How to: outfits met de Roomie

5 oktober 2014

Er is sinds kort een nieuw teken geïntroduceerd: de Roomie. De Roomie draag je wanneer je aan een ander wilt laten zien dat ze bij jou terecht kunnen, wanneer zij het moeilijk hebben thuis. Het is een initiatief van de rijksoverheid en ik wilde hier erg graag aan meewerken, omdat ik denk dat dit kan zorgen voor meer openheid tussen jongeren.

Deze video is gemaakt in samenwerking met de Rijksoverheid

Voor meer informatie over de Roomie kunnen jullie terecht op de website. Aangezien veel mensen ernaar vragen: de Dr. Martens komen van Sarenza!

44 reacties

 • Antwoorden walter 26 april 2015 om 19:27

  []

 • Antwoorden Lisa 8 oktober 2014 om 20:06

  Mooi initiatief en leuke outfits!

 • Antwoorden maaike 8 oktober 2014 om 15:36

  Sowieso ik ga er straks een op mijn arm tekenen.

 • Antwoorden Chris 8 oktober 2014 om 09:26

  Ik hou echt van jouw kledingstijl! Stoer gecombineerd met lief haha :)
  En wat een lieve koetjes!!

 • Antwoorden Silke 6 oktober 2014 om 18:47

  Mooi initiatief, fijn dat je hieraan wil meewerken en het woord verspreiden :)

 • Antwoorden Hayet 6 oktober 2014 om 17:37

  Supergoed idee. Vandaag ging ik met de Roomie op mijn arm naar school en er kwam iemand naar me toe die zei dat het goed van mij was dat ik die op mijn arm had gemaakt :)

 • Antwoorden Natasja 6 oktober 2014 om 09:40

  Het idee van de Roomie is mooi maar ik twijfel net als anderen of het werkt in de praktijk. Het is denk ik voor mensen sowieso een hoge drempel om op iemand af te stappen, helemaal een onbekende. Maar dit soort video’s zorgen wel voor meer bekendheid en wie weet dat het wel werkt. Mooi van je dat je eraan meewerkt in ieder geval. :-)

 • Antwoorden Isabel Cristina 5 oktober 2014 om 22:58

  Wat een mooi initiatief! Ben benieuwd of ik binnenkort meer vierkantjes ga spotten!

 • Antwoorden Lisanne 5 oktober 2014 om 22:37

  Wat een goed initiatief! Mooi dat je hier aan meewerkt en wat heb je dit weer op een leuke manier gedaan. :)

 • Antwoorden Manon 5 oktober 2014 om 22:37

  Het initiatief is zonder meer echt super! Heel belangrijk ook denk ik. Alleen het idee van zon getekend (naar mijn mening best lelijk) vierkant vind ik dan wel een beetje jammer :(

 • Antwoorden Estrella 5 oktober 2014 om 20:51

  Leuke video. Mooi initiatief wel, maar om nou met een getekend vierkant op m’n vel rond te gaan lopen vind ik niet zo’n succes. De mensen in mijn omgeving weten toch wel dat ze bij me terecht kunnen.

  • Antwoorden lousaa 6 oktober 2014 om 10:41

   Lijkt mij ook. En het lijkt me praktischer om je aandacht te richten op mensen die je al kennen. Daar kun je beter op reageren. Die vertrouwen je eerder. Daar kun je van signaleren dat er iets niet lekker zit. Bij wildvreemden is dat toch een stuk lastiger. Bovendien: je moet zo’n ding dan iedere dag dragen, alsof je een soort filiaalchef van je eigen riagg ofzoiets bent. En wanneer stop je daar dan mee? Als je drie mensen hebt geholpen? Als je geen zin meer hebt? Btekent dat dan dat niemand meer bij je aan kan kloppen? Kortom: leuk initiatief, maar ik vraag me af of het werkt.

  • Antwoorden walter 26 april 2015 om 19:26

   Dan begrijp je er dus even niets van , sommige mensen hebben geen vrienden, of alleen ‘verkeerde’ vrienden, hiermee laat je onbekende mensen (die nergens terecht kunnen) weten dat jij openstaat voor ze.
   []
   []

   W

 • Antwoorden Esther 5 oktober 2014 om 19:57

  Vind het een super goed initiatief! Heb alleen m’n twijfels of het ook echt gaat werken… Je outfits zijn in ieder geval super leuk (:

 • Antwoorden Luca 5 oktober 2014 om 19:53

  Het is op zich wel een goed initiatief van de rijksoverheid, maar ik denk dat dit in de praktijk niet gaat werken. Je weet van je vrienden of ze voor je klaarstaan of niet. Zo niet, dan zijn ze eigenlijk geen vrienden van je. Ik zou geen vreemd persoon in mijn huis laten, omdat ik simpelweg niet weet wat er aan de hand is. Misschien wordt deze persoon helemaal niet slecht behandeld en is hij alleen maar uit op het leegroven van mijn huis. Dit is een heel extreem voorbeeld, maar het zou zomaar kunnen. Ik word gelukkig niet slecht behandeld thuis, maar als dat het geval was, zou ik naar mijn vriend(en) gaan, want die personen ken ik tenminste.

  On an other note: je hebt echt héle leuke outfits aan in de video. Ik vind het dus heel erg leuk dat je er toch nog wat creatiefs mee hebt gedaan. De nail art zou ik bijvoorbeeld zo na maken, maar niet om te laten zien dat wildvreemden bij me aan mogen kloppen als het niet goed gaat thuis. Misschien een beetje hard, maar ik ben ervan overtuigd dat meerdere jongeren er niet zo positief over zijn.

 • Antwoorden Idhuna 5 oktober 2014 om 19:31

  Hele leuke video! Gave outfits! Goed ook, die roomie!

 • Antwoorden Iris 5 oktober 2014 om 18:49

  Het idee is goed, maar het is wel apart voor mensen die geen roomie dragen. Dan lijkt het alsof je liever niet wil dat iemand zijn verhaal doet.

 • Antwoorden Lara 5 oktober 2014 om 18:24

  Ik heb er gelijk één op mijn arm gemaakt! Superleuk dat je ook dit soort dingen laat zien.

 • Antwoorden Eline 5 oktober 2014 om 18:16

  Opzich is het wel een goed idee, maar ik vraag me af of het werkt. En er zijn ook al zo veel andere tekens; een vlinder voor als je probeert te stoppen met zelfbeschadiging of wanneer je wil laten zien dat je mensen die zichzelf beschadigen wil steunen, een puntkomma voor als je er over nagedacht hebt of geprobeerd hebt om zelfmoord te plegen en nu dus ook de roomie om te laten zien dat mensen je alles kunnen vertellen. Ik zou zelf nooit op een vreemd persoon met een roomie afstappen om te vertellen waar ik mee zit. Ik zou er dan toch voor kiezen om het een vriend of vriendin te vertellen. En als ik toch met een vreemde of minder bekende zou gaan praten dan zou dat waarschijnlijk iemand zijn waarvan ik weet dat ze begrijpen wat er is en hoe rot je je wel niet moet voelen als je je zelf beschadigt. Dat praat ook een stuk makkelijker wat misschien wel komt omdat zij er minder van schrikken.

  • Antwoorden Linda 5 oktober 2014 om 19:29

   Hier sluit ik me eigenlijk helemaal bij aan. Het is een mooi initiatief (en een prachtige video weer, trouwens, wat ben je mooi, Teske!), maar ik vraag me ook af hoe goed dat gaat werken. Alsof – wat ook al in de reacties werd gezegd – mensen die geen ‘roomie’ dragen niet openstaan voor anderen. Ik hoop dat het gaat werken maar ik betwijfel het inderdaad ook.

 • Antwoorden Jana 5 oktober 2014 om 18:02

  Wat een geweldig initiatief van de roomie! Ik denk dat dit voor sommige mensen veel kan betekenen.
  Liefs, Jana

 • Antwoorden Judith 5 oktober 2014 om 17:48

  Een heel goed initiatief, alleen wel jammer dat zo’n initiatief nodig is! Ik hoop dan ook dat het in de praktijk gaat werken. Hele leuke outfits: ben vooral fan van de broek van Pieces in de eerste outfit. :)

 • Antwoorden Nadia 5 oktober 2014 om 17:20

  Ik vind het een goed idee dat hier meer aandacht voor moet komen, maar ik zou dan niet altijd een vierkantje op mijn arm tekenen. Ik denk dat de vrienden die het dichst bij mij staan weten dat ze met alles bij mij terecht kunnen, daar hoef ik geen vierkantje voor te tekenen.

 • Antwoorden MySimplySpecial 5 oktober 2014 om 17:18

  Leuke outfits, maar vooral een mooi initiatief! Schokkend om die cijfers te horen.

 • Antwoorden Ilse 5 oktober 2014 om 17:15

  Hele leuke outfits!
  Jammer dat dit teken ontwikkeld moest worden, maar wel goed dat je het probeert te verspreiden.

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 5 oktober 2014 om 17:15

  Wow, fantastisch initiatief!

 • Antwoorden Maartje Anna 5 oktober 2014 om 17:02

  Een mooi initiatief maar het blijft natuurlijk jammer dat het nodig is. Dit is een hele mooie video met draagbare outfits, Teske (:

 • Antwoorden Milou 5 oktober 2014 om 16:58

  Wat mooi dat je outfits hebt gecombineerd met zo’n belangrijk doel!

 • Antwoorden Tamarah 5 oktober 2014 om 16:57

  Ik vind het een goed initiatief al vraag ik me af of dit ook echt in de praktijk zal werken. Ik vind het sowieso mooi dat het onderwerp onder de aandacht wordt gebracht. Je hebt het in elk geval in een leuke vorm weergegeven.

 • Antwoorden Lucinda 5 oktober 2014 om 16:06

  Zulke initiatieven zijn belangrijk en nodig. Fijn dat jij er ook aandacht aan geeft. xxx Lucinda

 • Antwoorden Diy's for you and me 5 oktober 2014 om 16:04

  Wat een ontzettend goed initiatief!! Echt geweldig dat je hier een filmpje voor/over maakt! :D

 • Antwoorden Manon 5 oktober 2014 om 16:02

  Goed initiatief en wat een leuke outfits, dat sjaaltje in je haar bij de eerste outfit staat zo leuk!

 • Antwoorden Dionne 5 oktober 2014 om 15:48

  Leuke video met mooie outfits en een goed initiatief!

 • Antwoorden Isabella 5 oktober 2014 om 15:46

  Ontzettend goed initiatief:)

 • Antwoorden Kelly 5 oktober 2014 om 15:33

  Het is een leuke video geworden Teske, met een mooie gedachte erachter.
  Alle beetjes helpen :)

 • Antwoorden Gayana Laura Rubeni 5 oktober 2014 om 15:32

  how thoughtful!

 • Antwoorden Silvana 5 oktober 2014 om 15:31

  Super goed initiatief. :)

 • Antwoorden Denise 5 oktober 2014 om 15:20

  Wat een mooi initiatief. Leuk gecombineerd met een toffe video!

 • Antwoorden Esmée 5 oktober 2014 om 15:12

  Mooi initiatief! Hopen dat het iets uit kan maken :) x

 • Antwoorden Wendy Esther 5 oktober 2014 om 15:09

  Wat een goed initiatief! Je hebt er een creatieve video van gemaakt :)

 • Antwoorden Anniek 5 oktober 2014 om 15:09

  Wat een goed initiatief! Leuk dat je samen met de rijksoverheid hiermee iets bent gaan doen, tof. Ik ben wel benieuwd of mensen dit ook echt gaan doen, maar dat zullen we vanzelf zien :)

 • Antwoorden Lisanneleeft 5 oktober 2014 om 15:03

  Vind het een heel mooi initiatief, maar ik ben benieuwd of mensen dit ook echt gaan doen.

  Hoe dan ook, deze video’s zijn sowieso goed voor de bewustwording, dus dat doe je echt goed! :)

 • Antwoorden hannah 5 oktober 2014 om 15:03

  First!!
  Xx
  Ps. Teske kvind je site egt tof!!

 • Antwoorden Kimberley 5 oktober 2014 om 15:02

  Ik vind dit echt een heel goed initiatief! Fijn dat je er meteen outfits bij laat zien, dan wordt de drempel wat kleiner om de roomie ook daadwerkelijk te gaan gebruiken :)

 • Reageer