Sense candles

16 juli 2014

Geurkaarsen in de zomer, brandt iemand die nu nog? Jawel, ik hou van geurkaarsen, ongeacht welk seizoen het is. Ik was dan ook erg blij toen ik een mailtje van Sense candles ontving, met de vraag of ik een paar van hun geuren wilde testen. Zij zijn een compleet nieuw geurkaarsenmerk in Nederland en hun producten zagen er veelbelovend uit.

Bij Sense wilden ze het allemaal wat anders doen dan de meeste merken die geurkaarsen maken. Al hun kaarsen zijn handgemaakt met een zorgvuldig uitgekozen mix van soja en paraffine. Ze hebben lang onderzoek gedaan naar de beste geuroliën en hebben een manier gevonden om de kaarsen zo mooi mogelijk te laten branden. In normale kaarsen krijg je vaak van die diepe kringen, waardoor je niet de hele kaars kunt opmaken, maar bij Sense Candles heb je twee lontjes die je aan kan steken, waardoor de kaarsen heel geleidelijk en volledig opbranden. Veel fabrikanten besparen op geuroliën, omdat dat het duurste ingrediënt is van de kaars, maar Sense wilde juist gaan voor een optimale geurbeleving. Ik vond het allemaal erg veelbelovend klinken, moet ik zeggen!

De kaarsen werden geleverd in schattige witte doosjes, waar eerst eigenlijk ook nog een strikje omheen zat (die had ik er hier al vanaf gehaald). Hier kreeg ik meteen een luxe gevoel van. Het voelt toch wat anders dan wanneer je een geurkaars van de Xenos uit je plastic zakje vist. Ik heb drie geuren mogen uitzoeken en ik besloot voor een vrij diverse mix te gaan. De kaarsen zien er van buiten af niet heel bijzonder of fleurig uit, maar chic zijn ze wel. Het hebben allemaal hetzelfde uiterlijk, afgezien van de kleur van de was. Op de voorkant staat de naam van de kaars, waardoor je makkelijk herkent welke het is.

Tropical Paradise

Mijn oog viel als eerste op Tropical Paradise. Het was somber weer toen ik deze kaarsen uitzocht, dus ik had zeker behoefte aan wat meer tropische invloeden op dat moment. Deze kaars is een mix van passievrucht, mango, perzik en ananas. Heel toevallig vallen die vier fruitsoorten allemaal in mijn lijstje van favoriete vruchten en daarom is het niet gek dat ik hem heb gekozen. Ik ben dol op zoetigheid en fruitgeuren.

Als je aan de kaars ruikt wanneer hij niet is aangestoken, komt vooral de perzik naar voren. Heel erg lekker! Wanneer je hem wel aansteekt vermengt die perzik zich met de andere paar fruitgeuren en laat hij een subtiel, maar zoet geurtje achter. Dat is wat ik gelijk merkte aan deze geurkaarsen: je ruikt ze wel degelijk, maar ze zijn wel subtiel. Met kaarsen als die van Bath & Bodyworks kan je nog weleens misselijk worden van de heftige zoete geurtjes, maar hier zal je dat echt niet hebben. Ze zijn net goed en mijn moeder met haar gevoelige neus zal ze waarschijnlijk ook waarderen. Ik zal het maar alvast zeggen: dit is mijn favoriet.

Rhubarb Blackberry

Deze geur koos ik vooral, omdat ik helemaal niet wist wat ik moest verwachten. Het is een samensmelting van rabarber, bramen en een vleugje vanille en dat zorgt samen voor een zoete geur die aan de warme kant is. Waar Tropical Paradise zoet en fris is, is deze weer net ietsje meer geschikt voor de herfst en de winter. Ik moest gelijk denken aan de keren dat ik samen met mijn zussen en mijn moeder bramen gingen plukken, om daar vervolgens jam van te maken. Het is wederom een subtiele geur, maar je ruikt hem wel degelijk. Hij is aanwezig op de achtergrond en vulde mijn kamer met een vertrouwde geur waar ik erg relaxt van werd.

Zen

Het meest relaxt werd ik vanzelfsprekend van Zen. Dit is een geur die ontworpen is om je te laten ontspannen, dus dat deed hij in ieder geval goed. Deze is nog een stukje subtieler dan de rest en echt heel licht aanwezig. Dat is niet per se erg, want dat vind ik ook wel passen bij het ontspannen gevoel dat je erbij krijgt. Het is een combinatie van groene bloemen en bamboe en je waant je een beetje in een Japans tuinhuisje als je deze aansteekt. Dit is echt een kaars die ik elke dag zou kunnen branden, omdat het een geur is die ik waarschijnlijk nooit zat zal worden.

De prijzen van deze Sense candles liggen niet erg laag, maar ook weer niet extreem hoog. Voor een kaars van 210 gram, die zo’n 30-35 uur kan branden, betaal je €14,50. Daar krijg je dan wel een kwalitatieve kaars voor terug, met gevarieerde geuren. Ik zal niet zeggen dat dit merk voor mij wint van Yankee Candles of Bath & Bodyworks, want ik val toch wel iets meer voor de sterk aanwezige geuren, maar voor een subtiele, maar lekkere geur in je huis zit je hier sowieso goed. In de zomer kies je toch vaak eerder voor een frissere, minder sterke geur.

Sense Candles is te koop in hun webshop

56 reacties

 • Antwoorden Linda 20 juli 2014 om 19:03

  Klinkt heel goed! Ik vind ze echter wel heel duur eigenlijk, voor een kaars…

  • Antwoorden Sense Candles 20 juli 2014 om 19:42

   We hebben nu een actie op drie specifieke geuren. Tijdelijk van 14,50 voor 11,50, mocht je er gebruik van willen maken. Het gaat om de geuren Pina Colada, Summer Fruit en Sweet Vanilla.

 • Antwoorden Dounia 20 juli 2014 om 17:47

  De geuren lijken me echt heerlijk!

 • Antwoorden imane 17 juli 2014 om 14:12

  leuke verpakking en ik ben heel erg benieuwd, ik hou ook niet van hele heftige geurtjes maar de prijs is ietsje te hoog. En geurkaarsen kunnen altijd, het is meer voor de geur dan de ‘warmte’ die het afgeeft. Leuke review :)x

 • Antwoorden Bianca 17 juli 2014 om 12:39

  Ze lijken mij heerlijk en wij branden elke dag kaarsen enz ook al is het zomer :-)

 • Antwoorden BeautySascha 17 juli 2014 om 10:57

  Ik vind dat soort kaarsen er persoonlijk altijd zo leuk uit zien! Ik vind ze wel wat duur.

 • Antwoorden Manon 17 juli 2014 om 09:46

  Oeh deze lijken me lekker ik ga in de winter/herfst zeker weer geurkaarsen gebruiken!

 • Antwoorden lonneke 17 juli 2014 om 09:10

  Ah liefde voor geurkaarzen! Ik ga zeker even een kijkje nemen.
  Vind ze altijd alleen wat prijzig.
  Liefs lonneke

 • Antwoorden J. / De Spiegelreflex 16 juli 2014 om 22:11

  Handig met twee lontjes! Tropical Paradise en Rhubarb Blackberry lijken me erg lekker ruiken, ik heb het wel voor zoete geurtjes. Fijn dat je ze hebt mogen testen.

 • Antwoorden Melissa 16 juli 2014 om 20:05

  Oee heerlijk ik hou van geur kaarsen. Ben er zo dol op.

 • Antwoorden MySimplySpecial 16 juli 2014 om 18:40

  Klinkt goed! Al ben ik wel helemaal fan van de sterke geuren van Yankee Candles.

 • Antwoorden Nadia 16 juli 2014 om 17:26

  Het idee van 2 lonten vind ik heel slim! Altijd zonde als er nog een groot stuk over blijft wat je niet kunt branden vind ik.

 • Antwoorden Mette 16 juli 2014 om 16:58

  Jammer dat ze best duur zijn ! Ik zou er graag een willen, want ze klinken erg goed !

 • Antwoorden Michelle 16 juli 2014 om 15:44

  Deze lijken me erg fijn! Alleen ik ga echt geen kaars van 14,50 bestellen als ik er niet aan kan snuffelen… Ik heb wel eens wat (goedkope) tarts gekocht van Yankee Candles en ik vond ze eigenlijk allemaal vreselijk haha. Maar ik ben wel echt benieuwd geworden naar deze!

 • Antwoorden Emma 16 juli 2014 om 14:06

  Mmm, ze lijken me heerlijk! Vooral de eerste, ik hou wel van tropische geuren<3
  X Emma
  http://byemmathings.blogspot.nl/

 • Antwoorden Michelle 16 juli 2014 om 13:41

  Leuke review Teske! Ik ben gek van geurkaarsen en de beschrijvingen op de Sense candles site en het idee achter de dubbele lont enzo klinken heel goed, en het ziet er natuurlijk ook leuk en luxe uit.

  Grappig dat ze ook wel een niet-standaard assortiment aan geuren hebben. Ik heb zelf net de creme brulee en black cherry besteld, eens een keer wat anders al is het zomer :). Ik denk dat ze heerlijk zullen ruiken!

 • Antwoorden sharon de bondt 16 juli 2014 om 13:33

  Ik hou ook zo veel van geurkaarsen! Alleen in de zomer als het zo warm is is de geur soms zo drukkend, daarom heb ik in de winter iets van vanille en in de zomer een frisse zeegeur

 • Antwoorden Lobke 16 juli 2014 om 11:29

  Oh, de geuren lijken me echt heerlijk! Al lang ben ik opzoek naar subtiele geurkaarsen, dus ik ga zeker eens een kijkje nemen! Heel erg leuk geschreven! Liefs,

 • Antwoorden Renee 16 juli 2014 om 11:16

  Ah, ik hou van geurkaarsen, ziet er erg lekker uit. Ga zeker een kijkje nemen op de webshop

 • Antwoorden Celia 16 juli 2014 om 11:13

  Ze klinken allemaal heel lekker! Ik vind een subtiel geurtje op zijn tijd ook wel eens fijn.

 • Antwoorden Hester 16 juli 2014 om 10:47

  Zo lekker! Alle drie klinken heel goed :)

 • Antwoorden Natasja | beautyflamenatasja 16 juli 2014 om 10:46

  Ik hou van kaarsen! Zelfs in de zomer. Onder het bloggen word ik er relaxt van en ik vind de geuren vaak heerlijk!
  Ik vind deze geurkaarsen wel duur en zal ze zelf niet zo gauw bestellen… Hooguit een keer uit nieuwsgierigheid.

  • Antwoorden Sense Candles 16 juli 2014 om 10:58

   Hoi Natasja,

   Dan kan ik je aanbevelen om onze site in de gaten te houden. Er zullen zo nu en dan acties en aanbiedingen komen die je wellicht wat interessanter vindt.

   Ook kun je eventueel meedoen aan onze Facebook-actie en kans maken op 3 gratis geurkaarsen naar keuze! Meer hierover op onze Facebook pagina: http://www.facebook.com/SenseCandles

 • Antwoorden Janneke | Beautyroad 16 juli 2014 om 10:41

  Ik ben dol op geurkaarsen!

 • Antwoorden Sense Candles 16 juli 2014 om 10:40

  Erg leuke review Teske, complimenten!

  Degenen die houden van de sterker aanwezige geuren zouden de wat meer winterse kaarsen kunnen branden, zoals bijvoorbeeld ‘Pumpkin Pie’, ‘Sweet Vanilla’, ‘Black Cherry’ of ‘Creme Brulee’. Deze komen allen wat zwaarder de neus binnen en zijn minder subtiel dan de lichte fruitgeuren of de ‘Clean Coton’ en ‘Zen’ kaarsen. Voor ieder wat wils dus.

  Wij zijn in ieder geval erg blij dat je ervan genoten hebt en gaan je blog zeker volgen!

 • Antwoorden Neeltje | Thoughts in Style 16 juli 2014 om 10:39

  De kleurtjes van de geurkaarsen zijn al schattig en dan ruiken ze ook nog eens lekker. Nu ben ik er wel benieuwd naar, voor de ‘zen’ kaars :) x
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Antwoorden Willie 16 juli 2014 om 10:28

  Geurkaarsen heb je tenminste nog wat aan bij gewone kaarsen zie je ze allen en veder niks

 • Antwoorden Kim 16 juli 2014 om 10:25

  Oeeh, heerlijk! Ik moet er nog een paar aanschaffen..

 • Antwoorden Sofie 16 juli 2014 om 10:07

  Hoe doe jij dat met Stip? Ik heb allemaal leuke kaarsjes maar ik heb ze nog nooit aangestoken omdat we hier 2 katten hebben, ik ben bang dat ze dan op de kast springen en dat die kaars omvalt of dat ze met hun staart erdoorheen gaan ofzo..
  Maar ik vind kaarsen ook zo leuk!

 • Antwoorden Olga (teamconfetti) 16 juli 2014 om 10:04

  Mmmm, geurkaarsen zijn zo fijn. IK heb echt van die periodes, dan brand ik er superveel en dan vergeet ik het weer een tijdje. Ik ga er meteen eentje aansteken ;)

 • Antwoorden Talita 16 juli 2014 om 09:59

  Heerlijk toch? Die geurkaarsen :)
  Liefs

 • Antwoorden Idhuna 16 juli 2014 om 09:55

  Jee, geurkaarsen! Ik hou van geurkaarsen, zo gezellig altijd :)

 • Antwoorden Maaike 16 juli 2014 om 09:50

  Wow, ziet er goed uit! Ik kende het merk nog niet! Ik ben een enorme geurkaars addict, of het nou zomer of winter is! :) Deze ga ik zeker onthouden, ze zien er ook heel mooi uit, heel chic! Ik ben heel benieuwd naar Zen!

 • Antwoorden Lisanne 16 juli 2014 om 09:28

  Ah klinkt goed! Lijken me echt fijne geurkaarsen. Ik vind het wel fijn wanneer de geur maar subtiel aanwezig is. Tropical Paradise spreekt mij ook het meest aan, ik houd van tropische geuren. Ik vind trouwens dat je heel leuk over de kaarsen schrijft.

 • Antwoorden Kirsten 16 juli 2014 om 09:22

  Ik hou van geurkaarsen <3!

 • Antwoorden Svenja 16 juli 2014 om 09:16

  Je bent niet de enige die graag geurkaarsen brand in de zomer, ik ben er ook dol op <3 Wat leuk dat er een nieuw merk op de markt komt, het klinkt veelbelovend. Vooral de 'zen' variant lijkt mij heerlijk. De prijzen vallen ook reuze mee, fijn!

 • Antwoorden saskia 16 juli 2014 om 09:13

  ze lijken me heerlijk!

 • Antwoorden pamela 16 juli 2014 om 09:12

  ze lijken me best wel fijn!

 • Antwoorden Vanessa 16 juli 2014 om 09:12

  Lijken me heerlijke geurkaarsen. Ik steek iedere avond wel een kaarsje aan, zo gezellig!

 • Antwoorden Marloes/GLAMOURMOES 16 juli 2014 om 09:01

  Ik ben gek op geurkaarsen! Vooral kaneelgeur! Ik heb zelfs een geurkaars in mijn auto staan, die steek ik uiteraard niet aan, maar die ruik je gewoon subtiel.

  De witte en roze lijken me echt heel lekker ruiken.

 • Antwoorden Eva Realitijd 16 juli 2014 om 08:55

  Ja hoor, ik brand zelf ook wel ’s avonds laat nog een geurkaarsje! Die met rabarber lijkt wel iets voor mij. Ik kende het merk nog niet!

 • Antwoorden Ashleey 16 juli 2014 om 08:54

  Wat een heerlijke geurtjes! Ben erg benieuwd!

 • Antwoorden Eline 16 juli 2014 om 08:53

  Ze lijken me heel fijn en ze zijn ook mooi verpakt ^^

 • Antwoorden Florentine 16 juli 2014 om 08:38

  Waiw ze lijken me te gek teske!!! Wat een goede review! X. Love

 • Antwoorden Nesrin | Daily cup of BlaBlaBla 16 juli 2014 om 08:32

  Wat een pareltjes. De verpakking alleen ziet er ‘must buy now’ uit ;-)

  Leuk geschreven!

 • Antwoorden Dita 16 juli 2014 om 08:28

  Wat fijn deze kaarsen, ik ben dol op geurkaarsen. Deze zien er ook leuk uit trouwens.

 • Antwoorden Beautydagboek 16 juli 2014 om 08:19

  Prachtige kaarsen, ze zien er heel luxe uit. Ik vind de prijs wel meevallen eigenlijk! In vergelijking met Yankee Candle zijn ze goed te doen :). De geuren zijn bijzonder en ik ben er heel benieuwd naar!

 • Antwoorden Lisanne 16 juli 2014 om 08:09

  Waarom zie ik je titels van de artikelen niet meer? als ik het artikel aanklik zie ik hem wel weer..

 • Antwoorden Esmée 16 juli 2014 om 08:05

  Ziet er goed uit! Mooi verpakt ook, geurkaarsen kunnen altijd ze zijn nooit verkeerd!

 • Antwoorden Nienke L 16 juli 2014 om 07:49

  Teske,

  Hele mooi verpakking, glazen houder met dikke bodem en frisse kleuren. Ik brand ze eigenlijk wel het hele jaar door, alhoewel in de winter wat “zwaardere” geuren.

  Hoe gaat het met je schoenendilemma i.c.m. de steunzolen? Heb je de steunzolen nog? Misschien leuk om even een update te plaatsen in het (oude) topic.

  Groetjes,
  Nienke.

 • Antwoorden Lucinda 16 juli 2014 om 07:48

  Ik denk dat dit wel iets voor mij is, gezien ik vaak migraine krijg van de sterk aanwezige geuren. Iets subtieler is voor mij dus wel goed. Leuke review. xxx

 • Antwoorden Sjoukje 16 juli 2014 om 07:24

  Mooie kaarsen – het oog wil ook wat!

 • Antwoorden Ceetje 16 juli 2014 om 07:04

  Ik vergeet ze vaak in de zomer, maar dit is een goede reminder. Lijken me heerlijke kaarsen :)

 • Antwoorden Lotte 16 juli 2014 om 06:36

  Ik steek ook gerust een geurkaars aan als het 20 graden is hoor! ’t Is niet alsof ze extra warmte geven in huis, haha. Mij lijkt Rhubarb Blackberry heel lekker, ik ben gek op de geur van rabarber! En ik vind de kaarsen er heel mooi uit zien. Ik kende het merk eigenlijk nog helemaal niet.

 • Antwoorden Kimberley 16 juli 2014 om 06:05

  Ik ben het helemaal met je eens, geurkaarsen kunnen altijd! Vooral die tropische geur lijkt me erg lekker :)

 • Reageer