• soort van zelfportret •

22 september 2016

Ik heb een nieuwe lens voor op mijn camera gekocht. En daarbij ook nog eens een nieuwe camera. Op de camera moet ik nog even wachten, maar de lens heb ik al binnen en ik kon het niet laten om alvast wat plaatjes te schieten. Het leek me leuk om te spelen met tegenlicht voor een zelfportret. Nu moet ik er even bij zeggen dat het geheel huis, tuin en keuken stijl is, want ik kon mijn afstandsbediening niet vinden. Dat betekent dat ik op mijn hand heb scherpgesteld, toen snel naar achter ben geschoven terwijl de timer aan stond en vervolgens maar hoopte dat ik scherp was. Alsnog best wel goed gelukt.

Gisteren had ik een fotoshoot (en die was heel erg leuk) en toen had ik een gesprek over hoe irritant ik het vind wanneer fotograferen me vertellen dat ik wat meer moet lachen. Er is een reden waarom ik niet breeduit lach op foto’s, en dat is omdat ik me daar minder gemakkelijk bij voel. Bovendien houd ik nou eenmaal meer van drama, dan van een stralende lach (die dan ook nog eens gefabriceerd is, want ik moet helemaal niet écht lachen op zo’n moment). Natuurlijk vind ik het hartstikke gezellig als ik lachend op de foto sta met vrienden of familie, maar in zo’n fotoshoot situatie lukt dat voor mij gewoon niet. Klaar. Eigenlijk zijn deze foto’s een beetje geïnspireerd door dat gesprek en heb ik totaal het tegenovergestelde gepakt. Geen contact met de lens, en al helemaal niet lachen. Het geeft een heel afstandelijk gevoel, maar ik vind dat persoonlijk heel mooi.

Ik kan niet wachten tot ik mijn nieuwe camera ook heb, want dan heb ik eventjes een enorme stap gemaakt in mijn kwaliteit. Ik heb dan een Canon 80d met een 18-55mm kitlens én de lens die ik voor deze foto’s heb gebruikt: de Sigma 50mm 1.4 ART lens. Deze foto’s konden nog wel ietsje scherper, maar wanneer ik de complete controle heb over de foto’s zijn ze MEGA scherp. Ik ben er echt heel blij mee (mag ook wel, want hij kostte 800 euro de tering).

P.S. Ohja, ik heb nu een pony. Ik moet er nog aan wennen, maar ik vind het wel vet leuk, want het verandert mijn hele look enorm. Ik heb het gevoel dat er nu meer persoonlijkheid in mijn haar zit, als je begrijpt wat ik bedoel. Klinkt een beetje gek, maar ik was toe aan een beetje verandering. En ik kan nu bovendien ook kiezen of ik hem wel of niet in mijn gezicht wil. Voelt af en toe best lekker om me als het ware te verschuilen en zo tussen die lokken door te gluren als ik buiten ben.

40 reacties

 • Antwoorden foryourstyle 12 oktober 2016 om 16:02

  I love your hair!
  Voor mij is het precies hetzelfde, het liefst lach ik niet of kijk ik weg van de camera! Ik ben er gewoon niet zo van en vind het moeilijk om mezelf terug te zien als ik wel lachend op een foto sta. Het is gewoon zo confronterend…

 • Antwoorden Floor Daasvand 3 oktober 2016 om 10:43

  Vooral de middelste foto vind ik erg mooi, sowieso vind ik een fake lachje opzetten ook echt verschrikkelijk. Negen van de tien keer als ik een fake lachje op zet ziet het er ook gewoon niet uit omdat de rest van het gezicht dan gewoon niet mee doet.

 • Antwoorden Iris 28 september 2016 om 16:50

  Wauw mooie foto’s! Erg knap gedaan! Zou die lens ook wel willen aanschaffen, maar is wel behoorlijk prijzig… Heb je de camera al en hoe bevalt die? Kun je daar ook mooi mee filmen?

 • Antwoorden R O M Y 27 september 2016 om 19:39

  Teske deze foto’s zijn zo mooi! Ook vind ik een pony heel leuk bij jou staan!

 • Antwoorden Laura | Victoria 27 september 2016 om 18:43

  Ik vind je frou, in België zegt haast niemand pony, enorm mooi staan :) & ik zou ook wel ’n nieuwe lens willen voor m’n camera! Mooie foto’s trouwens. X

 • Antwoorden Nina 27 september 2016 om 17:48

  Dat achter je pony verschuilen ken ik wel. Af en toe ben ik best verlegen en dan verschuil ik mij ook achter mijn lokken, heel fijn.
  Hele mooie foto’s!
  Hartjes, xx Nina

 • Antwoorden Merel Teunis 27 september 2016 om 13:41

  Hele mooie foto’s! Goed dat je zo’n investering maakt als je er zelf heel gelukkig van wordt, dat is ook veel waard :)

  Liefs, Merel
  http://www.healthywanderlust.nl

 • Antwoorden Anna 27 september 2016 om 00:15

  Ik moest wel even wennen aan je pony, maar vind het nu wel erg leuk bij je staan! Het past gewoon bij jou!

 • Antwoorden Catherine 26 september 2016 om 14:16

  Wat een mooie foto’s! Vind dit kapsel je heel erg mooi staan :)

 • Antwoorden Jessica J. 26 september 2016 om 13:13

  Dit is mijn soort foto’s. Ik hou ook niet van die overdreven lacherige, blije, “neppe” foto’s. Ik vind het bij deze beelden trouwens helemaal niet erg dat ze niet 100% scherp zijn, dat draagt bij tot de sfeer.

 • Antwoorden Asya 25 september 2016 om 13:15

  Je bent zo fotogeniek ! Ookal lach je niet altijd bij een fotoshoot . Toch maak je op een of andere manier contact met de camera terwijl je die eigenlijk niet aankijkt .
  Je pony is kei mooi !!!!! Ik vind het echt mega gaaf staan . En mensen hoeven helemaal geen commentaar te geven . En als ze een mening hebben kunnen ze dat op een beleefde manier zeggen of gewoon zwijgen .
  Je mag een eigen stijl hebben en niemand heeft daar iets over te zeggen .
  Je kan ook best wat leuke looks maken met dat haar .
  Staat je prachtig Teske ! Echt waar ♥♥♥
  Liefs
  Asya X

 • Antwoorden Joelle Geerts 24 september 2016 om 20:29

  Hele mooie foto’s!

 • Antwoorden ish 24 september 2016 om 16:58

  prachtige foto’s teske, ze weerspiegelen inderdaad het gevoel dat je beschrijft, en ik zag op instagram dat er veel mensen gek genoeg dachten dat ze zo een heftige mening over jouw haar mochten hebben omdat je een publiek figuur ben maar ik wilde even zeggen dat het prachtig is, jij prachtig bent en dat we gewoon met z’n allen even lekker lief voor elkaar moeten zijn.
  xx Ish

 • Antwoorden Luna 24 september 2016 om 16:28

  Echt héle mooie foto’s, Teske!

 • Antwoorden Wies | Nature of Happiness 24 september 2016 om 13:05

  Hele mooie foto’s Teske! Ik vind persoonlijk dat het helemaal niet afstandelijk overkomt, maar misschien juist iets persoonlijker omdat je dan op gemak bent en jezelf laat zien hoe je echt bent. Ik vind het zelf lastig om voluit te lachen op foto’s, omdat mijn lach er dan totaal niet spontaan uitziet. Heel vervelend eigenlijk…

 • Antwoorden Charile 24 september 2016 om 07:56

  Heeel mooi!

 • Antwoorden Hailey 23 september 2016 om 22:52

  Love deze foto’s en love je nieuwe haar!

 • Antwoorden Mariska 23 september 2016 om 21:05

  Het zijn inderdaad echt super mooie foto’s!

 • Antwoorden Ymke 23 september 2016 om 18:31

  Ik vind dit soort artikelen heeeerlijk!

 • Antwoorden lonneke 23 september 2016 om 16:28

  Wauw, prachtige foto’s! Heel fijn sereen sfeertje.
  De pony staat je ook heel tof!
  Liefs Lonneke

 • Antwoorden Evelyne 23 september 2016 om 15:37

  Ikzelf maak ook liever geen oogcontact met de lens. Ik sta liever achter de lens dan er voor. Ook mag ‘k niet weten dat je een foto van mij aan ’t maken ben, want dan vind ‘k mezelf zo lelijk.. Ik word het liefst spontaan gefotografeerd & die zijn de mooiste.

 • Antwoorden Manouk 23 september 2016 om 10:13

  Lieve Teske,
  Wat een mooie foto’s! Ik wilde toch nog eventjes zeggen dat ik je haar prachtig vind. (Ik zou zelf ook graag een pony willen maar ik durf het toch niet haha)
  Al die mensen die negatief reageren, bah! Het is jou haar en jij moet lekker doen wat je er zelf mee wil :)
  Ik vind het tof dat als die negatieve reactie’s je niet bevallen je er gewoon iets van zegt!

  Hartjes!

  x Manouk

 • Antwoorden Larissa 23 september 2016 om 09:09

  Prachtige foto’s! Ik had op Twitter je nieuwe look al voorbij zien komen, maar er nog niet op gereageerd. Een pony staat je zo mooi, Teske! Echt knap dat je dit durfde!

 • Antwoorden Eline 23 september 2016 om 08:13

  Je foto’s zijn echt zo mooi geworden. Ik vind ze heel puur. Ik ben benieuwd naar de foto’s met je nieuwe camera. Heerlijk dat je gewoon lekker jezelf bent, dat zie je ook terug in de foto’s.

 • Antwoorden Jeske 22 september 2016 om 22:05

  Die lens is geweldig. Ik huur deze wel eens bij budgetcam. Stikjaloers ben ik op je! Wat heel gaaf is met deze lens is met golden hour fotograferen. Sluitertijd heel hoog (1200/1400 ofzo) , diafragma op z’n laagst. Licht is dan heel mooi zacht. Oh ja, ik ben jaloers op je… Je zelfportretten zijn prachtig btw!

 • Antwoorden Chelsey 22 september 2016 om 21:58

  Prachtige foto’s!

 • Antwoorden Dineke 22 september 2016 om 20:32

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Ik vind dat er zonder die glimlach ook al meteen veel meer karakter in de foto’s komt, dus ik snap je helemaal! :)

 • Antwoorden Linda 22 september 2016 om 20:26

  De tweede foto is mijn favoriet. Echt prachtig… Ik hou ervan. Het klopt ook gewoon met wie jij bent – ik kan het niet zo goed uitleggen, oeps.
  Oh en ik vind je pony zo leuk! Het staat je geweldig!

 • Antwoorden Roos | Soitsrose 22 september 2016 om 20:06

  De foto’s zijn zo gaaf! Op je instagram moest ik echt even wennen aan je pony maar op deze foto’s staat het je echt geweldig!

 • Antwoorden Laura 22 september 2016 om 19:54

  Zooooo ontzettend veeeeet!!!! Prachtig. <3

 • Antwoorden Anouk 22 september 2016 om 19:40

  Wat ben je toch een prachtige vrouw aan het worden Teske!

 • Antwoorden Janneke 22 september 2016 om 19:17

  Deze foto’s zijn zo erg goals? en ik vind het juist iets persoonlijks en kwetsbaars hebben als het niet zo lachend is. Dan lijkt het alsof ik tenminste wel werkelijk zie wat je voelt?

 • Antwoorden Anneke 22 september 2016 om 19:09

  Tof!! zowel je foto’s als je haar! er lijkt wel een verhaal, een mysterie achter de foto’s te zitten!

 • Antwoorden Aafje 22 september 2016 om 19:03

  Toen ik je video zag met je nieuwe haar viel het me in de eerste instantie niet eens op, ik was in een oogopslag gewend. Alsof het nooit anders is geweest! Heel tof!

 • Antwoorden Luana 22 september 2016 om 18:07

  Wauw. Dit vind ik oprecht de mooiste foto’s die ik ook van je gezien heb. Ik vind je haar ook zo ontzettend gaaf, Ik vind het echt heel erg bij je passen. I like it. <3

 • Antwoorden Eva 22 september 2016 om 17:56

  Wauw echt hele mooie foto’s. In eerste instantie moest ik even aan je pony werken, maar nu vind ik het zo mooi.
  Even iets anders, ik las dit stuk (http://www.degroenemeisjes.nl/wie-heeft-de-minste-spullen/) en ik dacht je het ook wel interessant zou vinden, aangezien mensen in de comments onder je video’s regelmatig commentaar op je hebben over het feit dat je vegetariër bent.
  Geniet nog van je dag :)

 • Antwoorden Myrthe 22 september 2016 om 17:56

  “Niet-lachende” foto’s zijn vaak het mooist. Puur omdat ze veel mysterieuzer en geheimzinniger overkomen. Het is alsof je met serieuze foto’s een bepaalde sfeer in je foto kan brengen die je met een glimlach nooit kan bereiken. Ik vind deze foto’s echt super mooi: je houding, het licht, de kleuren en omg, omg! JE HAAR! ***hartjes ogen*** Veel plezier met je nieuwe lens en je nieuwe camera, ik kijk uit naar de foto’s die je ermee gaat maken. Liefs.

 • Antwoorden Iris 22 september 2016 om 17:42

  Ik denk dat dit is waarom iemand een keer zei dat ze jou op foto’s ‘duister’ vond lijken. In video’s lach je meer, op foto’s juist niet. Logisch, heel geposeerd lachen is inderdaad enorm ongemakkelijk.

 • Antwoorden Salina 22 september 2016 om 17:32

  Wat een mooie foto’s, geeft je een heel ‘volwassen’ look zo. Tof!

 • Antwoorden Ilse 22 september 2016 om 17:11

  Wauw ik vind de foto’s echt tof! Geen typische zelfportretfoto’s, maar echt heel eigen.
  Je pony staat je trouwens erg leuk!

 • Reageer