Looking through the glass

16 februari 2016

Mijn liefde voor brillen begint te groeien. Ik had niet gedacht dat ik dat ooit zou zeggen, aangezien ik mijn oogafwijking echt ontelbaar veel keren vervloekt heb. Toch begin ik erachter te komen dat brillen niet zo erg zijn als ze in eerste instantie leken en dat ze je look enorm kunnen versterken. Ik heb twee nieuwe exemplaren mogen uitzoeken bij LOEK.nl en die wilde ik aan jullie showen.

Het concept van LOEK.

De winkel LOEK. heeft een grappig concept dat ik nog niet kende: je kan bij hen een soort abonnement nemen, waardoor je elk kwartaal een nieuwe bril kunt uitzoeken. Je betaalt dan 15 euro per maand en dan kan je elke drie maanden een nieuw exemplaar kiezen. Dat is een stuk voordeliger dan wanneer je de brillen los zou kopen. Ik weet niet of ik zo snel zo’n abonnement zou nemen, maar als je nou een enorme brillengek bent, is het best een voordelige manier om vier brillen in een jaar te kopen (een jaar LOEK.nl is €180,- en als je dat deelt door die 4 brillen betaal je dus €45,- per bril).

Je kan natuurlijk ook gewoon binnenlopen in de winkel (hij zit in Rotterdam) en daar je bril kopen, zonder het abonnement te nemen. Behalve hun huismerk LOEK. hebben ze ook merken als Ray-Ban, Gucci en Tom Ford. Ik mocht twee brillen van het huismerk kiezen.

Vancouver Rood

Met dit eerste exemplaar ben ik echt belachelijk blij. Ik dacht niet dat ik ooit zo’n montuur zou uitkiezen, maar toen ik hem in de winkel opzette viel alles op z’n plek. De verkoopsters waren enthousiast en ik misschien nog wel meer. Het is een beetje een nerdy model, maar dat is op dit moment eigenlijk ook wel heel ‘hip’. Hij past bij de vintage blousjes en spijkerjasjes die ik vaak draag, maar ook bij een net jurkje of chique kapsel. De bril maakt me wat ouder en wat serieuzer, maar ik vind hem niet suf.

Ik vind het ook erg leuk dat ik voor de rode kleur heb gekozen, want ik ben eigenlijk iemand die bij dit soort dingen veilig voor bruin of zwart gaat. Toen een van de verkoopsters aan kwam zetten met deze rode kleur, vond ik dat eigenlijk wel heel tof. Hij past goed bij mijn haar en mijn huid. Dit is absoluut mijn favoriet van de twee.

Cuba Bruingevlekt

Exemplaar nummer twee is deze ovale bril met een gevlekte, bruine print. Hij is wat simpeler en gangbaarder, maar ik ben ook met deze ontzettend blij. Deze zal ik eerder op doen als ik wat minder zin heb om aan mijn outfit te denken, omdat hij eigenlijk wel overal bij past. De bruine kleur vind ik trouwens ook prachtig. Ik snap niet waarom ik eerder altijd maar zwarte brillen wilde, want zwart staat veel harder op mijn gezicht.

Ik zal nog altijd de voorkeur geven aan mijn lenzen, maar ik begin nu wel een hele mooie brillencollectie te krijgen, waardoor ik ook steeds vaker denk: ‘Ik doe een bril op vandaag!’. Ik heb ook redelijk droge ogen van mezelf, dus het is best fijn om ze zo nu en dan rust te geven. Lenzen zijn dan vaak wat minder fijn, maar van een bril heb ik geen last.

Trouwens: ik was helemaal vergeten hoe het voelde om met zo’n nieuwe bril rond te lopen. Sowieso waren mijn ogen weer aardig wat achteruit gegaan, dus was de sterkte omhoog gegooid, maar het is ook gewoon zo wennen! Het eerste uur dat ik een van de twee brillen op had voelde het steeds alsof ik moest kotsen, omdat ik er zo duizelig van werd. Gelukkig is dat nu voorbij, daar moest ik even doorheen.

Ik draag de brillen nu allebei twee dagen en ik ben super tevreden. Ze zijn licht, glijden niet zo erg van mijn neus af (wel een beetje, maar dat heb ik met elke bril, door mijn vette t-zone) en ik krijg er geen hoofdpijn van. Dat had ik helaas wel met sommige brillen van Polette, maar dat kan ook komen, doordat er iets mis was met de oogmeting. In ieder geval: ik ben blij! Een blij ei met een bril.

Welke vind jij de leukste?

49 reacties

 • Antwoorden Mariska 20 februari 2016 om 22:06

  De tweede vind ik je wel heel erg leuk staan!

 • Antwoorden Jidou 19 februari 2016 om 14:26

  Hee Teske!
  Ik wou even zeggen dat die 2e foto zoooooo moooi is!!! <3

 • Antwoorden Esmé 18 februari 2016 om 21:25

  Waaauww! Ze staan allebei echt prachtig!!

 • Antwoorden Alimonia 17 februari 2016 om 19:29

  Je staat erg leuk met die brillen !!

 • Antwoorden Mijke van Schijndel 17 februari 2016 om 19:10

  Ik vind vancouver rood echt de mooiste hij past ook heel goed bij jouw stijl

 • Antwoorden Lotte 17 februari 2016 om 13:56

  omg superleuke brilllen!

 • Antwoorden Laura Celia V 17 februari 2016 om 11:53

  Vancouver rood is mijn favoriet! X

 • Antwoorden Jessica J. 17 februari 2016 om 11:47

  Die rode staat je donders goed! Ik moet binnenkort ook echt ‘ns een nieuwe bril uitzoeken. Mijn bril is intussen ‘zwakker’ dan mijn lenzen en dat begin ik te merken. Ik grijp ook steeds naar zwart, misschien dat ik maar eens uit m’n comfort zone moet treden met een kleurtje!

 • Antwoorden Hester 16 februari 2016 om 23:49

  Teske, die eerste staat je zooo leuk! Ik weet niet of de associatie heel fout is maar je krijgt er een beetje zo’n ‘sexy teacher’-uitstraling door. Nerdy, maar ook een tikje alternatief en vrouwelijk. En de kleur is mooi! Die Cuba bruingevlekt vind ik iets minder bijzonder, maar alsnog mooi (en dat hoofd op de ‘full face’ foto erbij trek ik ook altijd haha). Ik heb sowieso altijd een beetje een brillencrush; ik vond jouw eigen zwarte bril altijd al heel leuk bij je staan en ik wilde vroeger zelf ook altijd een bril. ‘Helaas’ heb ik nog gewoon goede ogen, maar daar ben ik toch ook wel heel blij want het is wel veel handiger haha.

 • Antwoorden Julia 16 februari 2016 om 22:52

  Oh wat ben je mooi! Die eerste bril vind ik je het leukste staan. Ik vind het stiekem gewoon jammer dat ik geen bril nodig heb!

 • Antwoorden Nathalie | WantForWellness.com 16 februari 2016 om 21:26

  Wow die brillen staan je echt leuk en sexy! Vandaag heb ik mijn eerste bril uitgezocht, en hoewel ik niet ontevreden ben moet ik echt even wennen aan mijn hoofd met bril. Ik hoop dat ik hem een beetje ga “ownen” (al heb ik hem voornamelijk nodig in het verkeer).

 • Antwoorden Iris | fairish.nl 16 februari 2016 om 21:22

  Hoi teske!

  Allereerst super leuke brillen. Ze staan je goed :). Als tweede heb ik een vraag: je zegt dat je een vettige T-zone hebt, maar hoe krijg je het dan voor elkaar dat je gezicht niet glimt (ook verder op de dag)? Ik heb een vette huid en mmijn huid glimt echt super erg. Ik heb echt geen idee wat ik er tegen moet doen. Ik hoop dat je me kunt helpen :)

  xx Iris

 • Antwoorden naomi 16 februari 2016 om 21:16

  Leuk! Hoe duur waren ze per stuk?

  • Antwoorden LOEK 17 februari 2016 om 10:08

   Hi Naomi! Onze LOEK brillen inclusief glazen zijn te verkrijgen voor 3 credits (€45,-) in het LOEK membership. Iedere maand ontvang je een brilcredit ter waarde van € 15,- die je kunt inwisselen. Je hebt al een complete bril voor 3 credits. Voor meer informatie kijk op onze website.

 • Antwoorden Eline 16 februari 2016 om 20:12

  En die bril mag je gewoon houden na drie maand? of moet je die weer retouneren?

  • Antwoorden Teske 16 februari 2016 om 20:26

   Ja die mag je gewoon houden :)

  • Antwoorden LOEK 17 februari 2016 om 10:44

   De bril is helemaal van jou en mag je gewoon houden :)!

 • Antwoorden Lydie 16 februari 2016 om 18:13

  Wat super leuk Teske! Bij die eerste foto moest ik gelijk denken aan Cosima van de serie orphan black (super gave serie trouwens, aanrader!)

  • Antwoorden ilse 17 februari 2016 om 14:09

   klopt! dacht ik ook meteen haha

 • Antwoorden Lisa 16 februari 2016 om 17:46

  Staat je echt super mooi! En dat is inderdaad een mooi concept en na mijn mening super goedkoop!

 • Antwoorden Iris 16 februari 2016 om 17:37

  De rondere bril staat je echt geweldig, de andere ook. Bijna jammer dat mijn ogen prima zijn ;) .

 • Antwoorden Mylene 16 februari 2016 om 17:09

  Die Vancouver Rood vind ik echt zó leuk en deze staat je ook heel erg goed! Leuk! Ik moet zeggen dat ik brillen ook steeds leuker vind worden en dat ik soms ook gewoon zin heb om mijn bril op te zetten. Maar het blijft wel fijn dat je hem ook gewoon af en toe thuis kunt laten :)

 • Antwoorden femketje 16 februari 2016 om 14:27

  ze zijn echt leuk :D

 • Antwoorden Lisanne 16 februari 2016 om 13:30

  Ze staan je allebei leuk!! Vooral de eerste vind ik heel tof! Ben ook dol op die kleur. Staat je erg goed. Ik heb geen bril nodig maar vraag me wel eens af hoe een bril mij zou staan.. vroeger was altijd stom als je een bril droeg maar nu is het ook gewoon een soort sieraad als je een hele toffe bril hebt.

 • Antwoorden Mandy 16 februari 2016 om 12:04

  Allebei de brillen staan je erg leuk! LOEK kende ik nog niet, maar ik vind het een erg tof concept. Wat ik me wel gelijk afvraag, hoe kan dat abonnement zo goedkoop zijn, wat zijn de addertjes onder het gras? Zelf heb ik geen bril maar mijn broertje wel. Hij heeft een grote en niet-veelvoorkomende sterkte. Zijn brillen kosten honderden euro’s alleen al voor de glazen.Bij aanbiedingen van andere brillenwinkels (2e bril gratis! Etc.) valt zijn sterkte er altijd buiten. Ik ben erg benieuwd of het bij LOEK wel allemaal kan voor hem, dat zou echt een oplossing zijn voor de hoge kosten die mijn ouders maken! :)

  • Antwoorden LOEK 17 februari 2016 om 13:33

   Hi Mandy, wat vervelend dat jullie zulke ervaringen hebben gehad wat betreft jouw broertje in andere brillenwinkels. Om jou en jouw broertje beter te kunnen helpen, kun je het beste contact opnemen met onze LOEK brandstore of via [email protected]. We helpen je graag! Liefs, team LOEK

   • Antwoorden Suzanne v 10 juli 2016 om 11:00

    Maar hoezit het nou. Krijg je bij loek alle sterktes voor de zelfde lage prijs?

    • Antwoorden Suzanne v 10 juli 2016 om 11:05

     Oja en wat zijn dat voor lenzen . Hoe dun 1.67 of dunner of juist dikke jampotlenzen.
     Moet je bijLoek ook bijbetalen voor krasvast antireflex en dun.

 • Antwoorden Susan 16 februari 2016 om 11:46

  Snap dat je het soms liever niet zou willen, een oogafwijking, maar wat staan beide brillen je super leuk!

  Liefs,
  Susan

 • Antwoorden Millie 16 februari 2016 om 11:18

  Allebei super leuk!
  En met de tweede lijk je superveel op Cosima :D http://static.tumblr.com/7f88f48219636ed69c9ac2ca78bceca5/k0tkba7/uNsnu6lnb/tumblr_static_bxi022crs68k4osokko0g8sco.jpg

 • Antwoorden rose 16 februari 2016 om 11:18

  Vancouver rood vind ik het mooist! Staat je ook enorm goed! Wel een super concept! heb namelijk net zelf een nieuwe bril gekocht die duur was doordat ik een hoge sterkte heb… ben na 1 week mij bril te hebben besloten dat die toch niet zo goed bij me past, ohh well nu zit ik ongeveer 1 jaar met die bril :(

  http://antropabelladonna.blogspot.be/

 • Antwoorden :) 16 februari 2016 om 10:43

  Die eerste is echt geweldig! Staat je super! Zeker vaak dragen. :)

 • Antwoorden Joy 16 februari 2016 om 10:12

  Ik ben helemaal weg van die eerste bril! Hij staat je zo ongelofelijk gaaf! Die tweede is ook echt leuk, maar als je ziet wat die eerste bril doet, wordt die tweede bril ineens een stuk ‘normaler’ (ook in een positieve zin hoor!). Echt heel gaaf. :D

 • Antwoorden Sara 16 februari 2016 om 10:05

  Wat staat Vancouver Rood je goed!! Wauw. Dat is echt een model waar je het hoofd voor moet hebben en dat heb je! De eerste foto waarop je deze bril draagt in dit artikel is echt ontzettend mooi. Wauw! <3

 • Antwoorden Silkeblogs 16 februari 2016 om 09:56

  Ik vind ze allebei oprecht heel mooi staan :D x

 • Antwoorden Jennifer 16 februari 2016 om 09:44

  Staan je beide echt heel erg goed

 • Antwoorden Lindsey Beljaars 16 februari 2016 om 09:32

  Aah ik vind beide brillen je echt super goed staan!

 • Antwoorden Anna 16 februari 2016 om 09:15

  Jaaa, die eerste bril. Super mooi model! Ik snap wel dat je misschien niet meteen op zo’n model af zou gaan, maar als je ‘m eenmaal ophebt, kan iets ineens zo anders zijn! En wat een tof concept :). Ik vind het ook helemaal niet duur, 180 euro voor vier brillen!

 • Antwoorden Margot 16 februari 2016 om 09:11

  Wat staan ze je leuk! Ik heb sinds kort ook een bril en moest er ook best aan wennen.

 • Antwoorden Brechtje 16 februari 2016 om 08:38

  Wauw, ze staan je allebei zo goed! Ik vind brillen ook erg leuk, hetjuiste montuur kan je look echt versterken inderdaad. Maar toch draag ik veel vaker mijn lezen, in ieder geval buiten deur. Misschien ben ik ook wel toe aan een nieuw montuur, maar de glazen zijn vaak zo duur!

 • Antwoorden Kelly 16 februari 2016 om 08:37

  Wat staan ze jou tof! Wees blij dat je zo’n goed brillenhoofd heb, als ik ze op zou doen zou ik eruit zien als een stoute lerares #lol

 • Antwoorden Kelly 16 februari 2016 om 08:08

  Erg mooie brillen! Ik heb geen last gehad van duizeligheid toen ik mijn bril voor het eerst opzette. Mijn ogen hadden eindelijk rust en geen hoofdpijn meer :)

 • Antwoorden Laura - Dagelijkse hap 16 februari 2016 om 07:51

  Die tweede vind ik erg leuk :D Door die “vlekjes” maakt het het juist erg speels :)

 • Antwoorden Amy 16 februari 2016 om 07:51

  Wat een leuke brillen! Ik vind de eerste echt heel mooi staan. Ik draag zelf ook lenzen en heb eigenlijk nooit een bril op ter vervanging. Moet ik toch eens doen eigenlijk, veel beter voor de ogen :)

 • Antwoorden Anieke 16 februari 2016 om 07:36

  De tweede past zo mooi bij je gezicht!

 • Antwoorden Emma 16 februari 2016 om 07:35

  Prachtige brillen, ik ben voornamelijk fan van de tweede! Ik hoef (gelukkig) geen bril, maar als ik dit zo zie zou ik stiekem er wel eentje willen hebben!

 • Antwoorden Suzanne 16 februari 2016 om 07:32

  Ik heb mijn oogafwijking ook altijd vervloekt. Verschrikkelijk vond ik t! Nu zijn erg gelukkig ook dagen dat ik het prettig vind om met een bril de deur uit te gaan.

 • Antwoorden Ilse 16 februari 2016 om 07:13

  Die eerste bril staat je echt super!

 • Antwoorden Anniek 16 februari 2016 om 07:07

  Oh, die eerste bril is ZO LEUK! Echt een beetje hipster :) De kleur staat ook heel tof bij je huid en je haar. Zelf heb ik geen bril, maar stiekem ben ik wel benieuwd hoe zo iets mij zou staan :)

 • Reageer