Let’s go running!

28 januari 2014

Dus ik vond dat het wel tijd werd dat ik meer aan sport ging doen. Ik deed al af en toe Blogilates work-outs en die wilde ik ook blijven doen, maar ik hoorde bijna heel blogland ook vrij regelmatig over hardlopen. Ik had het weleens geprobeerd, maar was er niet mee doorgegaan, omdat ik niet de juiste spullen ervoor had. Hardlopen op schoenen die daar niet geschikt voor zijn kan erg slecht zijn voor je gewrichten en dus dacht ik dat het een mooie motivatie zou zijn als ik gewoon eens een paar hardloopschoenen zou aanschaffen. En dat is wat ik deed!

Ik wist helemaal niets af van hardloopschoenen, maar ik wist in ieder geval dat ze voor een goede schokdemping moesten zorgen. Ik besloot gewoon op zoek te gaan naar schoenen van het merk dat én sportief is én er ook nog eens leuk uit ziet: Nike. Ik ben en blijf een meisje en dus was ik eigenlijk eerst op zoek naar roze exemplaren. Die vond ik toch allemaal wel aan de dure kant voor een eerste paar hardloopschoenen en dus kwam ik uit bij de afgeprijsde Dart 10. Deze kocht ik bij Aktiesport.

De Nike Dart 10 is, volgens mijn bronnen, vrij populair onder hardlopers, omdat hij relatief goedkoop is, maar wel goede prestaties levert. De schoen heeft zachte kussentjes van binnen die ervoor zorgen dat je voeten comfortabel aanvoelen. Door de ribbelige zool heb je op ondergronden buiten een loopband of het asfalt ook goede grip. Zo kan je met deze schoenen prima lopen op gras of stenen. De rubberen zool is vrij dik en dempt de schokken die je gewrichten krijgen door het lopen op de harde ondergrond. Voor de rest zien ze er ook erg leuk uit! Ik verwachtte niet dat ik van de blauwe kleur zou houden, maar ik zit nu op een punt dat ik ze zelfs eens onder normale outfits wil proberen.

Ik heb nu een paar keer op de schoenen gelopen en ik vind ze heel erg fijn! Dit zijn mijn eerste echte hardloopschoenen, dus ik ben ook niks anders gewend, maar ik voel zeker wel wanneer iets niet goed is. Ik had ook het gevoel dat ik het lopen beter vol kon houden dan de vorige keren, toen ik deze schoenen nog niet gebruikte. Ik vond het het wel erg belangrijk dat ik schoenen had die mijn lichaam goed ondersteunden, zeker omdat ik al niet al te fijne gewrichten en spieren heb. Ik pas dan ook zeker op dat ik niet te ver of te snel ga, omdat ik weet dat ik anders er echt last van ga krijgen.

Wat betreft het hardlopen: ik geloof dat intervaltraining de beste manier voor mij is om mijn conditie op te bouwen. Ik loop een paar minuten hard en dan wandel ik vervolgens een paar minuten. Ik heb besloten geen schema te gebruiken, maar echt te luisteren naar mijn lichaam. Ik voeg steeds een paar minuten toe aan het hardlopen en eigenlijk gaat dat helemaal niet slecht. Natuurlijk zorg ik dat ik een warming up en een cooling down doe! Ik ga proberen om me hier de komende week meer in te verdiepen en de verschillende technieken door te nemen. Ik heb geen bepaald doel, ik heb me niet voorgenomen om over een aantal weken zoveel minuten te kunnen rennen. Ik wil gewoon echt kijken hoe ver ik op mijn eigen kracht kom en vooral lekker bezig zijn. Ik hoop dat ik dit ook echt leuk ga vinden, want tot nu toe doe ik het vooral omdat het van mezelf moet.

Tot slot wilde ik nog even deze enorm grappige app met jullie delen. Ik heb deze gebruikt tijdens het hardlopen en ik merkte dat ik het zo leuk vond! ‘Zombies, run!’ is een (betaalde) app voor hardlopers. Hierdoor verandert je rondje hardlopen in een waar avontuur waarin je zombies moet ontlopen. Het is een soort luisterverhaal en in dit verhaal ben jij een runner die missies moet volbrengen en dus ook van zombies weg moet rennen. Het klinkt nu misschien wat dom, maar ik merkte dat ik het echt heel tof vond om naar te luisteren tijdens het rennen. Ook al luister ik muziek: ik raak meestal toch snel afgeleid. Met dit luisterverhaal had ik dat bijna niet en daardoor stonden mijn hersenen verder lekker op nul. Hij kost wel wat (4 dollar), maar dan heb je wel een hele andere app dan de gebruikelijke hardloopapps.

Ik ga proberen om jullie op de hoogte te houden van mijn bevindingen! Mijn missie voor vanmorgen was om de zonsopgang te bekijken vanaf het fietspad vlakbij mijn huis en daarvoor moet ik daar dus eerst heen rennen. Wie weet is het wel gelukt! Ik moet mezelf echt pushen om dit te doen, maar ik denk dat als ik dit volhoud ik er nog eens heel erg blij van kan worden.

Hebben jullie nog ideale hardlooptips voor mij?

135 reacties

 • Antwoorden ElmoCall911 3 maart 2014 om 10:26

  Als je pijn in je zij krijgt even stoppen en rustig wandelen. Het begin is altijd het lastigste maar als je al wat meer conditie hebt opgebouwd gaat het automatisch makkelijker.

 • Antwoorden ElmoCall911 3 maart 2014 om 10:19

  Yes, vooral lekker bezig zijn en luisteren naar je lichaam.

  Je gaat je veel fitter voelen erna en dat werkt op een positieve manier door in je leven. Runner’s High komt nog wel. Pas op voor blessures, leer je gevoelige plekken kennen van je lichaam. Let op de verschillende ondergrond waar je op hardloopt en de belasting op je lichaam ervan ivm met het voorkomen van blessures.
  In de natuur krijg je veel frisse lucht. Een inspirerende route werkt ook stimulerend.

 • Antwoorden Dirkje 30 januari 2014 om 18:11

  Haha ik heb die schoenen ook, voor €25 in de Hofer (Aldi) in Oostenrijk gekocht.. Ik had gymschoenen nodig. Voor hardlopen gebruik ik een paar Asics, maar toch blijven het prima schoenen.

  Veel succes met het hardlopen!

 • Antwoorden Kim 29 januari 2014 om 22:42

  Hahaha, die app lijkt me echt tof!

 • Antwoorden Hester 29 januari 2014 om 21:51

  Zeker een goede motivatie dit lijkt me, er zien er goed uit! En als je deze aan hebt zie je er ook gelijk sportief uit waardoor je je ook sportief voélt :) Veel succes en plezier met hardlopen!

 • Antwoorden Marleen 29 januari 2014 om 20:11

  In het begin even doorbijten, want later wordt het leuker! Een goede playlist die je regelmatig vernieuwd werkt ook heel motiverend.

  En, als je het niet leuk vind, stop dan gewoon. Het is zo moeilijk volhouden als je er geen plezier aan beleeft!

  -xxx-

 • Antwoorden Veronica 29 januari 2014 om 20:06

  Het is echt een kwestie van doorzetten op het begin. Ik had dat ook dat het moest maar nu ik het al eff doe kan ik er echt van genieten, als ik dan een dag niet ga denk ik steeds: he ik wil hardlopen!

 • Antwoorden ELise 29 januari 2014 om 16:14

  Je ademhalingstechniek is heel belangrijk. Je moet diep inademen en in 2 pufjes uitblazen. Zo hou je het langer vol en blijft je hart rustiger kloppen !

  • Antwoorden marleen 30 januari 2014 om 17:04

   maar nog belangrijker is niet te veel focussen op ademhaling! het gaat vanzelf, als je teveel erover moet nadenken ga je misschien te langzaam ademen en je moet juist op het tempo van je voeten (dus redelijk vlot) ademhalen.

   inademen via je buik (laag en diep) en uitademen wat langzamer en rustiger dan inademen

 • Antwoorden Marieke 29 januari 2014 om 14:43

  Ik heb een keer “hard” gelopen met die zombie app. En elke keer als er in die app een zombie om de hoek staat ging ik rondkijken waar hij dan was. Dat was echt hilarisch haha!

 • Antwoorden Simonida 29 januari 2014 om 14:06

  Hee :) ik loop elke dag hard, omdat het mijn hoofd leeg maakt (en eigenlijk een soort verslaving is geworden) Je zult ook merken als je regelmatig hardloopt dat je het ook leuk vindt om te doen ;)
  Een tip is om elke keer dat je weer hardloopt een nieuwe doelstelling inzet: Meer kilo meters, sneller, enz. Zo daag je jezelf uit voor bepaalde dingen zodat het niet saai of telkens hetzelfde is. Nog een leuke app is de Nike+ running. Hier kun je je hele profiel invullen met je lichamelijke gewicht, leeftijd, geslacht. Deze app houd met navigatie: niet maps maar gewoon gps(dus gratis :P) bij waar je en hoe ver je loopt en laat op de kaart zien met een lijn waar je bent gelopen. Hij houd de tijd en aantal km/per uur bij.
  Ik vind het zo’n handige app, ik gebruik hem altijd als ik ga hardlopen. En ik kan ook nog eens mijn favoriete afspeellijst toevoegen om naar te luisteren tijdens het hardlopen :)

  Groetjes Simonida

  • Antwoorden Sylvia2001 29 januari 2014 om 14:40

   goeie tip

 • Antwoorden Rosalie 29 januari 2014 om 11:12

  Leuk dat je ook aan het hardlopen bent begonnen! Ik loop ook hard. En je vooral goed luisteren naar je eigen lichaam maar af en toe een beetje extra doorzetten is ook niet meteen heel erg.

 • Antwoorden Tirza 29 januari 2014 om 07:42

  hee , mijn ideale tip wat werkt bij mij is GEEN water drinken VOOR of TIJDENS dat je rent , want dan gaat het water klotsen in je buik en krijg je sneller een steek

  • Antwoorden marleen 30 januari 2014 om 17:06

   slechte tip! misschien moet je een wat grotere hoeveelheid water drinken voordat je gaat rennen. minimaal 250 ml drinken en dan is het binnen 10 minuten je maag verlaten, zo kan er niks klotsen. :)

   het is juist belangrijk om gehydrateerd te zijn met het hardlopen omdat je prestatie enorm achteruit gaat wanneer je dorst hebt.

 • Antwoorden Debbie 28 januari 2014 om 22:15

  Ik heb zo’n Start to Run cursus gedaan, maar heb het niet volgehouden om te blijven hardlopen. Die Zombie app lijkt me wel superieur!

 • Antwoorden Karin 28 januari 2014 om 21:13

  Je hebt me gemotiveerd om ook te beginnen met hardlopen! Ik geef het altijd na twee keer op omdat ik echt slechte hardloopschoenen heb + geen conditie. Morgen maar even kijken om betere :)
  Die app lijkt me trouwens heel leuk!

 • Antwoorden Lisanne 28 januari 2014 om 20:53

  Leuk om te lezen! Die hardloopschoenen klinken erg fijn en de zombie app klinkt echt geniaal, hahaha!

 • Antwoorden Denies 28 januari 2014 om 20:00

  Ik vind het wel apart dat je vaak klaagt over je voeten en dan zomaar ren schoenen koopt. Ik zou echt langs gaan bij een winkel die daar verstand van heeft. Ik zou het naar voor je vinden als je meer last krijgt met je voeten. Ik hoop echt dat je iets met de tips doet en goed aan je eigen lichaam denkt.

  • Antwoorden Renske 28 januari 2014 om 20:58

   Ja maar omdat ze niet zeker wist of ze het vol zou houden wouw ze niet te dure schoenen en als je hele goede schoenen koopt zijn ze meestal best duur, tenminste dit is wat ik had begrepen? xx

  • Antwoorden Kim 29 januari 2014 om 16:18

   Goede hardloopschoenen zijn een must! Ik loop zelf al jaren en heb heel veel rugklachten gekregen door hardloopschoenen die niet afgemeten waren op mijn eigen voeten en manier van hardlopen. Ik raad je zeker aan om naar een gespecialeerde hardloopwinkel te gaan en je voeten op te meten.

 • Antwoorden marleen 28 januari 2014 om 19:55

  super goed van je ! vorige zomer heb ik het ook ‘geprobeerd’. maar ons winterse weer is voor mij niet erg motiverend. ik denk dat ik in de zomer wel weer ga beginnen want het is echt heerlijk ontspannend. keep going ! je bent super TOF, zoals jij altijd zegt ;P

 • Antwoorden Kelly 28 januari 2014 om 18:03

  Wat goed dat je iets wilt gaan doen aan je conditie. Ik ben echt benieuwd hoe het je vergaat.

  Ik hoor alleen regelmatig klagen over je moeilijke voeten en pijnlijke rug enz en ik wil je adviseren om met enige spoed toch een sportwinkel te zoeken waar men voetmetingen en video controles op een baanloop uitvoeren. Ik ben namelijk bang dat je met deze schoenen meer kapot gaat maken dan je lief is. Hiermee wil ik niet zeggen dat je onmiddellijk nieuwe schoenen moet kopen maar neem deze schoenen mee en laat het controleren. Ik heb ook moeilijke voeten en gewone hardloopschoenen waar wel met een zooltje dat net iets meer stabiliteit biedt. Ik draag net als jij zooltjes in mijn normale schoenen. Speciale schoenen zijn niet altijd nodig, maar laat het controleren, hardloopblessures zijn vaak hardnekkiger dan gewone blessures.

 • Antwoorden Rianne 28 januari 2014 om 17:43

  Heey!

  Ik loop nu al een tijdje hard, nu ongeveer 5 maanden en loop nu al 15 km. Ik heb wel een paar tips die mij veel hebben geholpen:
  – Doe, zoals je al zegt, echt een warming up en cooling down. :) Anders: dag er na = spierpijn!
  – Houd je hoofd omhoog, dus ga niet als je moe bent met je hoofd naar beneden hangen. Zo krijg je nekpijn/rugpijn en dat is niet erg bevorderend ;)
  – Drink en eet in ieder geval 3 kwartier à een uur (ligt aan de persoon) voordat je gaat hardlopen niet. Anders: steek! Ik ontbijt altijd een uur van tevoren ;)
  – Wat bij mij helpt, maar zeker niet bij iedereen, is om met m’n handen een vuist te vormen. Ik weet niet, maar dan gaat het bij mij veel beter :p
  – Ga niet te hard van stapel, maar bouw rustig op. Ik deed dat niet, niet erg goed ;p

  Ik ben ook geen prof maar dit is wel wat ik je wil mee geven :)
  Liefs!

 • Antwoorden Duygu 28 januari 2014 om 17:16

  Ik doe ook work outs van Bloglitates.

 • Antwoorden Eline 28 januari 2014 om 16:56

  Mijn tip is goeie muziek op zetten en gewoon ontspannen. Proberen nergens aan te denken alleen aan de muziek. Dat is heel motiverend en als je terug komt is de stress die je had helemaal weg

 • Antwoorden Amy 28 januari 2014 om 16:53

  Ohhh ze zijn zeker leuk! Ik wil ook hardlopen maar in dit weer kan ik me er niet toe zetten! Gelukkig kan ik binnen sporten en houd ik me daar wel aan!

 • Antwoorden Tedje 28 januari 2014 om 16:51

  Ik ben super benieuwd naar hoe het hardlopen je gaat bevallen! Keep us posted!

 • Antwoorden iris 28 januari 2014 om 16:41

  Succes met hardlopen, ik wil ook weer beginnen met hardlopen.
  :)

 • Antwoorden Mayla's 28 januari 2014 om 16:27

  Wij zijn begonnen met hardlopen door te trainen met ‘Rennen met Evy’. Dit zijn superleuke lessen in de vorm van mp3’s die je op je telefoon kunt zetten! Je hebt verschillende programma’s van 0-5 km , 5-10 km en de 10 km behouden! Wij begonnen echt bij 0 en trainden daarmee 2 tot 3 keer in de week. De lessen zijn voorzien van muziek en Evy vertelt wanneer je mag wandelen, hardlopen en geeft ondertussen hardlooptips. Daarnaast zetten wij ook Runkeeper aan om te checken hoe ‘goed’ we het deden ;) ! De lessen van Evy kun je hier gratis krijgen: http://rennenmetevy.nl/

  • Antwoorden roos 28 januari 2014 om 22:34

   Jaaa dit heb ik ook gedaan werkt zo fijn je krijgt echt het gevoel dat je voor haar rent en het helpt echt voor je conditie

 • Antwoorden Luuke 28 januari 2014 om 16:21

  Leuke schoenen! Succes met het hardlopen! Als je dat blogilates al volhoudt dan kan je dit ook vast en zeker!
  Hahaha die app lijkt me best grappig!

 • Antwoorden Ems 28 januari 2014 om 16:08

  Hoi Teske,
  Leuk dat je hier aan begint!
  Zelf loop ik elke ochtend om half 6 10 km hard, om zo de dag goed te beginnen.

  Ik wens je heel veel succes en ik ben benieuwd!

 • Antwoorden lotte 28 januari 2014 om 16:04

  De app meteen gedownload, echt geweldig!!
  Goede tip Teske :)

 • Antwoorden Kelly 28 januari 2014 om 15:41

  Ik ben sinds kort ook aan het hardlopen geslagen. Ik ga 23 mei meedoen met de Glow Run (rennen in het donker gekleed in glow-in-the-dark stuff), dat is 5K over het strand. Ik heb echt totaal geen conditie dus nu ben ik met behulp van intervaltraining dat een beetje aan het opbouwen. Normaal haat ik hardlopen, maar ik heb gemerkt dat het echt gaat om de goede muziek. Een tip is het album van Ke$ha, want haar nummers bouwen heel lekker op en hebben dan zo’n beat drop waardoor je niet anders kan dan keihard gaan rennen, zo fijn!

 • Antwoorden Ilse 28 januari 2014 om 15:26

  Heey Teske,
  Super goed dat je gaat hardlopen.
  Ik heb een tip voor je volgende paar schoenen, omdat je vaak aangeeft dat je last hebt van je rug enzo. Het is dan erg belangrijk dat je op goede schoenen loopt. In de sportzaak kunnen ze je daar vaak niet goed genoeg mee helpen dus ga eens langs bij een zaak als runnersworld. je krijgt er goed advies en de schoenen zijn niet veel duurder dan de schoenen die ze verkopen bij bijvoorbeeld perry of actiesport. Het is zeker de moeite waard maar je moet er wel rekening mee houden dat ze echt kijken naar wat goed voor je is en niet wat je mooi vind. Ik doe dit echt al jaren en het werkt goed met mijn blessure. Ik hoop dat je er wat aan heb xxx Ilse

 • Antwoorden amber 28 januari 2014 om 15:16

  die schoenen heb ik ook!!

 • Antwoorden Suzanne 28 januari 2014 om 14:53

  Ik doe al zo’n 5 jaar aan atletiek, en train 2x per week op de baan en 1x per week in het bos waar ik ongeveer 10 km loop. Dit kan ik nu makkelijk achter elkaar lopen maar dat kost wel wat oefening. Op atletiek (ook op andere clubs) word er over het algemeen gelopen op asics. Misschien niet zo mooi, maar na meerdere schoenen te hebben geprobeerd kom ik steeds weer uit op asics.
  Ik loop altijd met een groep met ongeveer het zelfde tempo en dat is erg fijn omdat het dan ook gezelliger is, en je houd het beter vol omdat je niet denkt aan hoelang of hoever je gaat. Verder is het fijn om eerst een stukje in te lopen (zo’n 800 m), en dan even te rekken en strekken en daarna loopscholing te doen. Dit ziet er misschien een beetje stom uit maar het helpt met opwarmen en tegen blessures. http://www.runinfo.nl/loopscholing.htm
  Op deze site vind je wat info over loopscholing.
  Als je intervallen doet, en je wilt na het trainen stoppen kan je het best ook weer zo’n 800 m uitlopen en dan weer even rekken en dan stoppen.

  Als je tijdens de intervallen gaat lopen moet je zorgen dat je het niet koud krijgt, dit verhoogt kans op blessures. Je zou ook een hele langzame dribbel kunnen doen, dit is beter voor je conditie en je krijgt het ook niet koud.

  Wat altijd goed helpt met je conditie is lantaarnpaal rennen. Je loopt 2 lantaarnpalen lang heel langzaam en je versnelt de volgende 2 lantaarnpalen dan. Hiervan krijg ik altijd een goede conditie!

  Veel succes met lopen
  xxx

 • Antwoorden Eline 28 januari 2014 om 14:49

  Leuke schoenen hoor! Ook echt goed van je dat je bezig bent met hardlopen! Die app lijkt me dan weer helemaal niks :p

 • Antwoorden Evelien 28 januari 2014 om 14:35

  Ben helemaal akkoord met wat sommigen hierboven zeiden: voor je hardloopschoenen aankoopt, kan je best even een testloop doen bij een gespecialiseerde zaak. Als je geen schoenen hebt die aangepast zijn aan jouw voeten en manier van lopen, ga je binnen de kortste keren last hebben van allerlei kwaaltjes die je voor de rest van je leven hebt..
  Maar natuurlijk wel echt leuk dat je volop aan het sporten bent geslagen! You go girl!

 • Antwoorden Puck 28 januari 2014 om 14:33

  Hee Teske! Ik heb dezelfde schoenen en vind ze ook super fijn! Ik wil wel als tip geven dat je, als je je niet aan een schema houd, zeker niet gelijk tot het uiterste moet gaan rennen. Je zal eerst gewoon moet rennen wat je al kunt en dan steeds een stapje verder. Succes!!

 • Antwoorden Bodil Loïs 28 januari 2014 om 14:25

  Veel succes, ik ben zelf ook weer net begonnen :)

 • Antwoorden Isabella 28 januari 2014 om 14:16

  Ik heb een super handige app op mijn IPhone voor hardlopen, waarmee je hardlopen heel goed kunt opbouwen. Toevallig staat er vandaag een ‘What’s on my Iphone’ artikel op mijn blog, je kan even kijken als je wilt?
  X

 • Antwoorden Demi 28 januari 2014 om 14:08

  Wauw! Ik vind ze echt heel mooi, meestal vind ik hardloopschoenen nogal lelijk. Ik ben sinds kort ook bezig met hardlopen en gebruik m’n roze new balance hardloop schoenen.
  Tegenwoordig begint iedereen met hardlopen. Gezond,gratis & wanneer je maar wil.

 • Antwoorden Kayleigh 28 januari 2014 om 14:08

  Heel veel succes Teske! And nice shoes ;-)

 • Antwoorden Lieke 28 januari 2014 om 13:54

  Leuke schoenen! Ik heb nog een tip voor je: de Nike-app vind ik erg fijn met hardlopen. Dan doe je oortjes in en vertelt een vrouw je om de zoveel tijd hoe ver je bent en in welk tempo je loopt. En na afloop kan je precies je route zien, het aantal kilometers en de snelheid.

 • Antwoorden xAmber 28 januari 2014 om 13:50

  Schoeisel is echt het ALLER belangrijkste bij hardlopen! als je twee tot drie keer in de week gaat hardlopen, mag je na een jaar weer nieuwe schoenen aanschaffen omdat de demping er dan uit is! Ik heb geleerd dat hardlopen schoenen niet mooi hoeven te zijn, maar de juiste demping hebben voor je gehele lichaam.

  Iets wat je ook kan motiveren is kleurrijke hardloop kleding en bijvoorbeeld een doel te stellen! Mijn doen was dat ik eind 2013 40 minuten kon hardlopen en dat is nog is gelukt ook. Oja en als het koud is en regent moet je eigenlijk juist gaan hardlopen, er is niks lekkerders om daarna onder een warme douche te stappen. Succes Teske!

 • Antwoorden Annebelle 28 januari 2014 om 13:44

  Zo grappig is dat zombieverhaal, dat werkt volgens mij echt motiverend!

 • Antwoorden Marloes 28 januari 2014 om 13:17

  Welcome to the club! Mijn tip zou zijn om een doel te stellen en je dus in te schrijven voor een run. Ik vind niets leuker dan dat! Wat een toffe app! Ga ik zeker proberen!

 • Antwoorden Mandy 28 januari 2014 om 13:09

  Haha die app, leuk bedacht! Ik loop met Renate Wennemars, ik vind haar begeleiding fijner dan Evi ( een Belg).

 • Antwoorden Frances 28 januari 2014 om 13:03

  Succes!!

 • Antwoorden Lotte 28 januari 2014 om 12:33

  super goed! je hebt leuke schoenen!

 • Antwoorden Ashleey 28 januari 2014 om 12:30

  Wat super goed van je!:D

 • Antwoorden Manon 28 januari 2014 om 12:23

  super dat je begonnen bent!! Leuke schoenen ook

 • Antwoorden Hanne 28 januari 2014 om 12:16

  Ik vind het altijd fijn om naar luisterboeken te luisteren terwijl ik loop, in plaats van muziek, omdat dat mij veel beter afleidt van het lopen :)

 • Antwoorden Fleur 28 januari 2014 om 12:06

  Super goed dat je nu bent begonnen met hardlopen! En je schoenen vind ik juist heel leuk! Ik zag al op Instagram dat het je was gelukt om de zonsopgang te zien tijdens je hardloop sessie ;-)!

 • Antwoorden beautybysandra 28 januari 2014 om 11:57

  Wat leuk, zelf wil ik ook weer meer gaan sporten :)

 • Antwoorden Daphne 28 januari 2014 om 11:25

  Een goede (maar vooral logische tip) is langzaam opbouwen! Ik trainde ooit voor de 10 kilometer marathon in mijn woonplaats, en wilde al veel te snel veel te lang lopen, maar ik had niet door dat mijn lichaam dit niet aankon. Vandaar dat ik steeds een schema maakte met 5 x 4 minuten hardlopen, dan 4 x 5, dan 2 x 6 etc. Liefs en veel succes!

  • Antwoorden Love teskuhh 28 januari 2014 om 13:20

   Dat is best een cool idee!:-)

 • Antwoorden Tamarah 28 januari 2014 om 11:21

  Wat goed dat je bent begonnen met hardlopen! Ik heb zelf eerst een hardloopcursus gevolgd via Start2Run om zo langzaam aan mijn conditie te werken en advies en tips van een trainer te krijgen. Dit deed ik met een groepje mensen die ook allemaal beginners waren. Ik heb voordat ik aan die cursus begon bij Run2Day een video-analyse gehad om te zien welke loopstijl ik heb en heb op basis daarvan hardloopschoenen gekocht die mij de juiste ondersteuning bieden. Nu loop ik hard met de mp3 bestanden van Evy, lekker langzaam opbouwen om blessures te voorkomen.
  http://rennenmetevy.nl/EvyFile.aspx?files=2011

 • Antwoorden Charlotte 28 januari 2014 om 11:14

  Superleuk en goed van je! Mooie hardloop schoenen, succes! Die zombie app klinkt grappig!

 • Antwoorden Melisa 28 januari 2014 om 11:14

  Goed van je dat je dit doet! Ik wil zelf ook meer gaan sporten, en hardlopen is gewoon gratis dus lijkt mij dat het beste! Maar ook ik moet hiervoor goede schoenen gaan aanschaffen, want hardlopen op mijn vans of allstars gaat ‘m niet worden!

 • Antwoorden Tess Evea 28 januari 2014 om 11:02

  Lijken me best prettige schoenen om te gebruiken!

 • Antwoorden Kelly 28 januari 2014 om 10:58

  Heel veel succes! De schoenen zijn in ieder geval prachtig.

 • Antwoorden Wendy 28 januari 2014 om 10:58

  Tips? Ik kan je in ieder geval vertellen dat wat je nu doet, niet verstandig is. Je hebt hardloopschoenen gekocht zonder je loop te laten controleren, en daardoor kan het best zijn dat de schoenen die je nu hebt, helemaal niet geschikt zijn voor de manier waarop jij loopt. Zeker omdat je met zooltjes loopt en aangeeft best last van je rug etc te hebben, kun je veel beter bij Runnersworld of Run2Day langs gaan om specialisten te laten kijken naar welke schoen bij jou past. Anders krijg je alsnog blessures.

  Verder zou ik ook aanraden om niet zo maar zelf te gaan lopen om te kijken wat je lichaam kan. Je gaat dan al heel snel over je eigen grenzen heen. Download Evy of C25K op je telefoon, en ga daarmee lopen. Je volgt dan een programmatje waarbij heel duidelijk tegen je wordt gezegd wanneer je moet wandelen, wanneer je moet hardlopen en hoe lang. Zo bouw je heel gecontroleerd en langzaam op, en loop je het minste kans op blessures.

  Hardloopkleding is er in alle soorten en maten. H&M heeft heel betaalbare kleding die ook goed en functioneel is. Ik ben zelf fan van Nike, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Laagjes is key – je wilt het niet te warm hebben en ook wat uit kunnen trekken als je het wel te warm krijgt. Verkijk je niet op de temperatuur buiten – tel 10 graden bij de temperatuur op en kleed je daarop. Dus, als het buiten vijf graden is, moet je je eigenlijk kleden op 15 graden omdat je zelf heel veel warmte gaat genereren als je eenmaal gaat lopen.

  Zorg voor een goede warming up en cooling down (vooral stretchen bij die laatste is heel belangrijk, zorgt voor minder spierpijn en blessures). Eet wat voor je gaat lopen, een banaan bijvoorbeeld of een muesli reep en eet ook iets als je terugkomt om je reserves weer aan te vullen. Drinken is ook belangrijk, voor, en achteraf. Als je langere afstanden gaat lopen moet je eigenlijk ook iets te drinken meenemen.

  Succes!

  • Antwoorden D 28 januari 2014 om 11:25

   Dit was ook het eerste waar ik aan dacht! Ik heb mijn hardloopschoenen bij runner’s world gekocht, en hier gingen ze eerst kijken naar de stand van je voeten, dan moet je stukje rennen, kijken ze hoe je dit doet etc etc. Ook zijn er inderdaad schoenen speciaal voor gras of asfalt.
   Juist om klachten te voorkomen is dit beter.

  • Antwoorden Marie 28 januari 2014 om 11:36

   Ik ga helemaal akkoord met wat hierboven staat! Zomaar wat rennen en dan wat wandelen is helemaal niet goed en heeft geen zin!

  • Antwoorden lousaa 28 januari 2014 om 13:30

   Ik ben het niet zo erg eens met de tip dat je maar schemaatjes moet volgen. Voor mij met mijn slechte knie ging dat echt veel te hard. Had ik naar mijzelf gelyisterd dan was ik niet in die valkuil gestapt. Ook wat de videoanalyse betreft ben ik sceptisch: buiten loop ik anders dan op eem band. En als mensen me in de gaten houden loop ik anders dan wanneer ik rustig in het park van start ga. Het biedt je dus vooral schijnzekerheid.

   Nu ben ik meer voorstander van neutrale schoenen met zero drop en geen overdreven demping. En veeeeeeel tijd om beter te worden. Begin bij nul en blijf rustig opbouwen. Dat duurt jaren. En mik niet op lange afstanden. Die zijn te zwaar, zelfs als je traint.

   • Antwoorden lousaa 28 januari 2014 om 13:37

    Ohja. En geen haklanding maken omdat je toch lekker zachte schoenen hebt, maar proberen echt je voet te gebruiken. Essentieel!

   • Antwoorden Femke 28 januari 2014 om 20:44

    Helemaal gelijk! Al die speciale schoenen, looptechniek. Echt allemaal een beetje overdreven denk ik. Uiteindelijk doen ze het om meer te verkopen. Ik denk persoonlijk dat jij de gene bent die je lichaam het allerbeste kent. Je kan heus zelf wel bepalen wat goed voor je is. Natuurlijk is het waar dat het goed is om om advies te vragen, maar je moet het niet gaan overdrijven.

  • Antwoorden xAmber 28 januari 2014 om 13:55

   Over de schoenen heb je zeker gelijk! ik haal mijn schoenen altijd bij de spikeshop. Ze meten hier de drukpunten van je voet door middel van carbon papier enzo. En als ik nieuwe schoenen kom halen, kijken ze naar je oude schoenen om te kijken waar extra demping zit. Ik heb een stuk minder last van mijn knieën door de goede schoenen. En goede sportschoenen kost een lieve duit, maar liever dat dan klachten aan mijn lichaam.

  • Antwoorden Ilona 28 januari 2014 om 15:22

   Helemaal eens wat betreft de schoenen: hardlopen is toch een sport waarbij je snel wat kunt overbelasten. Zomaar schoenen kopen zonder te kijken hoe je loopt is niet verstandig… Hoe leuk ze ook zijn!

   • Antwoorden Ilse 28 januari 2014 om 15:30

    jullie hebben allemaal helemaal gelijk het is zo onverstandig om op verkeerde schoenen te lopen en ook zonde van je geld als je ze na een paar maanden kan weggooien omdat je allemaal blessures rijgt.

 • Antwoorden Hester 28 januari 2014 om 10:49

  Leuk dat je bent begonnen en ik hoop dat je het ook echt leuk vind want alleen dan hou je het natuurlijk goed vol! Leuke hulpmiddeltjes als goede schoenen (en kleding) is natuurlijk een hele goede motivatie. Die app klinkt trouwens wel echt geweldig!

 • Antwoorden Marissa 28 januari 2014 om 10:46

  Ik wil ook gaan hardlopen, maar ik moet eerst goede schoenen hebben. Heb er totaal geen verstand van, maar misschien ook maar eens bij actiesport kijken.

 • Antwoorden Judith 28 januari 2014 om 10:41

  Wat goed dat je bent begonnen met hardlopen! Erg leuke schoenen & wat klinkt de app gaaf: ik zou spontaan beginnen met hardlopen haha. :D Succes!

 • Antwoorden femketje 28 januari 2014 om 10:38

  ik moet ook echt weer eens beginnen met hardlopen XD

 • Antwoorden Hanna 28 januari 2014 om 10:28

  Heel goed dat je bent begonnen! Ik moet mijzelf er ook eens toe gaan zetten!

 • Antwoorden Mariette 28 januari 2014 om 10:27

  Goed dat je bent begonnen met hardlopen! Ik zou zo vaak mogelijk afwisselen met rondjes voor die variatie.

  Liefs, Mariette

  • Antwoorden Teske 28 januari 2014 om 10:39

   Helaas is dat niet zo makkelijk, omdat ik in een dorp woon en eigenlijk maar een grote weg heb haha! Maar als ik langere afstanden kan lopen kan ik wel wat andere kanten op gaan.

 • Antwoorden Lotte 28 januari 2014 om 10:26

  Goed van je joh! Die app klinkt niet dom, superleuk juist haha. Zo hou je het denk ik juist makkelijker vol doordat er een verhaal omheen zit. Hardlopen is niks voor mij, maar toch krijg ik zin om naar buiten te gaan door dit soort stukjes.

 • Antwoorden Julia 28 januari 2014 om 10:24

  Goed dat je begonnen bent! En die app lijkt me echt super leuk!

 • Antwoorden Laura 28 januari 2014 om 10:17

  Hele mooie schoenen!

 • Antwoorden Laura Louise - Fablouise 28 januari 2014 om 10:03

  Ik heb geen tips voor je want ik ga zelf ook beginnen met hardlopen volgende week en ik ben benieuwd hoe dit gaat bevallen. Je hebt ieder geval wel hele toffe schoenen!

 • Antwoorden Anne Solveig 28 januari 2014 om 10:02

  Wat grappig die app! En je schoenen zijn mooi!

 • Antwoorden Manon 28 januari 2014 om 09:56

  Wat grappig, die app! Leuk dat je aan het lopen geslagen bent!

 • Antwoorden jasmijn 28 januari 2014 om 09:51

  leuke schoenen! Maar ik heb dus een vraagje, jij draagt toch ook van die extra zooltjes in je schoenen? gebruik je die dan ook bij het hardlopen want altijd als ik ze in mijn hardloopschoenen doe schuift mijn hak tijdens het lopen uit de schoen.

 • Antwoorden Diede 28 januari 2014 om 09:50

  Hoi teske!
  Ik loop regelmatig hard en als je een steek in je zij (schrijf je het nou met een korte of lange ijei?) krijgt dan moet je heel erg diep gaan ademhalen en je armen tegen je hoofd doen. Alsof je sit ups moet gaan maken dus. Hoop dat het helpt!

 • Antwoorden Dionne 28 januari 2014 om 09:49

  Goed bezig, mooie schoenen!

 • Antwoorden Kim 28 januari 2014 om 09:42

  Leuke schoenen en geinige app!

 • Antwoorden Anouk 28 januari 2014 om 09:39

  Je moet hardlopen met Evy eens proberen, is echt iets voor jou. Je begint namelijk heel rustig maar bouwt hiermee een goede conditie op. Lijkt erop dat je zoiets al doet, dit is namelijk ook interval training. Succes ermee!

 • Antwoorden Claudia 28 januari 2014 om 09:28

  Ik ren altijd met “rennen met evy”, echt een aanrader!
  Het is ook interval training, en ze geeft aan wanneer je moet wandelen of hardlopen. Ondertussen speelt ze muziek af die bij het ritme van het lopen past, echt heel fijn!
  Binnen 20 lessen zou je aan een stuk 5 km kunnen lopen als je het schema volgt :)

  • Antwoorden lousaa 28 januari 2014 om 13:32

   Dat is in veel gevallen te snel. Conditioneel kan het maar niet alle gewrichten en pezen reageren er lekker op.

 • Antwoorden Louise 28 januari 2014 om 09:24

  Ik heb twee weken geleden ook een goed paar nikes (free 5.0) aangeschaft, met dezelfde reden als jij. Als je al niet het goede materiaal hebt, hou je het nooit vol :) Bij mij gaat het nu verrassend vlot, en om te zien dat jij nu ook net begint is een extra motivatie!

 • Antwoorden Martina 28 januari 2014 om 09:16

  Goede schoenen maken zoveel verschil!

 • Antwoorden vera 28 januari 2014 om 09:10

  Haha die app ziet er grappig uit!!

 • Antwoorden MySimplySpecial 28 januari 2014 om 09:08

  Wat een originele app!

 • Antwoorden Susanne 28 januari 2014 om 09:06

  Hahaha gave app! Wel echt goed van je dat je ben gaan hardlopen terwijl je je elke meer toch moet pushen. Ik wil eigenlijk ook weer hardlopen maar mijn onzekerheid laat het afweten…Ik hoop dat ik snel ook weer écht de stap kan zetten!
  Tips heb ik verder niet, je doet volgens mij alles al wat nodig is!

 • Antwoorden Anouk 28 januari 2014 om 09:05

  Knap van je dat je bent begonnen met hardlopen, hopelijk hou je het vol!

 • Antwoorden Quinta 28 januari 2014 om 09:05

  Ik loop ook regelmatig hard in het park bij ons, maar ik wordt de laatste tijd vaak ziek en dan is het niet handig.
  Zo’n app is erg grappig! Ik heb er een die je precies vertelt waar je bent, wanneer ect.

  Leuk hoor dat je gaat beginnen! :)
  Ik hoop wel dat je het voor je conditie doet en niet omdat je jezelf te dik vind, want dat is niet waar! :D

  Groetjes!

  • Antwoorden Teske 28 januari 2014 om 09:09

   Ik doe het omdat ik fitter wil zijn en mijn conditie wil verbeteren :) Niet om af te vallen!

 • Antwoorden Olga (teamconfetti) 28 januari 2014 om 09:00

  Ik ben een paar maanden geleden begonnen met rennen en heb het ultieme schema voor watjes aangehouden. Zo wist ik dat ik lekker rustig zou beginnen en niet snel zou afhaken. Ik heb nog niks gemerkt van de ‘runners high’ maar dat schijnt pas te komen als je aardig wat kilometers achter elkaar kunt rennen. Ik hoop dat ik dat haal, haha. Succes met lopen!

 • Antwoorden Lily 28 januari 2014 om 08:51

  Zo een app wil ik ook! Alleen dan met dat er verteld word dat je achter one direction aan moet rennen hahahahaha

 • Antwoorden Mollie 28 januari 2014 om 08:47

  Hoi Teske,

  Wat goed dat je bent begonnen, dat is het halve werk!
  Ik loop inmiddels 2,5 jaar hard en heb aan veel lopen mee gedaan, oa de dam tot dam loop (16km) en ik vind het lopen heerlijk! Ik zal er niet meer mee willen stoppen.

  Mijn tips: hardloopschoenen laten aanmeten! Bv bij runnersworld of run to day. Afhankelijk van je manier van lopen wordt er dan een schoen geselecteerd voor je. Het lopen op ‘verkeerde’ schoenen, schoenen die jou dus ondersteunen waar dat nodig is, kunnen echt blessures veroorzaken. Dat zou je misschien nu niet voelen maar pas in een verder stadium. Goede schoenen zijn heel veel belangrijker dan mooie schoenen!

  De H&M heeft leuke en betaalbare hardlopkleding. Zorg ervoor dat je ademende stoffen draagt, niet bv katoen, dan wordt je zweet niet afgevoerd.

  Verder heeft het bij mij heel goed gewerkt om doelen te stellen, mezelf voor een loop in te schrijven zodat ik op een bepaald moment wel een bepaalde afstand aan moest kunnen. Opbouwen vond ik in het begin het prettigst in tijd, dus steeds een paar minuten langer rennen. Vooral belangrijk het goed op te bouwen en niet meteen lang en hard te gaan rennen.

  Succes met lopen en geniet er vooral van!

 • Antwoorden Lieke 28 januari 2014 om 08:46

  Die zombie app lijkt me echt geweldig, haha!
  Heel veel succes met hardlopen :D

 • Antwoorden Tiff - The CineFiles 28 januari 2014 om 08:37

  Langzaam beginnen! Dat doe je al heel goed met je intervaltraining, zo ben ik ook begonnen. Ik weet nog wel dat ik de eerste keer nog niet eens het einde van mijn straat haalde haha. Maar je zult zien, dat hoe vaker je hardloopt, hoe langer je het volhoudt en dan wordt het pas echt leuk :) Oh en niet opgeven!

 • Antwoorden Lisanne 28 januari 2014 om 08:16

  Leuk om te lezen, zulke updates! Ik loop ook regelmatig en ben nu zelfs zo ver dat ik baal dat het de afgelopen dagen niet gelukt is door het weer en m’n vreselijke snotneus. En dat zegt wat, want ik vond het eerst vreselijk. Nu ben ik stiekem gewoon een beetje verslaafd.
  Goed dat je zo naar je eigen lichaam luisteren kan, knap hoor! Die app klinkt trouwens erg grappig… Ik ren – zoals zovelen – met het programma van Evy en gebruik daarnaast de Nike + app om m’n lopen bij te houden.
  Tips? Goede schoenen, op den duur goede kleding (het vergemakkelijkt het lopen écht) en een goede houden + ademhaling. Lekker standaard dus. ;) Vooral plezier hebben!

 • Antwoorden Jana 28 januari 2014 om 07:47

  Wat een goede schoenen , veel succes :D x

 • Antwoorden Budgetproof.nl 28 januari 2014 om 07:43

  Heel veel succes :). Ik heb hele dure niet mooie schoenen :( kon alleen met mijn voeten. Ben het hardlopen nooit leuk gaan vinden helaas ;).

 • Antwoorden Rosebird 28 januari 2014 om 07:40

  Goed bezig, meid! Hardloopschoenen zijn inderdaad het belangrijkst, fijn dat je nu goede gevonden hebt!

 • Antwoorden Nicky 28 januari 2014 om 07:37

  Hoi Teske! Ik loop zelf sinds een dik jaar hard. Wist je dat niet alleen slechte schoenen maar ook foute schoenen een grote oorzaak zijn van problemen met enkels, knieën en heupen? Weet jij of je voet proneert of supineert? Dat is namelijl het belangrijkste, aan de hand daarvan moet je je schoen kiezen. Je kan dat best even googlen, heeft te maken met hoe je enkel tov je voetzool beweegt. Als je pronatie schoenen hebt en supineert bv is dat heel slecht! Zelf loop ik met Nike Vomero 7+ schoenen en die zitten mij heerlijk. Een goede sportbh vind ik naast mn loopschoenen trouwens essentieel. Zelf ben ik dol op Shock Absorber. Die zijn niet extreem duur maar wel fantastisch en geloof me – ik heb er heel erg veel uitgetest, van superduur tot supergoedkoop. En verder loop ik zelf in een fijne loopbroek en een loopt-shirt van decathlon, die kosten ong 13euro maar zitten superfijn. En op mn iphone gebruik ik de gratis nike+ running app, dat werkt heerlijk motiverend omdat je nadien je route etc kan bekijken. Veel succes!

 • Antwoorden Aafje 28 januari 2014 om 07:37

  Hee Teske! Ik loop erg graag hard, maa ik moet mezelf natuurlijk ook vaak pushen het te doen. Een goede motivatie voor mij is dit: mijn school doet 4 keer per jaar mee aan een loop, zo heb ik nu de dam tot dam, de olympisch stadion en de vondelparkloop gedaan! Steeds is het een afstand die haalbaar is, maar je wel voor moet blijven lopen! Dus een tip voor jou is dat je aan lopen kan meedoen waardoor je doelen voor jezelf maakt! Lopen zijn ontzettend leuk om aan mee te doen!! xx

 • Antwoorden TheAnoukFactory 28 januari 2014 om 07:36

  Ooowh, ik moetmoetmoet ook echt weer gaan rennen..
  X
  Anouk

 • Antwoorden isabelle 28 januari 2014 om 07:32

  Heee Teske! Ik heb een super goede tip voor je, namelijk: start to run met Evy. Dit zijn lessen om je te helpen naar de 5 km te gaan. Dit kun je op internet gewoon downloaden als mp3tje en dan overplaatsen naar de telefoon. (Even zoeken op google). Ik ben 1 januari begonnen en ren twee keer per week.ik had totaal geen conditie maar ik merk duidelijk verschil, ze bouwt de lessen heel goed op. Echt super motiverend, zonder Evy zou ik het niet kunnen! Ik hoop dat je er wat aan hebt. Liefs Isabelle

  • Antwoorden Nicky 28 januari 2014 om 07:39

   Hiermee heb ik het ook gedaan! Binnenkort begin ik aan de lessenreeks 5-10km :)

 • Antwoorden Anniek 28 januari 2014 om 07:25

  Lijkt me echt een leuke app, die Zombies, run! Zo wordt je hardlooprondje echt een avontuur haha! Ik liep eerst ook wel eens hard, maar ik had geen goede schoenen. Daarom ben ik er al snel weer mee gestopt, omdat het dan niet echt goed is voor je gewrichten enzo. Wel jammer, want op zich vond ik hardlopen best lekker, maar ja, die schoenen zijn ook altijd zo duur!

 • Antwoorden Floortje 28 januari 2014 om 07:25

  Ik heb nog een tip voor je, je moet eerst gewoon gaan lopen een heel eind, want als je gelijk gaat rennen dan bouw je nogsteeds niet echt een goeie conditsie op. Dus eerst gaan lopen een paar dagen en dan pas gaan rennen!

 • Antwoorden Charlotte 28 januari 2014 om 07:25

  Super leuke schoenen!! Ik loop ook hard met 2 vriendinnen alleen dan stoppen we de hele tijd!! Oepsss…

 • Antwoorden Eva 28 januari 2014 om 07:24

  Super goed van je!
  Ik heb als tip om toch een doel voor jezelf te stellen, bijvoorbeeld de 5km van de Marikenloop. Dit is een hardloopwedstrijd in mei in Nijmegen en er doen alleen maar vrouwen mee, heel gezellig :)

 • Antwoorden Deena 28 januari 2014 om 07:20

  Wat een mooie hardloop schoenen. Veel succes met hardlopen !!

 • Antwoorden Isabel 28 januari 2014 om 07:20

  Ik heb niet echt hardlooptips behalve gewoon doen :) Ik heb nu schoenen van Asics die vind ik erg fijn, ik gebruik ze ook voor gym op school.

 • Antwoorden pamela 28 januari 2014 om 07:18

  heel erg veel succes!!!

 • Antwoorden Saskia 28 januari 2014 om 07:18

  Mooie schoenen, succes!

 • Antwoorden Marloes 28 januari 2014 om 07:13

  Mooie shoes! En goed bezig Teskuh!

 • Antwoorden Natasja 28 januari 2014 om 07:13

  Goed bezig Teske!
  Ik heb een paar keer geprobeerd hard te lopen met evy weigaard (of hoe ze dan ook heet) en dat ging heel makkelijk. Maar zodra t buiten grijzig ziet heb ik al geen zin meer om hard te lopen.
  Wel mooie schoenen trouwens!

 • Antwoorden Charile 28 januari 2014 om 07:10

  Wat leuk!

 • Antwoorden Blondie Beauty Fashion 28 januari 2014 om 06:59

  Goed bezig!! Ik ben ook geen hardloop fan maar wilde een keer de 5 kilometer rennen en dus ging ik oefenen(en het is gelukt!). Goede schoenen is idd heel belangrijk. Wat mij ook hielp in de motivatie was leuke kleren. Hoe oppervlakkig ook haha! Bij H&M hebben ze hele leuke hardloopkleding voor weinig.

 • Antwoorden Dita 28 januari 2014 om 06:55

  Mooie schoenen

 • Antwoorden Summer 28 januari 2014 om 06:51

  Mooie sportschoenen! Ik doe ook geregeld Blogilates work outs, I love it!

 • Antwoorden Kim 28 januari 2014 om 06:51

  Die app klinkt erg grappig, haha! Inderdaad misschien een beetje motiverend..

 • Antwoorden Dailynailsart 28 januari 2014 om 06:47

  Zonder goede schoenen kom je niet ver..

 • Antwoorden Laura 28 januari 2014 om 06:43

  Leuke schoenen en die app klinkt echt grappig! Succes met hardlopen! :)

 • Antwoorden Eline 28 januari 2014 om 06:37

  Hele toffe schoenen! Die app ga ik zeker downloaden, die klinkt als een feestje!

 • Antwoorden Maud 28 januari 2014 om 06:34

  Super leuke schoenen. Keep going! Hoeveel kostten ze?

 • Reageer