Bio Plasis shampoo en conditioner

17 januari 2015

Ik had ze al een tijdje liggen, deze shampoo en conditioner. Nu ben ik er eindelijk aan toegekomen om ze te testen! Ik was namelijk wel erg benieuwd, want het merk Bio Plasis is volledig biologisch. Hoe tof! Daarbij verwacht je altijd een beetje een suf imago, maar dat is hier helemaal niet het geval. Ik heb de producten uitgeprobeerd en ze zijn me goed bevallen.

Het merk is oorspronkelijk Grieks, maar wordt ook verkocht in de webshop Gezonder.nu. Hier verkopen ze veel natuurlijke en biologische cosmetica en dat is dus een prima webshop als je waarde hecht aan die dingen in cosmetische producten. Zelf selecteer ik mijn producten niet alleen maar op die eisen, maar wanneer het wel zo is, vind ik dat altijd mooi meegenomen. Ik was vooral benieuwd naar de werking, omdat je zou denken dat natuurlijke, biologische producten het minder goed doen. Waarom zou er anders zoveel gebruik gemaakt worden van chemische ingrediënten? Natuurlijk is die gedachte onzin, want natuurlijke producten kunnen net zo goed fijn werken.

De shampoo zit in een lekkere grote fles waar je zeker nog een lange tijd mee door kan. Ik vind de vormgeving met de bladeren op de verpakking heel mooi en het doet me zelfs een beetje denken aan de jungle. Zelf zegt Bio Plasis dat dit een prima shampoo is voor regelmatig gebruik. Hij is niet gericht op een bepaalde haarsoort, maar hij bevat wel hele hydraterende ingrediënten, zoals olijfolie, jojoba-olie, tarwe-eiwitten en aloë vera. Als ik zo naar de ingrediënten kijk lijkt het me gewoon een vrij basic shampoo, maar die je haren wel de nodige hydratatie biedt.

Ingrediëntenlijst

De shampoo heeft een fijne, dunne substantie die je makkelijk kan inmasseren in je haar. Hij ruikt niet specifiek naar iets, maar het is ook geen storende geur. Het is een vrij neutrale, natuurlijke lucht. Na het haren wassen is mijn haar schoon, zoals het hoort en daarnaast vond ik ook dat mijn haar wat minder pluizig leek dan normaal. Dat komt waarschijnlijk door alle oliën die erin zitten!

Conditioners zijn altijd fijn. Ik gebruik ze vrijwel elke keer als ik mijn haren was, omdat ze mijn lokken in bedwang houden en ze ze lekker zacht maken. Daarom was ik ook blij met deze toevoeging aan mijn collectie! De conditioner bevat vrijwel dezelfde ingrediënten als de shampoo, dus wederom de olijfolie en jojoba-olie bijvoorbeeld. Hij zou mijn haar zacht moeten maken, uitdroging tegengaan en mijn lokken beschermen voor schadelijke invloeden van buitenaf.

Ingrediëntenlijst

De conditioner is in tegenstelling tot de shampoo lekker dik en romig. Hij omhult mijn haren met een crème-achtig laagje en laat ze zacht achter als ik hem uitspoel. Gedurende de dag is mijn haar ook zacht en glad. Hij gaat mijn droge punten niet volledig tegen, maar er zijn ook maar weinig producten die dat wel doen. Gespleten punten for life.

Hier zie je de substanties van de shampoo en conditioner naast elkaar. Een wereld van verschil!

Ik vind deze shampoo en conditioner van Bio Plasis fijn. Ik kan niet zeggen dat ze iets mega bijzonders doen, maar ze maken mijn haren schoon en verzorgen ze, precies zoals ik wil. Het feit dat alle ingrediënten biologisch zijn en dat het merk dierproefvrij is is hartstikke mooi meegenomen en ik kan me voorstellen dat dit een goede keuze is als je veel waarde hecht aan die eigenschappen.

Zowel de shampoo als de conditioner kost €12,95 en is te koop bij Gezonder.nu.

35 reacties

 • Antwoorden Joyce van Dam 23 februari 2015 om 08:17

  wow super! leuk blog ook ;)

 • Antwoorden Iris 18 januari 2015 om 18:15

  De conditioner klinkt goed, zeker voor dit koude, pluishaar weer.

 • Antwoorden beautifulday4makeup 18 januari 2015 om 16:51

  Klinkt goed!

 • Antwoorden Andie 18 januari 2015 om 15:41

  Fijn artikel! (Neem ook even een kijkje op mijn blog, t betekend veel voor me)
  X

 • Antwoorden happygirl 18 januari 2015 om 10:08

  Het lijken mij fijne producten! Liefs

 • Antwoorden Dana 18 januari 2015 om 00:34

  Ze klinken erg fijn! Al heb ik zelf niet zoveel met biologische producten etc :)

 • Antwoorden Céline 17 januari 2015 om 23:35

  Geen sulfaten en uitdrogende alcoholen!!! That makes me a very happy girl.
  Sulfaatvrije shampoos zijn nogal lastig te vinden in Nederland. Ik haal ze altijd bij de DM in Duitsland. Ik ben echt blij dat ik sulfaten uit mijn shampoo gebannen heb. Sinds ik ze niet meer gebruik heb ik geen roos meer en ook geen zere hoofdhuid.
  Klinkt als een superproduct!

  • Antwoorden Sharona 18 januari 2015 om 12:55

   Mag ik vragen welke shampoo je bij DM koopt? Ik ben ook altijd op zoek naar sulfaatvrije shampoos omdat mijn hoofdhuid er baat bij heeft.

 • Antwoorden Nesrin 17 januari 2015 om 23:00

  Klinkt basic maar goed. Een heel fijn ingrediëntenlijst. Fijn review en prettig geschreven.

 • Antwoorden Eilish (artisticstateofmind) 17 januari 2015 om 22:12

  Klinkt erg fijn! Al stap ik niet zo snel van mijn shampoo & conditioner af denk ik!

 • Antwoorden Laura 17 januari 2015 om 20:27

  Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede shampoo & condicioner, misschien is deze wel wat voor mij. Je zei dat je haar er minder van gaan pluizen, dat is natuurlijk heel fijn. En biologisch! Leuk!

 • Antwoorden Beau 17 januari 2015 om 19:32

  Het lijken me fijne producten!

 • Antwoorden Minke 17 januari 2015 om 18:55

  Klinkt wel goed!

 • Antwoorden Fabienne 17 januari 2015 om 18:03

  Lijken me fijne producten! Vooral doordat je zegt dat je haar er minder pluizig door lijkt. Al vind ik het wel een beetje prijzig.

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 17 januari 2015 om 18:01

  Superfijn dat alles biologisch is!

 • Antwoorden Cheyenne 17 januari 2015 om 17:36

  Ik kende het merk nog niet, maar ik vind het wel goed klinken!

 • Antwoorden Karlien - Polished Cats 17 januari 2015 om 17:35

  mmmm spijtig dat je niet veel resultaat ziet
  maar dat alles natuurlijk is, is sowieso wel een dikke plus

  liefs
  Karlien

 • Antwoorden Roosmarijn 17 januari 2015 om 17:29

  Voor een wel ‘oke’ shampoo vind ik 12,95 wel duur. Verder goede review!

 • Antwoorden Margot 17 januari 2015 om 17:07

  Het klinkt prima! Ik merk meestal niet heel veel verschil tussen verschillende soorten shampoo’s.

 • Antwoorden Femke 17 januari 2015 om 17:06

  Yup. Groen moet je doen…

 • Antwoorden Maeva 17 januari 2015 om 16:59

  Ik vind het zo leuk dat je alleen nog maar dierproefvrije producten laat zien op je site :)

  • Antwoorden Femke 17 januari 2015 om 17:07

   Ik ook, ze heeft me aan het denken gezet en het is fijn om te weten dat alles wat ze promoot dierproefvrij is.

 • Antwoorden Nicole 17 januari 2015 om 16:27

  Klinkt als een fijn product. Dat het dierproefvrij is en er goede ingrediënten inzitten maakt het alleen nog maar beter!

 • Antwoorden Kelly 17 januari 2015 om 16:19

  Dit klinkt goed!

 • Antwoorden Joika 17 januari 2015 om 16:11

  Lijkt me fijne producten, zal ik zeker eens uitproberen… Nog nooit een bio product gebruikt voor mijn haren, wie weet verbaast het mij :)

 • Antwoorden Bente 17 januari 2015 om 16:07

  Lijken me lekkere en fijne producten! Aanrader dus ? ;) Ik denk dat ik ze zelf ook ga proberen.
  XOXO

 • Antwoorden Marieke 17 januari 2015 om 15:53

  Ziet er leuk uit! Ik gebruik zelf ook vaak biologische shampoo, dit merk kende ik nog niet. Qua verpakking doet het me een beetje aan Korres denken. Komt ook uit Griekenland :-)

 • Antwoorden BySilke 17 januari 2015 om 15:48

  Woep, mijn groen hartje springt! Leuke producten, zeker als je enkel al kijkt naar de verpakking ervan. Deze naam schrijf ik op! Fijn weekend :)

 • Antwoorden Nicole 17 januari 2015 om 15:38

  Dit lijken mij opsich fijne producten. Ik gebruik ze vaak van andrelon, maar ik heb nooit een fijne conditioner gevonden die mijn haar echt goed uit de klik halen en dat mijn haar daar dan niet vet van word (ik heb krullend pluizig haar :( ) maar ik wil deze conditioner graag eens proberen :)

  • Antwoorden Mirte 17 januari 2015 om 15:50

   Bij mij heeft de haarolie van Kruidvat heel erg geholpen tegen pluizig haar! Kruidvat eigen merk, zit in zo’n pompje, en kost maar vier euro. Echt een aanrader!

 • Antwoorden Beautyjuf 17 januari 2015 om 15:28

  Wat een prachtige basic verpakkingen. Fijn dat het dierproefvrij is! Jammer dat ze niets speciaals doen voor de haren, maar ach… Het belangrijkste is, is dat je haren (en hoofdhuid) schoon worden.

 • Antwoorden Maartje 17 januari 2015 om 15:27

  Wij eten thuis biologisch en proberen ook veel neutrale en biologische producten te gebruiken vanwege bepaalde redenen. Wij hebben thuis dus ook biologische shampoo. Ik krijg daar zelf echt enorm vet haar van, net alsof de shampoo niks doet. Vandaar dat ik gewoon niet biologische shampoo gebruik. Ik ga deze is aan mijn moeder laten zien misschien wil ze die een keer kopen zodat ik het is kan uitproberen!

  Thanks voor deze review.

  Groetjes Maartje!

 • Antwoorden Eline 17 januari 2015 om 15:27

  Het lijken me hele fijne producten! Conditioners zijn altijd zo fijn, super zachte haren ^^

 • Antwoorden Neeltje | Thoughts in Style 17 januari 2015 om 15:25

  Wat gaaf dat ze volledig biologisch zijn! Het klinken echt als hele fijn producten :)
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Antwoorden Didem 17 januari 2015 om 15:03

  Klinkt als fijne en gezonde producten :)

  Love, en nog een fijn weekend!
  Didem.

 • Reageer