Het was weer tijd voor rood

14 december 2015

Hallo daar! Ik heb het gevoel dat ik eeuwen niet heb geblogd, hoewel ik maar een paar dagen heb gemist door het ziek zijn afgelopen week. Het is me niet gelukt om een video te maken voor vandaag, maar in plaats daarvan wilde ik wel graag een blogpost maken, omdat ik het typen gewoon ontzettend miste. Als ik er eventjes uit ben, dan merk ik pas hoeveel ik van verhalen typen houd en hoeveel ik het ga missen als ik het eventjes niet doe. Het is toch hetgeen waarmee alles ooit is begonnen, ook voordat ik video’s ging maken. Schrijven, daar raak ik nooit op uitgekeken.

Het was weer tijd voor rood. Dat besloot ik dit weekend, toen ik naar de kapper ging. Voor mijn clipopnames in september had ik mijn haar donkerbruin laten verven, omdat rood/koper niet zo bij het kleurenschema paste dat we wilden aanhouden in de clip. Ik merkte al snel dat ik verveeld raakte en het kleurtje in mijn haren miste en daarom liet ik mijn punten weer lekker rood verven. We gaan elke keer ietsje feller en dat vind ik ontzettend leuk, want ik merk dat ik er heel blij van word. Op de een of andere manier geeft die kleur me een krachtig gevoel. Ook is het weer lekker luchtig en wat korter, waardoor het heel mooi valt. Dat is helaas altijd maar van korte duur, maar die eerste dagen waarop je haar elk moment van de dag perfect lijkt te zitten koester ik als een malle.

Ik vond het zo leuk dat iemand op mijn Instagram het volgende reageerde: ‘You’re slowly bringing your inside to the outside’. Voor mij voelt dat namelijk ook echt zo. Ik heb de laatste tijd erg vaak te horen gekregen dat dingen die ik doe of draag niet bij me passen. Mijn neusringetje, bijvoorbeeld, die ik met veel liefde in heb een paar keer per week. In het begin twijfelde ik daardoor eventjes aan mezelf: ‘Ja, past het eigenlijk wel bij me?’. Later kwam ik tot de conclusie dat die gedachte onzin was. Natuurlijk past het bij me! Ik hoef toch alleen maar iets leuk te vinden om het bij me te laten passen? Wie beslist wat bij wie wel en niet past? Zo ook met mijn rode haren en het feit dat ik me steeds meer begin te kleden in de prachtige kleur zwart. Ik heb altijd al gehouden van dat stoere randje, maar heb het een paar jaar in mijn leven helemaal niet durven dragen, met de gedachte erachter dat het niet populair of vrouwelijk was. Nu heb ik dat gevoel gelukkig niet meer. Hoera voor zelfvertrouwen!

De reden dat ik mijn haar trouwens zo graag wilde laten doen dit weekend (voor de mensen die benieuwd zijn: ik ga altijd naar Aret bij Salon B in Amsterdam Centrum), was omdat we vanavond de finale-aflevering filmen van Expeditie Robinson. Dit is altijd een aflevering waarbij ze terugblikken op alle kandidaten en we met z’n allen zien wie er nou uiteindelijk heeft gewonnen. Want dat weten we dus echt niet! Ik wilde wel graag dat mijn haar er een beetje leuk uit zag, in plaats van de enorme uitgroei die ik had hiervoor. Wel leuk hoor! Sas en Alwin gaan mee om te filmen voor Teske & Co. dus dan zien jullie ook nog wat behind the scenes action. Voor de rest gaat het op dit moment weer een stuk beter met me, maar ik voel me nog steeds wel een beetje vermoeid en wiebelig. Ik denk dat het komt, doordat ik al een paar maanden me niet zo lekker voel, maar geen rust neem en dat m’n lichaam het nu echt genoeg vond. Ik heb echt drie volle dagen in bed gelegen, dus je snapt dat ik er ook wel weer klaar mee was daarna. Ik doe in ieder geval nog een beetje rustig aan en hopelijk voel ik me dan weer helemaal top.

Hoe is het met jullie? Leuke dingen op de planning? Wat ga jij doen met Kerstmis eigenlijk? En Oud & Nieuw? 

67 reacties

 • Antwoorden Floor Daasvand 17 december 2015 om 15:52

  Weetje Teske, ik kan eigenlijk inderdaad merken dat je weer wat zelfverzekerder begint te worden. Je bent eigenlijk altijd al een beetje alternatief geweest, ondanks dat je dat een paar jaar niet hebt durven uiten, van binnen wist je wel beter zeg maar. Ik vind het juist leuk om te zien dat je weer terug valt naar het wat meer alternatieve! :) <3

 • Antwoorden Kirsten 17 december 2015 om 15:34

  Je haar staat je echt heel goed! :)

 • Antwoorden Titia Dijkema 16 december 2015 om 15:37

  Wauw, die kleur staat je super mooi! Ik wou dat ik mijn haar durfde te verven maar ik ben bang dat het me niet zal staan of dat mensen in mijn omgeving het niet leuk vinden.

 • Antwoorden Suzanne 16 december 2015 om 08:57

  Het staat je echt super mooi!

 • Antwoorden Lousaa 16 december 2015 om 07:40

  Ik vind het wel grappig om te lezen. Externe toevoegingen als een haarkleur en neusring halen je innerlijk naar buiten. Ik begrijp wel wat je bedoelt hoor, maar vraag me weleens af of er nog mensen zijn die zich zichzelf voelen zonder toevoegingen. Met hun eigen haarkleur enzo.

  • Antwoorden Eva 16 december 2015 om 18:06

   Dat is wel een interessante vraag, maar ik denk eigenlijk dat jezelf zijn en zelfexpressie niet hetzelfde betekenen. Volgens mij gaat de eerste meer om je persoonlijkheid en de tweede meer over stijl/smaak/voorkeur. Juist dan kun je zonder toevoegingen aan wie je bent, jezelf zijn en met die uiterlijke extra’s bepaalde kanten (letterlijk en figuurlijk) van jezelf laten zien :)

  • Antwoorden Metalbaby 8 mei 2016 om 00:50

   Dit is niet heel extreem..

 • Antwoorden Nicole 15 december 2015 om 23:43

  Ik vind dat het je echt heel goed staat!

 • Antwoorden Linda 15 december 2015 om 22:03

  Wow! Wat staat deze kleur je ontzettend mooi. Het is echt een geweldige kleur en je haar is erg mooi geknipt en het staat je goed!

 • Antwoorden FLOOR 15 december 2015 om 21:37

  Wat staat die kleur je ongelooflijk prachtig. En een heerlijk winter kleurtje! Ik vind dit zo’n mooi voorbeeld van ultimate jezelf zijn☻ Word er helemaal blij van als ik het lees en begin spontaan nieuwe voornemens te krijgen. En laten we nu net aan het eind van het nieuwe jaar zitten waarin we alle goede voornemens op een lijstje kunnen gaan schrijven om ze daarna te gaan waarmaken in het nieuwe jaar. Heel fijn alleen dat je dan in het nieuwe jaar alsnog niet echt de motivatie hebt om te gaan sporten en al die andere cliché voornemens na te komen. Misschien moeten we beginnen met het voornemen om echt onszelf te zijn, waarvan jij een enorm mooi voorbeeld bent. Bedankt voor de inspiratie die je me geeft! x

 • Antwoorden Larissa 15 december 2015 om 16:54

  Wat staat rood je mooi! Ik vind rood altijd wel een prachtige kleur, is toch net wat anders dan blond(er) of bruin(er) verven. Liefs.

 • Antwoorden Amber 15 december 2015 om 16:34

  Ik vind je haar echt zo gaaf! Ik zit er bijna aan te denken om met mijn henna te stoppen en ook zoiets te laten doen tzt. Ik gebruik normaal knalrode henna, wat heel mooi is, maar het wast er binnen een paar weken grotendeels weer uit dus ik vind het teveel gedoe ook al ben ik wel fan van henna normaal gesproken. Niks van aantrekken wat mensen vinden trouwens, anderen weten niet wat bij je past, alleen wat bij hun beeld van jou past, en dat is dus lekker hun probleem. ;-)
  Ik was van plan om met Kerstmis naar mijn moeder te gaan, maar dat is verschoven naar komend weekend omdat ik heel onverwacht mijn cavia in heb moeten laten slapen gisterenavond, op m’n vriend z’n verjaardag nog wel. Ik wil haar bij mijn moeder begraven maar het duurt een beetje lang om tot Kerstmis te wachten, dus wij vieren het dit weekend al. Ik heb een kerstpakket met lekkere dingen samengesteld en iets leuks van Lush en The Body Shop als cadeautjes. :) Ik denk dat ik met Kerstmis gewoon thuis ben dus, of misschien ga ik nog wel een keer of blijf ik langer, ik weet het nog niet. Oud en Nieuw ‘vier’ ik altijd thuis. Oud en Nieuw is voor mij gewoon een goed excuus om wat lekkers te halen en verder doen wij niet zoveel behalve vuurwerk kijken. Ik ben nogal snel moe dus ik houd het toch niet goed voel helaas. ;-)

 • Antwoorden Laura | Victoria 15 december 2015 om 13:49

  Ik schreef het al in een vorige reactie, die nieuwe haarkleur staat je echt!
  Kerstmis vier ik gezellig in de Ardennen samen met familie en met Nieuwjaar zak ik traditiegetrouw af naar de Grote Markt waar we elk jaar het vuurwerk bewonderen. Een gevoel van warmte en genegenheid vult me als ik denk aan deze sfeervolle periode. I wish it could be Christmas everyday! Veel liefs, Laura

 • Antwoorden alexa 15 december 2015 om 11:55

  Staat je erg goed! Had de foto al voorbij zien komen op social!

 • Antwoorden Julia 15 december 2015 om 11:11

  Het staat je prachtig!

 • Antwoorden Sanne 15 december 2015 om 11:07

  Fantastisch die kleur, het staat je super!

 • Antwoorden 20 before 30 14 december 2015 om 22:42

  Ohh echt tof! Ik ga binnenkort mijn puntjes paars laten verfen.. Kijk er zoo naar uit! haha

 • Antwoorden Emma te Bokkel 14 december 2015 om 22:15

  Ik vind het echt knap hoe je het doet dat je de dingen waarvan ik eerst dacht zou je dat wel doen of zoiets is ordinair(in het algemeen niet specefiek bij jou), dat je het gewoon just heel tof maakt en het er heel leuk uit ziet. Ook een hoera voor zelfvetrouwen
  Xxx

 • Antwoorden Eilish (artisticstateofmind) 14 december 2015 om 21:57

  Ik vind dit echt prachtig. De enige reden waarom ik mn haar niet verf; geld. Ik heb het gewoon niet!

 • Antwoorden Anna 14 december 2015 om 21:33

  Wauw staat je echt SUPER mooi!! . Je moet inderdaad gewoon doen waar je jezelf goed bij voelt, probeer niks van een ander aan te trekken.

 • Antwoorden lise 14 december 2015 om 21:28

  Dit soort posts zijn misschien wel het leukst. Beetje praten over het leven enzo. En je haar.. holy moly. Luvss <3

 • Antwoorden Sara 14 december 2015 om 21:27

  Wauw, deze kleur is zo tof! Ik heb ook nog altijd rode verf staan, maar ik durf niet. Niet omdat ik de kleur rood niet in mijn haren durf te dragen, maar omdat ik bang ben dat ik er ontzettend bleek door zal lijken. Ik wil niet ziek o.i.d. lijken, haha. :) Jij kan het echt heel erg goed hebben.

 • Antwoorden Marleen 14 december 2015 om 21:14

  GAAAAAF! Het is dat knalrood niet bij mij zal staan (heb donkerblond haar) want anders zou ik het zelf ook zo verven… Jou staat het in ieder geval geweldig!

 • Antwoorden Aarti 14 december 2015 om 20:40

  Hoi Teske

  Ik vind het super gaaf jou haar kleur plus ook nog jou ringetje vind ik ook erg leuk heb dat zelf ook een neus knopje. Gewoon altijd doen wat jij leuk vind. Liefs Aarti

 • Antwoorden Demi 14 december 2015 om 20:17

  Oh wauw! You’re so pretty!

 • Antwoorden Irina 14 december 2015 om 20:12

  Wat onwijs tof staat je haar!
  En je moet je inderdaad gewoon niets aantrekken van wat anderen zeggen over je neusring of je haar of wat dan ook: zolang jij je er goed bij voelt moet je het gewoon doen! ^^

 • Antwoorden Jaimy en Laura 14 december 2015 om 19:58

  Het staat je erg mooi!!

 • Antwoorden Sascha 14 december 2015 om 19:57

  Wauw! Staat je erg mooi, en fijn dat je steeds iets meer jezelf durft te zijn :)

 • Antwoorden Lydie 14 december 2015 om 19:44

  Woww. Echt super mooi! Ik zou willen dat die kleur bij mij mooi zou staan:)

 • Antwoorden Britt • Annebrittures 14 december 2015 om 19:35

  Dit staat je echt erg leuk Teske! Ik vind die afwisselig van jou zo tof, af en toe een video en dan weer een fijn verhaaltje ertussen om me te vermaken. Heerlijk vind ik het! Gewoon doen en dragen wat JIJ wilt, je hebt gelijk. Waarom een ander laten zeggen hoe jij je moet kleden of gedragen? (Oké, ik faal hier zelf onwijs hard in, want ik durf de schoenen die ik graag wil niet te kopen/dragen.. Ik mis dat zelfvertrouwen een beetje..) Ik hou van die mentaliteit, houd hem vast meid!

 • Antwoorden Lore 14 december 2015 om 19:19

  Jij staat echt super met dat rode haar! :) x

 • Antwoorden cato weemaes 14 december 2015 om 19:15

  Ik vind het je echt heel erg leuk staan teske!

 • Antwoorden Nie 14 december 2015 om 18:41

  Wauw, dat rode staat je echt heel erg mooi. Vind ook het neusringetje heel goed bij je passen.
  Beterschap x

 • Antwoorden Hester 14 december 2015 om 18:40

  Ik vind het je ontzettend mooi staan en eigenlijk vind ik het ook juist leuk om te zien hoe je verandert qua uiterlijk, maar in essentie wel dezelfde persoon blijft en ook je uiterlijke keuzes daar nog steeds op baseert. Je bent vrouwelijk, maar toch ook een tikkeltje edgy, open en spontaan maar niet het standaard type ‘populair meisje’. Ik vind je heel eigen en ik denk dat ik je daarom ook al een héle tijd volg :)

 • Antwoorden Margot 14 december 2015 om 18:31

  Heel gaaf! En leuk dat we een kijkje achter de schermen krijgen bij de opnames van vanavond!

 • Antwoorden Evelien 14 december 2015 om 18:12

  Top haarkleurtje! :) Ik volg je nog niet zo lang, maar ik vind al je keuzes juist wel passen. Beetje alternatief, juist leuk!

 • Antwoorden Ilona | Inspiration for you 14 december 2015 om 18:03

  Ahw nog beterschap! Dit kleurtje staat je wel enorm leuk hoor!

 • Antwoorden Claudia 14 december 2015 om 16:57

  Aaah, wat tof!

 • Antwoorden Manon 14 december 2015 om 16:57

  Ik vind dit echt heel erg mooi bij je staan!

 • Antwoorden Vera 14 december 2015 om 16:53

  Staat je geweldig lieve Teske, ik heb ook het idee dat je steeds meer jezelf bent en je bent een heel mooi persoon. Wees trots op jezelf en pas op jezelf. Je bent het meer dan waard.

 • Antwoorden Tina 14 december 2015 om 16:52

  Heel leuk je haar! Sowieso denk ik dat je met het ouder worden meer zelfvertrouwen krijgt over je eigen stijl doordat je een beter idee krijgt van wat je écht leuk vindt en wat niet. Dat merkte ik althans bij mezelf haha! Ik doe nu bijv. ook veel minder miskopen op vlak van kleren dan op m’n 16de.
  Verder vind ik het super als mensen zich onderscheiden van de ‘mainstream’ door een meer eigenzinnige stijl te ontwikkelen, moet je namelijk toch wat lef voor hebben.

 • Antwoorden Amber 14 december 2015 om 16:37

  Ik vind je haar zo gaaf en rood staat zo goed bij je! Ik vond het echt jammer toen je het weer bruin had geverfd haha en ook vind ik je septrum zo gaaf staan! Zelf wou ik er ook graag eentje maar vond het echt niet leuk staan bij mezelf dus ben ik voor een normale neuspiercing gegaan en ik ben er zo blij mee! Gewoon lekker doen wat jij wilt en die negatieve reacties kunnen de pot op!

 • Antwoorden Denise 14 december 2015 om 16:37

  Staat je mooi!

 • Antwoorden Charile 14 december 2015 om 16:28

  Prachtig!

 • Antwoorden Noortje Wijckmans 14 december 2015 om 16:05

  Inderdaad, HOERA voor zelfvertrouwen! Ik heb volgens mij best een vergelijkbare stijl met jou. Ik hou van het dragen van veel zwart, stoere boots (dr Martins) en leuke kleuren haar. Ik had een paar jaar terug fel rood haar, en ik ben nu ook weer aan het denken om het in een apart kleurtje te verven. Het staat je echt super super mooi!
  http://www.project-nw.com/

 • Antwoorden Laura 14 december 2015 om 16:02

  Ik vind het je heel mooi staan! Veel plezier bij de opnames van de laatste aflevering!

 • Antwoorden kathelijne 14 december 2015 om 15:59

  Dat rood staat je echt prachtig!

 • Antwoorden Wendy 14 december 2015 om 14:59

  Geweldig! Ik houd van jouw stoere stijl, het staat je super!

 • Antwoorden irene 14 december 2015 om 14:58

  Staat je goed hooor!! X

 • Antwoorden VeerlePlume 14 december 2015 om 14:55

  Ik zag het vanochtend al op Facebook, echt heel mooi! Ik vind je lengte nu ook echt prachtig!

 • Antwoorden Lobke 14 december 2015 om 14:47

  Wat leuk! De prachtige rode kleur en het neusringetje staan je echt tof. Fijn dat je je niet meer zoveel aantrekt van wat anderen ervan vinden, belangrijkste is dat je je er zelf happy bij voelt toch? :)

 • Antwoorden Sabine 14 december 2015 om 14:29

  Wauw staat je bijzonder goed zeg!

 • Antwoorden Jamey 14 december 2015 om 14:20

  staat je echt prachtig!

 • Antwoorden Daniëlle 14 december 2015 om 13:57

  Het staat je prachtig!

 • Antwoorden Sher 14 december 2015 om 13:47

  Hou eens op, knap kind.
  Ik wil jouw haar.

 • Antwoorden Catherine 14 december 2015 om 13:42

  Ik vind je haar zo mooi! Heel goed van je dat je je niks aantrekt van mensen die zeggen dat het niet bij je past. Jij bent degene die bepaalt of het wel of niet bij je past! Ik houd wel van een beetje een stoere stijl.

 • Antwoorden Eline 14 december 2015 om 13:42

  Nog beterschap! Ik vind het echt heel mooi staan dat ombre! Zeker omdat jouw haar ook een soort rode ondertoon heeft (warme ondertoon bedoel ik). Zelf ben ik blond en dan durf ik het niet zo omdat alles zoon groot contrast wordt, maar ik hou van meerdere kleuren/tinten in iemands haar. Ook vind ik dat je een hele leuke stijl hebt (ja ook je ringetje past erbij)!

 • Antwoorden Naomi 14 december 2015 om 13:31

  Staat je gaaf hoor!

  x

 • Antwoorden pepie 14 december 2015 om 13:30

  Hele gave kleur! Ben benieuwd naar de nieuwe Teske&Co :)

 • Antwoorden Iris 14 december 2015 om 13:27

  Het staat echt heel mooi en je kan het goed hebben.

 • Antwoorden Amy 14 december 2015 om 13:21

  Het staat je prachtig Teske! Ik vind het heel leuk om te zien hoe je je ontwikkelt en steeds meer voor je eigen stijl en pad lijkt te kiezen. Gaaf hoor, blijf vooral je eigen route volgen! :)

 • Antwoorden Jolien 14 december 2015 om 13:20

  Supermooi! Ook heel erg fan van de lengte!

 • Antwoorden Shirah 14 december 2015 om 13:13

  Het staat je heel mooi! En helemaal mee eens: als jij iets mooi vindt, past het automatisch ook bij je.

 • Antwoorden Saskia 14 december 2015 om 13:11

  Woow, ziet er heel mooi uit, past goed bij je! Ik zou het zelf ook bijna doen :)

 • Antwoorden Iris 14 december 2015 om 13:04

  Wauw die kleur is beeldschoon! En dat kortere kapsel staat je ook hartstikke mooi! Dat maakt het geheel ook wat chiquer, vind ik ;) En met zwarte kleding komt die rode kleur natuurlijk nóg mooier uit. Ik ben benieuwd naar de nieuwe aflevering van Teske&Co!! :D Vind dat altijd super leuk om te zien!

 • Antwoorden Jolien 14 december 2015 om 12:55

  Wow, wat ontzettend mooi! Het staat je echt prachtig :)

 • Antwoorden Lindsey Beljaars 14 december 2015 om 12:42

  Oh wauw, wat tof! Het staat je echt heeel erg cool!

 • Reageer