My May 2015 Goals

2 mei 2015

April is als een malle voorbij gegaan en het was een enorm leuke maand met een heleboel dingen om te doen. Dat betekende wel dat ik eigenlijk weinig tijd over had voor de doelen die ik voor mezelf had gesteld. Vandaag heb ik het over de doelen van vorige maand en wat ik deze maand wil gaan behalen.

Bron

Laten we eerst even kijken naar de doelen van de maand april. Wat wilde ik behalen? Het waren op zich geen héle lastige punten, maar ze waren voor mij in begin april toch van belang. Met eentje is het in ieder geval erg goed gegaan!

– Een eettafel kopen
Dit blijft echt lastiger dan ik van tevoren steeds denk. ‘Kijk ik toch even op Marktplaats!’, roep ik dan. Vervolgens vind ik niets leuks, of vergeet ik contact op te nemen met de verkoper. Aan de andere kant: we hebben wel twee kasten, nog een extra bureau én een make-upbureau voor mij aangeschaft. Kan ik het dan toch een soort van goed rekenen? We zijn in ieder geval weer enorm opgeschoten met de indeling van het huis en dat is erg fijn.

– Hoeveelheid afspraken beperken
Dit ging echt heel goed! Ik heb onbelangrijke dingen afgezegd en me gefocust op de meetings die echt nut hadden voor de toekomst. Ik vind het nog steeds lastig om nee te zeggen, omdat ik het ook gewoon erg gezellig vind om af te spreken, maar ik heb inmiddels kunnen onderscheiden wat nuttige afspraken zijn en welke dat niet zijn.

– De lente in huis halen
Ja, ik wilde dus heel graag bloemetjes neerzetten en lente-groenten gebruiken in gerechten. Dat is niet echt gelukt, behalve dat ik dan een keer een hele frisse lente-salade heb gemaakt. Verder is het huis nog altijd vrij van bloemen en planten en heb ik weinig geurkaarsjes aangezet. Wel heb ik echt hele leuke, vrolijke muziek ontdekt die goed bij de lente past: Jack & The Weatherman. Ik zet een nummer van hen hieronder, zodat je die kan luisteren tijdens het lezen van deze blogpost.

Bron

Ik maak elke maand weer doelen voor mezelf en hoewel ik dat enorm fijn en leuk vind, mis ik af en toe wel een beetje wat ik écht nodig heb in het leven om goed in mijn vel te zitten. Dan ben ik me meer aan het focussen op leuke doelen opschrijven, dan hoe ik me voel en hoe ik vind dat het dagelijkse leven bij mij gaat. Vandaar dat ik voor de komende maand slechts 1 doel voor mezelf heb opgesteld:

– Ontwikkeling

Ik wil me ontzettend graag ontwikkelen in wat ik doe. Ik vind dit leven geweldig en ik merk dat het me zó veel energie geeft nu ik met nieuwe dingen buiten mijn blog bezig ben. Op YouTube gaat het natuurlijk ook goed, maar de wereld van muziek die ik nu ontdek maakt me ongelofelijk blij. Ik probeer zo vaak mogelijk te schrijven en me te verdiepen in het proces van muziek maken, maar dat is af en toe best lastig, omdat ik ook een YouTube kanaal en blog heb om te onderhouden. Op die manier heb ik weleens het gevoel dat ik me maar half ontwikkel, of langzamer dan ik eigenlijk zou kunnen. Ik ben juist enorm voor persoonlijke ontwikkeling en je horizon zo ver mogelijk verbreden als je maar kan. Daarom wil ik deze maand op zoek naar een manier hoe ik dit alles anders kan doen.

Voordat jullie gelijk bang zijn dat ik met m’n blog of YouTube ga stoppen: natuurlijk niet. Dit is mijn basis, mijn veilige thuishaven, mijn uitlaatklep en nog altijd grote liefde en hier verdien ik ook mijn geld nog steeds mee (muziek levert namelijk niet zoveel op in het begin, je investeert juist veel en er moet vooral heel veel passie achter zitten. Eigenlijk precies hetzelfde als bloggen, haha). Het is echter wel zo dat ik in die zes jaar dat ik nu bezig ben nog nooit écht een tijdje vrij heb genomen. Op vakantie gaat het internet-leven altijd door, mijn mailbox check ik elke dag en ook telefoontjes worden gepleegd. Ik vraag me af of het niet eens goed is om écht even vrij te nemen, om een andere passie die ik heb wat beter te kunnen ontwikkelen. En daar ben ik nu dus over aan het nadenken, op welke manier ik dat zou kunnen doen en hoe dat dan in z’n werk zou gaan. Een goed en ingewikkeld genoeg doel voor deze maand, lijkt me toch?

Wat is jouw doel voor de komende maand mei?

56 reacties

 • Antwoorden Simovic-Vuceljic Natasa 5 mei 2015 om 22:54

  Je doel voor deze maand is prachtig en vooral: haalbaar wanneer je wilt. Kleine stapjes zijn soms beter dan grote stappen. Mijn doel voor deze maand: psychische rust vinden. Ik heb een hectische en vooral emotionele periode achter de rug die ik uiteindelijk achter me wil laten. Ik wil verder met mijn leven :) Liefs! x

 • Antwoorden helen 4 mei 2015 om 23:02

  prachtig doel voor de maand! mijn doel is om te werken aan de toekomst (: omdat ik vaak erg in het nu leef en dan andere dingen vergeet, oeps. haha.

 • Antwoorden Andrea 4 mei 2015 om 20:22

  Wat een mooi doel voor de komende maand. :)

  Mijn doel voor de komende maand is bikkelen voor mijn studie. Scriptie en essays schrijven en tentamens maken.

 • Antwoorden Maud 3 mei 2015 om 20:40

  Mijn haar roze verven!!!

 • Antwoorden Dilara 3 mei 2015 om 18:24

  Neem gerust een keer een pauze :) gewoon (bijvoorbeeld) een maandje je volledig concentreren op muziek. Steeds als ik je liedjes hoor krijg ik een glimlach en ik zou het alleen maar leuk vinden als je nog beter word in de muziekwereld ;)
  Succes
  X

 • Antwoorden lois 3 mei 2015 om 13:00

  lieve teske ik snap het allemaal helemaal.
  Leuk dat je aan het schijven bent en ook nog met youtube en je blog bezig bent.
  Miss moet je ook wat tijd nemen voor jezelf bijvoorbeeld het wat rustiger aandoen want je hebt het nu heel druk volgens mij.
  Good Luck xxx lois

 • Antwoorden Marissa 3 mei 2015 om 12:10

  Ik ben eigenlijk héél erg benieuwd hoe jij denkt over backpacken.. Mss wel helemaal niet, maar als het tegendeel waar is, zou je er dan over kunnen schrijven? :) Ik hoop dat je het geen rare vraag vindt..

 • Antwoorden Zonnewolk 3 mei 2015 om 11:10

  Volgens mij moet je niet te streng voor jezelf zijn, hoor Teske. Je hébt al een hele grote persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt en het is duidelijk dat je daar nog steeds mee bezig bent. Ik vind dat je echt al in een hele leuke meid bent verandert. Als je kijkt wat je al hebt bereikt, velen van ons kunnen daar alleen maar van dromen :). Geniet daar ook van, hè!

 • Antwoorden Lisa 3 mei 2015 om 08:58

  Interessant doel Teske! Ik vind het fijn dat je zo goed nadenkt over die dingen! x

 • Antwoorden lousaa 3 mei 2015 om 08:05

  lijkt me geen maanddoel maar een levensdoel.

  Wel een lastig dilemma. Zonder de fanbase die je van je blog hebt, zou het hele muzikale avontuur niet begonnen zijn. Maar allebei half doen is ook niet fijn… en dan ben je ook nog inhoudelijk de bakens aan het verzetten op je blog.

  Spannende tijd. Het is een beetje alles of niets.

  • Antwoorden lois 3 mei 2015 om 12:57

   ja zeker een levensdoel.

 • Antwoorden Simone 3 mei 2015 om 00:23

  Ik vind dit soort blogs altijd zo interessant en inspirerend om te lezen! Ik wil deze maand wat meer tijd aan mezelf besteden. Ik heb namelijk het idee dat het de laatste maanden er een beetje bij in is geschoten. Daarnaast moet ik hard aan de studie om dit jaar op mijn huidige studie te kunnen blijven.
  Ik wil deze maand eigenlijk ook wel wat nieuwe recepten uit proberen en ik wil proberen om gezondere keuzes te maken.

  Dat is een hele boel he ;)

 • Antwoorden Nora 2 mei 2015 om 23:57

  Mijn doel is eigenlijk gewoon om voor mijn examens te leren, maar ik heb het gevoel dat dat niet goed komt haha

 • Antwoorden Beautyloverrrrr 2 mei 2015 om 22:23

  Niemand zal het vreselijk vinden of stoppen met het lezen van je blog als jij een weekje verdiende vakantie neemt hoor! Ik zeg doen!

 • Antwoorden Beautyloverrrrr 2 mei 2015 om 22:20

  Mijn doel voor Mei is om mijn examens te halen (11-27 Mei) en dan heerlijk te kunnen genieten van alle dingen die komen!

 • Antwoorden Lieskuh 2 mei 2015 om 20:13

  Je geeft zoveel inspiratie dat ik nu ook een blog wil beginnen maar hoe is zo moeilijk om een blog te beginnen

 • Antwoorden Lotte 2 mei 2015 om 19:43

  Mijn doel is om meer rust te creëren in mijn hoofd aangezien ik de laatste tijd nogal gestrest ben…

 • Antwoorden Tamara | PinkPassionbyTamara 2 mei 2015 om 19:23

  Ik vind het een heel goed doel voor de komende tijd! Ik merk het zelf ook, met twee banen en een blog die elke dag geupdate wordt heb ik nooit vrij. Hoe heerlijk zou het zijn om eens ècht een keertje vrij te hebben voor andere hobby’s/passies? Maarja, I love what I do, en daarom ga ik er graag mee door!

 • Antwoorden Jinnie93 2 mei 2015 om 19:22

  Wat ben jij geweldig in wat je doet,
  muziek, een blog, YouTube… allemaal naast je sociale leven nog! Zo druk, en toch zoveel kwaliteit :) Ik denk dat het allemaal goed gaat komen met je doelen ! P.S. Bedankt voor de happy song :)

 • Antwoorden Iris 2 mei 2015 om 18:20

  Misschien is een enkel doel beter dan heel veel losse.

  • Antwoorden Beautyloverrrrr 2 mei 2015 om 22:20

   Dat heeft ze nu toch ook?

 • Antwoorden dana 2 mei 2015 om 17:22

  Als andere bloggers iets gelijkaardigs zouden zeggen als jij in je ‘mei’-doel, komt er vaak negatieve commentaar. Het valt me op dat dit bij jou helemaal niet het geval is. Je hebt echt een positieve blog, dat merk je zelfs tot aan de comments toe! Proficiat daarmee :-) je verdient het!

 • Antwoorden Sarah 2 mei 2015 om 17:05

  Wat een mooi doel; ontwikkeling. Veel succes!
  Mijn doel voor deze maand is meer uit huis te komen. Af en toe eens een daguitstapje te maken of dergelijke. Nu zit ik veel te vaak binnen en dat is jammer. Ik zou dus graag wat meer ‘leven’ zeg maar :)

 • Antwoorden Kim 2 mei 2015 om 16:30

  Goed bezig geweest in april! Knap dat je bijna al je doelen hebt behaald. :) Natuurlijk is er altijd overal nog wel aan te werken, maar je mag gewoon heel tevreden zijn.

 • Antwoorden Jis 2 mei 2015 om 16:12

  Wat een mooi doel, zeg! Ook leuke liedjes erbij.. Liefs, Jis

 • Antwoorden Caitlyn 2 mei 2015 om 16:05

  Wat een leuk nummer dat je hier in de post hebt gezet,
  ik ga ze nu toch eens opzoeken :)
  Mijn doel voor mij is structuur brengen in mijn leven,
  ik heb altijd zoveel aan mijn hoofd dat ik uiteindelijk eindig
  niets te doen omdat ik niet om kan met de chaos in mijn hoofd.
  Dus ik ben vandaag een notitieboekje gaan halen zodat
  ik mijn goeie ideeën kan inplannen en zo dus ook effectief
  kan volhouden, hopelijk werkt het :)
  xx

 • Antwoorden Naomi in Wonderland 2 mei 2015 om 15:53

  Heel erg leuk doel voor deze maand! Echt vakantie nemen is soms ook gewoon nodig dus doen zou ik zo denken! Succes :)

 • Antwoorden Cheyenne 2 mei 2015 om 14:59

  Neem lekker vakantie meid, je verdient het net zo goed als ieder ander iedereen die daar een probleem mee heeft moet zelf maar even na gaan hoeveel werk druk hun hebben in een vakantie zeker weten minder!

 • Antwoorden Nienke 2 mei 2015 om 14:56

  Fijn doel voor deze maand, succes ermee! Ik vind het wel treffend hoe ik mij kan identificeren met jouw doelen en stemmig van het moment. Aan het begin van het jaar zat jij niet 100% goed in je vel, ik ook helemaal niet. Nu gaat het super met jou en ook voor mij was april een goede maand, en heb ik het gevoel dat het beste er nu aankomt! Joehoe!

 • Antwoorden Femke 2 mei 2015 om 13:31

  Je moet je niet schuldig voelen tegenover je lezers als je er een tijdje tussen uit gaat, ik denk dat het heel goed voor je kan zijn. Doe wat goed voelt voor JOU zelf!
  Wat je ook besluit, wij zijn er voor je ! ♥

  Liefs Femke

  • Antwoorden Rachelle 2 mei 2015 om 14:03

   Helemaal mee eens!

 • Antwoorden Sanne 2 mei 2015 om 11:54

  Hoi Teske!
  Ik liep net in de Dirk van den Broek boodschappen te halen en ineens hoorde ik je nummer Rewritten voorbij komen! Ik vond het zo leuk dat ik het echt even moest delen met je!:)
  Je doet het super!

  Groetjes,
  Sanne

 • Antwoorden Dina 2 mei 2015 om 11:49

  Wat een mooi doel zeg, voor deze maand. Het is wel een waar je veel moeite in moet stoppen denk ik, dus het is goed dat je maar een doel hebt. Ik heb ook wat doelen voor mezelf voor deze maand (o.a. meer drinken, want dat vergeet ik wel eens).

 • Antwoorden Neeltje | Thoughts in Style 2 mei 2015 om 11:43

  Ik deze posts altijd zo leuk! Dan ga ik ook gelijk doelen stellen voor mezelf en die zijn om meer water te drinken en meer aan school te werken…
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Antwoorden Livia 2 mei 2015 om 11:22

  Leuk met je liedjes erbij. Mijn goals zijn meer water drinken, een boek gaan kezen, betere cijfers op school halen, meer zelf koken in huis (en gezond natuurlijk) en wat meer sporten. Kusjes xo

 • Antwoorden Kirsty 2 mei 2015 om 11:17

  Wat een mooi doel heb je voor komende maand! Ik kan mij voorstellen dat het lastig is om er ruimte voor te maken naast je blog en Youtube, maar nu je het zo concreet hebt gemaakt is dat toch een beetje houvast om gerichte plannen te maken!

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 2 mei 2015 om 11:09

  Bij mij begint het ook zo te kriebelen wanneer ik bloemen enzo zie, ik word er zo vrolijk van! En ja, die van ontwikkelen is echt een hele goeie (erg herkenbaar) !

 • Antwoorden Joyce 2 mei 2015 om 10:54

  Een prachtig doel voor de komende maand! En ik ben heel erg benieuwd hoe je hem gaat invullen. Ik wens je dan ook een supermaand toe!

 • Antwoorden Annelies 2 mei 2015 om 10:43

  Hopelijk vindt je een goed evenwicht tussen bloggen/youtube en muziek, zo kan je beiden toch nog blijven doen :-) liefs!

 • Antwoorden Margot 2 mei 2015 om 10:40

  Ik vind het leuk om te zien hoe leuk je die muziekwereld vindt en hoe je daar in duikt!

 • Antwoorden Maaike 2 mei 2015 om 10:39

  Vrij nemen is erg belangrijk, want zo kun je er weer met volle energie tegenaan. Ik hoop voor je dat het je op de een of andere manier gaat lukken! :)

 • Antwoorden denise 2 mei 2015 om 10:35

  Heei, toevallig! Ik luister op dit moment ook vooral jack and the weatherman. Het gebeurt best vaak dat als je iets van muziek deels dat ik het ook hartstikke leuk vindt. Zelfde smaak een beetje :)

 • Antwoorden Lauriëtte 2 mei 2015 om 10:31

  Mooi doel Teske, wat ben je toch ambitieus en gedreven! Probeer niet teveel van jezelf te verwachten hoor, dan gaat het misschien voelen als een verplichting en het is helemaal prima om jezelf op je eigen tempo te ontwikkelen. Ik vind dat je best eens een dagje vrij mag nemen. Gewoon even zonder internet om je heen, weet uit ervaring dat het heerlijk is! Succes met je doel deze maand, liefs!

 • Antwoorden Natasja | Another Chapter 2 mei 2015 om 10:03

  Jammer dat de eettafel nog niet gelukt is maar je hebt wel andere dingen dus inderdaad een soort van goed ;)
  Muziek brengt in het begin inderdaad nog niet veel op, dus snel nieuwe muziek maken ;)
  Wat ben je eigenlijk toch ambitieus ook! Go for it!

 • Antwoorden Luna (teskeislieff) 2 mei 2015 om 09:27

  Leuk artikel! Ik snap wel dat de doelen van deze week niet 100% zijn gelukt omdat je het zo druk had. En over een tijdje vrij nemen, dat snap ik heel goed! Als je na 6 jaar eigenlijk nog nooit echt vrij hebt gehad snap ik dat heel goed. Het is natuurlijk niet leuk voor je lezeressen/kijkers maar je moet ook aan jezelf denken! Heel veel hartjes! <3 <3

 • Antwoorden Florentine 2 mei 2015 om 09:19

  Wat een goed idee! ♡
  Lijkt mij een heel fijn doel voor jou’ XX

 • Antwoorden Cherissa Blans 2 mei 2015 om 09:15

  Wat leuk dat liedje voor erbij! Je hebt weer een erg mooi doel gesteld! Ik ben het er helemaal mee eens, soms moet je ook gewoon even lekker aan jezelf denken, en alles eventjes loslaten. Succes ermee, ik ben benieuwd! X

 • Antwoorden Hedwig 2 mei 2015 om 09:06

  De lente haal je wel in huis met die muziek, wat fijn :) succes met je doel voor de komende maand! Je tijd verdelen over drie heel leuke dingen is ook wel lastig, maar je vindt er vast een manier voor.

 • Antwoorden Sophie @splashkuh 2 mei 2015 om 08:49

  Heel knap dat je het nu allemaal kan combineren, maar je blog en YouTube even op een lager pitje zetten om je zangcarrière verder te ontwikkelen is heel goed, want je zingt prachtig en niemand wil denk ik dat je daarmee stopt, lieve Teske! Je bent een topmeid!
  X

 • Antwoorden Eline 2 mei 2015 om 08:09

  Hee Teske, ik heb je gisteravond op de Beautygloss Party ontmoet en het viel me op hoe ontzettend aardig en lief je tegen ons deed! Zo leuk! Heel leuk om jou eindelijk ontmoet te hebben :) ik hoop dat je een leuke avond hebt gehad! Heel veel liefs, Eline

 • Antwoorden Marilenevdv 2 mei 2015 om 08:09

  Leuk om te lezen! Op welke manier je ook besluit verder te gaan met je blog en leven (en alles eromheen), wij als lezers staan achter je keuze! Doe wat je denkt dat goed is, en wij bewegen vanzelf mee haha. Ik hoop dat mei een leuke maand wordt

 • Antwoorden Joyce 2 mei 2015 om 07:46

  Mooi doel. Ik begrijp precies wat je bedoelt. Wanneer je fulltime werkt is het lastiger om ook andere aspecten te ontwikkelen. Dit heb ik zelf ook al ondervonden en ik denk er serieus ook over na om op het werk misschien een stapje terug te doen daarvoor

 • Antwoorden Lucinda 2 mei 2015 om 07:44

  Een prachtig doel voor de nieuwe maand, maar eentje die misschien wel meer tijd gaat vergen dan alleen een maand. Maar ik vind het dan ook altijd belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen, maakt niet uit in welke setting. Succes! xxx Lucinda

 • Antwoorden Sophie 2 mei 2015 om 07:31

  Wauw mooi dat je doel voor Mei ontwikkelen is. Heerlijk breed en het gaat je vast lukken!

 • Antwoorden Iris | Todayslipstick 2 mei 2015 om 07:24

  Een prachtig doel voor de maand mei. Ik hoop dat je voor jezelf een manier vind om alles een ‘plekje’ te geven, zodat je je verder kan ontwikkelen in de muziek. Je zingt geweldig en je moet er zeker verder mee gaan! You rock!
  Liefs, Iris

 • Antwoorden Dagmar 2 mei 2015 om 07:09

  Wauw een ontzettend mooi doel voor komende maand en ik wens je een stralende tijd toe met fijne me-time en oplaadmomenten tussendoor. Enjoy!

 • Reageer