My december 2015 goals

1 december 2015

Ik vind het redelijk beangstigend dat we over een maand 2015 alweer verlaten, mede doordat ik het gevoel heb dat ik weinig van dit jaar heb meegemaakt. Pas de afgelopen maanden heb ik echt volledig ervaren en dat komt helemaal door mijn houding tegenover mijn werk en de rest van mijn leven. Ik heb het gevoel dat ik mezelf weer een beetje terug heb, om het zo maar te zeggen. Maar daar gaat deze blogpost niet over: dit artikel draait om mijn doelen voor december. De laatste maand van dit jaar!

Ik kon moeilijk doelen voor mezelf bedenken deze maand. Ik weet niet precies waarom, maar waarschijnlijk omdat ik al een heleboel voldoening haal uit wat ik de laatste tijd allemaal doe. Ik had geen duidelijke goals voor ogen voor deze laatste maand en wil vooral dat hij relaxt gaat verlopen. Er moet natuurlijk ook gewerkt worden, maar de decembermaand is in mijn ogen ook wel een maand waarin je de gezelligheid viert en lekker niks kan doen. We gaan er in januari wel weer hard tegenaan.

Toch heb ik een paar goals verzonnen voor deze maand, omdat ik dit kleine segment op mijn site wel in stand wil houden. Ook al haal je ze niet, ik vind dat het nadenken over goals je wel een goed inzicht geeft over wat je wilt (of juist niet wilt) in de komende tijd. En het herinnert je soms aan activiteiten die je een beetje was vergeten. Je dwingt jezelf ermee na te denken over waaraan je wilt werken. Laten we eerst kijken naar de goals van de afgelopen maand!

 

Goals van november

– 2 boeken lezen

Ik wilde in november twee boeken lezen, namelijk ‘366 dagen succesvol’ door Arjan Vergeer & David de Kock en On Top van Anna Nooshin. De eerste ligt nog steeds op onze salontafel, de ander had ik in een middagje uit. Het boek van Anna vond ik fantastisch: eerlijk, persoonlijk, grappig en het beste blogger-boek dat ik tot nu toe heb gelezen. Dat is mede ook, omdat ik Anna niet zo zeer zie als een blogger, maar als een briljante ondernemer en een heel inspirerende vrouw. Het andere boek ga ik nog wel openslaan een dezer dagen, maar mijn hoofd stond er op de een of andere manier niet naar.

– Een werkvrije vakantie inplannen

Ik heb gedroomd bij foto’s van luxe oorden en tropische bestemmingen, maar er is nog niets geboekt. Dat komt vooral, doordat Mert bezig is met zijn nieuwe serie en we nog geen idee hebben wanneer alles af is. Dat moet wel eerst gebeuren, anders komt hij daarmee in de knoop. It’s gonna happen soon. Eerst even beginnen met een dagje spa aanstaande vrijdag als we vier jaar samen zijn, dat is ook alvast een beetje ontspanning.

– Minder schuldgevoel

Ik begon de afgelopen maanden te merken dat het me niet altijd meer lukte om op tijd iets online te krijgen, of om op sommige dagen überhaupt iets online te zetten. Dat komt, doordat ik op dit moment ook veel met muziek bezig ben en omdat ik daarin nog zoveel moet leren, duurt alles ook net wat langer. Vorige maand besloot ik dat ik van het schuldgevoel af moest komen, wanneer ik ergens ‘te laat’ mee was, of niets kon plaatsen die dag. Gelukkig is dat goed gelukt. Nog steeds heb ik natuurlijk het liefste op tijd mijn artikelen online en elke dag een update, maar als het niet lukt en ik weet van mezelf dat ik wel hard aan iets anders heb gewerkt, dan voel ik me daar niet meer schuldig over. Fijn!

– Sinterklaas & Kerstmuziek luisteren

Sinterklaasmuziek heb ik nog helemaal niet geluisterd! Wat stom, joh! Ik verwacht dat dat op 5 december helemaal goed wordt gemaakt, want dan vier ik Sinterklaas samen met Saske, Alwin, Vera, Jeffrey en Sanne. Zin in! Kerstmuziek wordt al wel regelmatig gedraaid bij mij, want ik ben helemaal verliefd op de December Daze EP van Janet Devlin. Haar zachte, engel-achtige stem bij de vrolijke Kerstliedjes is wat mij betreft een perfecte match. Zeker een aanrader!

Goals voor december

En dan nu, de goals voor december. Ze zijn heel persoonlijk deze maand en niet zo zeer gericht op carrière.

– Schilderen weer oppakken

Waar ik in oktober heerlijk aan het rommelen was met mijn aquarelverf, heb ik dat in november volledig laten liggen. Om te ontspannen heb ik voornamelijk Sims gespeeld, of gingen we naar de bioscoop. Ik wil toch weer een beetje weg van de beeldschermen, aangezien ik daar de hele dag al achter zit, dus ik hoop deze maand weer lekker te schilderen. Het werkt namelijk heel erg ontspannend en het is fijn om ook eens een penseel in mijn handen te hebben, in plaats van dat ze altijd maar op een toetsenbord liggen.

– Geld ophalen voor Serious Request

Er liggen meerdere ideeën rondom Serious Request bij mij, maar ik weet nog eventjes niet welke we kunnen gaan uitvoeren en waar ik voor kies. Wat ik wel weet, is dat ik absoluut weer geld op wil gaan halen voor dit goede doel. Sowieso wil ik me volgend jaar wat meer richten op goede doelen en kijken of ik me kan binden aan een mooi doel (hopelijk iets rondom dierenwelzijn), maar om te beginnen ga ik me in december dus inzetten voor 3FM’s SR. Ideeën zijn altijd welkom, maar ik ga m’n hersens ook nog zelf even kraken.

– Niet zoveel binnen zitten

De herfst is volop aan de gang, de winter komt eraan en dat zijn de maanden waarin ik echt veel te veel binnen zit. Natuurlijk is binnen zitten heerlijk, maar aangezien ik tegenwoordig ook mijn boodschappen online bestel, een auto heb en er in december wat minder afspraken zijn dan normaal kom ik echt heel weinig daadwerkelijk met buitenlucht in aanraking. Dat is helemaal niet goed voor een mens, en daarom wil ik deze maand ervoor zorgen dat ik niet teveel binnen zit. Om te beginnen ga ik deze middag met Martine van 2WMN gezellig een taartje eten. Hoera!

Ik ben benieuwd hoe deze maand gaat lopen, want er staan namelijk nog best wat spannende dingen in de planning (release van een medley, een paar schrijfsessies, vorderingen in de webshop die we aan het opzetten zijn). Hopelijk maak ik ook genoeg tijd voor mezelf en mijn familie, want daar wil ik wel wat meer tijd mee gaan doorbrengen dan de afgelopen maanden. We gaan het zien!

Hebben jullie nog goals voor december?

42 reacties

 • Antwoorden Iris 18 april 2017 om 16:14

  Zalig dat je weer wilt gaan schilderen! Zeker doen ???? Eens je begonnen bent begint alle creativiteit te bruisen! Geloof me ????

 • Antwoorden Larissa 3 december 2015 om 16:58

  Ondanks dat je niet zoveel goals voor deze maand kon bedenken, vind ik de goals dié je bedacht hebt wél heel leuk! Vooral het doel ‘Geld ophalen voor Serious Request’, goed idee! Liefs.

 • Antwoorden Berber 2 december 2015 om 20:30

  Ooooh 366 (of 365 :P) Dagen Succesvol, one of my faves! Is vooral ook een goed boek om niet in 1 keer uit te lezen, maar er soms even bij te pakken en dan weer een stapje verder te gaan. Om er echt iets mee te doen vergt namelijk wel wat tijd, die het ook zeker waar is :-)

  Veel succes deze maand met je doelen!

 • Antwoorden Eske 2 december 2015 om 20:11

  Leuk idee om samen naar een spa te gaan, gefeliciteerd!

 • Antwoorden cato weemaes 2 december 2015 om 18:51

  Leuke doelen,die van dat binnen zitten moet ik ook nog wat aan werken!
  //fashion&lifestyle blogger//

 • Antwoorden femke 2 december 2015 om 18:30

  Mijn goals zijn : niet meer op mijn nagels bijten, een boek uitlezen en goede examens behalen !

 • Antwoorden Evelijn 2 december 2015 om 17:07

  Mooie doelen, die fijn zijn om te halen, maar ook om te doen! <3

 • Antwoorden Zoë 2 december 2015 om 14:45

  (Een gedeelte van) De opbrengsten van een nieuw liedje aan SR schenken? Gegarandeerd succes!

  • Antwoorden Teske 2 december 2015 om 14:50

   Muziek verdient niet zo heel goed als je geen mega hits scoort hoor haha :D Wil liever verzekerd zijn van een mooi groot bedrag!

 • Antwoorden Amy 2 december 2015 om 13:52

  Leuk dat jij en Mert alweer 4 jaar samen zijn! Gefeliciteerd! Ik was de maand november 2 jaar samen met mijn vriend, toen zijn we super de luxe en chic uiteten geweest, eigenlijk niks voor ons (we zijn niet zo ‘netjes’) maar het was héérlijk! Spa is ook een leuk idee, die ga ik onthouden. Succes met je december goals, ik moet zeggen dat ik me ook een beetje schuldig voel over dat ik de laatste tijd weinig je blog lees (maar ook geen anderen, dus het ligt niet aan jou ;)). Maar daarnaast heb ik het sporten ook een beetje links laten liggen, want school slurpt ontzettend veel van mijn tijd op en ook is het natuurlijk niet verkeerd om wat tijd te spenderen aan vriendinnen… Ik hoop overigens dat je je blog blijft bijhouden, ondanks je stap richting de muziekwereld.

 • Antwoorden Aagje 2 december 2015 om 13:51

  Wat een leuk artikel! Deze blogberichten zijn één van mijn favoriete. Jouw doelen zijn altijd héél inspiratievol en geven mij vervolgens ook leuke ideeën! Kijk al uit naar het volgende bericht! Liefs x

 • Antwoorden Michelle 2 december 2015 om 08:35

  Was mijn leven maar zo simpel dat ik mezelf zulke doelen durf te geven…

  • Antwoorden Larissa 2 december 2015 om 12:57

   Inderdaad… Ik ben al blij als ik ergens in de week een uurtje tijd over voor mezelf heb, laat staan dat ik hele schilderwerken moet gaan maken.

 • Antwoorden Laura - Dagelijkse hap 2 december 2015 om 07:50

  Heel veel succes met je goals :) Ik vind het echt goed van je dat je geld wilt ophalen voor SR!

 • Antwoorden Emma 2 december 2015 om 07:30

  Ik doe met je mee en ga ook geld ophalen voor 3FM! Ik zou er ook heel graag naartoe gaan! Maar Heerlen is voor mij wel heel erg ver..

 • Antwoorden Lifetimes 1 december 2015 om 22:29

  Ik vind het altijd heerlijk om je goals te lezen! Ik had het boek on top ook echt onwijs snel uit. Ik kon het gewoon niet wegleggen! Heel veel succes met je doelen en probeer vooral te genieten. Xx

 • Antwoorden Lore 1 december 2015 om 21:55

  Deze maand staat bij mij in het teken van studeren! Ik heb in januari examens en daar moet ik me dus goed op voorbereiden, maar ik denk dat mijn doel voor deze maand is om niet te perfectionistisch te zijn en tevreden zijn als ik weer wat vooruit kom met de studies. :)
  Je hebt mooie doelen opgesteld voor jezelf!
  x

 • Antwoorden Anneleen 1 december 2015 om 21:37

  Dat laatste doel, om meer naar buiten te gaan vind ik erg mooi! Zou voor mij ook een goed doel zijn, met dat slechte weer blijf ik graag lekker warm binnen…

 • Antwoorden eline 1 december 2015 om 21:02

  Ik stel altijd doelen op, om ze vervolgens weer te laten verstoffen. Fijn om te zien dat het jou (voor een groot gedeelte) wel lukt, haha. Mooi doel om geld op te halen voor Serious Request! Mijn doel is vooral om de kou te overleven en wat beter voor mezelf te zorgen.

 • Antwoorden Suzanne 1 december 2015 om 20:20

  Heel erg leuk om te zien! Mijn doel voor december: genieten!

 • Antwoorden Demi 1 december 2015 om 20:16

  Wat een goede goals. Ik wil beide boeken ook nog een keer lezen. Ik hoop in december een goede balans te vinden tussen mijn werk en bloggen :)

 • Antwoorden Quinty 1 december 2015 om 20:14

  Wat een mooie doelen! Ik stel er zelf ook altijd een aantal op voor mezelf.

 • Antwoorden Deisy 1 december 2015 om 20:05

  Wat een fijne doelen dame, vooral geld ophalen voor SR vind ik altijd heel inspirerend. Ik ben dan ook heel benieuwd naar je ideeën waar je hopelijk veel geld mee op gaat halen. Ik wens je in ieder geval een hele prachtige decembermaand met veel liefde <3

 • Antwoorden Evelien 1 december 2015 om 19:42

  Janet Devlin haar stem… a-mazing! Ben zelf fan van hoe ze ‘Friday I’m in love’ zingt! Ook Fix you doet ze mooi overigens.

 • Antwoorden Eline | Simply Handwritten 1 december 2015 om 19:03

  Wat een goede goals heb je weer voor jezelf gesteld! In december blijf ik zelf ook vaak binnen, maar even een frisse neus halen is natuurlijk wel zo lekker. Ook al is er niet zo veel zon, dat kleine beetje wat er is wil ik ook niet missen!

 • Antwoorden Lindsey Beljaars 1 december 2015 om 18:56

  Wat een leuke goals. Aan de foto te zien was het erg gezellig met Martine!

 • Antwoorden Lien 1 december 2015 om 18:52

  Lieve teske, wat een super leuke goals die je elke keer hebt.
  Ik heb zelf altijd veel goals, maar wel opzich haalbare goals.
  Ik heb ze op mijn eigen blog gepost dus als je ze wil lezen kan je ze daar vinden.
  Mijn blog is net nieuw en ik heb ook nog maar een aantal berichten geplaatst. Het is in het engels omdat tja, ik hou van engels. Mijn blog is: http://lienslife.wordpress.com

  Liefs Lien

 • Antwoorden Iris 1 december 2015 om 18:23

  Een goed teken dat je weinig doelen hebt omdat je al veel voldoening haalt uit het bestaande.

 • Antwoorden Astrid 1 december 2015 om 17:48

  Wat een mooie doelen. Dat boek over succesvol zijn van Arjen Vergeer lijkt mij jwel goed. Kende het nog niet.

 • Antwoorden Maud 1 december 2015 om 17:42

  Hele leuke doelen! Het is misschien een leuk idee om schilderen en serious request te combineren. Je kan schilderijen gaan maken en die veilen. Het geld wat je ermee verdiend kun je dan gaan doneren aan serious request. Er zijn zeker veel mensen die het wel van je zouden kopen! X♥X♥

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 1 december 2015 om 17:36

  Véél succes! Die van dat binnen zitten is ook voor mij een goeie, ik kom echt te weinig buiten (behalve voor school enzo dan)

 • Antwoorden VeerlePlume 1 december 2015 om 17:15

  Mooi idee om geld op te halen voor Serious Request. Misschien een idee om een parodie te maken of een andere video (net als Theaumes voor Nepal) en daarmee geld in te zamelen! Ik hoop dat je je schilder creaties met ons deelt! :)

 • Antwoorden Feline 1 december 2015 om 17:01

  Ik vind echt dat je artikelen tegenwoordig zo interessant zijn en ze lezen ook lekker weg! Van jouw blog wordt ik vrolijk en het zet me ook vaak aan het denken. Door jou bestaat er eindelijk een blog die wat diepgang bevat en niet over de dingen geschreven wordt waar iederéén over schrijft. FIJN!

 • Antwoorden Leanne | Miss Nagellak 1 december 2015 om 16:23

  Mooie doelen!

 • Antwoorden Manon 1 december 2015 om 16:18

  Je hebt wel hele mooie doelen voor ogen!

 • Antwoorden Emma K. 1 december 2015 om 16:03

  Mooie doelen! :) En wat leuk trouwens dat een medley, en vorderingen in een webshop ook in de planning staan. Ben stiekem al wel benieuwd haha

 • Antwoorden Cynthia 1 december 2015 om 15:27

  Op dit moment ben ik bezig om mijn doelenlijstje te maken en ik geef eerlijk toe dat ik op dit moment niet zo veel binnen zitten er ook bij schrijf. De herfst is zo’n ontzettend mooie periode en om dan binnen te zitten is natuurlijk hartstikke zonde!

 • Antwoorden Sabine 1 december 2015 om 14:15

  Mooie doelen! Ik heb geen doelen, gewoon plezier hebben en genieten van alles wat met de kerst te maken heeft :D

 • Antwoorden Margot 1 december 2015 om 14:14

  Dat dagje spa is vast een fijn vooruitzicht, ik denk dat ik dat ook snel weer eens moet plannen!

 • Antwoorden Catherine 1 december 2015 om 14:03

  Zo goed van je dat je goals hebt. Wil het zelf ook gaan proberen en volhouden!
  Serious Request is dit jaar in mijn hometown trouwens! Hopelijk zie ik je daar nog!

 • Antwoorden maxine 1 december 2015 om 13:53

  Wat een leuke goals, Voor mezelf heb ik een belangrijke goal. “Genieten van mijn leven” Afgelopen maand heb ik dat een stuk minder gedaan. En ik wil het weer oppakken. Doormiddel van leuke events af te gaan, meer te shoppen en te genieten van de tijd met mijn familie. x

 • Antwoorden BySilke 1 december 2015 om 13:19

  Ooh, veel succes met je doelen! Ik stel er altijd maar eentje op, omdat ik er anders niet aan denk. Maar jouw doelen zijn wel stuk voor stuk heel leuk :) Hopelijk lukt het om te gaan schilderen & geniet maar van jullie dagje spa! Eigenlijk dacht ik dat jullie al langer samen waren, maar 4 jaar is eigenlijk ook wel al heel lang ;) Liefs!

 • Reageer