12 toffe Etsy shops

27 juni 2015

Zodra ik Etsy ontdekte, schoof ik eBay aan de kant. De twee zijn enigszins vergelijkbaar, want op beide websites kan je een eigen shop openen, maar op Etsy kom je veel meer handgemaakte en originele winkels tegen. Toch blijft het een gevalletje ‘door de bomen het bos niet meer zien’, want er is een ongelofelijk groot aanbod. Vandaar dat ik vandaag 12 van mijn favoriete Etsy shops deel.

Bikini’s, potloden en broodplanken

Het is altijd heel uiteenlopend wat ik koop op dit soort websites. Voorheen kocht ik er vooral sieraden, maar tegenwoordig heb ik ook veel leuke lifestyle shops ontdekt waar ik dingen voor in huis en voor op mijn bureau koop. Echt bijna alles is te vinden op Etsy en dat is hetgeen wat me zo blij maakt. Bijna alles wordt handgemaakt en is dus heel origineel om te hebben. Natuurlijk liggen de prijzen wat hoger dan de gemiddelde producten in de Action of Xenos, maar er zit dan ook veel liefde en moeite in. Op Etsy maak je wat betreft de betaling vaak gebruik van PayPal. Dat is erg makkelijk aan te maken en te koppelen aan je bankrekening. Dit alles gebeurt veilig!

Studio Zoethout

Laten we maar meteen beginnen met een lokale shop: deze winkel is helemaal Nederlands! Toen Mert mijn broodplankje in de vorm van een wolk in de vaatwasser stopte, waardoor hij kapot ging (had ik maar niet moeten zeggen dat alles wat ik koop in de vaatwasser kan) wilde ik natuurlijk een nieuwe broodplank. Ik kwam de schattige plank linksboven eigenlijk per toeval tegen, maar was gelijk verliefd. Inmiddels heb ik hem in huis! Ook de andere items van Studio Zoethout zijn heel schattig, zoals de dinosaurus lamp en de appel broodplank.

BikiniBoo

Ik ben erg blij met het feit dat de vintage style weer helemaal terug is. Behalve dat ik graag high waisted jeans draag, ben ik ook dol op bikini’s met zo’n hoog broekje. BikiniBoo is er om die verlangens weg te nemen, want ze verkopen allemaal prachtige bikini’s in de ouderwetse stijl. Een heel leuk detail: bijna elk bikinitopje heeft de vorm van een strik. Dat maakt me echt blij! Ik heb er nog niets gekocht, maar zit wel te azen op een van de leuke exemplaren.

SkyGoodies

Je hebt misschien weleens van printables gehoord: patronen of leuke prints die je kan downloaden en uit kan printen, voor in huis. SkyGoodies brengt de printables naar een nieuw level en verkoopt verschillende items die je zelf in elkaar kan zetten. Zo is het fototoestel in het midden bijvoorbeeld een fotolijstje en moet je zelf nog in elkaar plakken. Wanneer je iets aanschaft bij de shop, krijg je na het betalen gelijk de downloadlink. Alles is zo vrolijk! Ik denk dat dit ook ideale cadeautjes zijn voor iemand die van DIY’en houdt.

inblue

Bij inblue koop je onder andere mooie notitieboekjes met originele prints erop. Mijn aandacht werd getrokken door de mooie print van het schip rechts, maar toen ik ging rondkijken op de pagina van de shop kwam ik erachter dat ze nog veel meer toffe designs hebben. Ze maken ook ‘custom made’ producten, waarbij je dus zelf kan kiezen wat je erop zou willen. Op die manier kan je bijvoorbeeld je naam er ook nog bij laten drukken. Heel cool!

TheSmallPrintCases

De eeuwige zoektocht naar leuke telefoonhoesjes gaat altijd door. In de winkel kan ik vaak maar weinig écht leuke hoesjes vinden en op eBay hoesjes was ik nu ook wel een beetje uitgekeken. Toen ik deze shop tegenkwam was ik dan ook verrukt, want ik zag opeens weer zoveel toffe designs! De shop speelt goed in op de trends (ananassen, flamingo’s, madeliefjes), maar er zitten ook onverwachtse dingen tussen zoals cactussen, hotdogs en vleermuizen. Heel vrolijk!

Boojiboo

Zo wil je toch elke dag tijdens het koken een schort aan? Ik draag eigenlijk nooit een schort tijdens het klaarmaken van eten, maar ik knoei toch erg regelmatig op mezelf. Vandaar dat ik gelijk een van de keukenschorten bestelde toen ik deze winkel vond. Ik koos voor de variant met koekjes en gebakjes in de ‘Belle’ soort. De shop verkoopt namelijk van elk design ook nog verschillende soorten modellen. Hoe uitgebreid wil je het hebben? Ik stem voor een schortenwinkel in Nederland.

DecorativePrints

Hey, weer een Nederlandse winkel! Deze shop verkoopt allerlei oude prints, waar ik heel erg blij van werd. Mert en ik waren namelijk nog steeds op zoek naar toffe dingen voor aan de muur bij ons in huis en dit soort prints passen heel erg bij onze smaak. Vandaar dat ik er een paar bestelde. Een landkaart, een informatieve print over verschillende soorten bomen en eentje over katachtigen. De prints zijn écht oud en dat merk je gelijk aan het papier. Dat maakt het voor mij extra tof, want ik heb liever iets wat echt antiek is, dan dat het er oud uit ziet en gewoon op nieuw papier is geprint.

MaryKilvert

Vroeg je je al af waar het schattige eierdopje op de eerste foto in deze blogpost vandaan kwam? Mary Kilvert is een Britse illustrator die allerlei leuke items in haar winkel verkoopt. Ze heeft veel terugkomende designs, zoals bijvoorbeeld de vrolijk gekleurde schapen. Ik ben vooral dol op haar notitieboekjes, waarvan ik er ook een paar heb besteld, maar ze heeft ook hele fleurige dingen voor in huis. Absoluut een kijkje waard als je gek bent op illustraties die je blij maken.

mymimi

Nog iets wat je misschien blij maakt: héle schattige decoratieve kussentjes voor in huis. Ze zijn misschien ietwat hysterisch voor sommigen van jullie, maar als ik niet met m’n vriend samen zou wonen (die dit vast iets te vrouwelijk vindt) had ik ze absoluut besteld. De leuke gezichtjes zijn er in een heleboel soorten en er zijn ook wat afwijkende varianten, zoals met een leuk hertje of een regenboog erop.

NoraJane

Bij Nora Jane kan je handgemaakte stempels kopen. Ze zijn heel gedetailleerd en ik zie helemaal voor me hoe je een brief heel leuk kunt afsluiten met zo’n stempeltje. Ze heeft vooral veel dieren in haar shop, maar er zijn ook wat willekeurige stamps te koop, zoals bijvoorbeeld van een kopje koffie. Dit lijkt me een geweldig cadeautje om te geven aan mensen die graag creatief bezig zijn!

TwineBindery

Bij deze winkel moet je ook echt zijn als liefhebber van notitieboekjes. Hier maken ze ‘custom’ boekjes, wat betekent dat je dus je eigen naam erop kunt laten zetten. Zo zie je in het midden bijvoorbeeld een boekje waarin je je Bucket List kan bijhouden, en dan zou daarboven je eigen naam komen te staan. Of die van een ander natuurlijk, mocht je het als cadeau willen geven. De kleine boekjes zijn nog vrij betaalbaar, maar het receptenboek is aan de dure kant. Toch wilde ik de winkel graag delen, omdat het toch originele en persoonlijke cadeaus blijven.

PobbleAndPing

Ik kocht al weleens eerder potloden met grappige teksten op OhhDeer, maar deze hele shop zit er vol mee! Reken maar op onder andere wat Mean Girls en Alice in Wonderland referenties en ook als liefhebber van Gossip Girl kan je wat leuke varianten vinden. Ze kosten natuurlijk wat meer dan een potlood bij de Hema, maar iedereen zal wel vragen waar je ze vandaan hebt en je weet in ieder geval welk potlood van jou was als je met meerdere mensen aan het schrijven of tekenen was.

Zo! Wat is jouw favoriete shop op Etsy?

50 reacties

 • Antwoorden Apron by Boojibo + Video 15 maart 2016 om 17:15

  […] to a Dutch blogger named Teske I came across the beautiful aprons on Etsy made by Boojiboo. And sure enough I fell in love with […]

 • Antwoorden Anneleen 12 juli 2015 om 18:51

  Wat een schattige telefoonhoesjes! :) ik ga meteen een kijkje nemen!

 • Antwoorden Jolien 4 juli 2015 om 13:38

  Wauw, inblue heeft echt prachtige dingen! Wil meteen mooie notitieboekjes bestellen! Ik heb nog nooit iets besteld op Etsy, en nu ik een beetje rondgesnuffeld heb houd ik maar gauw weer op, anders wordt mijn bankrekening verdrietig haha!

 • Antwoorden Miranda 3 juli 2015 om 11:19

  Wat veel leuke etsy shops! Vooral die leren notitie boekjes zijn super mooi.

 • Antwoorden Eline 2 juli 2015 om 13:47

  De notitieboekjes zijn zó mooi, maar ook ontzettend duur. Me crying

 • Antwoorden Luna 29 juni 2015 om 23:05

  Heey op de shop rareandcurio heb je ook echt heel veel leuke oude mooie spulletjes. Moet je echt fv een kijkje nemen want als ik de spulletjes zie die inje nieuwe huisje hebt staan vind je dit denk ik ook wel leuk! Xx

 • Antwoorden Marloes 29 juni 2015 om 19:34

  Hier word ik nou zo hebberig van eh :(

 • Antwoorden Christie 29 juni 2015 om 14:47

  Ik heb meteen bij decorativeprints Besteld! Wat een toffe platen! Daar ga ik zeker van genieten als hij aan de muur hangt

 • Antwoorden beautifulday4makeup 29 juni 2015 om 11:05

  Die shorten vind ik eigenlijk erg leuk

 • Antwoorden Simovic-Vuceljic Natasa 28 juni 2015 om 21:42

  Wow, hier staan echt een heleboel leuke shops tussen! Ik heb zelf nog nooit iets gekocht via Etsy (of zelfs bezocht) maar na deze post komt daar dringend verandering in :) Liefs! x

 • Antwoorden Miriam 28 juni 2015 om 17:30

  Ahhh, wat leuk allemaal! Love die boekjes en…nouja eigenlijk alles ;p

 • Antwoorden Natas 28 juni 2015 om 16:15

  Die telefoonhoesjes site is heel leuk!
  Ook handig voor als je een IPhone 5c heb, daar hebben ze niet overal leuke hoesjes voor helaas.

  x

 • Antwoorden Uly 28 juni 2015 om 03:58

  Heej Teske,

  Wat een leuke post! Ik heb ook gelijk een schort besteld (met citroenenprint :D). Ik vroeg me af hoe lang het duurde bij jou voordat deze bezorgd werd? Ik hoop dat er nog meer interieur shoplogs komen ;) Groetjes!

  • Antwoorden Teske 28 juni 2015 om 11:08

   Volgens mij zo’n 1,5 week! :)

   • Antwoorden Uly 12 augustus 2015 om 06:10

    Oh oeps, ik zie je reactie nu pas! Bedankt! :D Ik ben echt blij dat je het gedeeld heb. Ik heb er een met citroentjes haha

 • Antwoorden Dana 27 juni 2015 om 23:21

  aaaah hier word je zo hebberig van! Vooral die notitieboekjes zijn leuk :D

 • Antwoorden Dorien 27 juni 2015 om 20:24

  Echt superleeuk! Ik word er zo hebberig van hahah :)

 • Antwoorden Stèphanie 27 juni 2015 om 19:11

  Dit komt als geroepen.. nouja, alle webshops komen als geroepen! (zegt de online shopverslaafde) Wat een leuke spulletjes allemaal! Ik ben nu ook erg into de filofaxing stickers en washi tape van Willowfields en BCplan.

 • Antwoorden Iris 27 juni 2015 om 19:06

  Haast jammer dat die schorten geen jurkjes zijn!

 • Antwoorden BySilke 27 juni 2015 om 17:55

  Aaah, hoe cool! Die notitieboekjes zien er echt de max uit :)

 • Antwoorden Esther 27 juni 2015 om 17:29

  Oh dit is allemaal zo gaaf! Ik wordt er helemaal hebberig van ;-)

 • Antwoorden marit 27 juni 2015 om 17:25

  leuk ik vind de bikini echt super schattig ik wil graag die met die roze strik

 • Antwoorden Jonne 27 juni 2015 om 17:23

  O wat leuk! Ik ga er gelijk even een paar bekijken!
  Liefs. Jonne

 • Antwoorden Lisa 27 juni 2015 om 17:11

  Wauw die shops zijn allemaal echt super leuk! Ik vind die met de telefoonhoesjes samen met de potloden shop het leukst! Die telefoonhoesjes zijn gewoon zo anders dan de meeste hoesjes die je overal ziet. Leuk artikel Teske :D <3

 • Antwoorden Lisa 27 juni 2015 om 17:09

  Ik wil daar echt mijn potloden kopen haha! Ik wil graag van die Blair Waldorf potloden :)

 • Antwoorden Amber 27 juni 2015 om 13:39

  Wauw, allemaal heel leuk!!

 • Antwoorden Manon 27 juni 2015 om 13:29

  Die bikini’s zijn zo leuk! ik kijk bijna nooit op etsy

 • Antwoorden Luna 27 juni 2015 om 13:00

  Wat een leuke shops heb je laten zien! Ik ga binnekort zeker een keer kijken en waarschijnlijk ook iets bestellen aangezien ik helaas iets te makkelijk geld uitgeef haha! Ik vind die hoesjes super leuk! Zou je een keer een blogpost willen maken over je telefoonhoesjesverzameling? Dat kijkt me erg leuk om te zien :D <3

 • Antwoorden Nicky 27 juni 2015 om 12:41

  Die shop met de oude prints is geweldig, ik houd daar zo van!

 • Antwoorden Evelien 27 juni 2015 om 12:27

  Ik vind de eerste en laatste twee shops echt übercute en verleidelijk! Toch blijf ik vooral hangen bij Bikiniboo. Oh em gee! Ik vind die strik zo’n leuk detail! Stiekem droom ik van een high waisted bikini, maar liever pas ik het een keer voordat ik ‘m koop. Misschien staat het me wel to-taal niet! Toch zwijmel ik nu bij de foto van die bikini in het midden!

 • Antwoorden Es 27 juni 2015 om 12:24

  Ontzéttend leuke dingen! Vooral die kussentjes, ik ben verliefd!!! ♥︎

  • Antwoorden Es 27 juni 2015 om 12:49

   Huh, Friyay? (Potlood)

 • Antwoorden Joske 27 juni 2015 om 12:16

  ook leuk om op te kijken is dftba.com daar hebben ze echt allerlei superleuke dingen ook veel fandom gerelateerde dingen en het is echt superleuk :)

 • Antwoorden Johanna 27 juni 2015 om 11:56

  Wauw, die notitieboekjes van In Blue zijn echt helemaal mijn smaak! Manlief maar even lief aankijken voor mijn verjaardag, want zo’n aankoop kan ik natuurlijk nooit goedpraten, haha!

 • Antwoorden Nouria 27 juni 2015 om 11:55

  Misschien kan je een keer bij de flying tiger kijken in Amsterdam (en ook andere steden) daar hebben ze ook erg grappige dingen. Xxx Nouria

 • Antwoorden Naomi 27 juni 2015 om 11:04

  In blue vind ik echt zo mooi! ook de telefoonhoesjes vind ik leuk en de keukenschorts!

  x

 • Antwoorden Lucindainwonderland 27 juni 2015 om 10:59

  Ik ben inderdaad helaas een tijdje geleden afgehaakt bij Etsy, omdat er steeds meer bij kwam en ik dus (zoals je zelf ook zegt) door de bomen het bos niet meer zag. Toch blijft er veel gaafs tussen zitten en het is vaak zelf gemaakt door mensen die er echt een passie voor hebben. Super gave shops heb je uitgezocht. xxx Lucinda

 • Antwoorden Neeltje | Thoughts in Style 27 juni 2015 om 10:58

  De notitieboekjes van inblue zijn echt te mooi!
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Antwoorden Margot 27 juni 2015 om 10:54

  Leuke tips! Vooral die items van inblue vind ik erg mooi!

 • Antwoorden Nicole 27 juni 2015 om 10:46

  Wat een leuke shops. Ze hebben zoveel leuke en creatieve items op Etsy!

 • Antwoorden Emma 27 juni 2015 om 10:44

  Super leuke shops! En ik ben zo nieuwsgierig geworden dat ik maar even op Etsy ga kijken :)

 • Antwoorden Kim | dansenindestorm 27 juni 2015 om 10:44

  Oh Teske, moest dit nou?! Daar gaat m’n geld. ;-)

 • Antwoorden Dionne 27 juni 2015 om 09:28

  Wat een leuke shops! ik vind etsy zo leuk!

 • Antwoorden Anita 27 juni 2015 om 09:05

  Super leuke shops allemaal! Ik kijk te weinig op Etsy omdat ik bang ben dat ik anders teveel ga kopen. Maar ik save hem wel even, voor het geval dat ;)

 • Antwoorden Amy 27 juni 2015 om 08:42

  Zeker die notitie boekjes (twine-bindery): ge-wel-dig! Etsy is sowieso enorm leuk, ik zou er veel vaken op moeten kijken en bestellen!

 • Antwoorden Sandra 27 juni 2015 om 08:11

  Wat leuk zeg. Zelf kende ik het nog niet, ga gelijk even rondneuzen want heb sinds gisteren een nieuwe telefoon en een hoesje kan deze klungel wel gebruiken :)

 • Antwoorden Joyce 27 juni 2015 om 08:01

  Wat een leuke shops allemaal! Ik denk dat je ons net een nieuwe verslaving hebt aangesmeerd…

 • Antwoorden Anniek 27 juni 2015 om 07:07

  Oeh, dit is niet goed Teskuh, ik word hier hebberig van.. :) Vooral die custom made boekjes vind ik echt onwijs tof! Misschien dat ik een lichte notitieboekjesverslaving aan het opbouwen ben… :) Net als die stempeltjes, ook onwijs leuk. En die schorten: tof! Kortom: leuke dingen heb je bij elkaar gezocht!

 • Antwoorden Celeste 27 juni 2015 om 06:07

  Ik vind Etsy ook zo leuk! Ga zometeen gelijk een kijkje nemen bij een paar shops. Soms vind ik het alleen al mooi om te zien wat anderen hebben gemaakt. Vind dat zo gaaf als dingen handgemaakt zijn. Kan soms echt mijn ‘tijd verdoen’ door alleen maar te kijken haha! ;)

 • Reageer