Another girl crush: Amanda Seyfried

9 december 2013

Hoewel ik nog steeds een klein beetje verliefd ben op Jennifer Lawrence, is er nog iemand in de rij gekomen van vrouwen waar ik naar op kijk. Hoewel ze me eerder nooit enorm opviel zie ik haar schoonheid en leuke persoonlijkheid nu meer dan ooit: Amanda Seyfried.

Natuurlijk kende ik haar al langer, want ze is geen beginnende actrice. Haar grote debuut was natuurlijk Mean Girls, waarin ze de domme Karen speelde. Ik vond haar daar heel grappig, maar heb niet echt meer aan haar gedacht, totdat ik haar in Les Misérables zag. In eerste instantie vond ik haar daar niet zo leuk. Wel heel mooi, maar ik heb vaak iets tegen de ‘prinsessen’ in verhalen, omdat ik de manier van spelen vaak niet kan uitstaan. Na vaker Les Mis te hebben bekeken ging ik haar meer en meer waarderen. Het was pas toen ik laatst Dear John opnieuw keek dat mijn interesse in haar begon te groeien.

In 2003 in Mean Girls

In 2012 in Les Misérables

In 2010 in Dear John

Ik had Dear John al eerder gezien, maar ook toen was mijn aandacht niet zo gevestigd op haar (voordat jullie denken dat die dan wel gevestigd was op Channing Tatum: nee, hij is niet zo mijn type). Eigenlijk vond ik de film in het algemeen niet zo pakkend. Pas toen ik hem een tijdje terug keek zat ik de hele film lang te janken en kon ik opeens de gevoelens van de hoofdrolspelers heel goed begrijpen. Ook toen viel me opeens op hoe leuk en mooi Amanda was! Ze ziet er altijd heel natuurlijk uit en dat sprak me wel aan.

Tijdens het zoeken naar de soundtrack van Dear John kwam ik dit nummer weer tegen, wat ik ook in de film had gehoord. Ze zong het daar wel, maar ik wist niet helemaal zeker of zij het echt was. Dat bleek wel zo te zijn. Dit is nog steeds een van mijn favoriete nummers ooit, omdat haar stem zo heerlijk licht is en je mee laat varen met de tonen van de muziek. Het was iets totaal anders dan de vibrato en hoge tonen die ze laat horen in Les Misérables.

Na dat nummer kwam ik nog een paar liedjes van haar tegen en mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Als iemand me leuk lijkt, ga ik vrijwel direct interviews van diegene opzoeken, om te zien hoe ze zijn als ze praten in een gesprek.

Little Red Riding Hood

Dit is een zelfgeschreven nummer, als ik het goed heb

Ik kwam er al snel achter dat ze ontzettend grappig en spontaan was. Ze komt heel erg leuk over en al kan je natuurlijk nooit iemand écht leren kennen, zie je wel een beetje hoe iemand is in zo’n interview. Vooral de interviews met Ellen vind ik heerlijk. Sowieso ben ik gek op de Ellen DeGeneres show, maar er zijn een paar gasten waarbij het super goed klikt en Amanda is daar eentje van.

Als iemand grappig is, dan doet hij of zij het al snel goed bij mij. Dat was ook een van de redenen waardoor ik zo’n fan werd van Jennifer Lawrence.  Ook Demi Lovato is lekker gevat! Ik hou van lachen en als iemand me kan laten lachen is dat altijd goed. Ook heb ik het gevoel dat Amanda niet zo’n standaard meisje is dat goed op de foto moet staan en altijd maar mooi wil zijn. Zo zet ze makkelijk een kikkerhoofd op, terwijl ze een liedje rapt (zie hieronder).

Een van de leukste interviews met Ellen

Over haar hondenliefde

En tot slot: zij als rappende kikker, waar ik het over had

Aangezien ik hier veel schrijf over beauty moeten we haar looks natuurlijk ook nog even bespreken. Erg veel is er niet te zeggen, want haar make-up is vrij constant en meestal vooral natuurlijk. Hier draagt ze vooral nepwimpers en wat subtiele oogschaduw. Haar kapsel lijkt altijd goed te zitten, maar dat mag natuurlijk ook wel met een (waarschijnlijk) persoonlijke stylist.

Wederom: mooie, natuurlijke krullen en de focus is weer gelegd op de ogen. Eyeliner en mascara dit keer. Soms zie je haar weleens met een kleurtje op haar lippen (zie tweede foto in dit artikel), maar meestal wordt er toch voor deze look gekozen. Eerlijk gezegd vind ik dit haar dan ook het beste staan.

Amanda zonder make-up. Ook prachtig! Ik vind haar hier nog schattiger dan dat ik haar al vond.

Ach, wat moet ik verder nog zeggen? Ik wilde deze talentvolle jongedame gewoon even met jullie delen, voor het geval dat jullie (net als ik eerst) nog nooit echt goed op haar gelet hebben. Film aanraders met haar erin: Mean Girls, Les Misérables, Dear John, Mamma Mia! en In Time.

Wat vinden jullie van Amanda Seyfried?

97 reacties

 • Antwoorden Caroline 2 september 2014 om 15:33

  Je moet zeker ook gone en letters to juliet kijken!

 • Antwoorden marleen 28 maart 2014 om 21:28

  in Mamma Mia ! had ik haar al zien spelen en zingen en vond ik haar super. toen ik “letters to Juliet” (één van mijn favoriete films) voorbij zag komen, met haar in de hoofdrol, werd zij zelf ook één van mijn favoriete actrices. en toen ik laatst ook de film Dear John op netflix zag, MOEST ik die zien (tatummm <3)
  Amanda is een geweldige actrice, zangeres én ook nog eens prachtige meid.
  wauww !

 • Antwoorden Amarens 21 december 2013 om 14:59

  Leuk artikel! Ik werd fan van haar door de film “Letters to juliet”, daar speelt ze ook een superleuke rol in (:

  • Antwoorden nienke 6 januari 2014 om 18:27

   jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 • Antwoorden Annebelle 16 december 2013 om 11:06

  Ik vind haar ook geweldig en echt heeeel erg mooi!

 • Antwoorden Lotte 11 december 2013 om 21:54

  Ze zal ongetwijfeld heel sympathiek zijn en ze kan absoluut acteren, maar persoonlijk vind ik haar veel te zoet.

 • Antwoorden Alicia 11 december 2013 om 00:18

  Ik ben ook echt al een tijdje fan van haar (:
  Maar hoe kan je nou ‘Letters to Juliet’ vergeten?!

 • Antwoorden Sanne 10 december 2013 om 23:13

  Hehe eindelijk iemand die haar ook leuk vindt!
  Ik vind haar echt geweldig. In de film mama mia vind ik haar ook goed. Word altijd heel vrolijk van hoe zij die liedjes doet.

 • Antwoorden Charlotte 10 december 2013 om 22:41

  Ja ze is geweldig! Ze is knap, acteert goed :)
  Ik vond haar in Dear John en Red riding hood heel goed.

 • Antwoorden Samantha 10 december 2013 om 22:26

  Ik ken Amanda ook in eerste instantie vanuit Mean Girls. Wel heel goed gespeeld als je je bedenkt dat ze helemaal niet zo is in het echt. Verder ken ik haar alleen uit Dear John, maar Les Misèrable wil ik eigenlijk ook al een lange tijd zien. Drukte, drukte… en het is altijd leuker om een film met anderen te kijken. Ik heb daar helaas nog geen slachtoffer voor gevonden.

  + Girl crushes… bekend. Ik heb het een beetje met onder andere Sophia Bush, maar dat komt ook omdat je een serie dan lang kijkt en bijna aan iemand gehecht raakt. :D

 • Antwoorden Rosalie 10 december 2013 om 21:32

  Ik ook!!

 • Antwoorden Marissa 10 december 2013 om 21:16

  Ik vind haar zo leuk omdat ze ook supersympathiek is in Mama Mia. Eerst herkende ik haar gezicht half, dankzij jou weet ik ook hoe ze heet hihi.

 • Antwoorden Anna 10 december 2013 om 19:48

  Ik zag haar voor het eerst in mama mia en ik vond haar gelijk geweldig.
  Ik was best jong toen ik haar zag, maar ik weet dat ik zo graag haar wouw zijn.

  Haar stem is inderdaad zó mooi! Ik vind haar echt fantastisch!

 • Antwoorden Ilse 10 december 2013 om 19:47

  Ze speelt in zo veel goede film! Mamma Mia, Dear John blabla etc. Maar bij de film Letters to Juliet kwam ze meteen op mijn lijstje: Favo actrices

 • Antwoorden Anneke 10 december 2013 om 16:12

  Ik heb niet echt wat met d’r, maar heb ook weinig films gezien waar ze in speelt.

 • Antwoorden Lotje 10 december 2013 om 01:21

  Ik vind haar geweldig! In de film Chloe is ze ook erg goed x

 • Antwoorden Rosa 10 december 2013 om 00:50

  Little red riding hood is van The Animals

 • Antwoorden Severine 9 december 2013 om 22:44

  Letters to juliet vind ik een erg mooie film :-)

  • Antwoorden Nikita 10 december 2013 om 09:00

   Ik ook!

   En inderdaad ook in time is een aanrader. Ik vind haar ook al zo leuk, al een hele tijd. Toen we liedjes zochten voor ons huwelijk kwam ik ook al little house tegen, zo mooi..

 • Antwoorden Anoeska 9 december 2013 om 22:40

  Een tijdje geleden heb ook een artikel aan haar gewijd! Vind haar zo prachtig vooral omdat ze zo natuurlijk en spontaan is. Ik ben jaloers op haar haar.

 • Antwoorden Lisanne 9 december 2013 om 21:46

  Ja, love her!!! Veel mensen houden niet van haar zangstem, maar ik ben er dol op. Een film met haar die ik ook erg goed vond is Chloe. Waarin ze een prostituee speelt die mee doet in een complot om te kijken of iemands man vreemd gaat. Wel gave film… :)

 • Antwoorden Petra 9 december 2013 om 21:04

  Letters to Juliet! Ken je die film? Daar speelt ze ook in, romantische film!

 • Antwoorden Hester 9 december 2013 om 20:51

  Ik kende haar al van onder andere Letters to Juliet. Vind haar ook echt heel mooi en leuk spelen! En dat eerste nummer is ook fijn.

 • Antwoorden Purpura papilio 9 december 2013 om 20:49

  ik vind haar echt tof! En volg haar echt sinds haar rol in Mama Mia waarin ze samen met Meryl Streep een van de hoofdrollen had. Geweldig… en haar stem… super tof!

 • Antwoorden Olijfje 9 december 2013 om 20:09

  Amanda Seyfried vind ik een van de mooiere actrice die er zijn. Ze acteert ook nog eens goed.
  Dat rap filmpje heb ik al eerder gezien, hihi zo grappig

 • Antwoorden Cato 9 december 2013 om 19:58

  Mama Mia! is echt mijn favoriete film ooit (samen met wat anderen), acteurs, verhaallijn, abba, ALLES IS LEUK!

 • Antwoorden Luuke 9 december 2013 om 19:51

  Ik kende haar al van mama mia en letters to juliet alleen. Ik heb mean girls meerdere keren gezien, maar niet bij stil gestaan dat zij dat ook was…

 • Antwoorden xx_Patries_xx 9 december 2013 om 19:47

  ik vind haar echt heel leuk, ze is erg mooi en acteert super! de liedjes zijn ook heel mooi

 • Antwoorden Esther 9 december 2013 om 19:33

  Jaah! Ben het zo met je eens, ze is echt prachtig!
  In ‘Letters to Juliet’ speelt ze ook! Echt een aanrader btw.
  x

 • Antwoorden Natasja 9 december 2013 om 19:30

  Dan moet je zeker eens Letters to Juliet gaan kijken! Echt een geweldige film met inderdaad een geweldige hoofdrolspeelster.
  Liefs Natasja

 • Antwoorden Rani Permentier 9 december 2013 om 19:27

  Ik vind haar de allermooiste actrice die er is! Al haar films zijn zoooo goed, zij is ook mijn favoriete actrice! Ook rachel McAdams vind ik geweldig, haar films zijn fantastisch! The vwo, the notebook en alle andere! En ook jennifer lawrence :) x

 • Antwoorden Jetske 9 december 2013 om 19:13

  De film ‘Letters to Juliet’ vind ik ook heel erg leuk met haar erin

 • Antwoorden brecht 9 december 2013 om 19:12

  Wat een heerlijke stem! <3

 • Antwoorden lisa 9 december 2013 om 18:18

  Lovelace is ook echt geweldige film met Amanda Seyfried. Zeker ook kijken Teske! :)

  xx

 • Antwoorden Sanne 9 december 2013 om 18:15

  Prachtige vrouw!
  Dear John en Mamma Mia zijn een van m’n favoriete films met haar!

 • Antwoorden Anne 9 december 2013 om 18:03

  Ik leerde haar kennen in de film Mamma Mia en toen vond ik haar al heel leuk. Ze kwam in veel films terug en ik ben nu ook echt fan van haar!

 • Antwoorden Michelle 9 december 2013 om 17:48

  waaahhhh, eindelijk iemand die snapt waarom Amanda Seyfried zo geweldig is!!

 • Antwoorden Manoek van Vlimmeren 9 december 2013 om 16:56

  Ik vind amanda echt een geweldige actrice en superleuke meid
  Ik heb nog 2 filmaanraders die je echt moet zien met haar erin, waar ze ook hoofdrol in speelt
  Eerste is de film; Red Riding Hood die ik zowieso echt een aanrader vind, niet veel mensen weten ervan af en ik raad ze aan iedereen aan. Het is eigenlijk het verhaal van roodkapje maar dan veel duisterder. Amanda speelt hier ‘roodkapje’

  En andere filmaanrader is Letters to Juliet, een hele mooie romantische film!

 • Antwoorden Manon 9 december 2013 om 16:38

  Oh hahaha als rappende kikker, zo leuk!

 • Antwoorden zeynep 9 december 2013 om 16:12

  Ze lijkt wel een beetje op je!

 • Antwoorden Tessa 9 december 2013 om 16:11

  OHMY, Dear John is echt een van mijn favoriete films, natuurlijk door Channing Tatum, wat een beautyteen :). En de soundtrack ervan, moet altijd erdoor huilen, het raakt je gewoon echt ;).

 • Antwoorden Lotte 9 december 2013 om 15:38

  haha! super leuk!

 • Antwoorden Nora 9 december 2013 om 15:19

  Ze is ook mijn girl crush! Ik vindt haar echt zo mooi, ze heeft een leuke persoonlijkheid en kan geweldig goed acteren.

 • Antwoorden Ashleey 9 december 2013 om 15:17

  Wat een prachtige vrouw!

 • Antwoorden Kim 9 december 2013 om 14:54

  Het is echt een mooie getalenteerde vrouw.

 • Antwoorden Sophie 9 december 2013 om 14:53

  Ik vind het zo’n mooie vrouw!

 • Antwoorden Eva 9 december 2013 om 14:39

  hhahahahahahaha ze is zo leuk :)

 • Antwoorden Kimberly 9 december 2013 om 14:36

  Ik vind haar echt een heel mooi meisje (of ja vrouw haha!) Ze ziet er zo natuurlijk uit!

 • Antwoorden Hanna 9 december 2013 om 14:35

  Zeker een hele leuke en mooie vrouw! Terwijl ze tegelijkertijd ook weer geen opvallende verschijning is. Grappig eigenlijk :)

 • Antwoorden Axelle 9 december 2013 om 14:26

  ooh waar ze rapt als een kikker is zooo schattig haha! ik vind haar echt een supermooie dame!

 • Antwoorden Mara 9 december 2013 om 14:24

  ahh zo’n fijne stem heeft ze om naar te luisteren! ik vind lily collins ook echt een goede actrice, mijn girlcrush!

 • Antwoorden Suzanna 9 december 2013 om 14:09

  Mamma Mia, Red Riding Hood en Mean Girls, daar ken ik haar vooral van. Ik vind haar heel schattig en een leuke actrice. Maar Jennifer Lawrence blijft mijn favoriet!

 • Antwoorden Claudia 9 december 2013 om 14:04

  Jaa Mamma Mia en Dear John zijn superleuke films met haar! Ik vind haar zo leuk, en ze kan ook nog zingen…

 • Antwoorden Malou 9 december 2013 om 12:52

  Jaa, zij is inderdaad echt heel leuk!

 • Antwoorden Lisa 9 december 2013 om 12:11

  Ik vind Dear John echt een onwijs mooie film! Heb laatst toevallig Mean Girls gekocht, dus daar ga ik haar dus ook in terug zien;)

 • Antwoorden Charissa 9 december 2013 om 11:40

  Echt een hele mooie vrouw en kan goed acteren ., :)) grote fan

 • Antwoorden Lotte 9 december 2013 om 11:37

  Ik vind haar in Dear John echt perfect. Ze is daar zó goed! En in Mean Girls natuurlijk ook, haha. ’t Is ook echt een prachtige vrouw ja.

 • Antwoorden kimberly 9 december 2013 om 11:29

  ooooh ik ben verliefd op de film; Letters to Juliet.
  Zij speelt daar ook de hoofdrol in. Kijk ‘m alsjeblieft! :)

 • Antwoorden MYK 9 december 2013 om 11:27

  Ik vind haar juist in mama mia prachtig! Lekker ‘stranderig’ lang haar, weinig make up. Idd 1 van m’n favoriete actrices :)

 • Antwoorden Daphne 9 december 2013 om 11:08

  Ik heb laatst nog een review geschreven over de film Lovelace waarin zij de hoofdrol speelt. Hierin speelt ze een porno-actrice. Heel anders, lijkt absoluut niet bij haar imago te passen, maar ze doet het wel heel goed!

 • Antwoorden Tineke 9 december 2013 om 11:06

  Ze is een van mijn favoriete actrices. Zij is echt jaloersmakend mooi!
  Liefs

 • Antwoorden Vianne 9 december 2013 om 10:55

  Ik vind haar altijd vooral heel erg schattig!

 • Antwoorden Nieke 9 december 2013 om 10:53

  Ik vind Amanda prachtig! Al staat ze niet op mijn girl crush lijstje… Ik heb Letters to Julliet, Dear John, Les Miserables, Mamma Mia!, Red Riding Hood, In Time en natuurlijk Mean Girls allemaal gezien. Goede actrice!

 • Antwoorden Mariska 9 december 2013 om 10:37

  Ik heb al een paar keer gehoord dat ik een beetje op haar lijk haha. Ik zie het zelf niet, maar wel een leuk compliment!

 • Antwoorden Anna 9 december 2013 om 10:33

  Ze speelt ook de hoofdrol in gone, ook een hele leuke film :)

 • Antwoorden Amy 9 december 2013 om 10:31

  Ohhhhhh dit vind ik zo leuk dat je hier over schrijft! Ik ben echt een groot fan van haar, ze is ZO jaloersmakend mooi en grappig natuurlijk!

  Er is ook nog Mamma Mia, waar ze ook een hele goede rol in speelt. Je moet er wel van houden, het is een beetje een musical / feel good film! Ik vind het geweldig :’)

 • Antwoorden Fabienne 9 december 2013 om 10:27

  Dear John is echt een geweldige film! Ik vind haar ook heel leuk daar!

 • Antwoorden Caro 9 december 2013 om 10:07

  Ik vind haar ook een hele leuk actrice! Mijn favoriete film waarin ze speelt is ‘Dear John’! :-)

 • Antwoorden :) 9 december 2013 om 10:02

  Letters to Juliet is inderdaad erg leuk! Als Amanda Seyfried fan zéker de moeite waard.

  Mijn favo actrice is Cameron Diaz. :)

 • Antwoorden Rosalie 9 december 2013 om 09:59

  de film ‘Lovelace’ is ook erg goed! Met Amanda in de hoofdrol.

 • Antwoorden Natasja 9 december 2013 om 09:53

  Ik vind Amanda een natural beauty. Zij is naar mijn mening ook een van de weinige actrices die zich zelf blijft. In alle films – en series; ze heeft een aantal bijrollen gedaan – acteert ze super goed! Actrice eau naturelle!

 • Antwoorden Sammie *klik voor blog* 9 december 2013 om 09:42

  Het is inderdaad echt een pure schoonheid.
  Ze heeft een authentiek gezicht! Kan goed acteren, kan goed zingen en heeft gezoend met Channing Tatum!

 • Antwoorden Sofie 9 december 2013 om 09:41

  OMG, she’s so pretty! En ook nog eens een goede actrice :)

 • Antwoorden Anouk 9 december 2013 om 09:36

  Ik ben echt dol op haar! Sinds ik Dear John heb gezien, moet en zal ik elke film kijken waar zij in speelt. Zij is zo leuk!!

 • Antwoorden Melissa 9 december 2013 om 09:27

  Andere films waar ze in meespeelt zijn ook: Red Riding Hood en Chloe.
  Ook echte aanraders, vooral Chloe omdat ze daar een heel ander personage speelt. Daar zie je echt hoe goed ze kan acteren :)

 • Antwoorden Lisa 9 december 2013 om 09:15

  Kijk de film Chloë! Dat is de film waardoor ik zowat verliefd op haar werd, ondanks dat ze hierin een stuk minder braaf en onschuldig speelt. Ook met julian moore en liam neeson. Chloë dus. (Let op de fucking mooie jas die ze daarin aanheeft!)
  Groetjes L.

 • Antwoorden Hester 9 december 2013 om 09:11

  Zij is ook zeker een van mijn girl crushes. Eigenlijk sinds mamma mia al, haar stem is zo mooi. Verder heeft ze echt geweldig haar!

 • Antwoorden Anne Solveig 9 december 2013 om 09:09

  Ik ben ook zo gek op Amanda!

 • Antwoorden Suzanne 9 december 2013 om 09:03

  Hmm nee met haar heb ik helemaal niks. Haha

 • Antwoorden Beau 9 december 2013 om 08:54

  Ze heeft een heel apart gezicht, maar ze is best pretty!

 • Antwoorden Vienna 9 december 2013 om 08:19

  Je moet dan echt een keertje Letters to Juliet kijken! Daar viel ze pas echt op :)

 • Antwoorden Susan 9 december 2013 om 08:02

  Leuk artikel. Ik vond Letters To Julliet en Mamma Mia ook super leuke films :)

 • Antwoorden Isabel Cristina 9 december 2013 om 07:55

  Amanda is volgends mij lief! Ik heb ook meerdere interviews gezien.

 • Antwoorden MySimplySpecial 9 december 2013 om 07:44

  Ja ze is erg leuk! Ik kijk ook graag films waar ze in speelt.

 • Antwoorden Judith 9 december 2013 om 07:31

  Ik ben ook erg fan van haar als actrice! Vooral in de film Letters to Juliet vond ik haar heel goed spelen, die film is zeker een aanrader. :)

 • Antwoorden Suzanne 9 december 2013 om 07:25

  Ik ben ook helemaal weg van Amanda. Ze zingt heel mooi en is ook nog leuk om naar te kijken haha.

 • Antwoorden Eline 9 december 2013 om 07:23

  Ze is ook briljant in Jennifer’s Body! Leuk artikel!

 • Antwoorden Katrien 9 december 2013 om 07:12

  Ik vind haar ook echt mooi, die ogen!

 • Antwoorden Yvonne 9 december 2013 om 07:03

  Amanda speelt ook in de film Mama Mia

 • Antwoorden Dionne 9 december 2013 om 07:02

  Ze is ook heel goed!

 • Antwoorden Anne 9 december 2013 om 07:01

  Wauw! Kijk al haar films maar nog nooit opgevallen dat ze zo mooi is!

 • Antwoorden Summer 9 december 2013 om 07:01

  Ik had haar alleen nog maar gezien in Dear John en Mean girls. Beiden leuke films en totaal andere rollen.

  Keep on bloggin’,
  Summer

 • Antwoorden Ayla 9 december 2013 om 06:55

  Wauw zij is knap! Leuk artikel! Ik hou van je schijfstyle ;)

 • Antwoorden pamela 9 december 2013 om 06:52

  i lovee her!

 • Antwoorden Laura 9 december 2013 om 06:43

  Knappe meid! Ik kende haar uit Dear John, maar verder niet echt! ;)

 • Antwoorden Sofie 9 december 2013 om 06:23

  Ik vind Amanda een geweldige actrice en ze is inderdaad een mooie verschijning. Zonder make-up ziet ze er nog steeds geweldig uit!

 • Antwoorden Martina 9 december 2013 om 06:14

  Knappe meid!

 • Reageer