Personal

• coaching •

16 oktober 2016

Begin dit jaar ging het even allemaal niet zo lekker. Niks dramatisch, maar wel een goed realisatie moment voor mezelf dat er verandering nodig was. Het heeft toen minstens twee maanden geduurd, voordat ik me weer een beetje mezelf voelde. Toen ik besloot met therapie te beginnen, leerde ik een heleboel over mezelf. Dat ik bijvoorbeeld heel erg perfectionistisch ben. Dat had ik eerder nooit van mezelf gezegd, omdat ik niet opgeruimd of precies ben. Nu ben ik er achter dat dat niet per se veel te maken heeft met perfectionist zijn. Mijn perfectionisme gaat meer over mijn prestaties en mijn gevoel van eigenwaarde. Ook leerde ik dat ik heel erg veel moeite heb met ontspannen en dat ik als het ware altijd ‘aan’ sta. Goed, allemaal openbaringen waar ik jullie niet teveel lastig mee ga vallen. Ik wilde het vandaag heel graag hebben over hoe ik op dit moment verder probeer te gaan met die persoonlijke ontwikkeling.

Na een aantal sessies bij mijn therapeute en een heleboel tranen verder, vond ik het namelijk wel genoeg. Maar in de tijd na het stoppen met mijn therapie, heb ik wel gemerkt dat ik het fijn zou vinden om sommige dingen waar ik tegenaan loop in het leven, met iemand te kunnen bespreken. Eerder dacht ik al na over het zoeken van een coach en ik was eigenlijk al middenin dat proces, toen ik werd gemaild door GORTcoaching. Geloof me, ik krijg een heleboel mailtjes voor samenwerkingen die ik afsla, omdat ik er niets mee heb of ze letterlijk niet passen bij wat ik doe, maar dit aanbod kon niet op een beter moment komen. GORTcoaching biedt allerlei soorten coaching aan, door het hele land en ze vroegen mij of ik interesse had in een oriëntatiegesprek + drie sessies bij een coach naar keuze. Alsof het zo moest zijn. Natuurlijk nam ik dit aanbod aan en afgelopen week zat ik met mijn coach voor een oriëntatiegesprek. Ze hebben een aantal verschillende coaches in Amsterdam, die ook allemaal weer zijn gespecialiseerd in iets anders. Ik heb voor iemand gekozen die zowel empathisch als praktisch te werk kan gaan.

Het leek me leuk om te schrijven over dit traject, aangezien ik hoop en verwacht dat ik er een heleboel van ga leren. Ook lijkt het me fijn om terug te kunnen zien voor mezelf. Zo wil ik in deze blogpost uitleggen waar ik precies aan wil gaan werken met mijn coach en dan zal ik aan het einde van de drie sessies weer eens schrijven over wat we hebben gedaan en wat ik heb geleerd. En ik wil ook vooral het taboe rondom coaching een beetje doorbreken, omdat er vaak nog wel wordt gedacht dat er echt iets mis met je moet zijn, wanneer je aan de coaching gaat. Dat het heel zweverig is, of eng, of raar. Ik ben nog geen expert, maar ik heb wel al gemerkt dat erover praten zoveel muurtjes afbreekt en dat er dan helemaal niets geks meer aan is. Als je de behoefte hebt om ergens hulp bij te krijgen, dan moet je die hulp zoeken.

Ik heb mijn coach van alles verteld, over hoe mijn leven eruit ziet en waar ik tegenaan loop. Wellicht ga ik door na de drie sessies met haar, maar voor nu hebben we drie sessies om tot een resultaat te komen en daarom hebben we een lijstje gemaakt met drie dingen die ik graag zou willen tackelen.

De balans tussen werk en privé

Er is eigenlijk geen dag in de week dat ik niet bezig ben met mijn werk. Dat is aan de ene kant niet erg, omdat ik hou van mijn werk en er zelf voor kies om mijn privé leven vast te leggen op het internet, maar het kan er soms ook voor zorgen dat het voelt alsof ik geen tijd voor mezelf heb. Ik weet rationeel gezien dat ik dat wel heb en zeker ook kan nemen, maar gevoelsmatig ligt het heel anders. Bovendien geef ik heel makkelijk toe aan verleidingen als om 1 uur ’s nachts mijn mailbox openen en ‘nog even snel editen’ als ik bij mijn ouders op bezoek ben. Dat moet anders, dat weet ik zelf al heel lang.

Ik sta altijd ‘aan’

Dit lijkt me zo’n moeilijke, maar we hebben het erover gehad en we gaan proberen er iets van te maken. Ik heb het gevoel dat ik altijd ‘aan’ sta. Dat betekent ten eerste dat ik ten alle tijden mijn ogen en oren openhoudt voor dingen die eventueel te verwerken zouden kunnen zijn in mijn werk. Zelfs onder het kijken van een film kan ik al nadenken over wat ik erover ga zeggen als ik hem zou willen recenseren. In een diep gesprek dwalen mijn gedachten af naar hoe ik dit concept zou kunnen verwerken in een blogpost. Ten tweede heb ik ook altijd het gevoel dat ik enorm ‘aan’ sta in contact met anderen. Ik ben van mezelf heel rustig, soms zelfs een beetje vlak, en ik heb geprobeerd mezelf aan te leren om wat actiever te zijn in contact met anderen. Dat is niet per se een slecht ding, maar daardoor kunnen afspraken me onwijs veel energie kosten. Ik zuig alle energie van de ander op, laat daarbij mijn eigen energie leeglopen en ben alleen maar bezig met hoe ik overkom. Niet echt een gezonde manier van communiceren.

Mijn uitstelgedrag

En dan tot slot, voor mij wel de meest pijnlijke: mijn uitstelgedrag. Er staan dozen in mijn berging die ik daar twee jaar geleden bij de verhuizing naar Amsterdam heb neergezet en nog steeds niet heb uitgepakt. Het bureau in mijn slaapkamer is een rotzooi, omdat ik niet weet hoe ik alles goed in moet delen. Ik verzamel hoopjes kleding door het hele huis heen, omdat mijn kledingkamer al zo rommelig is dat ik niet weet hoe ik alles op moet bergen. Er moet echt iets gebeuren. Ik ben mijn hele leven al rommelig, maar op dit punt merk ik echt dat het effect heeft op mijn emotionele gesteldheid en ons huis voelt door die reden ook alles behalve als een rustpunt. In theorie kan ik alles makkelijk op een rijtje zetten en weet ik precies wat er gedaan moet worden, maar het lukt me op een of andere manier niet in mijn eentje. Ik hoop echt dat we hier een goed, duidelijk plan voor gaan kunnen maken.

Doordat ik al in therapie ben geweest begin dit jaar, heb ik een soort voorsprong op iemand die hier helemaal nieuw mee zou zijn. Dat voelt wel lekker, omdat ik op die manier goed en gericht aan de slag kan. Ik heb in de week van de 24e mijn eerste echte sessie en dan gaan we aan de slag met oefeningen en opdrachten. Daar heb ik zin in, want ik hoewel ik in het dagelijks leven niet zo praktisch ben, vind ik het wel lekker om gewoontes te veranderen door middel van oefeningen. Dan blijft het namelijk veel beter in mijn kop zitten. Het lijkt me super leuk om jullie op de hoogte te houden en wil daar ook graag open over zijn. Waar therapie heel diep zit en veel te persoonlijk voor mij was om inhoudelijk over te praten op het internet, is coaching een stuk lichter en denk ik dat ik jullie er ook wat van kan mee geven. Dat gaan we dus zien!

Ik ben stiekem wel nieuwsgierig of er iemand van mijn lezers wel eens bezig is geweest met coaching, op welk vlak dan ook en hoe je dat hebt ervaren. Thanks voor het delen van je verhaal alvast. <3

Mocht je benieuwd zijn geworden: je kan een gratis oriëntatiegesprek inplannen bij GORTcoaching en als je dan na het gesprek start met coaching en vertelt dat je via mij bent gekomen, dan hebben ze een cadeautje voor je. Altijd een leuk extraatje! 

Dit vind je vast ook wel leuk

43 reacties

 • Antwoorden Janne 6 januari 2017 om 08:45

  Hallo teske ik ben een hele grote fan. Het aller leukste is proefwerk! Vind ik maar ik vind artiekeltjes zo als dit ook heel leuk Ik heb een website moode-nl.webnode.nl ik zou het leuk vinden als je even zou kijken. Waarschijnlijklees je dit niet dus ik vraag het ook aan anderen fans van teske. Ik zou het leuk vinden om feedback te krijgen!!.

 • Antwoorden Nore 22 november 2016 om 12:51

  Hello Teske, I really like your blog. I’m a girl from Belgium and first I didn’t know you. But after a little bit of searching on the internet I came out on your blog. I looked on your blog for like 2 hours. You made your blog very synoptic by subdivide it in 8 categories. All of the categories are very interesting and I love that you add a lot of professional pictures by every subject were you talk about. You also add a lot of quotes. Those are very inspiring. It make your blog so beautiful. My favorite category is ‘personal’. You describe your feelings so open and you just say how you feel about it. I have read a couple of comments and I can believe that you are model for a lot of other people.
  You are also a singer. And a very good one! I like that you sing in Dutch. Not very many singers of your age do that and I think that it makes you a little bit more special than the other singers. It makes you unique. I think that I still going to visit your blog but also your Instagram profile, Facebook profile and YouTube channel. So keep going because you’re doing great!
  Regards Nore

 • Antwoorden Jeske 9 november 2016 om 10:09

  What’s in a name? Het scheelt maar 1 letter… Maar leek alsof ik over mijzelf aan het lezen was. Niet met een coach gewerkt, maar dit zou vast iets voor mij zijn. Hoop dat het je helpt! x Jeske

 • Antwoorden Rianne 6 november 2016 om 17:39

  Hoi Teske

  Jou concert gisteren 5nov was zo ontzettemd bijzonder! Het was mijn allereerste concert
  Ik vond het zo mooi!
  Dankjewel voor de mooie show!!
  Hartjes

 • Antwoorden Iren 5 november 2016 om 19:22

  Hi, heb geen SocialMedia dus kan nergens een reactie achterlaten. Maar wou even zeggen dat je nieuwe single echt ONWIJS goed is. Normaal niet van Nederlandse muziek/pop. Maar deze wil ik heel veel luisteren :) Succes verder in je muziekcarriere. Ik hoop heel veel van dit soort nummers(Y)

 • Antwoorden Samantha 4 november 2016 om 08:35

  Wow, dit klinkt zo geweldig allemaal. Ik zie ook ineens een compleet ander beeld van mezelf. Omdat ik in alle drie vakken me herken maar nooit iets mee heb gedaan. Natuurlijk ben ik wel maar 12 jaar, dus coaching is te vroeg. Maar ik ga wel meer op mezelf moeten letten. Want in deze periode is zeer nodig dat ik aan mezelf denk. Xxx Samantha

 • Antwoorden Roos | Soitsrose 3 november 2016 om 18:56

  Die eerste foto is zo gaaf! Ik ben ook echt helemaal weg van je nieuwe clip, je doet het zo goed.

 • Antwoorden Lotte 2 november 2016 om 13:01

  goed gedaan Teske<3

 • Antwoorden Suzanne 2 november 2016 om 11:43

  Ah super mooi verteld. Ik heb een anderhalf jaar gepraat met een psycholoog, een kinderpsycholoog want ik was toen veel jonger. Nu ben ik op zoek naar een nieuwe psycholoog of iemand van de GGZ die mij kan helpen!

 • Antwoorden hanne 2 november 2016 om 10:34

  zeer mooi geschreven
  mij helpt het om jouw muziek te luisteren jouw video’s te kijken en jouw teksten te lezen
  PS:sorry voor de typ fouten en het vlaams

 • Antwoorden Tess 1 november 2016 om 21:31

  Echt top dat je dit zo hebt kunnen opschrijven. Ik denk dat als je dit lijstje voor jezelf hebt, al veel verder bent dan waar je was. ik hoop dat de coach je kan helpen!!

 • Antwoorden Kim 30 oktober 2016 om 18:26

  Mooi geschreven. Ik ben net afgestudeerd als Maatschappelijk Werkster en ik denk dat het voor iedereen wel goed is om eens een keer met iemand te praten die niet in je omgeving zit. Het beeld van mensen is dat wanneer je met iemand praat je gelijk allerlei trauma’s moet hebben of zware psychische problemen maar dat is natuurlijk niet zo. Ik denk dat het ook een beetje in de Nederlandse cultuur zit. Altijd maar vertellen dat het goed gaat en de problemen achter je eigen voordeur houden. Denk dat jij een goed voorbeeld kunt zijn voor de jongere generatie (jouw bezoekers) door hier open over te zijn!

 • Antwoorden Ariadne 28 oktober 2016 om 12:41

  Mooi geschreven

 • Antwoorden Kim - Foodstyle 28 oktober 2016 om 07:36

  Wow dat is raar. Alsof ik dit verhaal zelf heb geschreven. Ook ik kwam er achter dat ik perfectionistisch ben en ook dat vond ik heel raar omdat ik daar ook een ander beeld bij had! Ook het altijd aan staan en altijd doorgaan herken ik, en als ik dan niet lekker in mijn vel zit dan komt mijn uitstelgedrag heel sterk naar boven.. Een psycholoog en een cursus mindfullness hebben bij mij echt een groot verschil gemaakt! Het laatste zit in nog middenin en dus ook in het leerproces. Ik ben echt benieuwd hoe het jou verloopt!

 • Antwoorden Lisette 26 oktober 2016 om 19:58

  Knap dat je dit zo kan en durft te vertellen!
  Ik zit zelf ook bij een coach en het werkt echt super :)
  Ga zo door en het komt allemaal goed <3

 • Antwoorden Anne 25 oktober 2016 om 06:11

  Jaaa, wat goed dat je dit schrijft Teske!
  Ik heb zelf vier jaar therapie gehad en heb net een paar sessies gehad hij de theraphyclub in Adam! (Echt een hele leuke club)

 • Antwoorden Ilse 21 oktober 2016 om 18:03

  Wauw, dit zou ik zo kunnen. Wat fijn dat je er zo open over schrijft !

 • Antwoorden avadavis 20 oktober 2016 om 09:19

  We moeten om plezier te vinden in ons dagelijks leven, en ik hou van je bericht. ze te lezen, kan ik een goed humeur

 • Antwoorden Talitha 20 oktober 2016 om 00:11

  Ik ben erg benieuwd wat je er van gaat vinden, en hoop dat het wat zal opleveren. Daarnaast ben ik ook echt ontzettend benieuwd naar je ondervindingen en ontdekkingen, eigen alles rondom sporten, met een personal coach. Je doet het nu als best wel lang volgens mij, en ik zou het heel leuk vinden als je hier misschien een artikel of een video over kon maken. Over waarom je bent begonnen en wat je merkt aan jezelf nu je langer sport. Misschien een idee?

  • Antwoorden Karla 4 november 2016 om 11:07

   Ja dat lijkt mij ook leuk! Vooral omdat je eerst moeite leek te hebben met sporten, en dat heb ik ook. Ik ben benieuwd wat er nu ‘klikte’, dat het nu wel lukt.

 • Antwoorden Zoë 19 oktober 2016 om 23:34

  Super leuk Teske, veel ‘plezier’ met dit proces! Ik vond het erg leerzaam en leuk :)

 • Antwoorden Rachel 19 oktober 2016 om 12:45

  Alsof ik mijzelf hoor praten. Fijn dat je dit wilt delen! Toch maar even kijken op de site omdat ik niet wist dat dit bestond. Goed van je dat je er hulp voor zoekt! X

 • Antwoorden Lieke 19 oktober 2016 om 11:55

  Wat mooi hoe je hierover schrijft en tot welke inzichten je nu al bent gekomen! Je hebt zeker een voorsprong op iemand die nieuw is, met name omdat je ook al kenmerken van jezelf kan en wil zien. Zelf heb ik nooit coaching gehad, maar ik studeer wel om iets soortgelijks te gaan doen, mooi dat je probeert het taboe hierom een beetje te verbreken.
  Ik wens je heel veel succes en hoop dat je er veel aan hebt!! x

 • Antwoorden [email protected] 19 oktober 2016 om 10:58

  Mooi beschreven Teske! Ik denk dat het eigenlijk voor heel veel mensen ontzettend zou helpen!

 • Antwoorden melissa093 18 oktober 2016 om 20:12

  Goed dat je hierover schrijft en probeert de taboe hierop een beetje te doorbreken. Ik ben nooit bij een coach geweest maar wel bij een psycholoog. Zo ongeveer 3 jaar. Ik heb in die tijd ook emdr sessies gehad. Enorm intensief maar het heeft me heel erg geholpen. Nu ben ik alweer 10 maanden ‘onderweg’ zonder hulp of therapie. En ik ben best trots op mezelf dat het me zo goed af gaat.

 • Antwoorden Anoniem 18 oktober 2016 om 17:58

  Hee Teske! Ik heb zelf ook een aantal sessies gehad bij een coach in opleiding. Wat ik zo fijn vond was de positiviteit. Door de sessies kreeg ik het gevoel dat ik dingen zelf aankon en als ik ergens moeite mee had, kon de coach mij hierin sturen. Ik heb erg veel geleerd over hoe ik naar bepaalde zaken kijk en hoe ik daarop reageer. Het was in ieder geval een erg leuke en leerzame periode en ik hoop dat dat ook voor jou het geval zal zijn!

 • Antwoorden Savitri 18 oktober 2016 om 12:09

  Wat goed! Ik ben heel benieuwd hoe het je bevalt. Ik herken me heeel erg in je uitstelgedrag. Ik heb dat ook, van dat irrationele uitstelgedrag. Soms laat ik het zo erg worden dat het overslaat in angst. Slaat helemaal nergens op en ik probeer er ook mee om te gaan, maar het is gewoon lastig soms. Dus ik ben echt heel benieuwd welke dingen je eruit kan halen :)

 • Antwoorden Lydia 18 oktober 2016 om 11:31

  Wat goed van je!
  Mij lijkt het heel moeilijk om die stap te maken, niet voor mezelf maar meer wat mijn omgeving ervan zou zeggen.
  Maar gelukkig is het voor mij op dit moment ook helemaal niet nodig!
  Ik ben zelf ook heel erg perfectionistisch en heb ook uitstel gedrag maar ik denk niet dat dat wat met elkaar te maken heeft haha.

 • Antwoorden Kimberly 18 oktober 2016 om 11:27

  Hey Teske

  • Antwoorden Kimberly 18 oktober 2016 om 11:33

   En toen drukte ik opeens op opslaan, haha! Wat ik wilde schrijven, was dat ik van mijn 17e tot mijn 19e in therapie heb gezeten bij een psycholoog. Hier heb ik heel erg veel aan gehad! Drie jaar later merk ik echter wel dat ik misschien ook wat coaching kan gebruiken, dus misschien ga ik er eens naar kijken! Nu haal ik veel zelfcoaching uit boeken. Voor het opruimen zou ik je The Life-changing Magic of Tidying van Marie Kondo willen aanraden. Met dit boek heb ik heel erg veel rust voor mijzelf in mijn omgeving gecreëerd, het is echt de moeite waard. ik kijk uit naar je volgende blogposts en tot 4 november! Xxx

 • Antwoorden TessaSanchez 18 oktober 2016 om 10:53

  hou van je blog.

 • Antwoorden Mya 17 oktober 2016 om 15:27

  Heel interessant! Ben benieuwd naar je ervaring als het afgelopen is.

 • Antwoorden foryourstyle 17 oktober 2016 om 14:07

  Het is zo fijn dat er iemand is die zo open en eerlijk over deze onderwerpen durft te praten! Dankje teske voor je openhartigheid om dit gebied! Hier kunnen veel mensen van leren xxx

 • Antwoorden Linda 17 oktober 2016 om 13:05

  Ik vind dat je de afgelopen tijd echt zó gegroeid bent in je blog en in het persoonlijk schrijven. Ook als persoon – dat straalt heel erg door in je video’s en in je artikelen. Er staan misschien veel minder artikelen online dan eerst en dat vind ik jammer, want ik lees ze heel graag, maar aan de andere kant vind ik het juist wel een kwaliteit. Het is een goede keuze geweest, je artikelen vind ik zoveel fijner om te lezen. Ik houd wel van dat persoonlijke.
  Goed dat je ervoor gekozen hebt om hulp te zoeken bij iemand, dat kan je zeker helpen! Ik ben 24 en heb gedurende een aantal jaren op de middelbare school regelmatig een vertrouwenspersoon bezocht en daarnaast een aantal jaren geleden (tijdens mijn studie) een psycholoog. Ik weet uit ervaring hoe lastig het kan zijn om die drempel over te stappen, ik vind het erg dapper van je! Het heeft mij erg geholpen en dat gaat het jou vast ook doen!

 • Antwoorden Orchidee 17 oktober 2016 om 11:24

  Hii Teske,

  Ik loop zelf bij een maatschappelijk werkster en dit helpt me enorm! Ik heb een moeilijke periode meegemaakt en omdat ik het zelf niet op kon lossen heb ik hulp gezocht. Wat eng maar wat een goede beslissing! Ik heb het onderwerp rouw, waar ik eerst voor kwam, zo ongeveer afgesloten maar ben nu bezig met mijn zelfbeeld, eigenwaarde en dat soort dingen. Eigenlijk weer een beetje mijn leven op de rit krijgen en wat zelfverzekerder worden.
  Heel veel succes alvast met de coaching, als je er met positieve energie naartoe gaat komt het vast goed!

 • Antwoorden jasmijn 17 oktober 2016 om 01:24

  Ik heb geen coach gehad maar wel een fantastische psychotherapeut.

  Veel succes, You Can Do This!

 • Antwoorden I. 17 oktober 2016 om 00:54

  Zo goed dat je hiermee bezig bent en echt de tijd neemt om aan jezelf te werken!
  Ik volg je al heel lang en herken vaak dingen die jij deelt op je blog. Vroeger de obsessies met boyband ( jij jonas brothers, ik tokio hotel hH). Leuk om te zien hoe je steeds ouder wordt en ik steeds andere dingen herken. Je was benieuwd naar of je lezers ook naar coaching gaan; ik ga naar mindfulness, een cursus van 8 weken.
  Zelf ben ik ook een perfectionist en daar komt mijn uitstelgedrag vandaan. Ik wil iets perfect doen of niet, en weet dat iets perfect doen mij heel veel energie en tijd kost aangezien ik niet snel tevreden ben en ik er daarom vaak niet aan begin. Ook helpt de cursus bij paniekaanvallen en het typische fight/flight gevoel dat ik de laatste paar maanden elke dag heb. Ik leer vooral om objectief naar mn gevoelens te kijken en ze niet te oordelen in plaats van : ‘stel je niet aan, anderen hebben het erger’ proberen te denken ‘ik voel me nu zo en dat mag’. En dit is écht best wel moeilijk, maar oefening baart kunst hopelijk.
  We leren hier alleen maar van, en go us dat we aan onszelf werken!

 • Antwoorden Nina 16 oktober 2016 om 20:54

  Hoi Teske,

  Ik heb zelf meerdere ervaringen met coaching. Ik ben uiteindelijk het meest tevreden met een energiecoach. Zij heeft mij geholpen om mijn perfectionisme (in dezelfde vorm wat jij aangeeft) opzij te zetten en het te omarmen in plaats van het weg te duwen. Uiteindelijk ben ik zo van mijn faalangst afgekomen en is mijn leven op dit moment terug op de rails. :)

 • Antwoorden Iris 16 oktober 2016 om 20:00

  Het lijkt me eigenlijk ook best fijn om met een neutraal persoon te kunnen praten over zulke dingen.

 • Antwoorden Astrid 16 oktober 2016 om 19:51

  Ja de jongere jaren in een snelle wereld met veel beslissingen, veranderingen, twijfel en verantwoordelijkheden zijn niet altijd even makkelijk. Succes met de coaching! <3

  Ikzelf ben 24 en nu pas op kamers gaan wonen voor de stage bij mijn studie. Ik ben iemand die veel waarde hecht aan een vast plekje en een stabiel leventje zeg maar, maar je moet over het algemeen blijkbaar toch echt uit je comfort zone om verder komen in dit leven. Ik hoop dat het op den duur wat makkelijker wordt allemaal :)

 • Antwoorden thebeautyblognl 16 oktober 2016 om 19:34

  Wat ontzettend goed van je Teske! En knap <3. Ik ben ook heel erg perfectionistisch en ik kan altijd beter! ik ben niet snel tevreden met wie ik ben en wat ik doe want ik moet mijzelf altijd bewijzen… heel naar. Ik heb ook heel veel moeite met ontspannen. Zelfs zo erg, dat ik een tijdje paniek -en stressaanvallen heb gehad en dat ik mij geen één dag goed voelde. Ik heb toen drie maanden thuis gezeten een aan mijzelf gewerkt. Gelukkig gaat het nu beter. Maar soms heb ik nog wel eens een terugval. Ik moet dan echt naar mijn lichaam luisteren! Ik vind het heel knap van je dat je dit schrijft en ik wens je veel succes met de sessies! x

 • Antwoorden Willemijn 16 oktober 2016 om 15:48

  Wat leuk dat je hierover schrijft!
  Mijn moeder is zelf coach, en ik heb daar ook altijd veel aan, maar toch voelt het een beetje raar om daar dan over te praten. Misschien wordt doordat jij het deelt een beetje bespreekbaarder :)
  Xxx

 • Antwoorden Lidewij 16 oktober 2016 om 15:40

  Goed dat je hieraan begint!
  Ik heb zelf een paar sessies gehad bij een ADD coach, omdat ik op een gegeven moment voortdurend zoveel stress had door alles dat het echt niet gezond was. Het was zeker niet zo dat het na die sessies allemaal helemaal goed was enzo, maar m’n coach heeft me zeker aan het denken gezet en een paar principes uitgelegd die me echt helpen om me beter te voelen. Ik hoop dat het voor jou ook positief uitpakt!

 • Reageer