A week of being thankful

3 december 2014

Af en toe heb je het even nodig, die herinnering aan positiviteit en dat je het goed hebt. Ik heb al een paar keer een dankbaarheidsboekje geprobeerd bij te houden, maar langer dan een paar dagen lukte dat niet. Nu heb ik wel een week lang elke dag opgeschreven waarvoor ik dankbaar was die dag. Ik moest elke dag drie punten van mezelf noemen en het leek me leuk om die punten met jullie te delen. Wellicht werkt het inspirerend, of vind je het gewoon leuk om te lezen.

Hoewel gisteren een slechte dag voor mij was (ik voelde me heel erg rusteloos, opgejaagd en alsof er een veel te grote berg werk op me stond te wachten), heb ik sowieso een fijne week gehad. Het grootste puntje van dankbaarheid ben ik gek genoeg vergeten op te schrijven (mama’s goede uitslag). Dit experimentje is me erg goed bevallen, want ik ging elke avond even zitten om na te denken over wat er allemaal was gebeurd die dag. Ik sta sowieso wel aardig stil bij mijn dagen, doordat ik elke week een fotodagboek maak, maar dit gaat nog net een stapje verder. Wellicht dat ik over een tijdje weer eens zo’n artikel maak: als ik mezelf namelijk voorneem om er een artikel over te maken, ben ik meer gestimuleerd om het de hele week vol te houden. Grappig hoe dat werkt.

Waar was jij dankbaar voor afgelopen week?

Bron foto 1

75 reacties

 • Antwoorden Saar 11 december 2014 om 14:25

  Leuk! Ik doe dat elke week eigenlijk door mijn instagramfoto’s e.d. in een post te verwerken. Ik let er ook echt op om leuke dingen op foto te zetten en te delen. Want dankbaarheid is tof, maar het delen vind ik nog toffer!

 • Antwoorden Hester 8 december 2014 om 12:01

  Mooi om te lezen Teske, vooral omdat het niet alleen de standaard materialistische dingen zijn als ‘ik ben dankbaar voor het lekkere eten vanavond’ maar ook echt de ‘diepere laag’ (bijv. dat je met je broer op één lijn zat). Keep it up :)

 • Antwoorden Annelijn 7 december 2014 om 14:30

  Ik doe dat ook

 • Antwoorden Floor Daasvand 7 december 2014 om 12:29

  Mooi om dit zo te lezen! Ik was afgelopen week dankbaar dat ik de 250 abonnees heb behaald op mijn youtubekanaal! De meesten vinden het misschien niet zoveel, maar als ik dat aantal omzet in mensen en die voor mijn neus zet, heb ik toch zoiets van wow!

 • Antwoorden Zenna 6 december 2014 om 17:19

  Ik ben heel dankbaar deze week voor m’n gymdocent die me gelukkig serieus neemde, en me geholpen heeft, en ik ben dankbaar voor alle mensen die in het ziekenhuis werken, zonder hun was ik er op dit moment niet meer geweest! Toch heftig allemaal, dankbaar voor het leven!

  • Antwoorden Giulia 9 december 2014 om 21:41

   Heftig! Wat was er aan de hand dan? In ieder geval ben ik blij dat er mensen zijn die dingen overleven en er niet in verdrinken ;)

 • Antwoorden Floor Brukker 6 december 2014 om 12:31

  je geeft me altijd heel veel positieve energie!!

 • Antwoorden Imme 6 december 2014 om 11:01

  Wat mooi!

 • Antwoorden Stephanie 6 december 2014 om 02:33

  Wat mooi om dit zo allemaal bij te houden :)

 • Antwoorden Anneleen 5 december 2014 om 21:07

  Wat een mooie lijstjes om te lezen! Ik ga dit ook een keer proberen, dankje voor de positieve inspiratie Teske!

 • Antwoorden ElmoCall911 5 december 2014 om 01:17

  Thanks for sharing. ~ Respect. Pak die RUST en durf je grenzen te trekken, Doseer. Oppassen dat je niet geleefd Wordt. Als je jezelf kwijt raakt raak je je Magie kwijt en dat past niet bij jou en niemand zit te wachten op het moment de “boze buitenwereld” mensen zoals jou leegzuigt met al die “verplichtingen”.

 • Antwoorden Cynthia 4 december 2014 om 22:16

  Het is echt goed om dit soort te kleine momenten blijven te beseffen. Door alle drukte kunnen we soms niet meer terug kijken en daardoor zien we de kleine mooie momenten van het leven niet meer. Goed dat je daar wel op terug kijkt!

 • Antwoorden EigenParfumerie 4 december 2014 om 21:46

  Heel goed om geregeld je zegeningen te tellen. Leuk!

 • Antwoorden Lenneke 4 december 2014 om 21:41

  Superleuk! Ik doe nu de #100happydays op Instagram en ik heb ook een tijdje drie punten per dag gedeeld op Twitter met als hashtag #witboek. Goed om bij stil te staan :)

 • Antwoorden Max 4 december 2014 om 20:13

  Super tof idee! Fijn dat de uitslag van je moeder goed was. Ga dit ook zeker eens proberen :)

 • Antwoorden Rachel 4 december 2014 om 15:05

  Ik kon niet anders dan dit hele artikel met een brede glimlach lezen. Wat een fijne positiviteit! Je hebt me geïnspireerd, dit ga ik zeker ook een keer doen. :)

 • Antwoorden Malou 4 december 2014 om 11:22

  Mooi artikel =] Dikke knuffel voor jou!

 • Antwoorden Nina 4 december 2014 om 10:27

  Dat ik sinterklaas toch wel met mijn gezin meemaak :) het was bijna niet zo maar het is toch goed gekomen :)

 • Antwoorden Desiré 4 december 2014 om 09:49

  Ik gebruik het One Line A Day dagboek, dit is ook zoiets waar je dan echt even over je dag na moet denken. Ik schrijf er nu 4 jaar in en het bevalt me nog steeds heel goed! Je word iets meer bewust van de dingen die je mee maakt en dat is eigenlijk wel goed; ook is het leuk om terug te lezen waar je 3 jaar geleden mee bezig was :)

 • Antwoorden Romy 4 december 2014 om 08:48

  Wauw super inspirerend! Je bent geweldig <3

 • Antwoorden Joyce 4 december 2014 om 08:19

  Wat goed van je Teske! Dit helpt bij mij oko om positief te blijven en dankbaar te zijn voor wat je hebt. Je bent echt een sterke een mooie meid, of er nu een dag slecht gaat of niet!

 • Antwoorden Budgetproof.nl 4 december 2014 om 07:57

  Vaker proberen vol te houden :). Mooie dankbaarheidspuntjes maar ‘grappig’ dat je hetgeen waar je het meest dankbaar bent vergeet oo te schrijven haha. Een van m’n vriendinnetjes houdt al jaren zo’n boekje bij en heeft er erg veel aan!

 • Antwoorden Jolien 3 december 2014 om 22:57

  Echt heel mooi!

 • Antwoorden Sharon 3 december 2014 om 22:41

  Ik was dankbaar voor de goede dagen die ik met mijn familie heb kunnen hebben nu ik zo ziek ben.

 • Antwoorden Adinda 3 december 2014 om 22:18

  Mooi artikel

 • Antwoorden Noa 3 december 2014 om 22:07

  Leuk om af en toe zo’n artikel te lezen!
  Ik was deze week dankbaar voor mijn 9,8 voor kansberekening!

 • Antwoorden Eline 3 december 2014 om 22:05

  Wat mooi dat je dit met ons wilt delen.

 • Antwoorden Sara 3 december 2014 om 21:54

  Echt een super leuk artikel. Zoiets werkt zeker inspirerend!

 • Antwoorden Michelle 3 december 2014 om 21:26

  Wat een tof en inspirerend idee. Heel leuk ook dat je het hebt opgeschreven ipv getypt. Je zit in een wat heftigere tijd (vol ups en downs en drukte) merken we en het is helemaal niet erg om dan even een paar stapjes terug te nemen op sommige plekken. Soms moet dat echt, ik heb het zelf ook meegemaakt!

 • Antwoorden Hanne 3 december 2014 om 21:12

  Ik vond het echt fijn om dit te lezen! Ik denk dat ik dat ook maar eens een weekje ga doen :)

 • Antwoorden Margot 3 december 2014 om 21:10

  Wat een fijne dingen allemaal. Goed om af en toe eens te doen inderdaad, al kijk ik zelf ook altijd terug op mijn week als ik een dagboekpost maak.

 • Antwoorden Kim 3 december 2014 om 21:07

  Mooi om bij te houden :) Ik heb dit hele jaar een 365 foto project gedaan en elke dag een foto gemaakt van iets waar ik dankbaar voor was. Nog een maandje en dan zit het project erop!

 • Antwoorden Dana 3 december 2014 om 20:57

  mooi artikel!

 • Antwoorden Maaike 3 december 2014 om 20:54

  Wat een goede vraag om over na te denken! Ik ben sowieso dankbaar voor mijn lieve vriendinnen die me altijd weer aan het lachen maken! :)

 • Antwoorden Mirre 3 december 2014 om 20:52

  Lief!

 • Antwoorden Rian 3 december 2014 om 20:35

  Super dat de uitslag van je moeder goed was!!!
  Ik ben echt blij voor jullie!
  Xxx

 • Antwoorden Lucinda 3 december 2014 om 19:37

  Het is gewoon goed om soms een stil te staan bij de dingen die WEL goed gaan in plaats van andersom. Zo kom ik ook veel dagen door, gewoon aan het fijne denken en het andere maar vergeten. Ik kreeg vandaag een compliment op het vele werk wat ik had verzet… nou dat gebeurd niet vaak, dus deed mij wel even wat. xxx Lucinda

 • Antwoorden Nathalie 3 december 2014 om 19:29

  Dit is echt inspirerend!

 • Antwoorden :) 3 december 2014 om 18:58

  Mooi. :)

 • Antwoorden Kirsty 3 december 2014 om 18:33

  Wat mooi dat je dit hebt gedaan! Het is altijd goed om stil te staan bij de dingen waar we dankbaar voor mogen zijn!

 • Antwoorden Manon 3 december 2014 om 18:31

  Wat een fijn artikel <3 fijn dat je al die positieve dingetjes kan vinden

 • Antwoorden femketje 3 december 2014 om 18:18

  Mooi artikel! ♡

 • Antwoorden Bianca 3 december 2014 om 18:16

  Wat ontzettend tof dat je zo’n lijstje maakt! Ik ga het zeker onthouden, want op die manier kun je jezelf misschien toch wat meer motiveren & jezelf laten beseffen dat we hetgeen dat we hebben mogen waarderen en vooral de dierbare mensen om je heen!

 • Antwoorden Iris 3 december 2014 om 18:10

  Ontzettend leuk idee ik word er helemaal blij van!
  Wat ontzettend goed dat je er zo positief onder blijft, echt mooi om te zien :)

 • Antwoorden Luna 3 december 2014 om 18:09

  Wat mooi om te lezen, fijne dingen! Zo’n dankbaarheidslijstje maken zou iedereen moeten doen, je staat veel meer stil bij de leuke dingen en je wordt er zelf ook vrolijker van. Ik ben trouwens onwijs benieuwd naar je tweede clip, die wordt vast weer net zo mooi :)!

 • Antwoorden Natasja 3 december 2014 om 18:08

  Ik probeer het te lezen, maar er staat een Vodafone reclame op de achtergrond waardoor ik niks zie….#kleinirritatiefactortje (en ja, ik weet dat hashtags hier geen nut hebben)

  • Antwoorden Teske 3 december 2014 om 19:16

   Sorry! Dat moet gefixt worden, die horen daar namelijk niet te staan.

 • Antwoorden Bo 3 december 2014 om 17:59

  Wat leuk zo’n artikel, moet je vaker doen Teske.
  Ik kan me ook zo intens gelukkig voelen als ik gewoon even een reep chocolade koop haha! Ik ben benieuwd naar je 2e clip, maar die zal wel net zo leuk worden!

 • Antwoorden Jente-Nudelipsticks 3 december 2014 om 17:48

  Leuk idee!

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 3 december 2014 om 17:47

  Wat fijn om te lezen, echt goed om eens bij deze kleine dingen stil te staan!

 • Antwoorden Els 3 december 2014 om 17:18

  Leuk om te lezen. Ik wilde dat ooit ook gaan doen, maar kwam er steeds niet van.

 • Antwoorden Amy 3 december 2014 om 16:46

  Wat een ongelofelijk mooi artikel Teske !

 • Antwoorden Krissi 3 december 2014 om 16:34

  Het komt echt heel persoonlijk over, het is een klein beetje alsof ik een pagina uit je dagboek lees of zo. Ik vind het heel knap dat je dit een week hebt volgehouden, ook heel inspirerend om al die punten zo te lezen en het zijn mooie dankbare punten.

 • Antwoorden Neeltje | Thoughts in Style 3 december 2014 om 16:21

  Ah wat super leuk om dit te lezen! Dit inspireert mij ook gelijk om zo’n soort lijstje te maken elke week.
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Antwoorden Iris 3 december 2014 om 16:19

  Het lijkt me interessant voor jezelf om zoiets te maken, misschien ga ik het ook wel doen.

 • Antwoorden Nienke 3 december 2014 om 16:18

  Leuk! Toen het iets minder met me ging heb ik dit ook een tijdje gedaan, en het laat je echt stilstaan bij de leuke, soms simpele dingen, en laat je beseffen dat er zoveel is om gelukkig over te kunnen zijn :)

 • Antwoorden Marit 3 december 2014 om 16:16

  Ik wou dat ik zo positief was..

 • Antwoorden Lisanne 3 december 2014 om 16:10

  Wat mooi om te zien dat je dit dagelijks bij houdt! Bijzonder hoe je alles zo ombuigt dat het positief is, dat is een talent!

 • Antwoorden Marieke 3 december 2014 om 16:05

  Mooie dingen en Teske en wat goed om hier ook afgelopen tijd bij stil te staan! Vind het bijzonder dat dat je gelukt is terwijl je zo met je moeder bezig was, knap!

 • Antwoorden Diana Carlton 3 december 2014 om 15:59

  Wat mooi om zo stil te staan bij de dag, om toch uit elke dag iets positiefs te halen. Ik word er helemaal stil van.

 • Antwoorden Beautyjuf 3 december 2014 om 15:44

  ’s Avonds schrijf ik vaak drie dingen op waar ik trots op mag zijn van hetgeen me is gelukt, heb meegemaakt, heb gedaan, e.d.. Het geeft me een heerlijk positief en zelverzekerd gevoel.

 • Antwoorden Marion 3 december 2014 om 15:42

  Erg leuk, ben zelf ook een soort gelijk ding aan het doen. Schrijf nu sinds kort elke dag in een boekje hoe mijn dag was, Hierbij zet ik altijd onderaan positieve punten van die dag en negatieve/ verbeterpuntjes. Zo kijk ik ineens heel anders naar mijn dagen en krijg ik energie voor de volgende dag.

 • Antwoorden Anna 3 december 2014 om 15:41

  Wat ontzettend goed dat je dit doet! Ik heb dit ook een tijdje gedaan, maar ik heb het niet volgehouden. Wel ben ik meer bewust geworden van hoe mooi het leven is en dat er zoveel dingen zijn om van te genieten.

 • Antwoorden Melanie 3 december 2014 om 15:39

  Mooi dat je deze momenten opschrijft. Nog mooier en bijzonderder vind ik het dat je ze met ons deelt. Ik probeer dit ook weer te gaan doen maar op één of andere manier neem ik er na een tijdje ook geen tijd meer voor.
  Ik wil het wel weer gaan doen want het is zo mooi om terug te lezen.

  Bedankt voor het delen!

  Fijne woensdag.
  XoXo Melanie

 • Antwoorden Lisanneleeft 3 december 2014 om 15:34

  Wat een mooie dingen staan hierin zeg, leuk dat je dit met ons wil delen! :) Is zo fijn om alle leuke en fijne dingen op een rij te zetten.

 • Antwoorden beautifulday4makeup 3 december 2014 om 15:31

  Dit is echt leuk om te lezen. Goed dat je hier even over nadenkt en perfect in combi met de project positieve tag die op het net rondzweeft

 • Antwoorden Sanae 3 december 2014 om 15:30

  Super leuk en heel goed dat je dat opschrijft. Ik probeer ook steeds meer positief naar van alles te kijken, omdat ik heel snel mijn humeur laat verpesten als er iets gebeurt.. Misschien moet ik ook maar zoiets doen…

 • Antwoorden Lifetimes 3 december 2014 om 15:20

  Wat een goed idee om al deze dingen ook daadwerkelijk op te schrijven. Hierdoor zie je dat vooral de kleine dingen in het leven, juist het verschil maken! Dankjewel dat je ons weer even hebt laten stilstaan bij de mooie dingen in het leven waar we dankbaar voor mogen zijn!

 • Antwoorden Eline 3 december 2014 om 15:18

  Wat goed om dit te doen, heel erg fijn en positief artikel!

 • Antwoorden Wendy 3 december 2014 om 15:14

  Leuk idee! Ik word er ook helemaal vrolijk van! :D

 • Antwoorden Resy 3 december 2014 om 15:14

  Je hebt erg mooie dingen opgeschreven en wist ook de wat minder positieve momenten als drukte om te zetten iets positiefs. Dat vind ik mooi om te lezen! En daarnaast blijf ik heel blij voor jou en je gezin dat je moeder zulk positief bericht heeft gekregen na de operatie!

  Ik zie dit artikel zeker als een inspiratie en wil dit zelf dan ook gaan doen. De hele maand december proberen bij te houden wat mijn dankbaarheidsmomenten waren, zodat ik hier aan het einde van de maand nog eens extra bij stil kan staan

 • Antwoorden Jaime 3 december 2014 om 15:11

  Ik was dankbaar dat het eindelijk wat beter met mijn moeder lijkt te gaan. Zij is al bijna 4 jaar ziek. Eerst was het nierkanker en galstenen en nu heeft ze een vernauwing aan haar lever en galblaas. Het gaat al sinds de zomervakantie van 2010 op en af met haar, maar hopelijk is nu eindelijk de tijd aangebroken dat wij als gezin dit achter ons kunnen laten.

  Daar was ik dankbaar voor.

 • Antwoorden Denise 3 december 2014 om 15:09

  Dit is zo’n goed idee Teske, ik ga dit meteen van je overnemen! Super mooie dankbare punten heb je opgeschreven. Ik denk dat je je hierdoor steeds iedere dag beseft wat er voor een mooie dingen gebeuren.

 • Antwoorden Svenja 3 december 2014 om 15:06

  Wat goed dat je elke dag opschrijft waar je dankbaar voor bent. Heel goed om je je daar bewust van te zijn. Zelf vergeet ik soms echt om van de kleine dingen te genieten. Elke dag iets opschrijven waar je blij van wordt of dankbaar voor bent vind ik dus een ontzettend goed idee, ik ga het ook proberen!

 • Antwoorden Daphne 3 december 2014 om 15:05

  wat een mooie dingen zijn er gebeurt de laatste paar dagen !

 • Reageer