Ik zou willen dat ik jouw leven had

4 november 2014

Af en toe zit ik te schudden met mijn hoofd als ik de comments op mijn Instagram of YouTube video’s voorbij zie komen. ‘Je bent echt perfect!’, ‘Ik zou willen dat ik jouw leven had!’ en meer van dat soort zinnen komen regelmatig voorbij. Het is niet alsof ik die reacties niet ongelofelijk lief vind, maar ik vind het wel zorgwekkend dat veel, vooral jonge meiden, blijven denken dat bloggers, YouTubers of andere ‘personality’s’ op het internet volledig perfect zijn en dat er nooit eens iets minder leuks gebeurt in hun leven.

Natuurlijk weet ik waardoor dit komt. Ik zal in dit artikel even alleen namens mijzelf spreken, want ik wil niet gaan doen alsof ik weet hoe het precies bij anderen zit. Want dat is het ding: ik weet het niet. Persoonlijk plaats ik ook liever berichten over de leuke dingen die ik heb gedaan, hoe goed ik me voel, wat voor spannende gebeurtenissen er plaatsvinden in mijn leven en hoe lekker mijn avondeten is. Iedereen doet dat liever, dan dat hij of zij zeurt op het internet. Op Instagram en Facebook is een zwerm aan ultra mooie, positieve foto’s te vinden en daar doe ik net zo hard aan mee. Mensen vergeten echter dat wat anderen op het internet laten zien maar een fractie van hun leven is. Ook al blog je elke dag, maak je fotodagboeken en vlog je, net zoals ik, is er alsnog een erg groot deel dat niet wordt gedeeld met de wereld. Je hebt zelf de regie en daardoor laat je de minder leuke dingen vaak weg.

Ik probeer de laatste tijd vaker te delen, wanneer ik me niet goed voel. Wanneer ik ziek ben, of als ik me verdrietig voel. Dit is niet zo zeer, omdat ik dan troost of medelijden zoek, maar meer om te laten zien dat mijn leven niet altijd honderd procent blijheid is. Ook al is het zo dat ik een baan heb waar ik ontzettend blij mee ben, dat mijn familie gezond heb en dat ik een lief vriendje heb betekent dat niet gelijk dat ik gegarandeerd ben van een leven dat altijd maar leuk is. En dat ik me altijd maar goed voel en nooit onzeker of bang ben. Want ik ben juist heel vaak onzeker of bang, net zoals ieder ander. Ik wil niet op een voetstuk gezet worden door meisjes die denken dat dat niet zo is, want dat voelt gek en onterecht. Hoewel ik alle complimenten die ik krijg enorm waardeer, wil ik geen vals beeld neerzetten van mezelf.

Het is vooral belangrijk dat we de grens tussen wat we delen en wat de werkelijkheid is niet uit het oog verliezen. Dat begint al bij het extreem mooi neerleggen van je broodjes bij je ontbijt, omdat dat beter op de foto staat. Ik doe er aan mee, maar ik weet tegelijkertijd ook dat anderen hier ook hun best voor doen en dat wanneer ze dat niet zouden doen, het ontbijt opeens een stuk minder foto-waardig zou zijn. Het wordt gevaarlijk als je alles wat je op internet ziet als heilig beschouwd, want er zijn nou eenmaal mensen die nooit eens iets negatiefs met de wereld delen, omdat positief over het algemeen altijd leuker is. Op positief wordt ook altijd positief gereageerd en op negatieve berichten kan je nog weleens wat negatiefs terugkrijgen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat we altijd maar vergelijken en daar wordt ook nooit iemand blijer van. Probeer eens meer te kijken naar wat je zelf kan en wat jouw kwaliteiten zijn, in plaats van dat je die van een ander wilt.

Ik wilde dit artikel heel graag schrijven, omdat ik merk dat ik het steeds vaker lastig vind, wanneer meisjes me vertellen dat ze mij zouden willen zijn of wanneer ze zeggen dat ze hun eigen leven niet leuk of saai vinden. Natuurlijk heb ik een leven dat ietsje anders in elkaar zit dan dat van de meeste andere negentien-jarigen, maar ik ben ook maar gewoon een meisje dat giechelt met haar vriendinnen, ’s avonds uitgeteld in bed een film ligt te kijken, huilt wanneer ze niet weet welke keuze ze moet maken en bang wordt van de gedachte dat ze de mensen om haar heen van de ene op de andere dag zomaar zou kunnen verliezen. Ik eet vaak zoveel chocola dat ik er misselijk van word, ik kleed me voor een afspraak vaak vijf keer om, omdat ik niet weet wat ik aan moet en ik maak mijn kamer zo rommelig dat ik soms niet meer kan lopen. Als ik mijn moeder niet kan bereiken word ik angstig en ik ben vaak zo zenuwachtig dat ik bijna moet overgeven. Ik heb een leuk leven, maar perfectie bestaat niet.

176 reacties

 • Antwoorden Lisa 23 november 2014 om 11:28

  Prachtig artikel!

 • Antwoorden Zondag favorieten #7 - Esmée Lifestyle 16 november 2014 om 12:02

  […] schreef op haar blog een stukje over het feit dat mensen vaak zeggen dat ze haar leven willen hebben. Het stukje vind ik […]

 • Antwoorden Jade 11 november 2014 om 17:55

  WoW ik lees dit en denk waarom denk je niet nabij zulk soort reacties ik dacht altijd wauw teske waarom is alles zo perfect maar nu ik erover na denk klopt het wat je zegt ik neem wel nog steeds een heel groot voorbeeld aan je en wil ook zeker jou op verschillende Social media blijven volgen

 • Antwoorden Anna 10 november 2014 om 19:50

  Ontzettend goed dat je dit artikel geschreven hebt! Ik denk dat dit artikel vooral voor de jongeren onder ons is, de meisjes (of jongens) rond de 14 jaar. Jij bent een voorbeeld voor hen en zien jouw leven als het perfecte leven. Zij zien alleen maar de positieve dingen in en denken dat jij en jouw leven perfect is. Zij realiseren zich niet dat jij ook ‘maar een meisje van 19’ bent. Ontzettend goed geschreven!

 • Antwoorden Marii 9 november 2014 om 10:31

  Mooi geschreven! Helemaal mee eens!

 • Antwoorden Sacha 8 november 2014 om 19:53

  Heey ik wil ff zeggen dat je echt niet onzeker moet zijn, je bent ontzettend knap je hebt lange wimpers, mooie jukbeenderen, volle lippen en prachtig haar en je bent ook nog eens super slank en daarom vinden we je niet alleen perfect maar ook omdat je zo lief bent en dat je ook vaak eerlijk je mening over iets geeft maar 1 ding moet je niet vergeten je moet echt niet onzeker zijn. Xx Sacha

 • Antwoorden Ellen 7 november 2014 om 23:58

  Ik ben trots op je! XX

 • Antwoorden Sterre 6 november 2014 om 22:34

  Respect meissie

 • Antwoorden Digna 6 november 2014 om 20:30

  Wow, echt duimpje omhoog!
  Ook die laatste zinnen doen het m’
  Ik vind het ook goed dat je de minder leuke momenten deelt, dat hoort erbij.
  Zolang het maar niet overheerst, maar dat weet jij zelf ook goed ;)
  Dit is ook moeilijk, want wanneer vind je het té veel. Het is iets subjectiefs. De een vind dat je na 2 keer zeurt en de ander na 4 keer.

 • Antwoorden Maaike 6 november 2014 om 20:14

  Ik denk dat het juist goed is om de positieve dingen te delen. Mensen zijn vaak overal zo negatief over, en om dan even op insta te kijken en allerlei blije, positieve berichten te zien, daar word ik ook blij van. Ik ben het echt met je eens dat mensen te snel denken dat alles goed gaat in je leven en met je willen ruilen, maar stop niet met de leuke dingen delen. Door die negatieve berichten ga je je juist focussen op negatieve dingen en dat is denk ik juist niet wat je wilt.

 • Antwoorden lousaa 5 november 2014 om 20:56

  Ik vind het wel een leuk inkijkje, maar het punt is: een keer griep hebben of zenuwachtig worden omdat je moeder onbereikbaar is, of bang zijn mensen kwijt te raken is best vervelend. Maar het zijn geen echt echt echt nare dingen. Je hebt geen doodzieke mensen in huis. Geen problemen met het vinden van een baan. Geen doodgeboren kinderen. Geen gebrek aan liefde. Geen onveilige thuissituatie. Geen geldproblemen. En misschien zijn er mensen die echt denken dat je bloemetjes poept om het zo maar te zeggen. Die denken dat het alleen maar geweldig is. Maar ik denk dat die opmerkingen van de meeste meiden heel anders bedoeld zijn. Zij vinden de leuke dingen leuk en dan zeg je: ik zou wel willen ruilen. Maar serieus, ga die dingetjes als te veel chocola eten en je vijf keer omkleden niet opvoeren als bewijs dat je ook vervelende dingen meemaakIk vind het wel een leuk inkijkje, maar het punt is: een keer griep hebben of zenuwachtig worden omdat je moeder onbereikbaar is, of bang zijn mensen kwijt te raken is best vervelend. Maar het zijn geen echt echt echt vervelende dingen. Je hebt geen doodzieke mensen in huis. Geen problemen met het vinden van een baan. Geen doodgeboren kinderen. Geen gebrek aan liefde. Geen onveilige thuissituatie. Geen geldproblemen. En misschien zijn er mensen die echt denken dat je bloemetjes poept om het zo maar te noemen. Die denken dat het alleen maar geweldig is. Maar ik denk dat die opmerkingen van de meeste meiden heel anders bedoeld zijn. Zij vinden de leuke dingen leuk en dan zeg je: ik zou wel willen ruilen. Maar serieus, ga je niet opblazen dat je te veel chocola eet of een sloddervos bent omdat je het gevoel hebt dat je dat een menselijker imqgo geeft bij deze mensen, want dat gaat helemaal nergens over.

  • Antwoorden Demi 6 november 2014 om 11:19

   Hier ben ik het volkomen mee eens!

  • Antwoorden Barbara 6 november 2014 om 14:54

   Hier ben ik het helemaal mee eens. Deze post valt eerlijk gezegd ook een beetje verkeerd bij mij .. Natuurlijk maak je helaas ook vervelende en nare dingen mee, maar c’mon .. ik hoop dat je toch wel snapt dat je het veel, veel slechter had kunnen treffen.

   • Antwoorden noa 6 november 2014 om 16:53

    hier ben ik het ook mee eens.

  • Antwoorden Teske 6 november 2014 om 18:23

   Ik probeer alleen maar aan te geven dat ik een normaal mens ben, omdat vooral jonge meiden mij vaak op een voetstuk zetten en doen alsof ik nooit iets fout doe en compleet perfect ben. Ik heb inderdaad weinig nare dingen meegemaakt in mijn leven en daar ben ik onwijs blij mee en ik doe niet alsof dat niet zo is.

  • Antwoorden Amber 7 november 2014 om 02:31

   Hoi! Ik snap welk punt je wilt brengen en ik wil je niet beledigen, maar ik wil je graag mijn blik erop vertellen. Te veel chocola eten en echt erge dingen zijn inderdaad niet met elkaar te vergelijken. Maar eigenlijk is het maar goed ook dat niet iedereen zulke erge dingen heeft, want anders zou dat vreselijk zijn. Ik ken mensen die echt erge dingen hebben meegemaakt, maar deze mensen dragen niet het argument aan: ‘Zeur niet, jouw leven is niet slecht, kijk naar mijn leven alleen dan mag je pas klagen’. Maar dat betekent niet dat mensen zonder ‘echt erge dingen’ dan maar geen problemen hebben. Iedereen komt moeilijkheden in zijn leven tegen en voor iedereen zijn deze anders. Misschien zijn sommige ‘problemen’ voor een ander niks, maar dat betekent niet dat ze voor degene niet erg zijn. Ook al is het dus maar een angst of onzekerheid. Onderschat deze dingen niet! Dat doe je ook niet bij mensen met bv. angststoornissen. Of bijvoorbeeld de uitspraken ‘woorden doen geen pijn’ en ‘stel je niet aan’. Deze worden vaak gebruikt bij iets wat andere niet zulke ‘erge’ problemen vinden, maar we weten allemaal dat woorden wel pijn kunnen doen! Dus ook van niet zulke ‘erge’ dingen kun je verdrietig worden, in de put raken of het niet meer zien zitten. Iedereen heeft zijn eigen problemen en niemand anders kan oordelen over of iemand daar wel of niet mee mag zitten of moeilijk mee mag hebben af en toe, hoe ‘klein’ ze (voor een ander) dan misschien ook lijken voor diegene zijn ze misschien wel groot. De boodschap die ik je eigenlijk probeer te geven is, probeer niet te oordelen of te beslissen over of voor een ander. Het is een moeilijke les waarmee ik mezelf altijd veel moet uitdagen om hem toe passen en het lukt ook niet altijd. Je kunt bijvoorbeeld bedenken dat misschien Teske een familielid heeft dat ziek is, maar het niet deelt omdat het prive is en om een ander gaat. Of misschien mensen die hatende/gemene/vervelden opmerkingen maken die ongewild wat langer blijven hangen. You don’t know! (maar het is een voorbeeld gelukkig). Nogmaals je hebt helemaal gelijk dat te veel chocola iets heeeel anders is dan echt erge dingen en dat mag je zeker zeggen! Maar wat betreft het artikel verder denk dat dat hier niet helemaal de insteek van het artikel was. De insteek was denk ik meer, veel is mooi en blij gemaakt en dit is leuk, maar wees je ervan bewust. Niemand zijn leven is perfect, iedereen heeft op zijn eigen manier mindere kanten. En of die nou helaas heel erg minder zijn of ‘gewoon’ wat minder. Bedenk maar iedereen heeft wel iets!

  • Antwoorden Renske 7 november 2014 om 14:43

   Ik denk dat we gewoon moeten onthouden dat niemand perfect is en dat je je nooit met anderen moet vergelijken en ik denk dat dat ook is wat Teske probeert te zeggen
   Dan kun je nog wel zo’n ‘zwaar’ leven hebben, je leven is wat jij ervan maakt. Mensen die veel rotdingen hebben meegemaakt in hun leven kunnen ook nog gelukkig zijn.

 • Antwoorden Andrea 5 november 2014 om 19:56

  Hoi Teske!

  En ik sta weer van je versteld, hartstikke goed dat je hier een artikel over schrijft. Dit soort reacties vallen mij vaak op, en ik vraag me dan vaak af hoe jij, maar ook andere bloggers zich daarbij voelen. Niemand is perfect en je moet ook niet perfect willen zijn, veel te saai. Je stelt je kwetsbaar op en dat is mooi om te zien :).

  Groetjes Andrea

 • Antwoorden Danielle 5 november 2014 om 18:35

  Goed artikel! Denk dat dit zeker voor de wat jongere lezers een goed artikel is! Zodat zij zich realiseren dat ieder leven zijn positieve en negatieve kanten heeft!

 • Antwoorden Vink 5 november 2014 om 18:04

  wauw, ontzettend mooi geschreven! En zo waar!

 • Antwoorden Inge 5 november 2014 om 17:24

  THANK YOU! Prachtig verwoord.

 • Antwoorden Evy 5 november 2014 om 16:44

  Een mooi artikel. Als ik alle dingen die ik doe of heb op een rijtje zet dan lijkt het ook wel alsof ik het perfecte leven heb, maar daar verschuilen, zelfs voor mijn beste vrienden, nog nare dingen onder. Dat zal verlopig ook nog zo blijven. Xxx

 • Antwoorden Anouk 5 november 2014 om 15:51

  *kruipt onder de mee-leessteen vandaan* Dankjewel dat je dit met ons wilde delen. Iedereen weet dat je gelijkt hebt, maar alleen jij kan het zo perfect verwoorden. Nogmaals, dankjewel. Liefs

 • Antwoorden HarrrievandeSunweb 5 november 2014 om 14:08

  Prachtig om te zien dat je zo goed voor je hamstertje Cracker zorgt! Kusjes, Harrie van de Sunweb (www.sunweb.nl)

 • Antwoorden Marjolein 5 november 2014 om 13:29

  En dit is waarom ik jouw blog blijf volgen! Onwijs goed artikel! :)

 • Antwoorden lisanne 5 november 2014 om 11:36

  mooi geschreven!

  bloggers en youtubers zijn ook maar gewoon mensen met de zelfde gevoelens als wij idd
  Maar vaak maak je wel als blogger hele tofde dingen mee en daar zijn sommige en ook ik dan wel jaloers op of willen we dat ook wel maar kan dat zo ver gaan dat we iemand anders leven willen?
  blij zijn met wie je bent en je eigen dromen achter na ga is het beste wat je kan doen :)
  Ga zo door teske!

 • Antwoorden joyce 5 november 2014 om 10:55

  Wauw, mooi artikel. Erg mooi geschreven, mooi dat je je ook zo open stelt .

 • Antwoorden harrygrotman 5 november 2014 om 10:35

  Eindelijk vertel je de waarheid! Een goed verhaal bevat emotie!

 • Antwoorden Marleen 5 november 2014 om 08:17

  1 woord: Respect.
  Als mede 19 jarige heb ik zo ook mijn ups en downs maar wat ik wel weet is dat ik super tevreden ben met mijn leven en moet genieten van mijn leven. Het is al veel te kort.

 • Antwoorden Suzanne 5 november 2014 om 02:33

  Hoi,

  Ik plaats niet vaak een reactie, maar ik vind dit een geweldig onderwerp voor een artikel. En ik ben het helemaal met je eens! Het moeilijke is een balans tussen realiteit, en tegelijkertijd ook het zo mooi mogelijk maken van gewone dingen. Ik vind het super dat je dit artikel hebt geschreven, mijn complimenten!!

 • Antwoorden Bianca 5 november 2014 om 01:05

  Tuurlijk bestaat perfectie niet, dat moeten mensen maar eens meer gaan snappen. Ook al die hypes rond die celebs enzo, ik kan me daar best aan ergeren. Iedereen wil Kim K of Beyonce zijn, maar dat zijn ook “maar gewoon” mensen. Wees blij met wie je zelf bent en streef ernaar je eigen dromen waar te maken :)

 • Antwoorden Renate 5 november 2014 om 00:12

  Ik vind dit echt een heel goed artikel! Natuurlijk denk ik ook wel is bij YouTubers of bloggers of bekende mensen of iets in die richting “had ik maar zo’n leven” (of ja niet altijd hun leven, maar bepaalde dingen in hun leven), maar ik besef wel dat niemands leven perfect is, maar ik ben dat wel meer gaan beseffen vanaf het moment dat ik zelf ben gaan bloggen. Je wilt toch vooral de leuke en positieve dingen delen, de negatieve dingen laat ik vaak ook weg! Wel heel goed dat je hier aandacht aanbesteed, want het is natuurlijk belangrijk dat we allemaal realistisch blijven dat perfectie niet bestaat!

 • Antwoorden Eline 4 november 2014 om 23:26

  Leuk dat je hier even aandacht aan besteedt want ik herken mezelf er echt wel in! Ik ben stiekem best blij dat jij dit artikel geschreven hebt, haha! En ik vind het tof dat je gewoon eerlijk in een vlog vermeldt wat je gevoelens zijn op dat moment dan dat je maar ‘fake’ happy gaat doen voor de camera. begrijp me niet verkeerd alsjeblieft maar in sommige video’s (wanneer je iets speciaals ging doen vb. events, single opnemen enz.) zei je achteraf wel van “op deze momenten maakt het me heel erg gelukkig en blij dat ik dit mag meemaken” en daardoor komt het bij mij dat ik mijn leven met het jouwe ga vergelijken. Dan ben ik wel heel erg blij voor je, maar dan word ik ergens van binnen een beetje ‘ongelukkig’ dat ik dat niet heb. En natuurlijk is het leuk als je geluk uitstraalt in een video he haha. ‘K wil nu niet zeggen dat je dat ook al niet meer mag doen ofzo, ik zeg gewoon waar het bij mij aan ligt/lag.

  Echt een top artikel Teske! Wauw :)

 • Antwoorden Alyssa 4 november 2014 om 21:40

  Super mooi gezegd.
  Het is normaal dat iedereen naar je opkijkt want jij hebt gewoon een super werk en toffe familie en vrienden en een super liefje.
  Maar jij hebt het ook soms moeilijk, zoals iedeen.
  Super mooi artikel ❤️❤️

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 4 november 2014 om 20:43

  Prachtig stuk, Teske!

 • Antwoorden Margeaux 4 november 2014 om 20:38

  Teske

  Ik,wil jou leven niet! Ik ben blij met mijn leven! Okee ik geef toe dat het soms niet altijd even leuk is maar ik kan het nu toch niet meer omruilen. Jou leven is dat van jou en mijn leven is dat van mij. Ik hou van mijn leven, mijn familie, mijn vrienden en ik ben niet perfect! Niemand is perfect en sommige. Moeten dit gewoon nog even beseffen.

  Ik hoop dat je hier nog even over nadenkt!

 • Antwoorden Miss Mags 4 november 2014 om 20:37

  Mooi geschreven ! En zo is het ook , het is inderdaad soms een beetje zorgwekkend hoe sommige kunnen reageren op posts, vlogs etc …

 • Antwoorden Anna 4 november 2014 om 20:37

  Wat mooi geschreven Teske, echt goed dat je hier aandacht aan besteed. Ik zie ook heel vaak alleen maar mooie en positieve foto’s/berichten voorbij komen en ik doe er zelf, zoals jij ook al aangeeft, ook gewoon aan mee. Maar ik moet zeggen dat ik er ook weer veel kracht, inspiratie en positiviteit uit kan halen bij anderen. Als ik zie dat ze het naar hun zin hebben en wat ze hebben gedaan. Het zet me aan het denken en het kan ook een goede motivatie zijn!

 • Antwoorden Eilish 4 november 2014 om 20:33

  Heel erg mooi geschreven Teske! Ik heb er eigenlijk niets meer aan toe te voegen, want, zo is het gewoon! Respect <3

 • Antwoorden Jet 4 november 2014 om 19:55

  Hey Teske,
  Ik vind dat je dit prachtig beschreven hebt. Ik vind je echt een topvrouw! (daarom wil ik ook dat je wint bij de viva400). Ik volg je al heel lang, zo lang dat ik niet eens meer weet hoe lang:). Je doet veel dingen die mij ook erg aanspreken waardoor ik ook met plezier je vlogs bekijk (bekeek), maar dat wil niet zeggen dat ik geen leuke dingen doe. Ik zit nog op school (nog heel lang eigenlijk) maar ik ben elke dag blij met welke schoolkeuze ik heb gemaakt en ik kijk elke dag erg uit naar leuke dingen die op de planning staan. Je halloween tutorials vind ik erg leuk, ik heb je half evil barbie nagemaakt (de foto heb ik je gestuurd via twitter). Het enige wat mij best wel een beetje jaloers maakt is de hoeveelheid make-up dat je thuisgestuurd krijgt, maara je kan ook niet alles krijgen in het leven.

  Groetjes van een trouwe kijker en lezeres Jet.

 • Antwoorden Hilde 4 november 2014 om 19:13

  Een erg mooi artikel en fijn om te lezen…
  Ik besef door dit te lezen dat ik niet de enige ben met dit soort dingen….
  X

 • Antwoorden Simone 4 november 2014 om 19:12

  Supermooi artikel !
  Nou moet ik wel zeggen dat ik knetterjaloers ben op het feit dat jij zo even hup, een twee drie een single op mag nemen. Een album zelfs. Sommig mensen knokken hier hartstikke hard voor, jij krijgt het bijna aangeboden. Ik vind dat toch wel lastig om te zien.

  Wel een prachtig artikel. Ik schrik ook als mensen zeggen; ik wou dat ik zulk haar had als jij. (een voorbeeld) Mensen zien je haar alleen als het leuk gestyled is. Niet als het gewassen moet worden, in model gebracht moet worden of ontklit moet worden..

  Meiden; je bent zelf leuk. echt.
  Teske is heel leuk.
  Maar jij bent zelf niet minder leuk.

  <3

  • Antwoorden Marit 4 november 2014 om 21:29

   Hoi simone,
   Ik snap best wat je hiermee bedoelt, maar ik wil toch even zeggen dat ik het niet eens ben met de zin ‘Sommige mensen knokken hier hartstikke hard voor, jij krijgt het bijna aangeboden’. Teske heeft hier jaren lang naartoe gewerkt, heeft hartstikke haar best gedaan om te bereiken wat ze nu heeft. Ze heeft natuurlijk heel veel geluk dat ze dit werk mag doen, maar ik vind het niet terecht om te zeggen dat ze dit alles in haar schoot krijgt geworpen.

 • Antwoorden Isabel 4 november 2014 om 18:59

  Mooi stuk! Heel goed dat je dit schrijft. Ik begrijp het heel goed, het is veel leuker om positieve dingen te delen. Toch vind ik dat je het heel goed doet, ook toen je je examen niet gehaald had.

 • Antwoorden Joy 4 november 2014 om 18:56

  Hey Teske, ik vind het echt heel erg goed wat je hier vertelt! Iedereen (inclusief ik) raakt helemaal op in het ‘perfecte’ wereldje, en soms moet je dan weer eens de realiteit horen. Ik ben blij dat jij dit eerlijk durft toe te geven, i.p.v. in de ‘rage’ altijd maar mee te gaan. Niet dat je nu geen blije foto’s meer mag maken, maar zo laat je anderen wel realiseren dat je niet perfect bent. Ik ben zo blij dat jij gewoon jezelf bent – in plaats van overmoedig worden van jezelf door je fans – wat mijn respect voor jou eigenlijk alleen nog maar groter maakt. Ondanks dat je niet perfect bent, ben je wel een groot voorbeeld voor me. Blijf zo door gaan. <3

 • Antwoorden Lillie 4 november 2014 om 18:44

  Wat stoer dat je dit durft te schrijven! Het is inderdaad zo dat sociale media alles een beetje mooier voorstelt dan het is. Ik kan me heel goed voorstellen dat jonge meiden dromen van zo’n ‘perfect’ leven. Maar we zijn nu eenmaal mensen en daar horen tranen, ruzie, verdriet en angsten nu eenmaal bij! Heel mooi geschreven!

 • Antwoorden Tess Evea 4 november 2014 om 18:39

  Wat heb je dit prachtig beschreven Teske! Ik denk inderdaad dat steeds meer mensen youtubers en bloggers als voorbeelden gaan zien, en dat is echt fantastisch en heel erg tof maar je moet ook gewoon jezelf blijven en doen waar jij je goed bij voelt.

 • Antwoorden Selfmade 4 november 2014 om 18:03

  Heel mooi geschreven dit. In sommige delen herken ik me wel. Ik heb net zoals andere meiden ook soms het idee dat m’n leven saai is. Maar door van de kleine dingen te genieten ben ik er eigenlijk achter gekomen hoe leuk het leven echt is.

  Nogmaals heel mooi geschreven Teske!

  Liefs,

 • Antwoorden De Spiegelreflex 4 november 2014 om 17:57

  Goed ook dat je hier aandacht aan besteedt, want ik kan me inderdaad voorstellen dat vooral jonge meisjes weleens moeite hebben met die youtube’rs/bloggers in perspectief te zien. Al geef ik toe dat het leuk is om te ‘dromen’, zoals je vroeger bv. zangeressen of actrices adoreerde, zo zijn de youtube’rs/bloggers tegenwoordig ook zulke idolen. Grappig hoe snel dit kan evolueren he? Anyway, sterk artikel!

 • Antwoorden imelda 4 november 2014 om 17:49

  Lieve Teske,

  Jij bent wat zoveel meiden van onze leeftijd naar op zoek zijn, als ik je blogpost leest gaat het niet alleen maar over wat er goed gaat maar ook gewoon over wanneer het niet goed gaat en hoe je ervoor kunt zorgen dat het wel goed gaat. Je bent mijn voorbeeld. Zoals je al zei perfectie bestaat niet ook al is dat wat we vaak naar onze hoofden krijgen geslingerd door alle media die er nu is. Dankjewel daarvoor. Je bent top.
  xx

 • Antwoorden Tessa 4 november 2014 om 17:46

  Ik vind je einde echt geweldig!
  Liefs, Tessa

 • Antwoorden Iris 4 november 2014 om 17:44

  Goed dat je dit post. Niemand is geweldig en iedereen moet zichzelf zijn.

 • Antwoorden Romy 4 november 2014 om 17:31

  Prachtig, het laat ten minste zien hoe de werkelijkheid is.

 • Antwoorden Manon 4 november 2014 om 17:29

  Echt goed dat je dit schrijft en zo waar. Ik heb zelf iedere vrijdag de “hoe het begon” post waarin ik vertel hoe ellendig mijn leven is geweest en hoe hard ik aan mn weg heb gewerkt om te maken wie ik ben, juist om te laten zien dat het leven nooit helemaal koek en ei is.

 • Antwoorden floor 4 november 2014 om 17:22

  wow. <3

 • Antwoorden Bo 4 november 2014 om 17:11

  Prachtig artikel..

 • Antwoorden Anneleen 4 november 2014 om 17:07

  Mooi geschreven Teske! Ik vind het fijn dat je hier over hebt geschreven!

 • Antwoorden Yvonne 4 november 2014 om 17:00

  Mooi dat je hierover schrijft, Teske! Ik denk dat jouw verhaal er mede toe aan kan bijdragen dat mensen een realistischer beeld krijgen van hoe een normaal leven eruit ziet. Ieder leven heeft positieve en negatieve kanten. Gelukkig!

 • Antwoorden Jadey 4 november 2014 om 16:59

  Lieve Teskeh ,

  Ik vind het heel mooi wat je hier geschreven hebt. Iedereen is anders en dat is juist zo uniek. Ook van dat mensen heel vaak positieve dingen bloggen omdat dat veel gezelliger en leuker is om te zien dan negatieve dingen is helemaal waar ik ben het volkomen met je eens met alles wat je hier hebt neergezet in jouw blogpost. Ik hoop dat die meisjes wat minder onzeker zullen worden door jouw lieve blogpost :).

  Ik kijk elke keer met veel plezier naar jou blog en ook naar jouw vlogs, Door jouw filmpjes voel ik mij vaak positief en vooral gemotiveerd om zelf door te gaan met bloggen , Ik ben sinds augustus begonnen maar nog niet heel ver gekomen doordat ik het tussendoor druk had met school maar ik probeer het ook allemaal zo goed mogelijk bij te houden.

 • Antwoorden Linde 4 november 2014 om 16:35

  Ik ben het volkomen met je eens, mensen zetten alleen maar positieve dingen op internet maar als er iets gebeurt waarvoor hij of zij zich schaamt of wat “je reputatie” verpest, dan wordt er niks over verteld. En het is ook wel logisch dat iemand geen foto van zijn of haar echte privacy op internet zet maar om nou te zeggen dat iemand perfect is vind ik raar, wat is nou echt een perfect persoon? Wanneer ben je perfect? Misschien heeft het ook wel te maken me jarloesie, als je bij een ander alleen maar mooie dingen ziet zul je van jezelf niet snel jou “minder mooie” spullen op insta of zoiets zetten, terwijl de persoon met de mooie spullen ook heel veel “niet mooie spullen” heeft

 • Antwoorden Sterre 4 november 2014 om 16:26

  Hey teske,
  Ik vind het echt goed dat je dit artikel hebt geschreven. Ik hoor ook wel eens van mensen dat ze zeggen; wooooww kijk naar haar zij is echt superknap& heeft een leuk vriendje. Dan heb ik zoiets van ja, ze heeft een leuk vriendje en is knap…. Dat wilt niet zeggen dat ze een perfect leven heeft. Ik respecteer echt heel erg dat je dit hebt geschreven teske

  • Antwoorden Sterre 4 november 2014 om 16:29

   Ga vooral zo door✌. Altijd als ik je video kijk of je blog lees over onzekerheid en dat soort dingen krijg ik zelf weer een beetje moed & ik weet zeker dat ik niet de enige ben!!

 • Antwoorden Sanne 4 november 2014 om 16:17

  ik dacht door je post op instagram heel even dat je ging vertellen dat je ging stoppen met bloggen ofzo, hahah, gelukkig niet!
  heel mooi geschreven!

 • Antwoorden saarenzo 4 november 2014 om 16:14

  Goed artikel! Mooi geschreven :)

 • Antwoorden Aimée 4 november 2014 om 16:09

  Onwijs knap dat je dit gedaan hebt Teske, jammer dat alle positiviteit op het internet voor negativiteit in het echte leven moet zorgen.
  Je bent echt een top wijf als je het mij vraagt en het feit dat je ook de mindere kanten uit je leven met de hele wereld durft te delen maakt je alleen maar realistischer.
  xxxx.

 • Antwoorden Marissa 4 november 2014 om 16:09

  Teske super mooi geschreven. Goed dat je dit soort dingen behandeld! Je hebt helemaal gelijk. Iedereens leven lijkt wel eens perfect. Dat heb ik ook wel is over mij horen zeggen maar die mensen kennen je helemaal niet zo goed. Als er iets verdrietigs bij mij gebeurt probeer ik dat ook nooit te laten merken of openbaren dus heel begrijpelijk dat youtubers en bloggers dat ook niet doen.
  Maar ondanks alles doe je het top en hoop ik ook echt dat je door gaat met wat je doet je video’s en stukjes zijn echt goed en je spontaniteit is geweldig. Veel succes met alles!
  Xxx Marissa

 • Antwoorden Arjanne 4 november 2014 om 15:46

  Een mooi artikel, goed dat je hier ook aandacht aan geeft!

 • Antwoorden Rian 4 november 2014 om 15:34

  Ik ben er helemaal mee eens!
  Goed dat he dit artikel schrijft en ik denk dat meer mensen daar een voorbeeld aan mogen nemen. Niet alles is rozenkleur en manenschijn:)
  Liefs

 • Antwoorden Julia 4 november 2014 om 15:31

  Goed Artikel! Maar ik kan begrijpen wanneer mensen zeggen dat ze jouw leven willen hebben want jij hebt ook een heel leuk leven en het geluk dat je van jouw hobby je baan kon maken. Maar ik vind het erg goed van je dat je ook laat zien dat jij niet “perfect” bent en ook wel eens minder leuke dingen meemaakt.

 • Antwoorden marjolein 4 november 2014 om 15:01

  Goed geschreven! Zo is het inderdaad maar net. Natuurlijk begrijp ik wel een beetje wanneer een ander zegt dat hij of zij jou zou willen zijn. Ik bedoel, jij hebt van je hobby je werk kunnen maken en dat lijkt me absoluut geweldig, dat is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Maar mensen moeten soms wat meer kijken naar wat ze wel hebben ipv wat ze niet hebben. Dan zie je ineens zoveel meer..

 • Antwoorden Suzanne 4 november 2014 om 14:57

  Heel goed gezegd en heel eerlijk van je, de voorbeelden die je geeft. Je doet het super goed, maar jij bent ook maar een mens!

 • Antwoorden Amber 4 november 2014 om 14:51

  Wauw dit is zo mooi geschreven en helemaal waar! Ik heb echt respect voor je! ♡

 • Antwoorden Leanne 4 november 2014 om 14:48

  super geschreven!

 • Antwoorden Emma 4 november 2014 om 14:47

  Heel goed verwoord Teske! En ook zo waar, want we zijn allemaal niet-perfecte mensen die als het kon perfect zouden willen zijn…
  X Emma

 • Antwoorden Tessa 4 november 2014 om 14:13

  Wat ik ook denk dat het is, is dat sommige mensen bijvoorbeeld van maandag – vrijdag op kantoor zitten van 8 – 5, daarna gaan eten, een serie kijken en vroeg naar bed, want volgende dag vroeg op. In het weekend moet het huishouden gedaan worden en zulke dingen. Die routine vind ik ook ontzettend saai vergeleken met jouw leven, misschien zeggen mensen het daarom ook.

 • Antwoorden Brecht 4 november 2014 om 14:12

  Wauw Teske! Ik vind het echt heel knap dat je dit zo goed kan verwoorden. Ik volg je al heel lang, iedere dag op jouw blog & heb dus al heel wat meegekregen. Veel mensen denken inderdaad dat dit leven zo perfect is, en eerlijk gezegd: ik dacht dat soms ook. Maar gelukkig dacht ik dan, “nobody’s perfect” right? Iedereen maakt wel eens verdrietige of minder leuke dingen mee en dat heb jij erg mooi laten zien door dit artikel!

 • Antwoorden Miranda 4 november 2014 om 14:09

  Wauw meid, wat heb je dit mooi geschreven.

 • Antwoorden flower 4 november 2014 om 14:02

  Wauw, wat heb je dat mooi uitgelegd, Teske.
  Ik denk dat ik 1 van die meisjes was die vaak dacht: wow, zij maakt echt alleen maar leuke dingen mee! Maar dat is natuurlijk niet zo. want blogger zijn beteken natuurlijk niet dat het leven alleen maar leuk is alleen maar vanwege je baan.

  Echt prachtig hoe je dit hebt beschreven!

  hartjes ♥

 • Antwoorden Didem 4 november 2014 om 14:01

  Het is natuurlijk hartstikke goed dat je dit zo deelt, en het is ook allemaal waar. Maar toch krijg ik nog steeds niet zo’n beeld. Dat komt omdat we in zo’n wereld zijn beland waarbij jezelf vergelijken met andere hartstikke normaal is, goed is dat natuurlijk niet. je wordt er alleen maar ongelukkig van. Het beste om te doen is om je eigen prioriteiten eens op een rijtje te zetten. ‘zij is een hartstikke beroemde zangeres’, maar eigenlijk wil je niet eens zo beroemd worden. Stel dus gewoon ook je eigen prioriteiten op. misschien zijn ze wel hetzelfde, maar dan moet je eraan werken. wil je bijv. wel zo’n beroemde zangeres worden? zet covers op youtube, deel en laat mensen je ontdekken :)

  liefs,
  http://www.fluffylifestyle-nl.blogspot.nl/

 • Antwoorden Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla 4 november 2014 om 13:51

  Ik geef je applaus. Echt.

  Super tof dat jij dit hebt geschreven en deelt. Ik hoop dat alle meiden die dit nodig hebben lezen.

 • Antwoorden Michelle 4 november 2014 om 13:45

  Bedankt dat je dit hebt opgeschreven Teske! Ik heb dit zelf niet per se nodig, denk ik. Ik heb vaak veel bewondering voor ‘internetmensen’ om verschillende redenen, maar ik weet dat er meer schuil gaat achter het zichtbare plaatje. De gedachtes die je omschrijft heb ik ook nooit. Toch een bedankje, omdat ik weet dat dit veel (jongere) meiden zal helpen! Goed gedaan :).

 • Antwoorden Denice 4 november 2014 om 13:41

  Zoveel respect voor jou! topartikel!

 • Antwoorden demi 4 november 2014 om 13:37

  dit vind ik echt mooi om te lezen

 • Antwoorden Sophie 4 november 2014 om 13:17

  Je hebt het echt precies goed geschreven Teske, niemand heeft een perfect leven, want perfectie bestaat niet! Heel goed dat je dit soort dingen ook deelt. Respect. <3

 • Antwoorden berdien 4 november 2014 om 12:56

  Heel mooi geschreven en ik geloof je helemaal ;)

 • Antwoorden Elke 4 november 2014 om 12:56

  Mooi artikel! Ik denk dat sommigen van ons soms vergeten dat je ook gewoon een normaal mens bent met een onwijs leuke baan! Goed dat je dit schrijft.

 • Antwoorden Franceska 4 november 2014 om 12:51

  Lieve Teske.
  Allereerst, wat een sterk artikel. Ook met wat er recent gebeurd in de Britse gemeenschap van YouTube lijkt het me inderdaad extreem belangrijk het gat tussen YouTubers en hun kijkers wat op te vullen, voordat YouTubers hun macht gaan misbruiken (niet dat ik van mening ben dat jij dat ooit zal doen, maar het gebeurt wel.) Perfectie bestaat niet ook niet in de YouTube gemeenschap. Erg goed dat je mensen laten realiseren dat YouTube eens niet perfect hoeven te zijn, ook al lijkt dat wel zo.

  Maar graag wil ik je persoonlijk een tip geven en je mening over perfectie ook de andere kant op draaien. Als trouwe volger van je blog weet ik maar al te goed hoezeer jij streeft naar perfectie. Ook zie ik je jezelf regelmatig verdidigen of verbeteren in de commenf. Mijn boodschap aan jou is dan ook, lieve Teske, streven naar perfectie is goed, maar laat jezelf niet opvreten als het een keer niet zo gaat zoals je wilt.
  Niks uit deze reactie moet je negatief opvatten. Bedankt voor het mooie artikel. Liefs.

  • Antwoorden Annabel 4 november 2014 om 15:03

   Ik ben het met je eens!
   Het valt mij altijd heel erg op dat er bij filmpjes of blogs sorry wordt gezegd voor dingen, zoals de niet perfecte lichtinval tijdens het filmen, of verkouden zijn, noem maar op. Dit zijn dingen waar ik mij als kijker/lezer helemaal niet zo mee bezig houd. Het leven is niet perfect, het kan nooit zo zijn dat alles goed gaat zijn. Maar het is eigenlijk toch jammer dat bloggers zich dan geneigd voelen om er sorry voor te zeggen, omdat er anders mogelijk gemene opmerkingen over komen. Dit vind ik echt heel jammer! Het leven is niet perfect!
   En dat heeft Teske heel mooi gezegd in dit artikel. Ik vind dit heel erg dapper dat je het hebt geschreven! Ga vooral zo door :)

   • Antwoorden Nina 4 november 2014 om 16:03

    Daar ben ook ik het helemaal mee eens. Heel mooi artikel!
    X Nina

 • Antwoorden Daphne 4 november 2014 om 12:47

  Echt super mooi geschreven! ♡

 • Antwoorden Puck 4 november 2014 om 12:43

  Wouw! Echt mooi geschreven! Dikke respect voor dit!

 • Antwoorden Audrey 4 november 2014 om 12:41

  Het is gek om te bedenken dat sommige – vaak jonge – meisjes zich echt zo spiegelen aan levens van mensen die ze alleen via internet ‘kennen’. Groots en meeslepend leven is niet de norm, al lijkt dat misschien wel zo. Geniet op je eigen manier.

 • Antwoorden Femke 4 november 2014 om 12:41

  Heel goed dat je hier over schrijft!
  Liefs Femke

 • Antwoorden josephine 4 november 2014 om 12:40

  Met tranen in mn ogen zit ik in de La Place je artikel te lezen. Heel mooi verwoord. We moeten inderdaad de grens tussen wat we zien op internet en wat echt is niet uit het oog verliezen. Dankjewel voor het delen van je gevoelens

 • Antwoorden Anne 4 november 2014 om 12:40

  dit is echt een heel goed artikel!

 • Antwoorden Kim 4 november 2014 om 12:39

  Wauw, prachtig stuk en heel goed dat je hier over schrijft!

 • Antwoorden Madelief 4 november 2014 om 12:37

  Heel mooi geschreven!
  Liefs

 • Antwoorden Marion 4 november 2014 om 12:35

  Super goed artikel, denk dat dit ook een grote valkuil is van het internet in het algemeen. Leuke dingen vallen nu eenmaal meer op en blijven je vaak ook langer bij. Ik denk dat het belangrijk is te bedenken dat ieder leven bestaat uit leuke en mindere tijden. Begrijp dat het wel moeilijk kan zijn, heb het zelf ook wel wanneer ik zie dat anderen een mooie reis maken. Heb zelf op dit moment niet de middelen ervoor en denk dat wel eens wou dat ik dat mocht doen, terwijl ik het de andere echt wel gun en weet dat mensen daar ook dingen voor hebben moeten inleveren(bijvoorbeeld doordat ze hard moeten werken ervoor).

 • Antwoorden heidi 4 november 2014 om 12:33

  Hoi teske

  Wat een inspirerend artikel heel mooi hoe je dit beschrijft en zegt! Je deelt liever geen ‘minder leuke dingen op instagram twitter of facebook’ kvind dit heel knap van je hoe jij dit artikel hebt gemaakt! En ik heb respect voor je ♡

 • Antwoorden Anna 4 november 2014 om 12:18

  was super goed van je, teske!

 • Antwoorden Manon 4 november 2014 om 11:56

  Echt heel goed geschreven, goed dat je dit een keer deelt met je lezers!

 • Antwoorden Lisa 4 november 2014 om 11:51

  Donders Teske. Wat een moker goed artikel. Goed en vlot geschreven, en een duidelijke boodschap. Had verwacht dat het een beetje cliché zou zijn, maar dat valt me alles mee. Hat’s off to you!

 • Antwoorden Eva 4 november 2014 om 11:49

  Wauw Teske mooi gezegd! Je hebt helemaal gelijk! Iedereen heeft een positieve kant van zichzelf en een minder positieve kant, maar natuurlijk probeert iedereen zo veel mogelijk van de negatieve kant weg te stoppen voor de buitenwereld. Ik heb zelf gemerkt dat er genoeg mensen zijn waar je terecht kunt als het echt even niet meer gaat, dus ik hoop dat jij er ook iets aan hebt dat niks fout of verkeerd is en het niet vreemd is als je even een keertje in een dip zit.
  Heeel veel succes met filmpjes maken en schrijven, en veel kusjes van Eva

 • Antwoorden Marleon 4 november 2014 om 11:44

  Heel mooi dat je dit hebt geschreven :), hier zullen veel meiden iets aan hebben ^^

 • Antwoorden Hanneke 4 november 2014 om 11:40

  Superfijn dat je zo’n artikel schrijft! Ik weet zeker dat je een heleboel meiden bemoedigd!! ♥ love you and youre blog!

 • Antwoorden Kyra 4 november 2014 om 11:34

  Wauw Teske, wat een ontzettend mooie blogpost is dit! Ik snap je heel goed. En inderdaad, iedereen showt -vaak- alleen de mooie kanten van zijn/haar leven op Instagram/Facebook of op een blog. Bij iedereen gebeuren er wel is minder leuke dingen. Die meiden die dat reageren onder jouw foto’s zijn waarschijnlijk gewoon ontzettend jaloers, op hoe je er uit ziet en wat je baan is en die dingen. Beschouw het als een compliment! Want het is 1 van de grootste complimenten die je kan krijgen. Heel goed dat je zit artikel hebt geschreven :) x

 • Antwoorden Lisanne 4 november 2014 om 11:22

  Top dit Teske!

 • Antwoorden charile 4 november 2014 om 11:21

  Heel mooi artikel, goed geschreven!

 • Antwoorden Marijke 4 november 2014 om 11:17

  Heel goede blog! Ik vind het zelf ook een zorgelijke evolutie dat mensen steeds meer hun leven spiegelen aan dat van bloggers, die natuurlijk vooral het vrolijke deel van hun leven delen. Ik vrees dat dit mensen tegenhoudt om hun eigen weg te zoeken omdat ze die blogpersoonlijkheden idealiseren en op die manier onhaalbare standaarden creëren. Nu moet ik zeggen dat ik jouw blog op dat vlak nog wel vrij gebalanceerd vind i.p.v. enkel leuke dingen delen! Toch vind ik het goed dat je hier extra aandacht aan besteedt, want ik vrees dat niet iedereen jouw genuanceerde boodschap oppikt. Zelf heb ik ook een reisblog en zo lijkt het alsof ik niets anders doe dan reizen, terwijl ik ook gewoon een fulltime job heb en erg moest sparen alvorens ik kan reizen. Ik vind het ook waardevol om die andere kant te delen met lezers en ben daarom erg blij met jouw initiatief!

  • Antwoorden heidi 4 november 2014 om 12:38

   Wauww mooi gezegd!

 • Antwoorden Eva | Realitijd 4 november 2014 om 11:10

  MIsschien heb je het gezien, misschien niet, maar Zoella heeft een tijd geleden een vlog gepost toen ze ontzettend triest was en zat te huilen. Ze wou het toch online zetten omdat ze wilde dat mensen begrepen dat niet alles glamour en glitter is en het ook allemaal eens te veel kan worden. Dat vind ik echt moedig! En jouw artikel dus ook! Op haar vlog kwam ontzettend veel kritiek dat ze niet dankbaar was en ze toch rijk was dus waarom klaagde ze dan. Het is niet makkelijk!!

 • Antwoorden Lilian 4 november 2014 om 11:06

  Nog zo iets schokkends, Teske poept ook..
  Nee maar serieus ik vind het goed dat je dit bespreekbaar maakt. Ik denk dat vooral jonge meiden niet naar het grote geheel kijken. Mensen vergeten vaak wat ze wel hebben en dat te waarderen.

 • Antwoorden Melanie 4 november 2014 om 10:45

  Wat een ontzettend goed artikel! Als dit artikel nou eens de krant zou halen! Dat zou erg goed zijn voor de meiden die zeggen andermans leven te willen hebben na aanleiding van foto’s of tweets!
  Ik vind het bijzonder dat je dit zo goed hebt weten te omschrijven.

  Petje af:)

  XoXo Melanie

 • Antwoorden Elise 4 november 2014 om 10:40

  Dat heb ik ook heel erg. Vooral met Facebook, er zijn zoveel meisjes die een perfect leven lijken te hebben, er komen steeds foto’s voorbij met al hun beste vriendinnen en dat ze overal naartoe zijn geweest en zo en het lijkt wel of iedereen van ze houdt. ik zit meestal thuis en heb helaas niet zoveel vriendinnen omdat ik het moeilijk vind om vriendschappen te onderhouden, ik heb vaak behoefte om alleen te zijn en me een beetje terug te trekken.

  Maar als ik die foto’s zie van bijvoorbeeld een oude vriendin van mij die model is of meisjes die heel veel leuke dingen doen met al hun vriendinnen dan word ik toch wel weer jaloers… ik heb dan wel een vriendje en een beste vriend en daar ben ik super blij mee, maar als ik dan al die meiden zie met massa’s vriendinnen, die meiden die door iedereen geliefd zijn… tsja, ik wou dat ik überhaupt één vriendin had :(

  • Antwoorden Sandra(hpw) 4 november 2014 om 11:41

   Heb net het stuk van Teske gelezen en lees dan vaak ook wat reacties.. zo ook die van jou. Weet niet of je er iets aan hebt, maar wilde het toch even schrijven.

   Ik herken mezelf wel, in dat wat je schrijft… Ben ook een huismusje, vind het meestal ook fijn om thuis, dan wel bij m’n vriend te zijn. Hordes vrienden?! Ik zou ze graag hebben, maar kan ze op 1 hand tellen. Meiden die gedurende m’n schoolperiodes goede vrienden waren, hebben nu allemaal hun eigen leven. Ik zie en spreek ze vrijwel nooit meer. Jammer? Ja! Maar life goes on, vriendschappen komen en gaan.. Ben daarentegen wel blij en gelukkig met de mensen die nú dicht bij me staan :)

   En wat je schrijft over Facebook.. Ook herkenbaar. Ik heb ook ’n tijdje gedacht: goh, al die Facebookvrienden die elk weekend uit gaan en de leukste feestjes bezoeken. Dat wil ik ook! Waarom doe ik dat niet?
   Of facebookvrienden waarvan ik jaren geleden niet zou kunnen denken dat ze nu, de meest “spectaculaire” verre reizen maken. Terwijl ik een toeristische mbo-opleiding gedaan heb.. (maar waar ik uiteindelijk niet in verder ben gegaan). En zo kan ik nog wel ’n aantal voorbeelden noemen.

   Ach ja.. we kunnen wel met z’n allen elkaar gaan vergelijken, maar daar worden we inderdaad niet gelukkiger van.
   Ik heb even op Pinterest gezocht naar Friendship quotes, vind dit wel ’n mooie:
   ‘Notice the people who are happy for your happiness, and sad for your sadness. They’re the ones who deserve special places in your heart’

   Liefs,

 • Antwoorden Channah 4 november 2014 om 10:29

  Respect!

 • Antwoorden Marieke 4 november 2014 om 10:29

  Mooi Artikel Teske! Vind het ook mooi hoe je je probeert in te leven in de ander. Maar kan me ook nog een andere kant voorstellen, gedachtes die mensen ook kunnen hebben. Als ik naar mijzelf kijk zit het meer zo: Ik probeer heel hard dingen te bereiken en als dat dan niet lukt kan ik best jaloers worden op grotere bloggers die ik volg. Zij hebben heel veel bereikt en hebben het (voornamelijk) materieel en werkgerelateerd gezien vaak behoorlijk goed. En ik merk dat het dan soms lastig is om niet jaloers te worden.
  En je hebt gelijk hoor, iedereen heeft zn shit, onzekerheid en angsten en uiteindelijk is gelukkig zijn het allerbelangrijkst! En dat kan ook met helemaal niets. Maar wat ik hierboven beschreef zijn dan de gedachtes die ik soms heb en waardoor ik inderdaad wel eens jou zou willen zijn. Als ik realistisch ga nadenken verdwijnen die gedachtes weer, maar ze zijn er wel. Al zou ik het nooit uitspreken haha.
  Dus dat zijn mijn hersenkronkels :D

 • Antwoorden Lisa 4 november 2014 om 10:26

  Wat een mooi artikel! Ik ben zo blij dat invloedrijke mensen op het internet hier aandacht aan besteden en realistisch en lekker gewoon blijven. Ik vind het altijd mooi als er ook fragmenten worden gedeeld over de negatievere dingen in het leven. Zo zie je maar dat we allemaal mensen zijn en iedereen zijn ups en downs heeft. Of je nou vakkenvuller of beautyblogger bent! Perfectie bestaat niet, maar een mooi mens ben je wel!

 • Antwoorden Kelly 4 november 2014 om 10:22

  Goed dat je dit geschreven hebt! Ik denk dat veel jonge meisjes gewoon graag een rolmodel (zoals jij) willen hebben in hun leven en deze dan alleen maar ophemelen en perfect maken in hun hoofd. Hoe ‘flattering’ dat ook is voor jou, het is niet de werkelijkheid en ik vind het goed dat je ze dat door dit artikel duidelijk probeert te maken. :)

 • Antwoorden Sophie 4 november 2014 om 10:20

  Wauw. Respect. Amen! Wat mooi dat je dit durft te delen en er zo openlijk over praat. Want inderdaad, hoe mooi de instagramfoto’s ook mogen zijn, leven is voor niemand perfect. Ik zeg altijd maar Beyoncé moet ook wel eens naar de wc. ;)

 • Antwoorden Bianca 4 november 2014 om 10:20

  Goed artikel! Ben ’t helemaal met je eens ;-)

 • Antwoorden Maaike 4 november 2014 om 10:12

  Top artikel! Ben het helemaal met je eens, die meiden moeten even naar zichzelf kijken en zien dat zij ook leuk zijn!

 • Antwoorden Iris 4 november 2014 om 10:11

  Goed artikel en ook heel duidelijk. Het valt mij op dat zowel jij als Vera veel meer schrijven over dit soort dingen. Het moet voor jullie als bloggers ook niet makkelijk zijn om dit soort dingen te lezen. Ga zo door! Je bent echt een topper!

 • Antwoorden Kirsty 4 november 2014 om 10:03

  Heel mooi geschreven! Als ik wel eens het soort comments zie zoals “jij bent perfect” en “had ik jouw leven maar” bij grotere bloggers en Youtubers zoals jou, krijg ik daar altijd ene beetje een dubbel gevoel van. Aan de ene kant moet het heel gaaf zijn dat je als voorbeeld wordt gezien en dat je door het delen van de leuke dingen in jouw leven anderen kunt inspireren om ook dat soort dingen te gaan doen. Maar het is ook een beetje naar aan de andere kant, omdat mensen die dat soort comments geven blijkbaar niet tevreden zijn met hun eigen leven. Ik denk dat het daarom supergoed is dat je nu duidelijk maakt dat niemand een perfect leven heeft en iedereen zijn ups en downs heeft.

 • Antwoorden Roos 4 november 2014 om 10:01

  Goed geschreven Teske! Ook goed dat je de minder perfecte dingen uit je leven ook deelt. Al heb ik dit zelf niet zo heel erg dat ik mij vergelijk met anderen snap ik wel dat er jongeren meiden zijn die dit wel doen.

 • Antwoorden Vivian 4 november 2014 om 09:54

  Een super goed en sterk artikel Tes! Het is goed dat je zoiets deelt en het allemaal duidelijk maakt voor iedereen.

 • Antwoorden Melike 4 november 2014 om 09:50

  Super mooi artikel! Ik snap dit helemaal, niet via mijn blog maar meer via social media. Dan komen ze aan van ‘ik hou van jou leven’. Nee, ik maak echt wel meer mee dan alleen dat. Kan me helemaal vinden in je artikel.

 • Antwoorden Ik 4 november 2014 om 09:49

  Sommige mensen denken vast inderdaad zo als jij hier beschrijft.

  Maar vergeet niet dat er een hoop jonge onzekere meiden zijn die juist hoop krijgen van jouw vrolijke berichten, als in, het kan dus wel. Je kunt het lastig hebben op school en er geen uitweg in zien, maar het kan later nog allemaal goedkomen. En stel nou dat ze dit nu opeens van iedereen te horen krijgen, van de mensen waar ze tegenop kijken.. Dan kunnen ze dat helemaal verkeerd opnemen en denken dat het toch allemaal geen zin heeft. Dat je leven toch wel kut blijft. Ik leg het heel vaag en dramatisch uit nu, maar ik hoop dat je een beetje begrijpt wat ik bedoel :’)

 • Antwoorden Mirne 4 november 2014 om 09:43

  Ik vind het wel heel erg goed dat je dit uitschrijft. In plaats van zoveel naar andere te kijken moeten we leren om juist de kleine dingen in onze eigen levens al te waarderen.

 • Antwoorden Milou 4 november 2014 om 09:37

  Wat een onwijs goed artikel Teske. Het is inderdaad allemaal niet zo mooi als het internet laat zien en vooral voor wat jongere meisjes is dat goed om te beseffen. Ik ben zelf nogal wat ouder dus ik heb hier niet zo’n last van en ben gelukkig met het leven dat ik heb. Social media en internet zijn niet het werkelijk leven maar een fractie van het leven. Super goed geschreven!

 • Antwoorden Emilia 4 november 2014 om 09:34

  Heeel sterk artikel Teske, goed geschreven! Ik denk dat iedereen weleens jaloers is op het leven van een ander, vooral na aanleiding van alle mooie foto’s en verhalen op het internet. Hoe leuk je eigen leven ook is, als je van een ander alleen maar fantastische dingen ziet, lijkt dat altijd mooier. Terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. :) Top dat je hier aandacht aan besteedt! Ik vind vooral die laatste alinea pakkend, waarin je alle minder perfecte dingetjes in je leven beschrijft. Heel mooi verwoord!

 • Antwoorden Simone 4 november 2014 om 09:28

  Ik denk ook inderdaad dat er veel zijn die er vanuit gaan dat jouw leven perfect is. Toch heb je vorig jaar laten blijken dat dit niet zo is. Met je school bijvoorbeeld.
  Ik zou het ook echt absurd vinden om zulke berichten te moeten krijgen. Ik laat ook lang niet alle minder leuke dingen zien, dat wil ik ook niet. Maar ik laat wel eens in de zoveel tijd weten hoe het echt met me gaat, soms een stuk minder en blijkt dan ook dat het leven niet perfect is.
  Een perfect leven bestaat dan ook niet.

 • Antwoorden Hanne 4 november 2014 om 09:27

  Goed artikel! Ik begrijp dat het voor jonge meisjes gemakkelijk is om zo te denken. Ik ben nu 23, en toen ik jonger was dacht ik ook weleens: “als ik dit of dit had was mijn leven echt perfect” of “als ik die persoon was dan zou ik gelukkig zijn.” Maar zo is het gewoon niet. Iedereen heeft wel zijn problemen en zijn zwakke plekken, en als ik jouw blog lees weet ik heel goed dat “aan de andere kant” gewoon een meisje zit dat net als ik is.

  Ik kan me ook best wel voorstellen dat dat soort commentaren vreemd aanvoelen omdat het natuurlijk wel lief bedoeld is, maar dat het helemaal niet klopt. Ik denk in het algemeen ook gemakkelijker is om om te gaan met complimentjes op dingen die je hebt gedaan (zoals: “die blogpost heb je echt goed geschreven” of “wat een leuke outfit”) dan op dingen die eigen zijn aan jezelf (zoals: “je bent zo mooi” of “je bent zo slim”). Zo is het bij mij in elk geval wel :)

  PS: Ik vind de foto van de paddestoel echt mooi!

 • Antwoorden Evelien 4 november 2014 om 09:27

  Wat sterk verwoord, Teske. Iedereen heeft ups en downs, we zijn immers allemaal mensen. Maar het leuke en ook het ‘gevaar’ aan internet en sociale media is dat je zelf de regie hebt en kunt bepalen wat mensen van je kunnen en mogen zien/weten. We moeten niet vergeten dat die blog, youtubekanaal e.d. ook gewoon van iemand is met gevoelens en onzekerheden. Ik vind dat je dit mooi hebt geschreven en goed dat je hier aandacht aan besteed!

 • Antwoorden Yara Miora 4 november 2014 om 09:24

  Echt heel goed dat je hier over schrijft, ik denk inderdaad dat mensen heel erg gauw vergeten dat er zo veel achter de schermen blijft en dat is maar goed ook.

  Liefs,
  Yara

 • Antwoorden lotteXteske 4 november 2014 om 09:23

  Ik zou echt jou willen zijn, je bent echt perfect!

  • Antwoorden LaurenXteske 4 november 2014 om 09:28

   ja iedereen wilt haar leven, Teske je bent zoo knap en lief en perfect I love youuu❤️❤️

   • Antwoorden Viviënne 4 november 2014 om 15:17

    Ik wil echt niet negatief of lullig overkomen, maar dit hele artikel gaat er juist over dat zelfs Teske (en daar bedoel ik o.a ook andere bloggers/youtubers mee), niet perfect is. Niemand is perfect. Iedereen heeft problemen maar ookal zie je die misschien niet in haar video’s of blogposts, hiermee wil ze toch aangeven dat die problemen of onzekerheden er wel zijn. Dus als zij aangeeft dat je haar zeker niet perfect moet vinden, mis je wss een beetje het punt van haar artikel. Nogmaals: niet lullig bedoeld

    Xx

 • Antwoorden femketje 4 november 2014 om 09:20

  Goed dat je hier zo over schrijft!

 • Antwoorden Joyce 4 november 2014 om 09:14

  Ik denk dat het heel goed is dat je hier aandacht aan besteedt Teske en wat een ontzettend goed artikel. Vooral die laatste zin: ik heb een leuk leven maar perfectie bestaat niet vind ik erg mooi. Ik denk dat het vooral komt omdat jij als 19-jarige gewoon fulltime blogger bent en dat daar heel veel meiden (inclusief ik als 23-jarige) heel veel bewondering voor hebben en zij het dan uitdrukken in perfect zijn. En als ik mijzelf dat relateer met jou toen ik 19 was, dan kan ik ook zeggen dat ik je ontzettend volwassen vind overkomen en dingen zo goed kan verwoorden en dat bedoel ik als een oprecht compliment :). Nog een fijne dag!

 • Antwoorden Nicole 4 november 2014 om 09:11

  Erg mooi geschreven Teske. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het soms ook denk, maar ik begrijp wat je bedoeld. Iedereen heeft zo z’n minpunten in het leven, en het is erg normaal dat je over het algemeen alleen de leuke dingen deelt op het internet.

 • Antwoorden Resy 4 november 2014 om 09:10

  Ik vind het echt goed van je dat je dit deelt en zo laat weten hoe je er tegenover staat. Persoonlijk vind ik namelijk ook dat veel meisjes snel ontevreden zijn met hun leven door het feit wat ze allemaal op internet zien van anderen. Dus knap dat je dit zo hebt durven opschrijven en deelt met je lezers.

  Zoals je zelf ook zegt: perfectie bestaat namelijk niet! Ik heb hier gisteren op m’n blog (waar ik gisteren mee ben begonnen) een stukje over geschreven, misschien vind je dat interessant om te lezen?

 • Antwoorden Kimziej.nl 4 november 2014 om 09:09

  Zo is het inderdaad maar net. Ik snap inderdaad dat mensen denken dat het perfecte leven bestaat met zoveel bloggers die alleen maar de leuke delen van het leven laten zien. Het is altijd goed om in je achterhoofd te houden dat niemands leven perfect is. Goed dat je hier rekening mee probeert te houden door wat vaker te delen als het ook een keer niet zo goed gaat.
  Wel vind ik dat er soms een te groot probleem van wordt gemaakt dat er op Facebook en veel blogs alleen maar het leuke leven van mensen wordt gepost. Het is toch ook gewoon veel leuker om naar te kijken dan verdrietige dingen? Ik word er vrolijk van om leuke blogs te lezen en leuke Facebookberichten te bekijken.

 • Antwoorden Esther 4 november 2014 om 09:04

  Prachtig geschreven Teske!

 • Antwoorden Marloes | NOVA Magazine 4 november 2014 om 09:02

  Ik vind dit zo’n ontzettend mooi artikel! Goed dat je dit deelt, want ik denk dat veel mensen inderdaad denken dat veel bloggers een ‘perfect’ leven leiden. Heel goed om hier even stil bij te staan! x

 • Antwoorden Ella 4 november 2014 om 08:53

  Prachtig artikel, je hebt helemaal gelijk!

 • Antwoorden Neeltje | Thoughts in Style 4 november 2014 om 08:49

  Je hebt dit heel mooie verwoord en het is ook erg begrijpelijk. En ik denk dat door dit artikel er toch een soort van minder last op je schouders komt te liggen van ‘het rolmodel zijn’. Je bent ook maar een mens dus het is gewoon normaal om ook dat soort emoties te voelen en dat misschien wel te willen delen in plaats van positieve en leuke foto’s of artikelen.

 • Antwoorden Monique | WritingMonique 4 november 2014 om 08:44

  Prachtig geschreven en wat onwijs goed dat je dit onder de aandacht brengt!

 • Antwoorden Cherissa 4 november 2014 om 08:43

  Mooi gezegd! Goed dat je hier aandacht aan besteed, ik ben zelf ook 19 en in je laatste aantal zinnen herken ik mijzelf erg goed haha! Ik hoop dat veel jongere meiden wat aan dit artikel zullen hebben.

 • Antwoorden Scarlet & Joyce 4 november 2014 om 08:41

  Heel mooi en waardevol stuk. Niet alles is wat het lijkt, zeker niet op social media.
  Keep up the great work!

  Liefs, Joyce & Scarlet

 • Antwoorden Evi 4 november 2014 om 08:32

  Heel mooi! Ik heb er zelf niet zo veel last van maar ik denk dat vooral de jongere meiden zich snel gaan vergelijken.. misschien slim om hier ook op instagram/YouTube naar te linken? Want volgens mij zijn er juist veel van hen die je artikelen niet altijd lezen ;)

 • Antwoorden Amy 4 november 2014 om 08:32

  Wat goed dat je dit bespreekbaar maakt. Ik lees je reacties soms ook met verbazing, dus ik snap je gevoel. Sociale netwerken kunnen een vertekend beeld scheppen. Het zijn een heel krachtig middelen. Aan de andere kant: toen ik in groep 7/8 zat (+/- 14jr terug) was ik enorm fan van Britney Spears. Ik keek enorm naar haar op. Dat hoort ook bij de leeftijd. Ik denk ook dat jij zo’n rol vervult voor veel jonge meiden nu omdat internet zo toegankelijk is. Het is goed als/dat je je daarvan bewust bent.

 • Antwoorden Sandra (beautybysandra) 4 november 2014 om 08:28

  wauw…

 • Antwoorden miriam 4 november 2014 om 08:01

  Wat een mooi en ontroerend artikel. Met wat je heb geschreven heb je mij geraakt. En je heb eigenlijk wel gelijk want soms heb ik ook wel eens was ik maar jouw. Maar ieder leven is denk ik niet perfecf. Ik vind het knap dat je dit heb gedeeld xx mir

 • Antwoorden Mieke 4 november 2014 om 07:59

  Heel erg mooi artikel! Ik moet zeggen dat ik soms wel eens denk: ‘ooh dat zou ik ook willen doen Teske!’
  Maar ik ben pas 15 jaar dus misschien mag ik ooit nog wel iets zoiets cools meemaken, of juist iets anders leuks!
  Ik ben bijvoorbeeld al wel naar de andere kant van de wereld geweest, wat heel erg bijzonder was!
  Mijn punt is: het is leuk om te zien wat jij meemaakt, maar we leven ons eigen leven ook nog. En als we hard genoeg proberen maken we misschien wel heel erg coole dingen mee!!

 • Antwoorden Svenja 4 november 2014 om 07:54

  Wauw, wat heb je dat mooi geschreven! Goed dat je hier ook aandacht aan besteed. Het is natuurlijk heel makkelijk voor iedereen om de leuke momenten op social media te plaatsen, maar uiteindelijk is iedereen een mens en heeft iedereen zo zijn ups and downs.

  • Antwoorden Linda 4 november 2014 om 08:02

   Hier sluit ik me gewoon helemaal bij aan! Dit wilde ik ook zeggen :)
   Ik lees je reacties soms ook wel eens met verbazing eerlijk gezegd, zo’n artikel kan helemaal geen kwaad denk ik!

 • Antwoorden Els 4 november 2014 om 07:53

  Mooi geschreven!

 • Antwoorden Anita 4 november 2014 om 07:51

  Goed dat je dit bespreekt en mooi verwoord ook! Jonge meiden zoeken altijd een voorbeeld en zijn bezig om zichzelf te ontdekken. Bloggers en youtubers zijn de nieuwe BN’ers en zijn gemakkelijker te bereiken. Ontzettend goed dat je ook laat zien wanneer je mindere dagen hebt. Het leven heeft namelijk ook zijn ups en downs.

 • Antwoorden Desiree 4 november 2014 om 07:50

  Heel erg mooi geschreven! Dit zette me laatst ook aan het denken inderdaad. Er bestaat geen perfectie. Niemand is perfect en je moet ook niet perfect willen zijn. Bovendien creëer je je eigen geluk.

 • Antwoorden Desmain 4 november 2014 om 07:50

  Wauw Teske, wat een goed artikel! Echt alles wat je zegt is zo ontzettend waar! Ik heb soms ook nog wel eens last van deze onzekerheid, want ja, hoe leuk is het om als negentien jarig meisje een fulltime blog te runnen. Je hebt alles echt heel goed verwoord en ik ben het met je eens!

 • Antwoorden Denise 4 november 2014 om 07:47

  Kippenvel van je artikel Teske. Dit is precies waar ik laatst aan dacht en je hebt het perfect verwoord. Van niemand is zijn of haar leven perfect, ook al lijkt het op het internet wel zo – ik doe er net zo hard aan mee -. Topper!

 • Antwoorden Ansjuh 4 november 2014 om 07:42

  Zolang ook jij moet poepen en plassen, ben je net zo ‘mens’ als ik, en al die anderen ;) Laten we dat vooral niet vergeten, haha. Maar wel goed dat je dit schrijft, want ik lees de comments vaak al niet eens meer, omdat het vooral dat soort comments zijn :S

 • Antwoorden Shayen 4 november 2014 om 07:40

  Wauw! Het viel me al op dat je de mindere dingen ook deelde met ons. Heel veel respect voor je openheid!! Ik hoop dat er meer mensen volgen :) zodat iedereen kan zien dat iedereen top dagem heeft maar ook dagen die niet zo leuk zijn. Kus x

 • Antwoorden Lauriëtte 4 november 2014 om 07:24

  Heel mooi dat je hier zo open over bent Teske en goed dat je ook meer schrijft over het ‘echte’ leven en dus ook de nare dingen die daar bij horen. Ik kan me altijd moeilijk voorstellen dat mensen echt denken dat je leven perfect is. Jij bent ook maar gewoon een mens, een leuk mens, dat wel ;) x

 • Antwoorden Thari 4 november 2014 om 07:16

  Hi!
  Erg mooi geschreven! Goed van je dat je zoiets bespreekbaar wilt maken :-)

 • Antwoorden Dagmar 4 november 2014 om 07:14

  Wauw wat een ongelooflijk mooi artikel, het raakt echt. Wat mooi geschreven en prachtig verwoord, so true! Perfectie bestaat niet en gelukkig niet, want anders zou het stiekem erg saai worden. En bloggers, YouTubers etc. zijn toch ook gewoon mensen? Dat is juist het fijne eraan, we kunnen elkaar in de goede kanten herkennen maar ook in de mindere. Je hebt het echt heel sterk verwoord, mooi artikel om te lezen!

 • Antwoorden Anniek 4 november 2014 om 07:11

  Hartstikke goed dat je hierover schrijft! Tegenwoordig worden bloggers en instagrammers inderdaad bijna een soort celebrity’s, waarvan heel veel mensen denken dat ze alleen maar leuke dingen meemaken. Ik blog zelf ook, en ik moet eerlijk zeggen dat ook ik mijn broodjes op een mooie manier neerleg ;) Maar, dat betekent écht niet dat ik een perfect leven heb…

 • Antwoorden Yvonne 4 november 2014 om 07:07

  Wat een mooi artikel! Nee, jezelf vergelijken met anderen kun je beter niet doen. Daar kun je ongelukkig van worden. Iedereen is uniek en niemand is perfect. En zekerheid in het leven is een utopie, hoe je je leven ook probeert te besturen. Cliché, maar geniet van de kleine dingen en kijk naar wat je wel hebt; kijk niet te veel naar wat je niet hebt. Dat is mijn instelling. Doelen hebben is goed, en ernaar streven ook, maar soms moet je ‘opgeven’ gewoon zien als ‘loslaten’.

 • Antwoorden Emily 4 november 2014 om 07:01

  Prachtig artikel! Ik heb veel respect voor je, dat heb ik vaker gezegd, maar ik ben nog steeds blij met mijn eigen leventje. Niemand is perfect, ik niet en jij ook niet. Ik denk vooral dat de meeste mensen willen bereiken wat jij ook bereikt hebt op zo’n jonge leeftijd. Ik vind het prachtig wat je gedaan hebt, en zo zijn er nog velen. Mooi initatief om dit artikeltje te schijven, heb je prachtig gedaan :)

 • Antwoorden Lianne 4 november 2014 om 06:58

  Hey Teske,
  Ik kom uit België en mijn grote voorbeeld is Joy Anna Thielemans, een actrice uit Vlaanderen. Ze zit ook veel op social media, zo blijkt dat velen dachten dat ze het perfecte leventje had, want haar Instagramfoto’s zien er perfect uit. Maar om zo’n dingen te voorkomen heeft ze een boek geschreven: “Gewoon Joy”, daarin vertelt ze dat ze ook onzeker is, dat ze zich ook eens minder voelt, dat ze ook moet huilen. En dat wil ze doorbreken in dat boek. Dat ze niet de perfecte Joy is van op social media en televisie.

  Dus: heel mooi geschreven Tes! Goed dat je er ook aandacht aan besteed want zo’n dingen komen heel erg veel aan bod.

 • Antwoorden Margot 4 november 2014 om 06:50

  Goed dat je hier aandacht aan besteedt, een fijne reminder dat je inderdaad vaak maar een deel ziet van iemands leven.

 • Antwoorden Lotte 4 november 2014 om 06:47

  Goed artikel en helemaal waar! Ik merk dat ik het stiekem ook nog wel eens doe, dan kijk ik naar foto’s op Instagram van ‘beroemde’ mensen en dan denk ik ‘goh, had ik maar zo’n leven’. Maar je ziet inderdaad maar een héél klein deel van hun leven, alleen de leuke dingen worden gedeeld. Ik snap dat jonge meiden youtubers ook als een soort sterren zien en dat het voor hen niet anders is, maar het is inderdaad goed om hen te laten weten dat jij ook weleens puistjes hebt, huilend in bed ligt, je vol vreet met chocola en dat soort dingen. Het liedje van As Told By Ginger schiet me te binnen, dat past hier eigenlijk perfect bij.

 • Antwoorden Jasmijn 4 november 2014 om 06:47

  Mooi geschreven <3

 • Antwoorden Lucinda 4 november 2014 om 06:35

  Het gras is altijd groener aan de andere kant. Tjah zo simpel is het en als je ‘invloed’ hebt en veel mensen hebben je onder de microscoop dan gebeuren ook dit soort dingen. Ik vind het fijn dat je het aankaart en er zo duidelijk over verteld. xxx Lucinda

 • Antwoorden Diana 4 november 2014 om 06:15

  Goed dat je dit artikel schrijft. Ik denk dat door de komst van social media een doelgroep een beeld krijgt van het leven, wat niet berust is op de werkelijkheid. Er wordt alleen gekeken naar de vele events die worden bezocht, de reizen die worden gemaakt, terwijl achter de schermen ook keihard gewerkt wordt om dit te realiseren. Ook jij leeft niet in een droomwereld, je bent ook weleens verdrietig, onzeker, boos en krijgt ook weleens te maken met teleurstellingen.

 • Reageer