Een week met Teske #1 – donderdag

9 januari 2015

Hoi! Gisteren liep eventjes helemaal in de soep, waardoor dit artikel nu ook wat later is dan gepland. Ik had allerlei leuke dingen gepland staan, maar uiteindelijk is eigenlijk niets doorgegaan, deels doordat ik enorme hoofdpijn kreeg en niks meer kon doen. Laten we kijken naar m’n foto’s!

Om kwart voor 8 huppelde ik naar beneden en was blij, want ik was op tijd wakker geworden én mijn haar zat nog goed in de haarband. Joehoe!

Dit was mijn ontbijt. Wordt het al saai? Ik heb echt mijn ultieme combi gevonden. Die vanille-rijstmelk past super goed bij de chocoladecruesli en die passievrucht is daar dan weer mega fris en zurig bij. Een oppepper!

En natuurlijk een groot glas water. Dat moet ik echt in m’n systeem zien te krijgen, want ik heb ook weleens gehoord dat dat heel goed is om te doen als je net wakker bent. Dat zou alles in je lichaam goed op gang moeten brengen.

Ik plakte twee eyepads op mijn gezicht, want die hoorde bij de set waarvan ik de dag ervoor maskertjes had getest. Lekker fris! Ik zou dit vaker moeten doen, het voelde echt heel fijn.

En ik maakte mijn moeder een beetje op. Ik vind dat zo leuk om te doen. Na een jaar of zes veel met make-up te hebben gespeeld weet ik vrij goed wat je moet doen om iemands’ gezicht beter te laten uitkomen.

Een snelle douche, want ik had de dag ervoor al uitgebreid m’n haar gewassen!

Het was even een gedoe met de haarband, want m’n plukken haar bleven een beetje steken, maar dit was het resultaat toen alles eruit was. Leuk hè? Ik had hier nu vrij kleine plukken genomen, dus het waren ook stevige krullen. Ik was erg blij met het resultaat.

Mama ging naar haar werk en wilde mij gelijk naar het station brengen, want ik moest naar Amsterdam. Daar was ik blij mee, want het was rotweer.

Ik had de trein eerlijk gezegd niet gemist. Ik heb er sowieso al een maandje niet meer ingezeten, omdat ik m’n moeders’ auto elke keer kon lenen. Nu niet meer! Het was aan de andere kant ook wel weer fijn, want ik heb nog eventjes door kunnen pitten.

Rond Amsterdam Centraal hupsen altijd allemaal spreeuwtjes rond (tenminste, het zijn spreeuwen toch?) en die vind ik zo super lief! Ik vind ze bijna nog schattiger dan duiven, al vind ik die ook wel heel leuk.

Ik liet mijn koffer even in een kluis achter, want anders was het onhandig om die mee te nemen naar m’n afspraak. Ik hielp nog twee andere mensen, die geen pas bij zich hadden, maar wel contant geld. Je kan daar namelijk alleen maar met je bankpas betalen. Dat gaf me een blij gevoel!

Hier moest ik om lachen. Ze zijn volop aan het bouwen aan de IJ-zijde van Amsterdam Centraal en volgens mij liep hier eerst een weg, maar nu niet meer. Het stoplicht staat gewoon eindeloos op groen. Hier werd ik trouwens gebeld dat JINEK die avond niet door zou gaan. Ik zou te gast zijn bij het programma, maar omdat ze wat meer aandacht wilden besteden aan de aanslag in Parijs, hebben ze het onderwerp YouTube even verschoven. Totaal begrijpelijk!

Mert en ik hadden samen een afspraak en ik zat bij hem achterop. En het regende hard! Bah!

Na onze afspraak hebben we een Subway broodje gegeten. Dit blijft wel een guilty pleasure hoor, ook al kies ik altijd de simpele ‘Veggie Delite’. Ik weet niet wat het is, maar Subway broodjes doen wat met me.

Het regende heel hard en dat vonden wij niet leuk. We hebben allebei 1 doorweekte mouw, omdat we net aan niet volledig samen onder de paraplu pasten, haha!

In de tram naar het appartement. Amsterdam is ook gelijk niet zo mooi meer als het zulk droevig weer is.

Van m’n krullen waren niets meer over. Helaas! Ik had ook beter even van te voren naar het weerbericht kunnen kijken en in eerste instantie maakte ik ze voor de TV-uitzending van die avond. Die ging nu toch niet meer door!

Heerlijke klassieke pianomuziek op, daar werd ik rustig van.

Ik maakte een grote kop thee voor mezelf, want ik was een beetje koud geworden door m’n natte jas en broek.

En ging aan de slag met allerlei dingen voor mijn administratie en jaaropgave. Heel saai, maar wel wat fijner nu ik een boekhouder heb die met me mee kan kijken. Eerst deed ik het helemaal alleen en dat is echt bijna niet te doen als je economie zo snel mogelijk hebt laten vallen op de middelbare school.

Ik had een interview met de Hitkrant! Hoe leuk! Ik las de Hitkrant vroeger altijd en nu kom ik er gewoon zelf in te staan. Deze foto lijkt trouwens mega geposeerd, maar ik was wel echt aan het bellen.

Na het lezen van Iris haar artikel kwam ik op allemaal zielige dierenfilmpjes terecht en had ik opeens een openbaring. Waarom doe ik dit nog? Waarom blijf ik elke dag maar excuses verzinnen? Ik heb het over make-up gebruiken en promoten die niet dierproefvrij is. Natuurlijk heb ik vaak genoeg nagedacht over stoppen met gebruiken van die make-up, maar ik had altijd wel een weerwoord voor mezelf en de buitenwereld. Dat het heel moeilijk is om te doen als je een beautyblog hebt. Dat de merken in de EU al niet meer mogen testen en dat dat al een hele vooruitgang is. Allemaal bullshit.

Ik hou van dieren, vrijwel evenveel als van mensen. Ik denk dat ik in m’n leven soms zelfs meer van dieren heb gehouden dan van mensen. Waarom zou ik dan meewerken aan dit leed en de merken die nog zo dom zijn om dierproeven te gebruiken zelfs promoten op mijn blog? Door mijn blog heb ik een stem en kan ik laten zien aan de buitenwereld dat het vreselijk is en kan ik ook aantonen dat je best nog veel make-upmerken kunt gebruiken als je dierproefvrije make-up gebruikt.

Dus, ik heb besloten dat ik langzaamaan alle merken die op dieren testen uit mijn leven wil gaan bannen. Dat betekent niet dat ik gelijk al m’n make-up ga weggooien, maar ik ga zelf geen geld meer uitgeven aan die merken en ik wil ze niet meer promoten op mijn blog. Uiteindelijk hoop ik dan een volledig dierproefvrije stash te hebben. Ik ga dit jullie niet door jullie strot duwen, want mij maakt het niet uit wie dierproefvrij gebruikt of wie niet, maar er zullen dus op een gegeven moment geen reviews meer online komen over merken als L’oréal, Rimmel, Maybelline, MAC, Lancôme, Nivea en meer. Ik ben het schuldgevoel zat. Zo, dat wilde ik even mededelen. Ik ga er binnenkort nog wel een uitgebreider artikeltje over schrijven met hoe ik dit aan wil gaan pakken.

Saske stuurde me een screenshot van de tipparade van de top 40 en kijk eens: ik sta op nummer 8! Wat cool! Rondom deze foto begon mijn hoofdpijn een beetje op te komen en hoewel ik in het begin dacht: ‘Het gaat zo wel weer weg’, werd het alleen maar erger.

Er was weinig in huis en Mert had nog wat afspraken, dus ik ging boodschappen doen voor mezelf. Kijk deze baby-ananasjes. Die had ik dus nog nooit gezien en ik moest bijna huilen door hoe schattig ik ze vond.

Mijn hoofdpijn werd ondertussen steeds erger, dus ik had weinig zin om uitgebreid in de keuken te staan. Ik maakte een simpele salade met ijsbergsla, tomaat, mozzarella, olijven en pesto. Heel lekker en binnen no time klaar. Helaas werd ik na de salade kotsmisselijk en heb ik hem er snel weer uitgegooid. Bah.

Ik probeerde nog wat afleiding te zoeken door Once Upon A Time te kijken, een serie die jullie mij aanraadden naar aanleiding van mijn sprookjes-artikel.

Maar het mocht helaas niet baten. Ik kon bijna geen licht meer verdragen en kon niet slapen, door de hoeveelheid pijn die ik had. Ik durf zelfs te zeggen dat dit de ergste hoofdpijn was die ik ooit heb gehad. Ik heb alle lichten uitgedaan en ben maar gewoon in bed gaan liggen, met de hoop dat het over zou gaan. Rond een uur of 8 heb ik toch het optreden bij 538 die nacht afgezegd, want ik zag het helemaal niet meer zitten. Ook paracetamol wilde niet helpen en uiteindelijk ben ik pas rond 12 uur in slaap gevallen.

Niet het leukste dagje van deze week dus, maar gelukkig is de hoofdpijn nu ik dit schrijf zo goed als over. Ik voel nog een vaag gebonk in het midden van mijn hoofd, maar de scherpe steken zijn weg. Ik vind het zo gek dat dat dan opeens komt en na een nachtje weer weg is.

Vandaag is een rustige dag: ik heb straks opnames voor een nieuw project en voor de rest staat er niets gepland, gelukkig. Kan ik nog lekker uitrusten en zorgen dat de hoofdpijn niet weer terugkomt, want daar heb ik helemaal geen zin in. Fijne dag!

114 reacties

 • Antwoorden larissa 12 januari 2015 om 14:24

  Oh wauw, wat goed van je met die dierenproefvrije make-up!! Daar wil ik ook graag wat meer over weten. Die erge hoofdpijn van jou lijkt wel migriane echt verschikkelijk! Ik heb het zelf ook regelmatig en ik gebruik daar voor het medicijn Excedryn. Ik woon in België dus ik weet niet of het in Nederland te verkrijgen is maar het werkt zóveel beter dan paracetemol! Hopelijk heb je er niet meer teveel last van, beterschap!

 • Antwoorden Rieke 11 januari 2015 om 19:34

  Wat vervelend dat je je zo vervelend voelde! Hopelijk knap je gauw weer op :)
  Ik vind het goed dat je gaat minderen met het gebruik van op dieren geteste beauty producten. Omdat je aangeeft vrijwel evenveel te geven om dieren als om mensen, vraag ik mij af of je dan ook het streven hebt om te minderen/stoppen met het kopen van kleding gemaakt in zeer kritieke omstandigheden, tegen zeer lagen lonen, door kinderen, in fabrieken in bijv. Bangladesh. Als het uitputten van dieren verschrikkelijk is en er gestopt moet worden met het bedenken van excuses, is het bedenken van excuses voor het kopen van dit soort kleding dan wel oké?
  Voor de duidelijkheid is dit absoluut niet bedoeld als haat oid, maar gewoon als belangstelling en een kritische vraag! Ik respecteer je keuze om slechts dierproefvrije beauty artikelen te kopen ontzettend.

 • Antwoorden Anneleen 10 januari 2015 om 22:26

  Wat vervelend dat je zo’n last had van hoofdpijn. Die hoofdpijn dat je omschrijft, lijkt wel een beetje op migraine… Wanneer ik een migraine aanval heb, beschrijf ik het namelijk hetzelfde als jou… Hopelijk gaat het ondertussen een stuk beter en heb je er geen last meer van! Ik vind je plogs heel leuk om te bekijken!

 • Antwoorden Lenneke 10 januari 2015 om 19:54

  Wow, wat goed dat je alle merken die op dieren testen wil gaan boycotten!

 • Antwoorden Ashley 10 januari 2015 om 16:17

  Wauw Teske! Die krullen waren echt fantastisch! Balen dat het weer de boel verpestte.
  Ik wist niet eens dat je zong; heb gelijk even op youtube opgezocht: wat een mooie stem heb je en wat vrolijk deuntje! Ik ben fan!

 • Antwoorden Mar 10 januari 2015 om 14:48

  Teske,

  Ik ben heel erg blij dat je de stap gaat zetten naar cruelty free make-up!
  Als je ooit hulp nodig hebt, sta ik gerust voor je klaar. Ik ben nu al drie jaar van de heisa van de hypocriete grote merken afgestapt en ga die drie jaar al gelukkig en cruelty free door het leven :)

  Het kost wat moeite, en hier en daar meer online shoppen dan in de warenhuizen (maar wie is daar triest om ;) ) maar je voelt je zoveel beter en vrij van schuldgevoel.

  Ik hou van dieren, ik hou van visagie want het is mijn passie. Dus de twee kunnen combineren is waanzinnig!

  Dikke kus,
  Margo

 • Antwoorden Amy 10 januari 2015 om 11:37

  Wat vervelend van die pijn zeg :(

 • Antwoorden Jente-Nudelipsticks 10 januari 2015 om 11:26

  die ananasjes zijn zo cute!

 • Antwoorden Lucinda 10 januari 2015 om 08:58

  Hee Teske,

  Ik ben echt dol op je plog’s! Ik vind je humor echt leuk en je bent gewoon jezelf wat erg fijn is om te lezen!
  Jammer van Jinek, maar dat komt nog wel. Je haren waren erg mooi, jammer van de regen.
  Het klinkt misschien vreemd, maar ik ben echt trots op je dat jij jezelf durft te zijn en dat je gewoon je mening geeft (ook over make-up dat gemaakt is zonder dierproeven etc.).
  Ga zo door, want ik vindt het gewoon echt super en ik merk gewoon aan alles dat je echt verteld wat in je opkomt en dat is erg fijn om te lezen.

  Liefs,
  Lucinda

 • Antwoorden Manon 9 januari 2015 om 23:12

  Je bent wel een beetje schijnheilig betreft dierproefvrij want je eet wel Mozarella en je weet wat er met die buffels gebeurt en je eet kaas daar zit dode kalf stremsel in.

  • Antwoorden Teske 9 januari 2015 om 23:28

   Ik denk dat jij zelf een enorme wereldverbeteraar bent. Een stap tegelijk graag, ik ben niet perfect.

  • Antwoorden Petra 9 januari 2015 om 23:46

   Is dat schijnheilig??? ben al jaren vegetariër, maar heb nog een lange weg te gaan wat betreft uitbannen van allerlei zaken. Teske probeert tenminste wat, ik ook en dat is altijd beter dan niets.

 • Antwoorden Tine 9 januari 2015 om 22:42

  Wow Teske echt leuk dat je naar zo’n make up wilt overschakelen. Ik volg je mening volledig en zou dit zelf moeten doen. Dankje!!

 • Antwoorden nadeche 9 januari 2015 om 22:29

  Ik ben een lurker maar als je last van migraine krijgt of het voelt opkomen helpt suiker bij mij heel erg!

  • Antwoorden Tineke 12 januari 2015 om 17:10

   Opletten geblazen!! Suiker kan net migraine triggeren!!
   Op internet is hier veel over te vinden :)

 • Antwoorden Nien 9 januari 2015 om 22:05

  Ik reageer niet vaak, maar vind het echt een super goede beslissing van je. Met je blog oefen je veel invloed uit dus misschien zet je mensen toch onbewust aan het denken, stel dat steeds meer beautybloggers dat gaan doen, op een gegeven moment gaan die merken er dan misschien ook wel over nadenken. Het past ook goed binnen de stijl van je blog denk ik:)
  Heel erg leuk trouwens de plogs. Vervelend van je hoofd, klinkt als een migraine aanval.

 • Antwoorden Gael 9 januari 2015 om 21:18

  Ik vind het knap van je dat je die merken niet meer gaat promoten als ze niet proefdiervrij zijn. Zouden meer mensen moeten doen!

 • Antwoorden Maureen 9 januari 2015 om 21:16

  Lieve teske,
  Ik hou zo van je! Haha
  Maar ik word hier gewoon nooit teleurgesteld, omdat jij al nagedacht hebt.. In de zin van, je recepten zijn vegetarisch, je geeft super goede tips. En ik sta er zo achter dat je alleen nog maar proefdiervrije make up en producten gaat reviewen! Dan kan ik me helemaal laten inspireren door een look of tutorial zonder schuldgevoel. Volgens mij verwoord ik het allemaal een beetje vaag ;-) in ieder geval, je bent zo dapper en ik bewoner enorm hoe je in het leven staat. Volgens mij maak je bewuste keuzes en ik hoop niet dat je onzeker wordt door reacties of mensen met een andere mening. Je inspireert me ontzettend! X

 • Antwoorden aletta 9 januari 2015 om 20:00

  wil je een video maken over dat haar?!

 • Antwoorden Sarah 9 januari 2015 om 19:49

  Wat leuk! En hele mooie krullen. Zou je daar zelf een keer een tutorial van willen opnemen?

 • Antwoorden Katrien 9 januari 2015 om 19:45

  Beetje vervelend van die hoofdpijn wel zeg! Ik ben heel benieuwd geworden naar die cruesli nu trouwens, haha :) En ik vind je keuze van makeup echt super Teske, dat zal hetgene zijn wat je NOG meer onderscheidt van andere beautyblogsters!

 • Antwoorden Daphne 9 januari 2015 om 19:36

  Die krullen zien er echt mooi uit! Zou je daar een keer een tutorial over willen maken?

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 9 januari 2015 om 19:29

  Oh, die eyepads zijn cool!

 • Antwoorden Esther 9 januari 2015 om 18:40

  Aaaawhh die baby ananasjes :)

 • Antwoorden Iris 9 januari 2015 om 18:26

  Wow, gefeliciteerd met nummer 8 van de top 40! Ik heb Rewritten nog nooit gehoord op 538, best raar.

 • Antwoorden Anouk 9 januari 2015 om 18:25

  Wat goed dat je stopt met het gebruiken van make-up die niet dierproefvrij is! Zeker weten dat ik nu met nog meer plezier je blog ga lezen.

 • Antwoorden boo 9 januari 2015 om 18:16

  Ik ben gestopt met lezen toen ik het gedeelte over die dierenproeven las. Ik vind het heel knap begrijp me niet verkeerd alleen ik vind het jammer, want ik vind je een hele goede Blogger met veel potentieel en je beperkt je eigen. Ik ga dan waarschijnlijk afhaken omdat ik vooral kwam om je leuke manier van schrijven over makeup wat ik echt heel erg jammer vind na 4,5 Teske voor mij. Je kan me geen echte fan noemen of what ever maar ik kom voor de beauty en als je je zo gaat bepreken tegen over je volgers is dat jammer. En ik weet wel zeker dat veel meiden hetzelfde denken.

  • Antwoorden Irem 9 januari 2015 om 20:36

   Niet veel meiden doen hetzelfde. Ik vind Teske haar mening juist een hele goede bijvoorbeeld! Waarom? Ze laat zien dat zoiets als dierproeven gewoon niet meer kan met alle technologie die we tegenwoordig hebben. Verder ben ik het niet met je eens dat ze zichzelf beperkt. Er zijn meer dan zat merken die WEL volledig dierproefvrij zijn, waarom zouden niet alle merken dit kunnen?

   Als jij afhaakt omdat Teske ervoor staat om levens te redden, ook al zijn dat dierenlevens, dan moet je misschien eens kijken wat er mis met jou is. Heb je de dieren liever dood of zo?

   • Antwoorden Lousaa 9 januari 2015 om 20:59

    Irem, je praat onzin. Je kunt iemand niet verwijten dat ie dieren liever dood wil, als ze zegt dat ze deze keuze tot een beperkter aanbod zal leiden. Dat is simpelweg zwak redeneerwerk.

    Waar ik benieuwd naar ben: geldt je beslissing alleen voor cosmetica, of ook voor andere producten zoals geneesmiddelen Teske? En waarom? Schuldgevoel zei je al, maar dat kan niet groter zijn voor het ene product dan voor het amdere. Dus ik ben nieuwsgierig hoe jij dit ziet.

  • Antwoorden Amy 9 januari 2015 om 20:43

   Als je toch gaat afhaken (wat ik eigenlijk niet begrijp want de andere artikelen zijn ook heel leuk ) kan je gewoon naar een andere blogger ‘overstappen’ maar ze gaat niet helemaal stoppen alleen maar met make up met dierproeven. Maar je moet het maar zelfweten.

  • Antwoorden Teske 9 januari 2015 om 21:25

   Je zal je verbazen over hoeveel make-upmerken ik nog wel zal kunnen behandelen :) Maar als dit je laat afhaken is dat jammer en daar kan ik verder niets aan doen.

  • Antwoorden Petra 9 januari 2015 om 23:48

   Er is heel veel beauty zonder dierenleed, kijk maar eens op Vampy Varnish of Naoki!!!!

  • Antwoorden Katja 13 januari 2015 om 05:23

   Ben het wel een beetje met je eens over het makeup gedeelte. Ik ben al jaren fan maar niet alleen vanwege de beauty posts/videos maar ik vind de lifestyle posts minstens net zo leuk. Ik houd ook van diertjes en kan dierenleed videos niet aanzien zonder zelf in tranen uit te barsten maar ik ben denk ik gewoon een beetje egoïstisch en sluit mijn ogen ervoor. Ik vind het ontzettend knap van je Teske maar totdat de rest van beautywereld anti dierenleed makeup uitbrengt zal ik de producten blijven gebruiken.

 • Antwoorden ingrid 9 januari 2015 om 18:04

  ik ben trots op je! Ik dacht ook vaak bij mezelf waarom jij geen ongeteste makeup haald. Want je bent zo’n dierenliefhebber! Dat zie je gwn aan je. Maar aan de andere kant snap ik dat het echt wel moeilijk gaat zijn voor je. But thats life xD
  Heel veel succes ermee je bent een topper ;)

 • Antwoorden Beau 9 januari 2015 om 18:01

  Wat knap dat je alleen nog dierproefvrije producten wilt gaan reviewen! Echt goed :-) Balen van je hoofdpijn zeg… ik hoop dat je snel weer opknapt!

 • Antwoorden Carlyn 9 januari 2015 om 17:59

  Oké ik houd echt van jouw plogs!! En ik doe met je mee, alleen dierproefvrije make-up! Er zijn genoeg make-up merken die niet aan dierproeven doen.

 • Antwoorden dionne 9 januari 2015 om 17:26

  je bent een beautyblogger, dus ik vind het jammer dat je veel grote make up merken niet meer gaat reviewen..

  • Antwoorden Ilona 9 januari 2015 om 18:24

   Hier ben ik het wel mee eens

  • Antwoorden Julia 9 januari 2015 om 20:35

   Ik vind het jammer dat veel grote make-upmerkden nog steeds aan dierproeven doen. Dus eigenlijk vind ik het wel een goed idee van Teske om deze merken niet meer te reviewen. Misschien laat ze ons wel kennis maken met andere mooie merken die niet aan dierproeven doen :)

  • Antwoorden Teske 9 januari 2015 om 21:26

   Ik ben al lang geen beautyblogger meer, ik ben een blogger die schrijft over alles wat haar interesseert en beauty is ongeveer eenderde van wat ik behandel tegenwoordig op mijn blog. Je zal je verbazen over hoeveel merken wél dierproefvrij zijn!

 • Antwoorden lieke 9 januari 2015 om 17:23

  dat je bijna moest huilen om schattige baby ananasjes. Dat vind ik nog eens lief.

 • Antwoorden Babettte 9 januari 2015 om 17:15

  Super goed dat je dierproefvrij gaat! Je spreekt veel mensen aan met je blog dus ik word hier echt heel blij van.

 • Antwoorden Kirsty 9 januari 2015 om 17:12

  Wauw je krullen staan je echt prachtig! En zo goed dat je ook echt actie gaat ondernemen door geen merken die dierproeven doen maar op je blog te willen hebben; ik vind dierproeven zelf ook heel naar en totaal niet nodig, maar om niks meer van de merken te kopen die het nog wel doen vind ik nog lastig (vooral bij MAC). Ben dan ook erg benieuwd naar je artikel over hoe je het aan gaat pakken, misschien kan ik er dan ook voorzichtig stapje voor stapje wat mee gaan doen.
  Wat naar trouwens van je hoofdpijn, het klinkt ook echt als migraine met de misselijkheid en geen licht kunnen zien! Hopelijk is het inmiddels helemaal weg en komt het niet meer terug!

 • Antwoorden Marit 9 januari 2015 om 16:45

  Oh wat super dat je de keuze hebt gemaakt om over te gaan naar dierproefvriendelijke verzorgingsproducten. Die keuze heb ik een tijdje geleden ook gemaakt en Naoki.nl is daar voor mij echt belangrijk in, omdat ik het dan zelf niet uit hoef te zoeken.

 • Antwoorden Margot 9 januari 2015 om 16:42

  Wat naar die hoofdpijn! Hopelijk is het snel helemaal weg!

 • Antwoorden Maaike 9 januari 2015 om 16:34

  Ah, beterschap! Wat zijn je krullen trouwens mooi geworden door die haarband!

 • Antwoorden Mieke 9 januari 2015 om 16:30

  Beterschap! Ik hoop dat het snel weer goed met je gaat.
  (Once Upon A Time is trouwens echt ge-wel-dig leuk)

 • Antwoorden Daphne 9 januari 2015 om 16:20

  Beterschap vervelend voor je!!

 • Antwoorden ish 9 januari 2015 om 16:10

  ahw wat jammer van die hoofdpijn maar je gezondheid boven alles zal ik maar zeggen!
  xx ish

 • Antwoorden Elise 9 januari 2015 om 15:51

  Heej, balen van je hoofdpijn! Klinkt als een migraine aanval, heb ik ook wel eens last van. Enige wat je dan kunt doen is slapen. :( je krullen zijn echt goed gelukt! Ik heb het wel gedaan en was wel mooi maar niet zo mooi! X

 • Antwoorden Vanessa 9 januari 2015 om 15:38

  Wat lastig van die hoofdpijn, gelukkig is het ondertussen weer beter. Je krullen waren heel mooi, jammer van de regen.

 • Antwoorden pauline 9 januari 2015 om 15:35

  OH, de nocturnes van chopin! Kan ik ook zo van genieten, hmmm…

 • Antwoorden Minke 9 januari 2015 om 15:33

  Leuke foto’s!

 • Antwoorden joyce 9 januari 2015 om 15:21

  Die baby ananas ziet er echt super cute uit ! haha

 • Antwoorden Andrea 9 januari 2015 om 15:21

  oh wow die baby ananasjes zijn echt schattig inderdaad!
  Wel vervelend van je hoofdpijn, als het vaker gebeurt moet je zeker even naar je huisarts! En goed dat je alleen maar proefdiervrije make-up wilt gebruiken! Ik ben benieuwd hoeveel merken er dan uiteindelijk zullen ‘missen’ hier, die dus allemaal wel op dieren testen.
  x

 • Antwoorden Thari 9 januari 2015 om 15:04

  Hi!
  Ik vind het heel begrijpelijk dat je dat wilt, het is mega zielig voor de dieren. Ik hoop dat je snel een artikel schrijft. Zou je daarin dan ook duidelijk willen vermelden welke merken er allemaal zijn die niet op dieren zijn getest? Dan vooral ook wat budget merken (als die überhaupt bestaan?)

  X

 • Antwoorden Fabienne 9 januari 2015 om 14:56

  Ik zag de baby ananasjes van de week ook bij de ah liggen, echt intens schattig!

 • Antwoorden beautifulday4makeup 9 januari 2015 om 14:45

  Leuk om te lezen hoor!

 • Antwoorden Alice 9 januari 2015 om 13:32

  Ik ben benieuwd naar reviews over dierproefvrije make up! Fijn om dat op 1 blog te hebben. Het is iets wat veel ‘vergeten’ wordt in mijn ogen. Terwijl ik er wel op wil letten. Ga zo door!

 • Antwoorden My Creative Life - Marìs 9 januari 2015 om 13:21

  Leuk weer! Balen dat je zo’n hoofdpijn kreeg :(
  Wauw mooi effect geeft die haarband! Wat is het voor haarband en waar is die te koop (en voor hoeveel?) of ga je er nog een artikel over schrijven? (of heb je dat al gedaan en heb ik die gemist?)

  xxx Marìs

  • Antwoorden Andrea 9 januari 2015 om 15:13

   volgens mij is het gewoon een normale haarband!

  • Antwoorden Kris 10 januari 2015 om 11:48

   Het is een normale haarband, geen hele brede en daar wikkel je pluk voor pluk je haar om heen

   je laat de haarband als ware boven je haar zitten, pakt een pluk haar over en onder de haarband en dan pak je weer een pluk en zo herhaal je het tot je hele haar eromheen zit

 • Antwoorden DQ 9 januari 2015 om 13:19

  Ik ben ontzettend blij dat je van plan bent geen make-up meer te gebruiken/promoten van merken die op dieren testen (al is het alleen al dat ze ingrediënten gebruiken van bedrijven die het wel doen). Ikzelf ben geen vegetariër, maar koop geen make-up van merken die betrokken zijn bij dierproeven. Ik denk dat aangezien jij een uitgesproken dierenvriend bent, het ontzettend goed is dat je dit gaat doen; zorgt alleen maar voor extra aandacht voor de situatie. Dapper en goed van je!

 • Antwoorden Imme 9 januari 2015 om 13:16

  Je haren met die krullen, echt wauw!

 • Antwoorden Eva 9 januari 2015 om 13:06

  Hoi, ik wou even reageren naar aanleiding van je hoofdpijn. Ook ik denk dat het wel eens migraine kan zijn aangezien je geen licht meer kon verdragen, misselijk werd en de dag erna nog een lichte vaag gebonk hebt, dat heb ik juist hetzelfde.. Meestal kan je dan best gewoon in een hele donkere ruimte gaan liggen en proberen te slapen en dan gaat het dus vanzelf over.. (helaas inderdaad wel meestal pas de volgende dag). Wat soms helpt bij mij (en dat is al heel wat!) is excedrin. Dit kan je in Nederland wel in de kruidvat kopen geloof ik.. Je kan het altijd eens proberen, baadt het niet dan schaadt het niet ;)

  groetjes!

 • Antwoorden M. 9 januari 2015 om 13:06

  Oh, mooie krullen!!
  Ik vind het heel dapper en mooi van je dat je geen artikelen meer over merken wil schrijven die aan dierproeven doen maar ik vraag me toch af, lijden die dieren zo erg? Ik studeer wetenschappen en ik leer dus zeer veel verschillende wetten en verplichtingen waaraan instellingen moeten voldoen om die proeven te mogen uitvoeren. (Natuurlijk twijfel ik wel aan het volgen hiervan in bepaalde landen.) Er wordt echt veel belang gehecht aan het welzijn van die dieren! Cosmetica wordt enkel op hun huid aangebracht en aangezien de kennis van irriterende producten al zo groot is, is de kans dat ze er last van hebben, echt klein.
  Ik vind, als je tegen dierproeven bent op het vlak van cosmetica, moet je zeker geen paracetamol nemen tegen je hoofdpijn.. Die dieren hebben die medicatie echt moeten innemen en er hoogstwaarschijnlijk veel meer last van gehad dan een lipstick op hun huid. Ookal snap ik hoeveel last je hebt van je hoofdpijn en dat je medicatie echt nodig had en cosmetica eigenlijk iets is waar je voor kiest of je het al dan niet gebruikt, blijft het in hetzelfde straatje..
  Ik wil hier zeker niemand mee beledigen of een onnodige discussie/ negatieve reacties mee uitlokken en ik wil de nadruk leggen op het feit dat ik ook tegen het slecht behandelen van dieren ben! Maar toch iets om even over na te denken…

  • Antwoorden I 9 januari 2015 om 16:58

   Je maakt een goed punt maar ik zie zeker wel een verschil. Paracetamol is volgens mij een vaste formule. Zolang je moleculen zus en zo staan is het paracetamol. Ja, ongetwijfeld ooit getest op een dier. Maar zou een nieuwe fabrikant dat nu nog laten testen? Terwijl er (zowat?) dagelijks nieuwe cosmeticaproducten worden uitgebracht..

   Maar goed, het blijft natuurlijk subjectief. Laten we het maar houden op elk beetje helpt :)

  • Antwoorden Eefje 9 januari 2015 om 18:03

   Hey (:
   Normaal reageer ik niet, maar wilde toch even een reactie geven op jouw vraag. Ik heb zelf dierenverzorging /paraveterinair gestudeerd waar we het uitgebreid over dierproeven hebben gehad. Dat make up alleen op de huid wordt getest van dieren is niet waar. Er wordt namelijk gekeken of er een allergische reactie optreedt. Daarom worden sommige stoffen (dit hoeft de lipstick zelf niet te zijn maar wat er in zit) ook in de ogen getest en op andere plekken. Het is gewoon heel zielig voor die dieren omdat ze niet kunnen krabben of in hun ogen wrijven en het dan weg gaat. Het welzijn van de dieren in die laboratoria is er op vooruit gegaan inderdaad, maar ik vraag me dan af waarom je dieren zou gebruiken als er andere methodes zijn die ook werken. Ik hoop dat ik je vraag zo beantwoord heb (: xx

 • Antwoorden Denise 9 januari 2015 om 13:06

  Wat vervelend dat je zo veel hoofdpijn had en daardoor je optreden niet door kon gaan. Super goed van je dat je alleen nog maar dierproefvrije make-up gaat promoten op je blog. Als je daar achter staat en je jezelf er goed bij voelt moet je dat echt doen!

 • Antwoorden Elke 9 januari 2015 om 13:04

  Ohhh wat balen zeg … Van de hoofdpijn en je optreden .. Maar wel gaaf dat je op nummer 8 staat!:)

 • Antwoorden Eilish 9 januari 2015 om 12:59

  Wauw je haar op 1 van die eerste foto’s, echt super mooi !

 • Antwoorden Michelle 9 januari 2015 om 12:54

  Wat rot van je hoofdpijn! Ik herken me er in en heb het ook een paar keer zo erg gehad. Als paracetamol niet helpt (die kans is groot) kun je altijd alsnog 400 mg ibuprofen innemen he – dat kan echt geen kwaad en helpt vaak een stuk beter :).

  • Antwoorden Lousaa 9 januari 2015 om 21:03

   Kan wel kwaad. Is een aanslag op je maag.

 • Antwoorden :) 9 januari 2015 om 12:53

  Echt ontzéttend goed van je dat je geen producten meer gaat gebruiken/promoten etc. wat getest is op dieren. Vind ik echt geweldig van je! :)

 • Antwoorden Ilse 9 januari 2015 om 12:49

  Wat leuk dat je op nr. 8 in de tipparade staat! Proficiat!

 • Antwoorden Miranda 9 januari 2015 om 12:43

  Ik zou het heel stoer van je vinden als je alle op dieren geteste producten niet meer op je blog laat komen. Het lijkt me erg lastig om te bereiken en dat terwijl het eigenlijk iets ‘normaals’ zou moeten zijn. Dierenleed is niet goed …

 • Antwoorden Anita 9 januari 2015 om 12:43

  Coole mok!! En wat zaten je krullen mooi. Balen dat je dag zo eindigde maar nieuwe dag nieuwe kansen!

 • Antwoorden Joëlle 9 januari 2015 om 12:39

  Super stoer dat je alleen dierproefvrije merken wilt gaan laten zien! Persoonlijk maakt het mij weinig uit maar ik vind het tof dat je je durft te gaan onderscheiden van de rest!

  Over het slapen in de trein… Ik deed dat ook altijd, of muziek luisteren en mij afsluiten van de omgeving. Hier door ben ik drie weken terug seksueel geïntimideerd/aangerand in de trein (een soort sprinter/boemeltje). Ik wil niemand bang maken maar wel waarschuwen: Zorg dat je als meisje/jonge vrouw altijd met meerdere mensen in een coupé zit, en dat je enigszins waakzaam blijft wanneer er mensen in of uitstappen. Ik baal dat ik niet heb opgelet, ik ben 21 en aardig weerbaar, maar omdat ik niet om me heen heb gekeken kon de jongen zo ver gaan. Hoop dat ik hier soortgelijke situaties mee voorkom!

 • Antwoorden Janey 9 januari 2015 om 12:34

  Haha ik had hetzelfde met mijn haar, toevallig ook gisteren! Ik hoefde pas ’s middags naar school en omdat ik me verveelde ging ik maar mijn haar krullen. Na een half uur door de regen gefietst te hebben was er natuurlijk niks meer van over.

  Wat super goed van je trouwens dat je geen cosmetica meer wil gebruiken van merken die testen op dieren. Ik ben er zelf ook best veel mee bezig om zo veel mogelijk dierproefvrije producten te gebruiken, dus het is echt fijn dat één van mijn favoriete blogs dat ook gaat doen! Als ik op je blog dan een product voorbij zie komen dat ik ook wil hebben, hoef ik niet meer teleurgesteld te worden omdat het merk op dieren test :)

 • Antwoorden Celeste 9 januari 2015 om 12:25

  De krullen stonden je echt super leuk, jammer van de regen. Zou die haarband zelf ook wel een keertje uit willen proberen.

 • Antwoorden Alice 9 januari 2015 om 12:23

  Super goed dat je make-up wat op dieren getest wordt gaat verbannen. Ik ben zelf aan het studeren voor laborante en ik kom dus regelmatig in contact met proefdieren (dit gaat dan over medicijnen GEEN cosmetica). Ik vind zelf dat de dieren die gebruikt worden voor experimenten goed geworden behandeld. Ze worden heel erg gecontroleerd, krijgen goed te eten en ga zo door. Waar ik echter wel tegen ben ik proeven voor cosmetica. Ik vind het totale onzin om te doen! Hiermee verbeter je de wereld niet mee, of maak je het medicijn tegen kanker. Zulke praktijken vind ik echt schandalig. Wat nog erger is, is als ze het product zelf niet kunnen testen op dieren, gaan ze de bestanddelen ervan testen, want dit is nog toegestaan! Dan geven ze het experiment een andere naam en gaan ze het zo testen (dit wordt echt gedaan, geloof me.) Verder ben ik het wel eens met het gebruik van dierenproeven. En vaak is het gewoon ook nodig. want hoe kunnen we nieuwe medicijnen testen of protheses testen voor operaties. Al ben ik wel van mening dat ik het heel zielig vind soms.

  • Antwoorden Lisa 9 januari 2015 om 13:28

   Daar ben ik het wel mee eens. Als je, door op dieren te trsten, bijvoorbeeld een medicijn tegen aids ofzo ontwikkeld is het anders, zolang de dieren goed behandeld worden.

   • Antwoorden Lisa 9 januari 2015 om 13:30

    Testen* ontwikkelt*
    Leuk, een ipad waarop je niet kunt zien wat je typt.

    • Antwoorden Jet 9 januari 2015 om 15:57

     Ik begrijp het helemaal, medicijnen zijn belangrijk. Wat me wel enorm tegen de borst stoot is ‘de dieren worden goed behandeld’. Dus als het konijn dat langzaam doodgaat na wekenlang gepijnigd te zijn eerst brokjes heeft gekregen is het minder erg?

     • Alice 14 januari 2015 om 16:24

      Ik bedoel ermee dat ze schoongemaakt worden, vezorgd, ze krijgen eten enz. De muizen en ratten die wij op het lab hebben, hebben vaker een beter leven dan bij mensen thuis, denk aan muizenvallen en gif. Ik wil ook niet zeggen dat ik het zelf niet zielig vind, ik moest zelf soms ook slikken. Maar zover ik weet worden ze pijnloos gedood (daar waar ik stage liep). Het is ook gewoon dat er geen alternatief wordt gegeven voor proeven. Vaak kunnen we niet anders dan het gebruiken van dieren. Als we nu gebruik konden maken van gevangenen of dat mensen zichzelf ter beschikking stellen, maar dat gebeurd ook niet.

      Ik wil niet zeggen dat ik het niet zielig vind. Ik vind het erg dat de dieren hiervoor gebruikt worden en ik had zelf ook andere methodes gewilt. maar helaas s het niet anders. Wij mensen willen gewoon vooruitang en een “beter” leven.

 • Antwoorden Mirne 9 januari 2015 om 12:10

  Wow, je krullen waren wel echt super super awesome!

 • Antwoorden Renske 9 januari 2015 om 12:03

  Klinkt als migraine, die hoofdpijn. Dat kan je ook maar 1x in de zoveel jaar hebben. Ik heb het zelf elke week, en neem dan 2x nurofen migraine in. Werkt heel goed!

  • Antwoorden Renske 9 januari 2015 om 12:04

   Paracetamol maakt migraine trouwens alleen maar erger door een bepaald stofje wat erin zit ;)

 • Antwoorden Sophie 9 januari 2015 om 12:03

  Wat een goed voornemen om voor dierproefvrije cosmetica te kiezen! Ik koop al zo’n 4 jaar enkel dierproefvrije cosmetica (en verzorging, parfum, alles) en ik mis niets. Er zijn zoveel leuke diervriendelijke merken te koop, zowel in de drogist als in het duurdere segment. Ik zag dat je mijn lijst al gevonden hebt, maar als je ooit vragen hebt over een merk of wetgeving dan weet je me te vinden :)

 • Antwoorden Sanae 9 januari 2015 om 12:01

  Ontzettend leuk overzicht weer. Die hoofdpijn die je had, lijkt een beetje op migraine. Weet je zeker dat je daar geen last van hebt. Want zodra je migraine krijgt, kan je niet meer tegen licht en helpt paracetamol niet etc.

 • Antwoorden Ulrike 9 januari 2015 om 11:56

  Wat naar van je hoofdpijn! Zo jammer dat je dag daardoor een beetje in het water is gevallen.
  Ik snap heel goed dat je niet meer wilt schrijven over merken die op dieren testen. Ik ben zelf ook een enorme dierenvriend en vind het verschrikkelijk dat er zoiets als dierproeven bestaan. Bij medicijnen kan ik er ergens wel inkomen, zolang het zo ethisch mogelijk gebeurd. Ik vind het moeilijk erop te letten of de make-up die ik koop dierproefvrij is of niet, omdat ik van de meeste merken gewoon niet weet of ze dierproefvrij zijn of niet. Staat er altijd een logo op de producten?

  • Antwoorden Jet 9 januari 2015 om 15:59

   Er is een app waar je het product mee kan scannen om te zien of het dierproefvrij is! Er staan ook wel lijsten met dierproefvrije merken op internet :)

  • Antwoorden Lisa 10 januari 2015 om 17:23

   De website Naoki heeft hele goede up-to-date lijsten met merken die wel of niet op dieren testen! Echt een aanrader, dat maakt het zoeken naar dierproefvrije makeup gelijk gemakkelijker :)

 • Antwoorden Isabel 9 januari 2015 om 11:47

  Lieve Teske, als jij het kan kunnen wij het ook! Ik beloof dat ik vanaf nu ook ga opletten of mijn producten op dieren zijn getest. Dierproeven zijn bijna nog erger dan de vleesindustrie als je het mij vraagt.. de dieren worden letterlijk gemarteld. Was iedereen maar zoals jou, dan zou de wereld er een stuk mooier uitzien voor de dieren.

 • Antwoorden Nicole 9 januari 2015 om 11:46

  Ugh ik weet hoe het voelt om pijn te hebben. Ik het het al een jaar en bijna 5 maanden constant in mijn lies… 24/7 pijn… ik kreeg dus ook tranen in mijn ogen om te lezen dat je echt heel heel erge hoofdpijn had… ik weet hoe het voelt… en echt super cool dat je op nummer 8 staat van de tip 40!! Je kan echt heeeel erg trots op jezelf zijn Teske!! <3 love you
  x Nicole :)

 • Antwoorden Nicetobeout 9 januari 2015 om 11:45

  Oh wat naar migraine he? Even rustig aan doen!

 • Antwoorden Melanie 9 januari 2015 om 11:44

  Ugh, hoofdpijn. Ik heb er een bloedhekel aan. Ik hoop dat het vandaag weer een beetje beter met je gaat.
  Over die dierproefvrije make-up; dat vind ik erg sterk van je. Je moet artikelen kunnen schrijven waar je zelf volledig achter staat. Heel erg goed van je dat je bij jezelf blijft!

  Fijne vrijdag!
  XoXo Melanie

 • Antwoorden willemijn 9 januari 2015 om 11:42

  Hoi teske, ik heb zelf vaak last van dat soort hoofdpijn, en bij mij komt het eigenlijk vaak door mijn bril! Omdat je net een nieuwe bril hebt ( die hopelijk wel goed gemeten is) zou het daar door kunnen komen!
  liefs :)

 • Antwoorden lonneke 9 januari 2015 om 11:24

  Wauw heel goed dat je alleen nog dierproefvrije make up gaat gebruiken meid! Leuk dagje weer.

 • Antwoorden Emilia 9 januari 2015 om 11:23

  Aghh, wat rot dat je dag zo moest eindigen! Hopelijk mag je snel een andere keer bij 538 langs.
  Ik vind het echt helemaal geweldig van je dat je hebt besloten om te stoppen met cosmetica die op dieren is getest. Topper! Ik kan me voorstellen dat dat in het begin best wel lastig moet zijn als grote blogger, gezien alles wat je toegestuurd krijgt, maar ik vind het echt stoer dat je die keuze hebt gemaakt. Gelukkig zijn er zat goede beautyproducten die wél dierproefvrij zijn. :)
  Fijne dag vandaag!

 • Antwoorden Neeltje | Thoughts in Style 9 januari 2015 om 11:15

  Ah echt jammer dat je zulke erge last had van hoofdpijn.. Wel gaaf dat je op nummer 8 staat in de tipparade!
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Antwoorden loesblogt 9 januari 2015 om 11:13

  Wauw wat goed dat je alleen nog maar dierproefvrije make up gaat gebruiken! Het zal niet makkelijk worden met een beuatyblog, en je zal zeker kritiek krijgen maar trek je hier niets van aan! Je mag trots op jezelf zijn. Onwijs balen van je hoofdpijn en dat je daardoor niet naar 538 kon, maar er zullen zeker nog andere tripjes naar 538 komen ;) ik hoop dat je hoofdpijn inmiddels over is, liefs!

 • Antwoorden Kirsten 9 januari 2015 om 11:10

  Wat vervelend zeg, ik heb ook wel eens zo’n soort hoofdpijn gehad dat was echt niet leuk gewoon.. Wel leuk om al die foto’s te zien.

 • Antwoorden Lifetimes 9 januari 2015 om 11:06

  Heel goed dat je eindelijk de stap hebt gezet om de merken die op dieren testen te verbannen uit je stash! Je zet hier veel mensen mee aan het denken waarschijnlijk :) Xx

 • Antwoorden Majorie 9 januari 2015 om 11:02

  Ik ben erg benieuwd hoe je die krullen gemaakt hebt! Ze zien er supermooi uit!

 • Antwoorden Marijke 9 januari 2015 om 11:01

  Wat dapper van je dat je cosmetica die op dieren werd getest wil bannen. Ik vermoed dat make-up een belangrijk deel van je blog is, dus die beslissing is misschien nadelig voor je op commercieel vlak. Dat je dan toch achter je beslissing blijft staan, kan ik alleen maar bewonderen. Voor wat het waard is, ik kom alvast vaker naar je blog omdat je ik aangenaam verrast ben door je voornemen (ook al is het geleidelijk). Hopelijk doen vele andere lezers van je hetzelfde!

 • Antwoorden Tessa 9 januari 2015 om 11:00

  Hey Teske,

  Het zou zo maar kunnen dat je een migraine aanval hebt gehad! Ben je daar mee bekend?
  Ik raad je aan om eens naar de huisarts te gaan om medicijnen te krijgen voor als je weer zo’n aanval krijgt. Zonder de pillen zijn zo’n aanval echt verschrikkelijk!

  Goed dat je je nu bezig gaat houden met proefdiervrije make-up. Misschien naief, maar ik had juist verwacht dat het bij die grote merken wel goed geregeld zou zijn! Niet dus.. Ben benieuwd naar jouw artikel.

 • Antwoorden Luna 9 januari 2015 om 10:57

  Ik vin deze artikelen zo leuk! Alhoewel zo ongeveer al je artikelen leuk zijn is dit iets leuks nieuws :) heel stom van je hoofdpijn! Ik hoop niet dat het weer terug komt! Xx

 • Antwoorden Melisa 9 januari 2015 om 10:50

  Jeetje, ik had geen idee dat al die merken nog op dieren testen… Ik dacht juist echt dat alle make-up merken in de EU niet meer op dieren testen. Wat vind ik dit nou ontzettend jammer om te lezen. Wel heel goed dat je hiervoor gaat kiezen!

 • Antwoorden Cherissa Blans 9 januari 2015 om 10:47

  Haha inderdaad @ milou dat vind ik ook super schattig! De foto met jou en mert en ‘de doorweekte mouwen’ moest ik wel een beetje om lachen, ook al is het natuurlijk op dat moment voor jullie helemaal niet grappig.. Regen is stom, gisteren was mijn schoen lek (?). De ene schoen was kurk droog van binnen en in de andere leek het net een zwembad, ook zoiets stoms… Verder vind ik je keuze rondom dier proef vrije make-up echt super! Ik ben benieuwd naar je artikel hierover.

 • Antwoorden Naomi 9 januari 2015 om 10:35

  Je krullen waren zo mooi! Jammer van de regen bleh.

 • Antwoorden Milou 9 januari 2015 om 10:33

  ‘Ik moest bijna huilen door hoe schattig ze waren’ Oh Teske, dát is pas schattig. Haha! Wat balen joh van je hoofdpijn. Ik heb het zelf ook wel eens meegemaakt en het is inderdaad echt verschrikkelijk. En wat goed dat je de keuze hebt gemaakt wat betreft dierproefvrije cosmetica. Heel erg knap, vooral als beautyblogger! Ik zal vanzelf zien hoe het zijn beloop gaat krijgen. Voor nu vind ik het super goed van je!

 • Antwoorden harrygrotman 9 januari 2015 om 10:30

  Ik ben verliefd…

 • Reageer