Mascara mix review: Rimmel, Benefit, NYC

22 februari 2014

Vandaag heb ik weer eens een mascara review voor jullie! Ik probeer bij gemixte mascara reviews altijd drie hele verschillende merken te kiezen en dat heb ik nu dus ook weer gedaan. Drie mascara’s in drie verschillende prijsklassen. Welke vind ik de fijnste?

Ik behandel vandaag de Rimmel London ScandalEyes Curve Alert mascara, de Benefit They’re Real! mascara en de NYC Big Bold 24 hour mascara. Rimmel is een drugstore merk, Benefit is high end en NYC is budget. Dat wil zeggen dat NYC het goedkoopste is, Benefit het duurste en dat Rimmel ertussenin zit. Zo zit er dus voor ieders budget wel wat bij! Het zijn drie hele verschillende mascara’s met allerlei beloftes, dus laten we snel gaan kijken naar hoe ze hebben gepresteerd.

Rimmel London ScandalEyes Curve Alert mascara – €12,99

Rimmel zegt dat deze mascara ervoor is gemaakt om je wimpers naar een heel hoog niveau te tillen. Nou, dat klinkt goed toch? De gebogen borstel zou ervoor moeten zorgen dat je wimpers zowel krul als volume krijgen en door de vorm kan je ook nog eens goed bij je kleinste en binnenste wimpers komen. Bovendien belooft Rimmel dat je slechts een laagje aan hoeft te brengen voor een al prachtig resultaat.

Ik ben over het algemeen heel enthousiast over de mascara’s van Rimmel en bij mij geldt eigenlijk altijd: hoe groter de borstel, hoe fijner het resultaat op mijn wimpers. Let wel dat niet iedereens’ wimpers hetzelfde zijn. Die van mij zijn bijvoorbeeld al vrij lang van zichzelf en hebben niet veel product nodig.

Boven zonder mascara – Onder met mascara

Wauw. Zie je hoe lang mijn wimpers zijn geworden van deze mascara? Behalve dat zien ze er ook nog eens mooi gescheiden uit, zorgen ze gelijk voor een frisse look en is het volumepercentage duidelijk verdubbeld. Ik vind het effect van deze mascara echt ongelofelijk mooi! Hij klontert amper, zit er na een laagje al perfect op en maakt mijn wimpers ongelofelijk lang. De hele dag een mooi resultaat!

Benefit They’re Real! mascara – €25,90

Over deze mascara hoorde ik altijd zoveel goeds! Dit is dan wel een mini-verpakking, maar in feite werkt hij hetzelfde als de fullsize versie en dus wilde ik deze wel eens op de proef stellen. Zou hij echt zo goed zijn als mensen altijd zeiden? Benefit belooft alles wat je in een mascara zoekt: een enorm verschil in lengte, volume, krul én de mascara zou erg goed blijven zitten. De borstel ziet er in ieder geval al interessant uit. Dun, met rechtopstaande haartjes en een soort klein bolletje aan de bovenkant.

Boven zonder mascara – Onder met mascara

Zodra ik de vorm van het borsteltje zag wist ik het eigenlijk al: dit is geen mascara voor mij. Mijn wimpers zijn nooit zo dol op dunne, kleine borsteltjes waar heel veel mascara op zit. Daar gaan ze namelijk van klonteren! Hoewel de mascara mijn wimpers zéker erg lang maakte, maakte hij ze ook dikkig en ongelijk. Eigenlijk was ik gewoon alles behalve dol op dit eindresultaat. Voor de rest bleef de mascara wel goed zitten en is hij niet gaan korrelen.

Ik heb overigens ook reviews gelezen waarin mensen enorm positief waren. Ik wil dus bij deze opnieuw benadrukken dat elke soort wimpers anders zijn. Ik denk dat de They’re Real mascara het namelijk erg goed zou doen bij mensen met korte wimpers. Langere wimpers plakken ook gewoon een stuk sneller uit elkaar en hebben iets anders nodig dan korte wimpers.

NYC Big Bold 24 hour mascara – €4,29

Tot slot: de budget variant van deze review. Over het merk NYC ben ik over het algemeen ook erg tevreden! Hun Big Bold mascara’s doen het bij mij erg goed en daarom was ik ook naar deze erg benieuwd. De naam verklapt het al een beetje, maar NYC zegt dat deze mascara je 24 uur lang zou moeten voorzien van wimpers met enorm veel volume. Met volume ben ik altijd blij! Het borsteltje is simpel, lekker groot en vrij recht. Hij heeft lange haartjes en neemt niet zoveel mascara op.

Deze mascara geeft het meest subtiele effect van allemaal. Mijn wimpers worden niet dik, krijgen ook niet enorm veel volume, maar zijn wel voorzien van een mooi laagje en worden ook wel ietsje langer. Het is geen wow-effect, maar het is zeker mooi. Soms heb ik dagen waarop ik mijn wimpers zo lang en volumineus mogelijk wil hebben, maar soms wil ik ook iets wat hierop lijkt. Vrij natuurlijk, maar wel anders dan wanneer je geen mascara draagt. Het is wel jammer dat NYC veel volume belooft en dat je dat niet echt terugziet, maar verder ben ik tevreden. De houdbaarheid was ook helemaal prima: mijn wimpers hebben de hele dag mooi op hun plek gezeten.

Rimmel
Benefit
NYC

Tot slot nog even alle eindresultaten onder elkaar. Voor mij is de Rimmel ScandalEyes Curve Alert mascara de duidelijke winnaar. Het effect dat deze mascara geeft is prachtig en de lengte die mijn wimpers ervan krijgen is bizar. NYC vind ik ook mooi en leuk en is volgens mij ook een prima koop als je op zoek bent naar een vrij subtiele, budget mascara. Met de Benefit mascara ga ik iemand anders blij maken, want die past helemaal niet bij mijn wimpers.

Ik hoop dat jullie iets aan deze mascara review hadden! Voor iedereen is wel een perfecte mascara te vinden, maar je moet gewoon weten wat goed bij je wimpers past. Voor lange wimpers kan ik in ieder geval de borsteltjes die niet al te veel product opnemen aanraden. Bij korte wimpers zijn kleine borsteltjes juist weer fijn.

70 reacties

 • Antwoorden Hanneke | Choosebeauty.nl 21 mei 2015 om 16:41

  Die mascara van Rimmel staat je super mooi. Goede review.

 • Antwoorden Elise 14 maart 2014 om 15:06

  Vind je de rimmel curve alert mascara beter dan de max factor clump defy mascara? :)

 • Antwoorden Yentl 1 maart 2014 om 11:40

  toch wel leuk om te zien dat zo een low budget mascara ook best goed uit pakt. Zelf koop ik eigenlijk altijd mascara van een duurder merk, omdat ik bang ben dat het anders toch niet helemaal het gewenste effect geeft. Nu ik dit zie ben ik er wel van overtuigt dat het een keer de moeite van het proberen waard is. Ik ben benieuwd!

 • Antwoorden Nathalie 27 februari 2014 om 19:59

  Kun je de manga mascara een reviewen, ik wil hem heel graag proberen, maar ik durf het niet echt, want op de reclama ziet alles er heel veel mooier uit dan in het echt dus wil ik even zien hoe het er nu echt uit ziet :) alvast bedankt :) groetjes :D

 • Antwoorden vera 24 februari 2014 om 14:22

  ziet er goed uit!!

 • Antwoorden Chantal 24 februari 2014 om 11:07

  leuke review!
  omdat jij hele mooie gevulde wimpers hebt weet ik niet welke mascara voor mij het best is, ik heb hele kleine en dunne wimpers. welke lijkt jou dan het beste? Ik gebruik al heel lang de max factor clump defy maar die is een beetje aan het korrelen. welke lijkt jou het best voor mijn wimpers? Xxx

 • Antwoorden Renoeka 23 februari 2014 om 16:33

  Ligt die van rimmel al in de winkel dan? :/

 • Antwoorden Axelle 23 februari 2014 om 15:44

  die van rimmel is inderdaad erg goed!

 • Antwoorden Eline 23 februari 2014 om 13:59

  Die van NYC lijkt me erg fijn

 • Antwoorden Bobby 23 februari 2014 om 01:16

  Wat ik zelf een fijne drogist mascara vind is Glamour doll volume mascara van Catrice. Hij is geloof ik maar 4 euro maar geeft een prachtig effect. Zou je misschien die de volgende mascara review willen uittesten?

 • Antwoorden Evita 22 februari 2014 om 23:33

  Goede review!
  Inderdaad dat de rimmel het beste bij jou past!
  Ik heb zelf korte wimpers en gebruik meestal dunne lange borsteltjes zodat ze de wimpers langer maken. Als ik mascara’s gebruik voor “volume” werkt het niet..

 • Antwoorden Lisanne 22 februari 2014 om 22:16

  Ze lijken me allemaal wel fijn eigenlijk! Die van Rimmel vind ik toch wel het mooiste resultaat geven.

 • Antwoorden Mariëlle 22 februari 2014 om 21:35

  Fijne review! Ik vind de Rimmel mascara denk ik ook het mooist, toch zou ik er denk ik niet dat geld voor betalen, maar als er een actie of korting of iets dergelijks op is zou ik hem waarschijnlijk wel kopen.

 • Antwoorden Marissa 22 februari 2014 om 21:02

  Ik vind ze allemaal niet zo. Niet het effect wat ik zou willen.

 • Antwoorden Lies 22 februari 2014 om 20:38

  Hele fijne review! De mascara van Rimmel vind ik er zelf toch wel het mooiste uitzien.

 • Antwoorden Tess Evea 22 februari 2014 om 19:42

  Ik gebruik zelf graag een kleiner borsteltje, al zijn de mascara’s van Rimmel ook bij mij een grote favoriet!

 • Antwoorden Bianca 22 februari 2014 om 18:01

  Het effect van die eerste mascara vind ik super mooi!

 • Antwoorden saarenzo 22 februari 2014 om 17:40

  Die van Rimmel vind ik bij jou het mooist. Zelf heb ik helaas kortere wimpers, dus ik denk dat They’re Real voor mij wel een mooie mascara zal zijn.

 • Antwoorden charile 22 februari 2014 om 16:49

  Mooie mascara’s :D

 • Antwoorden Jana Vmh 22 februari 2014 om 16:23

  Leuk overzicht! En die van Rimmel is inderdaad erg goed, mooi effect :)

 • Antwoorden Mandy 22 februari 2014 om 16:20

  Goede en duidelijke review! Ik vind de Rimmel mascara er ook het beste uitzien. Fijn dat ‘ie de high end mascara gewoon verslaat!

 • Antwoorden Roos 22 februari 2014 om 16:04

  Hi Teske,
  In reclames wordt je altijd verteld dat de welbetreffende mascara je wimpers bijv dikker, mooier en langer maken. Maar bij dat laatste gaat het fout; mascara kan toch niet hechten op iets wat er niet is? Het laat je wimpers alleen langer LIJKEN,

 • Antwoorden Daphne 22 februari 2014 om 14:50

  Mij lijkt die van Rimmel ook het fijnste! Ik snap de hype over die van benefit niet helemaal, er zijn zoveel bloggers die hem eigenlijk helemaal niet fijn vinden. Leuke review!

 • Antwoorden Isabella 22 februari 2014 om 13:42

  Die van Rimmel ziet er inderdaad goed uit!! X

 • Antwoorden Daantje 22 februari 2014 om 12:35

  Ik heb ook lange wimpers en ik vind grote borstels een drama! Ik heb liever iets smaller dan zo’n dikke. Nadeel van lange wimpers vind ik dat als je mascara niet goed laat drogen overal puntjes hebt. En de puntjes van je wimpers gaan ook sneller krom bij mij. Weird! Ik vind de they’re real de ene keer goed en dan weer niet. Geen idee why. :-))

 • Antwoorden Kirsty 22 februari 2014 om 12:27

  Vind jouw mascara reviews altijd zo fijn, omdat je net als mij vrij lange wimpers hebt! Alleen zijn de mijne erg licht van zichzelf haha. De Rimmel mascara lijkt mij ook zeker het best :)

 • Antwoorden Suzanne 22 februari 2014 om 12:19

  De eerste staat echt mooi bij je!

 • Antwoorden Laura 22 februari 2014 om 12:14

  Die Rimmel is duidelijk een winnaar!

 • Antwoorden Nuria 22 februari 2014 om 12:05

  Grappig om te zien hoe mascara werkt bij mensen met lange wimpers! Ik heb zelf namelijk korte, dikke wimpers en grote borstels werken dus voor geen meter bij mij.

 • Antwoorden Mariska 22 februari 2014 om 12:03

  Vooral die eerste geeft een duidelijk goed idee!

 • Antwoorden Naomi 22 februari 2014 om 12:02

  Wauw die van Rimmel ziet er goed uit! Ik heb die mini van Benefit ook maar ik ben er wel tevreden over!

 • Antwoorden Dionne 22 februari 2014 om 11:41

  Die van Benefit is mooi!

 • Antwoorden femketje 22 februari 2014 om 11:30

  love die van rimmel!

 • Antwoorden Floor 22 februari 2014 om 11:19

  Ik vind de benefit mascara ook echt verschrikkelijk! Mijn wimpers gaan er zo van klonteren. Ik had de full size gekocht. Niet echt heel erg slim dus.. Maar ik dacht dat ie wel goed zou zijn na al die positieve reviews.. Bummer!

 • Antwoorden Luuke 22 februari 2014 om 11:17

  erg fijn en leuk zo’n mix review. De mascara’s van rimmel london lijken me erg fijn!

 • Antwoorden Daphne 22 februari 2014 om 11:10

  Ik vind ze allemaal niet zo mooi. Ik blijf gewoon bij mijn Max Factor mascara!

 • Antwoorden Lisette 22 februari 2014 om 10:51

  Die van Rimmel ziet er super mooi uit op je wimpers :)

 • Antwoorden Lotte 22 februari 2014 om 10:47

  De mascara van Benefit vind ik ook drie keer niks, ik heb ‘m meerdere malen geprobeerd maar mijn wimpers gaan er enorm van klonteren (lange wimpers probleem, je kent het). Het resultaat van de mascara van Rimmel vind ik het mooist!

 • Antwoorden Lexi 22 februari 2014 om 10:43

  Die van Rimmel is echt prachtig, maar ik heb het niet zo met dikke borsteltjes! Ik denk dat Benefit het fijnst voor mij zal zijn uit deze drie.

 • Antwoorden Lisa 22 februari 2014 om 10:35

  Die Rimmel mascara lijkt me echt heel fijn! Die geeft echt een mooi effect. Maar ja, het is natuurlijk wel iets persoonlijks.

 • Antwoorden Lucinda 22 februari 2014 om 10:31

  Wauw, die van Rimmel staat echt ver boven de rest, wat een effect zeg. Jammer dat die van Benefit, waar iedereen zo gek op is, zo tegenvalt. Maar inderdaad, zo’n borsteltje is klonter central.

 • Antwoorden Martina 22 februari 2014 om 10:23

  Die van rimmel vind ik mooi!

 • Antwoorden Daphne 22 februari 2014 om 10:18

  Fijne review! Ik gebruik op het moment de Scandaleyes mascara!

 • Antwoorden Femke 22 februari 2014 om 10:18

  Ik miste nog of dat de NYC mascara inderdaad 24 blijft zitten!

  • Antwoorden Teske 22 februari 2014 om 11:13

   Ik had niet echt zin om met make-up te gaan slapen, dus de volle 24 uur heb ik niet getest. Hij bleef in ieder geval de hele dag mooi zitten.

 • Antwoorden Felicia Rodrigues dos Santos 22 februari 2014 om 10:04

  Hele fijne en duidelijke review! De Scandaleyes is mijn favoriet :)

 • Antwoorden pamela 22 februari 2014 om 09:58

  de they’re real mascara was echt een favoriet van mij :P nu ben ik ook wel heel erg benieuwt geworden naar die van rimmel!

 • Antwoorden Hester 22 februari 2014 om 09:49

  Over Benefit hoor ik veel verschillende dingen… Die van Rimmel ziet er in elk geval prima uit! Goede review!

 • Antwoorden MySimplySpecial 22 februari 2014 om 09:40

  Die van Rimmel ziet er goed uit! Mooie wimpers heb je zeg!

 • Antwoorden Kim 22 februari 2014 om 09:29

  Ik die van benefit juist het mooist!

 • Antwoorden Ashleey 22 februari 2014 om 09:21

  Fijne review en je hebt zulke mooie wimpers van jezelf!

 • Antwoorden Marloes 22 februari 2014 om 09:13

  Rimmel is idd het mooist op je ogen, maar wat zijn je wimpers al giga lang naturel!

 • Antwoorden Anniek 22 februari 2014 om 09:10

  Handig artikel, van mascara’s zijn er altijd zó veel soorten en je kan in de winkel ook niet meteen zien of hij goed is, zo’n artikel komt dus altijd van pas! Ik ben zelf helemaal fan van de MaxFactor mascara’s, die separeren zo goed!

 • Antwoorden Susanne 22 februari 2014 om 09:09

  Die van Rimmel is inderdaad duidelijk de winnaar! Zo zie je ook maar dat een duurder iets niet persé beter hoeft te zijn. En je hebt natuurlijk al het geluk dat je wimpers weinig nodig hebben! Ik heb dan wel lange wimpers maar er is amper een krul in te vinden….:(

 • Antwoorden Carien 22 februari 2014 om 08:47

  Kort maar krachtig review! Dank je:)

 • Antwoorden Manon 22 februari 2014 om 08:43

  Wat een duidelijke foto’s, super fijn! Ik vind dat ScandalEyes Curve Alert het mooiste effect geeft bij jou.

 • Antwoorden IsabellaEliane 22 februari 2014 om 08:43

  Duidelijke review ! Die van Rimmel geeft zeker het mooiste effect :)

  X

 • Antwoorden Charlotte 22 februari 2014 om 08:41

  Mooie, duidelijke review. Ik hou van mascara’s met grotere borstels. Die van Rimmel ziet er echt heel fijn uit en geeft je wimpers supermooie lengte en volume, love it!

 • Antwoorden sophie 22 februari 2014 om 08:35

  Ik vind die van Rimmel het mooiste resultaat geven! Fijne review:)

 • Antwoorden Eline 22 februari 2014 om 08:32

  Rimmel is inderdaad het mooist! Ik ben trouwens jaloers op je mooie lange wimpers!

 • Antwoorden Julia - Beautymissions 22 februari 2014 om 08:26

  Fijne review, De Rimmel maskara is inderdaad het mooist je wimpers zijn echt langer mooi resultaat !

 • Antwoorden Beau 22 februari 2014 om 08:13

  De Rimmel mascara geeft echt een mooi resultaat!

 • Antwoorden Kimberly 22 februari 2014 om 08:11

  Ik had beter verwacht van de They are real mascara.. Mweh, jammer.

 • Antwoorden Joyce 22 februari 2014 om 07:57

  de rimmel mascara ziet er inderdaad erg goed uit!

 • Antwoorden Summer 22 februari 2014 om 07:51

  De mascara van Rimmel heeft echt een prachtig effect!

 • Antwoorden Giulia 22 februari 2014 om 07:51

  Ik heb de They’re real mascara ook en heb een handig trucje ondekt namelijk voor gebruik even het borsteltje met een tissue afnemen waardoor en minder mascara op zit!!

 • Antwoorden Suzanne 22 februari 2014 om 07:07

  Leuke review! Ik heb die van benefit ook.

 • Antwoorden Laura 22 februari 2014 om 06:33

  Fijne reviews! Die van Rimmel geeft inderdaad het mooiste effect op jouw wimpers! Misschien ga ik hem ook eens aanschaffen! ;)

 • Antwoorden Healthy Mommy 22 februari 2014 om 06:17

  Aargh, ik heb niks aan mascara reviews. Ben overgestapt op wimperextensions. Heb dus nooit het probleem van een blote billen gezicht of mascara die overal zit behalve op mijn wimpers. Aanrader dus ;-)

 • Antwoorden Sara 22 februari 2014 om 06:03

  Super leuk! Miss voor een verjaardag kopen voor mn vriendin.

 • Reageer