20 levenslessen in 20 jaar

4 september 2015

Ik wilde heel graag nog een video maken die in het teken van twintig jaar worden stond en ik heb het onderstaande ervan gemaakt. Een video waarin ik met jullie twintig levenslessen deel, die ik ook in mijn twintig jaar op deze aardbol heb geleerd. Hopelijk zit er iets tussen wat je zelf kan meenemen in het leven!

25 reacties

 • Antwoorden Vivian 10 september 2015 om 17:34

  Heerlijk om naar te kijken, je hebt echt met alles gelijk! Knap dat je het zo kunt verwoorden, ik vind vooral die van een compleet mens zijn en onzeker mogen zijn heel mooi.

 • Antwoorden Christel 8 september 2015 om 13:14

  Wat een leuke, positieve en gezellig video :-D

 • Antwoorden Anna 6 september 2015 om 20:19

  Een van de levenslessen die ik geleerd heb in de afgelopen 23 jaar is, de beste vriendin je hebt als je 13 bent hoeft niet je beste vriendin te zijn als 23 bent. Mensen veranderen en vriendschappen verwateren, dat is helemaal niet erg. Leuke video! :D

 • Antwoorden Ilona 6 september 2015 om 18:13

  Dit was fijn Teske, dankjewel ! :)

 • Antwoorden Lydie 5 september 2015 om 20:20

  Super leuke video Teske! Mijn levensles: kijk naar de filmpjes van Teske, daar word je pas bij van:) haha! Ik volg je al vanaf mijn 16e, en ben door jou geïnspireerd geraakt om ook een blog te beginnen (wat ik dus een paar weken geleden heb gedaan!)

 • Antwoorden Lisa 5 september 2015 om 13:08

  Heel mooie levenslessen Teske!

 • Antwoorden Jana 4 september 2015 om 22:00

  Wat toevallig, ik heb hier net een artikel over geschreven :D Leuk om te zien hoe anders jij het hebt aangepakt, maar toch zijn er ook dingen die terugkomen. Super inspirerende video, Teske!

 • Antwoorden Amy 4 september 2015 om 18:59

  Leuk Teske, en 100% waar! Ik ben een paar maanden terug ook 20 geworden en ik kan me in veel van je levenslessen vinden. Natuurlijk heb ik ook wat andere levenslessen meegenomen die jij niet hebt genoemd, maar ik kan wel zeggen dat ik het met al jouw 20 levenslessen helemaal eens ben. Vooral dat je gewoon niet leuk kunt zijn voor iedereen. Er zijn AL-TIJD mensen die je niet aardig vinden of iets tegen je hebben. Belangrijk is dat je die mensen geen plek geeft in jouw leven en geen aandacht geeft. Je moet je focussen op de mensen die jou wél leuk vinden.

  Wat ik ook heb geleerd en wat ik zelf heel vreemd vind, is dat wanneer je onzeker voelt, je soms moet doen alsof je zeker bent. Ik ben op een gegeven moment een beetje gaan ‘uitproberen’. Ik deed voor de grap alsof ik mezelf heel goed vond, ik ging expres heel zelfverzekerd gedrag vertonen terwijl ik me zo helemaal niet echt voelde. Juist door te doen alsof kreeg ik het gevoel dat ik het echt was. Mensen weten ook niet dat jij doet alsof, waardoor ze je dus ook gaan respecteren omdat je zelfverzekerd overkomt. Nu moet ik er wel bij zeggen; zelfverzekerd zijn/overkomen betekent niet meteen dat je arrogant bent. Denk aan iemand zoals Maxima, die komt altijd heel zelfverzekerd over en ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die haar arrogant vindt!

 • Antwoorden Iris 4 september 2015 om 18:02

  Helemaal mee eens.

 • Antwoorden Evelien 4 september 2015 om 17:57

  Mooie video! Alleen jammer dat veel lessen lijken op die van Karlie!

 • Antwoorden watersport winkel 4 september 2015 om 17:40

  Leuke video en wat een wijze lessen ;)

 • Antwoorden Julia 4 september 2015 om 16:53

  Mooi filmpje Teske :) Twee belangrijke dingen die ik heb geleerd tot nu toe zijn dat je angst geen drijfveer moet laten zijn. Als je iets eng vindt, maar het eigenlijk toch graag zou willen doen, doe het gewoon! De wereld vergaat niet als het toch niet blijkt te lukken. En als je het niet doet, weet je nooit hoe het uit eindelijk zou zijn. Daarnaast is liefde een van de belangrijkste dingen in het leven. Niet alleen liefde van een eventuele lover, maar ook van je familie, vrienden en zelfs huisdieren.

 • Antwoorden Anoniem 4 september 2015 om 16:45

  Wat een mooie video! En je hebt zo gelijk :) Mijn belangrijkste levensles is dat je nooit, nooit, maar dan ook NOOIT met negatieve mensen om moet gaan. Hoe eng het ook is: zoek andere mensen! Als jij je alleen maar naar gaat voelen door een bepaald persoon, dan is het het niet waard om te blijven. En als je bang bent dat diegene over je gaat roddelen: hij of zij doet dat nu waarschijnlijk ook al!
  En nog eentje: als je geen/weinig zelfvertrouwen hebt, doe dan alsof! Mensen nemen je een stuk serieuzer als ze denken dat jij stevig in je schoenen staat, ook al sta je dat helemaal niet! En langzaam maar zeker zul je ook daadwerkelijk zelfverzekerder worden, alleen al omdat mensen jou als zodanig behandelen.
  En tot slot, als je probeert onderdeel uit te maken van een nieuw groepje, doe dan alsof je er al bij hoort. En dan bedoel ik niet dat je je per se hetzelfde moet gaan kleden (hoewel je dit natuurlijk wel kan doen), maar dat je moet doen alsof je je al op je gemak voelt. En PRAAT! Ook al is dat eng als je mensen nog niet zo goed kent.
  Ik hoop heel erg dat ik hier iemand mee geholpen heb :)
  Liefs

 • Antwoorden jiske 4 september 2015 om 16:44

  je komt altijd met zulke originele video’s echt super leuk!

 • Antwoorden Liselot 4 september 2015 om 16:35

  Dit is echt een leuke en originele video. Een fijne combi van luchtige en serieuze tips en ik ben het met alle 20 eens :)

 • Antwoorden Lilian 4 september 2015 om 16:22

  Goede lessen en fijn dat je ze met ons deelt! :)

 • Antwoorden Derpina 4 september 2015 om 16:12

  Om een of andere reden vind ik dit een hele lieve video. Ik vind het wel knap van je dat je de angst voor het onbekende overwint. Altijd als ik dat probeer hang ik kotsend boven de wc van de zenuwen en blijf ik ook zenuwachtig, waardoor ik niet kan genieten van het moment. Zoals naar Frankrijk rijden, terwijl ik mijn rijbewijs nog maar twee maanden had. Ik kijk er wel goed op terug, het was geweldig om te doen, maar het feit dat ik me lichamelijk de hele tijd niet goed heb gevoeld door de zenuwen heeft het moment zelf wel een beetje verpest. En da’s met alles zo, ik ben het grootste mietje op aarde.

  Slaat die angst/nervositeit bij jou nooit op je lichaam? Als dat wel zo is, hoe ga je daar dan mee om en hoe kom je er vanaf? Zoals met dat Expeditie Robinson, dat zou echt mijn grootste nachtmerrie zijn om aan mee te doen. Ik zou me niet over mijn angst heen kunnen zetten zonder continu ziek te zijn. Dus wat heeft het dan voor zin om het te doen, als ik er toch niet van kan genieten… Nou ja, hoe doe jij dat toch?

  • Antwoorden Teske 4 september 2015 om 16:24

   Ik ben ook altijd ongelofelijk misselijk als ik een uitdaging aan moet gaan. Zoals laatst nog met de persdag van Robinson. Ik heb toen de hele dag alleen maar driekwart broodje gezond naar binnen kunnen werken. Hoe vaker je dingen doet, hoe minder de zenuwen echter gaan overheersen. Zo vond ik interviews en presentaties ook altijd verschrikkelijk moeilijk, maar heb ik daar tegenwoordig minder last van. Als je het blijft uitstellen, blijft het natuurlijk elke keer even spannend.

  • Antwoorden Amy 4 september 2015 om 19:19

   Ik heb ooit een keer inenting moeten halen waar ik zó bang van was dat ik een brok in mijn keel had en kotsmisselijk was. Uiteindelijk was ik degene die vrolijk naar huis ging en het allemaal wel mee vond vallen en de rest voelde zich beroerd.
   Zenuwachtig zijn is helemaal niet zo erg, het is alleen heel erg vervelend. Ik ben altijd zenuwachtig als ik naar de dokter moet, voor welk klein dingetje dan ook. Vaak is er niet aan de hand, maar ik sta altijd te trillen. Als je moet presteren ben je meestal ook nerveus, maar wat ik altijd denk; ik ga er niet dood aan. Wat er ook gebeurd, al sta je met een knalrode kop helemaal voor aap en je weet niet wat je moet zeggen, NOU EN. Ken je die blunder van die voetbalcommentator? Ronald Waterreus stopte in 2004 met voetballen bij PSV, waarna hij bij zijn afscheid aangekondigd werd als Ronald Koeman… Oeps. Zo erg kan het toch niet worden? Dat is een beetje de richting die je moet volgen in je gedachten. Trouwens, hoe ouder je wordt, hoe minder het wordt. Bij mij tenminste. Op een gegeven moment moet je gewoon heel arrogant gaan denken, fantaseer over iets wat helemaal niet waar is maar geloof het. Denk bijvoorbeeld dat jij het meisje bent waar Mick Jagger op verliefd was en dat jij degene bent die belangrijke dingen doet. Als je zulke dingen in je hoofd hebt en net doet alsof het waar is, ga je jezelf speciaal voelen en belangrijk voelen. Zodra je dat gevoel bereikt hebt, kan dat wat van je zenuwen wegdrukken. Althans, dat is bij mij zo. Jullie vinden mij misschien raar nu haha, maar als ik ergens nerveus voor ben als ik moet presteren denk ik alleen maar “uit de weg iedereen, hier komt het meisje dat gewild is in belangrijke kringen, hier komt het meisje dat bevriend is met talloze beroemdheden, hier komt het meisje waar jullie tegen op kijken. Jullie kunnen me niets maken want ik ben het meisje dat..” En daardoor voel ik me minder zenuwachtig. Hopelijk helpt dat jou ook? :P

 • Antwoorden Roselien 4 september 2015 om 15:40

  Leuke video! Teskuh video’s of teskuh samen met mert video’s maken mij ook vrolijk als ik somber ben. Niet alleen pippy video’s haha.

  ‘Het risico van leven is doodgaan’>>Dat gaat ook meer over dat je inderdaad dood kan gaan als je auto rijdt, als je op straat loopt of in een trein zit maar dat nou eenmaal een risico van het leven is, en ook niet echt een risico dat je kan vermijden.
  En verder is het bij mij ook een levenles dat ieder een, zoals jij het zegt, zijn eigen weg heeft naar zijn doel. Ieder heeft zijn eigen obstakels en de ene keer komen deze vroeg in het leven en de ander keer later.

  En verander inderdaad niet voor een ander en doe je niet anders voor dan je bent want daar wordt je ook niet blij van en je hebt ook kans dat mensen op gegeven moment je niet echt vinden omdat ze het idee hebben dat je je anders voordoet of veel dingen verbergt die je voelt achter een masker.

 • Antwoorden tamara 4 september 2015 om 15:32

  Superleuke levenslessen ^^ mijn levenslessen zijn:
  *Je bent nooit te oud voor disney films
  *Lach, zing en dans alsof het je laatste x is als je je eens ongelukkig voelt

 • Antwoorden Romy 4 september 2015 om 15:20

  Amen :)

 • Antwoorden Niroda 4 september 2015 om 14:23

  Leuke video!
  Mijn belangrijkste levensles heb ik denk ik vrij kort geleden geleerd
  Het is dat mensen het uiteindelijk wel gaan waarderen dat je bent zoals je bent en dat juist leuk vinden!
  (en ook dat mn moeder altijd gelijk heeft haha:$)

 • Antwoorden Marjolein 4 september 2015 om 13:24

  Wat een mooie levenslessen :D Ik ben het met veel dingen heel erg met je eens. Je hebt het ook erg mooi verwoord.

 • Antwoorden Nicole 4 september 2015 om 13:09

  Hoi Teske,
  Normaal kijk ik eigenlijk nooit naar filmpjes op blogs, maar ik was benieuwd naar de inhoud en ik vond deze erg leuk!! :) Bedankt!

 • Reageer