De bohemian stijl

30 september 2015

Er is een stijl die me al jaren aanspreekt, maar het toch niet wint in mijn kledingkast of interieur. Het is de ‘bohemian’ stijl, oftewel de stijl met invloeden van zigeuners, reizigers, hippies, ‘het vrije leven’ en Indianen.

De boho stijl komt altijd terug, wanneer ik naar inspiratie zoek voor in mijn huis of voor de kleren aan mijn lijf. Toch heeft de bohemian stijl het nooit kunnen winnen van mijn ‘stoere’ kleding en gaat het afgezien van hier en daar wat invloeden nooit verder dan dat. Ook voor in huis vind ik het bohemian gevoel helemaal geweldig en lijkt het me heerlijk om een soort paradijsje voor mezelf te creëren in die stijl. Tot nu toe is het nooit gebeurd en ik weet ook niet of het nog gaat gebeuren, maar inspiratie op doen doet een mens goed. Mij in ieder geval wel! Bereid je dus voor op een heleboel inspiratie in deze sferen en ik hoop dat jullie net zo betoverd raken als ik.

Bohemian interieur

Bij deze interieurstijl is het, denk ik, wel de kunst om je huis niet mega rommelig te laten ogen. Een georganiseerde rommel, om het zo maar te zeggen. Het hoort er namelijk wel een beetje bij dat je veel spullen hebt liggen, maar zoals je hier op de foto linksboven ziet hoeft dat natuurlijk ook niet altijd zo te zijn. Wat me vooral aanspreekt zijn de vele kussens, de kaarsjes en de leuke kleedjes. Ik ben wel iemand die niet van een kleurenexplosie houdt, dus ik vind hier de foto linksboven ook het mooist.

Bron rechtsboven
Bron rechtsonder

Dit is allemaal al iets meer georganiseerd en het zijn hier en daar ook hele simpele invloeden die het zo ‘boho’ maken. De gordijntjes, bijvoorbeeld. En wederom de bedrukte kussens en dekentjes. Ook de keuken vind ik ontzettend schattig, maar zoiets zou helaas niet kunnen in het huis waar we nu wonen.

Bron rechtsboven
Bron linksonder – Bron rechtsonder

Deze kamers en plekken zijn allemaal al iets ‘cleaner’, maar hebben alsnog die bohemian feel. Vooral de tuin linksboven lijkt me meer dan geweldig om te hebben en ook de kamer met de grote ramen en de kat linksonder maakt me super vrolijk. Daar hebben we wederom de vele planten (yay!) en kleine dingetjes zoals de romantische poef en het Oosterse tapijt geven het die typische stijl.

Nu zijn dit soort foto’s wel heel leuk en inspirerend om naar te kijken, maar ik vind het altijd wel heel overweldigend. Waar moet ik beginnen als ik zelf zo’n huis wil inrichten? Vandaar dat ik ook vaak zoek naar losse accessoires en decorstukken.

Bohemian decor

Bron rechtsboven
Bron linksonder – Bron rechtsonder

Van dromenvangers heb ik altijd gehouden en deze varianten vind ik ontzettend lief en romantisch. Ook het idee van de takken aan de muur waaraan je dan je sieraden hangt vind ik cool! Zoiets lijkt me nog best wel makkelijk uit te voeren en mocht ik er nou toch te lui voor zijn, kan ik ze altijd nog kant en klaar kopen. Deze twee varianten zijn namelijk gewoon te koop! Met veel kaarsenhoudertjes verzamelen ben ik nu al bezig, dus dat komt wel goed.

Bron rechtsboven
Bron linksonderBron rechtsonder

Het idee linksboven heb ik al vaker gezien: een stuk stof ophangen bij je bed, als een soort vervanging van mooi behang. Het geeft het gevoel alsof je in een soort tent zit en als een mooi stuk textiel hebt, dan kan het echt heel tof zijn. Ook de andere ideeën die je hier ziet vind ik tof en je kan ze ook allemaal zelf maken! Ik ben vooral ook fan van de edelstenen, daar ben ik al een klein verzamelingetje van aan het maken voor mezelf.

Bron linksonder

Ik vind dat Vera zo’n onwijs mooie lamp heeft hangen in haar kantoor! Je ziet ze hier in een gekleurde versie en dan ook iets kleiner. Een hangmat wil ik al jaren en ik had er ooit een in mijn oude slaapkamer, maar daar was de kamer eigenlijk veel te klein voor. Voor het beschilderen van plakken hout ben ik iets te slecht met mijn handen, maar het ziet er wel ongelofelijk schattig uit. En die edelstenen in touw zou ik wel zelf eens kunnen proberen te maken! Volgens mij is het een hele mooie decoratie voor tegen een witte muur.

Demi in bohemian stijl

Ik denk dat Demi Lovato degene was die me nieuwsgierig maakte naar de bohemian stijl. Rond 2012 verscheen ze opeens heel vaak in lange kimono’s, geweldig bedrukte jurken, veertjes in haar haar en mooie hoeden. Hierdoor raakte ik geïnspireerd en ben ik zelf gaan zoeken naar allerlei andere mensen die deze stijl droegen. Grappig hè? Ze inspireerde me om mijn haar te verven, maar ook op deze manier.

Bohemian kledingstijl

Deze plaatjes hierboven maken me week van binnen. Ze geven me zo’n vrij reizigersgevoel! Ik ken maar weinig mensen die zich daadwerkelijk op deze manier kleden en dat vind ik jammer, want ik vind het ook een hele flatterende kledingstijl. Ik kan zelf die zachte kleuren iets minder hebben, maar het bordeauxrood wat je vaak terugziet past wel heel goed bij mijn huid en haarkleur.

Outfit door pxkin

Ik vind deze outfit wat te heftig voor wat ik zelf zou dragen, maar daarbuiten vind ik hem wel prachtig. Alles kleurt perfect bij haar uiterlijk en hoewel het wat veel sieraden zijn (hoort wel een beetje bij de boho stijl), vind ik alles wel heel mooi bij elkaar passen en ben ik vooral fan van de arm cuffs wat hoger om haar arm heen.

Outfit door Nicole

Dit is wel iets dat ik zou dragen! Leuk ook om te zien dat deze stijl bij heel veel verschillende mensen kan passen. Ik ben sowieso dol op deze kleur in kleding en wederom is de ketting een mooi pronkstuk. Ik wil op zoek naar zo’n jurkje voor in de herfst!

Outfit door Adriana

De bohemian stijl hoeft natuurlijk echt niet altijd met jurkjes of rokjes gedragen te worden! Deze outfit is daar een mooi voorbeeld van. Hoewel ik dit ook weer iets weg vind hebben van de cowboy stijl, sluit het nog steeds goed aan bij het avonturiers/hippie-gevoel. Iets stoerder!

Outfit door Alexandra

En deze outfit bewijst maar weer dat de stijl ook niet altijd kleurrijk hoeft te zijn. Het is wat subtieler, maar door de versiersels en cut-outs in de jurk vind ik ook dit er zeker bij passen. Goede hoed erbij en gaan! Ik vind dit meisje trouwens echt mooier dan mooi.

Outfit door Jamie

Hoe leuk: tijdens mijn zoektocht kwam ik dit Nederlandse meisje tegen! Hier kan je een jasje zien dat veel terugkomt in de boho stijl. Ik weet niet of ik ‘m zelf zou dragen, maar altijd als ik hem op iemand anders zie vind ik het cool. In combinatie met de bruine hoed krijgt het een earthy feeling en daar sluit de omgeving waarin ze zit natuurlijk ook goed bij aan.

Mijn boho stijl?

Ik heb voor de grap eens gekeken naar dingen die in mijn kast hangen die aansluiten bij deze stijl, maar het was toch een beetje teleurstellend. Het jurkje links zie je niet zo goed, maar die past er wel een beetje bij. Hij is van Forever21 en ik draag hem niet zo vaak, omdat ik hem net iets te kort vind. Boven een kort broekje is hij wel top! En links vond ik mijn haar wel een beetje een bohemian vibe hebben (of komt het door de veel te leuke schommel waarop ik zit?).

Bohemian haarstijlen

Bron links

Misschien nog wel het allerleukst vind ik de bohemian haarstijlen. Wilde lokken vol met vlechtjes en slag. Helaas heb ik altijd het gevoel dat mijn haar hier iets te dun en futloos voor is, maar ik maak wel al heel regelmatig vlechtjes in mijn haren. Dat vind ik altijd een speels effect geven! Hier vind ik links het kapsel met het sjaaltje ontzettend mooi. Zo eentje wil ik ook kopen om mee te spelen!

Deze kapsels laten zien dat je haar niet altijd volledig los hoeft te hangen om die boho vibe te creëren. Links zit het haar echt in een staart en rechts is het half opgestoken. Helaas is mijn haar niet zo lang als dat van de meiden hier op de foto’s, maar ik kan wel eens experimenteren met de vlechtjes in combinatie met haar dat vast zit.

Ook een grote liefde van mij: veer-extensions. Helaas heb ik nog niet echt makkelijk diervriendelijke veerextensions kunnen vinden. Bij veel weet je namelijk niet de bron en kan het dus zomaar zijn dat de vogels er speciaal voor gefokt worden om daarna leeggeplukt te worden voor hun mooie veren. Als iemand tips heeft: shout, please!

Bron foto’s

Als je klikt op de bron van deze foto’s dan zie je drie prachtige haartutorials van dit meisje. Ik vind de foto links echt helemaal fantastisch, met de vlecht die vanaf haar hoofd doorloopt in haar vlecht. Te gek! Ik ga dit zelf nooit zo netjes kunnen maken (maar eigenlijk is het rommelige ook wel weer de charme van boho-haarstijlen), maar proberen wil ik het wel.

Bron linksBron rechts

Met accessoires kan je bij deze stijl dus ook prima los. Links is vrij rustig: een gebloemde sjaal of hoofdband in het midden van het haar, in combinatie met een half opgestoken kapsel. Rechts is wat uitbundiger, met meerdere mooie veertjes aan een gevlochten band. Die rechter kan je trouwens kopen op Etsy als je op de bron klikt!

Shop er op los

New Look (€24,99) – Boohoo (€23,-)
Asos (€35,55) – Free People (€60,89)

Ik kon de blogpost natuurlijk niet afsluiten zonder jullie wat tips te geven over items die je alvast kan kopen op het internet als je net als ik helemaal verliefd bent geworden op deze stijl. Ik vind deze allemaal prachtig, met name die van Free People. Ik vind die alleen stiekem een beetje prijzig, daarom heb ik er ook wat meer budgetproof opties bij gezet.

Asos (€14,22) – Asos (€49,76)
Boohoo (€18,-) – Boohoo (€11,-)

Ik hoop dat ik zo’n broek als hierboven nog eens naar buiten aan durf te trekken, want eigenlijk vind ik zulke broeken wel heel stoer. Hetzelfde geldt voor de hoofdbandjes. Ik ben er dol op, maar op de een of andere manier durf ik zelf nog niet zo goed.

Merel in Wonderland

Merel in Wonderland is een van de beste interieurshops op dit gebied en ik droom hier vaak weg bij de mooiste items. Ik ga er toch maar eens bestellen, want ik denk dat ik prima decoratie-dingen in mijn interieur zou kunnen verwerken. Hoe tof is bijvoorbeeld deze lamp?

Zo. Ik ben wel weer een beetje uitgepraat over boho. Ik vond het super leuk om eens zo’n stijl uit te lichten op mijn blog en hopelijk behalve mezelf ook jullie er een beetje mee te inspireren. Is het iets dat bij jou past?

Als er bij een foto geen bron staat, heb ik de oorspronkelijke bron helaas niet kunnen vinden.

53 reacties

 • Antwoorden Yvonne Aarts 8 augustus 2017 om 18:26

  Hoi Teske.

  Wat ontzettend herkenbaar wat je in dit stuk schrijft! Het is alsof iemand (jij dus) mijn gedachten, meningen, gevoelens en kleine tegenslagen heeft verwoord ❤

  Deze zomer ben ik vrijwel volledig in deze stijl gekleed gegaan: dat kon ook, want ik was in Saint Tropez😉

  Sinds vorig jaar heb ik zelfs een dromenvanger op mijn rug

  Groetjes
  Yvonne

 • Antwoorden Elien 8 juni 2016 om 21:12

  Ik vind het stijltje prachtig! Zo lekker los, georganiseerd rommelig en zo dromerig! Zalig! Ik zoek al méga lang naar een betaalbare, leuke dromenvanger en deze zijn echt echt super mooi! Love it!

 • Antwoorden Babette 26 oktober 2015 om 02:19

  Ik moet er een beetje aan wennen, maar ik vind het wel wat hebben!

 • Antwoorden MindOfMine 12 oktober 2015 om 00:42

  Ik heb nog een tip voor je. Misschien ken je haar al, maar een youtuber/blogger die helemaal into de boho style is, is Christine Kobzeff. Al haar beautyspullen zijn dierproefvrij en ze eet ook vegan. En woont op Hawaii!

 • Antwoorden Ine 3 oktober 2015 om 21:39

  Oooh zo’n leuke blogpost!! Ik hou van de bohemian stijl, maar zelf heb ik ook nauwelijks iets in huis… Dit is zeer inspirerend! Leuk dat je ook verschillende aspecten beschrijft en allemaal vind ik ze even interessant! Hier ga ik zeker mee aan de slag!

 • Antwoorden luna 3 oktober 2015 om 16:19

  ik hou zo veel van deze stijl ik heb dan ook wel haarbandjes en kledingstukken hiervan en ik vind het zo leuk!!!!! leuke blogpost -xxx-

 • Antwoorden Ilona | Inspiration for you 3 oktober 2015 om 14:03

  Zo leuk dit! Ik ben zelf ook erg fan van de bohemian stijl, I love it!

 • Antwoorden Madelief 3 oktober 2015 om 09:50

  Hi, super leuke stijl! Leuk dat je hier wat overgeschreven hebt! X

 • Antwoorden Carmen Verweij 2 oktober 2015 om 23:47

  Dit is zo mijn stijl, I love it <3 leuk die inspiratie!

  • Antwoorden Carmen Verweij 2 oktober 2015 om 23:56

   Ik wil echt weten waar je die leuke kaars houder in vorm van een waterlelie kan kopen, want die is zo onwijs leuk!!

 • Antwoorden Anne 2 oktober 2015 om 16:48

  Ik vond die haarstijlen zó leuk dat ik het meteen zelf ging proberen. Maar het lukte totaal niet.. ik kan bij mezelf bijna geen vlecht maken en al helemaal niet de kant op die ik wil. Ik blijf wel gewoon naar de plaatjes kijken haha!

 • Antwoorden Deisy 30 september 2015 om 21:45

  Ik vind Bohemian kledingstijl echt heel prachtig, maar op een of andere manier zie ik er uit als iemand met een vuilniszak ;-) Hoe graag ik het ook zou willen, deze look ga ik nooit goed voor elkaar krijgen. Dat jurkje staat je trouwens prachtig met je haar op die manier :-)

 • Antwoorden Willemijn 30 september 2015 om 20:31

  Ik vond deze stijl al gaaf voordat het in de mode kwam! Ik ben altijd al een hippie in heart geweest. Alleen vind ik het een beetje tegenstrijdig dat deze stijl gaat om het rommelige, authentieke. De echte hippies droegen desnoods een wollen kleed! Dus hoe mooi ik het allemaal ook vind, het voelt toch een beetje scheef om deze dingen te kopen…
  Maar ik probeer toch wel steeds meer deze kant op te gaan. Want het is zo mooi :) En in huis? Yes please!
  Xxx Willemijn

 • Antwoorden Tamara 30 september 2015 om 20:00

  Deze boho stijl zie ik tegenwoordig ook heel vaak bij Vanessa Hudgens. Zij kleedt zich ook altijd super mooi!

 • Antwoorden Lindsey Beljaars 30 september 2015 om 20:00

  Persoonlijk is het niet mijn ding, althans, niet voor mezelf. Vind het bij andere echt prachtig!

 • Antwoorden Eva 30 september 2015 om 19:45

  Ik vind het ook een hele leuke stijl!
  Vooral kwa kleding en haarstijlen. Die veertjes in het haar. Geweldig!

 • Antwoorden Britt • Annebrittures 30 september 2015 om 19:43

  Jaaa, geweldig dat je Jamie erbij vernoemd. Ik zat al te hopen of ze er tussen zou staan, want haar stijl sluit er mooi op aan! (: (Haar foto’s hebben zelfs dat sfeertje, natuurtalent.) Ik vind dat stijltje wel tof in kleren, maar voor interieur zie ik het liever bij een ander dan bij mezelf. Ik krijg het een beetje benauwd bij die paar voorbeeldjes door alle spulletjes, ik zou een hele chaos in mijn hoofd veroorzaken op die manier, haha. Maar die foto’s waar het minimalistisch is, i like it!

 • Antwoorden Sanne 30 september 2015 om 19:19

  Wat een leuk artikel!
  Ik vind de bohemian stijl wat kleding en haar betreft echt heel mooi!
  Vooral die wavy krullen met zo’n vlecht vind ik echt geweldig! En al die leuke printjes!
  Als interieurstijl vind ik het iets te rommelig, maar een paar mooie items in een verder iets rustiger interieur vind ik wel erg tof!
  Oh en ik heb nog een tip voor je: Er is een engels meisje, ze heet Ella Grace Denton en haar blog heet weneedtolivemore.
  Haar kledingstijl is vaak bohemian-achtig en ze eet volledig veganistisch en ze is net zo met de natuur betrokken als jij (en ik!). Ik vind haar blog geweldig, ben benieuwd wat jij ervan vindt. (haar vriend, Jack Harries, maakt trouwens hele toffe (korte) films. Hem kan je vinden op Jacksgap.)

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 30 september 2015 om 19:03

  Ik ben echt een fan van de bohemian stijl! Ik, zou nu niet alles in die stijl doen, maar zo af en toe een paar dingen vind ik echt superleuk :)

 • Antwoorden Eva 30 september 2015 om 17:30

  IK ♥ VAN DEZE STIJL WAUW

 • Antwoorden Fleur Sophia 30 september 2015 om 17:26

  Ohh ik vind dit zo’n leuk stijltje! Mooie inspiratie foto’s ook!

 • Antwoorden Romy 30 september 2015 om 17:16

  Ik vind het interieur een beetje rommelig overkomen, maar ook heel gaaf! Haar en kleding vind ik helemaal super :) Kan ik me goed in vinden ♥

 • Antwoorden Sher 30 september 2015 om 17:05

  leuk leuk leuk leuk

 • Antwoorden Iris 30 september 2015 om 16:39

  Een bohemian huis zou ik niet willen, aangezien ik mijn inrichting liever zo rustig mogelijk houd. De kleding is wel heel leuk, hoewel ik niet alles zou dragen. Boho haar is wel helemaal mijn ding, alleen dan moet ik extensions gebruiken voor de vlechten.

 • Antwoorden Rowan 30 september 2015 om 15:39

  Ik ben dol op deze stijl! Met name kimono’s vind ik heeerlijk zitten.

 • Antwoorden Dilys 30 september 2015 om 15:35

  Ik vind de Boho kleding stijl leuk, maar de interieurstijl nog veel leuker! Lekker veel printjes, gezelligheid, dekentjes en kussens, ik hou er wel van. En ook wel van dat klein beetje spiritueel achtige met mooie stenen en dromenvangers. Als ik uit huis ga wil ik ook wel zo’n gezellige kamer! Samen met wat vintage dingetjes, dus dat worden veel bezoekjes brengen aan tweedehandswinkels (yay!)

 • Antwoorden Josha 30 september 2015 om 15:22

  Leuk deze stijl! Vooral voor de kleinste details!

 • Antwoorden Christel 30 september 2015 om 14:33

  Is inderdaad een leuke stijl welke ik ook niet veel in mijn kast heb. Wel leuk om af en toe wat boho items te mixen.

 • Antwoorden Sofie Katelijne 30 september 2015 om 14:14

  Alhoewel ik deze stijl op zich heel cool vind, zou ik hem zelf toch niet dragen – staat me niet zo leuk om één of andere reden :)

 • Antwoorden Melisa 30 september 2015 om 14:05

  Ik vind het een hele leuke en mooie stijl, maar niet bij mezelf. De haarstijlen zouden eventueel nog kunnen als ik mijn haren stijl. Ik zou zelf denk ik een paar items kopen om uit te proberen, maar ik denk niet dat het ooit mijn stijl zal worden.

 • Antwoorden Joanne 30 september 2015 om 13:16

  Qua kleding ziet de stijl er leuk uit, maar in huis zou ik dit absoluut niet terug willen zien!

 • Antwoorden Mandy 30 september 2015 om 13:12

  Leuk artikel, ik ben gek op deze stijl en dat met name qua kleding. Zelf puilt mijn kledingkast uit van zulke printjes, ik heb tassen met franjes, meerdere laarsjes met franjes, veertjes en frutsels. En heb laatst ook zo’n bruin jasje gekocht zoals in de outfit van Jamie! Voor het interieur vind ik het ook wel leuk, maar niet volledig – dan zou ik meer voor wat accessoires gaan zoals jij ook laat zien :) En oh, die haarstijlen…Lukte zoiets me maar, haha. Prachtig vind ik het!

 • Antwoorden Tamara 30 september 2015 om 12:13

  Heel leuk stukje! Ik vind de stijl ook echt gaaf!

 • Antwoorden Jessica 30 september 2015 om 11:51

  Wat een leuk artikel, ik heb er zelf niet erg veel van maar vind t wel altijd kei leuk om te zien. En sjees, wat moet dit artikel veel tijd en werk hebben gekost!

 • Antwoorden Ingeborg 30 september 2015 om 11:48

  Ik vind Bohemian heel gaaf, maar dan vooral bij kleding! In huis vind ik het vaak net té.

 • Antwoorden Naomi 30 september 2015 om 11:28

  Ik vind dit ook echt geweldig. Door al die foto’s wil ik bijna weer mijn haar laten groeien!

  x

 • Antwoorden Renate 30 september 2015 om 11:03

  Ik ben dol op de bohemian stijl! Altijd als mensen me vragen wat mijn stijl is antwoord ik altijd met “bohemian”! Ik vind vooral de kleding en haren echt prachtig, maar voor in mijn interieur vindt ik het niet helemaal mijn ding. Er zitten wat mooie dingen tussen, maar ik zou eerder voor Engelse stijl of romantisch of een tikkeltje vintage kiezen, maar in mijn kleding en haren probeer ik altijd een vleugje bohemian toe te voegen! <3

 • Antwoorden Nienke 30 september 2015 om 09:58

  Ik vind bohemian style echt super mooi, maar op de een of andere manier vind ik het bij mezelf niet zo geweldig passen.

 • Antwoorden Annelies 30 september 2015 om 09:57

  Ik ben helemaal verliefd op deze stijl! Lekker vrolijk, fijn en wat een gevoel van vrijheid stralen deze foto’s uit. Daar hou ik echt heel veel van. Ik woon samen in een appartementje met mijn vriendje. Hij is heel erg van het strakke en het design. Onze inrichting is dus meer industrial meets nature geworden. Ook gaaf!

 • Antwoorden Nathalie | insideandout.nl 30 september 2015 om 09:44

  Ik heb er ook al een paar artikelen aan gewijd: bohemian is gewoon fantastisch! Het leukste aan de stijl vind ik dat je, vooral in je huis, spulletjes van je reizen kunt meenemen en die overal gezellig kunt neerzetten. Een georganiseerde mengelmoes. Toch heb ik nog geen grote gekleurde statements in mijn huis gemaakt en blijft het allemaal vooral een beetje natuurlijk ogen.

 • Antwoorden Liselot 30 september 2015 om 09:35

  Ik vind de Bohemen kapsels het allermooiste. Alleen staat het niet zo bij de rest van mijn stijl. Ik snap wel goed dat je dit zo betoverend vindt

 • Antwoorden Stephanie 30 september 2015 om 09:21

  Wauw wat een leuk artikel zeg! Super veel foto’s ter inspiratie! Zelf vind ik de bohemian kleding stijl wel gaaf, maar ik denk dat het echt mijn stijl is haha

 • Antwoorden Sophie 30 september 2015 om 09:19

  Bij mij wint hij wel! Ik kleed me heel vaak heel boho/hippie-achtig, al is het in de winter meestal wel iets classy-er ofzo, in de lente/zomer ga ik helemaal los. Ik woon nog thuis, maar mijn kamer is ook wel al helemaal in de boho stijl, ik heb een hele mooi sprei, een perzisch tapijt en heeel veel boho-achtige accesoires, een gezellige mess. Als ik volgend jaar op kamers ga wordt dit ook zèker de stijl die ik wil doorvoeren!

 • Antwoorden Eline 30 september 2015 om 09:11

  Ik vind het een leuke stijl, maar het is voor mij niet dominant. Ik ga vaak nog voor dingen die makkelijk zijn om te combineren en ook al kan je een geprint boho jurkje prima onder een blazer aan, kies ik toch vaker voor en shirt en een jeans. Voor in huis vind ik het wel heel leuk. Bij mij uit zich het vooral in het back-to-nature thema: houten schalen, stenen potjes en planten. Ook heel cool om te combineren met glas en metaal.
  Wist je trouwens dat je hout niet per se hoeft te schilderen, maar er ook een afbeelding op krijgt met servetten. Ik weet niet precies meer hoe maar mijn moeder deed dit vaak. Het komt neer op het knippen van een servet en dan met lijm en een of andere coating eroverheen. Misschien is dat eens leuk om te proberen! Ons sleutelkastje is zo bedekt.
  Ook is een wandkleed leuk als je je muur niet wilt verven, maar toch iets van kleur, structuur en warmte wilt. Al denk ik wel dat ik de enige ben die zich af vraagt hoe die dingen aan de muur hangen….

 • Antwoorden Mila 30 september 2015 om 09:06

  Ik ken juist best wel veel mensen die zich in Bohemian stijl kleden. Voornamelijk als ze naar festivals gaan.

 • Antwoorden Svenja 30 september 2015 om 07:59

  Ik vind het boho stijltje ook zo leuk, en dan vooral op het gebied van kleding en haar. Afgelopen zomer had ik een aantal items in deze stijl gekocht, maar dat waren toch echt meer zomer items. Voor de herfst lijkt het me nog wel erg tof een mooie jurk in bohemian stijl te kopen! Maar uiteindelijk zou het nooit mijn hoofdstijl worden, ik vind het leuk om af en toe zo een item te dragen!

 • Antwoorden Margot 30 september 2015 om 07:57

  Het is niet mijn stijl, maar ik vind het vaak wel erg leuk om te zien!

 • Antwoorden Denise 30 september 2015 om 07:40

  Ik vind je haar op die foto inderdaad wel een beetje in de Behemian stijl zitten, leuk! :-)

 • Antwoorden Emma 30 september 2015 om 07:37

  Ik ben helemaal gek op bohemian, ik vind de printjes altijd zo onwijs tof!! Maar als interieur zou ik het niet willen, misschien een paar kleine accessoires.

 • Antwoorden Shirah 30 september 2015 om 07:11

  Ja wat leuk! Mijn huis is vol met dromenvangers, boho kussens en lampen. Vooral mijn lampion is favoriet en mijn souvenirs uit Marokko! Veel kleding en accessoires voor in huis heb ik bij de ijhallen gekocht, dus daar zou je ook altijd kunnen kijken. Het wordt alleen nog lastig als ik ga samenwonen, want mijn vriens houdt juist van een minimalistische stijl. Leuk, inspirerend artikel!

 • Antwoorden Anniek 30 september 2015 om 07:09

  Ik vind het Bohemian stijltje ook wel wat hebben! Qua kledingstijl dan, als ik het toe zou passen in mijn huis zou ik he-le-maal gek worden, haha! Net een iets te hoge rommelfactor :) Maar al die leuke zwierige jurkjes en mooie printjes: yes please!

 • Antwoorden Natasja 30 september 2015 om 06:32

  Ik vind het ook een enorme gave stijl! Maar ook hier wint ie niet. Stom is dat eigenlijk dan hè?

 • Reageer