Mijn make-up verhaal

8 maart 2014

Ik droeg voor het eerst foundation toen ik twaalf was en het verbaasde me dat je mijn puistjes ineens veel minder goed kon zien. Ik deed met mijn dansgroep mee aan een modeshow en de visagiste smeerde me vol met foundation en poeder. Hoewel het niet voelde als mezelf was ik wel blij met het resultaat toen ik in de spiegel keek. In het dagelijks leven liep ik rond als een skatermeisje dat nooit make-up droeg en zich al helemaal niet in vrouwelijke kleding hees, dus ik zag er uit als een heel ander iemand. Op de foto hierboven zie je het resultaat van die dag en stiekem denk ik dat dat het begin van mijn liefde voor make-up is geweest. Ik heb jullie weleens vaker verteld hoe je kunt beginnen met make-up, maar me nooit verdiept in mijn eigen make-upverhaal. Na dit artikel van Vera leek het me leuk om ook eens terug te kijken hoe mijn liefde voor make-up begon.

Het enige dat ik zelf weleens aanraakte qua make-up toen ik twaalf jaar was, was oogpotlood. Mijn vriendinnen deden het ook, het stond stoer en maakten mijn ogen wat opvallender. Dus, als ik er tijd voor had, zette ik een lijntje rondom mijn ogen. Mascara gebruikte ik in die tijd nog niet, want ik zag het nut er niet zo van in. Mijn wenkbrauwen waren lekker borstelig, want ik had ze nog nooit aangeraakt met een pincet. Bovendien vond ik meisjes die zoveel tijd aan hun uiterlijk besteedden tutjes. Ik snapte niet waarom je dat zou doen.

Het omslagpunt kwam ergens rond mijn dertiende jaar. Mijn klas had niet goed doorgekregen dat die dag de schoolfotograaf langs zou komen en toen alle meisjes zich op stonden te maken in de wc bood een meisje me aan om haar foundation en mascara te gebruiken. Ik wist niet helemaal wat ik ermee moest, maar ik smeerde het spul toch maar op mijn gezicht. In de spiegel zag ik een meisje met een veel egalere huid en ogen die mooi uitkwamen. Dat beviel me best! Ik ging vol goede moed op de schoolfoto en het werd een van de foto’s waar ik het meest tevreden mee was.

Aan het einde van 2008 begon ik steeds vaker op internet te zoeken naar make-up tips en tutorials. Ik was erg veel bezig met het internet, maar had me tot nu toe alleen beperkt tot Habbohotel en verschillende fora. Ik was eens benieuwd hoe ik mijn haren moest krullen en op deze foto had ik dat dus ook voor het eerst gedaan met papillotten die ik vond tussen mijn moeders’ spullen. Het waren geeneens echte krullen, maar ik zag er opnieuw veel anders uit dan hoe ik mezelf gewend was. Het beviel me en na die avond ben ik de beautyblogs gaan ontdekken. Ik keek heel veel filmpjes en zocht naar allerlei foto’s, maar zelf deed ik er nog niet zo veel mee. Voor nu was het vooral kijken en observeren. Make-up was sowieso erg duur en ik wilde mijn geld liever uitgeven aan snoep.

Dit is wel een van de meest verschrikkelijke foto’s uit mijn collectie, maar het geeft wel goed weer dat ik lerende was op het gebied van make-up. Midden 2009 was ik echt volop into the make-up en was ik allerlei dingen aan het uitproberen. De eerste keer dat ik met lipgloss naar school ging viel het mijn vriendinnen gelijk op en dat vond ik best leuk. Zoals je op deze foto kan zien had ik inmiddels ook mijn eigen foundation gekocht: ongeveer drie tinten te donker. Toen had ik dat niet echt door. Ik vond het wel best dat ik er een mooi kleurtje van kreeg en dat mijn jeugdpuistjes een beetje werden verborgen. Ook heel grappig om op te letten: mijn wenkbrauwen. Ik besloot ze eens te epileren en dat ging toen naar mijn mening best goed. Als ik dit nu terugzie lach ik mezelf hard uit. Ik ben blij dat het ooit nog is goedgekomen, aangezien ik ze echt heel scheef en dun had gemaakt.

Later in 2009 waagde ik me ook steeds vaker aan de oogschaduw. In het begin gebruikte ik merken van slechte kwaliteit, waardoor je de oogschaduw helemaal niet zag zitten. Later besloot ik ook maar eens wat duurdere (lees: Catrice in plaats van make-up van de 99 cent shop) aan te schaffen en daar zag je de oogschaduw wel wat beter mee. Ik begon te spelen met kleurtjes en bepaalde looks, maar vooral in mijn slaapkamer. Naar school beperkte ik het tot foundation, mascara en lipgloss, maar als ik eenmaal thuis was ging ik aan de slag met de mooiste kleuren en andere poedertjes.

In 2010 werd ik vijftien en dat was wel echt het jaar waarin ik het meeste heb geleerd over make-up. Ik gebruikte vaak hele felle kleuren en durfde ze nu ook naar school te dragen. Nog steeds wist ik er nog niet zo heel veel vanaf, maar ik experimenteerde wel als een malle en ging geen dag meer zonder make-up te deur uit. Dit is nog steeds mijn favoriete jaar wat make-up betreft, omdat ik zo onwijs veel dingen probeerde en gewoon deed. Onbeschaamd ging ik met knalpaarse oogschaduw de deur uit en ik voelde me er nog goed bij ook! Hoe heerlijk is dat!

Inmiddels zitten we in 2014 en ben ik achttien jaar. Ik leer nog elke dag iets nieuws, want met make-up ben je volgens mij nooit uitgeleerd. Hoewel ik snel grijp naar de natuurlijke kleuren probeer ik zo af en toe ook nog een felle ooglook. Toch houd ik het ietsje beperkter dan hoe ik het in het jaar 2010 deed, maar dat komt volgens mij ook gewoon omdat ik wat ouder ben geworden. Ik heb ontelbaar veel ‘fouten’ gemaakt op het gebied van make-up, maar uiteindelijk heb ik daar alleen maar van geleerd. Ik denk dat iedereen een keer een blunder moet maken om er daarna beter in te kunnen worden en eigenlijk werkt dat niet alleen met make-up, maar met heel veel andere dingen zo.

Wat is jouw make-up verhaal?

136 reacties

 • Antwoorden Rosalie (4BeautyandLife) 3 januari 2015 om 16:15

  Super leuk om die oude foto’s te zien. Bij mij ging het ook heel geleidelijk en wat bij jou in 4 jaar gebeurde, duurde bij mij wel 10 jaar geloof ik, haha.

 • Antwoorden Nina 3 april 2014 om 12:04

  Wat grappig die oude foto’s!

 • Antwoorden Estrella 14 maart 2014 om 21:51

  Wat leuk om te zien en lezen! Ik ben zelf een geval op het gebied van make-up, tot ongeveer mijn 34e heb ik het namelijk zelden of nooit gebruikt. Als meisje was ik meer bezig met ravotten en in bomen klimmen dan met meisjesachtige dingen. Mijn moeder hield ook niet van meisjesachtige kleding en vond kort haar praktischer en omdat ik door een hormoonafwijking nog geen borsten had, werd ik dus vaak aangezien voor jongen, wat ik wel heel erg vond.

  Later probeerde ik een enkele keer iets met make-up (voor een feestje), maar ik kon het niet omdat ik geen vriendinnen had waarvan ik het kon leren en mijn familie was er niet mee bezig. Sowieso ben ik slechtziend, waardoor ik dacht dat ik het toch niet kon.

  Toen ik een jaar of 34 was ontdekte ik de beautyblogs en heb ik mezelf opmaken geleerd aan de hand van tutorial filmpjes en artikelen. Het kostte heel veel tijd en moeite en vooral wenkbrauwen epileren en eyeliner netjes aanbrengen ging in het begin vaak mis, maar inmiddels kan ik me prima opmaken en krijg ik zelfs regelmatig complimenten over mijn ooglooks. De heel ingewikkelde dingen kan ik niet, zeker omdat ik met mijn rechteroog praktisch niks zie, maar ik ben tevreden.

  Ik ben overigens niet iemand die veel make-up gebruikt, de nadruk ligt op oogmake-up, maar doordeweeks maak ik me er meestal vanaf met een lijntje kohl en wat neutrale oogschaduw.

 • Antwoorden Evelien 14 maart 2014 om 19:37

  Heel leuk om te lezen en zien & wauw wat een mooie oogschaduw op die foto’s van toen je 15 was!

 • Antwoorden Femke 14 maart 2014 om 18:52

  haha ook je: hard geshopt jonguh, -fotp zit er bij!

  • Antwoorden Femke 14 maart 2014 om 18:53

   haha ook je: hard geshopt jonguh, -foto zit er bij!

 • Antwoorden Tessa 13 maart 2014 om 06:52

  Grappig om de foto’s te zien. Ik ben zelf ook even op zoek gegaan op mijn laptop naar foto’s. Mijn haar was echt vreselijk, ik had ook een pony-periode en die borstelige wenkbrauwen. Ik weet ook nog dat ik eens naar een schoonheidsspecialist ging voor mijn wenkbrauwen maar toen had ik ineens twee dunne streepjes terwijl ik wel van dikke wenkbrauwen hou, volgende keer dus duidelijk zeggen!
  Ik ben nu achttien en heb laatst pas echt oogschaduw, blush etc. gevonden, dus daar mee ik nog mee aan het experimenteren.

 • Antwoorden Floor 12 maart 2014 om 10:54

  Kei leuke post ♡
  Ik ben op mijn elfde begonnen met mascara dragen maar ondertussen ben k twaalf en gebruik ook eyeliner,, als ik er tijd voor heb soms een kleine wing ♡

 • Antwoorden Floor Daasvand 10 maart 2014 om 17:19

  Zo leuk om te lezen! Toen ik klein was zat ik mijn zus altijd te observeren hoe zij dat deed en ik kreeg dan ook wel make-upjes van haar waar ik dan mee aan de slag ging. Ik wist natuurlijk nog niet hoe het toen moest maar ik deed gewoon mijn eigen ding. Hierbij moet je denken aan mijn tijd op de basisschool. Op de middelbare heb ik een tijd lang alleen maar oogpotlood onder de ogen gedragen en wat mascara op, eyeliner vond ik te lastig om op te brengen haha! Pas toen ik de blogs van Mascha ontdekte ben ik er meer over gaan leren en begon dat ook toe te passen. Nog steeds leer ik allemaal beautydingetjes en ik word er steeds handiger in!

 • Antwoorden Laura 10 maart 2014 om 10:03

  Make up is ook gewoon een soort van hobby en niet perse om je achter te verbergen. Ik heb het ook altijd al leuk gevonden, en het leuke van make up is dat je ook nog resultaat ziet :)

 • Antwoorden Charlotte 10 maart 2014 om 08:29

  Leuk om zo te lezen en te zien. Ik ging in de 2e klas eigenlijk pas echt experimenteren met make-up en toen ik begon met blogs lezen en zelf begon te bloggen ging ik meer oogschaduw, eyeliner en lipstick gebruiken.

 • Antwoorden sharon 9 maart 2014 om 21:53

  ik ben nu 13 en ik ga soms gewoon met rode lippen naar school als ik er zin in heb hehe ^^ ik begon op me 6de al met kinder make up, dus tjaa ik heb het altijd al leuk gevonden …. :)

 • Antwoorden Stephanie 9 maart 2014 om 21:17

  Leuk om te zien :)
  Ik ben 23 en nog beginner/lerende :-)

 • Antwoorden Monique 9 maart 2014 om 18:58

  Wat ontzettend leuk om je make up verhaal te lezen. Het begon bij mij echt super laat, rond mijn 16/17de pas. Jaa, rond mijn 12de wel altijd een zwart lijntje want indd dat was stoer. Maar pas echt toen ik geld ging verdienen begon ik echt te make uppen.

 • Antwoorden Digna 9 maart 2014 om 18:20

  Leuk om jouw transformaties te zien. In de loop van de jaren zit er echt enorm verschil in! allemaal positief bedoeld natuurlijk. Ik volg je nu een paar maanden. Uit nieuwsgierigheid ben ik heel wat terug gaan kijken op jouw site en youtube(kanalen). Erg leuk om te zien! Je doet het ook erg goed ;)

 • Antwoorden janneke 9 maart 2014 om 18:19

  Bij mij is het een jaar geleden pas begonnen (ik zat in groep 8), een vriendinnetje van mij droeg elke dag mascara, maar ik mocht dat niet van m’n ouders. Dus deed ik het stiekem. Pas afgelopen zomervakantie hebben mijn ouders pas echt ”geaccepteerd” dat ik make-up wou gaan dragen. Ik draag nu dagelijks: mascara, concealer, poeder, blush, oogpotlood/oogschaduw, lipgloss en wenkbrouwpoeder. Meestal in naturel tinten.

 • Antwoorden Noë 9 maart 2014 om 17:33

  Ik ben in groep 6 begonnen met makeup ja ik weet het super vroeg maar dat was toen! Ik deed wel alleen een liglossje op ofzo
  Ik groep 7 begon ik met mascara en oogpotlood en nu zit ik in groep acht draag ik alleen mascara want ik ben van school veranderd en daar droeg niemand echt makeup dus toen ben ik ook maar wat geminderd, nu draagt inmiddels ook al bijna ieder meisje mascara in mijn klas en op dit moment gebruik ik alleen mascara en een beetje concealer als het nodig is.

 • Antwoorden Apollonia 9 maart 2014 om 16:46

  Haha echt leuk om te zien! Bij mij is de échte interesse pas later gaan groeien (zo rond mijn 17e en ik ben nu 18). Wel droeg ik al vanaf mijn 12e ofzo elke dag zeker oogpotlood en mascara. Was in dat opzicht wel wat meer meisjesachtiger!

  Liefs, Apollonia

 • Antwoorden Celia 9 maart 2014 om 16:18

  Erg leuk om te lezen dit! Wat ben je veel verandert! Net als jij begon ik als eerste met oogpotlood, rond mijn 14e geloof ik. De jaren erna begon ik ook concealer, poeder, mascara en nu ook bb cream en oogschaduw (wel alleen natuurlijke tinten en ook heel subtiel) te gebruiken. Ondertussen ben ik 17, dus ik gebruik nog niet zo lang make-up.

 • Antwoorden Romy 9 maart 2014 om 15:30

  Heel erg leuk om te lezen!

 • Antwoorden Hedwig 9 maart 2014 om 12:58

  Wat leuk om te lezen! Ook herkenbaar soms ook wel, al heb ik nooit echt met oogschaduw leren werken.. Je wenkbrauwen zijn nu echt prachtig (en niet meer dun en scheef haha), heb je die altijd zelf geëpileerd of heb je dat eens laten doen?

 • Antwoorden Manon 9 maart 2014 om 12:35

  Haha, wat leuk om te lezen! Bij mij begon het met mascara, in groep 7/8 volgens mij. Wat voelde ik me stoer, haha. Daarna greep ik naar het oogpotlood, rondom mijn ogen was het echt helemaal zwart, ik lach mezelf echt vreselijk uit nu. Daarna kwam mijn overdreven veel mascara periode, en toen, tadadaaa… oogschaduw. Ik vond echt dat ik het ge-wel-dig deed, en was ook wel pittig trots op mijn kunstwerken. Klas 2 brak aan, en op de eerste schooldag epileerde ik snel even mijn wenkbrauwen, er zat echt nog maar 1 haar ofzo. Echt lelijk, wat een faal! Daar kwam ik ook pas na 10 maanden achter en heb ik mijn wenkbrauwen in de zomer lekker laten groeien (dat klinkt ook weer best raar, haha). Ik zit nu in de 3e en gebruik foundation, oogschaduw, mascara en eyeliner. Over een jaar zal ik mezelf ook wel weer uitlachen, maar ja, ik vind dat ik het best aardig doe! Ik hou het ook gewoon bij rustige ooglooks, dus dat scheelt weer :)

 • Antwoorden Michelle 9 maart 2014 om 11:09

  Ah, dit is wel cute! Laat me ook beseffen hoe jong je eigenlijk nog was toen ik je ging volgen, en nog steeds bent eigenlijk! In a good way though :). Mijn verhaal lijkt best een beetje op de jouwe. In groep 7/8 begon ik met het dragen van stoerdere kleding (toen was de ‘draag broeken die zo wijd mogelijk zijn’ trend (2002/2003 oid) en Dr Martens. Daarna werd het weer wat gewoontjes, in de 1e/2e klas, en begon ik ook met het dragen van mascara, epileren en af en toe oogschaduw (die vloeibare stapelbare doosjes van de Hema, wie kent ze nog??) en lipgloss. En toen was ik 14/15 en… jaja, toen kwam de eyeliner!! En VEUL haha. Mijn alto/opstandige periode was aangebroken, maar ben er nooit echt in doorgeslagen. Hier en daar kwam er een vrouwelijke opwelling tussendoor, maar echt omgeslagen is het nooit. Sinds ik studeer en beautyblogs volg (sinds m’n 18e/19e denk ik) vind ik het leuk om af en toe te klooien met oogschaduw en blush/highlighter, oja en nagellak. Maarrr, m’n stijl blijft toch wel stoer/chill/een beetje gek, meestal dan!
  (Volgens mij had ik hier beter een hele blogpost aan kunnen wijden haha)

 • Antwoorden suzanne 9 maart 2014 om 11:03

  Bij mij is het ook zo ongeveer gegaan. Ik begon alleen met mascara in plaats van oogschaduw.

 • Antwoorden Tess 9 maart 2014 om 09:30

  Wat leuk om te lezen en ook die foto’s erbij! Bij die foto dat je nog een pony hebt lijk je echt op zo iemand die op de poster staat bij de kapper met een perfect geknipte look! hihi
  Liefs

 • Antwoorden Sofie 9 maart 2014 om 09:17

  Ik begon zelf ook met foundation om m’n puistjes te verbergen :) En later volgde inderdaad het oogpotlood. Dat heb ik zo’n 5 jaar dagelijks op m’n waterlijn gedragen. Toen vond ik het geweldig, maar nu doe ik het nooit meer! Liever een mooi look met oogschaduw, dan zwart oogpotlood om ’n waterlijn :)

 • Antwoorden Cecily 9 maart 2014 om 08:39

  Make-up draag ik eigenlijk bijna nooit. Ik wil nu wel een beetje beginnen, want ik vind het vaak wel leuk. Vroeger droeg ik het vaker geloof ik, maar ik heb het nooit vaak gedragen. Het is wel vreemd om zo laat aan make-up te beginnen (ik word 18 over een week), maar dat boeit me niet zoveel.

 • Antwoorden Hester 9 maart 2014 om 08:24

  Herkenbaar, al begon ik niet met foundation, maar wel voor een uitvoering van iets (schoolmusical). En toen de beautyblogs lezen, maar dan inderdaad vooral observeren en pas later ook echt iets toepassen. Die experimentele fase met kleur enzo heb ik ook gehad (en ondertussen dus een beetje achtergelaten, maar absoluut nergens spijt van!) en nog steeds leer ik inderdaad elke dag.

 • Antwoorden Jasmijn 9 maart 2014 om 01:58

  tjonge, wat leuk om te lezen! zo ben ik ook ongeveer begonnen.
  en wat staat dat donkere haar je goed zeg!

 • Antwoorden Michelle 9 maart 2014 om 00:45

  Mijn make-up verhaal is best simpel. Ik heb echt geen idee meer wat ik in had getyped op youtube, maar mijn aandacht werd getrokken naar het filmpje van Diana, hoe kan je krullen maken met sokken. Daar klikte ik op en vond het best fascinerend! Bij de suggesties stonden filmpjes van mascha van beautygloss. Daar klikte ik dus ook op. Ik begon get steeds leuker te vinden en keek elke dag heel veel beautyfilmpjes. Zo heb ik ook jou, vera, jiamie, sharon, lotte, en alle anderen leren kennen. Ik vertelde al mijn vriendinnen over jullie bloggers, en ja hoor, ook hun werden verslaafd! Mijn twee beste vriendinnen gaan nu echt de deur niet meer uit zonder oogschaduw. Toen ik in mijn eind 13 jaar zat, begon ik foundation te dragen. En sinds 2014 ben ik ook maar een eigen blog gestart. Thelifestyledreams.blogspot.com en dat beviel me zo goed! Ik vind het superleuk om te fotograferen, en heb nu ook sinds 3 dagen een nieuwe camera: de canon eos 1100D. Hij maakt prachtige foto’s en video’s. Ik heb nog niks online gezet met foto’s van die camera. Wow! Nu ga ik zelf ook veel dieper denken! Haha.

 • Antwoorden Sarah 9 maart 2014 om 00:35

  Dat van die te donkere foundation is heel erg herkenbaar. Daarom is het ook zo stom dat drogisterijen vaak niet heel lichte kleuren verkopen. Ik begon denk ik in groep 8 met make up als de eerste uit mijn klas. Ik droeg soms glitterlipstick van loreal, dat was toen helemaal hip maar wel vrij heftig. Ik droeg het ook niet zo vaak vanwege opmerkingen. Op de middelbare school ging ik meer dragen zoals oogschaduw, mascara en lipgloss. Ik had toen nog best een goede huid maar vond later dat ik ook echt foundation nodig had, ook veel te donkere.

 • Antwoorden Resy 8 maart 2014 om 23:38

  Erg leuk om te lezen hoe jij ermee bent begonnen en wat voor fases je hebt gehad!

  Zelf draag ik sinds 2009 (denk ik zo ongeveer) mascara en later kwam daar oogpotlood bij. Ik had altijd veel acné maar durfde geen foundation te dragen, omdat ik bang was dat het erger werd en als ik het wel een keer probeerde dan hoopte het als het ware op bij mijn puistjes. Uiteindelijk toen mijn acné voor een groot deel over was ben ik wel foundation gaan dragen ook om mijn snel-rood-wordende-wangen wat te verbergen. Op dit moment gebruik ik eigenlijk alleen mascara naar school, aangezien ik een sportopleiding doe en sporten met foundation op is niet bepaald een succes als je snel zweet haha…

 • Antwoorden Renate 8 maart 2014 om 23:01

  Leuk om jouw verhaal te lezen en om de foto’s te zien! Mijn make-up verhaal begon toen ik 11 jaar was ( in 2007 ) met mascara en potlood en snel veranderde het potlood in eyeliner, want ik had oudere nichten en die leerde me dit. In 2008 toen ik 12 was begon ik met concealer en toen was het eigenlijk vooral om er gewoon mooier uit te zien, maar sinds 2010 ontdekte ik echt mijn liefde voor make-up. Ik had het al eerder voor verzorgingsproducten ( ik zocht al heel vroeg uit wat het beste was voor acne en de ingrediënten en alles zocht ik erover op ) maar pas later ontdekte ik mijn liefde voor make-up en op de dag van vandaag vind ik het nog prachtig! en ik heb niet echt hele erge blunders gehad met make-up, ik ging bijna nooit met oogschaduw de deur uit, want dat durfde ik niet, maar ik had ook wel een te donkere concealer of iets als dat en ohja: ik heb ook hele dunne wenkbrauwen gehad, maar het lijkt alsof we dat allemaal op die leeftijd doen haha!

 • Antwoorden Sheela 8 maart 2014 om 22:46

  Leuk om te lezen, ik ben best snel begonnen met make-up en ook met wenkbrauwen epileren, mijn tante had ze een keer gedaan toen ik nog geen twaalf jaar was, ik vond het vreselijk fel pijn doen maar ik ben het gewoon blijven doen omdat het resultaat echt wel mooi was x

 • Antwoorden Fashionmadame 8 maart 2014 om 22:30

  Heel leuk om dit te lezen! Niceeee

 • Antwoorden Lies 8 maart 2014 om 22:27

  Heel erg leuk om te lezen! Zoals je zegt leer je nog elk jaar wat bij, en verandert je mening ook.
  Op de eerste foto doe je me trouwens aan Jennifer Garner denken :)!

 • Antwoorden Melisa 8 maart 2014 om 22:19

  Leuk om te zien hoe je bent veranderd door de jaren heen! :)

 • Antwoorden Stephanie 8 maart 2014 om 22:14

  Heel leuk om te lezen, en ook leuk om te zien hoe je in die paar jaar tijd helemaal bent verandert (aan de foto’s te zien).

  Mijn make-upverhaal is gisteren begonnen :)

 • Antwoorden saarenzo 8 maart 2014 om 21:50

  Heel leuk om te lezen. Grappig ook hoe je in die zes jaar tijd zo veel bent veranderd. Ik begon met make up toen ik zo’n 13 jaar was. Die vreselijke oogschaduwpotjes van Miss Helen en zwart oogpotlood. Daarna kreeg ik even een mislukte skater bui, waarin ik vooral veel zwart oogpotlood droeg. Daarna heb ik een tijdje alleen een beetje oogschaduw gedragen. Met de rest van de make up was ik echt een laatbloeier. Pas toen ik bijna 18 was begon ik met nagellak en mascara en sinds een jaar zijn daar ook lipstick, blush, wenkbrauwpoeder, e.d. bij gekomen. Al draag ik nooit heel veel producten tegelijk. Maximaal vier, met enkele uitzonderingen.

 • Antwoorden Sacha 8 maart 2014 om 21:19

  Ik begon met mascara dragen toen ik twaalf was, later droeg ik ook foundation maar daar ben ik naar een jaar mee gestopt en nu (15j) draag ik alleen oogpotlood (zwart) Mascara (zwart) en af en toe een mooi kleurtje op me lippen of een neutraal kleurtje op me ogen.

 • Antwoorden charile 8 maart 2014 om 21:13

  Heel leuk om te lezen!

 • Antwoorden Amber Naomi 8 maart 2014 om 21:12

  Ik begon op mijn 13de met lipgloss en niet veel later kwam mascara.
  Toen ik 15 werd ging ik pas echt vanalles en nog wat gebruiken haha :)

 • Antwoorden Amber Naomi 8 maart 2014 om 21:10

  Wat een veranderingen!
  Het eerste youtube filmpje dat ik van jou zag.. had je je haar tot je schouders en ik weet nog dat het een shoplog was want je vertelde dat je allstar hakken wou kopen whahah

 • Antwoorden Kimberly 8 maart 2014 om 21:00

  Ik vind het echt heel leuk om te lezen en om te zien hoe je bent veranderd qua make-up, leuk om langzaam die veranderd te zien ook door de foto’s :D Ik begon eigenlijk pas op m’n 16e echt make-up te dragen omdat ik het eerst altijd heel erg vond kriebelen, en moet je me nu zien.. ik ben er helemaal gek op :D

 • Antwoorden Pien 8 maart 2014 om 20:56

  Dit soort artikelen vind ik echt heel leuk.
  Ik ben nu 13 en ik draag mascara, concealer, huidkleurig oogpotlood op mijn waterlijn, en ik doe een beetje highlighter op mijn waterlijn.
  Best wel veel nu ik het zo terug lees, maar ik vind het heel leuk om over make-up te lezen en uit te proberen.
  Ik kan er gelukkig ook heel goed over praten met mijn vriendinnen.
  Ik dacht eerst dat ze het stom zouden vinden, maar dat is gelukkig niet zo!
  Die pony stond je trouwens heel leuk!

  • Antwoorden Love teskuhh 8 maart 2014 om 21:15

   Ik ben bijna 13, draag foundation, mascara, poeder en soms lipgloss:-)

 • Antwoorden Lisanne 8 maart 2014 om 20:52

  Wat leuk om te zien en lezen! Ik gebruikte voor het eerst make-up in groep 7 of 8. Een vriendin deed bij mij toen mascara op. Ik snapte echt niet hoe ze dat zo goed kon aanbrengen, zelf lukte me dat toen helemaal nog niet. Haha! Daarvoor speelde ik ook wel eens met oogschaduw en lipsticks, maar dat had van dat ‘kinderspeelgoed’ gehalte.

 • Antwoorden Jana 8 maart 2014 om 20:31

  Wat leuk om je verhaal te lezen :D x

 • Antwoorden Natasja 8 maart 2014 om 20:24

  Haha wat grappig dat jij ook niet mascara als eerste product gebruikte. zelf begon ik in de 1e klas met make up. Met make up bedoel ik in dit geval dus: ik gooide knalblauwe ogenschaduw op en ging de deur uit :’). Verder niks. Ik schaam me nog steeds voor de foto’s die toen gemaakt zijn ;)

 • Antwoorden Iriss 8 maart 2014 om 20:01

  ‘Make-up was sowieso erg duur en ik wilde mijn geld liever uitgeven aan snoep.”

  Herkenbaar. :P

 • Antwoorden marleen 8 maart 2014 om 20:00

  wauww! bijzonder dit zo te zien. Het lijkt mij super raar om opeens naar school te gaan met een laag foundation, felle kleuren oogschaduw en misschien nog een lippgloss erbij. alleen al lipstick dragen naar school zou ik moeilijk vinden. ik doe dat dan ook (nog) niet. het lijkt me ontzettend raar tegenover m’n klasgenootjes om er opeens zo anders uit te zien. Daarom heb ik ook super veel respect voor jou ! jij deed het gewoon en het maakte je niets uit wat andere daar van vinden. ook al kijk je er nu zo op terug en ziet dat je grote fouten hebt gemaakt. toch heb ik daar gewoon heel veel respect voor. oke, ik merk dat dit bericht een beetje lang wordt, maar ik wilde gewoon even zeggen dat ik denk dat je voor heel veel jonge meisjes (net zoals ik) een groot voorbeeld bent. so go on, we lovee you x

 • Antwoorden Lifestyle-Fabriek 8 maart 2014 om 20:00

  Super leuk om te lezen, en vooral ook leuk om jouw foto’s erbij te zien. Grappig dat je in het begin alleen oogpotlood droeg zonder mascara, ik denk dat mascara vaak het eerste make up product is wat meiden gebruiken, op misschien de lipgloss na!

 • Antwoorden Esther 8 maart 2014 om 19:52

  Super interessant verhaal!! Ik begon met make-up toen ik 13 was, ik had veel onzuiverheden overigens nog steeds, maar dat terzijde. Ik droeg donkere foundation met het idee dat het beter zou dekken. Ik ben mijn wenkbrauwen pas vorig jaar goed bij gaan tekenen en heb highlighter ondekt. Ik ben 22 jaar! X

 • Antwoorden Susanne 8 maart 2014 om 19:42

  Echt leuk om te lezen. Heel stiekem zijn de foto’s nog het leukste haha. Nu ik de foto’s zie besef ik me eigenlijk dat ik je al onwijs lang volg. Bizar is dat! Je ziet ook op de foto’s dat je de grootste stansformatie hebt gemaakt in 2009-2010. Qua make-up maar ook je haar. Leuk zo’n terugblik :)

 • Antwoorden Melorie 8 maart 2014 om 19:41

  Ik heb best veel maar gebruik eigenlijk alleen mascara en lipgloss. Dan voel ik me gewoon ietsje specialer ;)

 • Antwoorden Marjolein 8 maart 2014 om 19:40

  Erg leuk om te lezen! Ik begon eigenlijk vrij laat met make-up. Volgens mij rond halverwege de 2e klas. Ik kreeg mascara als cadeau van Sinterklaas haha. Tot op de dag van vandaag gebruik ik alleen mascara. Foundation vind ik veel te moeilijk om een goede kleur te kiezen haha. Lipgloss draag ik vaak thuis. Ik moet het maar eens opdoen naar school denk ik haha. Oogschaduw draag ik heel af en toe. Ik krijg dat altijd zo moeilijk weg dus vandaar. Als iemand tips heeft hoor ik het graag!

 • Antwoorden Ella 8 maart 2014 om 19:29

  Wat super leuk hoe jij bent veranderd! Leuk om die foto’s te zien, en geinig dat je nu ook af en toe jurkjes en rokjes draagt. Wat zonde van je wenkbrauwen toen die tijd, maar ze zijn nu weer vol gelukkig, hahaha!

 • Antwoorden Manouk 8 maart 2014 om 19:19

  Ah echt leuk om die foto’s zo op een rijtje te zien :) Ik weet nog wel dat ik een ouder buurmeisje had en ik zag haar natuurlijk altijd met makeup spelen en d’r haar leuk doen. Met haar heb ik toen mijn eerste mascara gekocht (waarschijnlijk wist ik niet eens wat ik ermee moest haha!) En ik had een keer een knalroze lipstick van m’n tante gekregen want dat was toen in.

 • Antwoorden Beautyjuf 8 maart 2014 om 19:15

  Wat een leuke blogpost om te lezen! :-) Wat ben je trouwens veranderd in je gezicht de afgelopen jaren. Leuk om ook eens je kapsels te zien door je jaren heen.

 • Antwoorden Foeitje 8 maart 2014 om 19:14

  Hee,

  Ik ben juist zoveel mogelijk gestopt met make up, omdat het tijd/geld bespaart + er veel toxische/irriterende stoffen in make up zitten (latex, lood, alcohol) die je huid op den duur lelijker maken (én je echte wimpers worden ook nog is lelijker door mascara), én mensen niet meer denken dat je ziek bent als je het een keertje niet draagt. Make-up loos door het leven heeft veel voordelen, je laat jezelf aan anderen zien zoals je echt bent i.p.v. een fake uitvoering. Oke, als je een hele erge probleemhuid hebt of blonde wimpers snap ik dat je ietwat foundation of mascara op doet, maar PLS meiden, begin niet zo vroeg met die make-up en als je het dan draagt houdt het zo minimaal mogelijk. Jongens over het algemeen vinden meisjes zonder make up ook veel mooier.

  Meisjes zeggen dat ze make-up dragen puur voor zichzelf, maar er is altijd druk van buitenaf omdat ”zowat ieder meisje het doet” en ze niet buiten de boot willen vallen.

  However, als je heel erg van make-up geniet en er echt plezier aan beleeft (zoals teske), dan wegen alle nadelen van make-up misschien niet op tegen de voordelen die het in jouw geval heeft.

  Tip: Als je alléén make-up draagt omdat je jezelf anders te ”kaal” vindt en er voor de rest echt geen plezier aan beleeft, stop er dan mee. Het ”kale gevoel” komt in vele gevallen gewoon doordat je niet meer gewend bent aan je puur nature gezicht. Je kunt het make-up gebruik het beste heel langzaam afbouwen, vervolgens regelmatig in de spiegel kijken, zodat je steeds wat meer gewend kunt raken aan je echte gezicht! Weg kale gevoel! Dan weet je niet meer beter.

  • Antwoorden Lonneke 8 maart 2014 om 20:02

   Ik draag eigenlijk nooit make-up. Soms mascara, maar meer niet.
   Ik vind dat je moet laten zien wie je echt bent. Oogschaduw heb ik opzich niets op tegen, want dat is ook echt prachtig, daar niet van. Maar foundation enzo… nee, gewoon niet. Want iedereen heeft wel eens onzuiverheden enzo. xoxo

   • Antwoorden Jolien 8 maart 2014 om 21:44

    Hmm grappig dat je er zo over denkt. Ik draag elke dag makeup en vind niet dat ik daarom niet laat zien wie ik ‘echt’ ben. Ik laat alleen d.m.v. Makeup mijn sterke kanten naar voren komen, bijvoorbeeld mijn blauwe ogen die door bruine oogschaduw nog blauwer lijken. Foundation is geen masker, maakt alleen een huid die niet zo egaal is of onzuiverheden net wat mooier en dat kan goed zijn voor je zelfvertrouwen!

 • Antwoorden Amy 8 maart 2014 om 19:05

  Jeeetje! Wel schattig die foto’s eigenlijk haha. Ik weigerde altijd make up te dragen maar begon met mascara en kon daarna niet meer zonder!

 • Antwoorden Isabella 8 maart 2014 om 19:04

  Wow, je bent echt heel erg veranderd gedurende de jaren. Leuk om te zien! X

 • Antwoorden April 8 maart 2014 om 18:50

  Leuk om te lezen hoe je interesse voor beauty is ontstaan!

 • Antwoorden claudia 8 maart 2014 om 18:49

  Ik herkende je op de eerste foto bijna niet. :D Ik heb ook een veel te donkere foundation fase gehad en een iedere dag smokey eye fase. Nu houd ik het meestal bij BB cream, concealer, mascara en eyeliner. :)

 • Antwoorden laura 8 maart 2014 om 18:42

  Leuk om te lezen. Ik ben 12 jaar en gebruik elke dag mascara en wenkbrauwgel. ♥

 • Antwoorden eva 8 maart 2014 om 18:37

  Heel leuk! Ik begon ook met eyeliner en mijn moeder vond dat zo’n verschrikkelijk kleur dat ze ’t wilde verbieden, maar mijn zus en ik bleven maar gaan met die eyeliner. Ondertussen heb ik ook heel veel bijgeleerd en wat ben ik daar blij om!

 • Antwoorden Marloes 8 maart 2014 om 18:28

  Erg leuk om te lezen! En jou revolutie te zien ;)

 • Antwoorden Summer 8 maart 2014 om 18:24

  Wat leuk! Bij mij begon het allemaal met nail art, later startte ik daarover een blog en ik ontdekte daarom veel blogs over make-up. Daarna ben ik zelf meer over make-up beginnen schrijven op mijn blog, terwijl ik eigenlijk nog niks droeg, haha. Ik kreeg dingen opgestuurd en ik besloot dan maar om het te testen, want wie blogt er nu over make-up zonder het te dragen? Dit was allemaal in het eerste middelbaar, toen ik nog mijn oude blog had. Alleen in mijn kamer droeg ik make-up, want op school mocht je pas make-up dragen vanaf het derde middelbaar. Nu zit ik in het derde middelbaar en draag ik mascara en lipgloss naar school.

 • Antwoorden lapurevie 8 maart 2014 om 18:22

  Superleuk om die evolutie te zien!

 • Antwoorden Hanne 8 maart 2014 om 18:07

  Ik ben pas écht met make-up begonnen toen ik 18 was :)

 • Antwoorden Sjerisa 8 maart 2014 om 18:04

  Leuk artikel!
  Merkte ook aan je vijfde foto dat je ook de Jonas Brothers helemaal geweldig vond! Ik heb die periode namelijk ook gehad, en soms is het nog wel eens leuk om het terug te luisteren.

  Ik begon op me twaalfde. Ik was ongeveer net zoals jou meer een een skaters meisje.
  Naderhand toen iedereen van me klas iets van make-up op deed ging ik het langzaam ook proberen. Ik begon juist het tegenover gestelde van jou: Mascara.
  Het populaire groepje van toen der tijd zag het meteen en maakte complimentjes en gaven leuke ideeën.
  Door hun is het eigenlijk begonnen.

 • Antwoorden irene 8 maart 2014 om 17:59

  ik ben nu twaalf, en doe al lipgloss, eyeliner en mascara aan. mijn ouders vinden het nog iets te veel voor mijn leeftijd, maar ik vind het fijn dus kan het me niet zoveel schelen…

 • Antwoorden Tamarah 8 maart 2014 om 17:57

  Wat leuk om te lezen maar ook om de foto’s te zien van je jongere jaren! Wat een verandering zeg!

 • Antwoorden femketje 8 maart 2014 om 17:56

  ik begon pas met mascara op m’n 18e XD

 • Antwoorden Sophie 8 maart 2014 om 17:55

  Eigenlijk ben ik make-up gaan dragen door jou.Ik vond het altijd wel leuk,maar had er nooit echt wat mee gedaan,het begon eigenlijk met mascara.Een vriendin zei eens van:Misschien zou je eens mascara gaan uitproberen.Ik had het wel eens op met speciale gelegenheden.Later werd het dagelijks.Ik heb geen last van puistjes maar van wallen.Ik vond dat zo lelijk,toen keek ik nog niet naar jou’n filmpjes.Toen ik wel naar jou’n filmpjes ging kijken (wat begon met mylovebuglive met koken met teske cupcakes maken met mert) Dacht ik zo van,je wallen gaan dus weg (niet echt weg natuurlijk) met foundetion en concealer.En ik kwam in de tut-tijd om het zo te noemen.Toen zag mijn make-up routine zo eruit:foundetion-concealer-poeder-mascara.Nu ziet hij er zo uit:Foundetion-concealer-poeder-wenkbrauwpotlood-oogschaduw-mascara-af en toe blush en af en toe lippenbalsem.

 • Antwoorden BakingBeautyNL 8 maart 2014 om 17:54

  Wow! Wat een transformatie ben jij begaan zeg! Wat ben je ontzettend goed ‘opgedroogd’. WAUW.

 • Antwoorden Anouk 8 maart 2014 om 17:53

  Wat grappig om zo’n hele verandering te zien!

 • Antwoorden dresses and daisies 8 maart 2014 om 17:50

  Wat ik dacht bij de eerste foto: aahhww, teske met groen achter de oren. So schatteug!

 • Antwoorden Luuke 8 maart 2014 om 17:36

  Leuk artikel! Erg leuk dat je zo terug kijkt! :) Wanneer begon jij eigenlijk met lipstick?

  Op mijn 14de begon ik echt met elke dag mascara te dragen en een tijdje later kwam daar een lijntje op mijn waterlijn bij. Nu (15) draag ik ook nog eyeliner (als het lukt) en soms wat oogschaduw.

  • Antwoorden Teske 8 maart 2014 om 17:49

   Ik begon er in 2010 mee, maar ben het pas vorig jaar echt actief gaan dragen. Ik gaf vroeger de voorkeur aan gloss.

 • Antwoorden Lina 8 maart 2014 om 17:30

  Haha, toen je 12 was zag je er ook al uit als 17 :) Leuk om te zien

 • Antwoorden Maaike 8 maart 2014 om 17:28

  Leuk artikel! Ik begon op mijn 14e met mascara, maar zo min mogelijk want ik wilde dat niemand het zag. Rond mijn 15e voegde ik eyeliner hieraan toe, of eigenlijk schmink haha. Inmiddels ben ik 17 en draag ik eigenlijk nog steeds mascara en nu wel echte eyeliner. Verder is concealer mijn grootste vriend af en toe, maar mijn huid is best egaal dus ik smeer er zo min mogelijk. Gek eigenlijk dat ik vaak over makeup lees, maar het heel beperkt draag.

 • Antwoorden Kirsty 8 maart 2014 om 17:28

  Wat een leuk artikel! Mijn make-up verhaal is best lang; ik probeerde toen ik een kleuter was voor het eerst al mascara en vanaf dat ik 12 was droeg ik al vrij veel make-up. Natuurlijk heb ik de nodige blunders begaan, maar ach ik denk dat iedereen dat wel doet als die net begint.

 • Antwoorden Sara 8 maart 2014 om 17:18

  Wat een leuk artikel. Als ik aan mijn make-up verleden denk dan lach ik mezelf ook super hard uit! Dikke zwarte lijnen onder mijn ogen en mijn oogleden knal blauw, mijn wenkbrauwen geëpileerd als gekke haken. Ik leek wel een cliniclown. Verschrikkelijk! :’)

 • Antwoorden Tedje 8 maart 2014 om 17:04

  Wat ontzettend leuk om te lezen! Leuk dat je zo kan veranderen he :)

 • Antwoorden Beau 8 maart 2014 om 17:02

  Ontzettend leuk artikel! Volgens mij begon ik eerst met een laagje mascara en breidde dit uit tot zilveren oogschaduw. Voor mij was dat écht helemaal het einde. Ik had bij mijn buurvrouw wel eens gezien dat ze hele mooie lijntjes boven haar ogen had, maar dat was mij nog nooit echt gelukt. Ik ben gaan oefenen met geleyeliner, wat natuurlijk veel te dik was, maar ik was er erg trots op. Sindsdien probeerde ik ook vloeibare eyeliner etc. en nu heb ik het na een paar jaar eindelijk een beetje onder de knie.

 • Antwoorden lisa 8 maart 2014 om 17:00

  Haha wat leuk om te lezen! Ik ben al sinds mijn minder jaren bezig met make-up ik mocht het nooit van mijn moeder haha. Foundation ben ik pas gaan gebruiken toen ik 17/18 was. Ik mocht het nooit van mijn moeder en ze had me zo bang gemaakt dat ik er toen pas achter kwam dat de make-up van tegen woordig niet meer zo slecht is als in mijn moeders tijd haha nou draag ik het bijna elke dag

  Liefs, xx

 • Antwoorden Isabelle 8 maart 2014 om 16:58

  Leuk artikel om te lezen :)
  Ik verbaas me er wel altijd over hoe jong sommigen beginnen met make-up, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk ook wel wat aan mij liggen aangezien ik het zelden droeg. Nu doe ik het meer omdat ik ziek ben en een hele slechte huid heb gekregen en er ook altijd heel moe uitzie. Met make-up zie ik er dan veel gezonder uit.
  Ik ben dus 23 en pas sinds enkele maanden echt begonnen met make-up ik droeg het ervoor ook wel, maar alleen met speciale gelegenheden :)

 • Antwoorden Lucinda 8 maart 2014 om 16:56

  Echt een leuk verhaal om te lezen en de foto’s zijn erg leuk. Wat ben jij veranderd door de jaren meid (en dat bedoel ik niet slecht, verandering is niet erg).

  Ik zelf heb ook in de skater (en ook Gothic, jaja) tijd gezeten en smeerde dus vanalles op mijn gezicht om op te vallen, achteraf de foto’s… oei. Maar toch was het leuk. Nu is er veel veranderd, mede door de richting die ik heb gekozen in mijn baan, maar nog steeds zit dat alto meisje in mij die schreeuw om ANDERS. hahaha.

 • Antwoorden kelly 8 maart 2014 om 16:50

  Wat ontzettend leuk om te lezen! Je look van 2010 is inderdaad erg tof.

 • Antwoorden Ashleey 8 maart 2014 om 16:49

  Wat super leuk om te lezen!

 • Antwoorden Nele 8 maart 2014 om 16:37

  Heel leuk om te lezen Teske! Ik heb eigenlijk geen idee hoe het bij mij is begonnen. Ik weet wel dat ik eerst ben begonnen met de blog van vera te lezen. Wat ik wel nog weet is dat ik toen op school een hele vervelende periode had, en in plaats van al mijn gevoelens weg te eten, kocht ik make-upjes, daar werd ik gelukkig van. Sindsdien ben ik het volgens mij ook echt gaan dragen. Ook niet altijd even juist (lees: te donkere foundation etc.), maar ik voelde me altijd stukken beter.

 • Antwoorden Esther 8 maart 2014 om 16:32

  Wat leuk om te zien!

 • Antwoorden MySimplySpecial 8 maart 2014 om 16:32

  Wat leuk om te lezen en luk dat je het nog allemaal zo goed weet!

 • Antwoorden Mariëlle 8 maart 2014 om 16:32

  Wat leuk om te zien en te lezen! Ik ben nu 14 jaar, ik gebruik eigenlijk nog niet heel erg lang make-up, ik denk iets van 2 jaar. Maar in het begin droeg ik alleen mascara, later ging ik ook BB cream gebruiken omdat ik best last had van puistjes.(wat ik trouwens nog steeds heb, haha) Ik vind het nu heel erg leuk om te experimenteren met oogschaduw en verschillende ooglooks en verder draag ik nog steeds BB cream, mascara soms eyeliner en blush of bronzer.

 • Antwoorden Anne 8 maart 2014 om 16:13

  Ja ik wil mijn geld ook nog niet aan dat dure make-up gebruiken

 • Antwoorden Joli 8 maart 2014 om 16:11

  Leuk om te zien hoe je gegroeid bent in het gebruik van make-up.

 • Antwoorden Anna 8 maart 2014 om 16:11

  Haha, wat grappig om al die veranderingen te zien!! Ook qua kapsels!
  Je hebt het heel leuk geschreven, het las vlot weg net als dat het een verhaaltje was. Echt leuk!

 • Antwoorden Chinouk 8 maart 2014 om 16:10

  Wat leuk om te lezen! Een pony staat je trouwens erg leuk, hihi. Ik zal mijn make-upverhaal ook kort vertellen. Toen ik een jaar of 6/7 was speelde ik thuis met make-up, want naar school mocht absoluut niet. Ik had een paarse oogschaduw van Miss Sporty, een lipstick en een parfum van Olilly, het was dus ook echt spelen. Toen ik twaalf was en naar de brugklas ging, begon ik met het dragen van mascara en heel soms een kokosnoot lipgloss van Miss Helen (van de Hema). Een jaar later, ik was dertien, kwam daar ook poeder bij. Daarna ging ik een onderzoekende periode in en gebruikte ik ook eyeliner (á la Amy Winehouse) soms wat oogschaduw en ga zo maar door. Op mijn vijftiende ontwikkelde ik een ‘vaste look’ ! Poeder, blush (ik had een hele mooie van mijn moeder gehad van Dior of ik gebruikte er eentje van Covergirl), mascara en wenkbrauwpotlood. Dit heb ik jaren gedragen tot ik negentien was en bij de Ici Paris XL belandde. Je kunt begrijpen dat ik nu alles draag wat je kunt verzinnen hihi.

  • Antwoorden Chinouk 8 maart 2014 om 16:10

   “kort vertellen”, zeg ik dan nog.. *shame*

 • Antwoorden Claudia 8 maart 2014 om 16:07

  Hee Teske,

  Wat leuk om deze foto’s te zien!
  Ik volg je site nu al een tijdje & ik weet bijna zeker dat wij samen op dansles hebben gezeten in de C-selectie bij Jazz dans wat nu Da Danza is geworden:) & misschien ook wel samen mee gedaan hebben aan deze modeshow. Ik weet niet of je je mij nog herinnert? Volgens mij hebben we best vaak samen opgetreden.
  Wat ontzettend leuk om te zien dat je site zo’n groot succes is geworden! You go girl!

  Liefs

  • Antwoorden Teske 8 maart 2014 om 17:53

   Ik heb je naam even gegoogled en ik herken je inderdaad nog! Wat grappig dat je zo op mijn site terecht bent gekomen :)

 • Antwoorden BN 8 maart 2014 om 16:05

  Je haar groeit snelll, wow

 • Antwoorden Josefien 8 maart 2014 om 15:54

  Wat leuk om te lezen :)
  Ik begon met een beetje mascara op m’n bovenwimpers toen ik 12 was (alleen in de vakantie’s of weekenden). Maar ik kon er niet zo goed tegen en ben toen maar weer gestopt met het dragen. Toen ik een paar maanden later een mascara had gevonden waarvan ik geen rode ogen kreeg ben ik die bijna elke dag gaan dragen. In de zomervakantie daarna ben ik makeup mee gaan ontdekken, en ik werd een beetje obsessed, haha. Ik ben toen bijna alles gaan ontdekken en droeg gewoon alles. Alle kleuren van de regenboog kon je vinden in mijn toendertijdse makeupstash.mBehalve gezichtsmakeup, want dat vind ik (nog steeds) bij mezelf niet nodig. Nu ben ik 13 en heb ik dus bedenk ik me net, in ongeveer een jaar (iets langer) een grote stash opgebouwd, en volg ik 31 beautyblogs, heb ik een tijdje met 2 vriendinnen een blog bij gehouden over makeup..
  Best wel snel eigenlijk! Maar goed. Nu sta ik vooral een bekend om felle lippen met een neutrale bruin look. Nu probeer ik vooral weer wat meer kleur toe te voegen in mijn ooglooks. En dat was het wel :)

 • Antwoorden Hillene 8 maart 2014 om 15:53

  Leuk verhaal! Ik begon toen ik 12 was ofzo met mascara en sinds die tijd groeit mijn stash alleen maar meer(:

 • Antwoorden pamela 8 maart 2014 om 15:52

  ik ben ook rond die leeftijd begonnen met make-up. ik begon ook met zwarte eyeliner zonder masara. droeg veel zwart en make-up boeide me niet zoveel. toen kwam ik erachter dat ik het juist wel heel erg leuk vond (en omdat ik in di tijd ook heel erg onzeker was) dus besloot ik juist weer een beetje te ver te gaan. ik kwam in mijn, hoe ik het noem, barbiefase. ik ging niet zonder make-up de deur uit en droeg veelte veel. nu heb ik wel een midden weg gevonden haha :P

 • Antwoorden Manon 8 maart 2014 om 15:50

  Wat grappig om die foto’s zo te zien! Ik begon met mascara toen ik in de eerste ofzo zat… Verder ben ik elk jaar iets meer gaan dragen, oogpotloodje, blush, foundation. Sinds 2-3 jaar ongeveer gebruik ik pas wenkbrauwpotlood, ben een hele erge basic-make-up persoon!

 • Antwoorden Sara 8 maart 2014 om 15:48

  Ik ben 21 jaar en ik heb nog nooit make-up gebruikt. ^_^

 • Antwoorden gerjanne 8 maart 2014 om 15:47

  ik begon met mijn make-up liefde toen ik 6 was ik had een oudere vriendin en kreeg het 1 en ander van haar ik deed er echt van alles me. mijn eerst zakgeld bestede ik uit aan een mascara en ik begon het steeds meer te verzamelen en te gebruiken nu inmiddels 14 is het mijn grootste passie ik heb daarbij ook een groot deel van me vriendinnen aangestoken en ik vind het enorm leuk dat ik nu ook met hun over mijn/hun passie kan praten.
  ik wil eigenlijk zelf ook filmpjes gaan maken maar heb helaas geen camera en ik denk ook niet dat ik mooi/goed genoeg ben voor op internet.
  LOVE make-up

  • Antwoorden Madelief Simons 6 oktober 2015 om 19:53

   Ik ken je natuurlijk niet maar je bent nooit niet goed genoeg en al helemaal niet te “lelijk” voor het internet probeer het gewoon eens :)

 • Antwoorden Martina 8 maart 2014 om 15:47

  Wat onwijs leuk om al die foto’s te zien teske’!

 • Antwoorden Zoë 8 maart 2014 om 15:46

  Hoi Teske, super leuk om te lezen hoe jij bent begonnen met make-up! Ik heb het altijd al leuk gevonden om te werken met make-up, volgens mij was ik 2 toen ik mijn eerste make-up kreeg (maar niet van een merk ofzo). Ik ben nu 11 en ik heb ook een eigen site, maar ik heb ook veel geleerd van jou en van mijn fouten. Ik ben blij dt ik jou tegen ben gekomen op youtube. Ik ben steeds meer beauty filmpjes gaan kijken en ik vind het nog steeds leuk! Xxx.

 • Antwoorden Mariska 8 maart 2014 om 15:39

  Wat een verandering zeg!

 • Antwoorden Maaike 8 maart 2014 om 15:38

  Leuk artikel, gaaf om te zien! Wat een verandering!

 • Antwoorden Lotte 8 maart 2014 om 15:37

  super leuk artikel! Mijn eerste make-up was van Tew en daarna gebruikte ik alleen producten van de action. Ik dacht dat een blush van de action een gezicht poeder was want hij was me wat te donker op mijn wangen, ik smeerde de blush dus overal op mijn gezicht. Ik leek wel een indiaan met dat bruin rozige hoofd. haha! Dat is al wel een tijd geleden maar ik weet het nog goed!
  Liefs, Lotte
  PS. ik heb het meeste geleerd van Mascha en jou!

 • Antwoorden Mila 8 maart 2014 om 15:36

  Wat een superleuk artikel! echt leuk, die foto’s waar je jonger was. ik ben nu 15 en ik draag vaak mascara en eyeliner. Foundation heb ik nog nooit aangeraakt ;)

 • Antwoorden Derpina 8 maart 2014 om 15:35

  Ik ben 21 en beperk me nog steeds alleen maar tot mascara en oogpotlood. :’) Tenzij er een feestje is of zo, maar dan plemp ik ook altijd binnen vijf minuten een paar kleuren op mijn oogleden (altijd hetzelfde, gewoon wat neutrale aardekleuren met wat glittertjes). Ik zou graag de skills hebben om mijn huid op een “natuurlijke” manier mooier uit te laten komen, vooral in de winter, maar ik heb simpelweg geen idee waar te beginnen. Zou niet weten hoe ik aan producten zou moeten zien of ze wel of niet bij mijn huid passen etc. en al zou ik het wel weten, dan zou ik het waarschijnlijk alsnog als een motorisch gestoorde hartstikke oneven op mijn huid smeren.

  Dus. Dat is mijn make-up verhaal. Faal.

  • Antwoorden gerjanne 8 maart 2014 om 15:49

   probeer eens een getinte dagcreme kan je ook geen foute kleur pakken en het geeft toch wat dekking.

 • Antwoorden Lauriëtte 8 maart 2014 om 15:35

  Wat leuk om zo met foto’s die veranderingen te zien per jaar haha. Wat zag je er anders uit!

 • Antwoorden Dionne 8 maart 2014 om 15:33

  Wat leuk om te lezen.
  Ik ben er rond mijn 14e mee begonnen!

 • Antwoorden Krissi 8 maart 2014 om 15:33

  Super leuk om te zien al die oude foto’s en zo! Ik begon met make-up toen ik een jaar of 11/12 was, maar toen deed ik het alleen thuis voor de lol. Toen ontdekte ik heel veel beautyblogs en ging ik ook experimenteren, en met mijn meeste blunders ben ik de deur ook niet uit geweest. Later toen ik het wat beter kon ging ik ook wat make-up naar school dragen (foundation, mascara en oogpotlood). Nu ben ik zestien en draag ik meestal naturel kleurtjes op mijn ogen en eyeliner. Ik ben vooral aan het experimenteren met bronzer en higlighter op dit moment, o en met lipkleurtjes.
  Leuk artikel!

 • Antwoorden Renate 8 maart 2014 om 15:26

  Bij mij begon het toen ik een palette met oogschaduw, blush, een paar lipkleuren en een mini-mascara van mijn oma kreeg die het nooit gebruikte. Ik begon met experimenteren en daarna kon ik geen drogist meer door lopen zonder bij de make-up te kijken. Ik kocht bijna elke keer weer een lipgloss of nagellakje. Ik denk dat ik eigenlijk pas een jaar of twee weet wat me echt mooi staat en wat niet, en daarop aansluiten mijn stash heb veranderd tot wat ik nu heb.
  Van een onschuldig palette naar een grote passie voor beauty.

 • Antwoorden Louise 8 maart 2014 om 15:26

  Leuk om te zien !

 • Antwoorden Judith 8 maart 2014 om 15:24

  Wat een verandering! Erg leuk om te lezen en te zien. Ik ben zelf begonnen met oogschaduw, maar niet heel opvallend. Later ging ik er mascara/lipgloss bijdragen, omdat ik dat wel eens had gezien bij andere mensen (en bij mijn zus) en toevallig zaten er van die proefversies bij tijdschriften. Langzamerhand ging ik ook de rest gebruiken zoals foundation/blush/lipstick/oogpotlood/eyeliner etc. Nog steeds niet heel opvallend, maar wel meer dan vroeger en beter (door de beautyblogs).

 • Antwoorden Mandy 8 maart 2014 om 15:24

  Erg leuk om te lezen. Je bent veel veranderd, zoals hier al gezegd een hele transformatie! Op een positieve manier :)

 • Antwoorden sterre 8 maart 2014 om 15:23

  leuk artikel.
  die eerste foto doet me denken aan Ashley Tisdal XD

 • Antwoorden Jana 8 maart 2014 om 15:21

  Leuk om de evolutie te zien! :) En ik weet dat je 18 bent maar toch schrik ik even als ik het lees. Je bent nog zo jong en hebt al heel veel bereikt in je leven. Best iets waar je trots mag op zijn!

 • Antwoorden Anniek 8 maart 2014 om 15:18

  Heel erg leuk artikel, leuk om je langzaam zien te veranderen! Ik kwam voor het eerst in aanraking met make-up toen ik denk ik ongeveer 11 was. Ik was bij een vriendin op een feestje, en daar kregen we een make-up workshop van een visagist. Toen we naar huis gingen kregen we allemaal een klein pakketje mee met daarin een mascara, oogpotlood en een oogschaduwpaletje. Vanaf toen ben ik lekker gaan experimenteren met make-up, en nu ben ik 15, en is mijn liefde voor make-up uitgegroeid tot een blog! Ik blog heel graag over make-up, en ik vind het heel tof om alles uit te testen!

 • Antwoorden Healthy Mommy 8 maart 2014 om 15:16

  Wat een verschil! Hele transformatie. Al doende leert men. Helemaal goed gekomen op make-up gebied ;-)

 • Antwoorden Anne 8 maart 2014 om 15:11

  Wat een super leuk artikel!.

 • Antwoorden Kim 8 maart 2014 om 15:11

  Heel erg anders! Ik kan de tijd nog zo goed herinneren dat je ermee begon, haha. En dat je opeens een pony had laten knippen. Ik volg je al zo lang!

 • Antwoorden Willemijn 8 maart 2014 om 15:10

  Haha, wat leuk om die foto’s terug te zien!

 • Antwoorden Budgetproof.nl 8 maart 2014 om 15:09

  Wat leuk om foto’s van een aantal jaar terug te zien. Korter haar staat je ook heel leuk! Heerlijk gevoel moet dat geweest zijn om gewoon pimpelpaars met gouden stippen ooglooks te maken en er niks om te geven ;). Ik wist niet dat je nog maar 18 bent joh. Poeh, jong ;).

 • Antwoorden Kiki 8 maart 2014 om 15:07

  Wat een transformatie!

 • Reageer