44

   Ik geloof dat het via netflix gaat (zo ziet het er wel uit iig). Via de computer kijk ik vaak series via netflix, maar ook via tubeplus.me (alleen is hij nu geblokkeerd op mijn pc door virussen ofzo :( ) staat wel veel op!!

 • Antwoorden Minke 15 januari 2015 om 15:31

  Leuke foto’s!

 • Antwoorden Katrien 15 januari 2015 om 14:57

  Oh dat eten, njam! En nu wil ik ook wel zo’n yoghurtje van de Starbucks kopen, ziet er ook al zo lekker uit haha. Leuke foto’s!

 • Antwoorden Eline 15 januari 2015 om 14:42

  Ik vind dit zo’n leuke serie (om het zo maar even te noemen)! Super leuk om te zien wat jij op een dag doet :)
  Once Upon A Time is leuk, hè? Ik heb het drie maanden geleden ontdekt, en heb nu inmiddels drie seizoenen gekeken. Seizoen 4 is nog bezig in Amerika, maar staat helaas pas in het najaar op Netflix!

 • Antwoorden Louise 15 januari 2015 om 14:32

  Hmm dat recept ga ik ook een keer proberen! Lijkt me heerlijk!
  Wat gaaf dat je in Rotterdam was! Ik woon daar! Jammer dat ik je niet gezien heb.. :(
  Misschien de volgende keer :)

 • Antwoorden Cheyenne 15 januari 2015 om 14:31

  Once Upon A Time ga ik beginnen kijken na mijn examens. Leuke foto’s!

 • Antwoorden Miranda 15 januari 2015 om 14:29

  Leuk om te zien wat je allemaal hebt gedaan ;D

 • Antwoorden Lucinda 15 januari 2015 om 14:17

  Hee teske,

  Rotterdam Blaak ziet er wel mooi uit, haha. Dat vind je bij ons in het oosten niet.
  Wat gaaf dat Brian Zalmijn jou zangcoach wordt! Zelf volg ik ook zanglessen en dat vind ik altijd super leuk! Hoe oefen jij thuis?
  Ik begin nu toch best benieuwd te worden naar Once Upon a time, hihi.
  Fijne dag vandaag!

 • Antwoorden Marielle 15 januari 2015 om 14:05

  Ik vind deze artikels zo heerlijk om te lezen en te bekijken ♥ Moet je echt vaker blijven doen Teske! Het is niet zoals met vloggen dat je alles “moet” filmen ofzo. Het is toch persoonlijk, maar ik denk dat het voor jou toch net een passendere afstand ofzo is. Leuk! :)

  • Antwoorden Teske 15 januari 2015 om 14:09

   Dat vind ik ook! Fijn om te horen :) Ik merk ook dat het heel erg wordt gewaardeerd, dus ik ga dit sowieso vaker doen.

 • Antwoorden Neeltje | Thoughts in Style 15 januari 2015 om 13:22

  Wow die cheese nuggets kende ik helemaal maar niet maar ze zien er errrrg lekker uit!
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Antwoorden Glamourista 15 januari 2015 om 13:05

  Oh, wat spannend dat je zangles krijgt van een andere docent!

 • Antwoorden Anneleen 15 januari 2015 om 12:49

  Amsterdam lijkt me zo gezellig! Vooral met al die lichtjes aan de gebouwen, geeft ineens zo’n knusse sfeer!

 • Antwoorden [email protected] 15 januari 2015 om 11:48

  Ja, Once upon a time is ontzettend verslavend! Het derde seizoen was wel iets minder (ik vond de setting minder leuk), maar het vierde seizoen dat nu bezig is, is weer super. De special effects worden ook steeds beter :) Er is gewoon iets aan die serie waardoor je niet kan stoppen met kijken.

  Die chili cheese nugget ziet er heerlijk uit trouwens.

  • Antwoorden Teske 15 januari 2015 om 14:10

   Ik ben benieuwd!

  • Antwoorden Manoek 15 januari 2015 om 14:44

   Ik vond seizoen 3 juist een van de beste seizoenen!

 • Antwoorden Sanae 15 januari 2015 om 11:38

  Leuk overzicht weer! Rotterdam Blaak is inderdaad een doolhof. Zo vaak aan de verkeerde kant omhoog gegaan daar haha

 • Antwoorden Lian 15 januari 2015 om 11:30

  Haha, ik snap dat je once upon a time zo verslavend vindt! Het eerste seizoen heb ik ook echt binnen no time gekeken!! Dat vind ik ook echt het allerleukste seizoen van de serie, dus geniet ervan, hihi. Ken je dat gevoel dat je het iemand echt gunt om een andere serie mee te maken, dat heb ik met hierbij dus!

 • Antwoorden Janique 15 januari 2015 om 11:23

  Ik kijk normaal gesproken niet elke dag op je site, maar ik merk dat ik dat voor deze artikelen wél doe en dus ook de rest sneller bekijk :) Leuk!

 • Antwoorden Naomi 15 januari 2015 om 11:03

  Ik raak altijd verdwaald bij blaak haha

  x

 • Antwoorden Lolu 15 januari 2015 om 11:02

  Wat ik niet goed snap is dat je eten haalt bij de burger king?
  Vanuit je vorige artikel gezien over het dierproef vrij enzo…
  Geld dat niet ook voor ketens als Mc Donalds, subway en Burger king die de dieren die zij gebruiken voor het vlees slecht behandelen? (zo gebruikt subway bijv nog gewoon de plofkip!) Is het dan niet juist slecht daar voedsel te kopen (ookal koop je geen vlees)? Want zo breng je wel geld in het laatje van ketens die dit zo doen.

  Niet stom bedoeld, maar was benieuwd naar je mening.

  • Antwoorden Teske 15 januari 2015 om 11:58

   Dan kan ik ook geen eten meer van Albert Heijn huismerk kopen, omdat ze ook plofkip in de schappen hebben liggen. Dan kan ik bij bijna geen een restaurant eten, omdat ze ook vleesgerechten serveren. Ik moet ergens een lijn trekken en zolang ketens als McDonalds en Burger King een vegetarische optie bieden, geef ik daar wel m’n geld uit. :) Hopelijk schept dat duidelijkheid.

   • Antwoorden Lolu 15 januari 2015 om 12:17

    Zeker. Was ook niet kritisch bedoeld, puur nieuwsgierigheid (en zo had ik het nog niet eens bekeken, dat van de AH). Je hebt me heel erg getriggerd om vegetariër te worden dus vandaar dat ik benieuwd was naar je mening over dit soort dingen (:

 • Antwoorden Melanie 15 januari 2015 om 11:02

  Wat goed van je om een zangcoach te nemen. Daar wordt je uiteindelijk alleen maar beter van en dat verdien je:)
  Met de Metro gaan vind ik ook altijd iets bijzonders hebben, misschien omdat het zo snel gaat.

  Fijne donderdag!
  XoXo Melanie

 • Antwoorden Inge de Bruijn 15 januari 2015 om 10:23

  Ik zat dus pas in zo’n intercity direct zonder dat ik het wist.
  Ik had nog nooit van toeslag gehoord en dacht dat ik gewoon overal in kon met mijn studentenov. NOU MOOI NIET XD.
  Kon ik fijn een kaartje kopen bij de conducteur voor TIEN euro!
  Ik was wel snel thuis…

  • Antwoorden Teske 15 januari 2015 om 14:11

   Ja, ik vond het ook verwarrend!

 • Antwoorden Beau 15 januari 2015 om 10:08

  Echt leuk om dit zo te zien :)

 • Antwoorden Sophie Hol 15 januari 2015 om 09:55

  Jij hebt echt mijn droomleven!(L) Ik ga volgende week met Once Upon a Time beginnen!

 • Antwoorden Monique | WritingMonique 15 januari 2015 om 09:50

  Leuke foto’s! Het station van Rotterdam Blaak ziet er inderdaad gaaf uit :)

 • Antwoorden Fabienne 15 januari 2015 om 09:48

  Leuke foto’s! Het pasta gerechtje lijkt me erg lekker en simpel.

 • Antwoorden Margot 15 januari 2015 om 09:39

  Leuk dagje! Ik ben nog steeds wel benieuwd naar die chili cheese nuggets!

 • Antwoorden Marianne 15 januari 2015 om 09:38

  Wat een leuke plog vandaag!
  Reageer normaal gesproken nooit( te lui voor, kom elke dag op je site haha!) maar vind het af en toe wel eens leuk een berichtje achter te laten!
  Wat leuk dat je les krijgt op/via Codarts, ik zit hier namelijk op school! :D hopelijk leer je veel toffe, nieuwe dingen en ga je het er ontzettend naar je zin krijgen! You go girl!

  • Antwoorden Teske 15 januari 2015 om 14:13

   Hee wat cool! :) Misschien zie je me nog weleens.

 • Antwoorden Sofie 15 januari 2015 om 09:35

  Magna plaza is zeker een mooi gebouw. x

 • Antwoorden Natasja 15 januari 2015 om 08:58

  Wat fijn dat je nu in het hele plaat les krijgt! Nu misschien lastig maar straks kom je er nog beter uit. Nu begin ik toch wel nieuwsgierig te worden naar Once Upon a Time….oh jee. Doe al maanden zonder serie haha.

 • Antwoorden Nicole 15 januari 2015 om 08:43

  Ik ben nog nooit in amsterdan geweest, maar als ik zo je foto’s zie, ziet het er echt leuk uit :p

 • Antwoorden Eline 15 januari 2015 om 08:25

  Wat leuk dat je een nieuwe zangcoach hebt! Veel plezier vandaag ^^

 • Antwoorden Miranda 15 januari 2015 om 08:21

  Leuk dat je een nieuwe zangleraar hebt, ben benieuwd wat hij je gaat leren want de twee nummers die je al hebt opgenomen zijn al super goed!

 • Antwoorden Kimziej.nl 15 januari 2015 om 08:21

  Hee Teske, wat leuk dat je zanglessen neemt! Ben heel benieuwd wanneer er weer wat uitkomt. Vind dit trouwens ook echt een van je leukste blogposts, waarin je een soort dagboek bijhoudt. Nice!

 • Antwoorden BySilke 15 januari 2015 om 08:18

  Hoe komt het dat je veranderd bent van zangleraar? :) Leuke dag heb je gehad, lekker druk precies!

  • Antwoorden Teske 15 januari 2015 om 14:14

   Jeske was ook super fijn als zangdocent, maar Brian richt zich echt op talent coaching, dus niet alleen stemtechniek, maar het complete plaatje rond een artiest :) Dat was meer waar ik naar zocht.

 • Antwoorden Kirsty 15 januari 2015 om 07:56

  Wat fijn dat je eerste les van de nieuwe zangleraar je goed bevallen is! Die chili cheese nuggets lijken me trouwens wel erg lekker, zo af en toe moet zoiets mogen!

 • Antwoorden Milou 15 januari 2015 om 07:47

  Ja pff, Blaak is echt een doolhof! Toen ik er voor het eerst was moest ik echt even zoeken. Het ziet er uit als een lekker dagje, wel productief! Fijne dag vandaag.

 • Antwoorden Liset - Beautydagboek 15 januari 2015 om 07:44

  Zo’n zangcoach + extra artiestentraining lijkt me zeker wennen als je het altijd doet op een manier die je gewend bent. Maar verandering is soms goed en kan je vooruit helpen! Ik ben wel benieuwd wat je allemaal leert bij zo’n coach. Misschien leuk om eens een artikel over te schrijven?

  • Antwoorden Teske 15 januari 2015 om 14:14

   Ik ga er over nadenken! Dan moet ik wel eerst een heleboel lessen hebben gehad en het is ook vrij persoonlijk, maar ik ga kijken of ik er eens iets over kan schrijven.

 • Antwoorden Sophie 15 januari 2015 om 07:33

  Je hebt in een half jaar echt mega stappen gemaakt zeg. Prettig dat de nieuwe zangleraar fijn is!

 • Antwoorden Lucinda 15 januari 2015 om 07:08

  Ziet er uit als een relaxt dagje zonder al te veel gehaast. En ook grappig om te zien hoe je overal waar het maar kan Once Upon a Time probeert te kijken. xxx Lucinda

 • Antwoorden Anniek 15 januari 2015 om 07:08

  Lekker reisdagje zeg, de hele tijd heen en weer.. Herkenbaar, ik moet iedere dag ook weer ruim een uur heen en een uur terug vanaf school reizen :) Tof ook dat je een nieuwe zangdocent hebt, lijkt me inderdaad best confronterend, maar ook wel écht leerzaam. En lekker, zo’n vrij dagje vandaag! Maak er wat moois van! Liefs

 • Antwoorden Cherissa Blans 15 januari 2015 om 06:57

  Ahh leuke foto’s weer! Jammer dat ik je gisteren niet ben tegen gekomen in Rotterdam. De foto’s van Amsterdam zijn ook erg leuk! Ik zou er graag weer een keer naartoe willen

 • Antwoorden Ruth 15 januari 2015 om 06:47

  Hoi!
  Vraagje: wanneer wordt de winnaar van de Popal actie bekend?

 • Antwoorden Natasja 15 januari 2015 om 06:23

  Ik heb once upon a time ondertussen al 3x helemaal gezien. Zo’n goeie serie!
  Ben je nu werk aan t opnemen met Léon? Cool!

 • Antwoorden Luna 15 januari 2015 om 06:07

  Leuk weer! Die chili cheese nugge lijkt me echt heel lekker! En aangezien je niets te doen hebt je mag wel even bij mij langs komen hoor;) nee grapje. Misschien kan je weer ik je kleurboek voor volwassenen kleuren. :) xx

 • Reageer