Tipsy Tequila Sunrise Dr van der Hoog masker

19 juli 2013

Vroeger was een gezichtsmaskertje echt iets wat je deed op een vriendinnenavond. Tegenwoordig doe ik dat niet meer, maar zit ik vaak gewoon in mijn eentje wanneer ik een maskertje gebruik. Toch is maskertjes opdoen samen met je vriendinnen natuurlijk nog steeds ontzettend leuk. Dr van der Hoog dacht daar hetzelfde over en bracht wat maskertjes ideaal voor dat soort avondjes op de markt.

Dit is het Tipsy Tequila Sunrise masker en deze komt dus ook uit de zogenaamde ‘funmaskers’ lijn van Dr van der Hoog. Deze maskers zijn vooral gericht op de wat jongere doelgroep en dat zie je ook wel aan de namen en de verpakkingen. Dat hoeft niet gelijk een minpunt te zijn, want ook dit soort maskertjes kunnen prima werken. Eerlijk gezegd vind ik zo’n vrolijke verpakking en leuke naam ook veel toffer dan een saai maskertje.

De verpakking heeft twee kanten: een voor jou en een voor je vriendin! En wanneer je alleen bent, kan je het deze gewoon twee keer gebruiken. Dit masker kost €1,79 en is te koop bij drogisterijen.

Dr van der Hoog beschrijft dit masker zelf als een boost aan hydratatie en een goed middel om je huid te kalmeren. De ingrediëntenlijst spreekt dat eigenlijk een beetje tegen. Behalve parfum zit er ook ‘alcohol denat’ in dit masker en het staat nog vrij hoog in de lijst ook. Dit ingrediënt staat er juist bekend om vrij uitdrogend en ruw te zijn. Ik zette hier van tevoren dus al mijn vraagtekens bij.

Mijn huid voordat ik het maskertje aanbracht. De laatste tijd is mijn huid heel makkelijk en heb ik eigenlijk geen kwaaltjes (behalve de gebruikelijke grove poriën). Wel is hij op het moment ietsje onrustiger dan anders en heb ik hier en daar onzuiverheden. Dat zie je bijvoorbeeld op mijn kin en voorhoofd. Alsnog is het minimaal!

Hier heb ik het maskertje op. De substantie is vrij jelly en dun. Wat me als eerste opviel was dat hij heel lekker rook. Tropisch, net als de verpakking! Er zit een duidelijke citrusgeur aan en daar maak je me altijd erg blij mee. Het tweede opvallende puntje was dat hij zodra hij op mijn gezicht zat gelijk begon te prikken. Dit heb ik wel vaker, maar meestal gebeurt dat met maskers die tegen puistjes werken. Doordat daar vaak anti-bacteriele bestandsdelen in zitten geven die een prikkelend gevoel. Ik vind dat prikken ook niet heel erg, maar wel als het de hele tijd blijft aanhouden.

De volle 15 minuten waarin ik het masker op heb gehad heeft het getinteld en geprikt en ondertussen zag ik door het masker heen mijn huid ook nog eens wat roder worden. Ik ben normaal totaal niet gevoelig voor huidproducten en eigenlijk komt dit bijna nooit voor.

Mijn gezicht nadat ik het maskertje eraf had gewassen. Zoals je misschien wel kan zien zijn mijn wangen en voorhoofd duidelijk geïrriteerd. Mijn huid voelde wel vrij zacht, maar verder merkte ik niet echt verschil. Wel begon mijn huid gelijk trekkerig aan te voelen dus ik heb snel crème opgesmeerd.

Meh, ik ben niet enthousiast over dit masker. Hij irriteerde mijn huid en zorgde er niet voor dat mijn huid op enig vlak verbeterde. Ik denk dat je deze beter kan laten liggen als je hem in de winkel ziet. Ik weet natuurlijk niet hoe het zit met de andere ‘funmaskers’ van Dr van der Hoog, maar ik zou als ik jullie was voor het kopen eens naar de ingrediënten kijken. Het idee is leuk, maar je hebt voor vriendinnenavondjes ook andere goedkope, fijne maskertjes, zoals die van Montagne Jeunesse.

Wat is jouw favoriete gezichtsmasker?

90 reacties

 • Antwoorden laura 27 oktober 2013 om 21:22

  Het licht gewoon aan je huidtype denkik want bij mij irriteerde het masker niet terwijl ik toch vrij wel een gevoeilige huid heb, mijn huid voelde ook niet trekkerig aan

 • Antwoorden Eva 24 oktober 2013 om 11:23

  De bubblegum versie is fantastisch

 • Antwoorden Mia 13 september 2013 om 16:04

  Ik had drie andere maskers uit de collectie van dr. Hoog. Namelijk de glitterblauwe, bubbelgum en cupcake. De glitter was ook zo prikkelend en na het masker zag ik niet eigenlijk geen verchil. Het cupcake masker daar in tegen vond ik wel veel fijner. De bubbelgum ga ik vandaag proberen met mijn BFF. Die andere twee heb ik trouwens ook met haar gedaan.
  -x- Mia

 • Antwoorden Nina 11 september 2013 om 21:08

  Ik heb dit masker laats ook gebruikt. En ik heb met de ‘2 maskers’ 4 x gedaan. Ik houd altijd heel veel over. Ik vond het masker wel fijn, maar het werkte niet al een soort wondermiddel. x

 • Antwoorden Nikita 26 augustus 2013 om 23:24

  Dit masker heb ik toevallig laatst gebruikt x ik vond hem wel lekker ruiken maar ik merkte niet dat het hielp. Mijn huid werd ook een beetje rood. Niet echt goed dus … Ik ben wel benieuwd naar de andere maskertjes uit deze lijn x

 • Antwoorden Fayw 21 augustus 2013 om 10:59

  Ik vind het masker heel fijn. Ik heb gistermet mijn moeder en zus die maskertjes uitgeprobeerd. Mijn moeder had tipsy tequila sunrise die werkte goed maar ze vondt het branderig op het laatst. En mijn zus had de crazy cupcake die werk echt heel goed en ik had fun bubblegum die stonk maar helpt. En 1 vraag is Glitter glow ook van die lijn want er zitten er 2 in

  • Antwoorden Loesje 24 augustus 2013 om 20:17

   het glitter glow masker heeft geen glitters en ook geen glow maar is wel een fijn peel off masker. het masker doet verder eigenlijk niks met je huid behalve dat het een beetje zacht word x

 • Antwoorden Emma 15 augustus 2013 om 20:54

  Het glittermasker is wel echt heel fijn, uitgeprobeert met een vriendin. Was vet lollig, dat peel-off gedoe. :)

  • Antwoorden Loesje 24 augustus 2013 om 20:18

   maar er zitten geen glitters in

 • Antwoorden Robin 22 juli 2013 om 18:20

  Jammer! Zag er leuk uit.

 • Antwoorden Serrtje 22 juli 2013 om 10:21

  Als je de maskers van de funlijn wil proberen zou ik de Big Fun Bubblegum en een glitter peel-of masker waarvan ik de naam niet meer weet aanraden. De Big Fun Bubblegum ruikt echt precies naar bubblegum en het glittermasker is suppergrappig om te gebruiken omdat het een peel-of masker is en daarom ook echt een ‘masker’ wordt. Ook werkt het glittermasker supergoed! Ik hoop dat iemand hier iets aan heft gehad haha. xo

 • Antwoorden Jasmijn 21 juli 2013 om 10:11

  Ik heb de bubbelgum-versie gebruikt van deze lijn, en die werkt voor mij wel heel goed!

 • Antwoorden Beau 20 juli 2013 om 21:18

  Bij mij werkt ie ook niet goed..

 • Antwoorden Fenna 20 juli 2013 om 18:54

  ik heb dit masker ook maar bij mij werkt ie echt veel beter,
  prikt minimaal of bijna niet en mn huid wordt er niet rood van.
  t licht denk ik dan gewoon aan wat voor huidtype je hebt.

 • Antwoorden Elyse 20 juli 2013 om 12:53

  Je zou denken dat de maskertjes van Dr. Van der Hoog altijd wel goed zijn.
  Toch ga ik liever voor een moddermasker van De Tuinen, lekker natuurlijk en werkt perfect! :)

 • Antwoorden Lisanne 20 juli 2013 om 00:00

  Het idee is leuk, maar heel erg jammer dat het zo uitpakt!

 • Antwoorden rosalie 19 juli 2013 om 23:12

  Misschien kan je een zelfgemaakte masker diy doen?

 • Antwoorden Celia 19 juli 2013 om 22:33

  Jammer dat hij een beetje tegenvalt, maar ik vind de verpakking en het idee er rond wel nog steeds heel leuk!

 • Antwoorden Sanne 19 juli 2013 om 22:13

  Het zag er wel veel belovend uit (qua verpakking) jammer dat het je tegen valt… :)

 • Antwoorden DQ 19 juli 2013 om 22:06

  Ik vind de verpakking echt onwijs gaaf! Wat zonde dat hij je huid irriteerde… X

 • Antwoorden Leila in Wonderland 19 juli 2013 om 22:06

  Bedankt voor de review! Ik ga hem dan maar niet kopen ;)

 • Antwoorden Sanne 19 juli 2013 om 21:09

  poepie, ik heb hem vandaag gekocht :(

 • Antwoorden Raya 19 juli 2013 om 20:41

  o ja en de peel off ook

 • Antwoorden Raya 19 juli 2013 om 20:40

  Hee ik heb hem ook gebruikt en hij tintelde niet dus ik denk dat het aan jullie huid ligt. Ook heb ik de bubblegum en de crazy cupcake geprobeerd deze waren ook heel goed.

 • Antwoorden oksana 19 juli 2013 om 20:33

  Over deze was ik ook niet tevreden. Maar ik heb ook de cupcake gebrikt, deze tintelde alleen met opsmeren.
  En ik heb een vrij droge huid op mijn wangen en met dit masker had ik 2 dagen geen droge wangen. Dus die cupcake was ik zeer tevreden over. Rook ook beetje zoetig.

 • Antwoorden Shana 19 juli 2013 om 20:23

  ten eerste begon dat masker bij mij te prikken

 • Antwoorden Jana 19 juli 2013 om 20:14

  Hmm..Jammer!x

 • Antwoorden Anne Solveig 19 juli 2013 om 20:08

  Klinkt fijn!

 • Antwoorden WeAllLoveBeauty 19 juli 2013 om 20:04

  Ik heb alle drie de maskers gebruikt ( en van crazy cupcake een review geschreven) en vond de cupcake en bubblegum variant wel fijn naar de tipsy tequilla niet. Ik denk dat et gewoon aan dit masker ligt want de andere gebruik ik regelmatig en ze hebben me zelfs bijna van mijn acne en vochtarme huid af geholpen. Je hebt dus net de verkeerde meegenomen :p.
  Xxx yasmine

 • Antwoorden Saskia 19 juli 2013 om 19:53

  jammer, het maskertje zag er zo tof uit! Maar wat wel echt een aanrader is zijn maskertjes van de Hema handig ook voor in een tube en dan kies ik voor; face mask normal en combination skin masker (ook van de Hema) ideaal het is zuiverend en verzachten love it

 • Antwoorden Vera 19 juli 2013 om 19:48

  Jammer dat hij niet zo fijn was! Ik heb een tijdje geleden de cupcake versie en het pull off masker geprobeerd en die vond ik wel fijn.. Weet ik in ieder geval dat ik deze versie niet moet kopen ^.^ Xx

 • Antwoorden joliefie 19 juli 2013 om 19:35

  Jammer, maar achja het was het proberen waard!

  Liefs,
  JOLIEFIE

 • Antwoorden Llucinxo 19 juli 2013 om 18:02

  Jammer dat het je huid irriteerde, betekend natuurlijk niet dat iedereen er zo op zou reageren. Mijn favoriete masker is het moddermasker van Formula 10.0.6 xxx

 • Antwoorden Live As Lisa 19 juli 2013 om 16:03

  Jammer dat het maskertje niet zo goed bevalt. Al vind ik de verpakking wel heel erg leuk!

 • Antwoorden Beyza 19 juli 2013 om 15:42

  een moddermasker

 • Antwoorden Iris 19 juli 2013 om 15:38

  Balen dat het zo slecht voor je werkte!

 • Antwoorden Eline 19 juli 2013 om 15:20

  Jammer dat hij niet beviel, maar ze zien er wel erg leuk uit!

 • Antwoorden Anouk 19 juli 2013 om 14:44

  Jammer dat hij tintelde, ik heb hem zelf ook uitgetest maar had nergens last van!

 • Antwoorden Charlotte 19 juli 2013 om 14:30

  De naam van het masker klinkt beter dan de ingrediënten. Duidelijk niet geschikt voor een gevoelige huid. Spijtig…

 • Antwoorden Laura 19 juli 2013 om 14:30

  Ik vond dit masker wel fijn. Maar het andere masker uit dezelfde lijn ‘bubblegum’ deed hetzelfde met mijn huid als dat deze bij jou doet. Het begon te trekken en kon hem er niet langer dan 5 minuten ophouden. Het andere masker uit de lijn ‘cupcakes’ vond ik daarin tegen wel weer heel fijn en lekker ruiken! T zal dus wel per persoon verschillen.

  Liefs

 • Antwoorden Dewi 19 juli 2013 om 14:14

  Ahww jammer dat die bij jou niet goed werkt !…

  bij mij wel namelijk ik krijg er een hele zachte huid van maajra

 • Antwoorden Strawberry ;d 19 juli 2013 om 13:19

  Hoi teske, ik weet niet of dit iets voor jou is maar ik zeg het toch maar ;d.
  Luister ff naar l.a. story van sammy adams,
  Voor mij is het nu echt een aanrader

  Xx

 • Antwoorden Kayleigh 19 juli 2013 om 12:47

  Hmm jammer dat ie zo tegenvalt. Als ik naar die ingrediëntenlijst kijk vind ik het ook al niet zo denderend inderdaad :p

 • Antwoorden Marion 19 juli 2013 om 12:38

  Jammer dat hij tegenviel, ik gebruik eigenlijk altijd de maskers van Freeman. Vindt ik erg fijne maskers, en kosten ook niet zo veel.

 • Antwoorden beautybysandra 19 juli 2013 om 12:34

  Jammer dat hij niet zo fijn is :(

 • Antwoorden Nikita 19 juli 2013 om 12:22

  Jammer dat het masker je niet beviel! Ik heb het bubblegum masker geprobeerd samen met een vriendin,we waren er allebei erg verrassed door. Erg fijn,en geeft je huid echt een hydratatie boost! Zeker fijn voor in de zomer dus
  X

  • Antwoorden teskuh-lover 19 juli 2013 om 12:37

   hey nikita,

   ik wou hetzelfde ook zeggen echt heel erg fijn!!
   het ruikt ook lekker en je huid wordt zacht en geeft een enorme boost
   :)))) ik ga deze zeker vaak kopen

   teskuh-lover

 • Antwoorden Savannah 19 juli 2013 om 12:21

  hmm jammer zeg, hij zag er wel veelbelovend uit namelijk! ik heb nietecht een favoriet probeer elke keer een andere te gebruiken :) Liefs, Savannah

 • Antwoorden Yasmine 19 juli 2013 om 12:11

  Als ik een masker op heb dan kom ik meestal tot me zelf. Ik heb nu toevallig dit masker ook op, maar bij mij tintelt die niet! En de vorige keer ook niet en m’n huid was toen ook niet rood. Ik vind het in iedergeval we een fijn masker!!

 • Antwoorden Rozemarijn 19 juli 2013 om 12:11

  Ik vind vooral de maskertjes van Montagne Jeunesse en HEMA erg fijn. Ik heb de Crazy Cupcake geprobeerd, maar mijn huid werd daar ook rood van. En ik vind dat jammer,want ik heb een heel makkelijke huid!

 • Antwoorden Lizan 19 juli 2013 om 11:32

  fijne review!
  Ik heb samen met mijn vriendin het cupcake masker uit deze lijn geprobeerd en die prikte bij mij ook. Nu heb ik dit eigenlijk bij bijna alle maskers en trok het wel vrij snel weg. Verder had ik niet het idee dat mijn huid er na het masker beter uit zag dan ervoor, alleen zachter.
  Het bubbelgum masker heb ik ook nog dus ik hoop dat die wel bevalt, maar veel hoop heb ik niet meer.

 • Antwoorden MySimplySpecial 19 juli 2013 om 11:10

  Jammer dat hij tegen viel, de verpakking is wel leuk.

 • Antwoorden femketje 19 juli 2013 om 11:08

  bummers dat ie niet fijn was >.<

 • Antwoorden Lieze 19 juli 2013 om 11:08

  Jammer dat hij zo weinig z’n ding doet! Ik heb een review geschreven over de Dr. van der Hoog maskers met bubblegum en glitter, die bevielen me toch redelijk goed!

 • Antwoorden Emma 19 juli 2013 om 10:57

  Er zijn goedkopere maskertjes die wel goed werken dus wel zonde…

 • Antwoorden Miranda 19 juli 2013 om 10:49

  Wat jammer. Wel een handige verpakking;D

 • Antwoorden Dionne 19 juli 2013 om 10:45

  Wat jammer!
  De verpakking ziet er wel goed uit!

 • Antwoorden Vera 19 juli 2013 om 10:42

  Jammer dat het niet echt zijn beloftes nakomt. Ik hou het toch gewoon op mijn Freeman tubes denk ik met soms als afwisseling een Dr. van de Hoog maskertje van het andere assortiment :)

 • Antwoorden Vanessa 19 juli 2013 om 10:33

  Jammer, de verpakking zag er nochtans leuk uit!

 • Antwoorden Axelle 19 juli 2013 om 10:28

  hmm jammer ! ik vind die van montagne jeunesse inderdaad heel leuk!

 • Antwoorden tessa 19 juli 2013 om 10:19

  Ik heb die masker ook gebruikt. Heerlijke geur! Ik lag in bad was echt zen. Bij mij prikte die niet alleen onder mijn kin maar een heel heel heel klein beetje. En op mijn neus prikte die ook. maar ik vond hem heerlijk. Mascha heeft hem ook gebruikt maar raadt hem aan. Ja het verschilt gewoon per persoon.

  ps mooie fotos

  • Antwoorden Astrid 19 juli 2013 om 15:37

   Hey Tessa,
   Ik heb ook de review van Mascha gezien, en zij zei idd niks van dat hij prikte ofzo, dus het verschilt blijkbaar idd wel van persoon tot persoon. Ikzelf heb hem nog niet geprobeerd, maar dat za ik wel eens doen. En trouwens, voor de prijs kan je ‘m ook niet laten, dus ik zou zeggen, gewoon proberen.
   Trouwens hele goede review Teske!

 • Antwoorden Angs 19 juli 2013 om 10:17

  Ik heb de cupcake variant geprobeerd omdat ik wilde weten hoe die rook. Deed ook niets voor mn huid. Daarnaast rook hik niet naar gebakjes of iets wat in de buurt kwam. Ook niet echt een succes haha

  • Antwoorden tessa 19 juli 2013 om 10:21

   oh wat jammer die leek me net zo lekker

 • Antwoorden Anna 19 juli 2013 om 10:05

  Jammer dat ‘ie je niet zo beviel!

 • Antwoorden Lytje 19 juli 2013 om 09:56

  Jammer maar helaas! Ik hou het bij de maskers van Purederm, Montagne Jeunesse en Action.

 • Antwoorden Hester 19 juli 2013 om 09:50

  Klinkt niet zo goed! Maar ik heb het Crazy Cupcake funmasker een tijdje terug geprobeerd en die beviel wel. Tintelde geloof ik wel een beetje, maar dat trok al vrij snel weer weg. Verder gewoon een standaard maskertje.

 • Antwoorden Miray 19 juli 2013 om 09:47

  ik haat jelly maskers brrr ik heb liever die hard word vwat die werkt echt goed bij mij:D

 • Antwoorden Kirsten 19 juli 2013 om 09:43

  Jammer dat dit masker geen succes is. Je zou van dr. van der Hoog het cupcake masker moeten gebruiken. Het is een feel-off masker waar ik ontzettend tevreden over ben (ondanks dat ik ook niet meer echt tot de doelgroep behoor). Ik houd namelijk bij veel maskers een geïrriteerde huid over en bij deze totaal niet. Hopelijk bevalt het cupcake masker je beter!

 • Antwoorden Suzanne 19 juli 2013 om 09:37

  Ik heb zelf ook een maskertje van Dr van der hoog gebruikt. Ik had precies hetzelfde. Mijn huid raakte geïrriteerd terwijl het masker op mijn gezicht zat en daarna was het vrij rood. Niet bepaald een pretje.

 • Antwoorden Lievehelpwatmoetikaan 19 juli 2013 om 09:35

  Handige review. Ik hou sowieso niet van die jelly maskers

 • Antwoorden Ashleey 19 juli 2013 om 09:28

  Erg jammer!! Ik heb niet echt een favoriete masker! :)

 • Antwoorden Bo 19 juli 2013 om 09:21

  Jammer! Ik gebruik gewoon de maskertjes van Montagne Jeunesse (:

 • Antwoorden sara 19 juli 2013 om 09:12

  Ik gebruik altijd de maskers van de Etos.

 • Antwoorden Silke 19 juli 2013 om 09:12

  Jammer! Ik wou er net een paar aanschaffen voor mijn girls-day. :) x

 • Antwoorden Lotte 19 juli 2013 om 09:09

  Hm, klinkt inderdaad niet geweldig. Ik vind maskers sowieso vaak niet zoveel doen, tenzij er écht heel verzorgende ingrediënten in zitten.

 • Antwoorden Caro 19 juli 2013 om 09:08

  Heb deze maskers al een paar keer voorbij zien komen, ze leken me wel fijn omdat ik altijd wel tevreden ben over dr van der hoog maskers. Jammer dat deze dus helemaal niet fijn zijn..

 • Antwoorden sophie 19 juli 2013 om 09:03

  Super jammer! De verpakking ziet er echt leuk uit.

 • Antwoorden Jamy-lee 19 juli 2013 om 08:39

  trouwens ik vond het een leuk artikel! :)

 • Antwoorden Jamy-lee 19 juli 2013 om 08:38

  ik heb zelf deze ook gekocht met die andere van dr. van der Hoog. zelf heb ik deze nog niet geprobeerd maar die andere wel. de ene is met mint en die prikt ook wel een beetje maar na 3 seconden is dat al weer weg en dat is een peel of masker. daarna heb je ook nog eentje en die ruikt naar kauwgom en die is heel lekker! toen ik heb ophad rook ik naar echte kauwgom. en die is ook erg fijn! want misschien ligt het gewoon aan die Tipsy tequila want die andere zijn echt tof! dus ik zou ook een keer die andere proberen, misschien bevallen je die wel.

 • Antwoorden Charile 19 juli 2013 om 08:37

  Wat jammer!

 • Antwoorden Kimberley 19 juli 2013 om 08:07

  Ik vind de verpakking er heel leuk uitzien, maar jammer dat ie niet fijn werkt! De maskers van montagne jeunesse vind ik ook erg goed

 • Antwoorden Sofie van winkel 19 juli 2013 om 08:05

  Da’s teleurstellend!

 • Antwoorden Florence 19 juli 2013 om 07:58

  Mij is dit maskertje wel goed bevallen, ik had helemaal geen prikkerig gevoel en mijn huid was niet rood en droog ma afloop. Ligt dus toch aan iemand zijn huidtype

 • Antwoorden Ilsee 19 juli 2013 om 07:45

  Ik heb een keer een andere van deze lijn op, dat masker deed niks voor je gezicht. Hij prikkelde niet en ik had ook geen rode huid. Maar als nog. Ik vind deze maskertjes niet heel goed.

 • Antwoorden Jana Vmh 19 juli 2013 om 07:38

  Fijne review maar niets voor mij denk ik :)

 • Antwoorden Kimberly 19 juli 2013 om 07:22

  mehh zo jammer! Hij ziet er zo leuk uit!

 • Antwoorden Beautydagboek 19 juli 2013 om 06:57

  Oh wat jammer! Het had zo leuk kunnen zijn!

 • Antwoorden Martina 19 juli 2013 om 06:44

  Dit is niet echt een maskertje voor mij..

 • Antwoorden Laura 19 juli 2013 om 06:36

  Wat jammer! Fijne review! Nu heb ik gelijk zin om straks weer eens een maskertje te proberen! ;)

 • Reageer