Net als vroeger

21 oktober 2015

Vroeger was ik dol op waterverf. Het werd alleen wel altijd een beetje een zooitje, omdat ik niet zo goed was in het mengen van kleuren en vaak druppelde op mijn tekening. Inmiddels had ik al jaren geen waterverf meer aangeraakt, totdat ik steeds vaker bloggers ging volgen die veel met aquarel bezig waren. Er begon iets bij me te borrelen en inmiddels heb ik mijn eigen setje in huis.

Het gereedschap

Ik deed wat onderzoek op internet en kwam erachter dat je niet gelijk een fortuin hoefde uit te geven aan een mooie aquarelset. Iets duurder dan kinderverf is het natuurlijk wel, maar ik wilde wel spulletjes waarvan ik wist dat ik er iets moois mee kon maken. Vandaar dat ik een verfdoos kocht van Lucas, deze om precies te zijn. Ik mis hier en daar wel wat kleurtjes, maar ik kan op zich alles mooi mengen. Als ik merk dat dit echt een grote passie wordt, dan koop ik nog wel een uitgebreidere verfdoos. Voor nu was deze meer dan prima, voor €16,-.

Ook qua penselen was het even een zoektocht. Ik wilde namelijk liever geen penselen met dierenharen, aangezien ik weet dat die niet echt op een zachtaardige manier verzameld worden. Uiteindelijk vond ik deze set, van Da Vinci. Er zaten vier kwasten in met synthetisch haar en dat is voor mij op het moment meer dan genoeg. Ik vind ze ook nog eens ontzettend fijn om mee te werken! Voor de set betaalde ik €13,76.

Ik heb ook een schetsboekje, maar ik kwam ook deze doeken weer tegen in onze berging. Ik heb ze alweer een hele tijd geleden gekocht bij Xenos en ze zijn daar helemaal niet zo duur! De precieze prijs kan ik niet meer terugvinden, maar Xenos is over het algemeen redelijk betaalbaar. Papier werkt iets fijner, maar zo’n doekje is wel super leuk om op te schilderen, omdat je het makkelijker neer kunt zetten of kunt ophangen.

Eerder deelde ik al deze foto met jullie. Zoals jullie zien zijn bloemen een beetje mijn ding. Ik probeer echter wel allemaal verschillende dingen uit, want ik wil mezelf wel ontwikkelen en uiteindelijk hele mooie dingen kunnen maken (dat is altijd mijn doel, met alles). Dit was mijn eerste probeersel, nadat ik de verfspullen binnen had gekregen.

Het proces

Van de week ging ik echter weer even aan de slag met de aquarelverf. Eerst eventjes een goede afspeellijst aan, want muziek speelt echt een grote rol bij creativiteit. Zo werkt dat bij mij, tenminste! Als ik lekker in het wilde weg wil verven, dan is het fijn om wat achtergrondgeluid te hebben. Ik koos voor de Koffiehuis playlist, want die is heel rustig en staat vol met mooie singer-songwriter liedjes.

Ik maakte deze keer drie kleine schilderijtjes, met bloemen natuurlijk als hoofdthema. Dit was de eerste en ik vond hem eigenlijk gelijk wel heel cool! Een mooie vrolijke vaas, vol met bloemen, op een lieflijk roze achtergrond.

Landschappen vind ik nog wel lastig. Over deze ben ik niet compleet tevreden, maar ik vind de sfeer wel heel lekker. Een opkomende zon bij een prachtig, tropisch eiland in de zee. Ik krijg een beetje heimwee als ik dit zo bekijk.

En tot slot een iets abstracter boeket. Ik zag een soortgelijke tekening op internet en wilde ook graag eens zoiets proberen, waarbij de blaadjes de bloemen niet aanraken. Hierdoor krijg je bijna een soort tatoeage-gevoel. Ik ben alleen niet tevreden over het meest linkse blaadje, voor de rest vind ik hem cool gelukt. Ook met de kleurverschillen in de bloemen zelf!

Een nieuwe hobby?

Ik denk dat ik dit echt heel leuk begin te vinden en dat is vrij bijzonder, want ik ben eigenlijk niet zo goed met mijn handen. Knutselen en tekenen vind ik altijd wel tof, maar ontzettend lastig en ik maak er ook nooit iets moois van. Dit gedoe met aquarelverf gaat me voor een mega beginner toch wel goed af (vind ik zelf). Zal ik vaker wat van mijn creaties delen?

85 reacties

 • Antwoorden Vivian 9 november 2015 om 16:22

  Ah ziet er echt heel leuk uit! Ik heb vroeger ook veel geschilderd, maar doe het nu al jaren niet meer haha. Stiekem nog wel een beetje jammer, maar ik vind schrijven echt veel leuker inmiddels.

 • Antwoorden Annika 5 november 2015 om 20:29

  Het is allemaal zo mooi. Waar koop je dat setje eigenlijk? het hoe duur was het ongeveer? Ik ben namelijk dol op tekenen en verven

 • Antwoorden Miriam 25 oktober 2015 om 12:20

  Jaaa, dit vond ik ook altijd zo leuk! Tof dat je er weer mee bezig bent zeg, mooi geworden ook!

  • Antwoorden rianne 4 november 2015 om 06:49

   jaah dit moet je vaker doen

 • Antwoorden Inja 24 oktober 2015 om 15:00

  Het is zo grappig dat iedereen opeens aangestoken lijkt te zijn door waterverf, ecoline en acrylverf (ikzelf ook). Het is zo leuk om mee te experimenteren!

 • Antwoorden Luca 24 oktober 2015 om 09:56

  Heele leuke blog! Zelf ben ik ook steeds meer aan het uitproberen met waterverf en ecoline, omdat het effect bij die 2 altijd zo mooi is! Eigenlijk ziet het er bij waterverf al mooi uit als je gewoon wat slordige lijnen zet vindt ik :) Maar je moet niet vergeten dat het er niet alleen om draait of het resultaat mooi is! Het gaat er vooral om dat je het leuk vindt om te doen, en niet vergeten om het jezelf niet te moeilijk te maken xx Gewoon lekker verven en even alles vergeten

 • Antwoorden Alba 22 oktober 2015 om 23:45

  Hey Teske, wat leuk dat je met aquarel bezig bent! Ik doe het nu al een aantal jaar. Aquarel vind ik een fijn materiaal omdat de kleuren zo helder zijn en het een heel directe techniek is – foutjes corrigeren is bijna niet mogelijk! Het is al door anderen al gezegd, maar het is beter en makkelijker om aquarelpapier te gebruiken. Daar heb je ook nog verschil in, hoe glad het papier is en waar het van is gemaakt, katoen of cellulose. Dat is een beetje uitproberen wat je fijn vindt werken. Qua verf kan ik je aanraden te letten op of er “artist quality” of “professional quality” op staat. Dat betekent namelijk dat ze lichtecht zijn: ze kunnen tegen licht, en zullen daardoor niet van kleur veranderen in de loop der tijd. Natuurlijk zijn die wel weer duurder dan de niet lichtechte “student quality” varianten. En nog een laatste tip, ik vind het zelf fijn om een cursus te volgen, zodat ik feedback krijg en ook echt verder kom met mijn techniek en dingen die ik wil uitbeelden!
  Misschien vind je het leuk om deze tips van mij te krijgen, het hangt er natuurlijk ook van af of je verder wil hiermee! Veel plezier in ieder geval!

 • Antwoorden Jonne 22 oktober 2015 om 21:20

  Wow wat een prachtige schilderijtjes!
  liefs. Jonne

 • Antwoorden Janice 22 oktober 2015 om 20:53

  Wow, ze zijn erg mooi geworden zeg! Zelf vind ik het ook heerlijk ontspannend om creatief bezig te zijn. (:

 • Antwoorden Sanne 22 oktober 2015 om 20:17

  Super leuk!

 • Antwoorden Veralinde 22 oktober 2015 om 15:14

  Heel mooi gedaan!

 • Antwoorden Anneleen 22 oktober 2015 om 12:43

  Wauw Teske, heb je super mooi gedaan!!

 • Antwoorden Denise 22 oktober 2015 om 09:51

  Wauw zeg! Wat zijn die prachtig! Ik wou dat ik zo mooi kon schilderen ^^

 • Antwoorden Fleur Sophia 22 oktober 2015 om 09:00

  Oh wauw, ik vind alles super mooi geworden en bij mij is het nu ook gaan kriebelen, haha!

 • Antwoorden Ilse 22 oktober 2015 om 08:20

  Wauw heel mooi gedaan ! Knap

 • Antwoorden Anne 21 oktober 2015 om 23:21

  O heerlijk, waterverf! Ik gebruik mijn doosje die ik kreeg toen ik nog een kleuter was. Jaren in de kast gestaan en een tijd geleden terug gevonden. Werkt nog perfect :)

 • Antwoorden Sandra(hpw) 21 oktober 2015 om 23:06

  Wat een prachtig begin! Echt, ik vind je werkjes heeeel mooi <3

 • Antwoorden Anne 21 oktober 2015 om 23:04

  Wauw ?super gaaf!

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 21 oktober 2015 om 22:24

  Wauw, mooie schilderijtjes!

 • Antwoorden anna 21 oktober 2015 om 21:39

  Ah wauw, wat een leuk idee die kleine schilderijtjes! Zo kun je inderdaad lekker veel maken en veel experimenteren. Ik zou graag vaker wat van je werk zien!

 • Antwoorden Kelly 21 oktober 2015 om 21:17

  Doet me denken aan je creaties in Robinson! Vind vooral de laatste erg leuk. Ben benieuwd naar verdere creaties.

 • Antwoorden Charlotte 21 oktober 2015 om 20:38

  Super gaaf! Echt heel mooi gelukt!

 • Antwoorden Marleen 21 oktober 2015 om 20:18

  Mooie dingen heb je al gemaakt! Het lijkt me leuk als je ons op de hoogte houdt door af en toe wat creaties te laten zien!
  Ik ben ook ontzettend slecht met mijn handen, maar ik merk wel dat ik er relaxed van word wanneer ik bijvoorbeeld een beetje klieder in mijn schrift, haha. Misschien is aquarelverf ook wel iets voor mij?

 • Antwoorden Amy 21 oktober 2015 om 19:46

  Cute die kleine schilderijtjes! love

 • Antwoorden Marcelina 21 oktober 2015 om 19:00

  Hee Teske,
  Superleuk om te zien dat je creatief bezig bent. Ik schilder zelf ook wel eens, maar ik ben nog veel meer een amateur. Wel ben ik iets creatiever met muziek bewerken. Ik heb deze week een medley gemaakt en daar komt ook jouw nummer in voor. De medley gaat over allemaal nieuwe hits. Als je tijd/zin hebt om hem te beluisteren, dan is hier de link: https://vimeo.com/142897153. Ik weet dat het geen perfecte medley is, maar ik doe het ook maar als hobby ;)
  x

 • Antwoorden Lisa 21 oktober 2015 om 18:56

  Leuk! Ik houd van dit soort creatieve blogposts.
  En je hebt talent! Vooral het landschap vond ik erg mooi. Ik vraag me af hoe lang je ongeveer over 1 schilderijtje doet. Xx

 • Antwoorden Milou 21 oktober 2015 om 17:08

  Het ziet er echt super tof uit! Ik zou willen dat ik zo creatief was, haha:-)

 • Antwoorden Willemijn 21 oktober 2015 om 17:06

  Wat leuk om te zien! Ik wil al héél lang leren aquarelleren, en nu heb ik het eindelijk geleerd op school. Ik vind het superleuk en ga denk ik ook dit verfdoosje in huis halen!Ik bedenk me net iets: misschien wordt je wel zo goed dat je je volgende logo zelf kan maken! Xxx

 • Antwoorden Iris 21 oktober 2015 om 17:03

  Op school kregen we in de eerste een tekenetui met onder andere kwasten en aquarelpotloden. Ik denk dat ik die spullen nog lang niet ga weggooien.

 • Antwoorden BySilke 21 oktober 2015 om 16:52

  Wow Teske, je bent er echt heel goed in! Vaker delen, die handel :D

 • Antwoorden Evelien 21 oktober 2015 om 16:42

  Vind dat eilandje op het schilderij van het landschap erg mooi met die verschillende dieptes groen!

 • Antwoorden Desiré 21 oktober 2015 om 16:39

  Wat mooi! ik schilder zelf ook wel eens maar nog nooit met aquarelverf. Moet ik toch eens doen want vind het effect prachtig. Je hebt talent hoor :) al ben je zelf niet helemaal tevreden ik vind het wel super geslaagd!!

 • Antwoorden Derpina 21 oktober 2015 om 16:28

  Je hoeft je creaties niet vaker te delen.

 • Antwoorden Marielle 21 oktober 2015 om 16:15

  Je hebt talent :-D

 • Antwoorden Eilish (artisticstateofmind) 21 oktober 2015 om 15:49

  Ik vind dit geweldig, maar ik neem er al een paar jaar de tijd niet meer voor. Zo zonde. Ik wil het echt terug brengen in mn leven

 • Antwoorden Lindsey Beljaars 21 oktober 2015 om 15:27

  Wat heb je dit superleuk gedaan Teske, de kleine schilderijtjes zien er echt mega schattig uit!

 • Antwoorden Rowan 21 oktober 2015 om 14:52

  Wow, je bent hier echt heel goed in zeg, echt prachtig!

 • Antwoorden Tamara 21 oktober 2015 om 14:38

  Super creatief! Lijkt me echt iets waar je lekker de tijd voor kan nemen en ontspannen van raakt ;)

 • Antwoorden Babette 21 oktober 2015 om 14:10

  Zelf doe ik het regelmatig, leuk dat jij het nu ook hebt ontdekt!

 • Antwoorden Naomi 21 oktober 2015 om 13:35

  Ziet er gaaf uit! Ik ben alleen niet zo creatief zelf.

  xx

 • Antwoorden Lisanneleeft 21 oktober 2015 om 13:18

  Oeh, wat mooi zeg!

 • Antwoorden Btissam 21 oktober 2015 om 13:11

  Herinneringen van vroeger ! Heel leuk Teske , Door jou heb ik nu weer enorme zin om met verf te spelen ?

 • Antwoorden Tessa | Typicallytess 21 oktober 2015 om 12:56

  wat een goed idee om weer eens aan de slag te gaan met aquarel! vroeger deed ik dat best vaak , maar nu eigenlijk nooit meer… Dit ga ik de komende tijd denk ik weer eens doen! Dankjewel voor de inspiratie Teske :D

 • Antwoorden Marion 21 oktober 2015 om 12:41

  Wauw heel erg leuk gedaan!! Vind het super leuk om te lezen dat je weer een creatieve hobby hebt gevonden. Vond de project creatief artikelen ook altijd heel erg leuk. Door die artikelen ben ik enkele maanden geleden zelf project creatief begonnen. Met als resultaat dat ik nu van mijn blog een creatieve lifestyle blog heb gemaakt. Nog steeds met project creatief maar in een heel nieuw jasje. Hierbij heb ik het vaak over een onderwerp zoals afgelopen keer niet goed genoeg zijn op creatief gebied. Eigenlijk een beetje zoals jou artikel over sorry zeggen, we halen onszelf zo vaak onterecht naar beneden. Vind dat je het heel erg mooi hebt gedaan en super leuk dat je er plezier in hebt.

 • Antwoorden Ilona | Inspiration for you 21 oktober 2015 om 12:36

  Wauw ze zijn echt mooi en leuk geworden! Je hebt talent, als ik dit zo zie lijkt het mij ook wel heel leuk haha

 • Antwoorden Esther 21 oktober 2015 om 12:27

  Hele mooie schilderijtjes zijn het geworden! Ik vind het erg leuk om hiermee bezig te zijn en hierover te lezen, welke bloggers volg jij hierover?

 • Antwoorden Dagenraadblog 21 oktober 2015 om 12:27

  Ha Teske,

  Wat mooi! Je inspireert me met deze mooie blogpost. Ga vooral door, en dit willen we denk ik wel vaker zien!

  Lieve groetjes,
  Siri

 • Antwoorden Lien 21 oktober 2015 om 12:17

  Lieve Teske,
  Wat super leuk dat je bent gaan schilderen! Ik vind de schilderijtjes echt heel erg schattig en inspirerend. Ik ben er zeker voor dat je meer creativiteit laat zien, echt leuk!
  Zelf ben ik opzich best goed, nee wacht erg goed, met potloden. Ik teken erg graag en ga ook snel verder met schilderen. Heb laatste een schildersezel voor mijn verjaardag gekregen van mijn lieve broers.
  Ga zo door!
  Liefs Lien

 • Antwoorden Tamara 21 oktober 2015 om 12:16

  Wat ziet dat er schattig uit en ik krijg bijna ook gelijk zin om mee te doen haha :)

 • Antwoorden Saskia 21 oktober 2015 om 12:02

  Hoi Teske,

  Wat ontzettend leuk dat je hiermee begonnen bent! Aquarel is een prachtige verfsoort, waar je enorrrm veel leuke effecten mee kan bereiken! (al eens geprobeerd om eerst met heel veel water het papier nat te maken en vervolgens met de verf daarin, dan gaat het superleuk vloeien en krijg je allerlei leuke effecten) Ik wilde alleen ook even zeggen dat aquarelverf op doek niet echt een goede combinatie is en ik niet weet hoe lang dit goed zal blijven. Het is namelijk zo dat als je op papier aquarelleert de verf echt in het papier trekt. Zo te zien werk je met doeken met een voorgeprepareerde gessolaag, dit betekent dat de aquarelverf op het doek blijft liggen en veel langer zal moeten drogen dan op papier. Het zal ook veel kwetsbaarder zijn dan op papier. Door het te fixeren en af te lakken zal het langer goed blijven, dit moet je echter pas doen als je het echt heel goed hebt laten drogen! (fixeren kan bij pastelkrijt ook wel met haarlak, ik weet niet of dat bij aquarel ook zo is.) In ieder geval, wees er dus op voorbereid, dat je doeken waarschijnlijk geen eeuwig leven hebben.

 • Antwoorden Renate 21 oktober 2015 om 11:57

  Wat super schattig schilderijtjes. Waterverf vind ik een hele bijzondere verf en aparte techniek. Ik vind met waterverf werken ook super fijn en heb er al enig wat ervaring mee. Mijn leerlingen (bij het vak bv) geef vaak de volgende tips, misschien heb jij er ook wat:
  – Gebruik papier dat speciaal bedoeld is voor aquarelverf. Je ziet dat de het canvas alle verf opzuigt.
  – Wissel af van transparantie (veel en weinig water). Begin licht en bouw naar donker op.
  – De truc bij waterverf is naar eigen zeggen wachten. Wachten tot de laag droog is.
  – Of schilder juist nat in nat. Ik vind het prachtig als twee kleuren in elkaar overvloeien.
  – Gebruik geen witte verf, maar gebruik het wit van het papier. Laat plekken open om reflectie van licht te creëren of meer diepte te

  Als je echt de smaak te pakken krijgt dan zal ik zeker overstappen op een iets duurder merk. Je merkt zoveel verschil in kwaliteit. Je schilderingen zullen nog meer diepte krijgen. Ik zelf heb van het merk Van Gogh. Ik vind het super dat je creatief bezig bent. Ga zeker nog meer maken en showen. Daar wordt ik blij van :D

 • Antwoorden floor 21 oktober 2015 om 11:54

  Mooi zijn ze geworden<3 een leuk projectje voor de herfstvakantie xx

 • Antwoorden Bonjoura - Betaalbare sieraden en meer 21 oktober 2015 om 11:38

  dat is heel leuk gedaan

 • Antwoorden Iris 21 oktober 2015 om 11:37

  Heel tof gedaan! Ik overweegde het al een tijdje om ook te beginnen met waterverven, en door dit artikel zou ik meteen naar de winkel willen rennen voor een waterverfset. Vaker doen, echt heel leuk om te lezen <3

 • Antwoorden Annelies 21 oktober 2015 om 11:22

  Wat leuk! Ik ben toevallig ook pas aan het waterverven geslagen. Ontzettend leuke bezigheid.

 • Antwoorden Anouk 21 oktober 2015 om 11:20

  Eh, wauw, dat kun je mooi zeg!

 • Antwoorden :) 21 oktober 2015 om 10:51

  Leuk! Ik vind vooral de vaas met bloemen erg mooi! :)

 • Antwoorden Mariska 21 oktober 2015 om 10:41

  Echt ontzettend leuk! En wat een mooie foto’s heb je er van gemaakt.

 • Antwoorden Jennifer 21 oktober 2015 om 10:40

  Ziet er goed uit! Zeker voor een beginner!

 • Antwoorden Sabrina 21 oktober 2015 om 10:40

  Wauw, die zijn goed gelukt zeg!

 • Antwoorden Suzanne 21 oktober 2015 om 10:30

  Leuk zeg! Ik vind dat je mooi bloemetjes kan schilderen, ook met diepte en zo.

 • Antwoorden Eline | Simply Handwritten 21 oktober 2015 om 10:30

  Ziet er mooi uit Teske! Leuk dat je dit deelt :)

 • Antwoorden Eline 21 oktober 2015 om 10:16

  Wat super leuk Teske! (Geen idee of je het nog weet, maar je deelde ooit bij je monthly blogtips een blogpost van me waarin ik ook waterverf creaties liet zien)
  Ik gebruik Van Gogh waterverf, die verf is zó enorm fijn! Nog wel iets duurder dan wat je nu hebt, maar je merkt het ook echt :) Van mij mag je wel vaker dit soort dingen delen hoor! Vind ik heel leuk! (Dat landschap is echt prachtig)

 • Antwoorden Sophie 21 oktober 2015 om 09:53

  Wauw, superleuk!

 • Antwoorden Hilde 21 oktober 2015 om 09:46

  Wat leuk dat je weer dingen oppakt die je vroeger leuk vond! :D Je hoeft geen perfecte dingen te maken als je creatief bezig bent ;) Dat is wel iets wat ik vaak moeilijk vind, perfectionistisch als ik ben haha :p maar als het me wel lukt om dat los te laten heb ik vaak meer plezier (omdat ik relaxter bezig ben) en ben ik ook blij met het resultaat :) om er maar even een lekkere cheesy quote in te gooien: het gaat om de reis, niet om de bestemming :)
  Heb je ook wel eens met aquarelpotloden gewerkt? :)
  Ik zou het leuk vinden om vaker je creatieve creaties te zien op je blog! :)

 • Antwoorden Margot 21 oktober 2015 om 09:36

  Wat leuk om te zien! Ik kan echt niet schilderen, maar vind het leuk om jou creaties te zien.

 • Antwoorden Julia 21 oktober 2015 om 09:36

  Wat onwijs leuk! Dit dit ik vroeger zó vaak, het begint bij mij nu ook weer helemaal te kriebelen, maar gun er mezelf geen tijd voor.. Misschien toch maar eens een middagje vrij nemen en mijn aquarelverf weer eens uit de kast halen!

 • Antwoorden Hanne 21 oktober 2015 om 09:23

  Ooh, ik wil echt weer eens beginnen met schilderen! Vroeger schilderde ik altijd met acryl (werkt heel fijn want het droogt snel en je kunt meer laagjes over elkaar doen), maar aquarel geeft ook een heel mooi resultaat :) Oh ja, en op YouTube vind je heel veel tutorials met aquareltechnieken!

 • Antwoorden lotje29 21 oktober 2015 om 09:17

  Cool! Ik zou dit ook wel willen! Jammer genoeg ben ik de laatste paar maanden niet echt zuinig met m’n geld omgegaan en begin ik een beetje blut te raken. Ik ben wel weer begonnen met gewoon teken, ik ben nu bezig met een portret. Ik kan het niet echt goed ofzo, maar ik vind het super leuk om te doen! En door te oefenen kun je alleen maar beter worden!

 • Antwoorden Jamey - Beauty Unboxing 21 oktober 2015 om 09:13

  Leuk zeg zo creatief bezig zijn!

 • Antwoorden Danielle 21 oktober 2015 om 09:12

  Oh die bloemetjes vind ik vooral mooi geworden! ik kan zelf nog geen cirkel tekenen dus ondanks dat ik wel graag een beetje doodle laat ik dit niet openbaar ergens zien ;)

 • Antwoorden Denise 21 oktober 2015 om 09:09

  Ah super leuk! Ik vond verven vroeger ook zo tof, misschien dat ik het toch weer eens op ga pakken <3

 • Antwoorden Lizzy 21 oktober 2015 om 09:01

  Een nieuwe leuke hobby vinden is altijd leuk! Je hebt echt mooie schilderijen gemaakt! Heel knap! Vooral het schilderij met het eiland vind ik prachtig! Geweldige foto’s trouwens! Mijn complimenten! :)

 • Antwoorden Luna 21 oktober 2015 om 09:00

  Wauuww! Ik vind de schilderijtjes super mooi! Het lijkt me echt leuk als je je creaties vaker deelt! <3

 • Antwoorden Bianca 21 oktober 2015 om 08:52

  Waaauw die zijn mooi geworden zeg! Het gaat je zeker goed af als dit je eerste keer is! Sprakeloos whahah! X

 • Antwoorden Frances 21 oktober 2015 om 08:42

  Wauw Teske! Ik zou willen dat ik zo creatief was. Lijkt me heerlijk!

 • Antwoorden Eline 21 oktober 2015 om 08:13

  Ze zijn echt zo mooi. Waterverven vind ik zo leuk om af en toe te doen. Wij deden het laatst op school en toen dacht ik, dit wil ik thuis ook doen. Het doek met de bloemen vind ik echt heel erg mooi!

 • Antwoorden Kim 21 oktober 2015 om 08:12

  Heel mooi geworden! Jij bent ook altijd zo creatief

 • Antwoorden Lucinda Huijskens 21 oktober 2015 om 08:10

  Mooi hoor!
  Ik vind het ook altijd zo leuk om creatief bezig te zijn, maar heb er geen tijd voor met mijn studie :(

 • Antwoorden Dagmar 21 oktober 2015 om 07:40

  Wat superleuk dat je hiermee bezig bent gegaan, echt een mooi eindresultaat heel leuk om te zien!

 • Antwoorden Marlotte 21 oktober 2015 om 07:30

  Wauw, ik vind je ‘uitprobeersels’ heel gaaf geworden! Vind vooral die vaas met bloemen heel tof! Hmm, nu gaat het bij mij ook weer kriebelen om de aquarelspullen uit de kast te trekken. Ja, leuk dat je dit met ons deelt. Dankjewel!

 • Antwoorden Nelleke 21 oktober 2015 om 07:30

  Leuk! Je hebt er zeker wel aardigheid in, zo te zien :) Ik denk dat het nog mooier wordt als je het op papier gebruikt. Waterverf is eigenlijk niet gemaakt op op (linnen) doek te schilderen. Het heeft een oppervlak nodig waar het in kan trekken en mooi kan blenden :)

 • Antwoorden Daphne 21 oktober 2015 om 07:07

  Oeh, leuk om te zien. Ik krijg ook de kriebels om een kwast en doek te pakken en aan het werk te gaan! Ik heb volgende week vakantie, dus wie weet!

 • Antwoorden Grim&Glam 21 oktober 2015 om 06:16

  Wat zijn ze mooi geworden. Ik vind het ook heerlijk ontspannend om soms gewoon creatief bezig te zijn. Schilderen, tekenen, zelfs kleurplaten kleuren, haha.

 • Reageer