De Teske.nl Survey

2 juli 2015

Weten jullie nog? Die vragenlijst met vragen over jullie, omdat ik mijn lezers wat beter wilde leren kennen? Ik heb de survey in januari online gezet, maar ik ben er pas laatst aan toegekomen om de antwoorden eens goed te bekijken en in plaatjes uit te beelden wat de uitslag was. Het leek me onwijs leuk om het alsnog online te zetten, ook al is het al wat langer geleden. Deze blogpost gaat over jullie!

De rollen omdraaien

Het leek me leuk om voor een keer de rollen om te draaien. Vaak maken blogs enquêtes over de blog of blogger zelf en dat is natuurlijk hartstikke handig, maar mij leek het onwijs tof om jullie eens vragen over jullie zelf te laten beantwoorden en er zo achter te komen hoe de lezers van mijn site in elkaar zitten! De vragenlijst is ruim 5500 keer ingevuld en vandaag deel ik de uitslag met jullie. Let wel op: de procentuele waardes gaan soms over de 100% heen, omdat ik dan de optie heb gegeven om meerdere antwoorden te kiezen. Toch geeft het goed weer wat jullie voorkeuren en gewoonten zijn. Here we go!

Man of vrouw?

Het was te verwachten, maar toch leuk om te zien: het merendeel van mijn lezers is toch echt van het vrouwelijke geslacht. Toch ook cool om te zien dat er soms jongens meelezen. Hallo daar, thanks voor het bezoeken!

Hoe laat sta je op?

Over het algemeen zijn jullie bijna allemaal wel earlybirds. Ik sta zelf vaak om 8 uur ’s ochtends op, dus ik val nog in de top 3 van de meest gekozen antwoorden.

Welke blogposts?

Dit vond ik zo cool om te zien! Jullie gaven aan mijn My Life In Pictures rubriek toch echt het allerleukste te vinden. Dat maakt me blij, want ik vind hem zelf ook nog steeds super om te maken. Beauty en food eindigden gelijk en daarna kwam de categorie ‘kletspraatjes over van alles en nog wat’. Daar vallen voor mij dan de blogposts onder waar ik klets over hoe het met me gaat, mijn mening over bepaalde onderwerpen of dingen die ik heb meegemaakt. Tof!

Ontbijt?

Ik vroeg jullie wat jullie favoriete ontbijt was en de meesten ontbijten met ontbijtgranen in combinatie met iets van yoghurt of melk. Daarna volgen de good old boterhammen en ook de smoothies zijn populair. Ik ontbijt toch ook wel het meest met ontbijtgranen of een smoothie.

Toch had ik zelf voor het antwoord ‘pannenkoeken’ gekozen, want die vind ik het allerlekkerste in de ochtend. Er koos slechts 10 procent van jullie voor hetzelfde. Ik snap het wel, want het is natuurlijk niet het makkelijkste ontbijt om te maken als je haast hebt ’s ochtends.

Welke haarkleur?

Ik heb het gevoel dat de meeste van jullie gewoon lekker met jullie natuurlijke haarkleur rondlopen. Dat is echt super! Ik ben m’n natuurlijke kleur al helemaal kwijt en vind het eigenlijk jammer dat ik er zo snel op uitgekeken was. Donkerbruin en donkerblond eindigen bovenaan met een gelijke score van 32,2 procent.

Mijn favoriete haarkleur paars eindigde ver onderaan met slechts 0,4 procent. Ik stem voor meer mensen met paars haar, jongens! Let’s do this!

Goede eigenschappen

Dit was een van mijn favoriete vragen. Ik heb een aantal van de meest voorkomende goede eigenschappen opgesteld en heb jullie gevraagd welke van deze eigenschappen jullie hebben. Behulpzaam werd het meest gekozen en dat vind ik heel erg leuk. Het is zo’n mooie eigenschap om anderen te willen helpen. Ook zelfstandig en vrolijk vind ik hele sterke karaktertrekken.

Slechte eigenschappen

Ook vroeg ik jullie na te denken over jullie slechte eigenschappen en eigenwijs, onhandig en lui werden het meeste gekozen. Grappig, want het zijn ook drie eigenschappen waar ik me bij aan kan sluiten. Ik denk dat het heel goed is om bewust te zijn van je sterke en minder sterke punten.

Kitten heaven

Ik vroeg jullie te kiezen tussen vijf verschillende kittens en deze schattige roodharige kat won het met 27 procent. De mega verbaasde kitten aan de rechterkant werd niet zoveel gekozen en eindigde als laatste. Ik snap het wel, hij doet me een beetje denken aan het ‘Scream’ masker, haha!

Coffee!

Hoe grappig: op de vraag hoe jullie je koffie drinken antwoordden de meeste mensen dat ze liever thee hebben. Niet zo heel veel koffie-drinkers onder jullie, dus! Toch waren ook de latte macchiato en de cappuccino populair. Leuk, want ik drink ook graag thee, maar als ik voor koffie kies dan ga ik altijd voor de cappuccino.

Huisdieren

Op de vraag: ‘Welk huisdier heb je of zou je nog graag willen hebben?’ werd vrij voorspelbaar geantwoord. De meesten van jullie hebben of willen een hond, een kat of een konijn. Alle drie ontzettend leuke dieren. De reptielen waren duidelijk wat minder geliefd, want de salamander eindigde helemaal onderaan.

Mijn favoriete dier, de geit, behaalde toch nog een ruime 4 procent. Hoera!

Music baby!

Ook leuk: hier vroeg ik naar jullie favoriete muziekgenre. Dit kon ik natuurlijk ook al voorspellen: pop won met 62,2 procent. Toch ook leuk dat rock nog in de top 3 staat met 25,2 procent. Da’s een genre wat ik weer heel erg waardeer!

Kan je de handstand?

Hier was ik dus serieus benieuwd naar: hoeveel mensen kunnen nou eigenlijk de handstand? Het merendeel van jullie kan hem niet, maar toch kan bijna 45 procent van jullie hem wél! De mensen die trouwens geen ‘ja’ en geen ‘nee’ hebben beantwoord, die wisten niet of ze hem konden doen. Ik hoor bij het gedeelte dat hem niet kan, helaas.

Let’s talk about color

Kleuren vind ik altijd heel persoonlijk en daarom vond ik het leuk om erachter te komen wat jullie favoriete kleur is. Een van mijn favorieten, bordeauxrood, won! Dat had ik eigenlijk helemaal niet verwacht. Ook blauw en roze waren erg populair. Ik kies altijd voor bordeauxrood en aubergine als ik kleuren moet kiezen.

Sleepy time

Over het algemeen gaan jullie ook op een vrij ‘normale’ tijd naar bed. De meesten gaan om 11 uur ’s avonds, een tijd die ik tegenwoordig ook probeer aan te houden! Toch kom ik nog vaak in de categorie 12 uur ’s nachts te zitten hoor, want ik moet nog steeds wennen aan op tijd naar bed gaan.

Welk cijfer geef je Teske.nl?

Tot slot vroeg ik aan mijn lezers welk cijfer ze mijn blog zouden geven en ik kwam uit op een 8,1. Dat is natuurlijk een prachtcijfer, maar dit heb ik wel aan jullie gevraagd in januari, voordat ik (voor mijn gevoel) in een sleur kwam te zitten wat betreft m’n blog. Ik ben nu weer bezig met het opbouwen en naar mijn smaak maken, dus ik zou mezelf op dit moment absoluut geen 8 geven. Toch heel lief!

En dat was het dan! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om op deze manier te zien wat de uitslag was van de vragenlijst. Ik vond het in ieder geval heel cool om zo’n onderzoekje over mijn lezers te houden. Thanks aan iedereen die het heeft ingevuld!

58 reacties

 • Antwoorden Floor Daasvand 9 juli 2015 om 18:39

  Mooie uitslagen! Ikzelf had stiekem verwacht dat rock wat hoger zou scoren vanwege al die upcoming rockbandjes haha

 • Antwoorden Iris van der Doef 5 juli 2015 om 17:30

  Hey Teske,
  echt een superleuk artikel! Ik heb niet meegedaan aan de vragenlijst, maar ik vind het heel interessant om het allemaal te lezen! Als er een volgende keer komt, doe ik zeker mee!
  xx Iris

 • Antwoorden Hannah 5 juli 2015 om 14:29

  he teske, heb jij eigenlijk ewn opleiding (studie) gevolgd? of iets een cursus? of ben je zo gaan bloggen, en doe je dat dan de hele dag? want er komen niet zo veel artikelen

  • Antwoorden Teske 6 juli 2015 om 11:24

   Ik heb niet gestudeerd :) En bloggen is inderdaad mijn fulltime werk, maar daarnaast ook YouTube en muziek. Er komt elke dag een artikel online en drie keer per week een video!

 • Antwoorden Heleen 5 juli 2015 om 10:56

  Salamanders zijn geen reptielen, maar amfibiën. Ik denk dat je in de war bent met hagedissen.

 • Antwoorden Marijke I easydailyfood 4 juli 2015 om 10:41

  Wat ontzettend leuk dit artikel. Leuk dat je nu meer weer over je lezers :D

 • Antwoorden tessel 4 juli 2015 om 08:54

  Ik heb eergister mn haar paars laten verven omdat ik het zo koel vond staan, echt super leuk om te lezen!!

 • Antwoorden Es 3 juli 2015 om 18:35

  M’n favo kleuren zijn paars en bordeauxrood. Nooit verwacht dat die laatste zou winnen! En blijkbaar komt mijn haarkleur weinig voor? Ik wil ’t trouwens best paars verven hoor, ik ga binnenkort toch naar de Kinki Kappers. :)

 • Antwoorden Natasja 3 juli 2015 om 17:54

  Wat leuk dat je de resultaten alsnog deelt. Ik vind je nieuwe layout heel gaaf en geslaagd. Ik vond de laatste tijd je blogposts wat minder. Te veel over jou terwijl ik graag meer lees over dingen, happy stuff enz. Ik ben dus niet meer je blog frequent gaan bezoeken, toch gun ik je wel de kans om jezelf te herpakken. Ik wens je heel veel succes!

 • Antwoorden Hester 3 juli 2015 om 13:51

  Volgens mij heb ik deze toen ook ingevuld, leuk! Als je een profiel zou maken aan de hand van alle ‘hoogste scores’ dan is dat wel echt super gemiddeld, maar toch leuk om te zien haha.

 • Antwoorden Dionne 3 juli 2015 om 12:07

  Oh ik heb je serieus gemist in de weken dat je op avontuur was! Plaats vrijwel nooit een reactie, maar wilde even zeggen dat ik blij ben dat je weer terug bent :)

 • Antwoorden Lindsey Beljaars 3 juli 2015 om 11:19

  Hele leuke resultaten!

 • Antwoorden Nicole 3 juli 2015 om 11:15

  Wat grappig om de resultaten zo te zien. Heel erg leuk vorm gegeven Teske!

 • Antwoorden Denise 3 juli 2015 om 11:09

  Ik heb ook een 8 gegeven in die tijd,maar ik zou het nu niet meer geven. Voornamelijk voor de manier waarop je afwezig was de afgelopen tijd. Ik vind dat je niet netjes bent geweest naar de mensen die je blog lezen. Dat maakt dat ik nu ook minder op je blog kijk. Ik weet niet of ik je blog weer vaker ga bezoeken, ook omdat ik niet zoveel interesse heb ik jou leven maar meer over de onderwerpen waarover je schreef en nu gaat het toch steeds meer over jouzelf. (Dit bedoel ik overigens niet beledigend, ik vind blog met ‘info over dingen’ gewoon leuker dat ‘blogs over personen’)

  • Antwoorden Teske 3 juli 2015 om 15:42

   Vind je het echt ‘niet netjes’? Ik ben gewoon benieuwd hoe je daar zo over denkt, omdat je bij vrijwel elke baan een tijd hebt waarin je vrij bent en helemaal niets, maar dan ook niets hoeft te doen aan je werk.

 • Antwoorden Britt 3 juli 2015 om 07:35

  hey teske,
  Geef jezelf vooral de tijd om te ontdekken wat je precies wil.
  Ik vind het in ieder geval helemaal niet erg.

  • Antwoorden Denise 3 juli 2015 om 22:49

   Omdat je bij bijna alle banen vooruit werkt of achteraf werk moet inhalen. Bij jou leek het alsof dat niet het geval was en dat vind ik niet netjes. Je wekt met deze comment de illusie dat je vrij hebt genomen om ‘niks”te doen. Maar je wilde toch juist aan je muziek werken,je bent naar allemaal vestigingen van je platenlabel geweest, was dat dan ook geen werken? Dit geeft mij de indruk dat je gewoon aan je muziek wilde werken maar niet vooruit had gepland met je blog. Daarnaast vind ik het ook moeilijk om te horen dat je jaarlijks een x aantal reisjes hebt met je blog, ik noem een miami, berlijn en barcelona en dat je dan zegt dat je geen vakantie hebt. (Maar dat laatste punt is misschien meer ‘mijn’ probleem dan het jouwe)

 • Antwoorden Charlotte 2 juli 2015 om 22:41

  Hii Teske,

  Mega mooi die nieuwe lay-out!
  Toen ik de site wou openen dacht ik al dat ik op de verkeerde site was terecht gekomen haha!
  Kuss

 • Antwoorden Hanne 2 juli 2015 om 21:26

  Wat een leuke post! :) Ik was serieus even in de war doen ik de Dom van Berlijn op de achtergrond van je foto’s zag, omdat ik daar deze week zelf was en ik net foto’s heb zitten bewerken. Haha!

  Oh, en je nieuwe lay-out is ook heel fijn!

 • Antwoorden Cigdem 2 juli 2015 om 21:17

  Hi Chicka!

  Super tof dat je je resultaten deelt, heel interessant om te zien !

  Ik hoop dat je er meer door kunt groeien door hier op in te spelen!

  X

 • Antwoorden Maaike 2 juli 2015 om 21:10

  Wat leuk om te zien! Je hebt ook hele leuke vragen gesteld, haha. Had ik niet verwacht! En succes met je blog ‘opnieuw opbouwen’! Ik ben enorm benieuwd, het ziet er nu al super tof uit <3

 • Antwoorden Rowan 2 juli 2015 om 21:07

  Ik vond dit echt een hele leuke survey om in te vullen, omdat er ook lekkere random vragen bij zaten. Leuk om nu ook de antwoorden te lezen, al ben ik bij sommige dingen wel vergeten wat ik heb ingevuld haha.

 • Antwoorden Amy 2 juli 2015 om 20:57

  Heel leuk overzichtje zo! Grappig dat er toch een paar jongens zijn die meelezen!

 • Antwoorden Femke 2 juli 2015 om 20:09

  Wat een leuk artikel! Heerlijk om zo te lezen en dat gewoon bijna alle lezeressen dezelfde dingen leuk vinden als dat ik vindt! <3

 • Antwoorden Tamara 2 juli 2015 om 19:57

  Wat een origineel idee met die vragen! Ik vind je lay out echt heel mooi en ik ben blij dat je weer artikelen schrijft, heb je wel gemist hoor :)

 • Antwoorden Els 2 juli 2015 om 19:38

  Leuk leuk leuk!! Ik was eerlijk gezegd een beetje klaar met je website omdat ik zoiets had van nou zeg ze laat haar lezers wel een beetje vallen. Toch keek ik nog een paar keer per week op je site. Sinds dat je terug bent, en weer elke dag wat schrijft, word ik weer zo tot je site ‘aangetrokken’, omdat ik gewoon te nieuwsgierig ben wat je er elke dag weer hebt opgezet. Daardoor komt die T van Teske.nl weer (!) erg snel in mijn werkbalk ;)
  Die lay-out ziet er trouwens echt super uit, professioneler ook!

 • Antwoorden Marije 2 juli 2015 om 19:27

  Ik hoor bij de 4,3 procent die een stel geiten als huisdier heeft.
  verder leuk om te lezen

 • Antwoorden Bram 2 juli 2015 om 19:21

  Leuke weetjes over je bezoekers! Mooie nieuwe lay-out ook! En o ja, ik behoor tot de 0,4% van het andere geslacht. Wat een zeldzaamheid! ;)

 • Antwoorden Tessa 2 juli 2015 om 19:03

  Ik was alweer helemaal vergeten dat ik deze survey had ingevuld :) Mooi hoe je die plaatjes hebt gemaakt met de uitslagen!

 • Antwoorden Claudia 2 juli 2015 om 18:58

  hahahaha ‘Donkerbruin en donkerbruin’, typfoutje? :)

  Verder leuk artikel, leuk om jezelf eens te vergelijken met andere lezers haha, grappig dat er toch nog zoveel verschillen zijn!

 • Antwoorden Ella 2 juli 2015 om 18:52

  Wat een prachtige lay-out heb je nu! Ik vond dat andere ook al erg leuk, maar heb indd het idee dat dit beter bij je past!

 • Antwoorden Romy 2 juli 2015 om 18:50

  Graag gedaan :) Leuk om terug te lezen!

 • Antwoorden Iris 2 juli 2015 om 18:49

  Het was echt een leuk onderzoek om in te vullen, maar ook om zo na te lezen.

 • Antwoorden Evi 2 juli 2015 om 18:47

  Hoi Teske!
  Superleuke lay-out heb je!
  Niet gemeen bedoeld maar ik heb een klein foutje gevonden! Bij de vraag die met haarkleur had te maken schreef je: ”Donkerbruin en donkerbruin eindigen bovenaan met een gelijke score van 32,2 procent.” maar ik denk dat je ”donkerbruin en donkerblond’ bedoelt haha! Nogmaals, niet gemeen bedoeld :) Het viel me gewoon op!
  Kusjes en veel liefs!

 • Antwoorden Yinli 2 juli 2015 om 18:39

  Echt super leuk dat je nu teskuh.nl hebt verandert in teske.nl!!

 • Antwoorden Emma 2 juli 2015 om 18:23

  Je nieuwe layout is prachtig ! :)

 • Antwoorden Marjolein 2 juli 2015 om 18:20

  Wat leuk om de resultaten van de survey op deze manier te zien. Volgens mij heb je hele leuke lezers :D

 • Antwoorden Marleen 2 juli 2015 om 18:17

  Leuk artikel , Teske! :)

 • Antwoorden sara 2 juli 2015 om 17:59

  “Donkerbruin en donkerbruin eindigen bovenaan met een gelijke score van 32,2 procent.”

 • Antwoorden Renate 2 juli 2015 om 17:41

  Wat heb je de survey leuk uit gewerkt met al die leuke foto’s!

 • Antwoorden Felicia 2 juli 2015 om 17:24

  Well ik gaf je blog toen een 8 maar zou het zeker nu niet meer een 8 geven. Ik bezoek je site ook minder doordat de kwaliteit en frequentie van je artikelen achteruit is gegaan en dat is jammer. Misschien ook in mindere tijden een enquete plaatsen voor tips?

  • Antwoorden Teske 2 juli 2015 om 18:57

   Sinds ik terug ben van mijn reis zijn de artikelen toch wel weer frequent? :) Ben benieuwd hoe je daar nu over denkt. Het was daarvoor inderdaad minder, dat geef ik ook aan.

 • Antwoorden Lizzy 2 juli 2015 om 17:21

  Oh wat heb je dit leuk in elkaar gezet! :D Heel erg leuk om te lezen! Ik heb hem ook ingevuld, dat weet ik nog wel! Mooi cijfer heb je gekregen! Van mij verdien je een dikke 10!

 • Antwoorden Kim 2 juli 2015 om 17:15

  Haha, ik vond dit echt een hele toffe survey! :)

 • Antwoorden Celeste 2 juli 2015 om 17:13

  Ah wat super leuk om te lezen allemaal! Echt heel tof dat je er toch de tijd voor hebt genomen om hem eens te bekijken en er een leuk artikel over te schrijven. Wat me trouwens gelijk opviel is je nieuwe layout (logisch Celeste haha), maar wat een gave layout, hij is echt heel mooi geworden!

 • Antwoorden Sylvia 2 juli 2015 om 17:06

  Haha, geef mij ook maar pannenkoeken in de ochtend, heerlijk! :)

 • Antwoorden Joyce 2 juli 2015 om 16:59

  Leuk om te lezen, vooral de vreemde random vragen op het einde :-P

 • Antwoorden Deborah 2 juli 2015 om 16:56

  Brendon!! <3 Wat een superleuke survey was dit, jammer dat ik hem schijnbaar gemist heb! Leuk om zo een beetje meer inzicht te krijgen in mijn medelezers!

 • Antwoorden Luna 2 juli 2015 om 16:39

  Wat leuk om de uitslag te zien! Je blog heeft ook echt een super leuke lay-out gekregen! <3

 • Antwoorden Naomi 2 juli 2015 om 16:11

  Echt heel leuk om te lezen! Je nieuwe layout is ook heel mooi trouwens!

  xxn

 • Antwoorden Joske 2 juli 2015 om 16:00

  leuk om te lezen! ff opmerking bij haarkleur in de tekst heb je donkerbruin en donkerbruin opgeschreven zag ik ;)

 • Antwoorden Nesrin 2 juli 2015 om 15:43

  Super leuk dat je de resultaten deelt. Een frisse nieuwe start I like it. Prachtig logo en de naam is echt een verbetering.

 • Antwoorden Noa 2 juli 2015 om 15:27

  Super super leuk Teske! Wel ff wennen geen Teskuh meer. Ik vind het super leuk geworden!

  Liefss

 • Antwoorden Eva 2 juli 2015 om 15:23

  8,1 is een super mooi cijfer! Super leuk om de uitslag te zien :D

 • Antwoorden Kirsty 2 juli 2015 om 15:21

  Leuk om te zien wat er het meest in is gevuld, ik heb hem zelf toendertijd ook nog ingevuld :) Wat leuk trouwens dat je domein nu gewoon echt je naam is, dat vind ik toch wel beter bij je passen dan Teskuh, dit is wat volwassener!

 • Antwoorden Veralinde 2 juli 2015 om 15:16

  Wauw, super leuk gedaan zo Teske! Je laatste blogposts en je nieuwe lay-out vind ik echt heel leuk, ga zo door!
  Ps, er staat donkerbruin en donkerbruin’ waarvan een ‘donkerblond’ moet zijn. :)

 • Antwoorden Sanne 2 juli 2015 om 15:14

  Wat ontzettend leuk om terug te lezen! Vind je nieuw lay-out ook echt prachtig. Een frisse, nieuw start. You go girl!

 • Reageer