Verwarmd de winter in

18 november 2015

Vanmorgen was ik op bezoek bij Tea Bar, waar ik al vaker over geschreven heb op mijn blog. Dit theemerk is nog altijd mijn favoriete merk om thee van te drinken en ik ga eigenlijk veel te weinig langs. Ik werd uitgenodigd voor een proeverij bij hen in de winkel en daar zei ik natuurlijk geen nee tegen.

Green Chai

Het thema van de ochtend was het najaar en eigenlijk draaiden bijna alle theesoorten om chai. Chai is in meerdere talen het woord voor thee, maar bij chai denk je natuurlijk ook aan de kruidige thee die oorspronkelijk uit India komt. Er werden zes smaken thee voor me klaargezet en die zijn we vervolgens een voor een gaan proeven, onder het genot van hier en daar een bonbon.

Op dit soort dagen heb ik weer even extra door hoe lekker thee kan zijn en hoe bizar veel smaken je eigenlijk hebt. We hebben dus zes verschillende soorten geproefd en ze smaakten ook absoluut allemaal heel anders. Wat ze wel gemeen hadden, was dat ze allemaal erg verwarmend waren. In chai thee zit nou eenmaal (bijna altijd) peper en zelfs de mildere varianten geven een licht verwarmend effect. Ik hou daar enorm van, zeker nu we naar de koudere dagen toe gaan.

 

De smaken die we proefden waren ‘Green Chai’, ‘Rooibos Chai’, ‘Lemon Chai’, ‘Winter Spice’, ‘Chai Wallah’ en tot slot ‘Shining Star’. Die laatste is geen chai thee, maar ik wilde hem wel erg graag proeven, omdat er anijszaad in zit en daar ben ik dol op. Daardoor smaakt hij een beetje naar drop. Je moet ervan houden, maar voor mij is het een van mijn favorieten. Van de smaken die we proefden vond ik vooral Lemon Chai en Winter Spice ongelofelijk lekker.

Lemon Chai bestaat uit kaneel, citroengras, gesuikerde ananas, kokos, gember, kardemom, zwarte peper, roze peper en kruidnagel. Het is dus een zoete, fruitige, maar ook kruidige thee. Ik had nog nooit chai thee gedronken met een fruitsmaak, maar dit beviel me ontzettend goed. Hij is wel wat overheersend, dus ik zou hem niet de hele dag door kunnen drinken, maar voor een extra energie-kick in de middag is hij absoluut geschikt.

Als je aan Winter Spice ruikt, lijkt het al eventjes alsof je bij een Kerstmarkt bent. Deze kruiden zijn ook heel geschikt als basis voor glühwein. Ik lust geen wijn, maar deze thee wel. De hoofdingrediënten zijn sinaasappelschillen, kaneel, kruidnagel en kardemom. Erg lekker warm en ideaal voor een gure middag of avond.

(Zie je die bonbon op de foto’s? Hij glinstert!!!!)

We sloten af met een chai tea latte, wat dus betekent dat er melk bij zat. Hij werd gemaakt met sojamelk en van een kant en klare chai poeder die ze daar ook in de winkel verkopen. Lekker! Een goede afsluiter van de ochtend. Vervolgens mocht ik nog van alles uitzoeken in de winkel. Ik kreeg thee en hun nieuwste gadget mee naar huis. Ik ga er nooit aan wennen hoor, aan gratis spullen krijgen. Wel echt ongelofelijk lief: het team bij Tea Bar is geweldig. Ze stoppen heel veel moeite in hun producten en uitstraling en dat merk je ook absoluut.

Hiermee kwam ik thuis: mijn favoriete smaken van de theesoorten die we hadden geproefd die dag, plus mijn favoriet allertijden: Champagne Cassis. Zo grappig dat ik Tea Bar een paar jaar geleden tegenkwam via Google, impulsief een heleboel thee bestelde en nu nog steeds contact met ze heb! Mijn favoriet was toen al Champagne Cassis en dat is nooit veranderd.

Ook kreeg ik een pot Tiger Spice Chai van David Rio mee. Dit is dus dat poeder waar je melk bij doet, waarna je een geweldige kop chai thee voor je neus hebt staan. Super handig, zeker als je niet zoveel tijd hebt. Ik vind dit voor elke dag wel erg vullend, maar om de zoveel tijd drink ik heel graag chai latte’s.

En tot slot hebben we hier het nieuwste gadget in de Tea Bar winkel: de Aladdin theemok, waarin je super makkelijk on-the-go thee mee kunt nemen. Er zit zelfs een filtertje in waar je losse thee in past en als je vind dat de thee sterk genoeg is, kan je het filter omhoog halen, zodat hij niet verder trekt. Het is een heel handig systeem, maar dat ga ik binnenkort nog laten zien in een video.

Het was een hele fijne ochtend met heel veel thee en nu ik dit artikel heb geschreven, heb ik gelijk zin om nog een kopje te zetten. Nieuwsgierig geworden? Tea Bar zit op de Haarlemmerdijk 71 in Amsterdam, maar je kunt ook terecht bij hun webshop.

30 reacties

 • Antwoorden Livia 24 november 2015 om 12:27

  Oh woah! Ik raak in de winter raak ik altijd verslaafd aan thee, dus ik ga zeker een kijkje op de webshop nemen. Het ziet er heel interessant uit.

 • Antwoorden Miriam 20 november 2015 om 21:52

  Ik krijg er nu helemaal zin in haha. Dat glas van die chai tea, zó leuk :D

 • Antwoorden Esther 19 november 2015 om 16:29

  Leuk artikel! Thee van hun is ook mijn favoriet!! Vooral icy mojito blijft m’n favoriet!

  • Antwoorden Esther 19 november 2015 om 16:30

   Ohw en de Old dutch applepie voor nu!

 • Antwoorden Nicole 19 november 2015 om 14:47

  Ik begin en eindig mijn dag met thee. Het ziet er allemaal zo knus uit bij de tea bar! Helaas totaal niet in de buurt maar als ik nog eens in Amsterdam ben ga ik zeker eens langs.

 • Antwoorden Britt 19 november 2015 om 14:15

  Ik wist hier helemaal niks van, maar het ziet er serieus super uit!

 • Antwoorden Fabiënne 19 november 2015 om 12:44

  Ik ben gek op Chai thee! Ik ga zeker een kijkje nemen in de webshop, ben erg benieuwd.

 • Antwoorden Eline 19 november 2015 om 12:30

  Ik dacht altijd dat ik Chai tea latte niet lustte. Ik keek DIY’s op YouTube en het kwam neer op sterke kruiden thee met melk. Nu heb ik een keer melk in mijn thee gedaan en dat was vies! De melk is gewoon heel slap door het water en de thee… Nouja helemaal niks. Maar hier lees ik dat Chai tea latte helemaal geen thee is, maar kruiden getrokken in melk. Net als dat munt thee geen thee is (er zitten namelijk geen theebladeren in). Misschien toch maar eens proberen want melk met steranijs of een kaneelstokje vind ik dan wel weer lekker. Verder durf ik ook niet zo goed losse thee te kopen. Ik heb een keer Cranberry thee gekocht bij De Tuinen, maar die is heel vies (heel zoet en bitter). En nu zit ik met die zak…. Hoe bedenk je welke smaak je lekker vind, of kan je ergens proeven/ruiken?

 • Antwoorden Dina 19 november 2015 om 11:39

  Ik vind het heel fijn, die warme theesmaken. Ze proeven gewoon naar najaar, heerlijk!

 • Antwoorden Maxime 19 november 2015 om 11:00

  Wat leuk! Ziet er echt super lekker uit.
  Ik krijg meteen zin in een kopje thee. ♥

 • Antwoorden Dalinka 19 november 2015 om 10:11

  Wat ontzettend tof dat je werd uitgenodigd voor een proeverij! Ik ben ook groot fan van Tea Bar. Een paar jaar terug kwam ik de site tegen toen ik voor iemand op zoek was om losse thee cadeau te doen. Ik heb toen ook meteen maar voor mezelf ingeslagen. Mijn favoriete smaak is Pearadise. Zo heerlijk mild van smaak.

 • Antwoorden Dilys 19 november 2015 om 09:17

  Ik heb even een thee dipje gehad (ik weet ook niet hoe) maar ik ben weer back on track!! Toch zijn het de Chai theetjes die ik liever over sla, en zelfs de Chai Latte ruil ik liever om voor een kopje Engelse Tetley thee met een wolkje melk. Maar de tea bar wil ik zeker nog een keertje bezoeken! (En thee, gecombineerd met het woord Aladdin kan alleen maar heel erg awesome zijn, toch?) Mijn favoriet op dit moment is trouwens de Turkish Apple thee van pickwick, al drink ik nu de Herfst storm variant.

 • Antwoorden Suzan 19 november 2015 om 08:34

  Wat super leuk dat ze jou als trouwen fan hebben uitgenodigd zeg!. Het ziet er allemaal erg leuk uit. Vind de echte thee op deze manier altijd leuker en lekkerder dan de thee uit een zakje

 • Antwoorden Suzanne 19 november 2015 om 06:24

  Ik vind de thee van de teabar echt heerlijk. Jaren geleden heb ik door jou een bestelling geplaatst en ik wil niet meer zonder

 • Antwoorden Tamara 19 november 2015 om 00:42

  Die smaken klinken super lekker vooral met koud weer!

 • Antwoorden anna 18 november 2015 om 21:18

  Wat een fijne en gezellige foto’s! Lijkt me echt een leuke plek om eens naartoe te gaan.

 • Antwoorden Emma 18 november 2015 om 20:56

  Als ik over een tijdje in Amsterdam ben ga ik zeker langs ! Ik ben ook helemaal dol op chai tea, love it ! Heerlijk kruidig, chai tea latte vind ik ook heerlijk ! Is mijn favoriete drankje bij de starbucks ! Die glanzende bonbon is echt heel erg geinig, bijna zonde om op te eten!

 • Antwoorden Noortje 18 november 2015 om 20:48

  Leuk leuk leuk!
  Heel benieuwd naar de nieuwe smaken.
  Ik ben zondag in Amsterdam, dan ga ik toch maar even langs :)

 • Antwoorden Elles [3lles] 18 november 2015 om 19:46

  Ik krijg nu echt steeds meer zin in kerst, warme dekens, kaarsen en de knusheid!
  Xoxo

 • Antwoorden Lindsey Beljaars 18 november 2015 om 19:10

  Oh wat ziet dit er heeeeerlijk uit allemaal. Vooral die Chai Tea Latte, hmm! Heerlijk!

 • Antwoorden Kirsty 18 november 2015 om 19:09

  Wat heerlijk zo’n thee-proeverij! De smaken die je beschrijft klinken ook wel erg lekker :) Van de chai latte ben ik wat minder, omdat ik het ook wel heel vullend vind; dan heb ik liever een kruidige thee.

 • Antwoorden liesel 18 november 2015 om 18:52

  Leuk artikel! Ik bestel sinds een jaar ook thee bij teabar, ik geloof door een artikel van jou :) Tot nu toe deze smaken gehad: notendroom, champagne cassis, white delight, green joy, zoete amandelthee, hello sunshine bio, mangolicious en white wonder. Mijn favorieten zijn champagne cassis, white delight en green joy :) Bij de volgende bestelling wil ik weer een nieuwe smaak proberen!

 • Antwoorden Edith Sofia 18 november 2015 om 18:21

  Ah super leuk, ben gek op thee!

 • Antwoorden Nicole 18 november 2015 om 18:19

  Super leuk, ik ben gek op thee!

 • Antwoorden Joyce - Lemonylifenl 18 november 2015 om 18:18

  Klinkt erg goed! Ik ga eens een kijkje nemen bij de webshop

 • Antwoorden Suuz 18 november 2015 om 17:51

  I love THE TEABAR!!!!

 • Antwoorden anna 18 november 2015 om 17:08

  ik wil jou zijn.. haha! wat klinken die smaken goed zeg, mijn favoriete is absoluut appel-kaneel! krijg er gelijk zin in…

 • Antwoorden Iris 18 november 2015 om 17:05

  Steranijs is niet mijn favoriet, maar de rest lijkt me heerlijk. Ik vind thee echt onmisbaar.

 • Antwoorden Romy Morgan 18 november 2015 om 16:23

  Super leuk! Ik moet nog steeds een keer een bezoekje brengen aan de Tea bar, ben als echte theeleut toch wel erg benieuwd.

 • Antwoorden Luna Baggen 18 november 2015 om 16:07

  Super leuk! Ik ben een tijdje geleden ook bij de tea bar geweest en kocht daar champagne cassis, die is inderdaad echt mega lekker! <3 Als ik binnekort weer een keer in Amsterdam ben ga ik er sowieso weer langs! <3 <3 <3

 • Reageer