8 dingen om blij van te worden

14 november 2015

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik met enorme hoofdpijn in bed. Ik heb eventjes gewacht tot het wellicht zou wegtrekken, maar dat deed het helaas niet. Ik vind hoofdpijn altijd een van de ergste dingen die ik kan hebben, want ik ben dan ook gelijk erg gevoelig voor licht en geluid. Het zorgt er eigenlijk altijd voor dat ik chagrijnig word en nergens meer zin in heb. Maar, ik wilde natuurlijk niet een chagrijnige blogpost voor jullie schrijven en dus besloot ik mezelf wat op te vrolijken door acht dingen te verzinnen waar ik blij van word.

1: Ik eet tegenwoordig veel fruit

Vroeger at ik echt alleen fruit als mijn moeder het voor me klaarmaakte. Ik vond het op zich wel lekker, maar zo veel vond ik er ook weer niet aan. Ik snapte het dan ook nooit als ik iemand hoorde zeggen dat ze dol waren op fruit. Inmiddels weet ik dat ik gewoon niet genoeg soorten heb uitgeprobeerd. Later in het leven kwam ik er namelijk achter dat ik gek ben op ananas en dat hadden wij gewoon bijna nooit bij mijn ouders thuis. Ook houd ik nu enorm van mango, blauwe bessen en wilde perziken. Sinds een paar maanden ben ik echt goed bezig met fruit eten. Het begon sowieso al toen ik uit huis ging, maar inmiddels eet ik minstens twee stukken fruit per dag en daar voel ik me top bij. Eigenlijk eet ik standaard elke dag een appel en dan nog iets anders naar keuze erbij. Like it!

2: Ik ga weer eens Sinterklaas vieren

Sanne kwam een tijdje terug met het idee om met de vriendengroep (Sanne, Vera, Jeffrey, Saske, Alwin en ik) Sinterklaas te vieren dit jaar. Ik doe dat inmiddels al een tijdje niet meer, mede omdat ik niet zoveel heb met het feest. Maar een avondje gezelligheid met vrienden, grappige gedichten én cadeautjes: dat sla ik niet af. We hebben online lootjes getrokken en een verlanglijstje gemaakt en ik heb er echt zin in. Het voelt weer eventjes zoals vroeger. Sinterklaas was echt een feest bij ons thuis toen ik nog wat jonger was en vooral de propvolle zak (of zakken) met cadeautjes vergeet ik nooit. We zijn met z’n zessen thuis, dus soms paste het gewoon niet in een zak.

3: Panic! At The Disco brengt goede muziek uit

Er zijn weinig bands waar ik al zo lang fan van ben. Panic! At The Disco ken ik al vanaf 2006 en dat is inmiddels bijna 10 jaar. Eigenlijk heb ik tot nu toe elk album leuk gevonden, maar nog steeds vind ik het eerste en het laatste album ertussenuit springen. Maar, over de nieuwe muziek die ze aan het maken zijn ben ik ook enorm enthousiast. Hierboven staat het nummer ‘Victorious’ in een YouTube video en die vind ik echt ongelofelijk cool. De videoclip hebben ze toevallig gisteren uitgebracht! Ik vind hem heel grappig. Ook vind ik de andere singles ‘Emperor’s New Clothes’, ‘The Death Of A Bachelor’ en ‘Hallelujah’ allemaal leuk. Ze proberen hele verschillende stijlen uit en ik verbaas me altijd over de teksten, die treffend blijven en ook echt veel inhoud hebben.

4: Ik mag weer ongegeneerd overal lichtjes ophangen

De november en decembermaanden zijn altijd top voor mij, want ik ben dol op lichtjes en versieringen. Ik heb de woonkamer en keuken inmiddels voorzien van lichtjes, maar ik vind dat de rest van het huis er ook aan moet geloven. Ik ben van plan om allerlei verschillende lichtjes te zoeken (je hebt ze bijvoorbeeld ook in de vorm van ijskristallen of diamantjes) en die dan voor de ramen te hangen. Ik blijf er een ultiem gezellig gevoel van krijgen. Het enige wat ik wel grappig vind, is dat ik nu door heb hoeveel werk het is om alles ’s avonds weer uit te zetten. Daar denk je niet aan als je nog thuis woont.

5: AURORA maakt de soundtrack voor John Lewis

Ik kende de John Lewis reclames niet, maar ik ken AURORA wel al een tijdje. Ik baal nog steeds dat ik haar concert heb moeten missen laatst, maar ik heb in maart een nieuwe kans. Ik vond het zo jammer dat haar nummers relatief weinig werden geluisterd, maar ze heeft nu een nummer dat de soundtrack is geworden van de nieuwe John Lewis reclame. Deze reclames zijn van een warenhuis en ze maken altijd hele gevoelige Kerstreclames waar je stiekem een beetje van gaat huilen. Behalve dat het een heel mooi nummer is, loopt hij (denk ik) ook goed door de reclame en dat vind ik zo cool voor haar! De reclame is trouwens ook prachtig. Het was dat Léon erbij zat toen ik hem zag, anders had ik even flink gejankt. Ik kwam er trouwens net achter dat het liedje oorspronkelijk van Oasis is (ook een geweldige band); ze heeft er een toffe versie van gemaakt.

6: We hebben een afstandsbediening voor lampjes

Mert komt af en toe met grappige dingen thuis. Zo kocht hij een tijdje terug een afstandsbediening en speciale ontvangers bij de Action, waarmee je je lampjes met een druk op de knop aan en uit kunt zetten. LOVE IT. We hebben twee kleine lampjes staan op onze slaapkamer en als je al in bed ligt, wil je echt niet meer onder de warme dekens vandaan komen om zo’n lamp uit te gaan zetten. Nu hebben we gewoon een afstandsbediening waarmee we ze uit kunnen zetten. Toppunt van luiheid, jawel, maar het is zo fijn.

7: De nieuwe Hunger Games film komt bijna uit

Het heeft ruim drie jaar geduurd, maar er komt echt een einde aan de Hunger Games serie. Dat maakt me niet zo blij, maar het feit dat er weer een nieuwe film zal zijn die ik kan kijken wel. Ik vond het eerste deel niet zo heel goed, maar vanaf deel 2 werd het steeds beter en ik vond Mockingjay Part 1 écht heel vet. Ik verwacht veel van dit laatste deel (de trailer alleen al, hallo kippenvel) en ik heb dan ook alle boeken gelezen, dus ik ben ongelofelijk benieuwd hoe ze alles in beeld gaan brengen. Ik hoop gewoon met heel mijn hart dat ze er iets moois én goeds van hebben gemaakt, want het zou zonde zijn als het een beetje flauw eindigt. Hij krijgt tot nu toe een 7,5 op IMDB en dat vind ik eigenlijk aan de lage kant (films starten vaak met een hoger cijfer). We’ll see. Ik heb er in ieder geval zin in!

8: Dit nummer

Ja, echt een uitgebreide uitleg heb ik niet. Dit nummer maakt me emotioneel op het moment, maar niet op een slechte manier. Jamie Cullum is ook iemand waar ik al ontzettend lang naar luister en ik denk dat ik hem nooit zat raak.

Waar word jij blij van?

35 reacties

 • Antwoorden Suzan 17 november 2015 om 08:18

  Leuk artikel! Het is goed om stil te staan bij alle leuke dingen in het leven en er optimaal van te genieten!

 • Antwoorden Lydie 16 november 2015 om 16:53

  Nummer 7 is zoooo waar! Ik kan echt niet meer wachten :)

 • Antwoorden Feline 16 november 2015 om 11:22

  Teske!! ik heb iets waar je misschien ook heel blij van wordt! Kijk deze trui!!! http://www.geitenwollenshirts.nl/tshirts-en-kleding/geitjes/prints/gerda-en-de-ouwe-bok.html
  moest meteen aan jou denken :)
  Liefs

 • Antwoorden Fleur Sophia 16 november 2015 om 08:50

  Wat een fijn en positief lijstje! Ik ga ook bijna écht op mezelf wonen, en hoop dan ook weer wat gezonder te gaan leven, inclusief twee stukken fruit per dag.

 • Antwoorden Ruth 15 november 2015 om 16:54

  Leuk artikel!!! Altijd fijn om je te richten op dingen die wél leuk zijn op dat soort momenten :). Stiekem voel ik me altijd extreem gezond als ik genoeg fruit heb gegeten haha!

 • Antwoorden Larissa 15 november 2015 om 16:03

  Wat een lekker simpel artikel, daar houd ik van! Gewoon, een paar dingen om blij van te worden. Ik word alleen al blij van jouw blogposts! Heerlijk om te lezen. Liefs.

 • Antwoorden Noortje Wijckmans 15 november 2015 om 10:48

  O mijn god ja! De nieuwe Hunger Games film! Ik en mijn beste vriendin zijn helemaal fan. We hebben ook alle boeken gelezen en gaan de dagen voor de filmpremière alle delen terugkijken in een marathon. Super leuk! En er zijn gelukkig altijd dingen om blij van te worden, zolang je even nadenkt erover.

 • Antwoorden Daphne 15 november 2015 om 09:23

  Wat een leuk artikel! Ah, ik ben echt zo excited voor de nieuwe hunger games film!

 • Antwoorden Michelle Verdienen 15 november 2015 om 06:20

  De hunger games is wel een goede film. Als de nieuwe uit komt ga ik hem gelijk kijken. Het maakt me niet uit hoe druk het is in de bios.

 • Antwoorden lise 14 november 2015 om 22:23

  Dit soort artikellen zijn heel leuk om te lezen. En zo’n afstandsbediening lijkt me inderdaad super chill! <3

 • Antwoorden isabel 14 november 2015 om 21:03

  Ok ik heb die afstandsbediening nodig in mijn leven. Voor mezelf, en misschien ook een beetje om de nieuwe buren te doen geloven dat hun huis bezeten is door de duivel. (maar op een leuke manier dan… misschien? :D)

 • Antwoorden Emma 14 november 2015 om 20:16

  Natuurlijk, besteed vooral geen aandacht aan Parijs. Je hoeft er geen heel artikel aan te besteden, maar een beetje medeleven? Nee, je schrijft over dat je hoofdpijn één van de ergste dingen vindt om te hebben. Je hebt geen idéé hoe oneerbiedig dit klinkt.

  • Antwoorden Teske 14 november 2015 om 23:15

   Ik hoop dat je je realiseert dat ik dit artikel gisterenavond rond 7 uur heb geschreven en vervolgens om 9 uur ben gaan slapen, zonder ook maar iets door te hebben gehad van de aanslagen (die rond 10 uur gebeurden).

   Ik ga kapot van nieuws zoals dat in Parijs, ik vind het verschrikkelijk, maar ik kan niet alles wat ik doe daarop aanpassen. Als ik voor vandaag een vrolijke video had gepland, dan had ik die ook gewoon geplaatst. Ik werd vanmorgen wakker en moest gelijk weg van huis, dus ik had ook niets kunnen aanpassen, had ik dat gewild.

   • Antwoorden Lisa 18 november 2015 om 11:04

    Zo jammer dat je je moet verantwoorden. Het is jouw blog, die jij mag inrichten en vorm geven zoals jij wilt. Mensen die je lang volgen en een beetje kennen weten dat dit nieuws ook jou raakt en jij hier op je eigen manier bij stil staat. Jammer dat bloggers/YouTubers zich de laatste tijd zo moeten verantwoorden tegen over lezers/kijkers. Jullie zijn ook maar mensen die toevallig ‘groot’ zijn geworden met je passie. HARTJES

 • Antwoorden Carolijn 14 november 2015 om 18:52

  Wat een mooie reclame. Ik houd ook ontzettend van Aurora!

  • Antwoorden Janneke 14 november 2015 om 22:05

   ‘Ik vind hoofdpijn altijd een van de ergste dingen die ik kan hebben’ Ze zegt niet dat dit het ergste is op de wereld. Niks oneerbiedig.

 • Antwoorden Iris 14 november 2015 om 18:44

  Ik kan niet wachten tot de kerstspullen hier weer staan, daar word ik heel blij van.

 • Antwoorden BySilke 14 november 2015 om 14:32

  Haha wat een gevarieerd en leuk lijstje! Heel fijn om te lezen op zo’n dag als vandaag.

 • Antwoorden Liza 14 november 2015 om 14:13

  Ik wil ook heel graag het 2e gedeelte van de Hunger Games zien!

 • Antwoorden Peggy 14 november 2015 om 13:11

  Ik ook tranen met tuiten bij die John Lewis reclame!

 • Antwoorden Tamara 14 november 2015 om 12:43

  Toffe dingen waar je zeker blijf van word!

 • Antwoorden Lindsey Beljaars 14 november 2015 om 11:35

  Juist op deze dag, na wat er gebeurd is in Parijs, is het misschien ook wel goed stil te staan bij dingen die je wel ‘happy’ maken. .

 • Antwoorden Naomi 14 november 2015 om 10:58

  Jaa! ik heb ook weer mijn lichtjes opgehangen! Ik ben ook heel benieuwd naar de laatste hunger games film.

  x

 • Antwoorden Caro ~ My Beautycase 14 november 2015 om 10:45

  Altijd fijn om stil te staan bij dingen waar je blij van wordt. Ik ga dit jaar sinds lange tijd ook weer sinterklaas vieren!

 • Antwoorden femke 14 november 2015 om 10:08

  haha oh jee wat handig die afstandsbediening ! ik heb een lichtknop naast mijn bed die de lap erboven bedient dus dat is wel erg handig

 • Antwoorden M. 14 november 2015 om 09:56

  Nou Teske , dan heb je gelijk een extra vrolijkheidspunt wanneer je je kerstlichtjes kunt aansluiten op het action systeem van Mert . Voila ! Geen werk meer om ze aan en uit te hoven doen , dus ga maar los met de kerstlichtjes : )

 • Antwoorden Margot 14 november 2015 om 09:38

  Ik heb ook van die afstandsbedieningen in huis. In de woonkamer en de slaapkamer. Ideaal!

 • Antwoorden Britt • Annebrittures 14 november 2015 om 09:29

  Jaaaa, kerstlampjes en al die toffe felle vrolijke andere lichtbronnetjes, hihi. <3 Ik hou van deze periode van het jaar! Ik ga volgende week de nieuwe film vn THG kijken ik kijk daar zo naaruit want ik ben zo benieuwd, haha. Het is dan nog eens een marathon van alle films eerst, haha. Zodat je echt nog volledig mee bent met de verhaallijn. (: Ik eet de laatste tijd ook best vaak fruit en ik heb ontdekt hoe lekker ik het eigenlijk vind. Vooral ananas, jum, tot je er te veel van hebt gegeten en je tong ervan gaat tintelen. Dan eet ik het weer voor 3 maanden niet meer, haha. Mijn favoriet is toch wel appel met kaneel, ooh, zo lekker.

 • Antwoorden lotje29 14 november 2015 om 09:28

  Slim!! Zoiets ga ik ook doen als ik me niet goed voel. Misschien vrolijk ik dan weer een beetje op. En ik ben ook dol op november en december! Gezellig kerstlichtjes ophangen en kaarsjes aan. Een leuke netflix serie op. Helemaal top!

 • Antwoorden Sascha 14 november 2015 om 08:47

  Volgens mijn vriendin(afgestudeerd jazz zangeres) is elke dag een appel eten echt heel goed voor je stem! Zou ik zeker blijven eten!

 • Antwoorden VeerlePlume 14 november 2015 om 08:20

  Wat mooi! Ik ga dat laatste nummer ook even luisteren.. En ik ben ook al aan de lampjes en kaarsjes gegaan hoor, love it!

 • Antwoorden Elles ~ 3lles 14 november 2015 om 07:13

  Beterschap Teske! Wat leuk dat je eindelijk weer Sinterklaas viert. Wij doen dat niet meer, wat ik stiekem toch wel jammer vindt.
  Xoxo

 • Antwoorden Anniek 14 november 2015 om 07:06

  Jaaa, lampjes! Ik word er ook zo blij van! Ik heb eergisteren mijn kamer helemaal opgeruimd en een beetje een ander stijltje gegeven, heel veel plantjes gekocht, én ik heb mijn marquee light letter neergezet. Zo’n een van de Hema, weet je wel? Helemaal gezellig :) En leuk dat je weer sinterklaas gaat vieren, zo gezellig altijd!

 • Antwoorden Marlotte 14 november 2015 om 07:05

  Wat balen van je hoofdpijn, heel vervelend! Ik herken me vooral in de lichtjes en versieringen. Het liefst heb ik het hele jaar door een gezellige kerstboom staan met lichtjes. Het staat gewoon zo knus!

 • Antwoorden Luna Baggen 14 november 2015 om 06:46

  Wat een leuk artikel! Ik wordt blij van heg feit dat ik je over ongeveer 5 uur zie en daar heb ik echt mega veel zin in!! <3 Hoe gaat het nu met je hoofdpijn? <3

 • Reageer