Make-up: wat durf jij te dragen?

23 november 2013

Oeps! Dit artikel is per ongeluk tegelijk met het ochtendartikel online gekomen. Dan hebben jullie nu eens twee  artikelen in een keer! :)

De keren dat ik per maand met een felle lipkleur de deur uit ga zijn op een hand te tellen, maar ik doe het wel. Ik hou van een fel kleurtje op mijn lippen, met name roze. Als ik dat vroeger naar school droeg werd ik weleens raar aangekeken, omdat eigenlijk niemand van de rest van de klas zulke felle kleuren droeg. Dat maakte me niet zoveel uit, ik ging vrolijk door.

De meest aangevraagde tutorial in alle jaren dat ik dit al doe is duidelijk een look waarin je er zo natuurlijk mogelijk uit ziet. Eigenlijk vragen de meesten van jullie altijd om looks waarbij je niet zo goed ziet dat je make-up op hebt. Ik snap het wel, want ik draag ook niet elke dag knalpaarse oogschaduw, maar toch vond ik het opvallend genoeg om er een artikel over te schrijven. Wanneer je een beautyblog volgt ga ik er automatisch ook van uit dat je veel make-up draagt, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn.

Toen ik net begon met make-up vond ik het al best spannend om eens een blauwe oogschaduw te gebruiken in plaats van een bruine of grijze. Voor mijn gevoel zag ik er dan al erg opgemaakt uit en ik deed dat alleen als ik naar vriendinnen ging. Toen ik beautyblogs ging volgen kwam ik er achter dat heel veel meiden dat soort kleuren ook gewoon overdag droegen. Ik besloot het eens te proberen en van het een kwam het ander. Met name in het jaar 2010 heb ik heel veel verschillende kleuren op mijn oogleden gehad. Soms vind ik het weleens jammer dat ik nu niet meer zoveel experimenteer met kleur.

Van felle lipkleuren moest ik het nog steeds niet zo hebben, want die vond ik me vaak niet staan. Ook vond ik het wel spannend, zeker als ik naar school ging. Zat de lipstick nog wel goed? Ik vond het zo stom om met een spiegeltje in de klas het bij te werken. Veeg ik er niet per ongeluk langs? Zie ik er niet uit alsof ik naar een feestje ga? Naarmate mijn zelfvertrouwen in het algemeen groeide durfde ik ook steeds vaker fellere kleuren te dragen. Ik ben zelfs een aantal keer met rode lippen naar school gegaan. In het begin kreeg ik wel een paar opmerkingen, maar daarna waren ze er aan gewend en keken ze niet meer op of om.

Op dit moment ga ik voornamelijk voor de kleurtjes op mijn lippen. Hele felle kleuren draag ik maar af en toe, maar met name roze vind ik heel leuk om op te hebben. Mijn ogen maak ik dagelijks wat minder opvallend op, maar als ik er eens zin in heb draag ik ook makkelijk een regenboog aan kleuren. Ik ben op het punt gekomen dat ik weet wat me staat en wat niet en dat heb ik geleerd door enkel en alleen te oefenen en uit te proberen.

Ik ben heel benieuwd wat jullie allemaal durven te dragen. Ben jij zo iemand die zich niks van anderen aantrekt en gewoon lekker met felroze lippen of een knallende ooglook naar school gaat? Of doe je dat soort dingen alleen als je een feestje hebt of uitgaat? Misschien draag je dat soort dingen wel helemaal nooit en hou je het altijd veilig. Ik vind het best interessant om dat soort dingen van jullie te weten, zeker omdat ik ook make-uptutorials maak. Als het zo is dat je weinig make-up draagt, vind je tutorials dan wel leuk om te zien? Wat is de reden dat je alsnog graag leest over beauty? Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden!

176 reacties

 • Antwoorden Paola 3 december 2013 om 09:03

  Alles wat ik mooi vind durf ik te dragen qua make-up. Met zwarte lipstick zul je mij niet zien. Niet omdat ik het niet durf, maar omdat ik het niet mooi vind.

 • Antwoorden Carola 30 november 2013 om 20:15

  Ik zit nu in havo 4 en ben 15 jaar. Al sinds in groep 8 zat bekijk in videos op YT en volg ik beautyblogs.
  Maar sinds de tweede durf ik pas echt ‘los’ te gaan met make-up. Nu draag ik gewoon waar ik zin in heb, soms een look met alles erop en eraan en soms hou ik het naturel. Mij maakt het niet uit wat voor gelegenheid het is, ik draag wat ik leuk vind :)
  Met sommige dagen hou ik me wel in en opvallende lippen houd ik niet van, ik ben meer van de ooglooks.
  X Carola

 • Antwoorden Rijkje 30 november 2013 om 13:11

  Ik draag elke dag naar school een natuurlijke look, met mascara, soms oogschaduw, bb cream, lipgloss, blush & bronzer!

  Naar een feestje maak ik dan een donkerdere ooglook, maar verder niet met felle kleurtjes ofzo!
  Lijkt me ook wel leuk, maar dan moet je wel een goed merk hebben, en vaak zijn die (te) duur. Of heb ik gewoon geen zin om voor een goede oogschaduw 10 euro uit te geven!

  Ik vind het heerlijk om beautyblogs etc. te lezen/bekijken, want ik hou ervan dat je met makeup jezelf een andere look kan geven enzo !

 • Antwoorden Anouk 28 november 2013 om 20:01

  Ik draag eigenlijk alleen mascara. Ik wil meer gaan experimenteren met oogschaduw, maar ik heb het zo druk dat ik er gewoon echt geen tijd voor heb. Ik heb spullen voor sinterklaas gevraagd en ik ben nu zelf ook steeds meer aan het rond kijken :). Ik moet de spullen om er mee te beginnen nog aanschaffen. Ook ben ik van plan om wat foundation te gaan dragen, ik heb heel veel onzuiverheden en dat vind ik niet fijn.

  Ik vind de make up tutorials echt heel leuk om naar te kijken. Ik vind het knap hoe je met een paar kleuren zo’n mooie look kan maken en het ziet er heel speciaal en gaaf uit. Dat vind ik echt heel fascinerend om te zien. Ga zo door! :)

 • Antwoorden Jamilla 28 november 2013 om 17:06

  Ik durf eigenlijk alles wel te dragen maar ik vind veel felle kleuren niet mooi, vooral als oogschaduw dus daarom doe ik het niet. Ik hou wel van felle lipstick en dat draag ik ook wel maar ik vind het altijd zo vervelend dat je het moet bijwerken want na een tijdje zie het er gewoon niet uit.

 • Antwoorden Nannick 27 november 2013 om 15:40

  Mijn make- up verschilt elke dag, gewoon net waar ik zin in heb. Als ik fel rode lippen op wil doen en ik moet toevallig naar school maakt me dat niets uit. Ik doe gewoon wat mooi is, naar welke gelegenheid dan ook!

 • Antwoorden manuela 26 november 2013 om 14:38

  ik ben wel erg benieuwd naar een make-up look voor als je moeder word, en haar ook trouwens, hoe kan je nou toch snel en makkelijk de deur uit zonder er uren over te doen? p.s ik heb krullen en die moet ik echt stylen anders ben ik net een poedel haha

 • Antwoorden Nina 25 november 2013 om 23:06

  Ik ben nog maar net 13 (ieel wat jong) en ik doe nog niet zo veel met make-up
  Ik experimenteer wel een beetje maar voor de rest vinden mijn ouders ook dat ik nog even moet wachten. Zelf ben ik niet echt zo’n kind die alle kleding draagt die helemaal ‘in’ zijn, maar ik draag gewoon wat ik zelf leuk vind. Soms kijken anderen me dan ook best raar aan en dat kan afentoe vervelend zijn maar ik probeer me er gewoon niks van aan te trekken. En dat lukt ook heel goed met behulp van jouw video’s en je blog! Jij zegt altijd dat je gewoon jezelf moet blijven zijn, en dat helpt me als ik weer kritiek heb gekregen over mijn ‘stijl’
  Ik vind je gewoon helemaal tof !

  • Antwoorden Ellen 26 november 2013 om 21:20

   Hoi Nina,
   Ik herken mezelf helemaal in jou, alleen ben ik bijna 16, haha. Ik vind alle kledingwinkels hetzelfde, behalve de Didi, die vind ik superleuk. Helaas hebben ze daar geen tienerkleding :( Tip voor jou, als je wat originelere kleding wilt ga naar 2e hands winkels of markten! of kleine winkels in dorpjes! Dit wilde ik gewoon even met je delen omdat ik dit zelf ook heb gedaan en mijn kledingkast zit nu vol leuke dingen voor een lage prijs!

   Lieve groetjes!

   • Antwoorden floor 30 november 2013 om 21:28

    Hee,

    De didi heb ik altijd mijn kleren vandaan gehaald toen ik rond de 11/12/13 jaar was(ben nu 16). Ik vind dat je altijd je kleren moet kiezen die je leuk vind. En de didi heeft kleren die je ook kan dragen als je rond die leeftijd bent. Alleen mijn hype over didi kleren is nu allang wel weer weg. Maar dat weerhoudt mij er niet van om soms eens in die winkel te kijken. Ik vind de kleren van hun nu alleen niet meer zo leuk. Ik heb nu namelijk alweer een hele andere kledingstijl.

    groetjes,

 • Antwoorden Mika 25 november 2013 om 21:24

  Ik ben pas 14 en zit in de 2e, maar ben eigenlijk het enigste meisje dat meer draag dan alleen mascara. De meesten uit mijn klas dragen nog niets, sommigen alleen mascara. Ik gebruik nu wenkbrauwpotlood, eyeliner, oogpotlood, beetje natuurlijke kleuren oogschaduw, mascara, oogschaduwbasis, concealer en hightlighter. Voor mijn gezicht heb ik niet echt iets nodig, omdat ik bijna nooit puistjes en onzuiverheden heb, en vaak een licht blosje van mezelf heb :).

 • Antwoorden Estrella 25 november 2013 om 21:13

  Leuk artikel! Ik durf best felle lipsticks te dragen, bij voorkeur rood. Ik heb ook een tijd gehad dat ik overdag gerust een hele zware donkere smokey eye droeg, ik vind dat er geen regeltjes zouden hoeven zijn over wat je wel of niet overdag kan dragen, zolang je maar niet helemaal in de plamuur zit, daar houd ik sowieso niet van. Echt met kleuren oogschaduws experimenteren doe ik niet zo snel, omdat ik slechtziend ben, zie ik het toch wat minder goed en ben ik dan eerder bang dat de kleurcombinatie niet mooi is of dat het niet goed uitgewerkt is, bij felle kleurtjes zie je dat toch sneller. Ik ben sowieso niet echt dol op felle kleuren dus dat is ook een reden waarom ik het niet veel gebruik. Een mooie wijnrode kleur vind ik wel erg mooi.

 • Antwoorden Joëlle 25 november 2013 om 19:15

  Ik zat hier toevallig laatst ook aan te denken! ik merk namelijk dat ik zelf heel zeker wordt als ik vreemde en felle kleuren draag op mijn lippen maar met kleuren op mijn ogen hou ik het liever wat rustiger. Ik denk dat dit ook komt doordat ik blauwe ogen heb en daarbij vind ik maar weinig kleuren leuk staan, ook heb ik altijd dat mijn oogschaduw in de plooitjes van mijn ogen kruipt… echt super vervelend! heb namelijk al zo veel primers geprobeerd…

 • Antwoorden izabella 25 november 2013 om 17:05

  Hoi,
  Ik draag vooral donkere kleuren gecombineerd met een fele kleur.
  Super leuk, klassiek maar toch ook vrolijk.

  Xx izabella

 • Antwoorden Bo 25 november 2013 om 13:57

  Hey.

  Ik drag juist superveel felle makeup. Maar mijn nicht vind het al genoeg bij mascara.

  Het is leuk als je beide doet!!

 • Antwoorden Dani 25 november 2013 om 13:12

  Ik heb nooit echt superfelle oogschaduws opgehad.. Wel eens blauw en groen naar een feestje als kind maar that’s it! Zou bijvoorbeeld paars nog wel doen maar denk dat blauw en groen enzo niet zo mooi bij me zullen staan! Felle lippen vind ik dan wel mooi maar doe ik ook bijna nooit, niet confident enough door gele tanden!

 • Antwoorden Tessa 24 november 2013 om 21:45

  Hoi! Ik zit op een school waar eigenlijk alleen maar in de onderbouw mascara wordt gedragen, but I don’t give a fuck. Ik zit zelf ook in een technasium klas, waar 9 meisjes en 23 jongens in zitten, en daarvan ben ik het enige meisje dat wat opvallender gekleed is, en überhaupt make up draagt. Maar dan draag ik ook meteen echt felle make up. Vroeger droeg ik vooral felle oogschaduw, mijn eerste dag op die school droeg ik knalgeel met groen, maar nu draag ik vaak wat donkerdere ooglooks, of wat bruiner met een statement eyeliner. Of hele felle lippen met een eyeliner, het is wel grappig, want ik val daardoor heel erg op, en heel veel mensen kennen mij ook terwijl ik hun niet ken. Vaak is het zelfs zo dat jongens mijn make up wel leuk vinden en meisjes juist te opvallend ofzo. Mijn techniekdocent os zelf een keer bij mij langskomen met de droge mededeling toen ik een nieuwe lipstick ophad; “die lipstick zie ik je ook voor het eerst dragen! Gaaf hoor!” maar over het algemeen worden de opmerkingen alleen naar via mijn beste vriendin die in een andere klas zit aan mij doorgegeven, omdat mensen het niet in m’n gezicht durven te doen. Maar ik ind het eigenlijk wel heel belangrijk dat je opkomt voor jezelf en geen fuck geeft om wat andere vinden. Wat maakt het uit dat dat meisje dat je niet kent je lipstick kleur niet mooi vind? Is het dan zo belangrijk wat andere van je vinden en zou je daarom jezelf niet zijn? Ik vind van niet. X

 • Antwoorden Maaike 24 november 2013 om 21:42

  Ik heb altijd foundation, poeder en mascara op. Soms beetje bronzer en soms lipgloss. Xxx

 • Antwoorden Annemarie 24 november 2013 om 21:27

  Ik heb meestal basic make up op. dus eyeliner en mascara.. Ik heb er ´s ochtends niet veel tijd voor dusja. Als ik meer tijd heb draag ik een bruine ooglook ( ook heel basic). Soms roze lippenstift. Ben van plan deze week een bessenroze kleur naar school te dragen, al hoe wel die wel heel fel is ;)

 • Antwoorden Pip M. 24 november 2013 om 21:14

  Hoi teske! Ik draag voornamelijk gewoon een bruine tinten als oogschaduw. Vroeger droeg ik altijd rode lippenstift op mijn lippen maar ik vind het me eigelijk niet echt staan.

 • Antwoorden Danique 24 november 2013 om 21:11

  hey teske,
  leuk artikel ! :) zelf heb ik laatst voor het eerst rode lippenstift naar school gedragen en ik heb er veel leuke reacties op gekregen ! Ik draag niet zo vaak opvallende make-up maar ik vind het wel superleuk om naar je tutorials te kijken !

 • Antwoorden maxine 24 november 2013 om 20:37

  Heey teske ^^

  Super leuk artikel :) ik draag zelf eigenlijk alleen oogschaduw, oogpotlood en mascara maar ik kijk naar beauty filmpjes omdat je zelfs met oogsschaduw zo ontzettend kan variëren.

  x

 • Antwoorden Marlou 24 november 2013 om 19:16

  Hee Teske! :)
  Leuk artikel weer. Ik vind het leuk te experimenteren met make-up, al is mijn dagelijke look wel vrij basic. Ik zou het juist erg leuk vinden om een heftige look te zien zodat ik die ook uit kan proberen. Naturel looks maken vind ik namelijk niet zo moeilijk ;)
  xxxx

 • Antwoorden Maud 24 november 2013 om 18:33

  heey,
  Ik draag elke dag wel een fel roze of rode lipstick.
  Mensen zijn dat van me gewend.
  Ik hou ook van felle koraal roze lippen.
  Felle lippen zijn een beetje mijn ding haha
  byeee

 • Antwoorden Jeanine 24 november 2013 om 18:12

  Ik draag zelf eigenlijk alleen maar mascara en wat lipbalsem iedere dag, verder niets. Soms met feestjes gebruik ik oogschaduw, maar die is dan ook niet heel opvallend. Ik vind het er bij anderen altijd heel mooi uitzien, maar heb het idee dat de oogschaduw niet goed tot zijn recht komt, omdat mijn ogen best diep liggen. Of ik ben bang dat de kleur e niet staat. En gekleurde lippen vind ik ook echt leuk, maar daarmee heb ik hetzelfde als wat jij vertelt: bang dat het niet blijft zitten/dat het niet staat/het er gek uitziet, enzovoorts. Ik kijk wel vaak make-up tutorials, daardoor weet ik ook hoe ik sommige dingen het beste kan aanbrengen en zo. :)

 • Antwoorden Lisa 24 november 2013 om 17:46

  Ik heb altijd een hele standaard oogmake-up op: rosegoud met bruin, soms eyeliner, meestal niet, en mascara. Daarentegen zie je mij standaard met knalrode lippen in de rondte lopen.

  Soms doe ik wel heftig met m’n ogen, maar omdat mijn oogkleur zo heftig is (felgroen) vloekt een leuk kleurtje nogal snel.

 • Antwoorden Marieke 24 november 2013 om 15:30

  Ik ben heel erg van de felle lipsticks!
  Eignlijk vooral rood en ik wil dan ook meer roze gaan dragen,
  oogschaduw daarin tegen draag ik maar heel weinig oogschaduw.
  bijna nooit eigenlijk, en als ik het draag is het meestal bruin.
  Het maakt me niet zoveel uit wat mensen ervan vinden, zolang ik het maar leuk vind :)

 • Antwoorden anneloes 24 november 2013 om 14:44

  Grappig, ik draag juist graag felle kleuren op mn lippen, roze, rood, soort oranje, heerlijk! Maar oogschaduw daarentegen draag ik bijna nooit. Heel af en toe speel ik er thuis wat mee maar doe het nooit op naar school ofzo, ik heb dan namelijk juist het gevoel dat ik heel erg opgemaakt ben, too much zeg maar.
  Het tegenovergestelde eigenlijk van jou haha :)

 • Antwoorden christie 24 november 2013 om 13:34

  met oogschaduw ga ik steeds verder en durf ik ook meer, ik moet eerlijk zeggen dat ik al best veel draag voor mijn leeftijd.met kleuren oogschaduw durf ik wel veel en draag ik ook naar school. met lipkleuren doe ik eigenlijk niet veel, alleen voor feestjes draag ik wel is een felle kleur maar naar school niet. als ik naar school ga doe ik eigenlijk nooit echt lippenstift op, alleen maar een roze kleur labello. verder draag ik altijd mascara en oogpotlood, al moet ik zeggen dat mijn ogen soms gaan irriteren van een bepaald merk mascara.

 • Antwoorden yentl 24 november 2013 om 12:50

  Ik draag (niet altijd) alleen maar poeder, conealer, mascara en soms een lipglos of niet te opvallende lippenstift. Ik hou van je blog en beautyfilmpjes op youtube, maar zelf draag ik niet veel omdat ik mezelf nog te jong vind om meer te dragen en mijn ouders het ook niet goed zouden vinden. Als ik alleen thuis ben voer ik wel eens tutorials uit(mijn ouders weten niet dat ik veel make-up heb).

 • Antwoorden Sannah 24 november 2013 om 12:30

  Ik draag vaak ook alleen maar natural oog make-up. Soms is het wel even leuk om met allerlei leuke kleurtjes te experimenteren :) Echt een leuk artikel!

 • Antwoorden Sanne 24 november 2013 om 12:26

  Ik draag eigenlijk nooit oogschaduw, want ik heb al vrij grote ogen, en het ziet er dan raar uit. Ik wissel meestal: soms draag ik redelijk veel, soms helemaal niets.
  Naar school draag ik meestal concealer, (liquid) eyeliner boven oog, oogpotlood onder oog, en mascara. Ook wel eens poeder en bronzingpowder, en vaak ook een nude lipstick of lippenbalsem:).

 • Antwoorden Femke 24 november 2013 om 12:21

  Ik draag nooit oogschaduw, gewoon concealer, poeder, blush, wenkbrauwpotlood, mascara. Soms een beetje oogpotlood of onopvallende lippenstift. Maar echt veel durf ik niet. De tutorials vind ik dan ook het minst leuk. Maar toch kunnen ze wel wat inspiratie geven! Je bent echt op :)

  • Antwoorden Femke 24 november 2013 om 12:22

   Haha, ik bedoelde ‘Je bent echt top!’ ;)

 • Antwoorden Maaike 24 november 2013 om 12:12

  Grappig dat je zegt dat je er vanuit gaat dat je lezeressen ook veel makeup dragen want ik ben dus een van je lezeressen die dat niet doet. Mascara, eyeliner en we zijn klaar. Zou ook nooit lippenstift durven te dragen, maar dat past ook niet echt bij mn ‘stijl’ en persoonlijkheid.
  Leuk artikel!

 • Antwoorden Chinouk 24 november 2013 om 10:56

  Op school was ik altijd onwijs minimalistisch: poeder, blush, wenkbrauwpotlood, mascara en labello Cherry lippenbalsem. Nu werk ik bij de Ici Paris XL en nou je raadt het al, er gaan een hoop lagen en kleurtjes op. Ik draag weinig blauw, groen en grijs/zilver. Dit zijn niet zo mijn kleuren en als ik ze wel draag dan vind ik het toch vrij heftig. Ik draag wel graag roze, paars en aardetinten! En sinds deze herfst vind ik cranberry kleuren op m’n ogen ook geweldig! Maar met lipstick/gloss ben ik vaak zeer naturel. Lippenbalsem, glansde roze/nude lipgloss of Angel van MAC (lipstick). Ik heb één cremesheen lipgloss in een rijke frambozenkleur, maar dat vind ik toch niet zo hoor.

 • Antwoorden teskuhfan 24 november 2013 om 09:58

  Ik ben nog best wel jong om een felle kleur lippenstift te dragen of om heel veel oogschaduw te dragen. Ik experimenteer wel veel als ik een tutorial heb gezien, dan ga ik op mijn kamer een ooglook maken ofzo. Ik vind dat heel leuk en doe veel inspiratie op tutorials!

 • Antwoorden Renée 24 november 2013 om 09:58

  Ik droeg in de 1e alleen maar mascara en af en toe een beetje oogpotlood.
  Nu, ik zit in de 2e, draag ik elke dag mascara en oogpotlood. Verder draag ik of eyeliner of oogschaduw. Mijn oogschaduw is vaak natuurlijke bruin en grijs tinten en soms verwerk ik er ook wat roze, groen of blauw in. Felle lippen vind ik zelf wat gewaagder, maar een natuurlijk kleurtje draag ik wel heel vaak.
  Ik krijg geen opmerkingen over mijn oogschaduw, terwijl ik verder nog niemand anders heb gezien in de 2e met oogschaduw bij mij op school. Ik voel me er goed bij en dat vind ik het belangrijkste. Ook al zouden mensen er wat van zeggen, dat boeit me echt helemaal niks.

 • Antwoorden Kim 24 november 2013 om 09:51

  Ik zit op een techniek school er lopen bijna maar enkele meisjes rond. Zij hebben allemaal alleen askara op met soms een eyeliner. Als ik dan met felle kleurwn rond loop wordt ik raar aangekeken. Zelf draag ik meestal een naturelle ooglook van het catrice pallet en een lipglloss die niet te fel is maar meestal wel roze is. Voor een feestje pak ik meestal een opvallende ooglook met een zachte lipkleur.

 • Antwoorden Elke 24 november 2013 om 01:59

  Ik hou het gewoon lekker simpel met mijn goudkleurige oogschaduw haha :)

 • Antwoorden Hanne 24 november 2013 om 00:37

  Ik durf best wel felgekleurde lippenstift naar de les ofzo dragen, maar opvallende ooglooks zijn (voorlopig nog) echt niks voor mij, want ik ben gewoon echt niet goed in oogschaduw en zo. De opvallendste ooglook die ik tot nu toe heb gedragen was een winged liner, en daar heb ik wel heel wat complimentjes op gekregen :)

 • Antwoorden Stèphanie 23 november 2013 om 23:23

  Ik durf alles te dragen want ik trek me niets aan wat andere van mij vinden. Als ik dat wel zou doen dan zou ik het druk hebben, haha. Wel moet ik rekening houden met mijn werk. Zo mag ik op mijn werk geen felle makeup of glitters op mijn gezicht hebben. Daar hou ik wel rekening mee.
  Zelf vind ik roze makeup niet mooi bij mezelf. Kleurt gewoon niet mooi bij mijn gezicht.. maar de kleur roze gebruik ik gewoon niet omdat IK het niet mooi vind.

 • Antwoorden Hanna 23 november 2013 om 23:14

  Qua lippen durf ik alles wel (mits ik het mooi vind, geen blauw bijvoorbeeld). Met mijn ogen hou ik het bij aardetinten. Omdat ik dit mooier vind staan dan allerlei felle kleurtjes. Wel vind ik je foto’s erg mooi van de ogen!

 • Antwoorden anne 23 november 2013 om 23:11

  Ik draag naar school foundation, concealer, poeder en blush op m’n gezicht, eerst droeg ik alleen poeder en blush maar heb het laatste half jaar opeens heel erg last van puistjes.
  op m’n ogen draag ik bijna altijd alleen eyeliner/oogpotlood en mascara, puur omdat ik niet zo goed ben met oogschaduw en geen tijd heb om sochtends een poging tot een goede ooglook maken te doen.
  wel draag ik bijna altijd lipstick, soms een minder opvallend kleurtje, soms een felle kleur.
  laatst zei een klasgenootje nog tegen me: hey! Ik herkende je bijna niet zonder lipstick haha

 • Antwoorden Joyce 23 november 2013 om 21:58

  Sowieso ben ik van de felle kleurtjes. Dat is echt mijn trademark. Ik heb zo mijn fases gehad. Er was een periode waarin ik vaak felle oogpotlood aanbracht rondom mijn ogen. Daarna was ik bezeten door felle lipsticks in alle kleuren van de regenboog: rood, roze, oranje, paars, bruin… Een felle blush was ook een favoriet. De laatste tijd is zowel mijn make-up- als mijn kledingstijl rustiger geworden: alleen mascara en lipgloss, donkerdere kleuren kleding… Ach ja, zo experimenteer je veel en kan niemand zeggen dat je lijkt op de rest! Be unique! :)

 • Antwoorden floor 23 november 2013 om 21:37

  Ik draag wel natuurlijke kleuren op mijn ogen maar op mijn lippen vind ik het wel heeel leuk om te expirimenteren, ik heb een aantal felle lipsticks maar naar school draag ik ze (nog) niet maar toen ik vrijdag met wat vriendinnen naar de stad ging had ik knalrode lipstick op :)

 • Antwoorden Kendra 23 november 2013 om 21:20

  Ik vibd felle kleurtje echt heel leuk om te dragen en ik doe het dan ook gerust naar school, maar vooral oogschafuw. Ik heb net het 168 paleyte in mijn bezit en daar expirimenteer ik elke dag mee!
  Xx Kennie

 • Antwoorden kelly 23 november 2013 om 20:30

  Mij maakt het niet zo uit welke kleuren ik draag, zolang ík het maar mooi vind.

 • Antwoorden Lotje 23 november 2013 om 20:04

  Vroeger droeg ik altijd vaak oogschaduw, maar nu ben ik gek van opvallende lipstick! Het geeft toch weer iets extra’s. Tegenwoordig maakt het me niet zo heel veel uit om zonder make up de deur uit te gaan, ik ben er soms echt te lui voor sochtends haha xoxo

 • Antwoorden Miranda 23 november 2013 om 19:57

  Meestal grijp ik toch naar bruin tinten en een niet zo opvallende kleur op de lippen. Toch vind ik het soms wel leuk om wat kleur te verwerken in mijn look, maar dan wel weer in combinatie met bruin.

 • Antwoorden Nikita 23 november 2013 om 19:38

  Ik begin nog maar net met oogschaduw en lipstick.. Het zei me niet zo veel eigenlijk. Maar ik vind het wel heel mooi, dus nu draag ik al vrij vaak oogschaduw.. Vooral grijze of bruin. Lipstick vind ik zooo mooi, maar bij mezelf vind ik het altijd zo’n gek zicht, en doe ik het er altijd terug af :/ Ik ga denk ik eens wat verschillende kleurtjes budget lipgloss kopen en uittesten welke kleur ik het mooiste vind bij mezelf.

 • Antwoorden Hanny 23 november 2013 om 19:37

  Ik durf eigenlijk alles wel qua make-up, zolang ik het maar mooi vind schaam ik me er niet voor. Opvallende ooglooks of felgekleurde lippen, het maakt me allemaal niet uit haha. Ik ga ook wel zonder make-up de deur uit als ik geen tijd heb, maar natuurlijke looks vind ik ook mooi hoor.

  Ik denk dat ik het gewoon vanaf mijn tienerjaren toen ik toch nergens bij hoorde gewend ben om mijn eigen ding te doen en me niks aan te trekken van wat anderen daarvan vinden. Ja als ik naar iets officieels moet of wanneer ik een sollicitatiegesprek heb houd ik het allemaal ingetogen, maar als dat niet het geval is loop ik rustig met fel gestifte lippen over straat.

 • Antwoorden Laura 23 november 2013 om 19:36

  Super leuk artikel! Ik draag nooit hele felle oogkleuren maar dat komt denk ik ook omdat ik 12 ben. (draag sowieso alleen oogschaduw naar feestjes)

 • Antwoorden charlotte 23 november 2013 om 19:36

  Ik ben 15 jaar en ik draag eigenlijk alleen maar mascara en heb me wimpers daarvoor ook al gekruld dat is voor mij eigenlijk al genoeg.. misschien dat ik over een jaartje ofzo wat meer make up ga dragen :P

 • Antwoorden Sas 23 november 2013 om 19:36

  Wauw. die laatste foto van je lippen! Weet je heel toevallig welke kleur dat is? Die vind ik namelijk echt supermooi!

  Ik draag eigenlijk alles waar ik zin in heb en ook naar alle gelegenheden. De enige reden dat ik niet elke dag vol gemakeupt in de collegebanken zit is dat ik ’s ochtends liever een paar minuten langer in bed blijf liggen ;)

 • Antwoorden Esther 23 november 2013 om 19:13

  Wat een superleuk artikel zeg! Zelfs de comments zijn leuk om te lezen. ik zelf grijp vaak te snel naar natuurlijke tinten wat oogschaduw betreft, maak het dan wel donker ofzo. Gewoon omdat dat makkelijker is om mee te werken. Maar ben nu zelf steeds meer met kleuren aan het experimenteren. De laatste tijd dwing ik me ook tot het dragen van alle lipsticks die ik heb, heb ze toch niet voor niets? En ik wissel ook steeds meer af, gelukkig. Anders zou het echt zonde zijn van al mn nake-up!

 • Antwoorden Mia 23 november 2013 om 19:07

  Eigenlijk ben ik door jou artikel best na gaan denken. Ik bedoel maar, ik draag maar soms make-up naar school en dan ook echt niet heel veel. En in het weekend houd ik het ook gewoon lekker naturel. Waarom vind ik make-up tutorials van jou dan zo leuk? Nou, omdat ik heel veel van jou leer, met name voor later. Nu klinkt dat heel vaag, waarschijnlijk, maar het is toch echt zo. En ook omdat ik jou filmpjes en artikels gewoon heel leuk vind. Dit zijn echt een beetje crazy antwoorden, maar echt waar. Haha, oké dat was het wel. :P
  xx, Mia

 • Antwoorden liza 23 november 2013 om 18:59

  Hey ! Leuk artikel haha, Ik heb ook leuke artikelen op mn site xoxx

 • Antwoorden Eva 23 november 2013 om 18:37

  Ik experimenteer erg graag met felle lipstick en oogschaduw. Paars, berry, felrood, felroze, maar ook blauw, groen en geel, het mag allemaal!

 • Antwoorden Iris 23 november 2013 om 18:34

  Ik draag meestal niet zo veel make-up (behalve naar feestjes) maar toch vind ik make-up wel geweldig. En ik vind het dus ook superleuk om jou make-up tutorials te kijken/lezen, en ik denk dat ik daardoor wel meer met make-up ben gaan doen. Dus bedankt daarvoor en vooral lekker doorgaan met de make-up tutorials xx

 • Antwoorden Mathilde 23 november 2013 om 18:17

  Ik draag niet zoveel make-up, puur omdat ik het niet durf. Ook zie ik heel vaak faals op school van te oranje foundation, lipstick dat ernaast zien, dat wil ik voorkomen…

 • Antwoorden xAmber 23 november 2013 om 18:13

  ik ben vooral van de standaard bruin kleuren met oogschaduw. Maar ik wil /ben wel wat meer aan het experimenteren met andere kleuren. Ik denk dat ik mosgroen wel erg mooi vind!
  Wat betreft lippen ben ik helemaal niet van het dragen van felle kleuren/nude kleuren. Ik draag meestal van die sheer lip colours, die blijven niet zo superlang zitten en vind ik persoonlijk wel erg fijn. Ik heb het voordeel(kan ook nadeel zijn) dat ik best wel gepigmenteerde lippen heb.

 • Antwoorden Lies 23 november 2013 om 17:56

  Ik draag zelf toch vaak veilige make-up, maar een felle kleur lipstick of nagellak vind ik altijd wel heel erg leuk. Qua andere make-up producten ben ik vooral nog heel erg aan het experimenteren, want veel make-up vind ik bij anderen heel erg mooi staan maar bij mezelf niet.

 • Antwoorden Paulien 23 november 2013 om 17:47

  Oh ik draag gewoon alles wat ik wil! Ga zo met een groene smokey eye boodschappen doen of met donkerrode lippen lunchen.
  Mensen denken vaak dat als je veel make-up draagt je iets te verbergen hebt of niet mooi genoeg bent. Ze denken automatisch dat je een onzeker tutje bent die niet zichzelf durft te zijn, maar voor mij is make-up juist mijn uitlaat. Het is een kunstvorm waarmee ik kan laten zien hoe ik me voel en me kan uiten.
  Ik moedig daarom ook iedereen altijd aan om te dragen en te doen wat jij wilt. Niemand maakt je gelukkiger dan jezelf dus luister vooral naar jezelf :) Ook met felle lippen en flinke oogschaduws!

 • Antwoorden Sam 23 november 2013 om 17:45

  Meestal draag ik op een ‘normale’ dag geen make-up, daar ben ik te lui voor hahaha :p. Maar als ik naar een feestje ga, houd ik me ogen rustig en een fel kleurtje op me lippen.

 • Antwoorden Rosalie 23 november 2013 om 17:34

  Op een ‘normale’ dag durf ik niet zoveel, beetje huidskleurige producten. Maar als ik uitga of voor speciale gelegenheden dan durf ik wel wat meer. Gewoon wat donkerdere ogenschaduw, meer niet.

 • Antwoorden Robin 23 november 2013 om 17:19

  Ik durf niet veel haha. Als ik al oogschaduw draag, zijn het bruintinten. Rode lipstick heb ik in huis, maar draag ik nooit. Eigenlijk ga ik altijd voor ‘veilig’, al hoop ik hier wel nog in te groeien.

 • Antwoorden Paula 23 november 2013 om 17:15

  ik draag zwarte mascara, zwarte eyeliner en de roze variant van babylips! haha :). ik hou niet echt van hele opvallende oogschaduw en zwaar bijgetekende wenkbrauwen enzo.

 • Antwoorden Mandy 23 november 2013 om 16:09

  Er zijn eigenlijk weinig dingen die ik niet durf te dragen qua make-up. Als ik naar school moet ga ik de ene keer (uit luiheid) zonder make-up en de andere keer met felle lippen en een complete ooglook. Het maakt me niet zoveel uit wat anderen daarvan vinden maar volgens mij word ik ook nooit raar aangekeken ofzo :P Leuk trouwens om al die ooglooks bij elkaar te zien!

 • Antwoorden Vera 23 november 2013 om 15:54

  Leuk om al die ooglooks te zien ^^

 • Antwoorden Kimberley 23 november 2013 om 15:48

  Ik vind het niet zo’n ‘probleem’ om verschillende kleuren oogschaduw te dragen, al zou ik niet voor hele felle combinaties gaan… Misschien voel ik me daar te oud voor, haha. Felle lippen vind ik er altijd zo mooi uitzien, daar zou ik echt wat vaker mee de deur uit moeten gaan (en dan ook gewoon overdag)!

 • Antwoorden Kim 23 november 2013 om 15:07

  Ik draag niet veel make up, maar ik vind het prachtig om te zien. Op de een of andere manier trekt het me gewoon aan.
  Als ik een feestje ofzo heb wil ik nog weleens uit pakken.

 • Antwoorden Marrinda 23 november 2013 om 14:53

  Ik draag vaak een roze look. Met een mooie wing

 • Antwoorden Axelle 23 november 2013 om 14:22

  ik draag meestal een natuurlijke look, maar vaak wel felle lipkleuren! Ik krijg er wel opmerkingen over, maar dat stoort me niet zo! alleen vervelend dat er soms wat op m’n tand gaat zitten ofzo haha

 • Antwoorden kitkatje 23 november 2013 om 14:11

  Dit heb ik zo erg! Ik wil het liefst ook niet teveel make-up dragen, omdat ik mij een beetje hecht aan het verschil met en zonder make-up. Dit klinkt heel raar denk ik. Maar ik probeer altijd niet teveel te dragen, zodat ik niet hoef te denken dat ik zonder make-up heel anders ben. Toen ik een keer mijn wenkbrauwen + rode lipstick op had leek ik niet op mezelf en dat zeiden veel andere ook.

 • Antwoorden Nanet 23 november 2013 om 14:10

  Ik ben echt dol op kleurtjes en heb mijn haar ook altijd in toffe kleurtjes. Ik draag ook heel vaak gekleurde oogschaduw. Heb op dit moment groen geel en blauw op me ogen zitten, ik voel me dan altijd een sierlijke en gekleurde paradijsvogel. Ik heb zin in de fantasy fair. Hehe. Ik vind vooral dat rode lipstick je echt heel goed staat Teske. Keep going!!!

 • Antwoorden Susan 23 november 2013 om 14:03

  Een knalrode lip lijkt me ontzettend gaaf, maar ik durf het niet te dragen omdat ik het te opvallend vind met blond haar..

  • Antwoorden hannah 23 november 2013 om 14:06

   Hahah, dat heb ik ook altijd!

 • Antwoorden Jessica 23 november 2013 om 13:53

  In principe draag ik alles, maar soms voel ik me er niet comfortabel bij. Soms voel ik me te heftig opgemaakt voor iets normaals. Maar vaak denk ik daarna wel van ach wat kan mij het schelen, het is mooi. Ik ga tegenwoordig vaak voor een rustige ooglook en nude lippen. Maar ik draag afentoe ook gekleurde oogschaduw naar school :) Ik maak me gewoon een beetje op naar hoe ik me voel haha. Ik vind trouwens tutorials altijd heel leuk om te zien, zeker met kleur, ookal zou ik sommigen nooit of zelden dragen. Het is gewoon heel leuk om te zien vind ik.

 • Antwoorden ik 23 november 2013 om 13:50

  Ik ben 16 en ik draag geen make up.
  Alleen concealer als ik hele opvallende onzuiverheden heb en mascara als ik uitga.
  Ik draag geen make up omdat ik mezelf mooi genoeg vind zonder, maar ik kijk wel naar zulke blogs omdat ik reviews en lifestyle dingen wel leuk vind maar tutorials kijk ik meestal niet.

  • Antwoorden ik 23 november 2013 om 13:52

   Oh het klinkt misschien een beetje arrogant trouwens maar zo bedoel ik het niet, ik vind iedereen mooi genoeg zonder make up maarja, voor anderen kan ik niet bepalen of ze wel of niet make up dragen.

 • Antwoorden Josefien 23 november 2013 om 13:41

  Ik ben 13, en ik draag oogschaduw in neutrale kleuren.
  Wel zo dat je het ziet, maar niet knallende kleuren.
  Soms draag ik er ook eyeliner/oogpotlood bij, soms alleen eyeliner of oogpotlood.
  Op m’n lippen draag ik vooral nude, koraal of roze/rood tinten. Niet al te fel ook.
  Gezichtsmakeup draag ik niet erg veel, gewoon omdat ik dat niet echt persé nodig heb, haha.
  xx

 • Antwoorden roos 23 november 2013 om 13:40

  Ik durf het niet. Ik zou graag wat meer experimenteren maaer ik durf het gewoon simpelweg niet.

 • Antwoorden Derpina 23 november 2013 om 13:39

  Ik ben heel lui wat betreft het dragen van make-up, alleen in het weekend heb ik soms zin om er tijd in te steken en eens nieuwe dingen te proberen. Als ik naar school ga heb ik eigenlijk bijna nooit oogschaduw op, eigenlijk alleen wat mascara, oogpotlood en blush of zeau. Wel draag ik ALTIJD rode lippenstift op school. Russian Red van Mac, om precies te zijn. Blijft lekker lang zitten. Toen ik net begon met mijn opleiding was ik eigenlijk de enige die rode lippenstift droeg, maar tegenwoordig smeren veel andere meisjes ook rustig knallende kleuren op hun lippen.

  Op de middelbare school had ik dit nooit gedaan, dan was het veel te opvallend geweest, maar op zo’n creatieve opleiding lopen er wel meer gekkies rond dus niemand kijkt ervan op. Er lopen ook veel alternatieve mensen rond, en ik ben dan toevallig iemand die altijd overdressed is en op zich wel bekakt te noemen is (ik draag bijvoorbeeld echt nooit broeken, alleen maar rokjes en jurkjes + torenhoge hakken). Mensen nemen het hooguit van me over; vervelende opmerkingen heb ik nog nooit gekregen. Ik zou dus in principe echt alles durven dragen wat betreft make-up, want ik voel me volledig vrij. Het is puur dat ik te lui ben.

 • Antwoorden Isabelle 23 november 2013 om 13:38

  Ik moet toegeven dat mijn make up vaak nogal saai is als ik naar school ga. De meisjes in mijn klas dragen weinig tot geen make up en daarom hou ik het ook maar simpel. Ik zou graag eens met een opvallende look naar school gaan maar daar heb ik het lef nog niet voor. Ik ben ook nog niet zo goed in oogschaduw aanbrengen dus ik hou het voorlopig bij mijn bruine tinten. Thuis oefen ik wel vaak en probeer ik gekke kleuren. Daarom is het ook zo leuk om tutorials van fleurige ooglooks te bekijken want die zijn vaak prachtig en leuk om te proberen :)

 • Antwoorden Esmée 23 november 2013 om 13:17

  Leuk artikel! Ik draag gewoon waar ik zin in heb en tijd voor heb ’s ochtends :) in de winter heb ik vaak meer zin in wat neutrale kleuren, en soms felle lippen, maar in de zomer ook felle kleuren op mijn ogen of felle lippen :) ik hou van experimenteren!

 • Antwoorden rachel 23 november 2013 om 13:13

  ookal draag ik niet vaak felle kleuren, ik vind het leuk om te lezen omdat ik dan zie hoe je ze het beste kan dragen, en als het er leuk uitziet dat ik het evt ook in de toekomst ga dragen!

 • Antwoorden Sanne 23 november 2013 om 13:11

  Leuk artikel!
  Ik probeer zelf wel veel te experimenteren met oogschaduw kleuren en ben er dan ook zeker niet bang voor om wat fellere of gewaagdere kleuren overdag te dragen. Maar ik probeer er wel altijd een wat alledaagse look van te creëren.
  Qua lipkleuren kom ik nog maar net om de hoek kijken eigenlijk. Heb nu welgeteld twee lipproducten in mijn stash. Maar zet mezelf er nu wel meer toe om gewaagdere kleuren te kopen/dragen.

 • Antwoorden Allicia-Maria 23 november 2013 om 13:11

  Zelf draag ik nooit oogschaduw, ik ben nooit zo goed in het aanbrengen daarvan, doe mij dan maar alleen een winged eyeliner en een felle lipstick..maar vaak genoeg draag ik ook niks, ben soms echt te lui om make-up op te doen haha!

 • Antwoorden Summer 23 november 2013 om 13:09

  Grappig! Ik durf eerder een felle lipkleur te dragen dan een felle oogschaduwlook.

  Keep on bloggin’,
  Summer

 • Antwoorden Julia 23 november 2013 om 12:59

  Ik draag juist al felle lipkleuren vanaf m’n 13e ofzo, en doe het wat rustiger aan met oogschaduw haha

 • Antwoorden beautybysandra 23 november 2013 om 12:57

  Ik draag wel vaak wat veiligere looks. Deze combineer ik vaak wel met een wat fellere kleur in mijn oogschaduw.

 • Antwoorden Laura Louise - Fablouise 23 november 2013 om 12:52

  Ik draag vooral naturel op mijn ogen en op de lippen vind ik het tof om lekker te knallen met een mooie opvallende lipstick!

 • Antwoorden Marsha 23 november 2013 om 12:52

  ik draag wel eens felle oogschaduw naar school, maar felle lippen toch maar niet… ik heb het een paar keer gedaan en ik kreeg zo’n waterval aan (negatieve) opmerkingen dat ik felle lippen lekker thuis draag. ik heb er over het algemeen schijt aan wat anderenvan me vinden, maar hier werd ik zo gek van…

  superleuk artikel trouwens, en mooie foto’s! die regenboog’ogen’ ga ik zeker eens proberen!

 • Antwoorden Ruby Manuela 23 november 2013 om 12:52

  Ik draag onwijs graag kleurrijke make-up naar school. De enige reden waarom ik het niet zo vaak doe is omdat een groene smokey eye net iets langer duurt om te maken dan simpele eyeliner met mascara. Lipstick draag ik niet zo vaak, omdat ik er niet goed mee om kan gaan, haha. Leuk artikel!

 • Antwoorden Hanne 23 november 2013 om 12:51

  Vrijdag ben ik voor de eerste keer met een felle lip naar school gegaan en ik vond het best wel spannend. Toen ik binnenkwam, draaiden er wel wat hoofden om. Maar voor de rest voelde ik me gewoon super sterk!
  Ik denk niet dat ik dit elke dag ga doen, maar nu ik weet dat het me beter doet voelen, ben ik er wel voor te vinden in de toekomst ;)

 • Antwoorden Brigit 23 november 2013 om 12:50

  Ik draag eigenlijk alleen mascara en soms als ik thuis ben rode lipstick. Ik durf het niet naar school op te doen, ben erg bang voor de mening van anderen… Ik moet het toch echt eens een keer gaan proberen!

 • Antwoorden manon 23 november 2013 om 12:38

  oogschaduw draag ik niet veel, af en toe een bertje naturelle look. lippenstift daar in tegen wel, rood, kersenrood en berry kleurtjes vind ik vooral heel erg mooi(:

  x

 • Antwoorden Jana 23 november 2013 om 12:36

  Ik draag eigenlijk graag felle kleurtjes, en ik draag gewoon kleuren die ik mooi vind eigenlijk. Maar felle lipstick durf ik dan weer niet te dragen :( x

 • Antwoorden Fleur 23 november 2013 om 12:28

  ik ben bijna 14 en doe alleen nog maar mascara op naar school. Vind het niet nodig om er lipstick/lipgloss/eyeliner ofzoiets bij te doen. Maar tutorials kijk ik meestal omdat ik ze leuk vind, niet omdat ze me inspiratie geven ofzo om er ook echt iets mee te doen…

 • Antwoorden Shannon 23 november 2013 om 12:12

  Hee,
  Ik ben vaak genoeg met een blauw/paarse ooglook naar school gegaan. En dan ook nog gecombineerd met rode lippenstift. Heel veel mensen zeggen dat dat niet kan maar ik trek me er niets van aan. Ik heb een periode gehad dat ik elke dag rode lippenstift opdeed, dus nu kijkt niemand er meer van op. Ik doe gewoon lekker waar ik zin in heb.

 • Antwoorden Nuria 23 november 2013 om 12:00

  Ik draag gewoon wat ik wil! Zit nu in de derde van het middelbaar en ik draag gewoon rode lippenstift als ik er zin in heb, ook van die donker rode tinten. Het liefst met een winged eyeliner. Oogschaduw draag ik niet zo veel, omdat ik een simpele winged eyeliner vaak mooier vind. Als ik wat draag is het zwart of wat nude tinten, nooit kleur want dat is niet mijn smaak. Sommige mensen zullen rode lippenstift wat veel vinden voor 14 jaar, maar ik voel me ook ouder en ik word vaak 16/18 geschat. Dus ik doe lekker waar ik zin in heb :)

 • Antwoorden Lisanneleeft 23 november 2013 om 11:44

  Ik durf het wel, ik doe het alleen niet. Ik ga meestal toch voor makkelijk en comfortabel (beetje mascara en een beetje foundation, soms wat eyeliner en klaar!)

  Doet me denken aan dat artikel dat je laatst schreef over ‘nep’ en dat je het niet comfy/te veel moeite vond. Dat vind ik dus al snel met make-up, haha.

  Maar toen ik nog op de middelbare school zat droeg ik wel vaak oogschaduw (ook in gekke kleurtjes), toen was ik daar veel meer mee bezig! Verandert heel erg per periode bij mij dus :p

 • Antwoorden Minke 23 november 2013 om 11:40

  Ik draag eigenlijk alles wat ik wil, alleen niet zo vaak felle lippen. Dat vind ik zo lastig :P

 • Antwoorden Tess Evea 23 november 2013 om 11:39

  Wat een tof artikel. Ik blijf zelf het liefste bij een rustige ooglook.

 • Antwoorden moon 23 november 2013 om 11:38

  ik draag wat ik wil het boeit mij echt niet wat mensen er van vinden. ik heb vandaag een palet gekregen met allemaal kleuren wie ik ook allemaal ga op doen hahaha

 • Antwoorden Kikki 23 november 2013 om 11:35

  Ik vind felle ooglooks juist heel erg gaaf! Ik draag wel heel vaak rode lipstick of knalroze, maar dan houd ik mijn ogen juist wat rustiger. Een felle ooglook vind ik iets lastiger, maar het is vaak wel heel mooi!

 • Antwoorden Judith 23 november 2013 om 11:34

  ik draag gewoon makeup, en als ik eens een beetje kleur in m;n oogschaduw doe krijg ik altijd leuke opmerkingen er over :) gekleurde lippen doe ik ook wel eens, maar daar zijn mensen (ouders…) niet zo enthousiast over, dus dat doe ik minder snel.
  en tutorials vind ik gewoon leuk om te kijken :) je kunt ze ook namaken met andere kleuren, en ze zo aanpassen aan je eigen smaak.
  ik vind dat je gewoon moet dragen wat je zelf leuk vind, en ook moet experimenteren. je bepaald zelf wat je leuk vindt, en andere hoeven dat niet voor jou te doen. :)

 • Antwoorden Jana Vmh 23 november 2013 om 11:34

  Als ik naar de les moet draag ik meestal geen opvallende kleuren op mijn ogen maar een felle lipstick dat gebeurt wel eens, hangt af van hoe ik me voel :)

 • Antwoorden Carina 23 november 2013 om 11:29

  Oogschaduw varieer ik wel heel veel, lippenstift doe ik niet naar school op. Wel een balm met kleurtje, dat is iets subtieler. Ook al draag ik niet heel veel make-up, van tutorials kun je altijd leren hoe je het mooier kunt dragen, en hoe het bijv. langer blijft zitten!

 • Antwoorden Sophie 23 november 2013 om 11:28

  Ik heb nu alleen nog maar foundetion en poeder enzo op maar als ik oogschaduw ga dragen(Lipstick vind ik mij niet zo staan)Dan ga ik gewoon zoals ik zelf wil met fel paars of een mooie mosgroen en als andere er niet mee kunnen leven is dat hun probleem

 • Antwoorden Julie 23 november 2013 om 11:24

  Ik maak meestal hele naturelle looks (behalve de hoeveelheid foundation volgens een heleboel mensen). Ik durf ook niet naar buiten met wat zwaardere/fellere makeup omdat ik vaak denk dat andere mensen het teveel vinden.

 • Antwoorden Ashleey 23 november 2013 om 11:22

  Ik houd van tutorials! Ik draag gewoon wat ik wil en dat mag ook wel met mijn 19 jaar haha. Ik krijg soms wel opmerkingen over mijn make-up maar dat is vrijwel altijd positief :)

 • Antwoorden Wendy (B) 23 november 2013 om 11:16

  Ik durf niet echt iets dus hou ik het zo natuurlijk mogelijk.
  Gewoon omdat ik niet weet of het mij staat en als ik “feller” ga, dat men dan raar zou kijken.
  Toch kijk ik graag naar tutorials.
  Het is prachtig hoe je dat doet, net kunst.
  Ik kan dat echt niet (het zal eerder “ik durf niet” zijn).

 • Antwoorden Lotte 23 november 2013 om 11:03

  Ik vind dit ook zo leuk om over na te denken en van anderen te weten! Ik draag vaak wel veel make-up (niet als in plamuurlaag maar als in opvallende make-up – heftige eyeliner en knalrode lippen ofzo) maar naar school ga ik toch het liefst met mijn signature look die wat rustiger is. Ik durf ook niet elke dag met rode lipstick naar buiten, ik moet me wel echt goed voelen daarvoor.

 • Antwoorden Hilde 23 november 2013 om 10:59

  Ik draag naar school wel mascara, oogpotlood, lipgloss en consealer maar dat is alles. Ik vind rode lippenstift me echt mooi staan( niet om op tescheppen hoor) maar niemand uit me klas doet dat. En ik ben best vaakonzeker en durf het dus niet naar school te dragen. Waar ik wel heel blij mee ben is me jolly rancher lip balsem.die komt uit amerika en het isniet een gloss maar het is een matte rode. En als je hem op doet worden je lippen een iets roder. Dat durf ik wel naar school.
  Op feestjes draag ik meestal consealer, oogschaduw, mascara, oogpotlood, een klein beetje blush en lipgloss. Wat ik wel jammer vind is dat ik niet heel goed ben in oogschaduw aanbrengen, maar ik ben aan het oefenen. En alhoewel ik dus niet echte complete ooglooks maak vind ik het wel super tof om naar jouw ooglooks te kijken!!

 • Antwoorden Eva 23 november 2013 om 10:56

  Ik vind het een leuker effect hebben als ik mijn make-up naar school basic hou en bij een feestje uitpak. Dat geeft zo’n feest dan net weer iets extra’s en een ‘wauw-effect’.
  Ik ben ook nog maar 14 jaar en ik weet nog niet zo goed wat me wel of niet staat. Daarom vind ik het wel leuk om te experimenteren voor de spiegel (als niemand me maar ziet.. ;)
  Leuk artikel, je hebt me echt aan het denken gezet!

 • Antwoorden Iris 23 november 2013 om 10:55

  Ik probeer soms wel eens wat extra’s met m’n ogen, maar meestal krijg ik meteen de opmerking van mijn moeder dat ze het too much vindt.. Hetzelfde geld voor felle lippen! Naar school draag ik sowieso niet veel make-up: foundation (etc.) en mascara en ik ben klaar! Geef mij maar een paar minuten extra in mijn warme bed! ;)

 • Antwoorden Gabriëlle 23 november 2013 om 10:54

  Ik ben dol op felle kleuren! Voornamelijk op lippen vind ik ze prachtig, maar ook op oogleden kunnen felle kleuren supermooi zijn als je het op de juiste manier aanbrengt.

 • Antwoorden Saskia 23 november 2013 om 10:53

  Op mijn ogen draag ik veel nudekleuren. Vind het wel heel leuk om daarnaast een felle kleur op de lippen te dragen.

 • Antwoorden Amber 23 november 2013 om 10:52

  Ik wissel het wel eens af, maar normaal gesproken draag ik m’n make-up redelijk licht.
  Maar ik ga ook zo met een felle lipstick of een knallende ooglook het huis uit als het past bij m’n kleding.

 • Antwoorden Charlotte 23 november 2013 om 10:46

  Leuk om te lezen en wauw wat een ooglooks heb je al gemaakt
  Ik ga gewoon met rode lippen naar school, want hey dat is leuk toch ? :D

 • Antwoorden vanessa 23 november 2013 om 10:46

  Ik draag vooral beige en bruine tinten op mijn ogen, neutraal dus. Mijn lippen durf ik wel in een fel kleurtje te zetten. De combinatie is mooi, toch? Ik vind dat iedereen moet dragen wat hij of zij wil en waar die persoon zich goed bij voelt.

 • Antwoorden amber 23 november 2013 om 10:40

  Ik draag alles, ik vind draagbaarheid een beetje onzin.
  Ik vind dat iedereen gewoon moet dragen wat zij wil, ook als het groene/blauwe/gele/roze oogschaduw of felle lippen.
  Ik draag naar school gewoon een ooglook met geel, oranje, roze en paars. En naar school draag ik net zo goed donkerrode lippen als fel roze :)

 • Antwoorden MySimplySpecial 23 november 2013 om 10:36

  Ik draag vaak neutrale kleuren op mijn ogen, maar dan wel regelmatig een donkere variant. Felle kleuren lipstick draag ik pas sinds kort en nog veel te weinig!

 • Antwoorden Lisa deelt 23 november 2013 om 10:34

  Ik draag niet altijd felle make-up. Maar af en toe een knallend kleurtje op je lippen vind ik wel leuk. Wel pas ik de regel toe: Lippen kleurrijk, ogen rustig of andersom. Anders wordt het wel heel druk.

 • Antwoorden What's with Wendy? 23 november 2013 om 10:33

  Ik vind het juist heerlijk om lekker op te vallen met mijn make-up. Natuurlijk niet met lagen foundation waarvan je dat ziet, maar lekker een fel kleurtje op mijn lippen kan geen kwaad. En een heftige winged eyeliner vind ik juist super tof om te dragen. De mensen die ik tegen kom, in mijn klas en omgeving vinden het ook tof. Lekker doen waarbij je je lekker voelt!

 • Antwoorden jorienke.nl 23 november 2013 om 10:31

  Over het algemeen draag ik niet hele felle make up, maar af en toe vind ik het best leuk om een lekkere smokey eye te maken! Tja, het wisselt ook wel hoe ik me voel..

 • Antwoorden Hester 23 november 2013 om 10:26

  Ik draag zelf prima wat donkerdere oog looks en felle lippen naar school en naar kantoor. Ik ben dan wel duidelijk opgemaakt en draag ook wat meer make up dan de meeste mensen. Ik draag nu eigenlijk het meest paars. Toch zou ik weer niet zo snel hele felle looks met bijvoorbeeld knalroze of een zwarte smokey eye dragen, dat vind ik weer te veel vooral omdat ik er het gevoel heb er al snel veel te opgemaakt uit te zien en omdat dingen mij al snel wat harder staan doordat ik een bleke huid heb.

 • Antwoorden Joelle 23 november 2013 om 10:16

  Ik vind make-up, maar vooral om naar te kijken. Ik draag zelf wel make-up, maar niet zoveel. Een veilige bruine of grijze kleur op je ogen gaat lekker makkelijk en meer kleurtjes heb ik dan ook eigenlijk niet in mijn stash. Op mijn lippen kan ik nog wel eens gek doen, door een donker rode kleur of juist een hele felle roze kleur. Maar ondanks dat ik dus zelf niet veel make-up draag, vind ik het heel erg ontspannend om lekker make-up tutorials te kijken.

 • Antwoorden Isabel 23 november 2013 om 10:15

  Ik begrijp dat je er van uit gaat dat mensen die jouw blog lezen (meiden dan in ieder geval) ook veel make-up dragen.Ik draag eigenlijk heel weinig make-up, soms wat mascara maar verder ook niet. Alleen met feestjes.

 • Antwoorden Inge 23 november 2013 om 10:15

  Toen ik 14 was leerde ik make up te gebruiken door de Yes te lezen. Ik vond een fijne manier om oogschaduw op te doen en zo bleef ik het jarenlang doen, met wit en bruin. Vanaf m’n twintigste ging ik steeds minder dragen. Tot ik bijna nooit meer make up droeg. Toen ik 25 was werd ik moeder. Ik ben toen weer meer gaan gebruiken en proberen omdat ik geen moeder wilde worden die onverzorgd door het leven zou gaan (in een jogging broek, haar in een knot die toevallig ergens nog een mascara heeft liggen van tien jaar oud). 4 jaar later had ik een bruiloft en toen zocht ik op internet iets over haren krullen. Zo kwam ik op Mascha’s site terecht. Er ging een wereld voor me open. Bijna al m’n oude make up heb ik weggegooid en heb veel nieuw gekocht. Nu ben ik 32. Ik draag dagelijks foundation, concealer, poeder, bronzer en highlighter voor een mooie basis. Wat ik dan nog gebruik ligt aan de tijd die ik nog heb. Sowieso altijd mascara. Naast natureltinten gebruik ik ook graag groen, paars, roze en perzikkleur ( niet allemaal tegelijk

 • Antwoorden Kirsty 23 november 2013 om 10:12

  Ik draag eigenlijk alles wat ik leuk vind en vind het heerlijk om met verschillende kleuren make-up te experimenteren. Ik moet wel zeggen dat ik qua lippen het liefst roze draag, maar dat is echt al jaren mijn favoriete kleur voor mijn lippen. Als ik weer eens een nieuw oogschaduwpalette koop vind ik altijd dat ik elke kleur ook echt een keer moet gebruiken, dus dan experimenteer ik daar ook lekker mee. Het enige wat ik niet zo vaak draag is eyeliner, omdat ik er vaak 1) geen tijd voor heb en 2) ik mijn look vaak zonder ook wel af vind.

 • Antwoorden Luuke 23 november 2013 om 10:11

  Sinds dit schooljaar ben ik oogschaduw gaan gebruiken. ik draag het nu alleen op mijn ooglid. Ik vind dat het nog niet zo hoeft op te vallen bij mij..

 • Antwoorden Esmée 23 november 2013 om 09:49

  Ik ben 13 jaar en ik draag elke dag make-up. Sowieso mascara en lipgloss/chuppy stick clinique. En ik draag ongeveer 1 tot 2 keer in de week oogschaduw naar school. In het weekend doe ik eigenlijk geen make-up op. Als ik oogschaduw op doe vind ik het niet erg om heel felle tinten te gebruiken (blauw, oranje) maar ik wil niet dat ik eruit zie als een clown! :P xx

 • Antwoorden Josanne 23 november 2013 om 09:48

  Draag graag natural kleuren, bruin. Durf dan wel een smokey te maken :)

 • Antwoorden Jamie 23 november 2013 om 09:42

  Ik trek me nergens wat van aan ! Ik vind een neutrale look op mijn ogen mooi. Maar een knal rood of roze kleurtje vind ik ook super ! Eerste keer dat ik met rode lippenstift op school kwam keken mensen me een beetje raar aan maar een paar weken later durfde meer mensen ermee te lopen. Dat vind ik leuk om te zien !

 • Antwoorden Suzanne 23 november 2013 om 09:32

  Ik ga liever voor wat veiligers en neutralers. Die kleuren zijn mij te.

 • Antwoorden ThirzaVolp 23 november 2013 om 09:27

  heey ik vind het echt te gek dat jij dit allen maal kan kopen ik ben al 1 jaar op je ge aboneert toen ik je 1 e filmpje zag dacht ik zij is gek maar toen meer zag dacht ik Hhahaha daarom je bent echt te gek ga zoo door vraag hulp als je het meolijk hebt je verdient het om vroolijk te zijn xxx Thirza

 • Antwoorden Eva 23 november 2013 om 09:27

  goed artikel! zelf draag ik heel weinig make up, want ik ben 12 jaar. maar ik vind het wel echt heel leuk om tutorials te zien! ik vind het heel interessant om naar te kijken. door jou en nog wat andere blogsters/YouTubers weet ik ineens veel meer van make up! daarom wil ik ook graag ermee beginnen. maar dan denk ik niet echt aan oogschaduw ofzo, maar meer foundation, blush, lipgloss etc. liever geen opvallende dingen, want dat durf ik niet zo goed..

 • Antwoorden Yvonne 23 november 2013 om 09:21

  Zelf draag ik al ongeveer 6 jaar geen make-up meer. Eerder droeg ik het uit onzekerheid, nu vind ik mezelf zelfs mooier zonder. Ook houd ik me totaal niet bezig met fashion. Toch kijk ik naar je tutorials en shoplogs, omdat je een leuke persoonlijkheid hebt en je goed bent in wat je doet. Blijf vooral zo door gaan!

 • Antwoorden tara 23 november 2013 om 09:17

  epileer je baard anders ff

  • Antwoorden Teske 23 november 2013 om 11:02

   Doe jij anders effe normaal

  • Antwoorden Nanet 23 november 2013 om 14:06

   WTF, heb je niks beters te doen ofzo? Ga een cactus neuken.

   • Antwoorden Ss 24 november 2013 om 09:58

    Nanet bolle vetzak moet ik je slaan

 • Antwoorden Sammie *klik voor blog* 23 november 2013 om 09:16

  Een kleurtje vind ik wel leuk maar niet TE opvallend!
  Leuk die oude foto!

 • Antwoorden Ilse 23 november 2013 om 09:15

  Ik draad eigenlijk geen make-up maar dat komt ook een grootdeel door dat ik ontstoken ogen heb! Dat heb ik nu al 1,5 jaar denk ik. Ik zou wel meer op willen doen maar het gaat gewoon niet. Ook ben ik 13 en mijn moeder vind dat ik dan net een “hoer” lijk! Zei draagt namelijk ook nooit make-up. Maar naar een feetje of uitgaan doe ik wel make-up op dan heb ik scheit aan alles!

 • Antwoorden Evi 23 november 2013 om 09:09

  Hoi Teske,
  Echt heel erg leuk geschreven! Ik ben vooral een voorstander van naturel. Zelf draag ik eigenlijk geen make-up. Ik kan gewoon niet om gaan met eyeliner en oogschaduw. En met foundation ben ik bang dat je mijn sproetjes niet meer ziet en daar ben ik juist zo trots op. Wat ik wel draag is knalrode lipstick. Ik vind dat heel erg leuk en krijg er altijd positieve reacties op.
  liefs Evi

 • Antwoorden Natasja 23 november 2013 om 09:08

  Ik ben altijd van de natural look geweest. Ik experimenteer nu wel vaker met kleur, maar draag dit bijna nooit als ik t huis uit moet. Ook ben ik niet zo van kleur op mijn lippen, maar dat is misschien ook wel omdat mijn vriend dat niks vind. Maar daar luister ik toch niet altijd naar… ;)

 • Antwoorden Emilia 23 november 2013 om 09:03

  Leuk geschreven en leuke vraag ook! Grappig om alle antwoorden te lezen. Ik ben een ramp met oogschaduw (het zit nooit symmetrisch, het blend niet mooi, het staat niet), dus dat gebruik ik gewoon niet meer. Maar als ik het mooi zou kunnen aanbrengen en als het leuk zou staan, dan zou ik het ook gewoon naar school durven dragen denk ik.
  Lipstick draag ik wel vaak, al grijp ik wel sneller naar een niet heel opvallend kleurtje, zodat ik niet de hele dag hoef te checken of het er nog goed op zit haha.

 • Antwoorden Hester 23 november 2013 om 08:59

  Ik durf eigenlijk alles qua make-up wel te dragen. Vroeger droeg ik vaak gekleurde oogschaduw en nu vind ik felle lipstick geen probleem, doe het alleen niet vaak door de praktische redenen: ik vind op school bijwerken of constant checken zo irritant. Wat ook wel handig is, is dat veel van mijn vriendinnen op wonderbaarlijke wijze geen make-up dragen en ik dus soms zoiets heb van ‘ach, ze zien toch niet dat het eigenlijk beter/anders zou moeten’ haha.

 • Antwoorden Monique 23 november 2013 om 08:53

  Ik hou het te vaak veilig, omdat tegen de tijd ik op me werk aan kom me make up er al af is door de wind, regen, etc.

 • Antwoorden Love teskuhh 23 november 2013 om 08:53

  Ik durf het nog niet echt. Er loopt eeen meisje rond op onze school met altijd rize lipstick op, maar mijn vriendinnen vinden dit een beetje overdreven.

 • Antwoorden Lieve 23 november 2013 om 08:45

  Ik draag felle lippen of een uitgebreide oogschaduw look gewoon naar school. Al weet ik wel hoe je het moet matigen. Anders heeft iedereen alles al gezien, dan heb je op een feestje niks speciaals meer, zoals glitters.

 • Antwoorden sophie 23 november 2013 om 08:42

  Goed artikel! Ik ben zelf meer van de lichte bruine kleuren op mijn ogen (als ik überhaupt oogschaduw op doe) Tegenwoordig durf ik wel met gekleurde lipjes naar school:)

 • Antwoorden Dionne 23 november 2013 om 08:41

  Leuk om te lezen!

 • Antwoorden anouk 23 november 2013 om 08:36

  Ik ben 12 dus ik draag alleen en mascara en een tje boven mn oog.
  Maar ondanks dat ik niet zoveel draag vind ik het wel leuk om te kijken en te lezen!

 • Antwoorden Anouk 23 november 2013 om 08:36

  Wat anderen denken maakt mij niks uit, het is meer in wat voor bui ik zelf ben. Zelf ben ik niet heel erg van de oogschaduw maar meer van de lipgloss en lipstick. Ik houd wel van een heerlijk fel roze kleurtje op de lippen! Daarnaast vind ik de node naturel look ook heel fijn.

 • Antwoorden Meera 23 november 2013 om 08:35

  mijn antwoord is best wel vaag :) want ik draag eigenlijk geen make-up en als ik iets draag is het lipgloss of een beetje Cream blush de rede dat ik toch ALTIJD naar je beauty filmpjes kijk is omdat ik het gewoon zo knap vind hoe je dat doet !! En vind je persoonlijkheid fantastisch <3 :3 Teske ik blijf je altijd volgen <33

 • Antwoorden Zita 23 november 2013 om 08:33

  Naked pallette 2 en van make up studio een lipgloss een roze die muurvast blijft zitten

 • Antwoorden Myra de Graaf 23 november 2013 om 08:31

  Ik merk dat ik zelf wel naturelle looks draag, met name inderdaad grijs en bruin Gewoon, omdat dat mij dat iets beter staat, maar als ik een feestje heb, pak ik wel uit! Ik vroeg het me laatst ook af , waarom blijf ik elke dag naar jouw blog kijk ( volg je bijna 2 jaar. ) Dat komt omdat je veel varieert! de meeste blogs gaan over alleen beauty. En dit is met Lifestyle en Fashion erbij! Ik vind het super leuk en ga zo door! Je bent een inspirerend persoon! Love You x
  xx Myra (15)

 • Antwoorden vvera 23 november 2013 om 08:22

  leuk artikel

 • Antwoorden Beautyjuf 23 november 2013 om 08:20

  Wat een leuke vraag! Qua oogschaduw draag ik veel nude- en bruintinten. Deze staan me erg mooi en daar voel ik me ‘veilig’ bij. Misschien wel herkenbaar voor een aantal lezeressen onder ons ;-) Qua lipstick/lipgloss pak ik iets meer uit. Dan draag ik ook bruintinten, maar soms ook een ietwat fellere kleur. Met name in de zomer. Dan is mijn huid wat gekleurd door de zon en staan fellere kleuren mij beter. Voor mijn blog durf ik soms uit mijn comfortzone te stappen, maar nog eigenlijk veel te weinig. Ach, ik draag waar ik me prettig bij voel :-)

 • Antwoorden Sanne 23 november 2013 om 08:14

  Ik draag alleen oogschaduw in aardtinten, ik zou dolgraag rode lipstick dragen overdag maar ik ben bang dat dan iedereen me voor gek verklaart want bij ons op school loopt echt niemand met rode lipstick. :(

 • Antwoorden Dita 23 november 2013 om 08:13

  Ik werk in het onderwijs en in dekinderopvang. Ik draag vaak wel een kleur op mn ogen, blauw, groen, wat basic etc.. Ik krijg er regelmatig complimenten over dus mensen vinden het blijkbaar niet raar. Een felle lipstick zou ik wel vaker willen dragen naar durf ik niet zo goed, terwijl ik het zo mooi vind..misschien toch maar eens proberen

 • Antwoorden Isis 23 november 2013 om 08:13

  Tip voor in Finland: Pak een slee, zoek een heuvel, en ga sleeën!!! Is super leuk en grappig!!! (aantal jaar geleden ook in Finland geweest, was het leukste wat ik er heb gedaan)

 • Antwoorden Charile 23 november 2013 om 08:01

  Ik draag altijd bruin op m’n ogen, en vaak een kleurtje op m’n lippen. Maar ook niet te opvallend ^^

 • Antwoorden Isabel Cristina 23 november 2013 om 07:59

  Ik draag meestal dezelfde natural ooglook. Omdat het snel en makkelijk is. Maar als ik een opvallende kleur kies, zou dat voor mijn ogen zijn en niet voor mijn lippen. Leuk artikel!

 • Antwoorden Kimberly 23 november 2013 om 07:55

  Ik doe eigenlijk gewoon altijd wat ik zelf wel. Ik moet wel zeggen dat ik meestal alleen veel kleur draag als ik niet zo’n lange dag heb omdat ik dat wat fijner vind en bruintinten vaak draag als ik de hele dag onderweg ben. Felle lipkleuren kan ik elke dag gewoon dragen, zolang ik maar de mogelijkheid heb om het tussendoor bij te kunnen werken moet het nodig zijn hihi

 • Antwoorden Suzanne 23 november 2013 om 07:53

  Ik draag gewoon felle oogschaduw naar school. Dit vond ik in het begin best eng maar nu ik in een ander leerjaar zit merk ik dat iedereen serieuzer wordt en het best kan.
  Felle lippen heb ik meestal alleen als ik naar een feestje ga ofzo, ik draag wel gloss als ik naar school ga of een nude kleur maar fel doe ik niet zo snel omdat ik bang ben dat het na een tijdje over heel mijn gezicht verspreid is haha.

 • Antwoorden Merel 23 november 2013 om 07:23

  Ik heb 1 kleur oogschaduw. Ik vind het heel mooi om te zien hoe jullie 1000 kleuren van alles wat hebben en overal een mooie ooglook van te maken. Ik durf nog niet met een felle ooglook naar school omdat ik juist bang ben om raar aangekeken te worden en daarbij moet ik ook nog veel oefenen.

 • Antwoorden Sofie 23 november 2013 om 07:10

  Ik draag altijd wel lipstick of oogschaduw. Niet altijd felle kleuren, maar wel zodat het matcht met mijn outfit.

 • Antwoorden Laura 23 november 2013 om 06:42

  Ik gebruik wel eens kleur, maar niet heel fel en opvallend ook draag ik nog niet echt felle lipkleuren. Ik vind het wel leuk, maar ik moet er nog een beetje me experimenteren en meer producten in huis halen. ;)

 • Antwoorden Aranka 23 november 2013 om 06:37

  Ik vind gekleurde ooglooks er op goto’s ontzettend gaaf uit zien. Gewoon een mooie blending enzo. Toch draag ik enkel soms wat roze, maar dit is ook maar zelden. Felle kleuren op m’n ogen zien er al snel trashy uit voor mijn gevoel. Meer iets voor een feestje. In dagelijk gebruik zie ik het ook zelden voorbijkomen. Toch vind ik gekleurde paletten wel heel mooi en vind ik het leuk om naar plaatjes van gekleurde looks te kijken, maar inderdaad, het zijn vooral m’n lippen waarmee ik voor felle kleuren ga.

 • Antwoorden Eline 23 november 2013 om 06:32

  Ik vond het eerst altijd eng om heel “opgemaakt” de deur uit te gaan. Nu maakt het me niet meer uit, hoe minder ik me van iedereen lijk aan te trekken hoe leuker het commentaar is op mijn looks :)

 • Antwoorden Martina 23 november 2013 om 06:08

  Gisteren ben ik nog lekker met rode lipstick op pad geweest, maar ik moet zeggen dat ik dat ook veeeel te weinig doe! Terwijl ik het zo tof vind staan :) voornemen: stukken vaker doen!

 • Reageer