De 5 mooiste plekken tot nu toe

13 augustus 2015

Ik ben geen wereldreiziger, maar ik heb de laatste jaren wel meer van de wereld gezien dan al die jaren daarvoor. Met het gezin gingen wij nooit naar verre landen en dat snap ik wel, want dat zou ik zelf waarschijnlijk ook niet doen met vier kinderen. Ik ben echter zo ontzettend benieuwd naar de wereld om me heen dat ik nog lang niet klaar ben met ontdekken. Het leek me leuk om de vijf mooiste plekken waar ik tot nu toe ben geweest op een rij te zetten.

Weg met de hoofdsteden

Als ik kijk naar welke plekken ik van de wereld tot nu toe het mooiste vond, dan vind ik de kleinere steden en dorpjes eigenlijk altijd veel bijzonderder dan de hoofdsteden. Toch ben ik voor het grootste gedeelte in hoofdsteden geweest, als ik naar andere landen ging. Stom eigenlijk, hè? Je gaat toch vaak voor die grote stad, omdat er meer aanbod is en het een makkelijke keuze is. Daarom staan er dus ook grote steden in mijn lijstje. In het vervolg wil ik toch weer graag naar kleinere plaatsen als ik landen bezoek. Zeker in Azië heb ik het gevoel dat ik veel meer kan genieten van de rustige plekken.

1. Caramoan

Op nummer 1 staat Caramoan in de Filipijnen, het mooiste dorpje dat ik ooit heb bezocht. Ik was er begin deze zomer en hoewel ik qua temperatuur graag een iets minder warm land opzoek (gevoelstemperatuur á 50 graden in de zon), was het er meer dan prachtig. Niet alleen het landschap was ontzettend puur, onaangetast en natuurrijk, ook de manier hoe de mensen er leven was voor mij heel inspirerend en rustgevend. Ik hoop hier echt nog eens naar terug te gaan in mijn leven.

2. Erdemli

Ook Erdemli, Turkije staat hoog op mijn lijstje van mooiste plekken ooit. Ik was er in 2013 met Mert en het was de fijnste vakantie die ik tot nu toe heb gehad. Erdemli is een dorpje waar eigenlijk vooral Turkse mensen op vakantie gaan en het is dan ook helemaal niet toeristisch. Dat merk je aan de dingen die er te doen zijn: behalve een rij aan strandtenten en massage-salons heb je eigenlijk niets. Of nouja, niets? Moet je deze geweldige natuur eens zien! Ik heb ongelofelijk genoten van Erdemli en dan vooral van het uitzicht dat je links ziet. Dit uitzicht hadden we elke ochtend, omdat we dan omhoog de bergen in reden voor een uitgebreid Turks ontbijt. Ik wil terug!

3. Berlijn

De eerste keer dat ik in Berlijn was vond ik het eigenlijk maar teleurstellend. Behalve dat je er heel goed veganistisch kon eten, viel de kunstzinnige sfeer en toffe street-art waar me over was verteld me erg tegen. Later kwam ik erachter dat we eigenlijk gewoon in de verkeerde buurten waren geweest. Berlijn is zo groot dat je eigenlijk iemand bij je moet hebben die de stad goed kent en je kan vertellen wat de mooiste plekjes zijn. Toen we namelijk met de opnames van mijn clip wél op hele toffe locaties kwamen, werd ik verliefd en zag ik de stad opeens in een heel ander daglicht. Zeker een aanrader!

Bron: Expedia

4. Verona

Van Verona, Italië kan ik op een of andere manier nergens eigen foto’s terugvinden, dus daarom maar deze van Google. Ik was in 2011 met uitwisseling van school in Verona en ik vind het jammer dat ik nog nooit ben teruggegaan. We verbleven een week bij een Italiaans gezin en op die manier heb ik best wel veel tijd in de stad doorgebracht. Behalve de geweldige architectuur vond ik ook de sfeer in Verona erg fijn en rustig. Je hebt er het welbekende Romeo & Juliet balkon en ook héle lekkere ijssalons. Ik ben in nog wat andere Italiaanse steden geweest die week (Milaan, Venetië), maar eigenlijk won niets het van Verona zelf.

5. New York

Tot slot twijfelde ik tussen Miami of New York, maar ik koos toch voor New York in de Verenigde Staten. Gek genoeg heb ik ook daar niet van de stad zelf foto’s gemaakt, maar dat komt ook omdat ik daar niet was voor vakantie, maar om te filmen voor Mert en Dylan. Vandaar dat ik ook mijn vlog erbij heb gezet, zodat je alsnog een beetje van de stad kunt zien (al weten jullie waarschijnlijk allemaal wel hoe New York eruit ziet). Het is alweer een tijd geleden dat ik er was, want dit was namelijk in 2012. Ik weet niet of ik New York per direct een mooie stad zou noemen (ik ben toch meer van de weelderige natuur), maar indrukwekkend is het zeker. Het is een stad waar ik niet langer dan een week zou willen doorbrengen door de drukte en bedrukkende, grote gebouwen, maar ik ben wel van mening dat het een must-see is. Zeker doen!

Wat zijn de mooiste plekken waar jij ooit bent geweest?

78 reacties

 • Antwoorden Gladys 30 oktober 2016 om 01:16

  Berlijn is inderdaad een stad die je “moet leren kennen”. De schoonheid en magie ervan overvalt je niet meteen vanop dag 1, zoals je bijvoorbeeld wel in “romantische” steden als Rome hebt. Ondertussen heb ik een jaar in Berlijn gewoond en mis ik het nog iedere dag :)

 • Antwoorden Gabriela 13 februari 2016 om 12:28

  mijn top 5 van favourite vakantie plekjes is:
  1. Thailand, Phuket
  2. Syrië, Palmira
  3. Kroatie, Pula
  4. Italië, Brioni (alleen het toerisme is jammer)
  5. Egypte

 • Antwoorden Laurann 14 januari 2016 om 17:53

  Mijn top 5 is:
  1: Maleisie (zoo mooi daar vooral cameron highlands)
  2: Italie
  3: Spanje (met de stierengevechten enzo)
  4: Berlijn
  5: Frankrijk

 • Antwoorden Nikki 11 januari 2016 om 13:10

  Wat een leuke tekst en prachtige foto’s!
  Vooral jouw nummer 1 ziet er geweldig uit, daar zou ik zeker ook wel een keer naartoe willen.
  En naar Bali in Indonesië, dat is echt een droom om daarheen te gaan.
  Ik ben nog niet op zoveel plekken geweest, maar hier is mijn top 4.
  1. Frankrijk, Parijs (en dan vooral in de avond)
  2. Duitsland, Rudesheim (zeer gezellig tijdens de kerstdagen)
  3. Turkije, Alanya (langs de zee is het prachtig uitzicht)
  4. Italië, bij het Gardameer (ik was jong, maar ik herinner het me nog helemaal)

 • Antwoorden Anke 2 november 2015 om 13:22

  Wat een ontzettend leuk artikel. Hier komt mijn top 5 lijstje!
  1. Washington D.C., Amerika. By far mijn favoriete stad. Er zijn veel bekende gebouwen en monumenten. Wat ik echt super mooi vind aan die stad is dat het heel ruimtelijk is opgezet (althans het deel met de bekende gebouwen en monumenten(the mall)). Het is leuk om in de stad zelf te wandelen. Ook zijn er veel musea waarvan het grootste deel gratis is, zeker een aanrader!
  2. Beieren, Duitsland. Beieren is een van de deelstaten van duitsland, heel mooi met grote heuvels.
  3. Saint mon Michel(not sure), Frankrijk. Mega schattig
  4. Side, Turkije. Strand goals gewoon
  5 New York, Londen en Berlijn
  x

 • Antwoorden simona 29 augustus 2015 om 19:36

  Mijn top vijf is:
  1. Brussel, België
  2. Bled, Slovenië
  3. Hastings, Engeland
  4. Marseille, Frankrijk
  5. Biograd, Kroatië
  Ja, dat is het. Leuke dag Teske :)

 • Antwoorden Anne 27 augustus 2015 om 16:13

  Japan was heel speciaal voor mij. Ik ben in Yokohama, Kyoto, Tokyo, Osaka, Hiroshima en Hachioji geweest( In Hachioji woont mijn familie en nee, ik ben nul procent Japans) De mensen zijn er zo verschrikkelijk aardig. Ook mijn tante(die komt uit Japan) en nichtjes. Ik was daar drie weken en ik zou zo terug gaan. Jammer genoeg kan dat niet, maar misschien wel als ik uit huis ben( Wij zijn een gezin van vijf dus dat is best duur)

 • Antwoorden Fee 27 augustus 2015 om 12:52

  Mijn top 5 is:
  1. Yosemite National Park in Amerika.
  2. Borobudur, boeddhistische tempel in Java, Indonesië
  3. New York, Amerika
  4. Grand Canyon en Bryce Canyon, Amerika
  5.Bugur, Spanje

 • Antwoorden Rowan 17 augustus 2015 om 22:18

  Ik vond Verona ook prachtig! Die andere plekken zien er ook geweldig uit, wat je zegt, kleine dorpjes maken vaak meer indruk op mij dan grote steden. Hoewel ik Istanbul héél indrukwekkend vond.

 • Antwoorden Anneleen 16 augustus 2015 om 16:52

  Berlijn vond ik ook echt de moeite! Wat ben je al op vele, mooie plekken geweest :)

 • Antwoorden Dilys 15 augustus 2015 om 17:24

  De mooiste plek waar ik ben geweest was toch wel in Namibië, soort van in de middle of nowhere. Dat klinkt misschien gek, maar het is zo bijzonder om door de Afrikaanse natuur te rijden en verschillende wilde dieren te zien! Natuurlijk staat New York ook nog op mijn lijstje, maar Indonesië lijkt me ook heel erg mooi. Wie weet!

 • Antwoorden Jessica 15 augustus 2015 om 16:15

  Ik ben Filipijn! Fijn dat je er zo heb genoten :) Was je er voor Expeditie Robinson?

 • Antwoorden Romy Morgan 14 augustus 2015 om 11:33

  Ik wil zo graag een keer naar Berlijn, ben benieuwd!

 • Antwoorden Wieke 14 augustus 2015 om 11:14

  Nice, je hebt ervoor gezorgd dat ik snel een keer naar Verona wil! Mijn favo plekken:
  1. Lake Tekapo (Nieuw-Zeeland): een van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken; zelf als je onder een lantaarnpaal staat zie je nog de melkweg!
  2. Tongariro National Park (Nieuw-Zeeland): een dagwandeling van 7 uur van 19 km, maar dan heb je ook wat.
  3. New York
  4. Sienna: leukste stadje van Italië
  5. Berlijn!

 • Antwoorden Daphne 14 augustus 2015 om 10:57

  Leuk stukje! Kleine stadjes/dorpjes/de natuur in een land zijn idd uiteindelijk vaak bijzonderder dan de hoofdsteden.
  Hm, een lijstje maken is voor mij heel moeilijk! Hij staat niet echt op volgorde ofzo.
  – Bolivia; een heel bijzonder en nog niet zo door toeristen bedorven land. Je hebt daar zowel uitgestrekte koude hoogvlaktes als warme tropische laaglanden. Sucre (dat het officieel de hoofdstad is zou je niet echt denken) is een prachtig stadje. Ook de Salar de Uyuni (grootste zoutvlakte ter wereld) zal ik echt nooit vergeten.
  – Nieuw-Zeeland, de natuur is overweldigend; van geisers tot gletsjers, fjorden, vulkanen tot lieflijke groene weides.
  – Toscane, Italië. Al staan er nu bijna geen Europese plekken in dit lijstje; Europa is ook zo mooi!
  – Zonder twijfel de westkust van Amerika (o.a. San Fransisco, Big sur, Carmel).
  – De oostkust van Australië. Zelf ging ik van Melbourne tot Rockhampton.

 • Antwoorden Kayleigh 13 augustus 2015 om 23:37

  De mooiste plekken waar ik ooit ben geweest:

  1. The rocky mountains in Cananda, we hebben daar gekampeerd in de wildernis met beren, elanden, wasberen en bevers om ons heen (ook best wel eng haha)

  2. Bangkok, de meeste geweldige stad waar ik ooit geweest ben! De mensen, het eten, de geuren, het dagelijks leven.

  3. Krabi – Railey beach in Thailand, mooiste stranden, leuke apen, gezellige bewoners, alles!

  4. Cameron highlands in Maleisie, echt prachtig. Een gemmidelde temperatuur van 20 graden was lekker (de rest van Maleisie is 35+), overal lokale theeplantages en een prachtig uitzicht.

  5. Skybrige langkawi Maleisie, geweldig uitzicht over de bergen, de zee en de mangrovebossen.

  6. Oludeniz- fethiye Turkije, mooiste stranden!

  Op mijn verlanglijst staat Nieuw-zeeland, en dan vooral the Hobbiton waar The Hobbit is opgenomen!

 • Antwoorden Iffy | DiaryOfAMUA 13 augustus 2015 om 23:26

  Wat een mooie plekken! Heel leuk lijstje

  XO

 • Antwoorden Angela 13 augustus 2015 om 23:13

  Mijn mooiste plekken zijn:
  1. Londen
  2. Parijs
  3. Alpen
  4. Amsterdam
  5. Ergens in Frankrijk bovenin aan zee ( weet helaas niet precies meer waar, ik was toen ook nog klein.

 • Antwoorden Barbara 13 augustus 2015 om 22:42

  Aaaah mijn mooiste plekken zijn vooral in Zuid-Amerika! Het is zo ontzettend uitgestrekt en divers!

  1. Rurrenabaque, Bolivia. Dorpje midden in de amazone van Bolivia. Ligt heel dicht bij Nationaal park Madidi, meeste biodiversiteit van de wereld op één plek. Al de dieren die ik daar gezien heb en het lopen door de jungle, heeft ontzettend veel indruk op mij achter gelaten. Voelde me echt één met de natuur!

  2. Salar de Uyuni, Bolivia. Grootste zoutvlaktes van de wereld. Zo enorm uitgestrekt, overal waar je kijkt is het wit. En als het geregend heeft, sta je op een enorme spiegel, waar je de ondergaande zon ziet reflecteren op de grond. Echt een heel machtig gevoel, in de middle of nowhere!

  3. Rome. The food, de sfeer, de geschiedenis. Alsof je door één groot museum loopt. Echt een mooie stad.

  4. Buenos Aires. De stad waar ik een half jaar gestudeerd heb! Buenos Aires is een soort van combinatie van Parijs, Rome en Berlijn. Het heeft prachtige, grote, statische gebouwen en hele underground wijken met overal graffiti op de muren. Laten we het niet hebben over de heerlijke Malbec, de tango en het fantastische eten (zelfs in het land van steak hebben ze heerlijk vegetarisch eten, Teske :-)) Het cultuurtje is echt uniek.

  5. Patagonië, Argentinië/Chili. Uitgestrekte natuur, bergen met eeuwige sneeuw, gletsjers en het gevoel hebben aan de andere kant van de wereld te zijn (wat ook het geval is, haha). Het is echt steenkoud en soms mega afzien, maar echt mega indrukwekkend en groot!

 • Antwoorden Joyce 13 augustus 2015 om 22:02

  1. Aruba: prachtig eiland met de liefste mensen!
  2. Kaapverdië: hier liggen mijn roots <3
  3. Barcelona: heerlijk weer, levendige stad
  4. Lille: onderschatte Franse stad, want het is er mooi en gezellig!
  5. Berlijn: 2 woorden, THE FOOD!

 • Antwoorden Marloes/GLAMOURMOES 13 augustus 2015 om 21:30

  Leuk en inspirerend artikel! Ik vind zelf Ibiza een ontzettend mooi eiland. Ik was er in april vorig jaar, voordat het hoogseizoen begon en de feestgangers het eiland overnemen. Het eiland is zo mooi, de prachtige baaitjes, verlaten stranden en Es Vedra, echt heel gaaf!

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 13 augustus 2015 om 21:14

  Oh, heerlijk toch!x

 • Antwoorden Denise 13 augustus 2015 om 20:23

  New York <3333

 • Antwoorden Aimée 13 augustus 2015 om 19:58

  Heb nog maar weinig van de wereld gezien helaas maar Berlijn heeft mijn hartje wel sneller laten kloppen! Kan me wel voorstellen dat sommigen het teleurstellend vonden zoals jij, ik vond het westen ten minste niet mooi en had weinig sfeer terwijl het oosten echt leefde en veel streetart en prachtige gebouwen had!

 • Antwoorden Melisa 13 augustus 2015 om 19:50

  Verona ken ik niet, maar ziet er prachtig uit! Je hebt helemaal gelijk wat betreft de kleine dorpjes, dat vind ik ook. Grote steden zijn ook mooi, maar als ik ooit ga reizen, dan wil ik veel meer zien dan wat bekend is en wat iedereen al heeft gezien.

 • Antwoorden Nicole 13 augustus 2015 om 19:18

  De mooiste plek die ik tot nu toe heb bezocht is hoog montafon in Oostenrijk. De uitzichten daar zijn echt adembenemend. Ik ben toch wel echt een stadspersoon. Mijn favoriete vakantie tot nu toe was New York City tijdens kerstmis. Dat was ook wel heel erg mooi, want we maakten toen een sneeuwstorm mee. Waar ik ook dol op ben is Londen en Florence, maar dat is vooral vanwege het grote cultuuraanbod. :)

 • Antwoorden Lieke 13 augustus 2015 om 19:11

  Super leuk artikel, leuk om te lezen. De mooiste plek waar ik in m’n leven ben geweest is Tioman Island in Maleisië! Wit strand en blauwe zee, super magische plek en heel rust gevend en inspirerend!

 • Antwoorden Iris 13 augustus 2015 om 18:57

  De Veluwe vind ik erg mooi. Misschien niet zo spannend, maar ik ben tot nu toe alleen maar maximaal twee dagen in het buitenland geweest voor school.

  • Antwoorden Lousaa 14 augustus 2015 om 17:25

   Veluwe is ook mooi! Net als de utrechtse heuvelrug en de noordzeestranden als het waait!

   Bij mij ook hoog in de top hoor :-)

   Verder: de drôme, vercors en ardeche.
   Java.
   Cuba.
   Berlijn.
   Stockholm en omgeving.

   • Antwoorden Lousaa 14 augustus 2015 om 17:28

    Oh en ik vond juist Barcelona tegenvallen. Net als LA omdat ik daar alles zo plastic vond. Grappig hoe dat uitpakt hè?

 • Antwoorden Rosanne 13 augustus 2015 om 18:49

  Leuk artikel! De mooiste plekken waar ik ooit ben geweest waren in Californië, Oostenrijk en Frankrijk. De uitzichten die je vanaf een berg soms tegen komt… Adembenemend!

 • Antwoorden Bettie 13 augustus 2015 om 18:46

  Ik was even verbaasd toen ik Berlijn in dit rijtje zag staan. Ik vond het daar namelijk echt niet zo bijzonder toen ik daar was met school, maar misschien zijn wij dus ook in de mindere interessante buurten geweest.

 • Antwoorden Kelly 13 augustus 2015 om 18:08

  Wat een prachtige plekken, met name de eerste twee inderdaad.

 • Antwoorden Sarah 13 augustus 2015 om 18:00

  Heel leuk lijstje. Ik vond Egypte, Jordanië en Dubai echt de moeite!

 • Antwoorden Angela - 13 augustus 2015 om 18:00

  Ik ben nog nooit buiten Nederland geweest, maar ik vind Valkenburg de mooiste plek waar ik ooit ben geweest! (‘:

 • Antwoorden Amy 13 augustus 2015 om 17:03

  Ik vind het zo gaaf dat jij ook houdt van weelderige natuur, kleine dorpjes etc. Veel mensen zijn altijd zo enthousiast over alle ‘grote steden’ maar ik ben het met je eens over de kleine plaatsjes en de natuur. Grote steden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken, maar het zijn niet mijn favoriete plekken. Wij zijn zelf nooit ver op vakantie geweest met het gezin; verder dan kamperen in Drenthe kwamen we niet. (Vroeger eens in Frankrijk/Duitsland geweest en mooie wintersportvakanties in Oostenrijk gehad, dat wel). Met school ben ik in Schotland geweest; dat was ZO gaaf. Daar heb ik Edinburgh bezocht, een grote stad die ik echt mooi vond. Vooral door het karakteristieke kasteel dat in het midden van het centrum stond op een grote rotsachtige heuvel. Schotland is echt prachtig, de natuur, de steden, de huisjes en de sfeer.

  Een paar jaar terug kreeg ik een prachtige kans om naar Afrika te gaan en die heb ik met beide handen aangepakt. Met een grote groep vreemden en een meisje dat ik kende van school, zijn we naar Kenia afgereisd om vrijwilligerswerk te doen. Daar heb ik prachtige natuur gezien en geweldige mensen ontmoet. Maar ook de chaos, armoedige golfplaten hutjes en een markt met vee en pure producten kwamen voorbij. Wat ik ook mooi vond, was de ‘middle of nowhere’. Midden op de wilde savanne hebben we in een trekker gereden, we hebben bij een afgelegen riviertje zand geschept en kindjes zonder kleertjes of met armoedige t-shirtjes kwamen uit de bosjes, nieuwsgierig naar ons vreemdelingen. Tussen de botjes en de schedels is voor ons uit een eenzame boom een bijenkorf uitgerookt waardoor we honing konden pakken en eten, vers van de raat. Heer-lijk! We zijn ook vriendelijk uitgenodigd in het huis van een Keniaan, het lemen hutje was echt pikdonker! Als ik ooit nog naar Afrika ga, wat ik heel graag zou willen, zou ik wel een ander land kiezen. Zuid-Afrika lijkt me ook wel heel gaaf.

  xx

 • Antwoorden Claire 13 augustus 2015 om 16:15

  De mooiste plek op aarde is voor mij een plek die vlakbij een camping ligt waar wij vroeger vaak heen gingen op vakantie. De plek is op zichzelf niet heel bijzonder, maar het geeft mij altijd een hele geruststellend gevoel en ik vind het er gewoon prettig. Het is een plek in een bos waar niemand komt. Er staat een onwijs groot beeld dat je niet kan zien vanaf een andere plek en niemand weet dat het beeld daar staat. Ik ben zelf per ongeluk achter de plek gekomen doordat ik op avontuur ging in de bossen en verdwaald raakte. Nu weet ik de weg gemakkelijk terug te vinden. Het is zo leuk dat (bijna) niemand van de plek af weet (zelfs de campingeigenaren niet!), hierdoor voelt het namelijk echt een beetje als ‘mijn’ plekje.

 • Antwoorden Linda 13 augustus 2015 om 15:54

  Oh ze zijn allemaal erg mooi! De rustige dorpjes en de prachtige natuur, daar hou ik ook heel erg van. Hoewel ik het op vakantie ook wel fijn vind om in de stad te zijn (thuis helemaal niet, dan ben ik na een dagje stad blij dat ik weer naar ons dorpje op het platteland mag gaan).
  Eh… Lastige vraag, ik heb al zóveel moois mogen zien (dankbaar!). Vancouver staat héél hoog op mijn lijstje, en de Inside Passage ook (met een cruise van één hele lange dag vaar je dan van Prince Rupert naar Port Hardy op Vancouver Island (allebei ook in Canada dus)), dat was enorm indrukwekkend. Ook de Noordkaap (het noordelijkste puntje van Europa) bezoeken vond ik erg bijzonder. En Meteora in Griekenland; dat moet je maar eens opzoeken op Google, dan kun je goed zien wat ik bedoel – met de kloosters in de bergen. Echt prachtig…

  Oh en Rome! Daar was ik afgelopen juni en oh, wat is Rome prachtig <3

 • Antwoorden Maaike 13 augustus 2015 om 14:26

  Ik hoor van iedereen dat ze Berlijn geweldig vinden, maar ik had hetzelfde als jij: ik ben er één keer geweest (een paar dagen met school) en ik vond het eigenlijk nogal teleurstellend. Komt misschien ook doordat we natuurlijk vooral alle toeristische attracties bezochten, en niet zozeer de kleine gezellige plekjes. En ’s avonds waren we gewoon in het hotel, dus van het nachtleven heb ik ook weinig gezien. Toch wil ik er nog wel een keer naar terug! Vooral voor het eten, inderdaad, haha.
  Verona vond ik inderdaad ook heel mooi, en New York wil ik ooit nog eens bezoeken. :)

 • Antwoorden Stephanie 13 augustus 2015 om 14:16

  Leuk artikel :) en mooie plekken! Vooral die bestemming in Turkije lijkt me prachtig wat natuur betreft!
  Mijn mooiste reisbestemmingen waren de Dominicaanse Republiek (huizen bouwen/vrijwilligerswerk), Roemenië (honden castreren en wát een prachtig land) en Australië. En Venetië vond ik eigenlijk ook niet verkeerd :)

  Bali staat nog op mijn bucketlist!

 • Antwoorden Anna 13 augustus 2015 om 13:56

  De mooiste plek waar ik ooit ben geweest is Koh Rong, Cambodia. Een klein eilandje in het Zuiden van Cambodia, en dan vooral Long Beach. Een 7km wit strand met het helderste water wat ik ooit heb gezien, en dan daar de zonsondergang bekijken. Fan-freaking-tastic.

 • Antwoorden Rahma 13 augustus 2015 om 13:30

  Heel tof om dit te zien! Ik hou echt heel erg van Turkije, vind dat echt een prachtig land! Waarschijnlijk ga ik er in 2016 weer heen yeaah

 • Antwoorden Sofie Katelijne 13 augustus 2015 om 13:16

  Leuk artikel! Verona lijkt me echt fantastisch mooi, wil ik echt graag eens naartoe :)

 • Antwoorden Eilish (artisticstateofmind) 13 augustus 2015 om 12:39

  Wat heb je prachtige locaties gekozen! Ik heb helaas nog niet enorm veel gezien van de wereld; geld…. Maar ik hoop dat dat ooit nog komt!

 • Antwoorden Cecily 13 augustus 2015 om 12:16

  Ik vond Zwitserland heel mooi en Londen. Verder ben ik niet op veel plekken geweest; ik krijg ook snel heimwee en kan niet goed tegen een hoge temperaturen, maar ik wil heel erg graag een keer naar Schotland. Ik vind het sprookjesachtige landschap en de oude kastelen en ruïnes zo mooi en intrigerend. Ook het contrast tussen die oude kastelen en zo en het moderne in Edinburgh. Sowieso trekt Groot-Brittannië mij wel.

 • Antwoorden Tamara 13 augustus 2015 om 12:08

  Leuk! Ik vind het eiland Kos wel echt iets tofs en moois had!

 • Antwoorden nancy 13 augustus 2015 om 12:02

  Ik ben zelf niet zo’n wereldreiziger maar ik hou er wel van om foto’s te zien van anderen die dat wel zijn. Ik zelf ben helemaal gek van engeland.
  http://www.fashionandfoodandotherstuff.com

 • Antwoorden Anna 13 augustus 2015 om 11:33

  Leuk om te lezen! Zelf vind ik ook de kleinere steden/dorpen veel authentieker en dan ook veel leuker!

 • Antwoorden Nicole 13 augustus 2015 om 11:27

  Wauw verona ziet er zo mooi uit. Daar wil ik heen!

 • Antwoorden Nora 13 augustus 2015 om 11:19

  Ben op nog geen 1 van deze 5 plekken geweest! Berlijn wil ik echt wel graag eens doen (Praag lijkt me ook echt mooi). Deze zomer ben ik naar Denemarken geweest en daar vond ik het in zowel de kleinere stadjes als in Kopenhagen zeer mooi!

 • Antwoorden Fleur Sophia 13 augustus 2015 om 11:18

  Wat een leuk artikel om te lezen! Ik ga in december voor het eerst naar New York en ben erg benieuwd!

 • Antwoorden Tessa 13 augustus 2015 om 11:17

  Wow, caramoan ziet er zoo gaaf uit! Ik ben zelf een keer in verona geweest en ik vond het zo’n onwijs gezellig plaatsje. Echt leuk!

 • Antwoorden olga / teamconfetti 13 augustus 2015 om 11:11

  Mooie plekken! Ik ben alleen in Berlijn geweest en vond het een heerlijke stad. De mooiste plek waar ik ben geweest is de Isle of Skye in Schotland. Sprookjesachtig…

 • Antwoorden Stephanie 13 augustus 2015 om 10:47

  Gaaf artikel! De eerst twee plekken zijn mij totaal onbekend, maar ik kan me voorstellen dat het daar erg mooi is! Ik ga zondag met mijn vriend op vakantie naar Macedonië, dat is ook vrij onbekend maar het schijnt prachtig te zijn! Ik wil ook nog een keer heel graag naar New York :)

 • Antwoorden Daphne 13 augustus 2015 om 10:44

  Ah, wat een leuke selectie. Ik zou zelf nog weleens naar Berlijn willen. Als ik op de blog van degroenemeisjes kijk en al die vegan-tentjes zie, begin ik spontaan te kwijlen……

 • Antwoorden Lindsey Beljaars 13 augustus 2015 om 10:41

  Wauw, prachtige plekken. Zo gaaf dat je op de Filipijnen bent geweest. Ik ben ook nooit zo weg van de mega grote steden, vind die leuke dorpjes ook altijd veel mooier!

 • Antwoorden Kim 13 augustus 2015 om 10:35

  Ik denk Bryce Canyon.. Prachtig!

 • Antwoorden Naomi 13 augustus 2015 om 10:34

  Verona en Berlijn lijken me ook gaaf!

  x

 • Antwoorden Jolijn 13 augustus 2015 om 10:30

  Wat leuk! Zelf ben ik ook in Verona geweest vorige zomer, prachtig! Ik houd sowieso erg van de dorpjes/steden in Italië, in Toscane ben ik al vaak geweest. Ook Rome (waar ik afgelopen jaar met school heen ging) was zó mooi! Gisteren ben ik met mijn gezin teruggekomen uit Amerika (we hebben een roadtrip langs Los Angeles, San Francisco en de natuurparken gemaakt) en dit was echt heel bijzonder. Omdat het land zo groot is heb je elke keer een ander uitzicht, en het landschap kan opeens veranderen. Ik ben heel dankbaar dat mijn ouders ons al meenemen op zulke fantastische vakanties :)
  ik kijk trouwens uit naar de video over Robinson, aangezien ik bij jou al wat foto’s van de Filipijnen zie. Het lijkt op tv namelijk altijd alsof de deelnemers gelijk op het onbewoonde eiland gedropt worden (zonder telefoon en andere luxe), en wanneer ze afvallen gelijk op het vliegtuig naar huis worden gezet. Het lijkt me dus interessant om te weten hoe het echt gaat!

 • Antwoorden Dionne 13 augustus 2015 om 10:25

  leuk artikel! Ik ga over twee weken naar Verona, ik ben heel benieuwd!

 • Antwoorden Renate 13 augustus 2015 om 10:21

  Wauw Verona ziet er heel mooi uit. Ik ben al 2 keer in Italië geweest en ik ga dit jaar weer, maar ik ben nog nooit in Verona geweest. Ik ga meteen uitzoeken of het in de buurt van mijn camping is! OMG YES het is in de buurt! Dus dan verwacht ik dat ik dit jaar ook naar Verona ga! Ik wil vooral nog heeeel graag een keer naar New York!
  Ik vind de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest: Toscane, Rome, Parijs en ik vond Londen ook wel heel leuk, maar ik verkies wel Parijs boven Londen!

 • Antwoorden BeautyLife 13 augustus 2015 om 10:10

  Wat een ontzettend mooie plaatsen heb je opgenoemd! Je vlog van New York heb ik net ook weer even teruggekeken, zo leuk! :)

 • Antwoorden Cherissa Blans 13 augustus 2015 om 10:08

  Wat een fijn artikel & leuk om te zien! Ik ben ook in Verona geweest en vond het er prachtig! Ik zou ook graag eens naar Berlijn willen :) X

 • Antwoorden Natasja 13 augustus 2015 om 09:59

  Verona is prachtig! Ik ben daar ook geweest. Uiteraard ook mij het beroemde balkon! Lekker erbij dagdromen!
  Ik ben zelf HE-LE-MAAL verliefd op Indonesië. In 2007/2008 heb ik 5 maanden stage gelopen in Bandung op het eiland Java. Hoewel Bandung zelf niet de mooiste stad is, heb je er wel hele mooie plekken. Ook op andere plekken op Java. Vooral uit de buurt van grote steden. De natuur is er prachtig! Toch ben ik het meest verliefd geworden op het eiland Bali.

 • Antwoorden :) 13 augustus 2015 om 09:58

  Mexico was voor mij (ons) de mooiste vakantie. :) <3

  • Antwoorden :) 13 augustus 2015 om 19:23

   Oh, en Italië. <3

 • Antwoorden Manon 13 augustus 2015 om 09:48

  Heel mooi artikel en toevallig van Verona want daar ga ik over enkele dagen heen. :)
  Ik had nog een vraagje dat helemaal losstaat van dit artikel : kan je nog eens een ge-update ‘whats on my Iphone’ doen?
  Allesinds nog veel plezier en geluk met alles wat je doet of nog zal doen. :)

 • Antwoorden Desiree 13 augustus 2015 om 09:37

  Wauw mooie lijst! Vooral je nummer 1 lijkt me echt prachtig. Als ik mijn favoriete plek zou moeten noemen is dat Gran Canaria. Met het gezin gingen we namelijk ook nooit ver op vakantie. Op Gran Canaria was ik afgelopen zomer toen ik voor het eerst heb gevlogen en met mijn vriend op vakantie ging. Je begrijpt dat ik daar de tijd van mijn leven heb gehad! Ook vind ik Berlijn erg mooi!

 • Antwoorden Deisy 13 augustus 2015 om 09:10

  Wat een prachtige foto’s zeg <3 Turkije heeft mij eigenlijk nooit aangesproken maar als ik nu die foto's zie van Erdemli ga ik toch een beetje twijfelen haha ;-) Ik vond Rome echt adembenemend toen ik daar, alweer een paar jaar geleden, was. De stad is gewoon een groot museum en dat is echt bizar om te zien haha! Daarnaast doen de Griekse eilanden (waar het minder toeristisch is) ook wel heel goed bij mij: de natuur is gewoonweg prachtig. X

 • Antwoorden sasje 13 augustus 2015 om 09:04

  Mijn ouders hebben vijf kinderen, maar omdat ze beide enorme reizigers zijn, zijn we overal mee naartoe gesleurd. Daar ben ik zo dankbaar voor, omdat ik op de meest ongelofelijke plekken heb mogen zijn. Mijntop is wel
  1. Nieuw-Zeeland, waar ik vorig jaar helemaal alleen heb gebackpackt
  2. West Coast VS, want letterlijk elke camping en weg is prachtig
  3. Noorwegen, wabt afgezien van de prijzen daar is het zo mooi.

 • Antwoorden Willemieke 13 augustus 2015 om 08:52

  Ik ben het met je eens dat dorpjes enzo zoveel leuker zijn dan de hoofdsteden! Die zijn ook leuk, maar overal wel een beetje hetzelfde.. De dorpjes is en met locals praten is zoveel leuker!

 • Antwoorden Caro ~ My Beautycase 13 augustus 2015 om 08:43

  Wat een mooie plekken! De mooiste plek waar ik ooit ben geweest is Navagio Beach in Zakynthos (Griekenland)! :-)

 • Antwoorden Esther 13 augustus 2015 om 08:19

  De eerste 2 zeggen me helemaal niks. Maar Berlijn, Verona en New York daarentegen wel, en daar kan ik me helemaal bij aansluiten :-)

 • Antwoorden Margot 13 augustus 2015 om 08:15

  Wat een mooi lijstje! Verona staat nog op mijn wishlist. Ik vond zelf Zuid-Afrika en Tanzania heel indrukwekkend, maar ook de kust rond Amalfi (Italië) is een aanrader.

 • Antwoorden Bianca 13 augustus 2015 om 08:05

  Denk ook dat je sneller naar de grote steden wordt getrokken omdat de kleinere steden niet zo snel naar voren komen in t aanbod! toen ik nog op de middelbare school zat ben ik met school naar Italië geweest en daar hebben we ook Verona een bezoekje gebracht, zo’n lief stadje!

 • Antwoorden Amy 13 augustus 2015 om 07:35

  Wat bijzonder om te zien.. Die eerste twee plekken op je lijstje, prachtig! New York zou ik heel graag eens willen bezoeken ooit :)

 • Antwoorden Sophie 13 augustus 2015 om 07:20

  Wauw, hele mooie plekken! Ik neem aan dat het dorpje van Expeditie Robinson is? Zelf houd ik ook heeeeel erg van mooie natuur al is Verona inderdaad ook een prachtstad net als Berlijn.

 • Antwoorden Kelly - Pluiskonijn.nl 13 augustus 2015 om 07:12

  Wauw wat prachtig allemaal. De plek waar ik kon wegzwijmelen was in Dalyan, met een bootje over een kleine rivier kwam je bij koningsgraven uit die in een berg zaten. Echt prachtig om te zien, google maar eens;)

 • Reageer