Bubbels in de badkamer

25 februari 2016

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik niet gezegend ben met de makkelijkste hoofdhuid die je kan krijgen. Ik verslijt al jarenlang diverse shampoo’s, maar nog steeds heb ik niet dat perfecte product kunnen vinden dat ervoor zorgt dat ik niet meer hoef te dealen met bergen schilfers tussen mijn haren. In de drogisterij ben ik al gestopt met kijken naar eventuele wonderproducten, maar in de haarproducten van Wat Maakt Je Mooi was ik wel geïnteresseerd.

Sinds ik me kan herinneren heb ik last van schilfers op mijn hoofdhuid. Tussen mijn dertiende en achttiende leken ze eventjes verdwenen te zijn, maar de laatste jaren heb ik er weer enorm veel last van. Het is mijn grootste onzekerheid, omdat de meeste mensen schilfertjes toch vaak associëren met ‘vies haar’, terwijl ik er juist meer van krijg, nadat ik mijn haar net heb gewassen. Vandaar dat ik het tegenwoordig onder controle probeer te houden door mijn haar zo min mogelijk te wassen, maar dat kan ik natuurlijk ook niet eindeloos volhouden. Het is iets waar ik dagelijks mee bezig ben en op sommige dagen wil ik gewoon liever niet de deur uit, omdat ik het niet kan verbergen met een bepaalde haarstijl of een sjaaltje op mijn hoofd.

Ik vertik het echter om een shampoo te gebruiken van de dokter. Ik heb dit een paar jaar gedaan, maar dan word ik dus compleet afhankelijk van iets chemisch, want zodra ik ermee stop, komt alles weer terug. Ik wil dat niet, ik wil het oplossen. Dat duurt even, maar ik heb goede hoop. Ik ben er inmiddels achter dat ik allergisch ben voor een bepaald ingrediënt en dat de schilfers ook heel erg samengaan met stress. Wat het bepaalde ingrediënt is, ben ik nog niet achter. Het is namelijk niet zo makkelijk, want het is niet iets simpels als SLS of siliconen (heb ik uiteraard getest). Het loopt wel compleet samen met welke shampoo ik gebruik, daar ben ik door de producten van Wat Maakt Je Mooi nu wel achter.

Ik kan niet zeggen dat deze producten het probleem compleet hebben opgelost, maar ik ben wel weer een stuk dichterbij gekomen bij dat perfecte product, want mijn schilfers zijn gelukkig wel wat minder geworden nu ik deze producten gebruik. Ik ga ze vandaag voor jullie bespreken.

Blueberry Hill shampoo – €5,95 & conditioner – €6,95

Het begon eigenlijk met deze shampoo en conditioner. Ze bevatten voor zo’n 75% biologische ingrediënten en zijn vrij van sulfaten, parabenen en siliconen. Ze hebben een heerlijke bosbessen-geur en in eerste instantie leken deze producten gemaakt te zijn voor mij. Na het eerste gebruik mailde ik de eigenaresse van Wat Maakt Je Mooi met het dol-enthousiaste bericht dat ik NUL schilfertjes in mijn haar had, na het wassen met deze shampoo en conditioner. Ik was echt heel gelukkig, maar wilde het niet te snel op internet gooien, want ik weet dat je zo’n oordeel niet na 1 keer gebruiken kunt geven.

Ik kwam er later dan ook helaas achter dat vooral deze shampoo toch niet helemaal samen gaat met mijn haar. Ik heb namelijk erg vet, plat haar van mezelf en deze shampoo is daar net iets te voedend voor. Het is een gek contrast, want mijn hoofdhuid is te droog en heeft dus voeding nodig, maar mijn haren zelf worden ongelofelijk snel vettig. Deze shampoo zal ideaal voor je zijn als je wat droger haar hebt en juist voeding nodig hebt, maar voor mijn haren voedde hij net wat te veel, waardoor ik dezelfde dag weer vet haar had. Zo jammer, want mijn schilfertjes waren dus wel verdwenen. Toch heb ik liever zowel geen schilfers als geen vet haar, dus de zoektocht ging weer verder.

Dit betekent overigens absoluut niet dat deze shampoo en conditioner slecht zijn. Ik denk zelfs dat het hele goede producten zijn, maar dat ze net niet aansluiten bij mijn haren. Zoals ik al zei, met droge haren kan je perfect terecht bij deze producten. De conditioner is ook ontzettend rijk en voedt je haren heel goed, waardoor ze heerlijk zacht en glad worden.

Juicy Watermelon Solid Shampoo Bar – €4,95

Door naar de shampoo die ik op dit moment wel gebruik. Het is de Juicy Watermelon shampoo bar, oftewel een shampoo in vaste vorm. Deze maak je een beetje nat, wrijf je over je natte haren en daarna kan je je hele hoofd inzepen met de shampoo. Deze bevat wel sulfaten, waardoor ik er niet al te goede hoop op had (sulfaten staan erom bekend je huid uit te drogen), maar ik heb het toch maar geprobeerd. Je weet het nooit!

Nadat ik mijn haar heb gewassen met deze heerlijk ruikende shampoo bar, heb ik helaas nog wel last van schilfertjes op mijn hoofdhuid. Het is echter wel een stuk minder dan wanneer ik mijn haar waste met de shampoo’s die ik hiervoor heb geprobeerd (o.a. van Yes To Carrots, Lush en Inecto) en vandaar dat ik deze op dit moment nog steeds gebruik. Het is voor nu de beste oplossing tussen een hoofd vol roos en vettig haar en daar ben ik dus erg blij mee. Hij maakt mijn haren lekker schoon, ziet er schattig uit en ruikt dus ook goed naar watermeloen!

Ik beschrijf uiteraard overal mijn persoonlijke situatie erbij, maar als je helemaal geen last hebt van roos, eczeem of iets in die richting, dan hoef je daar voor jezelf niet op te letten. Dan weet je nu in ieder geval af van een webshop waar ze betaalbare producten verkopen, die lekker ruiken en hun werk goed doen.

Haarmaskers – €7,95 per stuk

En dan wil ik tot slot nog even twee haarmaskers van Wat Maakt Je Mooi aan jullie laten zien, waar ik uiterst tevreden over ben, zonder op of aanmerkingen. Deze hebben namelijk weinig te maken met mijn hoofdhuid, aangezien ik haarmaskers alleen in mijn punten aanbreng. Ik heb twee exemplaren gekregen: Pamper Me en Feed Me.

In het roze masker, Pamper Me, zit watermeloen en deze ruikt echt fantastisch. Hij bevat veel natuurlijke oliën en vitamines die je haar hydrateren en zacht maken. Deze is ook geschikt voor wanneer je redelijk vet haar hebt, net zoals ik.

Het witte masker, Feed Me, is nog een stukje rijker en is gemaakt met kokos en duindoornextract. Deze is meer geschikt voor wanneer je haar echt een boost nodig heeft, omdat het zo droog en gespleten is. De geur is ietsje minder mijn ding, maar deze laat je lokken wel echt goddelijk zacht en verzorgd achter. Heel fijn!

Je snapt dat mijn reviews over haarproducten wat anders in elkaar zitten dan die van de meeste bloggers, door mijn problemen met mijn hoofdhuid. Toch wil ik er graag over schrijven, omdat ik weet dat er veel anderen zijn met schilfertjes in hun haren. Ik hoop dat ik uiteindelijk de beste shampoo voor mijn huid vind, maar ik kom steeds iets dichterbij. Tips zijn uiteraard welkom (alleen tips over hormoonzalfjes en chemische shampoo’s van een arts heb ik dus weinig aan, omdat ik daar liever niet aan wil beginnen) en zeker wanneer je tips hebt voor compleet natuurlijke producten, want het liefste zou ik mijn huid helemaal niet blootstellen aan chemische ingrediënten. Neem in ieder geval een kijkje op Wat Maakt Je Mooi als de producten je aandacht hebben getrokken, want ze hebben ook hele leuke en vrolijke badspullen.

58 reacties

 • Antwoorden Andrea 13 september 2017 om 13:19

  Hi Teske,
  Ik begrijp je onzekerheid erg goed, maar je bent een prachtige meid en je hebt niks om je voor te schamen. De mensen die zo denken zijn te kortzichtig en probeer hierboven te staan. Ik vind je helemaal super

 • Antwoorden Öznur 2 juli 2016 om 16:26

  Wauw Teske! Wat een fijne producten!!!

 • Antwoorden Chinouk 30 mei 2016 om 22:26

  Hi teske, ik heb jaren met een overgevoelige hoofdhuid gelopen die óveral op reageerde. Vreselijk. Veel jeuk, schilfers en ik krabte m’n hele hoofdhuid open. Ik ben toen overgestapt op 1x in de week Head & Shoulders Sensitive en bijna dagelijks Vichy zonder sulfaat. En dan de echte topper: een hoofdhuidbalsem van SVR( Xérial Haarbalsem), Bioderma heeft een vergelijkbare en dit kun je bestellen bij NewPharma. Ik heb Seberroisch eczeem op de hoofdhuid en helaas gaat dit niet meer weg. Maar deze producten hebben me zo goed geholpen dat ik uiteindelijk over ben gestapt op andere producten! Ik gebruik nu 1x per 3 dagen Head & Shoulders Sensitive en direct erna Guhl Fris & Luchtig. Dit houdt mijn haar langer vetvrij (en dus ook jeuk/schilfervrij), misschien is het wat voor je.

 • Antwoorden Nicole 1 maart 2016 om 18:30

  De geuren lijken mij echt super lekker hiervan! Fijn dat je iets hebt gevonden wat redelijk goed helpt. Zelf heb ik geen last van schilfertjes maar mijn haar kan wel wat verzorging gebruiken.

 • Antwoorden Bloempje 28 februari 2016 om 21:14

  Hoi Teske,

  Als je zoveel last hebt van jou hoofdhuid kun je ook eens de producten van Aveda proberen. Ze hebben heel veel verschillende soorten shampoo´s en conditioners voor verschillende haartypes en hoofdhuid problemen. In de stores van Aveda kunnen ze jou een passend advies geven!
  Hopelijk heb je snel iets gevonden wat jouw probleem verhelpt.

  XXX

 • Antwoorden Anne 28 februari 2016 om 18:07

  Oehh, dit ga ik ook maar eens even proberen! Ik heb krullen en ik heb heel snel droog haar. Het word niet zo snel vet dus ik kan goed hele rijke verzorgingsproducten hebben. Ik ben nieuwsgierig wat voor effect het heeft op mijn haar.

 • Antwoorden :) 27 februari 2016 om 20:50

  Probeer je haar eens te wassen met appelazijn (eventueel in combinatie met baking soda). Hoop dat het werkt voor je!

 • Antwoorden Marieke 27 februari 2016 om 17:17

  Ik zie nu dat er een heel artikel over staat:
  http://gezonderleven.com/effectieve-en-makkelijke-manieren-om-roos-af-komen/

  misschien allang bekend bij je.. maar ja misschien ook niet!

 • Antwoorden Marieke 27 februari 2016 om 17:14

  Hoi Teske,

  Glanzend haar en roos bestrijden: rooster de pit even, maar zorg ervoor dat deze wel nog rauw is. Meng de pit dan met wonderolie en laat het een dag trekken. Breng het mengsel dan aan op je hoofdhuid. Bedek je hoofd met een handdoek of folie, laat het product een uur lang intrekken en was daarna je haar grondig. We raden deze behandeling niet aan bij mensen die van nature vettig haar hebben.

  Dit lees ik net op http://gezonderleven.com/voordelen-en-toepassingen-avocadopit/
  Het gaat over de avocadopit. Wie weet kun je dit testen! Ik ben wel benieuwd.

  Groetjes, Marieke

 • Antwoorden Lena 26 februari 2016 om 22:02

  Dode zee shampoo van de tuinen werkt ook erg goed tegen schilfers en is natuurlijk.

 • Antwoorden Linsey 26 februari 2016 om 21:50

  Hoi Teske
  Ik heb zelf ook last van schilfers op me hoofdhuid en dit komt door droge hoofdhuid en krabben. Ik gebruik zelf de shampoo van aussie : color mate
  Ruikt heerlijk en werkt heel goed
  Is het proberen waard x

 • Antwoorden Fenna 26 februari 2016 om 17:56

  Hoi Teske!

  Ik gebruik zelf de shampoo en conditioner van Lovea!
  Ik heb een hele droge huid, zowel hoofdhuid met schilfers als de overige huid die gepaard gaat met eczeem.
  Voor mij was het dus ook een grote zoektocht naar producten die mijn huid kan verdragen! Ik kijk vaak kritisch naar ingrediënten in producten en deze producten zijn vrij van parabenen en synthetische kleur- en geurstoffen :)
  Het werkt bij mij super goed! Ook andere producten als bodylotion zorgen ervoor dat de huid minder droog is waardoor ik minder last heb van jeuk! (aanrader voor lezers met eczeem)
  De substantie van de shampoo en conditioner is wel best dun dus ik moet soms wat meer gebruiken. De flessen zijn 500 ml dus dat is dan wel weer fijn!

  Liefs van Fenna ! xx

 • Antwoorden marit 26 februari 2016 om 16:16

  Hi Teske,

  Je klinkt precies als m’n vriend, hetzelfde probleem. Ook af en toe veel jeuk als je die schilvers hebt?
  Wij zijn ook al lange tijd bezig met uitzoeken hoe het zit, tot nu toe werkt het merk “urtekram” goed (te koop bij
  biologische winkels als ecoplaza) maar vaak is het bij hem ook een combinatie met stress én voeding. Hij is overgevoelig voor gluten en merkt dit meteen aan z’n haar. Misschien moet je eens bijhouden dat als je bepaalde producten eet (tarwe, zuivel, suiker) of het erger wordt ja of nee.

  Liefs!

 • Antwoorden Cheyenne 26 februari 2016 om 13:42

  Geen idee of het werkt… maar misschien gewoon baby schampoo? Dat is een stuk minder uitdrogend?

 • Antwoorden Melissa 26 februari 2016 om 12:40

  Wat leuk om te lezen! Ik ben nu wel erg benieuwd naar hun dus ga vanavond even de hele website bekijken ;) Ook nog eens leuk dat ze ook erg betaalbaar zijn, I like! :D Ook hele fijne review, ja ik ga echt even kijken vanavond!

  xxx

 • Antwoorden Fatima 26 februari 2016 om 12:23

  Jonh Masters Organics. Hij heeft een shampoo voor de gevoelige hoofdhuid zonder geurstoffen maar misschien kun je zijn andere shampoos met geur ook wel goed hebben want ze ruiken heerlijk! Hij heeft ook n serum voor de hoofdhuid met jouw problemen. Ik zou het zeker proberen. Veel mensen met jouw specifieke haar/ hoofdhuid behoeftes hebben er baat bij. Hij is ook al jaren bezig geweest met organische produkten nog voordat het zoveel aandacht kreeg. Zijn huidprodukten zijn ook heerlijk.
  X

 • Antwoorden Bijoux 26 februari 2016 om 12:07

  Leuke producten, ook maar s uitproberen!

 • Antwoorden Marije 26 februari 2016 om 11:36

  ik gebruik zelf een scrub van koffie (zo’n Douwe Egberts rood pak) gemengd met amandelolie en olijfolie. Dit kleine mengseltje verwarm ik een beetje (warme olie wordt beter opgenomen door mijn haar) en daarna masseer ik mijn hoofdhuid ermee in. Door het scrubben is mijn hoofdhuid veel rustiger en minder vet geworden. De schilfers zijn ook enorm afgenomen!

 • Antwoorden Margo 26 februari 2016 om 11:13

  Wat een herkenbaar verhaal Teske! Ik heb een combi van roos en psoriasis en ik heb ook al zoveel uitgeprobeerd. Echter hielpen de meeste dingen alleen tegen de jeuk, en niet tegen de schilfers zelf. Zoals de bar New van Lush en de Ginger shampoo van TBS. Nu gebruik ik een antiroosshampoo van Elvive die tijdelijk wel even de boel (de jeuk) sust, maar wel weer aggressief is voor m’n haar. Wat is nou de oplossing?! Ik ga zeker eens kijken bij Wat maakt je mooi, het klinkt goed, iig die bar. Super dat je dit deelt, ik wist het echt niet :)

 • Antwoorden Annick 26 februari 2016 om 10:34

  Ik moet wel even vragen wat je “chemische” vind aan shampoo van de huisarts? Er zit juist medicatie in tegen je probleem. Als die shampoo wel werkte kan het dus betekenen dat de medicatie goed aansloeg bij jou. En het kan ook betekenen dat je een vorm van eczeem hebt wat niet meer weg zal gaan en waar je dus medicatie voor moet blijven gebruiken. Ik zelf heb het niet chronische maar heb wel een jaar die shampoo moeten gebruiken en het is nu bijna weg. Nou weet ik natuurlijk niet wat jij precies hebt maar ik weet dat bij eczeem anti roos shampoos juist averechts werkt. Ik hoop dat jij uiteindelijk een fijne shampoo vind en ik hou je goed in de gaten want ik ben er ook nog wanhopig op zoek naar goede shampoo voor gekleurd haar. Liefs annick

  • Antwoorden Teske 26 februari 2016 om 14:57

   Ik ben niet zo’n fan van medicatie, vandaar :)

   • Antwoorden Annick 26 februari 2016 om 20:38

    Ah op die manier. Ik snap dan erg goed dat je naar een natuurlijke oplossing wilt vinden. Ik ben er zelf ook erg benieuwd wat je nog gaat tegenkomen. Succes met je zoektocht ?

 • Antwoorden Jolien Geurts 25 februari 2016 om 23:14

  Van dit merk heb ik werkelijk nog nooit gehoord, en de produktjes op zich zien er zeker en vast heel mooi verpakt uit. Stiekem wil ik ze kopen om ze dan gewoon in mijn badkamer te zetten als decoratie.
  Ik heb toen ik erg jong was (een jaar of acht geloof ik) ook last gehad van schilfertjes, maar dat probleem is nu volledig verdwenen. Ik hoop dat het niet terugkomt als ik mijn ‘pubertijd’ voorbij ben, zoals je hebt geschreven hierboven. Leuk artikel in ieder geval!

 • Antwoorden Souad 25 februari 2016 om 23:14

  Hoi Teske,

  Ik heb ook al heel lang last van roos en heb allerlei shampoo’s al geprobeerd en allerlei middeltjes en niks helpt bij mij. Dus dacht ik dat ik het eens echt moest proberen met natuurlijke producten. Nu smeer ik mijn haren en hoofdhuid heel goed in met pure kokosvet en dan laat ik het zo lang mogelijk zitten(sowieso minimaal een halfuur). Daarna was ik het uit met een shampoo. Ik gebruik de anti-roos shampoo van Yves rocher nu (geen parabenen). Maar de kokosvet maakt echt zoo een groot verschil. En je haren worden er zachter van en de roos wordt echt zoveeeel minder. Ik gebruik het pas sinds kort dus weet niet of het helemaal weg zal gaan of dat ik misschien nog een andere shampoo erna moet gebruiken. Maar de pure kokosvet kan ik je echt aanraden! Ik hoop dat je wat aan mijn tip zult hebben, groetjesss

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 25 februari 2016 om 22:38

  De producten alleen al zien er uit om op te eten, ik ben erg benieuwd!!

 • Antwoorden Jessie 25 februari 2016 om 21:16

  Ik heb zelf veel last van vet haar en een gevoelige hoofdhuid die snel open gaat, wat bij mij goed werkt is de Natuurlijk Puur Shampoo van Andrelon. Deze is vrij van siliconen, parabenen en kleurstoffen en werkt super, geeft mijn hoofdhuid een stuk meer rust dan de shampoos die ik voorheen gebruikte. Misschien ook wel iets voor jou? Hoop dat je er wat aan hebt!

  Liefs

 • Antwoorden Mo 25 februari 2016 om 20:25

  Shamppo met watermeloengeur… fantastisch! Ik neem aan dat je met “chemische ingrediënten” synthetische ingrediënten bedoelt? Want in principe is alles chemisch natuurlijk ;) Ik ben zelf niet per se voorstander van 100% natuurlijke cosmetica maar bij mij hebben de shampoo’s van Dr. Organic veel gedaan voor mijn gevoelige en jeukende hoofdhuid. Vooral de Argan- en de Olijf-versies vond ik erg fijn. Daarnaast vond ik de rainforest lijn van The Body Shop ook prettig.

 • Antwoorden Essie 25 februari 2016 om 19:32

  Aveda is een goed merk en op geheel natuurlijke basis. Weet even niet welke lijn voor jouw haar het beste is. Google maar eens. E

  • Antwoorden Fatima 26 februari 2016 om 12:25

   Aveda is niet op geheel natuurlijke basis. Foute marketing. Lees de ingredientenlijst maar.

 • Antwoorden Susan 25 februari 2016 om 19:31

  Wat een lieve, schattige kleurtjes hebben de producten!

  Liefs,
  Susan

 • Antwoorden Silvana 25 februari 2016 om 17:56

  Is het geen idee om een allergie test te laten doen? Ik heb drie jaar terug dat zelf ook gedaan, omdat ik een langere tijd last had van een ander probleem. De dokter gaf me antibiotica, zalfjes die het prima oploste, maar ik wilde het ook zoals jou gewoon verkomen. Uiteindelijk bleek ik heftig te reageren Methylchloroisothiazolenion, dit zit in bizar veel producten, zeep, make-up removers, shampoos en zo nog een hele wassenlijst. Anyway, nu ik weet waar ik niet tegen kan, kan ik het eindelijk ook vermeiden en heb ik nergens meer last van.

 • Antwoorden Annemarij 25 februari 2016 om 17:41

  Wat een fijn artikel! Ik heb al jaren lang last van schilfers en niets lijkt echt te helpen. Ik ga dit eens uitproberen! Dankjewel ?

 • Antwoorden Christina 25 februari 2016 om 17:16

  Hé Teske! Ik heb precies hetzelfde probleem, meteen na het haren wassen schilfers… En ook nog eens na twee dagen alweer vet haar. Enorm frustrerend!
  Ik ga binnenkort eens Lush proberen… Ben erg benieuwd.

 • Antwoorden Lotte 25 februari 2016 om 17:03

  oh superleuke producten!

 • Antwoorden Willemijn 25 februari 2016 om 16:25

  Heb je wel eens de no-poo methode geprobeerd? Dat is je haar eigenlijk alleen wassen met water, zodat je huid zelf de vetbalans maakt/ houdt. Ik kreeg het als tip van de kapper en het werkt super! Je moet wel 2 weken even, uhh, uitvetten zegmaar. Ik denk dat dit jou wel kan helpen! Zoek maar eens op op internet…
  Liefs

  • Antwoorden Mo 25 februari 2016 om 20:27

   Ik heb dit zelf ook geprobeerd maar na acht weken was mijn haar nog steeds moddervet, helaas.

 • Antwoorden Feline 25 februari 2016 om 16:02

  Ik gebruik op dit moment de shampoo bar van werfzeep. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten als avocado olie, lavendel en nog meer. Hij ruikt heerlijk naar lavendel en bevat geen SLS, parabenen of siliconen! Wel is het zo dat (mijn haar in ieder geval) even moest wennen aan een minder grondige schoonmaak omdat er geen SLS in zit. Daardoor werd mijn haar eerst ietsje vetter, maar nu was ik het eens in de vier dagen/week en het heeft veel volume!! Hoef er zelfs geen conditioner bij te gebruiken. Kijk eens op http://www.werfzeep.nl :)

 • Antwoorden Manon 25 februari 2016 om 15:01

  Ik heb zelf ook last van schilfers sinds een paar maanden, dus heel fijn dat je hier een artikel over schrijft. Ik heb ook al vanalles geprobeerd! Wat bij mij tot nu toe het best gewerkt heeft was tea trea oil. Ik heb het een tijdje in laten trekken nadat ik mn haar met een zachte shampoo gewassen had. Daarna had ik nauwelijks nog schilfers. Misschien heb je er wat aan :)

 • Antwoorden Catherine 25 februari 2016 om 12:04

  Wat een fijne producten! Zien er ook ontzettend leuk uit en ik wil ze heel graag ruiken, watermeloen yas! Ik heb in mijn puberteit heel veel last gehad van roos. Nu is mijn hoofdhuid nog wel droog, maar niet meer problematisch . Ik gebruikte een anderlon shampoo waar ik inderdaad snel vet haar van kreeg. Deze wisselde ik steeds af met een normale shampoo en na een aantal jaar was
  het eindelijk weg. Af dat kwam door de shampoo of omdat mijn hormonen een stuk rustiger werden, weet ik niet zo goed. Veel succes met jouw zoektocht naar het perfecte product!

 • Antwoorden Tineke 25 februari 2016 om 11:55

  Ik heb eczeem op mijn hoofdhuid en de dandruff shampoo van Zarqa (te koop bij de Tuinen) doet wonderen voor mij door de dode zeezout. Misschien een tip om te proberen. Daarnaast gebruik ik geen conditioner meer maar verdund appelazijn (de geur verdwijnt zodra je haar droog is). :-)

 • Antwoorden Joyce van Vliet 25 februari 2016 om 11:47

  Hi Teske, wat een leuke artikelen schrijf je altijd en vooral heel herkenbaar. Ik heb ook al jaren last van schilfertjes en ik begrijp hoe onzeker je je daardoor kan voelen. De ene periode had ik er meer last van dan anders maar ik bleef altijd schilfertjes houden.

  Helaas heb ik geen shampoo gevonden met natuurlijke ingredienten. Maar ik heb wel een hele goede shampoo gevonden waardoor al mijn schilfertjes zijn verdwenen. Het is dat ik jouw artikel las en er weer aan herinnerd werd, maar ik gebruik nu bijna een jaar deze shampoo en ik heb eigenlijk nooit meer last gehad. Voorheen was ik hier dagelijks mee bezig maar nu is dit niet meer iets waar ik vaak aan denk (omdat dit gewoonweg niet meer aan de orde is). Geen idee of het jou helpt, maar ik vond het de moeite waard om een reactie te sturen en wellicht helpt het hou ook :)

  Ik gebruik altijd de shampoo van La Roche https://www.mijnhuidonline.nl/la-roche-posay/kerium/
  Hun huidproducten zijn allemaal heel zacht en dermatologisch getest. Ik weet niet zo goed wat er allemaal in de shampoo zit maar volgens mij is dit ook niet schadelijk.

  Ik zou zeggen kijk of je er wat aan hebt en anders succes met de zoektocht!

  Groetjes,

  Joyce

 • Antwoorden Judith 25 februari 2016 om 11:06

  Wat fijn om eens een review te lezen met de insteek van schilfertjes! Ik merk dat ik er zelf minder last van heb als ik de Anti Roos-shampoo van Andrelon gebruik, alleen twijfel ik of dit product dierproefvrij is (volgens mij Andrelon wel, maar hun moederbedrijf niet). Maar dan krijg je wel hetzelfde als met shampoos van de dokter: als je het niet meer gebruikt, komt het vanzelf weer terug.

 • Antwoorden Tamsin 25 februari 2016 om 10:44

  Ik heb geen schilfertjes meer sinds ik dr. Organic gebruik! Te koop bij de tuinen, en de conditioner is ook niet al te voedend

 • Antwoorden Manou 25 februari 2016 om 10:28

  Wat fijn dat je dit deelt! Ik heb er zelf ook ontzettend veel last van. Tevens jeukt het ook heel erg. Ik ben benieuwd naar deze shampoo’s, want tot nu toe ben ik nog geen shampoo tegengekomen die werkt.
  Ik ga vanavond pure kokosolie in mijn haar doen als masker. Ik ben benieuwd of dat zal helpen! Veel succes met je zoektocht!

 • Antwoorden Jeske 25 februari 2016 om 10:16

  Wat goed dat je dit deelt. Ik heb hetzelfde probleem. Mijn hoofdhuid jeukt enorm na het wassen en de schilfers zijn vreselijk. Haren wassen doe ik max 1 a 2 x in de week. Ben heel benieuwd naar de shampoobar. Ben benieuwd of deze ook tegen jeuk helpen. Bedankt voor het delen!

 • Antwoorden alexa 25 februari 2016 om 09:57

  Leuk artikel en wat zien de producten er fijn uit. Ik wet niet krijg gewoon zin om ze te gebruiken!

 • Antwoorden Iris 25 februari 2016 om 09:50

  Koolteershampoo werkt bij mij prima. Je moet je haar alleen heel goed uitspoelen, maar dan het je een schilfervrije hoofdhuid. Ik denk alleen niet dat er een manier bestaat om er helemaal vanaf te komen.

 • Antwoorden Noortje 25 februari 2016 om 09:46

  Ik had ook een tijd last van roos en schilfertjes. Ik wilde geen aggressieve shampoos gaan gebruiken, dus ik ging op zoek naar iets dat wel zou kunnen werken. Ik las veel goeds over de gember shampoo van The Body Shop. En inderdaad, die lost voor mij het probleem geheel op. Ik vind hem een beetje prijzig, maar ik wissel hem af met mijn andere shampoo en zo blijf ik roosvrij, ik krijg er geen vettig of plat of pluizig haar van. Ik moet zeggen dat ik enkel shampoo gebruik en nooit een ander product als conditioner of masker of serum oid. Mijn haar doet het daar prima op.

 • Antwoorden Lindsey Beljaars 25 februari 2016 om 09:42

  Wat fijn dat je nu iets hebt dat in ieder geval goed in de buurt komt van de perfecte shampoo! De producten zien er leuk en clean uit en klinken erg fijn. Ik ga zeker even een kijkje nemen op de website!

 • Antwoorden Iris 25 februari 2016 om 09:26

  Leuk artikel! Ik heb de laatste tijd ook veel last van schilfers en jeuk op m’n hoofdhuid en voorhoofd, maar ben er ook nog niet achter wat het probleem is… Het ingrediënt waar je allergisch voor bent zou methylisothiazolinone, cocamidopropyl betaine of parfum kunnen zijn (is bij mij niet het geval, maar veel mensen hebben hier last van). Misschien kan je een allergietest laten doen? Oh, en een shampoobar heeft een zure spoeling nodig (bijvoorbeeld appelciderazijn verdund met water) om de pH van de shampoo te balanceren, anders kan je na een tijdje ook klachten krijgen (je hoofdhuid heeft een lage pH, een shampoobar is basisch). Je zou eens kunnen gaan kijken naar een no poo methode (er zijn er zoveel meer dan alleen baking soda en acv). Succes!

 • Antwoorden Demi 25 februari 2016 om 09:15

  Die Juicy Watermelon Solid Shampoo Bar ziet er echt heeeerlijk uit, en fijn dat alle producten een fijn prijsje hebben.

 • Antwoorden Caro 25 februari 2016 om 09:06

  Mijn vader en vriend gebruikten eerst ook de shampoo van de huisarts voor hun roos. Sinds ze allebei de antiroosshampoo van l’oreal elvive (blauw met oranje fles) gebruiken hebben ze er geen last van. Aanrader! Helaas alleen niet dierproefvrij…

 • Antwoorden Jantine 25 februari 2016 om 08:54

  Lush heeft een half jaartje geleden de ingrediënten/formule’s van de vaste shampoobars aangepast. Misschien zou je hun anti-roos versie (Soak n Float) kunnen proberen. Ik heb zelf op dit moment ook wat meer last van schilfertjes en merk (zoals iemand anders ook schreef) dat het ook met gebruik van droogshampoo’s en in mijn geval texturizing poeder te maken heeft. Daarmee wrijf je immers echt een product in bij de aanzet van je haar.
  Maar goed, dat zul je zelf ook al wel bedacht hebben haha ;).
  Lastig dat je er zo’n last van hebt nu. Het weer is ook nog eens enorm wisselend, dat zal er ook niet echt aan bijdragen!

 • Antwoorden Rozemarijn 25 februari 2016 om 08:17

  Wat fijn dat je iets gebonden hebt, wat een beetje lijkt te werken! Goed dat je het wilt oplossen en niet voor het korte termijn kiest. Liefs

 • Antwoorden Leah 25 februari 2016 om 08:14

  Je zou de producten van Zarqa kunnen proberen. Deze zijn gericht op mensen met huidproblemen en zijn volledig dierproefvrij. De producten zijn volgens mij te koop bij natuurwinkels maar ook bij oa de Tuinen en Etos.

 • Antwoorden Margot 25 februari 2016 om 08:03

  Wat fijn dat je iets gevonden hebt dat in elk geval beter werkt! En wat een fijne betaalbare producten!

 • Antwoorden Rebecca 25 februari 2016 om 08:02

  Fijn dat je hier weer over hebt gesproken! Ik weet nog wel dat je een tijdje terug in een video tips vroeg om roos tegen te gaan. Ik had toen wat tips gegeven, maar ik had er zelf niet zoveel last van. Maar sinds die video heb ik mezelf een beetje vervloekt en loop ik ook met allemaal schilfers in mijn haar. Droogshampoo en gewone shampoo waren vooral de oorzaak. Anti roos shampoos werken allang niet meer. Misschien ga ik wat meer biologische shampoos proberen!

 • Antwoorden Natasja 25 februari 2016 om 06:22

  Yes! Eindelijk weer eens een beauty artikel!
  De verpakkingen zien er super leuk uit en ik weet niet waarom, maar ze zien er ook uit als hele fijne producten. En niet alleen omdat jij dat schrijft. Ik ben hier erg benieuwd naar!

 • Reageer