Dr. Organic Tea Tree Wet Wipes

21 januari 2015

Tea tree is altijd al mijn wondermiddel tegen puistjes geweest. Ik leerde het van mijn moeder: tea tree is goed voor héél veel, waaronder onzuiverheden. Een beetje van de olie op je puistje en hij droogt vanzelf uit. Ik was dan ook erg blij met de Dr. Organic Tea Tree Wet Wipes, want om de zoveel tijd is m’n huid even een zooitje.

Dr. Organic is een merk dat biologische, natuurlijke cosmetica produceert. Ik heb al eerder een review geplaatst over hun fijne doucheproducten, maar dit was de eerste keer dat ik kennis maakte met gezichtsverzorging. Deze wet wipes werken verfrissend en anti-bacterieel. Alles in een voor de onzuivere huid!

Het pakketje bevat 20 tissues en hoewel dit pakje lijkt op een pak schoonmaakdoekjes voor je gezicht, is het niet de bedoeling dat je hiermee je make-up verwijdert. Al helemaal niet bij je ogen! De manier waarop je de doekjes kan gebruiken is wanneer je specifiek onzuiverheden hebt die je weg wilt hebben. In dat geval kan je op je schone huid langs de onzuiverheden gaan met je tissue, zodat de tea tree olie goed inwerkt op de plek. Of je haalt het doekje over je hele gezicht, als je last hebt van een hele onrustige huid.

Tea tree olie werkt dus anti-bacterieel, waardoor je puistje ontsmet wordt en de kans kleiner wordt dat hij door blijft groeien. Bij mij wordt het nooit echt een droge plek, maar blijft het een rood plekje dat langzaam vervaagt. Als ik snel genoeg ben met m’n tea tree, dan krijg ik geen dikke, witte kop op m’n puist.

Ga met je doekje over je puist, om hem weg te jagen.

Inmiddels heb ik gelukkig niet meer zo vaak puistjes, maar wanneer ik ze heb haal ik deze erbij. Voor een pakketje van 20 tissues betaal je €4,49. Dat is niet heel budgetproof, maar Dr. Organic is dan ook wel een biologisch merk en voor die kwaliteit betaal je altijd wat meer. Ik ben in ieder geval groot fan van deze doekjes!

Dr. Organic is te koop bij de Tuinen.

53 reacties

 • Antwoorden Lisa 23 januari 2015 om 16:40

  Heb ik op dit moment nodig! Ziet er fijn uit!

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 22 januari 2015 om 23:03

  Ze lijken me erg fijn voor mijn huid, misschien moet ik maar eens kijken :)

 • Antwoorden Desiré 22 januari 2015 om 10:10

  Ik heb van de Body Shop een klein flesje met Tea Trea olie en nog zo’n stick waar je ook puistjes en onzuiverheden mee aan kunt stippen; werkt erg fijn moet ik zeggen. Volgens mij helpt het wel.

 • Antwoorden Suzanne 22 januari 2015 om 09:25

  haha, ik lees nu bij ej dat je niet je make-up ermee af moet halen. heb ik wel gewoon gedaan. staat erop dat dat niet moet?

 • Antwoorden Marlies 21 januari 2015 om 22:50

  Hallo!

  Ik zit al een tijdje te kijken of en welk tea tree product voor mij iets is, maar deze lijkt mij prima om mee te beginnen! Verder wilde ik nog zeggen dat ik het waanzinnig tof en fijn vind dat je de keuze hebt gemaakt om enkel dierproefvrije producten gaat reviewen op je blog!

 • Antwoorden Iris 21 januari 2015 om 20:35

  Ze lijken me erg fijn, ik hoop dat mijn gevoelige huid er ook tegen kan!
  Liefs, Iris

 • Antwoorden Ulrike 21 januari 2015 om 20:03

  Klinkt fijn! Ik vind de prijs op zich nog meevallen, want volgens mij kan je gerust de doekjes in kleinere stukjes knippen. En ik heb eigenlijk nog nooit van “doekjes tegen onzuiverheden” gehoord, dus op dat vlak is het best origineel in mijn ogen, haha!

 • Antwoorden Lauren | colours of my joy 21 januari 2015 om 18:30

  Lijkt me interessant. Zelf heb ik nogal last van zwarte puntjes en krijg deze echt met niks weg. Misschien dat deze wel helpen :)

 • Antwoorden Iris 21 januari 2015 om 17:42

  Er staat altijd een flesje tea tree hier, het is goed voor alles!

 • Antwoorden Marie 21 januari 2015 om 16:33

  dr. organic vind ik over het algemeen een heel fijn merk. Fijn om te weten dat deze ook effectief werken!

 • Antwoorden Nicole 21 januari 2015 om 14:45

  Klinkt als een fijn merk doekjes. Ik gebruik het zelf alleen om swatches te verwijderen en daar is het dan wel wat te duur voor.

 • Antwoorden Mandy 21 januari 2015 om 14:10

  KLinkt ideaal! Handig ook voor op reis.

 • Antwoorden Minke 21 januari 2015 om 13:24

  klinkt wel goed! Ik zou alleen eerder gewoon een potje met tea tree olie kopen, stuk voordeliger.

 • Antwoorden Edith 21 januari 2015 om 13:17

  Lijken me erg fijne doekjes voor de dagen met meer onzuiverheden!

 • Antwoorden Neeltje | Thoughts in Style 21 januari 2015 om 13:12

  Jammer van de prijs maar ze zijn inderdaad wel biologisch dus ja :)
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Antwoorden happygirl 21 januari 2015 om 13:02

  Ziet er goed uit! Het is alleen wel een beetje duur inderdaad. Liefs

 • Antwoorden Sanae 21 januari 2015 om 13:02

  Ik ben niet zo’n fan van die doekjes. Heb ook amper last van puistjes, maar ben wel echt benieuwd nu!

 • Antwoorden Milou 21 januari 2015 om 13:02

  Klinkt goed! Haha, ergens vond ik het wel een grappig artikel: ‘Ga over de puist, om ‘m weg te jagen’. Ik heb niet vaak last van puistjes maar Tea Tree is een goede tip!

 • Antwoorden Tessa 21 januari 2015 om 11:23

  Misschien niet totaal budget-proof, maar ik gebruik altijd doekjes met tea tree omdat dit mijn huid zo veel goeds doet!

 • Antwoorden Kirsten 21 januari 2015 om 11:18

  haha om hem weg te jagen.. Super leuk geschreven (: Ik ben hier wel benieuwd naar, ik ken het merk niet. Wel jammer dat het niet echt budget is.

 • Antwoorden Caro 21 januari 2015 om 11:12

  Ik ben niet zo’n fan van producten met tea tree erin. En het stinkt ook altijd zo verschikkelijk bah! Haha.

 • Antwoorden Louise 21 januari 2015 om 10:46

  Ga met je doekje over je puist om hem weg te jagen!

 • Antwoorden Hannelore 21 januari 2015 om 10:38

  Ze zien er goed uit! En ik vind de prijs ook nog best meevallen!

 • Antwoorden Naomi 21 januari 2015 om 10:33

  Dit ga ik onthouden! Lijkt me echt heel handig.

  x

 • Antwoorden Cherissa Blans 21 januari 2015 om 10:15

  Oh dat klinkt erg fijn! Daar ga ik denk ik eens een keertje naar kijken :-)

 • Antwoorden Beautyjuf 21 januari 2015 om 10:14

  Het lijkt me een fijn product als je last hebt van een onzuivere huid. Persoonlijk vind ik doekjes niet zo prettig. Ik krijg dan altijd het idee dat mijn huid nét niet schoon genoeg is.

 • Antwoorden Marieke 21 januari 2015 om 10:03

  klinken best goed deze doekjes, al zou ik dan net zo lief een potje met het echte spul nemen. Ik gebruik het ook regelmatig bij puisten en werkt goed! Super fijn spul :)

 • Antwoorden Danielle 21 januari 2015 om 10:01

  Een ander fijn product tegen puistjes zijn de pads van de etos! Maar die zijn ongeveer net zo duur als deze doekjes. Helaas reageert mijn huid echt heel slecht op tea tree dus deze laat ik even aan mij voorbij gaan!

 • Antwoorden beautifulday4makeup 21 januari 2015 om 09:52

  Ik heb er ook niet zoveel last van, maar als ik een onzuiverheid heb, lijkt dit wel een goede oplossing

 • Antwoorden Saffia 21 januari 2015 om 09:44

  Leuk artikel! De doekjes lijken mij ook erg fijn.

 • Antwoorden Jonne 21 januari 2015 om 09:41

  Ik vind je een hele leuke blog hebt en ik geniet van je artikelen. Je nieuwe serie’een week met teske’ vond ik leuk om te lezen dus voor herhaling vatbaar, stiekem mis ik die artikelen een beetje..:)

 • Antwoorden Melanie 21 januari 2015 om 09:22

  De afgelopen tijd zijn mijn puistjes flink afgenomen en daar ben ik blij mee. Deze doekjes had ik eerder moeten kennen, daar had ik veel baat bij gehad!

  Fijne woensdag!
  XoXo Melanie

 • Antwoorden Tamara 21 januari 2015 om 08:57

  Handig! De verpakking is handig mee te nemen en ook fijn dat het puistjes redelijk onder controle kan houden! Een klein wondermiddeltje dus ;)

 • Antwoorden Nicole 21 januari 2015 om 08:53

  Wat een super handige doekjes, zeg!

 • Antwoorden Jana 21 januari 2015 om 08:41

  Lijkt mij erg superfijn om puistjes mee te behandelen. Zo een pakje neem je ook handig mee :) De prijs valt mee voor deze biologische product.

 • Antwoorden Eline 21 januari 2015 om 08:30

  Klinkt goed! Ik heb zelf ook altijd tea tree olie bij de hand voor het geval dat ik puistjes krijg!

 • Antwoorden Dagmar 21 januari 2015 om 08:08

  Handige tip en wat een fijn artikel, super om te lezen dat het zo goed werkt!

 • Antwoorden Eline 21 januari 2015 om 08:01

  Het lijkt me echt super handig!

 • Antwoorden Luna 21 januari 2015 om 07:52

  Het lijkt me echt super handig! Sinds kort hebben de de Tuinen bij ons in de stad dus ik ga zeker even langs! Xx

 • Antwoorden Margot 21 januari 2015 om 07:49

  Het klinkt goed! Zelf heb ik een flesje tea tree olie in mijn kast staan.

 • Antwoorden Lauriëtte 21 januari 2015 om 07:48

  Dat klinkt wel veelbelovend! Zo nu en dan werkt mijn huid ook even niet mee, maar ik heb toen een antibiotica spulletjes gekregen wat ik er op kan smeren en dat werkt ook goed, maar ik ga deze wet wipes zeker kopen, lijkt me een stuk fijner om te gebruiken dan antibiotica! :)

 • Antwoorden Svenja 21 januari 2015 om 07:44

  Ik vind tea tree olie ook zo ontzettend fijn, je kan het inderdaad echt voor alles gebruiken. De doekjes lijken mij ook ideaal, alhoewel ik gelukkig niet al te vaak last heb van onzuiverheden!

 • Antwoorden Liset - Beautydagboek 21 januari 2015 om 07:33

  Fijn dat deze zo goed werkt! Ik heb zelf geen onzuiverheden, dus ik zou hem niet kopen, maar ik denk dat dit voor veel meiden een goede oplossing zou zijn.

 • Antwoorden Kirsty 21 januari 2015 om 07:31

  Het klinkt wel handig, maar ik zou het denk ik alleen aanschaffen als mijn huid echt heel onrustig is zodat je meteen veel plekken aan kunt stippen. Gelukkig heb ik daar niet zo snel meer last van!

 • Antwoorden Vanessa 21 januari 2015 om 07:22

  Lijken me handige doekjes voor de onzuivere huid! Gelukkig heb ik nauwelijks last van puistjes.

 • Antwoorden Anniek 21 januari 2015 om 07:11

  Wat een handig product! Gelukkig heb ik zelf geen last van puistjes, maar voor de meiden die dat wel hebben kan dit een heleboel narigheid voorkomen lijkt me. Zelf heb ik trouwens nog nooit iets van Dr. Organic uitgeprobeerd, maar het lijkt me best een fijn merk!

 • Antwoorden Akosua 21 januari 2015 om 07:08

  Ik vind de verpakking niet zo heel logisch voor puistjes. Bij doekjes verwacht je inderdaad iets wat je voor hele gezicht gebruikt. Dan is aanstippen met tea tree olie veel praktischer en goedkoper zonder risico van uitdroging van de doekjes.

 • Antwoorden lotte 21 januari 2015 om 07:07

  Het lijken me fijne doekje! Alleen wil ik altijd snel resultaat zien, en ik weet niet of dat bij deze doekjes het geval is. Toch een fijne review :)

 • Antwoorden Seline 21 januari 2015 om 06:52

  oh dat klinkt als hele fijne doekjes! Nou heb ik helemaal nooit echt puistjes, maar als ik misschien toch eens een aanval krijg zal ik ze onthouden :-)

 • Antwoorden Lotte 21 januari 2015 om 06:36

  Wel een heel goed idee, van die doekjes! Ik zou het alleen heel zonde vinden om steeds een heel doekje aan twee puistjes te moeten ‘verspillen’. Dan vind ik het aanstippen van puistjes met pure tea tree olie toch handiger (en goedkoper).

 • Antwoorden Celeste 21 januari 2015 om 06:32

  Wat een faal dat ik tea tree nog niet kende haha. Ik heb geen hele onzuivere huid, maar ook geen zuivere. Was toevallig op zoek naar iets dat goed zou helpen om mijn huid nog zuiverder te maken, dank je wel! :)

 • Antwoorden Laura Steenks 21 januari 2015 om 06:29

  Zelf heb ik van kruidvat zo’n flesje behandelingsolie met tea tree erin wat je op puistjes kunt smeren. Dit is ook wel handig, maar wel veel duurder zeker ook in verhouding!

 • Antwoorden Natasja 21 januari 2015 om 06:20

  Ik heb gelukkig bijna nooit last van onzuiverheden! Maar tea tree werkt perfect! Jammer dat het wel een duur product is. Ik kan me voorstellen dat iemand die veel last heeft van onzuiverheden dit bedrag er graag voor over heeft.

 • Reageer