My November 2015 Goals

4 november 2015

Ik kan bijna niet geloven dat we alweer in de een-na-laatste maand van 2015 zitten. Over twee maanden is het gewoon alweer 2016 en hebben we een heel nieuw jaar voor de boeg. Het voelt eigenlijk ook veel te abstract altijd, die jaren. Alsof alles wat je in 2015 hebt gedaan opeens afgesloten wordt als het 2016 is. Dat is natuurlijk helemaal niet zo. In ieder geval: ik bespreek met jullie vandaag mijn doelen voor november.

Oktober was echt een hele goede maand. Ik heb het gevoel dat ik afgelopen maand wat meer de balans heb kunnen vinden in mijn werk; iets wat ik de afgelopen tijd enorm lastig heb gevonden. Daarbij bracht ik een nieuwe single uit die erg goed werd ontvangen en werkte ik veel aan nieuwe muziek. Ook voelde ik me heel erg happy en ik denk dat dat stiekem ook deels door de manier van eten kwam.

Goals van vorige maand oktober:

– De Vegan Challenge volhouden
Yes, volgehouden! Ik merkte dat ik me er echt heel erg goed door voelde, door het plantaardig eten. Nu de vegan maand voorbij is grijp ik helaas weer enthousiast naar de kazen en chocolade en dat vind ik stom, want daardoor voel ik me gelijk ook weer opgeblazen en hier en daar misselijk. Ik hoop dat het even een opwelling is door het lange veganistisch eten en dat ik snel weer voor zo’n 80% plantaardig kan gaan eten.

– Een werkvrije dag inlassen
Dit is niet helemaal gelukt, maar ik heb wel veel vaker rust genomen. Bijvoorbeeld een avondje serie kijken, in plaats van de hele avond aan het werk zijn. Een vaste werkvrije dag heb ik nog niet elke week in kunnen plannen, maar het gaat de goede kant op.

– Think happy: again!
Ik heb me gelukkig weer een stuk beter en vrolijker gevoeld in oktober. Ik heb goed voor mezelf gezorgd, me gefocust op de positieve gedachten en daarbij heb ik ook gewoon een heleboel leuks gedaan.

– Genieten van de single release
Dat heb ik zeker gedaan! Het was ook wel een beetje stressvol (de release zelf), maar toen Finding Neverland eindelijk online stond en jullie positieve reacties binnen stroomden, werd ik er heel gelukkig van. Voor mijn gevoel is Neverland echt het begin van een overgang die ik wil maken met muziek.

De goals van november:

De goals van november zijn wederom niet zo carrière-gericht, al hebben ze er stiekem toch wel mee te maken. Maar de focus ligt hier een beetje op me-time, omdat ik denk dat dat erg belangrijk is om door te zetten. Ook omdat het iets is dat ik altijd vergeet.

– 2 boeken lezen
Ik wil deze maand twee boeken lezen! Maar niet zo maar twee boeken, ik heb natuurlijk ook al uitgezocht welke dat moeten worden. Ten eerste is dat ‘On Top’ van Anna Nooshin, omdat het echt te stom is dat ik die nog steeds niet heb gelezen. Ik ben enorm geïnteresseerd in Anna’s verhaal, omdat ik haar een beetje ken en omdat het lijkt alsof alles wat Anna aanraakt in goud verandert. Ook wil ik daarnaast ‘366 dagen succesvol’ van David de Kock en Arjan Vergeer lezen. Het is een speciale editie voor het schrikkeljaar dat eraan komt, want normaal heet het boek ‘365 dagen succesvol’. Het blijkt een leuk, praktisch boek te zijn dat je goede en makkelijke lessen mee krijgt om wat mee te doen. Een nuchter boek voor persoonlijke groei. Ik was super benieuwd.

– Werkvrije vakantie plannen
Mert en ik zijn sinds 2013 al niet meer op een werkvrije vakantie geweest. Daarmee bedoel ik dat we niet het land uit zijn geweest, zonder dat het iets met werk had te maken. Natuurlijk zijn we op toffe plekken geweest (Miami, hallo! En wat dacht je van de Filipijnen?), maar alsnog hebben we daar niet 100% kunnen loslaten en ontspannen, omdat we daar ook aan het werk moesten. Vandaar dat we heel graag op vakantie willen nadat Mert klaar is met zijn nieuwe serie. Dat zal ongeveer in december of januari zijn, dus het duurt nog even, maar ik wil wel alvast gaan plannen. Kijken naar welk land bijvoorbeeld! Ik zat al te denken aan Jamaica, maar ook aan Bali en Vietnam. Moeilijk hoor. Tips zijn welkom! Ik wil mega graag naar zo’n resort waarbij je niet hoeft na te denken en enkel kan genieten van de zee, de zon en de mooie natuur.

– Minder schuldgevoel (wanneer ik minder plaats)
Ik denk dat we nu wel kunnen stellen dat ik niet alleen maar fulltime YouTuber/blogger ben. Hoewel de afgelopen maanden veel mensen me hebben verteld dat ik mezelf geen zangeres mocht noemen, ben ik nu toch wel erg vaak bezig met muziek en weet ik zeker: hier wil ik mee door. Dat zorgt er dus voor dat ik mijn tijd moet verdelen tussen YouTube, bloggen én muziek. Daardoor moet ik op de een of andere manier toch minderen in hoeveel ik kan produceren en plaatsen en dat ben ik al een klein beetje aan het doen.

Zo zijn we Teske & Co gestart: een serie die me natuurlijk ook tijd en moeite kost, maar waarbij de productie en editing vooral terecht komt bij Saske & Alwin. Ook ben ik ander soort artikelen gaan schrijven. Reviews kosten altijd veel tijd van te voren, doordat je veel foto’s moet maken, alles moet swatchen en moet testen. Ik heb het gevoel dat mijn artikelen nu wat meer gefocust zijn op de tekst die erin staat en wat ik vertel. Jullie zijn over het algemeen ontzettend supportive en daar ben ik ongelofelijk blij mee, maar ik merk wel dat ik me zo nu en dan schuldig voel als een artikel wat later online komt, of wanneer ik even een dagje wat minder post. Daar wil ik vanaf, want ik weet ook dat ik mijn uiterste best doe om alles zo goed mogelijk te doen. Natuurlijk zou het fijner zijn als ik slechts een van de drie dingen zou kiezen, want dan zou ik me daar voor 100% op kunnen focussen, maar ik wil niet kiezen. Ik ben nu eenmaal een duizendpootje.

– Sinterklaas en Kerstmuziek luisteren
Ik ben geen grote liefhebber van het Sinterklaasfeest: ik heb veel meer met de gezelligheid rondom Kerstmis. Toch vier ik dit jaar Sinterklaas met een paar vrienden (we kopen cadeautjes voor elkaar en schrijven een gedicht) en daarom wil ik nog wel even in de stemming komen met wat muziek. De enige Sinterklaasmuziek die ik écht leuk vind, is die van de Hulpsinterklaas. Dat is een film van een hele tijd geleden, met Henk Temming. Er is ook een cd van met een heleboel leuke liedjes. Die wil ik dus veel luisteren en daarnaast wil ik natuurlijk ook flink in de gezellige stemming komen met een berg aan Kerstmuziek. Yay!

Zo, en dat zijn mijn goals voor deze maand november. Wat zijn de jouwe? Ik ben benieuwd!

45 reacties

 • Antwoorden merve 8 november 2015 om 19:15

  Wat ik me afvraag is hoezo zou je jezelf geen zangeres mag noemen

  • Antwoorden nienke 15 november 2015 om 20:52

   Ja dat vraag ik me ook af!

 • Antwoorden iris 5 november 2015 om 23:01

  Heey teske,
  Ik ben sinds kort vegetarier, super leuk en voel me dr ook goed bij. Alleen is het eten met mn ouders en zusje een probleem. Zij eten nog wel gewoon vlees en als we macaroni eten met saus zit daar altijd vlees door. Hoe deed jij dit toen je nog thuis woonde?

 • Antwoorden iris 5 november 2015 om 22:57

  Mijn goals? Simpel ik ben net begonnen met een youtube kanaal vojago. en daar wil ik graag veel aandacht aan besteden

 • Antwoorden Naomi 5 november 2015 om 15:25

  Ik ga ook echt beginnen met kerstmuziek luisteren! Lekker goed in de sfeer komen.

  x

 • Antwoorden Yentl 5 november 2015 om 11:38

  Mijn goal is om 100% mezelf te zijn en me niet te laten beïnvloeden door anderen. Ik moet eens leren om trots te zijn op wie ik ben en me niet te veranderen voor anderen.
  Ik vind jouw blog super en ik wil je absoluut geen schuldgevoel geven, maar soms mis ik wel eens een review van een beautyproduct (of andere dingen). Ik vond jouw reviews echt leuk!

 • Antwoorden dresses and daisies 5 november 2015 om 10:49

  Ik ben nu ook een beetje door mijn winterdip gekomen. Weer was de laatste tijd ook iets vrolijker, dus zal er wel iets mee te maken hebben.

 • Antwoorden Mo 5 november 2015 om 10:05

  Blijf het bijzonder vinden dat je dingen als “een boek lezen” of “een vakantie boeken” echt als doelen kan stellen. Bedoel ik overigens niet negatief! Vaak stellen mensen doelen die betrekking hebben op negatieve dingen of zaken die nu eenmaal moeten, maar jij benadert het op een positieve manier. Leuk!

 • Antwoorden Laura 5 november 2015 om 08:35

  He Teske!

  wij zijn vorige jaar in Maleisië geweest. Het is een land wat van alles wat heeft!
  Een levendige, maar authentieke aziatische stad (Kuala Lumpur), echte jungle met veeeel insecten en ook groter wild live (Taman Negara), prachtige bergen en thee plantages (Cameron Highlands), creatief eiland met veel street art (Penang) en als klapper een praaachtig bounty strand, waar je niets hoeft en alles mag (Perhentian)!
  Echt een heerlijk land! Verder vind ik dat je, je zowel blogger, vlogger, zangeres én inspirerende vrouw mag noemen! Je bent een topper :) !
  Liefs!

 • Antwoorden Saskia 4 november 2015 om 23:22

  Veel landen in de Carribean zijn tof maar Cuba en dan met name Holguin is wel echt een aanrader! Vooral nu nog zonder westerse invloeden is het echt bijzonder daar. Over een paar jaar is het heel anders daar dus nu perfecte tijd om te gaan. Genoeg mooie resorts en erg veilig. Ik ben dit jaar ook in januari geweest, perfecte zon relax vakantie!

 • Antwoorden MindOfMine 4 november 2015 om 22:41

  Als je naar een mooi droomparadijs wil in een relaxed resort kan ik je twee opties geven: Mexico en dan het Royal Catalonia Tulum resort of de Dominicaanse Republiek en dan de Majestic Elegance. Bij beide landen heb je opties om de natuur buiten het resort te verkennen, waarbij je in Mexico nog redelijk makkelijk met een auto kan rondrijden en bij de Dominicaanse je toch voor georganiseerde excursies moet gaan. Al kun je voor die optie natuurlijk ook in Mexico kiezen.
  Beiden heerlijke plekken om volledig tot rust te komen en helemaal in de watten gelegd te worden. Ben benieuwd wat je uiteindelijk kiest!

 • Antwoorden Jinn 4 november 2015 om 22:09

  Wat een heerlijk artikel weer, echt mooi om te lezen dat de meeste van je vorige goals bereikt zijn. Misschien moet ik ook maar eens goals gaan bedenken voor mezelf want zoals ik nu leef kan echt niet. Ik ben een chaoot, heb nergens regelmaat en overal schuldgevoel. Het is dus heel herkenbaar, en dan kan k wel zeggen neee je moet geen schuldgevoel hebben! Maar dat is niet helemaal terecht van me om te zeggen hihi. Ikzelf heb niet alleen schuldgevoel naar mijn blog lezers want zoveel heb ik er nog niet eens hahha, maar vooral naar mezelf omdat mijn blog iets is waar ik van hou en ik het toch links laat liggen in de stress. Daarnaast loop ik steeds achter met het lezen van andere blogs, en ook de jouwe. Daar baal ik dan ook weer van! Gelukkig nu eventjes de tijd voor genomen om je nieuwe artikel te lezen <3 ook je video's moet ik weer even allemaal inhalen, vooral Teske & co want ik heb alleen de eerste gezien en vond hem awesome :D P.S. awesome single <3

 • Antwoorden Stella Tersteeg 4 november 2015 om 21:06

  Hee Teske, ik zou ipv Jamaica naar de Dominicaanse Republiek gaan! Ik ben daar afgelopen zomer geweest en het is er echt paradijselijk mooi en je loopt constant in een droom. Wat ik er ook indrukwekkend vond en wat een beetje ewn cultuurshock veroorzaakte was de excursie door het binnenland, waarbij je extreme armoede en ja ook mishandeling van dieren ziet (vooral kippen op de markt). Ik ben zelf ook overtuigd vegetarisch en het deed mij veel zeer, maar helaas is dat in alle landen in het caribisch gebied het geval… Ik hoop dat je mijn advies leest! :-)

 • Antwoorden Frederieke 4 november 2015 om 20:55

  Erg leuk om te lezen! Ik luister al een paar maanden naar kerstmuziek…. oeps… Niet non-stop hoor, dan zou mijn moeder me voor gek verklaren. Je kan in ieder geval wel zeggen dat ik veeeel zin heb in kerst, hehe ♥

 • Antwoorden Merel 4 november 2015 om 20:11

  Als je als maanddoel sinterklaas- en kerstmuziek luisteren hebt, dan moet die werkvrije vakantie er ook wel inzitten.

 • Antwoorden Ella 4 november 2015 om 19:29

  Ik heb maandag een artikel met mijn doelen op mijn blog geschreven! Dus check mijn blog als je geïnteresseerd bent! Mooie doelen weer Teske <3

 • Antwoorden chantal 4 november 2015 om 19:16

  heel belangrijk om ook een keer niet met werk bezig te zijn. misschien kun je proberen met een goede planning te werken, dat je bv doordeweeks gewoon werkt (en dan echt werken en niet ook nog 10 andere dingen tegelijk doen) en dat je dan het weekend ook echt vrij bent? ik zweer bij planningen (nu helaas voor de toetsweek…). succes met het vinden naar een leuke vakantiebestemming, mijn moeder was ook al aan het kijken waar we volgende zomervakantie heen zouden kunnen gaan. ik vroeg me trouwens af, of je nooit meer ‘gewone’ boeken leest. ten tijde van de boeken van de maze runner las je die ook, maar de boeken die je nu wilt gaan lezen zijn geen leesboeken? wil je dat nog wel weer gaan doen?

 • Antwoorden Claire 4 november 2015 om 19:07

  Kerstmuziek luisteren: ik doe met je mee :)

 • Antwoorden Nikki 4 november 2015 om 18:40

  Omg! Er zit een haar in de soep van Sinterklaas! :D

 • Antwoorden Sabrina 4 november 2015 om 17:47

  Ah mooi lijstje! Ik snap het helemaal van het schuldgevoel, maar juist super leuk dat je zoveel verschillende passies hebt! Heel logisch dat je daar tijd aan wil besteden (: En eeuhm, ik luister al naar kerstmuziek sinds augustus, haha

 • Antwoorden My Creative Life - Marìs 4 november 2015 om 17:32

  Mijn november goals zijn er maar 2; alvast kerstcadeautjes kopen zodat niet alles op het laatst hoeft in december waardoor je dingen mss niet meer kunt krijgen. En de tweede is meer lezen! Ook ik hou enorm van lezen, maar doe het echt te weinig. Sinds een week lees ik bijna elke dag weer een stukje in mn boek, en dat wil ik graag volhouden en ook gelijk aan een nieuw boek beginnen als deze uit is!

 • Antwoorden Maureen Stegeman 4 november 2015 om 17:22

  Erg leuke blog weer Teske!

 • Antwoorden Iris 4 november 2015 om 17:21

  November is voor mij de overgangsmaan van het ‘normale’ leven naar het leven met de feestdagen. Volgende week ga ik al naar de kerstmarkt, de boom staat waarschijnlijk ergens in het laatste weekend van deze maand. Erg hè? Ik vind het heerlijk.

 • Antwoorden Margot 4 november 2015 om 16:51

  Fijn dat je wat beter voelde in oktober en je schuldig voelen is helemaal niet nodig!

 • Antwoorden Charile 4 november 2015 om 16:28

  Wat goed dat je het een maand hebt volgehouden! Mooie nieuwe doelen :)

 • Antwoorden Demi 4 november 2015 om 16:17

  Super mooie foto’s Teske!

 • Antwoorden Tessa | typicallytess 4 november 2015 om 15:55

  Lieve teske, voel je ALJEBLIEFT niet schuldig over een blogpost die wat later online komt of iets dergelijks! Ik weet zeker dat mensen liever dingen zien die echt van kwaliteit zijn en inhoud hebben dan een blogpost waarvan we kunnen zien dat het alleen maar is om iets te posten. Je doet prachtige dingen teske, daar kun je trots op zijn!

 • Antwoorden Alicia 4 november 2015 om 15:46

  Goed dat je even een vakantie wilt plannen. Het geeft een enorme rust en verlossing van stress.
  Ik ben al een aantal keren op Bali geweest en het is zeker een aanrader. Het eten is super lekker, alles is redelijk goedkoop en zeker mooie stranden. I love it there!

 • Antwoorden Denise 4 november 2015 om 15:46

  Mooie en inspirerende lijst. Knap hoor, ik doe het je niet na dat Vegan eten!

 • Antwoorden Eline 4 november 2015 om 15:42

  Ik vind het echt super knap van je dat je je hart volgt in de muziek en op je blog. Heel inspirerend om te zien en volgens mij zijn we allemaal zangeressen van binnen, ook al is het maar onder de douche. Ga zo door, ik vind het echt heel inspirerend hoe je je dromen achterna jaagt.

 • Antwoorden Thari 4 november 2015 om 15:16

  Hi Teske! Vakantie tip: de Azoren. Als je er meer van wilt zien, check dan even npo gemist want 3opreis heeft het er 1 of 2 afleveringen geleden over gehad. Doordat het allemaal vulkanen zijn is de grond super vruchtbaar en de omgeving super groen! Echt prachtig!

  X

 • Antwoorden Sofie Katelijne 4 november 2015 om 15:11

  Mooi lijstje! Ik volg je helemaal wat betreft Sinterklaas/kerstmuziek én twee boeken lezen! :D

 • Antwoorden Vivian 4 november 2015 om 14:43

  Dat van die muziek klinkt erg goed haha, ga ik binnenkort ook maar mee beginnen! Overigens vind ik het heel goed van je dat je je zo bewust bent van de druk die je werk op je legt en wat je daaraan kunt doen. Een werkvrije vakantie klinkt heel god, en zeker ook het minder schuldgevoel: probeer er vooral van te blijven genieten.

 • Antwoorden Lindsey Beljaars 4 november 2015 om 14:10

  Mooie goals. Leuk om dit iedere maand voor jezelf te bepalen om dan vervolgens terug te kijken of je het hebt gehaald. Denk dat ik dit maandelijks ook maar eens ga opschrijven!

 • Antwoorden Amy 4 november 2015 om 13:48

  Je nieuwe cover is super! Ga je ook een kerst-cover doen? :) Ben ook dol op kerstmuziek, de sfeer is zo fijn!

 • Antwoorden Kimberly 4 november 2015 om 13:13

  Ik ben op Jamaica geweest, prachtig eiland! Maar wat denk je van de Dominikaanse Republiek? Daar ben ik ook geweest in zo een mega mooi resort zoals jij het wilt. Heerlijk, prachtige omgeving, lekker eten, mooie natuur…

 • Antwoorden Ismay 4 november 2015 om 13:10

  Oh Yes! Sinterklaas en kerstmuziek! Hahah

  • Antwoorden Ismay 4 november 2015 om 13:11

   Nou, ik wilde er nog wat achter typen, maar ik denk dat ik op een verkeerd knopje drukte (oeps!). Anyway’s, ik ben blij om te lezen dat je je weer wat vrolijker en happier voelde, Teske! <3

 • Antwoorden Eline 4 november 2015 om 13:09

  Hee Teske!

  Je hoeft je echt niet schuldig te voelen als een artikel wat later online komt. Gewoon geen tijd stellen aan wanneer een artikel online moet komen. Als je zegt: het komt maandag of dinsdag online dan is dat prima!
  Ik weet niet hoeveel van je volgers precies op die tijd zitten te wachten tot iets online komt, maar ik zelf kijk gewoon 1x per dag of per 2 dagen of je al iets geplaatst hebt en dat lees ik dan :)

  Verder vind ik het super goed van je dat je de Vegan Challenge hebt volgehouden! Ik zou zelf echt niet weten hoe ik dat moest aanpakken, hihi.
  En een vakantie boeken dat moet nu zeker al wel kunnen, dus ik zou gewoon iets super leuks uit gaan zoeken als ik jou was! Heel veel plezier alvast!

  Liefs,
  Eline

 • Antwoorden Fleur Sophia 4 november 2015 om 13:04

  Fijne en positieve nieuwe doelen! En wat leuk dat jullie van plan zijn om lekker op vakantie te gaan! Als je wilt relaxen en toch nog wat wilt zien, zou ik voor Bali of Vietnam kiezen!

 • Antwoorden Marlotte 4 november 2015 om 12:48

  Bali lijkt mij echt een ontzettend fijn paradijsje, als ik de verhalen van anderen mag geloven. Heel knap van je dat je dit allemaal zo goed combineert!

 • Antwoorden Laura | Victoriapourtoi 4 november 2015 om 12:31

  Ik vind dat je het allemaal heel goed doet Teske! Je bent een voorbeeld voor velen en ik denk dat door de eerlijke manier waarop je jezelf hier beoordeeld, ik bedoel: hoe je braaf toegeeft als iets niet werkt of lukt, je alleen maar fier kan zijn op wat je weeral bereikt! Finding Neverland is trouwens een enorm inspirerend liedje, typisch jou!

 • Antwoorden Luna Baggen 4 november 2015 om 12:14

  Mooie doelen heb je voor jezelf opgesteld! Een heel mooi land of naja eigenlijk eiland is Bonaire! Ik ben er zelf 1 keer geweest en het is daar echt prachtig! Heel rustig en er is een ezelfarm waar verwaarloosde ezels worden opgevangen en daar kan je ook heen om rond te rijden (het is een heel groot gebied) zeker even googlen! Het voordeel is trouwens ook dat ze er gewoon Nederlands spreken :) <3

 • Antwoorden Lizzy 4 november 2015 om 12:06

  Wat goed dat je de vegan challenge vol hebt gehouden! Ik begrijp het wel, dat je nu weer kaas en chocolade eet! Als je het zo lekker vind: waarom zou je het laten? Het zijn van die kleine geluksmomentjes. Jammer dat een werkvrije dag hebben niet gelukt is! Maar dat komt vast wel goed! :) Het boek 366 dagen succesvol heb ik trouwens vorige week gekocht! Het is super interessant en inspirerend, en ik vind het ook echt een boek voor jou! En oh, ik wil ook veel sinterklaas en kerstmuziek gaan luisteren!

 • Antwoorden Jennifer 4 november 2015 om 12:02

  Geen schuldgevoel krijgen wanneer iets pas later post of iets dergelijks, de kracht achter je content moet zijn dat je er tevreden over bent en het goed is, dan leest het ook fijn :) Niet over stressen; zelf ‘time’ ik bloggers nooit, ik struin gewoon af naar hun site, om de zo veel uren/dagen en hou daarbij niet in de gaten hoe laat de nieuwe post er op zou moeten staan. Denk dat meer mensen dat op die manier doen.

  PS: Bali is echt een aanrader als je een lekkere bounty-eiland vakantie met prachtige omgeving wilt hebben en een mooi resort!

 • Reageer