• als vanouds •

27 juli 2016

Als ik het goed heb, was mijn laatste post over beauty in februari dit jaar. Dat is al best wel een tijdje geleden en niet zonder reden. Ik vertelde jullie al eerder dat mijn fascinatie voor make-up eigenlijk zo goed als verdwenen is. Waar het vroeger mijn grootste passie was, is het nu enkel een onderdeel van mijn ochtendroutine. De afgelopen maanden maakte ik me eigenlijk steeds minder op, maar sinds ik weer wat lekkerder in mijn vel zit, heb ik in de ochtend ook meer zin om me mooi te maken. Vandaar dat ik vandaag wat kleine favorietjes van me wilde delen.


Ik heb even nagedacht over een liedje over make-up, maar ik kwam eigenlijk al snel bij ‘Paint’ van Dodie Clark terecht. Het is geen ultra HD versie in een studio, maar wel een heel gezellig liedje met haar kleine zusje erbij. De tekst is zeker even goed om naar te luisteren.

Door stress en een hormoonhuishouding die van slag is had ik de laatste maanden opeens weer meer puistjes dan normaal. Ik ben al jaren blessed met een mooie huid (dat was vroeger wel anders), maar vanaf dit voorjaar werd ik weer even geconfronteerd met hoe het is om elke dag weer nieuwe puistjes op je gezicht, schouders en decolleté te zien ontstaan. Ik weet dat het altijd erger kan en dat mijn huid écht wel prima is, maar vergeleken met hoe het was, was het voor mij wel even slikken. Ik droeg al bijna een half jaar amper foundation en concealer meer, maar nu weer elke dag. Gelukkig begint mijn huid de afgelopen week voor het eerst weer op te klaren, zoals je kan zien op de bovenstaande foto.

Waar ik naartoe wil hiermee, is dat ik dus weer elke dag foundation en concealer draag. Eerst vond ik dat schijtirritant, maar deze afgelopen week vond ik het opeens weer heel lekker. Ik merkte dat ik weer aan het spelen was met mijn look en dat de dekkende gezichtsproducten daarbij hielpen. Ik gebruik op dit moment een nieuwe foundation van Kiko, maar die behandel ik niet in deze blogpost. Ik ben er namelijk nog niet helemaal achter wat ik er nou van vind, omdat ik hem nog niet zo lang heb. Het is in ieder geval de Liquid Skin Second Skin foundation en hij is in principe mooi, maar op dagen dat mijn huid wat vochtarm is wel een beetje uitdrogend.

Oolaboo Oil Control Cream – day & night corrective nutrition cream

De eerste favoriet uit deze blogpost is een dag en nachtcrème. Ik gebruik al ongeveer een jaar de Weleda Skin Food crème en die is fantastisch, omdat droge plekjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Doordat hij zo vettig is, accentueert dat mijn vette t-zone echter wel enorm. Daarom was ik op zoek naar een andere crème die mijn huid ook zou voeden, maar hem niet vettig zou maken. Na een gezichtsbehandeling met producten van het merk Oolaboo voelde mijn huid zo heerlijk aan dat ik de crème kocht. Dit is wat Oolaboo over de crème zegt:

Is een corrigerende dag- en nachtcrème op basis van Dermaclarine™, een gepatenteerd biomimetische exfoliant gewonnen uit zoetwater uit Noorwegen. Deze crème vermindert zichtbaar de imperfecties van de onzuivere huid. Verwijdert dode huidcellen zonder de levende huidcellen aan te tasten. Verfijnt de poriën en zorgt voor een stralende, frisse en schone huid. Vermindert de aanwezigheid van sebum, acne en comedonen terwijl de huid telkens gehydrateerd wordt. Dermaclarine™ zorgt er tevens voor dat de aanwezige schadelijke bacteriën op de huid verdwijnen en daadwerkelijk wegblijven.

Ik ben niet zo heel erg thuis in de werking van bepaalde ingrediënten, maar wat ik wel weet is dat deze crème het goed doet in combinatie met mijn huid. Heel af en toe moet ik alsnog de Weleda crème erbij gebruiken, omdat mijn huid dan enorm vochtarm is, maar op de meeste dagen werkt hij goed genoeg. Hij is een stuk minder zwaar en dat is nu extra lekker in de zomer. Een goede aankoop en dat is maar goed ook, want het is alles behalve een goedkoop product. Voor deze crème betaalde ik €62,50. Dat is veel meer dan ik ooit heb betaald voor een crème, maar gelukkig is het het waard geweest.

Makeup Revolution Ultra Sculp & Contour Kit

Mijn meest favoriete parel uit mijn make-upcollectie van het moment. Dit palletje heb ik al een hele tijd, maar ik ben hem nu eigenlijk voor het eerst zo intensief aan het gebruiken. Tot mijn verbazing had ik er helemaal geen review over geschreven, vandaar dat ik hem nu nog even meeneem in dit artikel. Het is de Makeup Revolution Ultra Sculp & Contour Kit in C01 Ultra Fair. Nu betwijfel ik of mensen met een huid die echt ‘ultra fair’ is dit pallet kunnen gebruiken, want bij mij is ‘ie net aan goed, maar dat even terzijde. Het is een pallet met alles in een: het ultieme trio om je gezicht mee vorm te geven. Van links naar rechts heb je een bronzer, een highlighter en een blush. De blush lijkt erg op ‘Rose Gold’ van Sleek en de highlighter is aan de koele kant, maar wel ultra shiny. Je bent niet te missen als je deze op je gezicht aanbrengt.

Eigenlijk gebruik ik dit pallet elke dag. Ik heb geen andere blush, bronzer of highlighter meer aangeraakt sinds dit voorjaar. Het is ook lekker makkelijk: als ik ergens naartoe ga gooi ik deze in mijn tas en ben ik klaar, in plaats van dat ik drie verschillende poederdoosjes uit moet zoeken. Hoe mijn wangen eruit zien als ik dit trio heb gebruikt zie je op de tweede foto uit dit artikel. Deze is tegenover de crème weer echt belachelijk goedkoop: voor €4,99 heb je hem thuis, bij diverse webshops.

Anastasia Beverly Hills Dipbrow

Als je mij al eventjes volgt dan heb je deze al enorm vaak voorbij zien komen. Ik doe mijn wenkbrauwen al een lange tijd met de Dipbrow van Anastasia in de kleur Ebony. Hoewel ik toch regelmatig te horen krijg dat ik mijn wenkbrauwen te dik bijteken, ben ik heel blij met hoe ze eruit zien als ik ze invul met dit product. Het is zoals je ziet geen poeder of vloeibaar product, maar het meest vergelijkbaar met een crème/mousse. Ik heb dit potje nu al twee jaar en ik ben nog lang niet op de helft, dus je doet er echt heel lang mee. In het begin is het eventjes wennen, omdat je er veel subtieler mee moet zijn dan met potlood of poeder, maar als je weet hoe het werkt is het top. Je kan heel precies te werk gaan en ik weet niet of ik ooit nog mijn wenkbrauwen met iets anders wil doen.

Je wenkbrauwen zijn best wel persoonlijk. Iedereen doet ze anders en ik ben erg gehecht aan hoe ik ze invul. Als ik me op maak zonder mijn wenkbrauwen bij te tekenen, voel ik me best wel kaal. En als ik een dagje wat minder make-up wil dragen draag ik vaak wel dit product en dan bijvoorbeeld geen mascara. Ook deze is weer aan de prijzige kant: €27,95. Maar dan doe je er ook wel een héle tijd mee. Koop er een goede schuin afgesneden kwast bij en gaan met die banaan.

Ik ga waarschijnlijk niet meer terug naar het beautymeisje dat ik was, maar ik vond het wel leuk om te merken dat ik echt weer wat duidelijke favorieten had en daarom hoop ik dat jullie wat hadden aan deze blogpost. Ik blijf het ook altijd leuk vinden om andermans’ tips te zien op het gebied van beauty. Er is ook vrijwel altijd dat ene item in je stash waar je eigenlijk nog niet de beste versie van gevonden hebt. In ieder geval zijn deze producten erg fijn en alle drie dierproefvrij.

Heb jij nog goede favorieten om te delen?

23 reacties

 • Antwoorden Bjorn 30 augustus 2017 om 11:18

  Leuke blog, super leuk om te lezen.

 • Antwoorden Jill 16 juli 2017 om 09:19

  Heee superlieve Teske! Ik ben echt heel groot fan van jou. Van je blogs en je youtube kanaal! ???? Ik hoop dat jij of andere mensen ook even een kijkje zouden willen nemen op mijn eigen blog, wat gister is begonnen???????? xoxoxoxo Jill

 • Antwoorden Zelda 4 maart 2017 om 13:49

  Yaaay! Leuk om weer een oude make-up blogpost terug te lezen! ❤

 • Antwoorden Anna 2 augustus 2016 om 14:16

  Ik heb een hele fijne CC cream van Dr. Van Der Hoogh, hij is niet bedoelt om je hele gezicht mee in te smeren maar gewoon kleine plekjes en puistjes. Hij bedekt de puistjes, haalt ze weg, reiningt je huid en pas zich aan aan je huidkleur! Het is alleen een heel inimini tubetje, en toch 13,- maar hij is zo goed! Hartjes <3

 • Antwoorden Heleen 1 augustus 2016 om 23:14

  Ik heb onlangs een Kiko blush gevonden waar ik heel blij mee ben! Eindelijk de goede kleur voor mijn huid (fyi, ik ben heel wit met een koele ondertoon). Hij heet Shade Fusion Trio Blush, ik heb de kleur 05 Marsala. Hij is niet te roze, niet te paars, niet te perzik, etc… hij is precies goed. Hartjes. Ik heb een hele tijd gezocht naar de juiste kleur en veel miskopen gedaan… dus ik ben hier nu zo blij mee dat de volgende keer dat ik in een Kiko kom, ik meteen ga inslaan.

 • Antwoorden Nicole 29 juli 2016 om 12:41

  Leuk Teske :) Ik herken het wel hoor, misschien hoort t gewoon bij t ouder worden.. dat je dan minder interesse krijgt in makeup! :)

 • Antwoorden Laura | Victoria 28 juli 2016 om 15:59

  Fijn om weer even een beauty gerelateerd artikel te vinden op je site!

 • Antwoorden Susan 28 juli 2016 om 08:51

  Dat contoursetje ziet er echt heel goed uit!Misschien maar eens meenemen.

 • Antwoorden Rian 27 juli 2016 om 21:27

  Mijn favoriet is loreal telescopic mascara in waterproof. Zo fijn!! Leuke post Teske!!!

 • Antwoorden Marise 27 juli 2016 om 19:25

  OMG! Dodie!!! Ik vind haar fantastisch! En dan ook nog een van mijn lievelingsliedjes van haar! Dankjewel Teske!

  (I know, het zijn super veel uitroeptekens, maar dat is wel gezellig, niet waar? ;))

 • Antwoorden Iris 27 juli 2016 om 17:59

  Je weet altijd precies de juiste muziek uit te kiezen <3 Ik vind je wenkbrauwen helemaal niet te dik, wel heftig, maar het past bij je.

 • Antwoorden Anniek 27 juli 2016 om 15:29

  Hi, ik wou even aangeven dat ik je nieuwe stijl van artikelen echt heerlijk vind! Het leest fijn, is overzichtelijk en de schrijfstijl spreekt me gewoon erg aan. All and all, ik vind het dus een leuke en goeie verandering! Dat was het ;)

 • Antwoorden Anne Kamphuis 27 juli 2016 om 14:01

  Leuk artikel !

 • Antwoorden Lonneke 27 juli 2016 om 13:27

  Wat een mooie blog om weer te lezen. Ik heb juist jarenlang niks om make-up gegeven en ging altijd zonder de deur uit. Sinds begin van dit jaar ben ik echt weer enorm geïnteresseerd in het dragen ervan en iedere keer ben ik weer blij als er nieuwe producten uitkomen van merken. Makeup revolution is echt een goed merk!

 • Antwoorden Sam 27 juli 2016 om 13:14

  Ik dacht dat makeup revolution op dieren test? kan iemand me hier meer over vertellen

 • Antwoorden Nienke 27 juli 2016 om 10:58

  Interessant artikel! Ben dol op make-up dus ben benieuwd hoe dat over een paar jaar is. Dat contourkitje van Make-up Revolution is echt geweldig.

 • Antwoorden Hanne 27 juli 2016 om 09:51

  Oh, Dodie <3 "My Face" vind ik ook een heel leuk liedje :)

 • Antwoorden SIlke 27 juli 2016 om 09:40

  De foto’s die je de laatste tijd bij je artikels plaatst zijn echt zo leuk steeds :) Blij dat je je weer wat beter in je vel voelt! Ben wel benieuwd naar die mascara :)

 • Antwoorden Shirah 27 juli 2016 om 08:42

  Wat een mooie foto’s! Ik zweer bij kokosolie als make-up remover en de olie van DM. Helaas is het niet in Nederland te koop, maar dat is weer een extra reden om een dagje naar Duitsland te gaan!

 • Antwoorden Lindsey Beljaars 27 juli 2016 om 08:26

  Ah leuk om te lezen!!

 • Antwoorden Charile 27 juli 2016 om 08:14

  Leuk artikel om te lezen! Ik was vroeger heel erg geïnteresseerd in make up, inmiddels koop ik niks meer en heb ik echt m’n vaste routine met vaste producten!

 • Antwoorden Fatos || 2 momzs 27 juli 2016 om 06:26

  Wat fijn dat je je iets beter voelt tijdens het makeuppen. Ik kan er ook intens van genieten. Die contourkit van Makeup Revolution lijkt op de Sleek countourkit waar ik heel blij mee ben.

 • Reageer