Popcorn maken gaat fout • Proefwerk

2 augustus 2016

Het is tegenwoordig een trend om ‘gaat fout’ in titels op YouTube te zetten, maar vaak valt het dan reuze mee wat er allemaal fout ging. Vandaar dat ik het best grappig vond dat ik het vandaag wel in de titel kon zetten, zonder dat het een clickbait was. Ik probeerde een onwijs leuk setje popcorn uit te testen voor Proefwerk, maar alles ging mis en ik heb het helemaal verknald. Tot overmaat van ramp ademde ik per ongeluk verbrande kruiden in en heb ik de rest van de dag enorm moeten hoesten. Goed, mijn gestuntel was dan wel weer grappig voor de video. Veel plezier!

13 reacties

 • Antwoorden Joy 5 augustus 2016 om 11:45

  Ik wil dit winnen!! ik wil dit samen met mijn vriend gaan proberen!.

 • Antwoorden Joy 5 augustus 2016 om 11:44

  Ik wil dit winnen!! ik wil dit samen met mijn vriend gaan proberen!

 • Antwoorden Heleen 5 augustus 2016 om 02:01

  Hoi Teske,

  Hihi oeps, aangebrande popcorn. Ik maak wekelijks wel popcorn in de pan dus hierbij wat tips: ik gebruik altijd zonnebloemolie omdat die zeer heet kan worden zonder snel te verbranden. Daarnaast moet je veel meer olie erin doen. En meteen de popcorn al in de olie doen, niet eerst de olie al heet laten worden. En als laatste, nooit op de hoogste stand. Een middel vuurtje is het beste.

  Veel succes de volgende keer ? you can do it!

 • Antwoorden Lolu 4 augustus 2016 om 13:41

  Ik pak altijd een papieren zak (dus echt zonder plastic) en doe daarcde mais in zondee oli en dan in de magnetron. Ver handig, simpel en scheelt je pannen poetsen.

 • Antwoorden My Linh 3 augustus 2016 om 15:53

  Het is tegenwoordig een trend om ‘gaat fout’ in titels op YouTube te zetten, maar vaak valt het dan reuze mee wat er allemaal fout ging. <– SO TRUE -____- Ik weiger die filmpjes gewoon uit principe te klikken. Behalve jouw filmpje dan :P Bij deze ("fail") proefwerk heb ik tot nu toe het meest gelachen dus van mij mag het wel vaker "GAAT FOUT!!". Heb trouwens een tijdje geleden ook zelf popcorn proberen te "poppen", vier pogingen (en een hele zak mais) later had ik een redelijk kommetje popcorn :D

 • Antwoorden Djodie 3 augustus 2016 om 15:27

  Je moet je pan blijven bewegen, dan bakt het niet aan.. ik maak altijd popcorn in de pan, met de kruiden er al bij.. (mijn favoriet is een beetje olie, suiker en kaneel.. jammie!)

  Maar de truc is dus blijven bewegen, dan komt het goed!

 • Antwoorden Mylene 3 augustus 2016 om 11:14

  Hilarisch, haha. En zo zielig, die drie stukjes popcorn steeds in jouw schaaltjes, hahaha. Ik zou het best weleens willen proberen aangezien ik ook zo’n faalhaas ben. En als het me wel lukt, dan heb ik gewoon popcorn met fancy smaakjesss!

 • Antwoorden Ann 2 augustus 2016 om 20:01

  Probeer de volgende keer de pan constant te bewegen (zonder olie kan prima). Op een laag vuur kan ook prima, het duurt iets langer voor het popt maar als het eenmaal gaat is het zo klaar.

  En ik denk inderdaad ook dat de kruiden beter later kunnen, maar het is vreemd dat het dan samen in een zakje zit.

 • Antwoorden Sanne 2 augustus 2016 om 19:42

  Leuke video! Je bent niet de enige waarbij het fout ging hahah, daarom hou ik het maar de magnetron. Ben weer benieuwd naar de volgende proefwerk

 • Antwoorden Iris 2 augustus 2016 om 18:31

  Het ligt niet aan jou dat het mislukt, je hoort gewoon pas na het maken van de popcorn kruiden toe te voegen. De toppings hadden er dus in een los zakje bij moeten zitten.

 • Antwoorden Marieke 2 augustus 2016 om 18:23

  Hey Teske. Jammer dat het niet lukte :( . Ik maak zelf altijd naturel popcorn in een hapjes pan (anti aanpak) met een glazen deksel en zonder olie. Tijdens het poppen moet je regelmatig de pan schudden (dus heel kort van het vuur, de deksel vast houden en heen en weer schudden) op die manier verbrand je popcorn niet. Zet ook het vuur niet té hard. Als de popcorn gepopt is haal ze dan zo snel mogelijk uit de hete pan, anders kan het alsnog aanbranden. Je kan daarna zelf kruiden/gesmolten boter/karamel etc. toevoegen. Ik hoop dat het lukt!
  xxx

 • Antwoorden Eline 2 augustus 2016 om 18:01

  Mij is het wel ooit gelukt in een pan, maar dat was op dezelfde manier: met kokosolie, even wachten en een paar proberen, deksel niet helemaal erop en dan de rest erbij. Gek dat het niet lukte, wel enorm lekkere smaken!

 • Antwoorden Suus 2 augustus 2016 om 17:46

  Ik houd het wel bij van die magnetron popcorn. Die gaat altijd gewoon goed. In een pan brand het bij mij ook altijd aan. Geen idee wat ik fout doe.

 • Reageer