Tips voor vandaag

18 februari 2016

Vandaag heb ik een lijstje met tips die je dag ongetwijfeld nog wat beter gaan maken. Als je net dat beetje extra positiviteit nodig hebt, eventjes wil lachen of een dansje wil doen op een goed nummer. Let’s go.

1. Zet allereerst dit liedje op

Voor een beetje extra power in je dag is dit echt een topper om af te spelen. Het is een oldie uit 1980, maar hij is zó lekker en geeft mij echt een kick als ik hem draai. Doe desnoods een dansje of een air guitar mee, zodat je lichaam helemaal los komt.

2. Of draai deze, kan ook

Als je nou niet zo’n jaren 80 rock liefhebber bent, is dit ook nog een top optie. Deze stamt uit 2015, dus weer heel erg recent! Het is mijn favoriete nummer van de afgelopen maanden en zodra ik hem hoor kan ik niet stil zitten.

3. Nog niet blij? Mijn laatste poging!

Als derde nummer heb ik dan nog wel een oude, namelijk uit 1967. Toch is ook dit een van mijn favoriete liedjes ooit, zeker omdat het refrein zo lekker veel power heeft. Deze drie liedjes bij elkaar moeten wel voor dat extra beetje kick in je dag zorgen.

4. Geef iemand vandaag een complimentje (en jezelf ook!)

Lief zijn voor een ander maakt je blij, maar lief zijn voor jezelf ook. Geef daarom vandaag iemand in je omgeving een complimentje (of het nou over zijn of haar kleding, haar, lach, inzet, passies of humor gaat). Kijk jezelf ook even in de spiegel aan en zeg iets liefs over jezelf. Heb je bijvoorbeeld een doel behaald de laatste tijd? Of zit je haar vandaag misschien extra goed? Er is altijd wat te vinden en het voelt écht fijn.

5. Ga vanavond niet te laat slapen

Of je het nou wil of niet, een goede nachtrust gaat je echt enorm helpen bij zoveel in je leven. Je functioneert nou eenmaal veel beter als je genoeg uren hebt geslapen en uitgerust weer wakker wordt. Blijf vanavond daarom niet te lang achter je computer of de tv hangen en ga alvast lekker je bed in. Je kan natuurlijk nog een boek of tijdschrift erbij pakken, maar treuzel niet en probeer eens op tijd te slapen.

6. Focus je vandaag op het positieve

Het is heel makkelijk en op korte termijn ook best lekker om over je situatie of over anderen te zeuren, maar als je dat elke dag blijft doen en alleen maar negatief blijft praten over jezelf en andere mensen, dan blijf je daar in hangen. Focus je vandaag op het positieve! Is er een klasgenoot of collega waar je je standaard aan ergert? Bedenk dan nu iets positiefs over een andere klasgenoot of collega. Ben je het helemaal zat dat er een bepaald ding fout gaat in je leven? Denk vandaag dan aan iets dat wél goed gaat. Ik heb het al vaker gezegd: 24/7 positief zijn is bijna onmogelijk en helemaal niet menselijk, maar het is wel goed om jezelf er af en toe aan te herinneren dat je het leven ook optimistisch kan en mag bekijken.

7. Mini dieren met grote oogjes

Dit lieve bovenstaande filmpje vond ik zo vertederend! Allemaal lieve, jonge dieren die er zo onschuldig en schattig uit zien. I love it! Zulke filmpjes heb je echt oneindig op het internet, dus klik zeker door als je ervan houdt.

8. Trek kleding aan waar je je mooi in voelt

Pak vandaag je meest favoriete shirt uit de kast, of een mooi jurkje waar je benen extra goed in uitkomen. En wanneer je op je werk of school een uniform aan moet, besteed dan wat meer aandacht aan je gezichtsverzorging, make-up of kapsel. Of spuit een lekker parfum op, als je het extra subtiel wilt houden. Jezelf verzorgen wordt echt onderschat, maar het zorgt voor een betere mindset.

Zo! Ik hoop dat mijn tips je dag iets mooier, makkelijker, leuker, grappiger, gezelliger of vrolijker hebben gemaakt. Zo niet: dan is er morgen weer een dag. Geniet!

26 reacties

 • Antwoorden tess 3 januari 2017 om 12:31

  echt heel leuk van dit soort artikels wordt ik blij! :)

 • Antwoorden Tessa 17 april 2016 om 04:28

  TESKE ER ZITTEN GEITEN IN DIE VIDEO :) wahaha, sorry. X

 • Antwoorden Gerdien 19 februari 2016 om 15:51

  mijn dag kan niet meer stuk!;p

 • Antwoorden Nicole 18 februari 2016 om 17:36

  Hier word je echt blij van!
  Wat een heerlijk positief artikel.

 • Antwoorden Iris 18 februari 2016 om 17:24

  Wat mij altijd blij maakt, is het laten zitten van mijn to do list. Helaas werkt dat niet zo goed op de lange termijn…

 • Antwoorden Marion 18 februari 2016 om 13:51

  Wat een lekkere vrolijk artikel, vooral de kleine beestjes helpen goed :).

 • Antwoorden Hannah 18 februari 2016 om 13:50

  Toeval: 2 van de 3 nummers draaide ik gisteren nog! Fijne nummers om je blij te maken.

 • Antwoorden Susan 18 februari 2016 om 13:36

  Wat een vrolijk en inspirerend artikel!
  Liefs,
  Susan

 • Antwoorden Silkeblogs 18 februari 2016 om 12:30

  Heel fijne tips, leuk artikel! =D x

 • Antwoorden Bianca 18 februari 2016 om 10:59

  Thanks voor de positieve vibe Teske. :D
  Fijne dag! :)

 • Antwoorden Lydie 18 februari 2016 om 10:56

  Goed artikel! Soms vergeten mensen positief te zijn in een dag. Ondanks mijn zieke dagje (hehe wie is niet ziek momenteel..) heb ik zeker wat aan je tips!

 • Antwoorden Elles [3lles] 18 februari 2016 om 10:41

  Ah, ik moest dit artikel eerder lezen. Ik ga dit zeker proberen, dankjdwel voor de tips!
  Liefs,
  Elles

 • Antwoorden Lindsey Beljaars 18 februari 2016 om 09:48

  Hihi wat een lekker positief artikel om te lezen, wordt er oprecht blij van!

 • Antwoorden Valerie 18 februari 2016 om 09:45

  Ja de kracht van complimenten geven! Helemaal mee eens dat je jezelf ook complimenten moet geven en dat je je dan een stuk positiever voelt. Vooral bij kleine overwinningen! Bij grote overwinningen doen we het al vaker, maar vergeet kleine overwinningen niet, zoals een gezond ontbijtje voor jezelf maken of ergens op tijd komen.

 • Antwoorden Ella 18 februari 2016 om 09:06

  Wat een vrolijk artikel!

 • Antwoorden Kelly 18 februari 2016 om 08:59

  Wat een heerlijk artikel om m’n dag mee te beginnen ^^. Thanks voor de tips, ik ga er een topdag van maken!

 • Antwoorden Margot 18 februari 2016 om 08:21

  Wat een vrolijke post! Erg leuk!

 • Antwoorden carolien 18 februari 2016 om 08:16

  Thanks for making me happy <3 heel fijn artikel om even aan iets anders te denken (of eigenlijk niet te denken!)
  Liefs Carolien

 • Antwoorden Suzanne 18 februari 2016 om 08:16

  Handige tips! Ik vind het ook altijd Fiom om een muziekje op te zetten voordat ik ga slapen en dan kies ik ook wel eens voor jouw muziek.

 • Antwoorden Dionne 18 februari 2016 om 08:15

  Vandaag zal ik deze tips niet nodig hebben haha! Want ik ben jarig! Maar ik denk dat ik ze morgen goed kan gebruiken. After birthday dip hihi!

 • Antwoorden Judith 18 februari 2016 om 07:58

  Deze tips komen vandaag precies op het juiste moment! Hoewel ik vanaf morgen vrij ben, moet ik deze laatste dag toch nog even vooruit zien te komen. Met deze tips moet het wel gaan lukken. Jij ook een hele fijne dag gewenst. <3

 • Antwoorden Shirah 18 februari 2016 om 07:54

  Wat een goede tips! Mijn dag begint meteen al goed omdat ik voor zeven uur al een half uur had gewandeld. Een voordeel van mijn fiets ergens laten staan haha. Ik mis alleen in een lijstje mediteren!

 • Antwoorden Amy 18 februari 2016 om 07:52

  Instant happiness op de vroege morgen… Fijn! Wat een heerlijke nummers trouwens, Happy Together bijvoorbeeld is er echt zo een die ik altijd uit volle borst meezing :-D

 • Antwoorden Jenny 18 februari 2016 om 07:33

  Wauw.. thanx Teske! Het is 7:30 en ik ben nu al vrolijk :). Wat een heerlijk begin van de dag.

 • Antwoorden Anniek 18 februari 2016 om 07:04

  Ok, dit maakt mijn een-na-laatste toetsweekdag echt weer even goed Teske, dankjewel! Heerlijke nummers heb je uitgekozen, vooral dat eerste jaren ’80 nummer <3 Jij ook een hele fijne dag!

 • Antwoorden Lottee 18 februari 2016 om 07:00

  Echt heen heeel leuk, origineel artikel teske, voor herhaling vatbaar ook! X

 • Reageer