Vooruitzichten, de reünie en bibberende handjes

19 augustus 2015

Hallo daar! Het is alweer een tijdje geleden dat ik een kletspost maakte. Dat zijn de blogposts waarin ik er gewoon lekker op los typ en van alles vertel, allerlei dingen die in mijn hoofd opkomen. Even een momentje om te kletsen, dus klets vooral lekker mee in de comments straks.

Reünie met m’n oude klasje (de opstelling had iets beter gekund hahaha)!

Het zijn goede weken. Dat besefte ik vandaag eigenlijk weer eventjes, nadat ik toch wel een paar keer het gevoel heb gehad dat mijn zomer nogal mislukt was. Door allerlei redenen heb ik leuke dingen moeten afzeggen deze zomer en hoewel er natuurlijk ook wél hele coole dingen zijn gebeurd, heb ik niet écht het gevoel van zomervakantie gehad. Hier en daar had ik wat momentjes waarop ik de zon meepakte of wat extra vrije tijd in had gepland, maar ik heb niet op een strand gelegen, niet door een park gewandeld en geen ijsje gehaald bij de ijssalon. Vandaag besefte ik dus dat het inderdaad geen gebruikelijke zomer was, maar wel een zomer van vooruitzichten. Behalve dat ik aan een tv-programma mee heb gedaan, ben ik ook heel veel bezig geweest voor dingen in de toekomst. Ik heb gewerkt aan nieuwe video-series voor mijn kanaal, we zijn nog met iets anders cools bezig voor op YouTube, ik heb veel teksten geschreven voor liedjes en Mert en ik zijn op zoek gegaan naar een werkruimte. Doordat ik deze zomer de tijd heb genomen voor al deze dingen, gaat dit najaar natuurlijk veel soepeler lopen, dan wanneer ik dit had gedaan in de periode dat het weer heel druk zou worden. Dus uiteindelijk ben ik er blij mee. Zulke zomers moet je misschien ook gewoon hebben.

Deze avond had ik een reünie van mijn oude basisschoolklas. We hadden het idee vorig jaar al, maar toen is het niet doorgegaan en hebben een aantal van ons elkaar gezien bij een algemene reünie. Een tijdje terug kwam het idee voor een barbecue echter weer omhoog en redelijk snel was een datum geprikt waarop, wonderbaarlijk genoeg, iedereen kon. We waren dan ook niet een héle grote klas, want we zijn met dertien mensen in totaal, maar alsnog komt het vaak voor dat er ten minste een iemand is die het niet kan redden. Een barbecue is het niet geworden met het treurige weer, maar we hebben wel lekker gegeten met z’n allen en ook omstebeurt in de keuken gestaan. Het was zo’n gezellige avond! Het is gewoon alweer acht jaar geleden sinds we voor het laatst bij elkaar in de klas zitten en ik heb hier en daar nog weleens iemand gezien, maar eigenlijk had ik iedereen al heel lang niet meer gesproken. Het is grappig om te zien hoe iedereens’ leven zo anders is en om te praten over wat de anderen nu doen. Veel studeren, veel werken en een paar wonen niet meer thuis. Hoewel het lang geleden was, was het helemaal niet ongemakkelijk, maar juist heel gezellig. Dat is natuurlijk altijd nog maar afwachten, maar het is helemaal goed gekomen. Uiteindelijk ben ik als een van de laatsten naar huis gegaan, om kwart over 2 ’s nachts. Woeps.

Morgen (of vandaag, als jullie dit lezen op woensdag) heb ik de persdag van Robinson. Vanaf ’s middags is het een bom aan foto’s, video’s en interviews en ik ben stiekem wel een beetje zenuwachtig. Ik heb überhaupt nog nooit iets als een persdag gedaan! Ik moet in de ochtend nog vanuit Reeuwijk naar Amsterdam en ik heb nog geeneens m’n outfit uitgezocht. Nu ik deze zin typ ben ik naar foto’s van vorig jaar aan het kijken wat mensen aan hebben op zo’n persdag en gelukkig is het allemaal niet té bijzonder. Wat voor weer wordt het eigenlijk? Weer.nl zegt dat het 21 graden wordt, dus misschien kan ik wel een leuk jurkje aan. Ik vind dit soort dingen achteraf altijd enorm leuk, maar de stress vooraf maakt het zo vervelend. Alhoewel ik die stress natuurlijk helemaal niet zou moeten hebben. Het is een gek ding, die drang om er toch leuk uit te zien, de goede dingen te zeggen en te presteren. Maar dat komt ook gewoon, omdat ik nog zo onbekend ben met de traditionele media zoals televisie, kranten, enzovoort. Het werkt allemaal zo anders dan op het internet! Ik denk wel dat het goed komt, want dat komt het altijd, maar voor nu heb ik even bibberende handjes.

Maandag ben ik ook begonnen met dagelijks vloggen, omdat ik dat deze week dus probeer voor zeven dagen. Het is nog best een opgave als je elke dag ongeveer 10 minuten wil vullen! Op maandag lukte me het prima, maar vandaag (dinsdag) was het alweer een stuk moeilijker, omdat ik de hele dag alles een beetje haastig moest doen. Als je dan toch al in tijdnood zit, gaat het belletje in je hoofd dat je vertelt dat je je vlogcamera erbij moet pakken ook niet af. Ik moet deze dag nog editen, dus ik hoop maar dat het interessant is geworden. In een weekvlog is het niet zo’n probleem als je een dag weinig hebt gefilmd! Het is dus nog eventjes wennen voor me, maar ik vind het wel heel leuk om eens te proberen en zo mijn dagen te documenteren. Het bevalt me wel! Maar het zal nog wel even duren, voordat ik een echt ervaren dagelijkse vlogger ben.

Lieve mensen, ik ga mijn ogen sluiten en hopelijk een fijne droomwereld bezoeken om over (helaas) zo’n 5 uur er weer uit te kruipen. Een veel te korte nacht, maar het was voor een goed doel: een gezellige avond met m’n oude basisschool klasgenootjes. Voor jullie de volgende vragen voor in de comments: heb jij weleens een reünie gehad? En wat zal ik aantrekken op de persdag vandaag? Hopelijk hebben jullie goede tips! Thanks en fijne dag!

37 reacties

 • Antwoorden Rowan 22 augustus 2015 om 22:07

  Ik hou van je kletsartikeltjes! En ik ben zooo benieuwd naar Robinson hdajfkdaj.

 • Antwoorden Iris 21 augustus 2015 om 19:33

  OMG, je kent Sophie persoonlijk! Hartstikke vet!

 • Antwoorden Sanne 20 augustus 2015 om 10:47

  Teske,
  Op welk kanaal staan je vlogs van deze week?
  En ik ben echt super benieuwd naar expeditie robinson.
  Ik ga zeker kijken

 • Antwoorden Hedwig 19 augustus 2015 om 23:21

  Ik heb de foto’s op insta gezien en je had een superleuke outfit aan op de persdag!!?

 • Antwoorden Loes 19 augustus 2015 om 22:59

  Hey Teske,
  Ik volg je al super lang al vanaf je beginnende vlogs. En wauw wat vind ik je mooi nu je minder makeup gebruikt.
  Ook ben ik super benieuwd hoe je het doet in Robinson en super stoer dat je er aan mee doet!
  Over je outfit hoe jij je geen zorgen te maken je maakt er meestal wel wat moois van.
  Liefs Loes,

 • Antwoorden Brechtje 19 augustus 2015 om 22:55

  Ah ik zag net een hele leuke foto op de Expeditie Robinson facebook pagina. Het is dus vast helemaal goed gekomen! Ik kan niet wachten tot je er meer over mag vertellen. :)

 • Antwoorden Marleen 19 augustus 2015 om 20:49

  Ik kan je geen tips over je outfit van vandaag geven (kan ik überhaupt niet, haha) en ook niet meer succes wensen voor vandaag… Hopelijk was het leuk en ging het goed!
  Wij hadden wel een plan voor een reünie dat in een groepswhatsapp werd besproken, maar mijn beste vriendin en ik zijn er vrij snel uitgegaan omdat we er eigenlijk geen zin in hadden. We hadden namelijk helemaal geen leuke klas, wat vooral komt doordat we op en aan in een combi-klas zaten, dan weer één grote klas… zo konden we nooit een hechte groep worden.

  En ik kan echt niet wachten op Expeditie Robinson!

 • Antwoorden Iris 19 augustus 2015 om 18:28

  De zomer is nog niet voorbij! Je kunt vast nog wel een keer wandelen, naar het strand of een ijsje halen. Desnoods zeg je er iets voor af.

 • Antwoorden Miranda 19 augustus 2015 om 15:49

  Wat leuk om te lezen. Ik ben benieuwd naar je vlogs (:

  • Antwoorden T 19 augustus 2015 om 23:07

   Miranda, waar is jouw blog eigenlijk heen gegaan? Ik mis hem!

 • Antwoorden BeautyLife 19 augustus 2015 om 14:58

  Zelf heb ik nog nooit een reunie gehad, maar het lijkt me wel eens leuk voor als ik wat ouder ben bijvoorbeeld, zoals bij jou, met me oude basisschoolklas. Leuk artikel, ik heb het met veel plezier gelezen :)

 • Antwoorden Romy Morgan 19 augustus 2015 om 14:39

  Ik ben zo benieuwd hoe je het gaat doen in Robinson!

 • Antwoorden Tamara 19 augustus 2015 om 14:33

  Leuke post! Ik ben echt benieuwd naar de foto’s van vanmiddag en hoe je het hebt ervaren in het programma! Ik ga het zeker volgen!

 • Antwoorden Claire 19 augustus 2015 om 13:53

  Ik ben echt zo benieuwd naar Robinson! Ik kijk het eigenlijk bijna nooit, maar dit jaar ga ik het denk ik wel volgen omdat jij meedoet . :)

 • Antwoorden Liselot 19 augustus 2015 om 12:54

  Teske, ik vind de kletspraatjes altijd zulke leuke artikelen, omdat je dan echt vanuit jezelf schrijft. Heel leuk dat jullie een reünie hadden gehouden! Grappig om elkaar dan weer terug te zien, lijkt me.

 • Antwoorden Marion 19 augustus 2015 om 12:48

  Erg leuk om te lezen!

 • Antwoorden Linda 19 augustus 2015 om 12:21

  Veel plezier en succes vandaag! Uiteindelijk komt het inderdaad allemaal goed :) Dit seizoen kijk ik voor het eerst Expeditie Robinson omdat ik er eigenlijk altijd al wel nieuwsgierig naar was, maar nu ‘ken’ ik ook eindelijk eens iemand wat beter dan alleen van naam, dus ik ben benieuwd!
  Ik had vorig jaar september een reünie op mijn middelbare school (dat is één keer in de 5 jaar daar, ik ben in 2010 afgestudeerd dus het was nog niet zo lang geleden – hoewel er al wel veel veranderd is), maar daar waren eigenlijk maar weinig mensen die ik echt goed kende en graag wilde zien/spreken (het was een algemene reünie), dus dat was jammer. Ik hoop dat het over 5 jaar wat drukker is met mensen die ik wél ken, dan is iedereens situatie wel weer héél anders, dan is het ook alweer veel langer geleden dat ik er op school zat. Deze reünie van jou was natuurlijk buiten de school, maar heb jij dat ook dat je als je dan wel op zo’n plek komt als je oude basis- of middelbare school (ik heb het voornamelijk bij die laatste) dat je dan overspoeld wordt met herinneringen? ;)

 • Antwoorden lana 19 augustus 2015 om 12:04

  zo leuk zo’n reunië!

 • Antwoorden Kirsty 19 augustus 2015 om 11:57

  Heel veel plezier en succes vandaag met de persdag! Het komt vast goed, maar ik kan mij voorstellen dat je er wel zenuwachtig van wordt. Gezellig ook dat je een reünie met je klas hebt gehad!

 • Antwoorden Veerle - CreateShine 19 augustus 2015 om 11:41

  Goh, wat leuk dat je nog contact hebt met je oude klas!

 • Antwoorden Naomi 19 augustus 2015 om 11:32

  Ik kan niet wachten tot robinson weer begint!

  x

 • Antwoorden Maaike 19 augustus 2015 om 11:31

  Wat leuk dat je elke dag een vlog gaat maken :) En het lijkt me ook redelijk stressvol, zo’n persdag. Gewoon om dezelfde redenen die jij zegt, je wilt er mooi uitzien en de goede dingen zeggen etc. Maar het komt allemaal wel goed! Succes de komende weken :)

 • Antwoorden Kim | Dansenindestorm 19 augustus 2015 om 11:01

  Heel erg veel succes vandaag! Maak je niet te druk, wees jezelf, het komt echt goed. :)

 • Antwoorden Denise 19 augustus 2015 om 10:51

  Wat is zo’n reünie gezellig, je brengt me op ideeën. Heel veel succes vandaag met de persdag, gaat goed komen! <3

 • Antwoorden Beautydiarynl 19 augustus 2015 om 10:50

  Leuk om te lezen! Gezellig zo’n reünie.
  Veel plezier vandaag!

 • Antwoorden Lisa 19 augustus 2015 om 10:44

  Ik ben zo trots op wat je allemaal bereikt en waar je allemaal mee bezig bent. Heel tof. Wat betreft de persdag, ik hoop dat je iets comfortabels aan trekt waar jij je lekker in voelt. Het is allemaal al spannend genoeg. Ik kan niet wachten tot de interviews over onze robinson Teske te lezen zijn. En natuurlijk tot het begint op TV! HARTJES!

 • Antwoorden Emma K. 19 augustus 2015 om 10:29

  Veel succes vandaag op de persdag, het komt goed! Geniet er ook een beetje van, want het is niet niks natuurlijk, mee hebben gedaan aan zo’n programma. En een jurkje staat je super leuk, dus daar zou ik zeker voor gaan :)

 • Antwoorden Anna 19 augustus 2015 om 10:28

  Wow, lekker druk bezig! Succes op de persdag, gaaf! En leuk dat er een reünie was, altijd fijn om mensen die je na een schoolperiode snel uit het oog verliest (tenminste, zo ging dat bij mij) weer eens te zien.

 • Antwoorden Luna Baggen 19 augustus 2015 om 10:19

  Ik heb nog nooit een reunie gehad, al zal het me wel super leuk lijken! Maar ik zit zelf nog op school (examenjaar aahhhhh) dus zou een reunie ook een beetje vroeg zijn hahah. Naar de persdag van vandaag zou ik gewoon iets aandoen wat lekker zit maar wat wel een beetje netjes is. Zoals een van de outfits die je aanhad in je 1 skaterdress 5 ways video! :) <3

 • Antwoorden Deisy 19 augustus 2015 om 09:53

  Wat een ontzettend fijn en leuk artikel meis. Ik wilde je voor vandaag echt ongelooflijk veel succes wensen met deze nieuwe en -toch wel- spannende ervaringen. Ik weet zeker dat je er prachtig uit gaat zien en dat mensen onder de indruk van jou en je persoonlijkheid zullen zijn topper.

 • Antwoorden Lolu 19 augustus 2015 om 09:51

  Ik snap dat je zenuwachtig bent, blijft toch spannend! Tips heb ik niet echt, het meeste wat je aantrekt vind ik altijd wel leuk haha. Al vind ik je een spijkerbroek met een beetje edgy shirt altijd leuk staan (: Misschien juist leuk zoiets aan te trekken wat meer je ‘stoere’ kant laat zien in plaats van een jurkje wat toch vaak liever over komt? (:

  Echt leuk zo’n reünie, al denk ik niet dat dat mijn mijn basisschool klas ooit zal gebeuren. We waren echt een leuke klas met super verschillende mensen en iedereen kon ook goed met elkaar optrekken. Maar de tijd (jeejtje, alweer 9 jaar….) veranderd veel, en veel van ons zijn zo uiteen gegroeid dat een samenkomst er niet inzit. Echter is mijn beste vriendin van de basisschool nog steeds een van mijn dierbaarste vrienden! en dat geeft toch een fijn gevoel (:

  Voor als je dit nog leest; veel succes! <3 en als je dit achteraf leest hoop ik dat het goed is gegaan en je ervan hebt kunnen genieten (:

 • Antwoorden Margot 19 augustus 2015 om 09:30

  Wat leuk zo’n reünie! En heel veel plezier vandaag!

 • Antwoorden Charissa 19 augustus 2015 om 08:39

  Wat leuk dat jullie het allemaal gezellig vonden om elkaar nog eens te zien, mijn klasje was wat dat betreft niet bepaald hecht. Heel veel plezier tijdens de persdag ! Ben benieuwd naar alle foto’s…

 • Antwoorden Eva 19 augustus 2015 om 08:36

  Super leuk geschreven weer!
  Het is 5 jaar geleden dat ik in groep 8 zat en daarna heb ik vrijwel niemand meer gezien.
  Met de persdag kan je misschien uit de skaterdressfilmpje de 1e outfit (met een panty, want zo warm wordt het niet!), de 2e outfit (met panty) aandoen. Heel veel succes vandaag ?

 • Antwoorden Amy 19 augustus 2015 om 07:48

  Wat leuk, zo’n reünie! Het is voor mij 10 jaar geleden dat ik mijn havo diploma haalde en van 95% zou ik niet weten wat ze nu doen. Veel succes op de persdag vandaag, you can do it!

 • Antwoorden Kelly - Pluiskonijn.nl 19 augustus 2015 om 07:22

  Wat leuk zeg dat jullie een reünie hebben gehouden! Ziet er erg gezellig uit en ik herken ook nog iemand op de foto die ik ken haha, leuk!

 • Antwoorden Iris | Todayslipstick 19 augustus 2015 om 07:05

  Heel veel succes vandaag op de persdag! Het komt allemaal goed lieve Teske! <3
  Liefs, Iris

 • Reageer