• de afgelopen weken •

10 november 2016

foto door mijn lieftallige zus Femke de Schepper

bereid je voor op een lekker warrige blogpost van half-zieke teske die eventjes de afgelopen weken voor haarzelf op een rijtje zet – ik heb even niet zoveel nagedacht over zinsbouw en grammatica, dus excuus alvast voor eventuele fouten/rare zinnen

Hallo, daar ben ik weer. Het heeft wat langer geduurd dan ik van te voren wilde, maar er werd door zoveel dingen ruimte ingenomen in mijn hersenen dat jullie hier op de hoogte houden er niet meer bij paste. De afgelopen weken waren een wervelwind van stress, euforie en inspanning. En nu alles afgelopen is, ben ik een beetje ziek. Zo gaat dat dan. Mijn lichaam vertelt me duidelijk dat ik nu echt even moet stoppen.

Een paar maanden geleden kondigde ik mijn allereerste headliner show aan. Een avond in de Pandora Zaal in TivoliVredenburg, voor 700 man. Die avond was zo snel uitverkocht, dat we onze optie voor de tweede avond gelijk pakten en ook die kaarten waren binnen no time weg. Op dat punt had ik nog niet zo goed door wat dat betekende. Het idee van een eigen concert was nog zo abstract en alle liedjes die ik het afgelopen jaar had geschreven waren nog zo veilig binnen mijn eigen kringen gebleven. Ik had er zin in, absoluut, maar het leek wel alsof mijn hoofd de meeste gedachten over de show blokkeerde, om mezelf te beschermen tegen de zenuwen.

Toen er nog maar vier weken te gaan waren en ik middenin de repetities voor de show zat, merkte ik dat ik echt zenuwachtig begon te worden. Steeds vaker kreeg ik mijn lunch niet weg, zeker niet als die lunch in combinatie was met gesprekken over de show. Er bekroop me zo’n sterk gevoel van twijfel, over mezelf en over de muziek. Ik had op dat punt eigenlijk het gevoel dat ik dit niet kon, dat ik er niet goed genoeg voor was en dat het allemaal een flop zou worden. En dat terwijl iedereen om me heen zo positief was. Het is niet ongebruikelijk dat ik mensen niet geloof, wanneer ze me een compliment geven of me vertellen dat iets goed gaat. Ook hier heb ik dus vaak genoeg gedacht: ‘Ja, dat zeg je alleen maar om mij niet zenuwachtig te maken’. Het waren volle weken, met repetities, zanglessen en de clipshoot van Opnieuw en ik werd steeds ietsje vlakker.

Mijn nieuwe single: Opnieuw

Behind the scenes bij repetities en clipopnames

Hier en daar was er opeens een lichtpuntje, zoals de aanschaf van de in-ears, waardoor ik echt een enorme zelfvertrouwen boost kreeg toen ik daar voor het eerst mee zong. Ook de clip release en het liedje primeuren op 3FM bij Domien was onwijs leuk, maar het welbekende gevoel van stress en spanning verdween niet. Vanaf ongeveer twee weken voor de eerste show was ik elke dag misselijk en heb ik ontzettend weinig kunnen eten. Als ik er nu aan terug denk, begrijp ik bijna niet hoe ik dat vol heb kunnen houden, maar de adrenaline neemt het op dat soort momenten duidelijk over. Op woensdag 2 november, de dag van de single release én de dag waarop ik een showcase deed voor een aantal vrienden en YouTube collega’s, heb ik meerdere keren gedacht: ‘Ik ga dit niet doen, ik zeg het af’. Gelukkig wonnen die gedachten niet en stond ik die avond met trillende handjes op het podium. Iedereen was achteraf zo lief, maar in eerste instantie wilde ik dat eigenlijk weer niet geloven. Als ik het nu zo opschrijf is dat zo stom, want het waren allemaal gemeende complimenten en die zou ik met plezier in ontvangst moeten nemen, maar ik heb constant gedacht dat iedereen zo lief was, omdat ze niet eerlijk tegen me wilden zijn.

Toch viel er na die avond iets van me af. Donderdag was ik overdag nog heel zenuwachtig, maar toen ik iets terugluisterde van de showcase en hoorde dat mijn zang echt niet slecht was geweest, werd ik langzaamaan iets chiller. In de avond had ik ook nog eens een hele bijzondere massage, gecombineerd met reiki en daar kwam ik extreem relaxt van terug. Zo relaxt, dat ik op vrijdag me enorm rustig heb gevoeld. Alsof er een donzen dekentje over me heen lag, die me het gevoel gaf dat ik veilig was. Heel eerlijk voelde het eigenlijk bijna alsof ik high was, maar de masseur vertelde dan ook dat hij bepaalde punten bij mijn schedel had gemasseerd, waardoor er een soort natuurlijke high ontstaat. Heel gek! Fijn was het wel, want we oefenden voor het eerst in Tivoli zelf en alles ging van een leien dakje. Toen het moment van de eerste show daar was, en het publiek ontzettend uitgelaten reageerde op alles wat ik zei en deed, snapte ik niet dat ik zo zenuwachtig had kunnen zijn voor dit moment. Ik voelde me thuis op het podium, ondanks dat ik natuurlijk alsnog gespannen was en heel erg op scherp stond. Ik voelde me thuis met dit publiek, dat hetzelfde publiek was als dat naar mijn video’s kijkt. Het publiek waar ik altijd al tegen praat en mijn zorgen bij deel. Dat was echt heel bijzonder en na afloop was ik extreem euforisch en heb ik iedereen in mijn team de stevigste knuffel ooit gegeven.

Vet leuke vlog van Marit, met ook wat concertbeelden

Toen ik op dag twee wakker werd, merkte ik dat ik een beetje last had van mijn stem (wat op zich logisch is, want ik had de dagen ervoor véél meer gezongen dan ik normaal zou doen). Dat zorgde er natuurlijk voor dat al mijn zenuwen weer terug waren. Mijn lichaam voelde al wat vermoeider, mijn brein voelde zeker warrig en ik was er uiteraard weer van overtuigd dat ik het zou verknallen. Het is zo bizar hoe je hersenen werken en het voor jezelf kunnen verpesten. Na show twee was ik minder euforisch en in eerste instantie eigenlijk niet tevreden, maar gelukkig kon ik later die avond mijn hoofd dwingen om blij te zijn. Het helpt dan heel erg om te relativeren en iedereen om me heen was gelukkig ook heel lief en helder. Ik ging uiteindelijk met een tevreden gevoel naar huis, en dat was al meer dan genoeg.

En toen was het voorbij. Mijn eerste twee headliner shows. Dit was zo groot voor mij, al heb ik het waarschijnlijk in mijn hoofd nog veel groter gemaakt dan nodig was. Ik had nog nooit langer dan twintig minuten opgetreden en het was een avond vol persoonlijke verhalen, doordat ik bijna alleen maar eigen liedjes speelde. Allemaal tracks die ik nog nooit eerder aan de wereld had laten horen en die zo ontzettend leuk en goed ontvangen werden. En als ik ergens de mist in ging, maakte ik een grapje, werd er gelachen en was het weer goed. Het had echt niet beter kunnen lopen. Goed om in mijn oren te knopen voor de volgende keer, want ik hoop met heel mijn hart dat ik dan minder gespannen ben (en dat de nasleep wat minder heftig is, want ik ben dus ziekig en heb nog steeds amper eetlust, vandaar ook even geen video’s deze week).

Als je er was: DANKJEWEL. Je hebt samen met mij een van de bijzonderste dagen uit mijn leven mee mogen maken. Dat is nogal wat. Op naar nog een heleboel meer shows, en dan hopelijk de soort waarna ik geen blogpost hoef te schrijven over hoe gestresst ik was. Haha.

43 reacties

 • Antwoorden Merel 21 november 2016 om 20:35

  <3

 • Antwoorden Iris 17 november 2016 om 09:35

  Wil even zeggen dat ik zo veel bewondering voor jou heb. Ik vind het echt heel knap wat je allemaal doet! Ik ben zelf altijd doodsbang voor alle nieuwe en enge dingen. Dus voor mij is het juist heel positief dat je je zo kwetsbaar opstelt en vertelt dat jij ook gewoon zenuwachtig was. Als ik nu enge dingen doe dan denk ik: joe als Teske een hele show kan geven, dat kan ik dit ook! Alles wat je doet en vertelt is zo puur, ik denk dat je een supergoed rolmodel bent. (En na 8 jaar psychologie studeren mag ik toch hopen dat ik een narcist kan herkennen en daar ben jij toch wel het tegenovergestelde van.) (DIE ZURE REACTIES ZIJN NIET GOED VOOR MIJN BLOEDDRUK MAN)

 • Antwoorden Sanne 14 november 2016 om 16:46

  Je deed het super Teske! Mijn vriendin en ik hebben super erg genoten!

 • Antwoorden Juulsstory 12 november 2016 om 21:48

  Lieve Lieve Teske!
  Ik kon er niet bij zijn! En ik vind het zo jammer! De dag dat je het vertelde was ik op kamp en je mocht je telefoon niet meenemen…
  Maar alsnog ben ik heel trots op je!! Je hebt iets heel goeds geschreven!! En om hoe je het beschrijft, ik had er graag bij willen zijn.
  Ik kijk al uit naar de volgende en het wordt alleen maar beter! Geloof ien verwen jezelf <3
  Love You en heel veel hartjes!!! <3
  Van een grote fan!!
  ( ik heb je een persoonlijk mailtje gestuurd… )

 • Antwoorden Sanne 11 november 2016 om 14:36

  Zo enorm knap wat je allemaal doet, hoe je ondanks de spanning het toch doet! Mijn complimenten over je werk, je nieuwe singel, de clip, het ziet er allemaal professioneel uit en erg volwassen. Ik vind het enorm leuk om te zien hoe je dit alles doet, aanpakt en je erin ontwikkelt. Je durft het aan om deze weg in te slaan en dat vind ik geweldig. Ga zo door Teske!

  • Antwoorden Merle 17 november 2016 om 10:59

   Ik wilde antwoorden, maar eigenlijk heeft Sanne het allemaal al gezegd! Dus hier sluit ik me volledig bij aan, heel mooi om je te zien groeien! Liefs!

 • Antwoorden Kyara 11 november 2016 om 12:41

  Ik was bij je eerste show en je deed het echt TOP. En nee, dat zeg ik niet om je niet zenuwachtig te maken of om je niet rot te laten voelen, ik ben eerlijk en je was super. Hoop dat je dat snel zelf gaat beseffen. <3

 • Antwoorden Janneke 11 november 2016 om 10:51

  Je was fantastisch zaterdag, je hebt iedereen betoverd met je prachtige stem. Ik had echt even een fangirl gevoel wat ik niet meer heb gehad sinds ik een jaar of 15 was haha. En ik vind het juist heel knap dat je je zo op internet durft te uitten en je kwetsbaar op durft te stellen. Je neemt ons mee in je gevoel zonder dat je wil dat iedereen je zielig gaat vinden. Je bent een grote inspiratiebron voor velen. Chapeau, ik ben trots.

 • Antwoorden Mirte 11 november 2016 om 00:10

  Teske, ik had nog nooit van je blog gehoord en zeker niet van je muziek. Kwam je net tegen op spotify, en echt super!

 • Antwoorden Petra 10 november 2016 om 23:02

  Je zegt wel elke keer opnieuw hoe erg je het hebt he? narcist

  • Antwoorden Teske 10 november 2016 om 23:03

   ja echt super narcistisch van mij om mezelf niet op een voetstuk te zetten en te laten zien hoe kwetsbaar en onzeker ik ben over mezelf

   • Antwoorden Petra 10 november 2016 om 23:18

    Je zet je juist wel op een voetstuk. Je hebt het letterlijk alleen maar over je zware momenten, die daadwerkelijk niet zo zwaar zijn. Of je hebt een psychische stoornis, ik weet niet hoor. Ik vind het nogal beledigend naar mensen die het daadwerkelijk moeilijk hebben. Die geen eten hebben, of een slechte gezondheid. Je hebt al helemaal van slag van een dipje die een paar dagen duurt. Misschien moet je je richten op andere dingen, anders ben je zo op jezelf gericht dat je niets meer kunt relativeren. Erg triest dat je jonge meisjes als kijkers hebt. Je zou je moeten schamen.

    • Antwoorden Roselien 10 november 2016 om 23:29

     Ik vind het juist heel eerlijk dat Teske praat over haar menselijkheid en ook de dingen die zij zwaar vind. Ik denk dat het goed is omdat vooral jongeren meisjes denken dat iedereen om hen heen een perfect leven heeft en al helemaal bloggers/vloggers, filmsterren en acteurs etc. Ik vind het mooi dat zij toegeeft dat ze zich gewoon k.u.t. voelt, net zoals iedereen dat heeft. Als je langer terugkijkt naar vlogs en films zie je dat ze ook heel blij en happy kan zijn en dat ze ook filmpjes heeft gemaakt over. Ik vind het juist mooi dat ze zichzelf laat zien zowel als ze somber is, zowel als ze blij is.

     En als je de vlogs en blogberichten niet leuk vind, kom dan niet terug op deze site. U bent niet verplicht om hier te komen. Ook vind ik het best dat u u kinderen dit niet laat zien. Prima. Maar de meiden die naar Teske kijken omdat ze haar leuk vinden, eerlijk , grappig is (zoals ik dat vind) en dingen in haar herkennen (zoals de somberheid en perfectionisme), zijn net zoals vrij als u om deze videos en blogs met plezier te kijken/lezen of niet als u.

     • Teske 11 november 2016 om 00:14

      <3

    • Antwoorden Teske 11 november 2016 om 00:10

     Ik hoop echt dat je op een dag door hebt dat je leefsituatie helaas erg weinig te maken heeft met je psychische gesteldheid. Er zijn extreem succesvolle mensen met depressies en miljonairs met angststoornissen. Ik denk niet dat ik een psychische stoornis hebt (omdat je dat noemt), maar ik denk wel dat ik me wel eens lekkerder heb gevoeld op mentaal gebied.

     Ik zal nooit, maar dan ook NOOIT zeggen dat ik het zwaarder heb dan iemand die een slechte gezondheid heeft. Ik ben dan ook alles behalve bezig met vergelijken, wat jij wel doet. Ik vind het onwijs fijn om dit plekje op het internet te gebruiken als dagboek en ook te laten zien dat niet altijd alles van een leien dakje bij mij gaat. Ik vind dat als ik twee weken amper een hap door mijn keel kan krijgen, omdat ik zo extreem gestresst ben (ik mag dan een goede gezondheid hebben, maar stress is een van de slechtste dingen voor je lichaam), dat ik daar dan best even van slag van mag zijn. En vervolgens ga ik proberen mijn situatie te verbeteren en laat ik zien dat persoonlijke groei ontzettend belangrijk is. En ben ik eigenlijk 9 van de 10 keer zo positief mogelijk over mijn leven. Ik hou het bij mezelf, val niemand lastig en vraag je al helemaal niet om medelijden met me te hebben. Als je het zo verschrikkelijk vind, kan ik je nu alleen maar aanraden nooit meer naar iets van mij op het internet te kijken. Want ja, mijn werk draait om mij. Dat had je al kunnen raden, voordat je deze blogpost aanklikte. Iemand die haar eigen leven vastlegt elke dag, praat niet over het leven van haar buurvrouw.

     Maakt dat me een narcist? Dat mag je zelf beslissen, maar ik vind van niet. Zeker niet als ik net heb verteld dat mijn gevoel van eigenwaarde ver te zoeken was de afgelopen paar weken. Joe.

     • Marion 11 november 2016 om 14:25

      Het gaat erom (en dit is een probleem van veel meer vloggers, niet alleen van jou) dat je enorm met jezelf bezig bent, en dat je jezelf in de waan houdt dat álles wat jij zegt en doet interessant is. Juist omdat je zoveel volgers hebt, natuurlijk geloof je dat dan. Er ontstaat een soort van grootheidswaanzin, wanneer iedereen je constant vertelt hoe amazing je bent. Dat is ook menselijk, helemaal op jouw jonge leeftijd. Maar op een dag kijk je terug en dan denk je WHAT WAS I THINKING ?

      Niemand zit hier te prediken dat je stress of negatieve emoties moet wegstoppen, daar gaat het niet om. Het gaat erom dat je relativeert, door je bewust te worden van de wereld om je heen. De wereld die niet om jou draait, de wereld buiten je zeepbel. Hier heeft Petra helemaal gelijk in.

      Over het leven van je buurvrouw vloggen is onzin, maar er zijn ook vloggers die niet de hele tijd over hun gevoelsleven praten zonder dat er een duidelijke aanleiding (gebeurtenis) voor is. Het is een kwestie van attitude, en persoonlijkheid. Je HOEFT van niemand te veranderen of iets dergelijks, het is alleen maar advies. Dat je van harte kan aannemen, of in de wind kan slaan, either way. Cheerio!

     • Julia 11 november 2016 om 22:45

      Lieve Teske. Ik was er zaterdags bij. Je show was echt echt fantastisch. Ik heb het zo leuk gehad. Het was echt 1 van de beste avonden uit mijn leven. En ja dit meen ik ;). Ik was er samen met mijn papa. Je zei in je tekst, dat je in eerste instantie niet tevreden was. Ik las dat stukje net voor aan papa en hij zei: ‘zeg maar tegen Teske: ‘ik ben het daar niet mee eens’ want het was echt super goed ? Ik hoop dat je steeds een beetje meer ik jezelf gaat geloven. Want wij doen dat zeker. Hartjes ❤️

     • Anna 12 november 2016 om 00:30

      Wow heftig hoe sommige mensen reageren! Ik vind jou juist altijd heel positief overkomen Teske en heel sterk… en je mag serieus echt super trots op jezelf zijn! Ik ben ouder dan jou maar toch kijk ik vaak tegen je op en dat heb ik bij weinig mensen. Ik heb zelf een erge angststoornis en al een tijd depressief, ik durf bijna niks meer en zit zo goed als altijd thuis. Ik denk dat weinig mensen beseffen hoe erg zoiets kan zijn, dat het je hele leven beïnvloed en dat je er waarschijnlijk je hele leven lang last van kan hebben. Je bent echt geen narcist, snap niet waarom iemand jou zo zou benoemen. Misschien dat die persoon zichzelf herkent.

  • Antwoorden Roselien 10 november 2016 om 23:20

   Dan weet je duidelijk niet dat een narcist niet zou toegeven dat hij/zij het moeilijk en spannend vind. Een narcist zou roepen hoe geweldig hij was en hoe geweldig het publiek hem vond. Dat doet hier Teske niet. Ze praat wel over zichzelf maar dat is ook niet gek als je een blog en vlogs over je eigen leven.

   Teske, ik ben niet naar het concert geweest. Ik vind je wel een supertoffe meid maar concerten met allemaal jonge gillende meiden (ben zelf 24) vind ik een beetje te veel. Wel vind ik het tof om te zien hoe anderen hebben genoten van je concert en ben ik blij dat je ook zelf heb kunnen genieten van in ieder geval 1 van de 2 concerten (want daar was ik ongerust over, zou ze wel beetje kunnen genieten). Rust maar lekker uit, spanning en de voorbereidingen er naar toe en tijdens het concert maken je gewoon erg moe lichamelijk (aangezien psyche en lichaam in contact met elkaar staan) dus rust maar lekker uit, een beetje lekkere my-time.

   • Antwoorden Petra 10 november 2016 om 23:29

    Je hebt narcisten in alle vormen en maten, iemand die zo met zichzelf bezig is op deze manier is niet normaal. En ik vind het dan ook wel interessant hoe iedereen dit aan blijft prijzen. Het is net of niemand het doorheeft. Ziekelijk, als je het mij vraagt. Lees een boek of ga naar de geitenboerderij. Maar zeik niet zo over je simpele bestaan, je hebt geen idee waar je het over hebt

    • Antwoorden Michelle 11 november 2016 om 12:51

     Het is juist heel fijn dat er mensen bestaan zoals Teske die open over hun gevoelens praten. (Psychische) problemen vergelijken is echt niet oké. Iedereen heeft moeilijke periodes in zijn/haar leven en daarover praten is juist goed. Stress is echt heel erg slecht voor je lichaam en het is niet oké om zoiets weg te cijferen en zeggen dat iemand dan meteen een narcist is als die over zijn/haar gevoelens praat. Het is juist erg fijn dat (jongere) meiden zich misschien in Teske kunnen herkennen en er dan achter komen dat stress hebben niet gek of raar is. En als u meteen begint over dat Teske misschien wel een psychische stoornis heeft omdat ze over haar gevoel praat, gaat dat echt te ver. Daarmee impliceert u ook nog dat een stoornis hebben raar of niet goed zou zijn. Dus alstublieft ga niet meer naar haar blog en laat Teske in haar waarde.

     • Marion 11 november 2016 om 14:41

      Je legt hiermee woorden in de mond Michelle, ik heb nooit gezegd dat een stoornis hebben raar is. Helemaal niet zelfs. Ik kaart alleen aan dat het niet gewoonlijk is om je terneergeslagen te voelen zonder duidelijke aanleiding, en dat er dan dus serieus naar gekeken dient te worden door een professional.
      Of het is zo dat er weinig aan de hand is, maar dat ze gewoon loopt te mekkeren. Een mens heeft meer invloed op z’n eigen gedachten en gevoelens dan de meesten denken, het zou mooi zijn als hier iets mee gedaan wordt. Het draait allemaal om je houding naar de wereld toe, en denkgewoonten. Think about it

    • Antwoorden Irene 11 november 2016 om 21:42

     Je zegt dat er mensen zijn die echt in ergere situaties zitten dan Teske. En dat is ook zo. Maar ik heb Teske niet ‘horen’ zeggen dat zij er het ergst van al aan toe is. En omdat mensen het moeilijk hebben als zij, wil dat daarom zeggen dat zij niet mag delen hoe ze zich voelt? Als iemand gelukkig is en dat deelt, ga je toch ook niet zeggen dat ie moet zwijgen omdat er mensen zijn die veel gelukkiger zijn. Of misschien wel mensen zijn die ongelukkig zijn. Mensenlief. Dit is een persoonlijke blog. Het woord zegt het zelf al. En zoals ze zelf al zegt gaat haar werk nu eenmaal om haar. Als dat je niet aanstaat, begrijp ik eerlijk gezegd niet wat je hier komt doen.

     • Roselien 11 november 2016 om 22:51

      Precies dit

    • Antwoorden anne 14 november 2016 om 15:23

     net als dat jij geen idee hebt wat hoe het voor haar voelt

   • Antwoorden Teske 11 november 2016 om 00:13

    Ik snap dat je als 24-jarige je een beetje oud voelde in Tivoli :) Ik hoop dat er zeker ook nog concerten komen waar de leeftijd wat hoger ligt, zodat je je meer thuis voelt. dankjewel voor het komen! <3

  • Antwoorden Nancy 11 november 2016 om 12:57

   Waar slaat dat nou weer op Petra… Ze verteld ons hoe zij alles ervaren heeft en hoe zwaar het voor haar was. Sjonge jonge, ik weet niet eens waarom ik dit typ.. Jij bent mijn tijd en aandacht eigenlijk niet waard. Dus geniet van dit kleine stukje dat je dan toch gekregen hebt, want da’s alles dat je van me zult krijgen.

  • Antwoorden Tamara 12 november 2016 om 00:25

   Ik snap het hele probleem hier niet zo, Petra. Je blijft maar aankaarten dat ze een narcist zou zijn, waarom lees je haar blogs en kijk je haar filmpjes? Het lijkt wel alsof je, je wilt voeden met haar onzekerheid? Over psychische problemen gesproken..

   Zover ik weet draait YouTube daadwerkelijk om de persoon achter de filmpjes, is het niet behoorlijk logisch dat YouTubers praten over hunzelf? En de gevoelens die daarbij komen? Thank fucking god dat niet elke YouTuber een leven leidt alsof alles 1 groot feest is, Teske is een voorbeeld voor velen en ik denk dat ik als 25 jarige niet de enige ben die naar haar kijkt omdat ik mijzelf herken in haar.

   Bedankt Teske, voor het zijn van zo’n mooi, puur en lief persoon. Waren er maar meer personen zoals jij in deze fucked up world.

   • Antwoorden Karla 19 november 2016 om 20:09

    Ja en wat ook nog eens zo is, je ‘twenties’ draaien juist veel om zelfontwikkeling. Het is dus heel normaal en gezond om in deze levensfase veel met jezelf bezig te zijn en jezelf te ontdekken.

  • Antwoorden Marit 3 december 2016 om 10:14

   Oeh Petra, ik reageer nooit op blogs, maar nu moet het echt even. Ik vind het zo heftig wat je doet.. Niet alleen haal je iemand die zich toch al niet optimaal voelt nog verder naar beneden, maar ook meiden die deze comments lezen raak je hiermee. Het is heel normaal om jezelf af en toe niet goed te voelen, zelfs al heb je het meest fantastische leven. Het is juist iets van deze tijd, waarin alle mogelijkheden openliggen en onze verwachtingen van het leven torenhoog zijn. Ikzelf heb ook een tijdje niet goed in mijn vel gezeten. Niet dat ik depressief was of al mijn problemen niet meer aankon. Het kwam juist doordat ik zo graag alles uit het leven wilde halen dat ik daar enorme stress door kreeg. Ik deed zóveel leuke dingen dat het gewoon te veel was. Nu heb ik geleerd dat ik juist alles uit het leven haal als ik ook een paar avonden in de week lekker in mijn eentje chill, dan heb ik de rest van de week namelijk veel meer energie. Maar dat is wel een leerproces geweest en ik denk dat dit voor veel jonge mensen in deze tijd geldt.

   Ik vind het echt geweldig dat Teske hier zo open over is en ik denk dat veel meiden hier veel van kunnen leren. Ook als je alles hebt, kun je jezelf niet oké voelen. Misschien dat je juist doordat je zoveel kansen hebt heel snel teveel op je neemt, vanwege de angst dat je anders iets mist. En dat je zelf invloed hebt op hoe je jezelf voelt… tot op een bepaalde hoogte wel denk ik. Maar soms raak je die rem kwijt en ga je over een randje heen, waardoor je die controle kwijtraakt. Bovendien heeft het ook gewoon met aanleg te maken. De een is gevoeliger voor stress en somberheid dan de ander.

   Ik geloof ook niet dat Teske deze blog bijhoudt, omdat ze zichzelf zo bijzonder en speciaal voelt en daarom het idee heeft dat iedereen over haar leven wil lezen. Ze laat juist heel erg zien dat zij ook maar een mens is, met problemen zoals iedereen die heeft. Je slaat de plank daarom echt volledig mis met deze comment. Ik hoop zeker niet dat jij ooit met psychische problemen te maken krijgt, maar mocht het je toch ooit overkomen dan ga je jezelf hier denk ik flink voor schamen.

   Teske, laat jezelf hier niet door naar beneden halen. You’re awesome!

 • Antwoorden Lily 10 november 2016 om 22:14

  Je deed het echt ongelofelijk goed! Ik was echt verbaast over hoe mooi je live zingt ? We zijn super trots op je ❤️❤️

 • Antwoorden Tess 10 november 2016 om 21:52

  Super nice wat je hebt gedaan Teske! Echt trots op je! Jammer dat ik er niet bij was, andere keer!!
  xTess

 • Antwoorden Lolu 10 november 2016 om 21:17

  Je nieuwe nummer vind ik echt goed. De tekst raakt me op een confronterend vlak, omdat ik het spiegel op mezelf (als dat niet te vaag klinkt haha). Bij je shows ben ik helaas niet geweest (iets met aan het werk zijn terwijl er onverwachts een kaartverkoopstart die te snel is uitverkocht haha). Ik betwijfel of je dan minder zenuwachtig bent, ik hoop van wel voor je, maar je hebt altijd al gehad dat je jezelf veel te zorgen maakte om grote evenementen omdat je soms veel te kritisch bent naar jezelf (hoor mij, alsof ik je zo goed ken haha. Maar dat haal ik op aan je blogposts van de afgelopen jaren). Ook vanuit mij, niet nodig! You’re doing fine (:

  De volgende keer ga ik proberen kaartjes te bemachtigen, maar kun je dan misschien een paar dagen vooraf de verkoop aankondigen? Dan ben ik erop voorbereid haha.

 • Antwoorden Erienne 10 november 2016 om 16:59

  Fan zijn van iemand is geen keuze, dat gebeurt zonder dat je daarom vraagt. Ik ben zo ontzettend blij dat iets in mij jou heeft uitgekozen én dat ik bij je show heb kunnen zijn. Ik vond het echt heel erg mooi. Hartjes!❤️ Oja en ik draag trots de trui naar stage (“juf, is dat een didimant?”) ?

 • Antwoorden Iris 10 november 2016 om 16:37

  Ik hoop voor je dat de zenuwen voor optredens snel zullen slijten, waardoor je er weer volledig van kunt genieten. <3<3

 • Antwoorden Roos | Elua Makamaka 10 november 2016 om 16:28

  Echt leuke liedjes!

 • Antwoorden Emma 10 november 2016 om 16:25

  Je hebt het super gedaan in Tivoli! Je kunt trots zijn op jezelf <3
  & ik kan niet wachten tot je andere nieuwe liedjes uitkomen.

  Liefs en hartjesss van Emma <33333

 • Antwoorden Robin 10 november 2016 om 16:02

 • Antwoorden Anouk 10 november 2016 om 15:36

  ik kon er jammer genoeg niet bij zijn dus ik hoop dat je liedjes snel uitkomen heel veel beterschap en hartjes!!!

 • Antwoorden Marianne 10 november 2016 om 15:32

  Hee Teske!

  Ik was afgelopen vrijdag bij je show en wat was het tof! Ik had het ook al tegen Saske gezegd maar nu tegen jou: wat bijzonder om je ontwikkelingen binnen de muziek te zien! Je hebt je stem zo goed onder controle en het klinkt super mooi. Ga zo door, want ik zou graag nog een keer een concert van je bijwonen.

  Hartjes ?

 • Antwoorden Bo 10 november 2016 om 15:28

  Je hebt het echt heel goed gedaan in tivoli!! Zelf was ik er vrijdag en het was zo moooii bij de meeste artiesten denk je mwa wanneer ze live zingen maar bij jou was het echt heel mooi!! Ik hook dat die nieuwe liedjes snel uitkomen. Hopenlijk breng je ook de cover van acda & de munnik uit van kom nog even niet naar hier die was zo mooi heel de zaal was stil en met dat lied heb je echt mensen geraakt (mij ook)
  Lieve Teske je bent geweldig en nog heel veel beterschap?❤

 • Antwoorden Alissa 10 november 2016 om 15:02

  Je deed het echt heel goed Tes! Ik kan niet wachten tot de nieuwe liedjes uitkomen! Hartjess ❤️

 • Antwoorden Aniek 10 november 2016 om 14:58

 • Reageer