• die grote warme bol licht •

20 juli 2016

Hij is er hoor, jongens. De weersverwachting van de afgelopen dagen en de komende dagen ziet er fantastisch uit en dat mocht nu ook wel. We hebben er even op moeten wachten. Op de een of andere manier heb ik elke zomer weer het idee dat het anders is dan andere jaren, maar volgens mij klopt daar helemaal niets van. Bijna elke zomer in Nederland kent regenachtige dagen en toch denk ik elk jaar weer: ‘Wat een rotzomer!’.


Een van de meest ultieme zomerliedjes: Superstition van Stevie Wonder. Je verdient deze funky track op een dag als vandaag. 

Ik had het pas echt door toen ik maandag een keertje buiten ging sporten met Joost, in plaats van in de sportschool. We liepen naar een veldje om daar de fitness routine te doen en pas toen ik daar stond te zwoegen kwam ik erachter hoe fel de zon scheen. Dat maakte mijn work-out natuurlijk nog zwaarder, maar aan de andere kant maakte het me ook gelukkig. Het is echt zo: de zon maakt je blij. Of het nou is door de vitamine D die je binnen krijgt, of door het feit dat alles wat lichter en aardiger lijkt. Het gevoel van zonder jas naar buiten kunnen heeft me altijd al vrolijk gemaakt.

De afgelopen maanden kwam ik eigenlijk niet zoveel buiten, dus ik heb me bij deze alvast voorgenomen om weer vaker te gaan fietsen en wandelen. Nu het lekker weer is, kan ik al helemaal geen excuses meer verzinnen. En bovendien heb ik een Pokémon GO verslaving ontwikkeld, dus ik ga op het moment zelfs liever met de fiets of lopend, dan dat ik de tram of de auto pak. Op die manier kan ik onderweg Pokémon vangen en vul ik de kilometers voor mijn eitjes aan. Ik vind het wonderlijk hoor, dat een spelletje zoveel los maakt in de wereld. Je kunt erover zeggen wat je wilt, maar mensen gaan wel naar buiten, in plaats van binnen achter de computer te zitten. Dat vind ik echt een hele mooie prestatie.

Gek genoeg is de zomer meestal het seizoen wat het minst goed in mijn herinnering blijft zitten. Waarschijnlijk, doordat de meeste zomers kort lijken te duren. Deze zomer besloot ik dat daar verandering in moest komen. Met in mijn achterhoofd dat ik al teveel in het verleden en de toekomst leef, wil ik echt proberen om bewust herinneringen te maken. Ik denk dat de picknick van laatst met een aantal van mijn vrienden daar de eerste van was, en hopelijk volgen er nog een boel dagen zoals die. Ik blijf wel door werken deze zomer, maar ik ga ook even op vakantie. Ik vertelde in mijn week vlog al dat we een vakantie hadden geboekt, maar ik heb nog niet uitgelegd wat we precies gaan doen.

Het leek ons ontzettend leuk om deze zomer met Mert’s moeder en zusje op vakantie te gaan. Dat hebben we nog nooit gedaan en dat lukte prima in onze planning. Toen we aan het kijken waren naar mogelijkheden, bedachten we dat het misschien wel leuk zou zijn om een zo zorgeloze mogelijk vakantie te boeken. Een weekje waarbij je even niet hoeft na te denken, over niks. Loskomen van de dagelijkse verplichtingen van thuis en vooral heel veel zon en strand pakken. Natuurlijk kwamen we daarom uit op een all inclusive vakantie. Dat heb ik nog nooit gedaan en heel eerlijk gezegd was ik er ook altijd een beetje negatief over. Ik zag mezelf al op zo’n strandbedje met honderd andere mensen, terwijl we langzaam tonnetje rond worden door het onbeperkte vreetfestijn dat altijd aanwezig is. Maar we hebben uiteindelijk een hele leuke plek gevonden die er goed uit ziet en die ons volgens mij een ultiem zorgeloze vakantie kan bezorgen. We gaan naar Griekenland en daar ben ik ook nog nooit geweest, dus ik ben ontzettend benieuwd. Ik ga in september dan ook nog een weekje alleen met Mert weg en dan ben ik hopelijk weer helemaal voorzien op het gebied van ontspanning.

Het is niet zonder reden dat ik deze blogpost schrijf en ik steeds zo’n leuke zonnebril op mijn bakkes heb, want ik heb deze zonnebrillen namelijk gekregen van LOEK. om jullie erover te vertellen. Een tijdje terug schreef ik al over LOEK. en hun concept, dat lees je hier. Ik zal voor het gemak het concept nog een keertje kort uitleggen: Je kan bij LOEK. een abonnement afsluiten, waardoor je elk kwartaal een nieuwe bril kunt uitzoeken. Een jaar LOEK. kost €180,- en daardoor betaal je €45,- per bril. Je kan de normale brillen uit hun assortiment niet los buiten het abonnement kopen (tenzij je naar de fysieke winkel in Rotterdam gaat), maar hun zonnebrillen kun je wel zonder abonnement aanschaffen! Ik kreeg twee toffe exemplaren van hen voor de zomer, elk ter waarde van €15,-.

De rode bril die je ziet op de foto’s is de LOEK. Montana Santa Cruz in de kleur rood en dat is gelijk mijn favoriet. Het is een donkerrode kleur en dat bevalt me wel, want ik zou fel rood wat minder snel dragen. Het andere exemplaar met de gele pootjes is de LOEK. Montana Ibiza zwart+geel. Het is een combi die je helemaal niet zo vaak tegen komt en die ik daarom wel leuk vond. Geel is op het moment mijn favoriete kleur en natuurlijk ook ultiem zomers. Mocht je het montuur wel leuk vinden, maar niet zo van de felle kleuren zijn: ze hebben hem ook in minder opvallende tinten. De brillen zijn allebei van kunststof en zitten lekker. Prima zonnebrillen en een hele leuke aanvulling op mijn (veel te snel groeiende) zonnebrillencollectie.

Nu ik dit schrijf zit ik op kantoor en zelfs dat is veel fijner als de zon schijnt. Zeker nu we middenin Amsterdam zitten. Het leeft echt op straat rondom het pand waarin ik zit en daardoor kan ik af en toe naar buiten turen en lekker mensen kijken. Ik zie groepjes mensen lachend op terrasjes zitten en ook weer veel meer fietsers op de weg. Laten er van genieten met z’n allen. Ik kan niet wachten tot ik met mijn voeten in het zand zit in Griekenland begin augustus, maar voor nu is Amsterdam ook een geweldige plek om te vertoeven met dit warme weer.

Ik ben ontzettend benieuwd naar wat jullie gaan doen deze zomer: gaan jullie op vakantie? En zo ja, waarnaartoe? Zo nee, is er nog iets anders wat je gaat doen? Leuke uitjes gepland? Festivals die je niet wil missen? Vertel het me allemaal, dan kunnen we wegdromen bij elkaars’ vakantieverhalen. Mocht je nou de hele zomer alleen maar aan het werk zijn: heel veel succes en probeer alsnog te genieten van de zonnestralen als je naar werk of huis gaat.

23 reacties

 • Antwoorden Mark Ruffolo 1 december 2017 om 20:56

  Amazing Post i like it :)

 • Antwoorden Henriette 18 oktober 2017 om 14:53

  Coole bril, en leuk artikel!

 • Antwoorden gerard 6 september 2017 om 15:00

  De zon was vorig jaar beter, dit jaar blijft de zon ver weg helaas.

 • Antwoorden Sieske 25 juli 2016 om 19:38

  Ik ga niet op vakantie maar dat is geen probleem ik gebruik mijn vakantie liever om even op te laden voor het nieuwe schooljaar en bovendien heb ik nog een heleboel dingen die ik ga doen zoals lezen en schilderen, ik ga ook naar een summerschool van ballet dat is de hele week van de ochtend tot avond training

 • Antwoorden Vera 24 juli 2016 om 13:57

  Heb je een personal trainer Teske? Via welk bedrijf heb je dat?

 • Antwoorden Lola 22 juli 2016 om 22:11

  Ik ga ook naar griekenland kos om precies te zijn ik ga daar in een villa zitten met mijn familie met zwembad en alles! Ik ga ook nog naar frankrijk kamperen op een leuke nederlandse camping.

 • Antwoorden Emma 21 juli 2016 om 22:12

  Wij gaan 3 weken naar Noorwegen. Met mijn familie gaan we daar 3 weken rondrijden met de vouwwagen. Eind augustus ga ik voor een paar dagen naar new york city en dan ga ik voor 10 maanden Highschool doen :D

 • Antwoorden Syl 21 juli 2016 om 21:10

  Ik heb op het begin van de maand al een citytripje naar Parijs gedaan en een weekje vertoefd op Dour Festival! Momenteel zit ik in het zonnige Mallorca. Voor de rest van de zomer staan er nog een citytripje naar Berlijn en eentje naar Boekarest op de planning :)

 • Antwoorden Catherine 21 juli 2016 om 15:29

  Wat een leuke blogpost! Ik heb deze zomer een stage bij Girlscene, dus zo veel vrije tijd heb ik helaas niet. Gelukkig heb ik het daar erg naar mijn zin :) Wel ga ik volgende week naar Berlijn met mijn vriend, waar ik super veel zin in heb. En Pokémon vangen natuurlijk

 • Antwoorden Juul 21 juli 2016 om 11:14

  Ik ga samen met een vriendin een stedentripje doen via surprise me, dan weet je pas op het vliegveld waar je heen gaat! Super spannend, maar wel heel erg veel zin in :)

 • Antwoorden Laura | Victoria 21 juli 2016 om 10:54

  Ik ben net terug van een weekje Mallorca maar zit nu in dat welbekende zwarte gat na zo’n trip. Wat ik de rest van de vakantie ga doen, weet ik nog niet precies. Waarschijnlijk gewoon afspreken met vriendinnen, aan m’n blog werken en me concentreren op m’n aankomend studiejaar. Over enkele dagen vertrek ik voor 14 dagen op scoutskamp en later in september wil ik gaan trekken in Zuid-Frankrijk. Zin in! X

 • Antwoorden Marit 20 juli 2016 om 21:15

  Wij gaan op vakantie! Naar Barcelona en dan ga ik m’n broer na een veel te lange tijd weer eens zien? Hij woont in Barcelona en daardoor is ons contact een beetje verwaterd maar ik heb er heel veel zin in! Ohja en als november ook nog als zomer telt, op 4 November staat er wel iets héél leuks op de planning??

 • Antwoorden Willemijn 20 juli 2016 om 20:01

  Iindelijk is het dan weer echt zo: ZOMER! Dat ene waar ik in de herfst naar terugverlang, in de winter over droom en in de lente niet meer op wachten… Eerst zouden we niet op vakantie gaan, maar nu hebben we ineens besloten om tóch te gaan, en nog naar een superleuke bestemming ook: Kos! Ik verheug me op de tzaziki, strandwandelingen en het heldere zeewater :) Nog wel even 5 weken wachten, jammer genoeg..

 • Antwoorden Irmaaahh 20 juli 2016 om 19:50

  Ik ga 9 dagen naar Kreta! Dit is eigenlijk de eerste echte keer dat ik ga vliegen. De vorige keer was ik drie, dus daar herinner ik me vrij weinig meer van. Ik kan niet wachten tot ‘die grote warme bol licht’ op mijn bleke lijf schijnt terwijl ik met een alcoholvrije cocktail in de ene hand en een mooi boek in de ander heerlijk zit te genieten van het niks doen :) nu ik dit schrijf heb ik nog meer moeite met wachten. I WANNA LEAVE, NOWWW ;)

 • Antwoorden Iris 20 juli 2016 om 19:26

  Deze zomer ga ik ook vooral werken, maar nu heb ik een week vakantie en het is heerlijk. Een aantal dagen ging ik naar het strand en nu geniet ik gewoon thuis verder van het weer (o.a. bij een buitenzwembad).

 • Antwoorden Mylene 20 juli 2016 om 16:50

  Leuk om door deze blogpost te scrollen met de stem van Stevie op de achtergrond. Heel fijn! Mijn zomer gaat zich vanzelf wel vullen. Werken en tussendoor leuke uitstapjes hier en daar (het liefst ook nog in het buitenland). Zin innnn.

 • Antwoorden Maaike 20 juli 2016 om 13:18

  Ik ben deze zomer naar Dreamfields geweest en vorige week naar de Nijmeegse Vierdaagse feesten. Ook vertrek ik over een week voor een weekendje naar Scheveningen met een vriendin en daarna ga ik waarschijnlijk nog een paar daagjes op vakantie met mijn vriend! :)

 • Antwoorden Lindsey Beljaars 20 juli 2016 om 10:08

  Ah leuk artikel. Fijn dat je er even lekker tussenuit gaat. Griekenland is een mooi land!

 • Antwoorden Charile 20 juli 2016 om 09:41

  Leuk artikel :)

 • Antwoorden Lolu 20 juli 2016 om 09:11

  Ahja! Zelf word ik ook helemaal vrolijk van t zonnetje (al moet ik vechten niet te bruin te worden en gaan er liters creme doorheen haha). Dus ga naast werk zeker genieten van de zomerse dagen. Cheers x

 • Antwoorden Iris 20 juli 2016 om 09:03

  De rode zonnebril is mijn favoriet! Ik moet deze zomer wel redelijk vaak werken, maar een krap half uur heen en terug in de zon fietsen is helemaal niet erg.

 • Antwoorden Susan 20 juli 2016 om 07:54

  Jaaa ik ben ontzettend blij dat de zon goed schijnt! Jammer genoeg moet ik wel heel veel werken de komende tijd, maar ik ga proberen zoveel mogelijk zon mee te pakken

 • Reageer