My April 2015 Goals

2 april 2015

Ik doe deze maandelijkse goals sinds deze maand een jaar! Super leuk! Inmiddels is de constructie wel ietsje veranderd, want voorheen zette ik soms wel 6 goals neer, terwijl ik het nu iets beperkter houd en het meer het thema van mijn maand laat zijn. Laten we kijken naar maart en vooruit kijken naar april!

De maand maart wilde ik vooral in het teken van voor mezelf zorgen laten staan. Dat deed ik namelijk niet zo goed en dat merkte ik aan alles. Ik was constant moe, ik had weinig zin om dingen te doen en de structuur was ver te zoeken. Daarom waren dit de doelen die ik opstelde:

– Opnieuw: structuur en regelmaat
Met de hulp van Mert, die ook meer regelmaat wilde, is dit aardig gelukt. We hebben nog geen ritme om over naar huis te schrijven, maar we hebben in ieder geval ons best gedaan de afgelopen maand. Niet te laat naar bed en op tijd weer op, daarvan kan ik zeggen dat het is gelukt. Zelfs in Miami hebben we dit doorgezet, maar dat kwam eigenlijk meer door de jetlag. Dat laatste heeft er wel voor gezorgd dat we de afgelopen twee dagen tot ’s nachts wakker waren en ietwat laat weer opstonden. Ik vind die tijdzones altijd heel lastig om mee om te gaan. Wat betreft structuur en lijstjes aangaande mijn blog had het nog wel wat beter gekund. Het is nog steeds een chaotische bende in mijn hoofd. Toevallig heb ik vandaag een gesprek met iemand die me daar misschien bij kan gaan helpen!

– Meer pitamientjes en buitenlucht
Mag ik een *pling* geluidje? Ik kan deze absoluut afstrepen. Ik heb in maart vaak de fiets gepakt, heb in Miami sowieso genoeg buitenlucht en vitamine D opgezogen en wat betreft fruit eten is het ook heel goed gegaan. Ik heb bijna elke dag een smoothie gemaakt met meerdere fruitstukken, havermout en noten en daardoor heb ik echt veel vitaminen binnengekregen die ik normaal zou schrappen. Dit bevalt me absoluut!

– Luisteren naar geest en lichaam
Ik denk dat dit altijd een moeilijke zal blijven. Hoewel ook dit wel goed is gelukt, ga ik hier en daar alsnog over mijn eigen grenzen heen. Ik ben nou eenmaal niet iemand die uren kan lopen of lang achter elkaar kan staan en soms dan probeer ik de pijn gewoon te negeren, zodat ik een ander niet tot last ben. Toch heb ik ook deze maand voor mezelf grenzen aangegeven en als het gaat om luisteren naar geest is het helemaal goed gegaan. Ik zit echt weer in een hele fijne, energieke bui en ik heb zin in alles wat gaat komen.

Op naar de doelen van de komende maand: april! Eentje is praktisch, de ander heeft weer met mindstyle te maken en de derde vind ik gewoon belangrijk, om niet te verdrietig te worden van het slechte weer buiten.

– Een eettafel kopen
Zoals ik eerder al zei schiet het inrichten van ons huis niet echt op. We wonen hier inmiddels al 2 maanden, maar nog steeds ontbreken een paar essentiële meubelen, zoals de eettafel. We zijn beiden gewoon heel druk en kunnen voor ons gevoel niet zomaar vrij nemen en wanneer je ook aan de salontafel kan eten gebeurt het al snel dat het erbij inschiet. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want ik wil een vier-gangen-diner kunnen serveren als er mensen bij ons komen eten. Een eettafel dus! Het is niet zo’n makkelijke opgave, want ons hele interieur is in de antieke stijl, dus je rijdt niet zomaar even naar de Ikea om een tafel te halen. Dat zou er totaal niet bij passen. Elke dag Marktplaats afstruinen, dus!

– Hoeveelheid afspraken beperken
Ik ben een ja-knikker. Niet per se omdat ik altijd het gevoel heb dat ik ja moet zeggen, maar omdat ik zo iemand ben die alles leuk vindt en enthousiast wordt van elke uitnodiging. Hierdoor zadel ik mezelf heel vaak op met afspraken die misschien helemaal niet zo nodig zijn. Afspraken met PR-bureaus zijn bijvoorbeeld supergezellig en je hebt vaak weer mooi materiaal voor je blog, maar voor de rest is het niet erg effectief voor waar ik op het moment mee bezig ben. Dan zit ik toch liever in de studio of werk ik aan een video. Ik heb het vorige maand al geprobeerd, maar ik ga m’n afspraken nu nog meer proberen te beperken. Alleen afspreken wanneer het belangrijk is en voor beide kanten ook daadwerkelijk nut heeft.

– De lente in huis halen
Je snapt dat ik na een weekje Miami een beetje droevig werd toen ik het weer in Nederland zag. Hoewel ik niet zo lang achter elkaar tegen de warmte kan en de temperatuur me dan ook weinig uitmaakt, ben ik wel iemand die chagrijnig wordt van harde wind en regen. Het mag nu toch wel een keer lente worden? Ik ben ongeduldig, dus ik ga de lente gewoon zelf in huis halen. Lekkere geurkaarsjes in bloem en fruitgeuren, bloemen om neer te zetten in de vaas die ik net nieuw heb gekocht, een goede afspeellijst met muziek die je energie geeft en gerechten met lentegroenten: ik raak de boerenkool even niet meer aan.

Zo! Dat zijn goede doelen toch, of niet? Ik heb zin in april. Er staat van alles op het programma waar ik jullie graag binnenkort meer over vertel. Er komen echt hele leuke, nieuwe dingen aan!

Ik maak maar gelijk weer gebruik van de gelegenheid om jullie het geweldige notitieboekje te laten zien waar ik deze maand mijn doelen in heb opgeschreven. Ik heb hem wederom gekregen van My Lovely Notebook en ik vind hem echt ontzettend cool, omdat hij absoluut aansluit bij hoe ik mijn leven wil leiden.

Het boekje is van het merk Compendium en het is een van de Motto Journals, omdat je een hele lijn hebt met inspirerende en motiverende motto’s op de boekjes. Ik koos voor ‘Trust Your Crazy Ideas’, omdat ik denk dat wij heel vaak ideeën die we hebben niet uitvoeren, omdat we bezig zijn met meningen van anderen. Dat is zo jammer! Ik ben echt een voorstander van creativiteit en innovatie en gekke ideeën horen daar soms bij. Als jij er zelf in gelooft: do it!

Het is een vrolijk, felblauw boekje met aan de binnenkant stipjes in plaats van lijntjes of ruitjes. Best cool! Je kan er op deze manier prima op schrijven, maar ook op tekenen. Ik vind dit een heel tof, modern boekje op goed formaat: het is A5 en dat is echt prima mee te nemen in je tas. Een goed cadeautje voor iemand anders of aan jezelf!

Dit notitieboekje is te koop bij My Lovely Notebook voor €12,50.

57 reacties

 • Antwoorden hartje mel 11 april 2015 om 08:17

  misschien moet ik ook eens beginnen.
  XD
  hartjes
  melanie.

 • Antwoorden Serah 5 april 2015 om 15:33

  Gaat je helemaal lukken

 • Antwoorden Natasja 4 april 2015 om 13:29

  Wij eten ook geregeld aan salon tafel. De eettafel gebruiken we toch meer als er mensen komen die mee eten of voor spelletjes. Ik ben heel benieuwd naar jullie inrichting. Komt hier ook nog een blogpost en/of filmpje over?

 • Antwoorden Savannah 3 april 2015 om 18:47

  Wat goed dat je al veel doelen bereikt heb! En ik denk dat de andere je ook gaan lukken!
  X veel succes X

 • Antwoorden Imke 3 april 2015 om 07:37

  Hey teske.
  Leuk dat je voor elke maand doelen opsteld. Wanneer ik een slechte dag heb doe ik dit ook .. maar dan voor die dag. Dan probeer ik eigenlijk toch nog een paar dingen te doen die ik beschouw als doelen van die dag. Soms zijn het kleine dingen. Maar de kleinste dingen lijken op een slechte dag gigantische dingen ! Als ik ze bereikt heb is het dan toch nier zo een slechte dag geweest !
  Ik heb een vraagje je zegt dat je niet lang kan staan of lopen.
  Hoe komt dit ? Sorry als dit al even voorbij is gekomen..
  Ik heb dit ook.. Maar dan denk ik bij mezelf komaan Imke geef zo snel niet op, stel je niet aan ,..
  Soms denk ik gewoon dat ik ‘flauw’ doe en tegen niet veel kan..
  Maar soms heb ik echt pijn na al eventjes staan of stappen.
  Zo ik wens je nog een fijne dag!
  Liefs uit België !
  Imke

 • Antwoorden Livia 3 april 2015 om 02:10

  Het gaat je vast allemaal lukken!

 • Antwoorden Hester 3 april 2015 om 00:36

  Mooie doelen Teske! Een eettafel is wel zo praktisch lijkt me, haha :P Ik ben eigenlijk wel super benieuwd naar de inrichting van jullie huisje, maar ik snap dat je dat gescheiden wil houden, zeker als je beide social influencers bent. Oh, en op nee zeggen ga ik ook letten deze maand :) (en ik wil lenteee)

 • Antwoorden kim 2 april 2015 om 22:41

  haha ik koop ook vaak nieuwe notitie boekjes. Meestal na nog maar een paar pagina’s in de ene te hebben geschreven.., oeps

 • Antwoorden Femke | itsFemke 2 april 2015 om 22:07

  Leuke goals! Ik vind ook het zo grappig dat je heel vaak een nieuw, heeeeeeel leuk notitieboekje hebt!

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 2 april 2015 om 22:01

  Altijd fijn, deze lijstjes! De lente in huis halen vind ik een goeie!

 • Antwoorden Loraineeee 2 april 2015 om 21:16

  en een mooie quote !

 • Antwoorden Loraineeee 2 april 2015 om 21:12

  Echt een heel leuk idee en je hebt een mooi handschrift ! x

 • Antwoorden Debbie 2 april 2015 om 20:09

  Veel succes met je doelen :).

 • Antwoorden safa 2 april 2015 om 19:13

  leuk je bent echt een voorbeeld voor me

 • Antwoorden Toppen en Dalen 2 april 2015 om 18:54

  Leuk om te lezen over je doelen van afgelopen maand en deze maand. Het boekje ziet er leuk uit, maar ik gebruik nooit notitieboekjes, dus het zou puur voor de heb zijn, dus sla ik deze over.

 • Antwoorden Sheela 2 april 2015 om 18:53

  Leuke doelen, ik vind het heel goed dat je er zo weinig neemt voor een maand. Dan heb je ook meer kans dat ze gaan lukken, ik heb er altijd een stuk of 10, dat lukt me natuurlijk nooit om ze allemaal te behalen.

 • Antwoorden Esther 2 april 2015 om 18:19

  De lente in huis halen ga ik ook zekerweten doen, aangezien het weer niet echt voor een lente feeling zorgt … !

 • Antwoorden Margot 2 april 2015 om 18:01

  Mooie doelen en wat en leuk boekje! Ik ben gek op die kleur!

 • Antwoorden Jis 2 april 2015 om 17:37

  Wat een mooie doelen! En wat een leuk notitieboekje….;) Liefs, Jis

 • Antwoorden Luna 2 april 2015 om 17:11

  Succes met je doelen voor deze maand! ♥ Dat boekje is echt ontzettend leuk met die quote en stipjes!

 • Antwoorden Kylie 2 april 2015 om 16:58

  Mooie doelen! Hoop voor je dat ze gaan lukken<3

 • Antwoorden Caitlyn 2 april 2015 om 16:56

  Goede doelen voor je!
  Het is echt superbelangrijk om voor jezelf te zorgen en
  als dit een manier is waarop het voor je lukt, moet je dat zeker doen!
  xx

 • Antwoorden Iris 2 april 2015 om 16:40

  Pluspunt voor maart: je hebt je doelen gehaald!

 • Antwoorden Lian 2 april 2015 om 15:47

  Een aanrader voor als je je hoofd rustig wil maken is het boek stilzitten als een kikker. Echt een aanrader, het staat super duidelijk beschreven en het is heel herkenbaar. Er zit een cd bij waarmee je oefeningen kan doen om je hoofd rustigere te krijgen. Doe ermee wat je wilt, maar ik zou hem zeker bestellen!

 • Antwoorden Kiss & Make-up 2 april 2015 om 15:39

  Vooral je eerste drie doelen vind ik mooi, ik hoop dat je die kan halen.

 • Antwoorden Elana Meijer 2 april 2015 om 14:47

  Wat een goede goals! Hoop dat ze lukken :)
  xx

 • Antwoorden Chloé | Bits of Blonde 2 april 2015 om 14:30

  Awhh ik wil dat boekje! <3

  Heel veel succes met je doelen deze maand Teske!

 • Antwoorden Dita 2 april 2015 om 14:05

  Wat een prachtige quote!

 • Antwoorden Yvonne 2 april 2015 om 13:44

  Mooi te zien dat het je is gelukt beter naar jezelf te luisteren!

 • Antwoorden Mirjam 2 april 2015 om 13:44

  Ik vind deze artikelen altijd zo leuk! Ik moest toevallig pas nog aan je denken, toen ik op een Facebook verkooppagina leuke antieke eetstoeltjes en antieke bankjes tegenkwam. Helaas geen eettafel ;)

 • Antwoorden Het Sushimeisje 2 april 2015 om 13:21

  Als je meer in balans wil komen, dan kan je misschien af en toe yoga proberen of de gratis mindfulness app van VGZ. Heeft mij veel geholpen om meer naar mijn lichaam te luisteren maar mij ook meer bewust te zijn van mijn emoties.

 • Antwoorden Ariane 2 april 2015 om 12:55

  Wat fijn voor je dat je je doelen meerendeels hebt gehaald in maart!
  Hopelijk gaat het in april net zo goed en misschien zelfs wel beter (:

 • Antwoorden Titia Dijkema 2 april 2015 om 12:54

  Door jou wil ik nu zelf ook maandelijkse doelen voor mezelf stellen. Met jouw tweede doel heb ik zelf ook moeite maar het gaat je lukken. ♡

 • Antwoorden Tess Evea 2 april 2015 om 12:51

  Goed bezig, meid! Voor jezelf zorgen is ook belangrijk. :) Slim ook dat je de hoeveelheid afspraken even gaat beperken.

 • Antwoorden Yara Miora 2 april 2015 om 12:15

  Oh dat notitieboekje is echt super leuk!! En dat zijn inderdaad hele goede doelen voor April :) Liefs,

  Yara

 • Antwoorden Colinda 2 april 2015 om 12:01

  Je hebt weer mooie doelen voor jezelf, komt vast goed en blijf vooral trouw aan jezelf. Jouw lijf, jouw leven etc. doe alleen dingen waar je goed bij voelt.
  Leuk notitieboekje, ik schrijf alles nog in een goedkoop schriftje, die van ellende bijna uit elkaar valt. ;-)

 • Antwoorden Rachelle 2 april 2015 om 11:56

  Mooie doelen, ik wil ook zo graag dat het lente wordt! <3

 • Antwoorden Citlali 2 april 2015 om 11:37

  Erg leuk notitieboekje ;) Succes met al je doelen!

 • Antwoorden Iris 2 april 2015 om 11:30

  Mooie doelen weer voor jezelf! Ik ben ook heel fan van het notebookje. En er staan nog veel meer leuke op de site, hebben :P

 • Antwoorden Manon 2 april 2015 om 11:06

  Mooie doelen, ik moet ook echt meer vitaminen eten en naar buiten gaan!

 • Antwoorden Nienke 2 april 2015 om 11:06

  Ik neem je goals van de maand maart over ! Ik heb absoluut regelmaat nodig en moet meer voor mezelf zorgen. Verder vind ik het ook een goed plan om de lente in huis te halen :) veel succes deze maand ! Liefs

 • Antwoorden Marloes/GLAMOURMOES 2 april 2015 om 11:04

  Wat goed dat je een aantal doelen in maand hebt kunnen bewerktstelligen! Op naar een nieuwe maand met nieuwe doelen! Dat komt vast wel goed met jou. En wat een tof notitieboekje!

 • Antwoorden Eva 2 april 2015 om 10:44

  Mooie doelen én een mooi boekje! :) Ik heb laatst voor het eerst gelezen over bullet journaling, misschien is dat iets voor jou om wat orde te scheppen?

 • Antwoorden beautifulday4makeup 2 april 2015 om 10:37

  Goede doelen!

 • Antwoorden Kirsty 2 april 2015 om 10:27

  Mooie doelen! Goed ook dat je je doelen van vorige maand gehaald hebt!

 • Antwoorden Naomi 2 april 2015 om 10:26

  Leuke en goede doelen heb je deze maand!

  x

 • Antwoorden Tamara | PinkpassionbyTamara 2 april 2015 om 10:22

  Hopelijk gaat het je deze maand lukken om te slagen voor een eettafel! Wie weet wat er allemaal op Internet staat!
  En inderdaad, het is zo moeilijk om genoeg rust te pakken. We rennen onszelf vaak voorbij, en op de lange termijn ga je dat merken. Ik vind het dan ook heel goed van je dat je dat als doel hebt genomen!

 • Antwoorden Neeltje | Thoughts in Style 2 april 2015 om 10:15

  Het notitieboekje is echt super leuk! En wat een fijne doelen heb je weer opgesteld voor de maand :)
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Antwoorden Iris | Todayslipstick 2 april 2015 om 10:10

  Mooie doelen! Je moet doen wat goed voelt voor jou en als je minder afspraken wilt moet je dit vooral doen! Een eettafel kopen lijkt me inderdaad een lastige opgave, maar de lente in huis halen is dan weer wat gemakkelijker en erg leuk om te doen!
  Liefs, Iris

 • Antwoorden Celeste 2 april 2015 om 09:42

  Wat een mooie nieuwe doelen! Vooral de lente in huis halen vind ik een prachtig doel! Ik wil deze maand vooral vaker buiten zijn, heb dat echt zo gemist in de winter. Nu het weer wat lekkerder weer wordt, wil ik daar ook meer van genieten! ;)

 • Antwoorden Denise 2 april 2015 om 09:41

  Mooie doelen Teske! Die eettafel moet vast goed komen <3

 • Antwoorden Bente 2 april 2015 om 09:38

  Jaa met een jetlag is het inderdaad lastig om weer in je ritme te komen maar dat komt vast snel weer goed. Lente in huis halen is ook een goed idee :) Ik ben al begonnen met een paastak en heel veel verse bloemen <3

 • Antwoorden Marie - You Beleza 2 april 2015 om 09:38

  Mooie doelen heb je voor jezelf gesteld en die eettafel komt er wel :-) liefs!

 • Antwoorden Wendy 2 april 2015 om 09:36

  Dit soort artikels vind ik echt ontzettend leuk om te lezen! Ik ben deze week ook begonnen met het schrijven van dit soort artikels.
  Mijn doelen voor april zijn: hopelijk inschrijven voor een nieuwe opleiding + een kaartje kopen voor de EO-Jongerendag woehoe!

 • Antwoorden lonneke 2 april 2015 om 09:32

  Wat een leuk notitieboekje zeg!
  Je bent mooi aan de slag gegaan met al je doelen, super!
  Ah de lente in huis halen, goeie! Ik heb zo zin in het mooie weer.
  Liefs Lonneke

 • Antwoorden Luna (teskeislieff) 2 april 2015 om 09:31

  Wat heb je weer mooie doelen voor jezelf opgesteld! En volgensmij waren de doelen van de vorige maand ook goed gelukt! <3

 • Antwoorden Rachelle 2 april 2015 om 09:26

  Super leuk! Ik ga meer sporten :)
  http://the-future-dreams.blogspot.be/
  xx

 • Reageer