‘Ik hou niet zo van nep’

16 november 2013

Begrijp me niet verkeerd. Ik smeer met liefde elke dag foundation en mascara op mijn bakkes. Make-up is een passie van mij en er gaat dan ook bijna geen dag voorbij dat ik niet in de weer ben met kwasten en smeerseltjes. Als het echter aankomt op écht ‘neppe’ dingen, dan haak ik altijd een beetje af.

Nepwimpers. Ik vind ze geweldig, ze zijn mooi en ze kunnen je ogen een geweldige uitstraling geven. Maar man, wat een gedoe om die krengen aan te brengen. Hoewel ik echt kwalitatief goede wimpers én lijm heb gebruikt, blijft het voor mij een enorm lastig klusje. Ze gaan scheef zitten, de lijm plakt niet goed genoeg en vaak moet er nog een dikke laag eyeliner overheen, omdat je anders de strip nog ziet zitten. Als die kleine monsters dan eindelijk op mijn oogleden zitten dan lijkt het alsof ze een kilo wegen en krijg ik moeite met mijn ogen open houden. Uiteindelijk gaan ze dan vaak tranen, waardoor ik ze het liefst zo snel mogelijk weer weg wil hebben. Ik gebruik ze weleens in tutorials, maar eigenlijk draag ik ze vrijwel nooit naar buiten.

Nephaar, oftewel extensions. Bij anderen vind ik het prachtig, maar ik heb zelf een setje clip-ins liggen en ik krijg er echt hoofdpijn van. Ik vind de lokken zo zwaar om met me mee te dragen, dat het gewoon te ongemakkelijk wordt om ze in te doen. Ik vind het daarnaast ook nog eens een aardige klus om ze er zo in te clippen, zodat je ze niet meer terugziet. Mijn haar is aan de dunne kant, dus het komt vaak voor dat je ze nog ergens tussen ziet zitten. Sowieso kan ik ze nu niet meer dragen, want ze zijn bruin en mijn haar is aan de onderkant blond. Ergens wel jammer, maar ik mis ze niet al teveel.

Nepnagels. Behalve dat ik ze vaak toch niet zo mooi vind, blijven ze ook nooit goed zitten bij mij. Nou heb ik nooit hele dure nepnagels gebruikt, dus dat maakt wellicht wel uit. Toch is het vaak zo dat ten minst een nagel na een dag alweer los aan het laten is. Daarnaast is het ook zo dat ze altijd vast komen te zitten wanneer ik met mijn hand door mijn haar ga. Wat ook altijd een probleem is, is dat nepnagels niet echt ontworpen zijn voor mijn mini-nagels. Mijn duim moet ik vaak doen met een nagel voor mijn wijsvinger en mijn middelvinger redt het maar net met een nagel voor mijn ringvinger. Mijn pink is vaak veel te klein voor de kleinste nepnagel in het pakketje. Ik kan toch niet de enige zijn met dit probleem? Ik hou het gewoon lekker bij gelnagellak, want dat is ook stevig, maar blijft een stuk langer zitten.

Nepkleurtje. Ik ben niet zo iemand die onder de zonnebank gaat of een spraytan neemt. Sowieso geloof ik dat de zonnebank niet goed voor je is, dus daar zal je me helemaal niet snel onder zien liggen. Een spraytan heb ik nog nooit geprobeerd. Zelfbruiners wel, maar dat pakte nooit echt heel goed uit. Ik zit toch vaak met vlekken tussen mijn vingers en op mijn knieën, óók als ik gescrubd heb. Daarbij is het ook nog eens zo dat ik het er bijna nooit natuurlijk uit vind zien bij mezelf. Hoe mooi ik gebruinde huidjes ik ook vind bij anderen neem ik bij mezelf gewoon genoegen met mijn blanke huid.

Nepboobies. Push-up BH’s, ik heb ze wel gedragen, maar inmiddels vind ik ze eigenlijk een beetje fout. Ik weet wel dat het soms voor wat meer zelfvertrouwen kan zorgen als je voorgevel wat aanweziger is, maar hoe belangrijk is het uiteindelijk nou? Bovendien vind ik push-up BH’s er vrijwel nooit natuurlijk uitzien. Als het bij jou ervoor zorgt dat je je vrouwelijker voelt, dan hou ik je niet tegen, maar ik ben er nogal op afgeknapt.

Tot slot is plastische chirurgie iets wat ik waarschijnlijk nooit zou doen. Het lijkt me in eerste instantie al ongelofelijk eng om zo’n operatie te ondergaan, maar daarnaast vind ik zo’n ingreep veel te heftig. Daarnaast vind ik het ook zonde om te veranderen wat je vader en moeder je hebben gegeven. Dat klinkt misschien heel braaf, maar zo zie ik het wel echt. Mensen zijn zo snel geneigd om iets te veranderen wanneer ze het niet leuk vinden, en al kan ik soms ook wel zo denken, vind ik plastische chirurgie echt een iets te grote stap. En dan heb ik het niet over het weghalen van een moedervlek of het corrigeren van flaporen, maar echt over borstvergroting, neuscorrecties en botox.

Toch moet ik zeggen dat ik ook geen heilig boontje ben op het gebied van nep. De onderkant van mijn haren zijn geblondeerd, mijn tanden zijn gebleekt en ik ga graag in de weer met een krultang, terwijl ik van mezelf heel erg stijl haar heb. Als ik dan zo hard roep wat ik niet doe, moet ik natuurlijk ook aangeven waar ik niet zo vies van ben. Buiten dat alles draag ik natuurlijk ook elke dag make-up, maar of dat je echt nep maakt is natuurlijk een discussiepunt.

Ik ben wel heel erg benieuwd of jullie houden van ‘nep’. Ik wil helemaal geen mensen beledigen met dit artikel, maar gewoon mijn eigen persoonlijke ervaringen hiermee delen. Ik merkte op dat ik van de meeste ‘neppe’ dingen niet zo hou bij mezelf en dat vond ik wel grappig. Het woord ‘nep’ krijgt al snel een negatieve lading, maar zo bedoel ik het zeker niet.

Van welke ‘neppe’ dingen op beautygebied hou jij niet?

EDIT: Veel van jullie missen het punt van deze blogpost een beetje. Ik ben hier ALLES behalve mensen aan het beoordelen en een punt aan het maken over hoe mensen die ‘nep’ dingen dragen ook ‘nep’ zijn. Dit is dan ook niet nodig om te doen in de comments. Ik vond het enkel en alleen grappig om te zien hoe ik dingen als nepwimpers, nepnagels enzovoort zo lastig vind om te dragen, omdat ik niet hou van het effect of hoe moeilijk ze aan zijn te brengen. Deze blogpost gaat NIET over mensen die nep zijn, maar gewoon over letterlijke ‘neppe’ dingen als kunsthaar of kunstwimpers en dat ik er bij mezelf niet zo van hou om die te dragen. Het was puur een constatering van mijn eigen ervaringen.

211 reacties

 • Antwoorden Aniek 24 december 2013 om 15:53

  wauw, mooi gezegd Teske. en weetje? je houd niet zo van nep, maar ookal zou je er wel van houden: je hebt het allemaal niet nodig! je bent een super knap en lief meisje, je bent een voorbeeld voor heel veel mensen hier.
  zelf draag ik geen nepnagels ofzo, ik laat mn eigen nagels gewoon wat langer groeien en lak ze dan:) die vallen er echt niet af ;)
  mooi artikel xxx

 • Antwoorden Daisy 21 november 2013 om 19:09

  Acrylnagels,makeup,nepwimpers,spraytans .. kom maar naar mama :D

 • Antwoorden Nina 21 november 2013 om 15:42

  Dat je die EDIT überhaupt moet plaatsen zeg. Echt een beetje raar dat mensen niet met hun gezonde verstand nadenken over wat jij met ‘nep’ bedoelt. Ik vind nepnagels toch ook mooi en ik zou ook graag het geld hebben voor mooie dure extensions en toch vind ik het een leuke post om te lezen. Tis Teske’s blog hoor, haar mening…

 • Antwoorden kim 21 november 2013 om 15:07

  leuke gel nagels vind ik eigenlijk het enige wat ik mooi vind. Ik draag zelf altijd sopolish omdat het er dan toch nog natuurlijk uitziet en het toch de eigen lengte van je nagels houdt. Alleen het maakt het sterker en het blijft minimaal 2 weken zitten.

  Push up bh’s vind ik ook echt super lelijk. Je krijgt er zwaar opgepompte tieten van om zo maar even te zeggen. Ik kan meestal gelijk zien als een meid push up bh’s draagt. Maarja als je niks hebt dan moet je het maar faken.

 • Antwoorden Danielle 18 november 2013 om 20:47

  Nee, voor mij hoeft dat neppe ook niet! Ik zou zelf nooit plastische chirurgie doen, tenzij ik verminkt zou raken door een ongeluk bijvoorbeeld, dan vind ik het een ander verhaal.
  Ik vind het eigenlijk erg dat je in Nederland geen kind meer ziet met flaporen: wat is daar mis mee? De meeste kinderen met flaporen worden al op jonge leeftijd daaraan geopereerd. Enerzijds snap ik de ouders ook wel: je wilt niet dat je kind met zijn oren gepest wordt, maar anderzijds: waarom zou dat lelijker zijn dan andere oren? Mensen denken vaak dat hun problemen opgelost worden met een ander/beter uiterlijk. Soms is dat zo: domweg omdat iemand daardoor meer zelfvertrouwen krijgt en daardoor alles beter gaat. Tja, het is een persoonlijke zaak, maar ik zou het zelf niet doen. Ik zou best een c cup willen (ipv A-B), maar de natuur heeft anders bepaald en ik vind het wel prima zoals het is: heb er geen zware operatie voorover en vaak vind ik het er ook niet mooi uitzien. Anders wordt het als je en grote cupmaat hebt en last krijgt van nek- of rugklachten: logisch dat je dan een borstverkleining wilt.
  Nepnagels: haha, ik heb kinderhandjes en zelfs de kleinste uit het pakket past niet eens op mijn ringvinger! Anders zou het voor een feestje wel eens leuk kunnen zijn, maar niet voor het dagelijkse leven. Nepwimpers gebruik ik af en toe op een feestje, maar vind ik ook niet voor dagelijks gebruik.
  Mijn haar verf ik wel: gewoon omdat ik het leuk vind om eens wat anders te proberen.
  Het grootste probleem met nep wat ik heb, is dat fabrikanten, de cosmetische industrie e.d. je (vooral jonge meiden, een groep waar ik allang niet meer onder val) proberen te overtuigen dat met een zogenaamd perfect uiterlijk alles beter is en dat je het moet doen omdat het kan. Het is een puur commerciele business.
  Als je echt onder je uiterlijk lijdt, of verminkt bent door een ongeluk, dan is het goed dat het kan, maar laat jezelf ajb niets wijsmaken: je bent prima zoals je bent, ook als is het in de ogen van de media niet modern. Bovendien: schoonheidsindealen veranderen: nu is het een flinke voorgevel, maar misschien is over 20 jaar een kleine cupmaat weer aantrekkelijk :-D.

  • Antwoorden Seline 18 november 2013 om 21:08

   ik héb flaporen en het is echt geen aanrader hoor. Ik snap het wel van die ouders, hadden ze dat maar bij mij gedaan

  • Antwoorden kayla wagenmakers 17 december 2013 om 19:05

   k hàd ook flaporen en k kan je vertellen. het was geen pretje. k werd uitgescholden voor : clown, aap en al die nonsens. en k had nooit maar dan ook echt nooit een staart in omdat die oren gewoon zo waren en dat is heel confronterend…

 • Antwoorden Tanzila 18 november 2013 om 20:41

  Ik heb persoonlijk niets tegen plastische chirurchie.
  Ik zou het zelf nooit doen, maar als iemand echt onzeker is over iets aan zijn/ haar lichaam, en plastische chirurchie kan hem/haar wat meer zelfvertrouwen geven, dan vind ik het persoonlijk helemaal geen slecht idee.
  Natuurlijk is het belangrijk om jezelf te accepteren hoe je bent, en blij te zijn met wat je gekregen hebt, maar als iemand echt complexen heeft (bv. een laag zelfbeeld omdat je een iets grotere neus hebt) , en er gelukkiger door zou worden, is het toch geen slechte zaak?

  Ik begrijp je wel volledig, en ik begrijp ook dat heel veel mensen er zeer sceptisch tegenover staan, maar ja, het is mijn eigen mening natuurlijk ;)

  • Antwoorden Tanzila 18 november 2013 om 20:41

   Ow, dat was een langere tekst dan verwacht…

 • Antwoorden Melorie 18 november 2013 om 18:23

  Ik ben gelukkig blij met mijn vormen :)
  Heb wel een kont en gevormde benen (niet lang, helaas), dus daar ben ik tevreden mee. Heb alleen nog niet zo veel borst maar ach, ik ben pas 14.

 • Antwoorden Daniëlle 18 november 2013 om 08:48

  Sorry maar als het corrigeren van flaporen volgens jou oké is, maar een neuscorrectie niet, vind ik dat wat tegenstrijdig. Een neus zit middenin je gezicht en kan soms gewoon heel groot en duidelijk aanwezig zijn, hetzelfde als wat je hebt met flaporen. Om van cup B naar cup D te gaan is puur wat je mooier vindt, maar niet iets wat je in het dagelijks zó erg als dat in de weg zal zitten.

  • Antwoorden kayla wagenmakers 17 december 2013 om 19:07

   ze bedoelt dat flaporen niet alleen jij ziet maar andere mensen om je heen ook… en een neuscorrectie is meestal omdat hij net niet perfect is, maar dat alleen jij dat ziet

 • Antwoorden shameh heidekamp 17 november 2013 om 22:50

  Leuk om dit te lezen. Een keer een gewone mening die geplaatst durft te worden. Vind het heel erg jammer dat bepaalde mensen zich er zo tot aangetrokken voelen om ‘irritant’ te gaan klagen over een mening dat duidelijk word uitgelegd. Laat dat gewoon achterwege, jullie reactie laat dan al genoeg blijken dat je t zelf ook allemaal wel snapt. This ‘even de aandacht tot’ trekken, nergens voor nodig!

 • Antwoorden Kiki 17 november 2013 om 21:47

  Ik vind heel veel nep dingen helemaal niet mooi en vind mensen eigenlijk juist mooi als je ziet dat ze zichzelf zijn. Het enige wat ik wel zou willen zijn gelnagels die je zelf kunt zetten, maar dat vind ik niet echt nep, meer een handigheidje omdat het zo lang blijft zitten. ;)
  Liefs

 • Antwoorden Ashley 17 november 2013 om 21:01

  Zelf vind ik dat make-up je niet nep maakt. Ik vind nepnagels altijd wel mooi maar dan niet uit zo’n pakketje dat je ze moet plakken, wel acryl nagels – ideaal gaan er ook niet zomaar af. Ik zet ze ook bij mezelf dan is het helemaal makkelijk hoef ik niet om de zoveel weken naar de nagelstudio. Een kleurtje vind ik altijd wel mooi maar eigenlijk ga ik weinig naar de zonnebank.

  Opzich ben ik niet tegen plastische chirurgie, als je vind dat je er zelf mooier van word en het je zelfvertrouwen geeft waarom niet. Dat moet ieder maar voor zich bepalen.

  Zelf ben ik blij dat het bestaat aangezien ik mijn neus een keer gebroken heb en die onwijs scheef stond, toen was ik maar mooi blij dat ik uiteindelijk geopereerd kon worden zodat deze weer recht stond! :D

  en acrylnagels zijn echt aan te raden als je lange nagels wilt, maar dan wel bij een professionele nagelstudio.

 • Antwoorden Charlotte 17 november 2013 om 17:44

  Ik vind die nepwimpers verschrikkelijk.. Voor een feestje is het leuk maar voor het dagelijkse leven, nee….
  Ik ben ook zwaar tegen plastische chirurgie. Ik ga dat later dan ook nooit maar dan ook nooit nemen..Als je dan 80 bent heb je een strak gezicht.. Dat is niet meer natuurlijk. leuk geschreven!

  • Antwoorden amber 18 november 2013 om 17:45

   haha ja, en dan de rest van je lichaam helemaal met rimpels en hanghuid

 • Antwoorden Demi 17 november 2013 om 17:16

  Ik ben het eens,bij mij vliegen ook altijd de nepnagels eraf.Verschrikkelijk!Maar iedereen is anders de ene heeft wat meer nep dan de andere.

 • Antwoorden Danielle 17 november 2013 om 16:48

  Goed artikel hoor! Zelf zou ik er geen moeite mee hebben iets aan mezelf te laten veranderen.. Als het er maar niet te nep uitziet.

 • Antwoorden Marie 17 november 2013 om 16:22

  Oh teske ik vind het sneu voor je! Ik snap de strekking van je artikel -je vind bet opvallend om bij jezelf te merken en wilde dat delen- en het is echt niet leuk als mensen zich aangevallen voelen.. Ik vond het een goed artikel hoor meid! :)

 • Antwoorden emma 17 november 2013 om 15:55

  Goed artikel!
  Alleen jammer dat veel mensen het niet begrijpen zeg!
  Het gaat niet om problemen oplossen,
  maar om jezelf ‘mooier’ te maken en dat is niet nodig!
  See the beauty in youre self people!

 • Antwoorden Eefje 17 november 2013 om 14:11

  Hee,

  ik ben het met je eens! Maar ik vind ook dat je mensen die wel ‘neppe’ dingen aan hun uiterlijk hebben daar niet op moet beoordelen (geen zorgen, het is mij volledig duidelijk dat dit niet is wat jij doet ;). Ik vind het zelf ook lastig, ik had dit jaar bij een nieuwe klasgenoot dat ik toch al gelijk denk ze een ‘tutje’ was, vanwege haar uiterlijk, en ze bleek heel erg op mijzelf te lijken.
  En, ik krijg volgend jaar een neusoperatie! Dit is niet omdat ik hem niet mooi vind, maar ik heb moeite met ademhalen doordat het tussenschotje scheef staat. Dus ik kan straks ook (helaas) niet meer zeggen dat er niks aan mijn lichaam is gebeurd.

 • Antwoorden amber 17 november 2013 om 13:23

  heey,
  ik ben 13 jaar en ik ga volgend jaar een oorcorrectie laten doen omdat ik flaporen heb (het zit in de familie van mijn vader). veel mensen zeggen dat ze het niet zien maar ik zie het wel, bijvoorbeeld als ik een staart in doe, ik draag graag paardenstaarten want ik vindt dat het me leuk staat maar ik draag het bijna nooit door mijn oren. ook bij mijn haar in een bad hair day zie je gewoon dat het anders staat en bol aan de voorkant door mijn oren. ik moet toegeven dat ik geluk heb gehad omdat je het soms niet eens ziet maar ik stoor me eraan. ik stoor me er vooral aan als het wat kouder is op de fiets en ik geen muts opheb, dan doen ze echt pijn.

  xxx amber

 • Antwoorden susan 17 november 2013 om 13:05

  Awh sommige mensen voelen zich echt aangevallen. Wss omdat ze nu denken oh nee he ben ik nep? Haha ik vond het in ieder geval echt een leuk artikel. Toen ik het las dacht ik al dat je veel kritiek zou krijgen. Niks van aan trekken lekker doorgaan. Oh en je hoeft je echt niet te verdedigen volgens mij weten de meeste wel wat je bedoeld :) xx

 • Antwoorden Suzanne 17 november 2013 om 12:13

  wat jammer dat mensen het zich aantrekken, zich aangevallen voelen, etc. ik snap zeker waar je het over hebt. ik ben wat minder ‘ik houd niet van nep’ dan jij denk ik, maar het ligt er heel erg aan… kunstnagels vind ik bijvoorbeeld geweldig (als ze mooi zijn aangebracht etc.), maar met extensions heb ik dan weer niet zoveel. dus er is niet echt een pijl op te trekken. ik geloof ook niet dat ik ooit aan plastische chirurgie zou beginnen. niet omdat ik het eng vind, maar vooral omdat ik dat te veel richting een “maakbare wereld” vind gaan.

 • Antwoorden inge 17 november 2013 om 11:43

  Maar Teske,
  mijn moeder heeft ook plastische chirurgie ondergaan omdat ze haar borsten wilde verkleinen, ze had dagenlang rug- en nekpijn, het is dan niet echt eerlijk als jij plastische chirurgie nep noemt…

  • Antwoorden Jill 17 november 2013 om 11:50

   Zo bedoeld ze het helemaal niet, ze zegt er bij dat ze geen mensen aan het beoordelen is. Maar alleen haar mening geeft en een borst verkleining vind ik persoonlijk wat anders dan een borst vergroting..
   x

  • Antwoorden Teske 17 november 2013 om 12:51

   Ik benadruk juist nog dat het om ‘mooier’ maken gaat, ik noem bijvoorbeeld een flaporen-correctie wat anders. Dat van je moeder was uit noodzaak, niet uit het feit dat ze zichzelf wilde veranderen.

 • Antwoorden Boukje 17 november 2013 om 11:07

  Ik ben het wel met je eens, ik houd ook niet zo van neppe dingen. Ik snap dat dit artikel over jezelf gaat, maar toch wil ik even iets kwijt over cosmetische chirurgie, ook na de reacties hierover.
  Als mensen toch heel erg ongelukkig zijn met bijvoorbeeld hun neus, stel ze hebben een hele erge haakneus ofzo, en het staat ze bijvoorbeeld sociaal erg in de weg, dan hebben ze toch het recht om daar iets aan te doen? Stel ik zou dit hebben (niet het geval hoor), maar dan zou ik me best wel gekwetst en ontmoedigd voelen na het lezen van alle reacties tegen cosmetische chirurgie.
  Dit bedoel ik echt niet als aanval op jullie (en op Teske) hoor, maar ik denk gewoon dat je even zou mogen stil staan bij mensen die iets hebben waar ze écht niet blij mee zijn. Het is denk ik wel erg makkelijk zeggen dat je cosmetische chirurgie stom vindt als je weet dat je er zelf nooit over na hoeft te denken..
  xx

  • Antwoorden mel. 17 november 2013 om 18:02

   Helemaal mee eens!

 • Antwoorden Nienke 17 november 2013 om 11:02

  Oeh, ik begin niet eens aan nepwimpers, nephaar, en nepnagels. Ondanks dat ik voor een feestje soms wel eens een boost zou kunnen gebruiken, heb ik gewoon geen geduld met al die nepzooi aanbrengen, op zo’n manier dat het er ook nog mooi en natuurlijk uitziet. Ik vergrijp me dan wel weer aan de push-up bh. Met mijn zeer bescheiden A cup heb ik soms het idee dat ik helemaal niks overhoud als ik een grote, gebreide trui aanheb. Ik reserveer mijn push-up bh’s daarom alleen voor in de winter onder grote dikke truien, om toch nog een beetje vrouwelijkheid te kunnen showen. In de zomer vind ik ze sowieso te warm.

  Dit is wel een interessant artikel. Jammer dat je er een disclaimer bij hebt moeten zetten, maar dat betekent in ieder geval wel dat je een hoop mensen aan het denken hebt gezet!

 • Antwoorden Anoeska 17 november 2013 om 01:27

  Sluit me hier helemaal bij aan. Ben er persoonlijk ook helemaal niet van. Af en toe nepnagels of nepwimpers voor ’n feestje vind ik dan wel leuk, maar om het constant te dragen .. neuh.

 • Antwoorden Stèphanie 17 november 2013 om 00:28

  Ik hou ook niet erg van nep, maar een zonnebankje wil ik zo af en toe wel pakken. Heerlijk om er onder te liggen, vitamine D op te doen en een kleurtje te krijgen. Dit doe ik alleen in de winter, eens in de week of soms een kuur van een aantal dagen. Als ik dit niet doe dan zie ik er ongezond wit uit voor mijn doen.

 • Antwoorden Estrella 16 november 2013 om 23:45

  Leuk artikel! Ik hou ook niet van nep, meest om dezelfde redenen als jij. Mijn haren heb ik ook wel gekleurd en ik stijl ze terwijl ik flinke slag heb, maar dat is ook wel het enige.

 • Antwoorden Tara 16 november 2013 om 23:04

  ik ben niet vies van een hulpmiddeltje hier en daar, als het maar enigszins natuurlijk oogt :)

 • Antwoorden e nixo 16 november 2013 om 22:41

  ikzelf draag ook helemaal geen push-up bh’s, maar dat is vooral omdat ik van mezelf al cup D heb. is ook lastig, want ik ben redelijk smal en krijg ook erg last van mn rug!

  • Antwoorden e nixo 16 november 2013 om 22:42

   daarmee bedoel ik dus dat doordat ik smal ben, het lastig is om een geschikte bh te vinden.

 • Antwoorden Lisanne 16 november 2013 om 22:00

  Interessant en leuk artikel om te lezen! Ben het voor het grootste deel helemaal met je eens!

 • Antwoorden Lisa 16 november 2013 om 21:55

  Teske, wil je alsjeblieft de term plastische chirurgie vervangen voor cosmetische chirurgie? Want dat is namelijk wat je bedoelt. Onder plastische chirurgie vallen ook huidtransplantaties om een huid met brandwonden te herstellen. Cosmetische chirurgie is maar een klein deel van de plastische chirurgie.

  • Antwoorden Angs 16 november 2013 om 23:46

   Ze zegt toch ook dat ze dat onderdeel bedoelt.

   • Antwoorden Lisa 17 november 2013 om 00:09

    Ik quote: ”Mensen zijn zo snel geneigd om iets te veranderen wanneer ze het niet leuk vinden, en al kan ik soms ook wel zo denken, vind ik plastische chirurgie echt een iets te grote stap. ”

    Ze noemt hier duidelijk plastische chirurgie met het idee ‘iets vrijwillig veranderen, door sommigen ook wel beschreven als; snijden in gezond vlees’. Maar dit is cosmetische chirurgie, een heel klein deel van plastische chirurgie. Terwijl het andere grote deel van plastische chirurgie niet vrijwillig is, maar een medische noodzaak, zoals Janine ook schrijft in een onderstaande reactie.

    Ik wil geen muggen ziften, maar ik zie dat veel mensen dit ook fout hebben overgenomen in de reacties . Ik probeer gewoon een foutje de wereld uit te helpen :p

    • Antwoorden Kim 17 november 2013 om 15:17

     Of mensen stellen zich gewoon aan. Als ze toch weet ik niet hoe vaak zegt dat ze het niet op zo’n manier bedoelt, moeten ze dan ook maar niet zo zeuren en zielig gaan doen want het is gewoon vrij duidelijk wat ze hier bedoelt.

    • Antwoorden Melorie 18 november 2013 om 18:18

     Ha, tsja, ik zeg ook altijd plastische i.p.v cosmetische. Whoops. Wist t niet.

 • Antwoorden Derpina 16 november 2013 om 21:18

  Ha, toffe post. Zou je vaker moeten doen, ik vind het leuk als je kritisch bent. En ook wel vermakelijk om te lezen hoe iedereen het zo anders opvat, zijn de comments eindelijk ook eens iets anders dan “leuk!” en “wat ben je knap!”.

  Ben het overigens volledig met je eens, ik zou zelf ook nooit zoveel moeite doen met lastige/oncomfortabele producten om er “beter” uit te zien (het zou mij niet eens staan, maar dat dus terzijde). Om eerlijk te zijn vind ik het bij veel andere mensen ook niet mooi, daarin ga ik met mijn mening dan nog wat verder dan jij. Maar goed, awesome post, heel leuk om zowel jouw mening als de comments te lezen.

 • Antwoorden Lotte 16 november 2013 om 21:14

  Prachtig artikel die je hersenen doet activeren, goed geschreven!

 • Antwoorden José 16 november 2013 om 20:57

  oef beetje controversieel artikel. Maar dat is ook wel weer leuk op zijn tijd, jij hebt jouw mening en iedereen heeft zijn eigen mening. Ik vind dat je aan jezelf mag veranderen wat je wilt, als je er maar gelukkiger van wordt. Als je ongelukkig bent en je kan het veranderen, be my guest. Mensen vallen af om er beter uit te zien, mensen gaan in de zon liggen niksdoen om bruin te worden… Ik ben zelf best happy met mijn lichaam dus ik hoef niet echt iets te veranderen maar ik snap dat er meisjes zijn die er wel van dromen een andere neus/kin/kont te hebben.

 • Antwoorden Eva 16 november 2013 om 20:46

  Leuke post! Ik heb nu voor het eerst valse nagels en man, wat een gedoe om te proberen typen!

 • Antwoorden Kirsty 16 november 2013 om 20:25

  Leuk artikel! Ik houd meestal ook niet zo van nep, maar vind dat iedereen er vrij in is om zelf te kiezen. Dat ik bijvoorbeeld niet vaak nepwimpers draag is niet omdat ik ze niet mooi vind, maar omdat ik het aanbrengen zo’n gedoe vind.

 • Antwoorden lousaa 16 november 2013 om 20:18

  Goed stuk. Ik ben er ook niet van. Zonde zonde zonde. Extensions vind ik denk ik het lelijkst. Andermans haar op je hoofd en dan zo’n nepkop hebben alsof je uit een soap gelopen bent. Bovendien vind ik het zo’n raar idee dat mensen zooooo ijdel zijn dat ze het zelf niet gek vinden om ineens een volle lange bos te hebben. Heb geduld denk ik dan. Of wees blij met wat je hebt. Maarja.

  En wat stom dat mensen zich aangevallen voelen. Of stom, dom bedoel ik. Dat kan denk ik alleen maar betekenen dat ze er zelf ook onzeker over zijn.

 • Antwoorden Hilde 16 november 2013 om 20:17

  Leuk artikel! Ik snap niet dat mensen hier moeilijk over gaan doen. Je zegt alleen wat jij vind. Zelf vind ik nepwimpers wel erg mooi, en ik heb ze ook. Maar ik weet niet zo goed wanneer ik ze kan gebruiken…
  X

 • Antwoorden gev 16 november 2013 om 20:13

  Go Girl!!! ‘K ben het met je eens!

 • Antwoorden tesss 16 november 2013 om 20:01

  leuk artikel!
  Ik vind de meeste zaken die jij beschrijft voor mij ook nep haha! nepwimpers vind ik ontzettend mooi, maar ik kan gewoon niet met die krengen overweg, dus ik waag me er niet meer aan.

  De zonnebank vind ik zo nu en dan wel lekker, soms ga ik een keer in de week een kwatiertje. Ik denk dat je “neppe” dingen met mate moet doen, dan wordt het geheel ook niet zo nep;)

  Nepnagels kan ik ook niet mee overweg haha! Maar als je nepnagels laat zetten in een salon en het wordt netjes gedaan, dan kan het je handen wel een mooie finish geven!

 • Antwoorden Lynette 16 november 2013 om 19:46

  Man, wat een achterlijke reacties.. Ik vond het juist wél een leuk artikel Teske! Lekker laten praten en focussen op de leuke reacties..
  En denk maar zo: negatieve aandacht is ook aandacht!

  Keep up the good work
  I think you’re amazing!

  Liefs..

 • Antwoorden Fabienne 16 november 2013 om 19:44

  Ik vind het een goed artikel! Een beetje ‘nep’ kan prima, maar te veel ‘nep’ wordt ‘echt nep’.

 • Antwoorden Anouk van den berg 16 november 2013 om 19:22

  En mensen met een cup de ene is A en de andere kant C dan zou ik ook een operatie ondergaan, nep is niet lelijk zolang je maar niet overdrijft. En als je niet van nep houd? Smeer dan ook niet al die troep op je gezicht ! Niet rot bedoeld maar dan zeg je ja er staat nergens dat ik het tegen of over mensen heb maar over dieren dan nee toch? En als je het niet over mensen hebt maar over jezelf dan gaat het ons toch niet aan!

 • Antwoorden Nathalie 16 november 2013 om 19:21

  Mwah ik hou niet zo van zulke zeur-blogposts, ik hou veel meer van de vrolijke!

 • Antwoorden Jody 16 november 2013 om 19:17

  Ik vind plastische chirugie alleen begrijpelijk als je verschillende cupmaten hebt. Of dat ze te groot zijn en voor rugklachten zorgen. Of nadat je vanwege een hoog risico op bijvoorbeeld borstkanker ze hebt laten weghalen. Voor de rest, nah. Je overleeft het echt wel.

 • Antwoorden Janine 16 november 2013 om 18:49

  Eventjes een correctie; waar jij het over hebt (borstvergroting enz.) is cosmetische chirurgie. Plastische chirurgie is wat je echt ‘nodig’ hebt (denk aan een operatie aan een gezicht omdat je een ongeluk hebt gehad).

 • Antwoorden Eline 16 november 2013 om 17:59

  Je moet eens een andere soort nepwimpers proberen! ik raad die van red cherry aan, die zien er vele natuurlijker uit en zitten heel lekker en zijn makkelijk op te plakken :)

 • Antwoorden leonie 16 november 2013 om 17:53

  Je oordeelt wel erg makkelijk over ‘neppe dingen’. Je weet nooit de reden waarom mensen neppe borsten nemen, om een voorbeeld te nemen. Je zal voor de grap eens in de gesprek moeten met de mensen die voor plastische chirurgie ondergaan. Als jou papie en mamie je borsten geeft waarbij de ene borst cupmaat A heeft de andere cupmaat C zou je al heel anders tegen plastische chirurgie kijken, niet iedereen gaat voor cup dubbel F en zo zijn er nog veel meer redenen waarvoor mensen overgaan op plastische chirurgie.. Voordat mensen overgaan op plastische chirurgie speelt er een hele hoop op psychologisch gebied, wat jij met je ‘perfecte lichaam’ waarschijnlijk niet realiseert.

  • Antwoorden ishika 16 november 2013 om 18:38

   uhmm leonie ik weet niet hoor maar teske heeft onderaan nog gezet dit is niet om mensen te beoordelen dit is alleen haar ervaring ermee en dat zij het niet fijn vind.

  • Antwoorden Mirte 16 november 2013 om 18:58

   Een beetje respect graag hier hè, tuurlijk zijn er persoonlijke en psychologische redenen waarom iemand plastische chirurgie ondergaat, dat zegt ze zelf ook (flaporen,…). Maar ze heeft het hier over dat ze vindt dat mensen te snel over zichzelf klagen dat ze niet goed genoeg zijn enz. en daarom te snel naar plastische chirurgie grijpen. Ze heeft nooit gezegd dat het verboden is om toch iets aan jezelf te veranderen! Ik vind dat je gelijk hebt met je argument over nepborsten, maar zei vraagt hier volgens mij gewoon om 2x na te denken voor je die plastische chirurgie ondergaat, jezelf is goed te bekijken, en u afvragen of het nu wel echt nodig is. Want het geld aan andere dingen geven, als het overbodig is, is toch veel nuttiger? Dat is wat zei bedoelt, ik vind dat jij vrij onrespectvol omgaat met iemands mening, vooral u eigen mening wilt late overheerse, want ge snapt zowiso wel wat zij wilt zeggen met haar artikel.

   • Antwoorden janneke 20 november 2013 om 19:52

    Wie bepaalt dat het niet nodig is?

  • Antwoorden Cheyenne 17 november 2013 om 11:45

   Mee eens

  • Antwoorden Marije 17 november 2013 om 13:37

   Volgens mij weet je zelf best wel wat Teske met dit artikel bedoelde. Je weet zelf heus wel dat ze het niet had over de mensen die verschillende cupmaten hebben, want dan is het begrijpelijk, maar juist over de mensen die voor de cup dubbel F gaan. ;)

 • Antwoorden Cindy 16 november 2013 om 17:42

  Leuk om te lezen! Haha.
  Ikzelf draag wel extensions, maar die clip in vind ik ook onwijs onhandig! Verder ben ik met nepwimpers ontzettend lomp en liggen me nep nagels op half 11.
  In anderen landen heb je ook van die kussentjes voor je billen. Een push-up maar dan voor je kont haha

 • Antwoorden laris 16 november 2013 om 17:34

  Haha, nepwimpers zijn bij mij nog nooit gelukt!!
  Super leuk artikel, goed geschreven

 • Antwoorden Mariette 16 november 2013 om 17:04

  Ik ben het helemaal met je eens. Vreselijk al die neppe zooi.

  Liefs, Mariette

 • Antwoorden Robin 16 november 2013 om 17:00

  Volgensmij hebben wij wel zo’n beetje dezelfde mening.

 • Antwoorden Daphne 16 november 2013 om 16:59

  Ik ben het wel met je eens.

  Behalve dat mensen nu zoveel dingen nep hebben, zoals borsten door een borstvergroting, extensions, zonnebank om bruin te worden, nepwimpers etc val je bijna niet meer op als je wel jezelf bent.

  Jongens vinden het vaak zogenaamd mooi en meiden die er niet aan doen die hangen er een beetje naast. Ik vind zelf foundation soms ook ‘nep’. Niet zoals jullie beautybloggers het dragen, maar mensen met een dikke laag foundation wat er cakey uitziet en waar de poeder er duidelijk op ligt vind ik ook een vorm van nep.

  En tuurlijk, mensen die echt geen borsten hebben snap ik dat ze een borstvergroting zouden overwegen voor hun zelfvertrouwen, daar is niks mis mee. Maar tegenwoordig zijn er teveel mensen die het willen omdat ze het zien in modeblaadjes en vriendinnen het doen. Dat is geen rede om jezelf te veranderen vind ik.

 • Antwoorden Melanie 16 november 2013 om 16:28

  Iedereen moet doen wat ie zelf wilt, boeiend als je nephaar hebt, je neus laat corrigeren, je borsten laat verkleinen of vergroten. In deze wereld worden mensen gewoon gepest en uitgescholden als er iets niet perfect is! Geef ze dan eens ongelijk om zich van die onzekerheid en het gepest af te helpen door een operatie te ondergaan.

  • Antwoorden Chey 16 november 2013 om 17:24

   Dus je zegt eigenlijk dat als je gepest wordt om wat of wie je bent je maar nep tieten(of neus, billen whatever) moet nemen zo het dat op dat moment ophoud?
   Met alle gevolgen, ontstekingen, geen borstvoeding meer kunnen geven en je zelf na 5 jaar miss afschuwelijk vinden omdat je hebt geluisterd naar een pester? en vervolgens blut bent? of wordt je weer gepest omdat je jezelf hebt laten helpen? of de bekende pip implantaten en ziek worden? beter investeren in goede psychiater/psycholoog die je alle zelfvertrouwen in je kunnen opwekken waar na je gewoon normaal leven kunt lijden door je zelf te zijn.

   ik ben het met je eens dat iedereen moet doen waar hij of zij zin in heeft, maar ik vind dat permanente veranderingen aan je lichaam geen gevolg moet zijn van pesten of een slecht zelf beeld, maar ik zie het als een tatoeage dat is wie je wilt zijn en zo spreek jij jezelf uit.

   • Antwoorden Marjolein 16 november 2013 om 18:44

    Je kan een borstvergroting o.i.d toch niet vergelijken met een tattoo? Tuurlijk je moet niet iets veranderen omdat ander je pesten maar een tattoo neem je omdat je het leuk vind om je lichaam te versieren of met een betekenis. Grote of kleinere borsten neem je omdat je het zelf graag wil om je zelfverzekerder te voelen.

    • Antwoorden Chey 16 november 2013 om 20:55

     Ik denk niet dat alleen onzekere mensen die behandelingen ondergaan, je ”versiert” dan je lichaam grotere borsten toch? omdat je dat dan mooi vind, of er inderdaad misschien een betekenis achter zit zo als.. uuhmm, je onzekerheid achter je laten? of je hebt borstkanker gehad en hiermee laat je het achter je? dus ja ik zie het als een lichaam versiering. en ik vind het ook best wel oppervlakkig klinken dat alleen onzekere mensen het doen, net zo oppervlakkig als zeggen dat iedereen met een tatoeage dat doet om stoer te zijn, of meteen rebels is.

     • Chey 16 november 2013 om 20:56

      met groteren borsten* :’)

 • Antwoorden rafaah 16 november 2013 om 16:12

  Mijn nagels zijn er juistvte groot voor haha

  Alles wat je hebt geschrevenbhaat ik ook

 • Antwoorden Pip 16 november 2013 om 15:42

  Wauw Tes, je schrijft echt leuk en goed! Ga zo door!

 • Antwoorden Marjolein 16 november 2013 om 15:41

  Heel leuk artikel! Ik hou er van als je persoonlijke artikelen schrijft. Dat is zo leuk om te lezen!
  Ik ben zelf ook totaal niet van de nep wimpers en nep nagels en alles. Zelf draag ik alleen mascara omdat dat m’n ogen mooier maakt. Verder niks. Gewoon omdat ik daar geen zin in heb haha. Ik zou wel graag m’n tanden willen laten bleken!
  Ik persoonlijk heb niks tegen push up bh’s. Zeker voor meiden die niet veel hebben (zoals ik) is het fijn om te dragen. Het geeft voor mij toch een wat zekerder gevoel. Hetzelfde geldt voor een borstvergroting. Ik vind het onzin als je al een mooie buzum hebt maar als je niet veel hebt snap ik heel goed dat je het wil.

 • Antwoorden Iemand 16 november 2013 om 15:40

  Tja, ik vind het allemaal niet zo erg, eigenlijk. Ik draag push-up BH’s, omdat ik lang ben en dan een cup A echt niet mooi is in een shirtje… Nepwimpers doe ik niet, maar zonder mascara ga ik de deur niet uit… En over plastische ingrepen? Borstverkleining kan zo ontzettend helpend zijn. En soms zijn er mensen die echt heel ongelukkig zijn met bijvoorbeeld hun neus. Wie zijn wij om daar op tegen te zijn? Als het mensen zelfvertrouwen geeft? Opmaken doe je sowieso echt ook wel een beetje voor de buitenwereld. Iedereen vind het fijn om mooi gevonden te worden… Niet iedereen is tevreden met zichzelf geschapen, dus dan mag je best je zelf tevreden maken.

 • Antwoorden Martine 16 november 2013 om 15:31

  Bijzonder hoe iedereen dit artikel anders opvat. Knap dat je er toch over geschreven hebt, want dit is zo’n onderwerp waar je al-tijd een discussie over krijgt, hoe lief en goed je het ook bedoeld. Ik zei laatst iets over het lipleespakje van Miley Cyrus op mijn Instagram en ik bedoelde het absoluut niet rot (was gewoon een mening) maar wow, daar kwamen ook wel heftige reacties op die ik juist niet uit wilde lokken.
  Ach en wat is nep vraag ik me weleens af. Wij noemen het nep in de volksmond, maar je zou het ook als een aanvulling kunnen zien waardoor sommigen zich zelfverzekerder voelen. En niets is mooier (vind ik) dan iemand die zelfverzekerd over straat loopt en tevreden is met zichzelf. Hetzij met of zonder aanvullingen. Ik heb zelf extensions gehad, ik zou ze niet zo snel meer nemen maar dat komt meer vanwege al die klitten/irritante bondings. Ik zou wel heel graag eens mooi flip-in hair willen of goede clip-in extensions. Niet voor iedere dag, maar wel als ik er extravagant uit zou willen zien. Iedereen moet doen wat hij/zij mooi vindt, maar wel zodat het bij jou blijft passen (is mijn mening). Ik vind het persoonlijk wel heel erg zonde als iemand heel veel ingrepen laat doen en een totaal ander mens wordt, terwijl ze er al goed uit zagen. Net als Heidi van The Hills…die was al knap en nu is het wel erg overdreven.
  Wat betreft die reactie over dat jij een borstvergroting zou moeten laten doen, dat is echt pure jaloezie…zij kan het waarschijnlijk niet hebben dat je gewoon een heel knap gezichtje hebt ;) dus laat maar gaan.

  • Antwoorden Marije 17 november 2013 om 13:43

   Mooie woorden Martine :)

 • Antwoorden Denice 16 november 2013 om 15:29

  Teske, daarom maak jij van die verschrikkelijk leuke filmpjes, omdat je niet nep overkomt, maar gewoon zoals je bent; Droog & geweldig ;)

 • Antwoorden me 16 november 2013 om 15:23

  Wat een gedoe hier hahahaha. Volgens mij geeft de schrijfster gewoon aan wat ze persoonlijk nep bij zichzelf zou vinden, wat een ander doet moet hij/zij helemaal zelf weten.

 • Antwoorden e nixo 16 november 2013 om 15:14

  ik vind al dat neppe ook helemaal niet mooi, en doe er zelf ook niks mee. draag alleen op feestjes een beetje make-up, of als er een enorme pukkel-explosie plezier heeft op mijn gezicht. zoveel meisjes zijn tegenwoordig gewoon oranje van al die fake-tan. ik vind dat zo lelijk!

 • Antwoorden Lisa 16 november 2013 om 15:06

  Leuk artikel!
  Zo zie je maar wat een boel emoties, een mening bij anderen kan op doen. Wel jammer dat niet iedereen de essentie ervan begrijpt. Ik lees jouw site omdat ik altijd benieuwd ben naar JOUW mening. En ook in dit artikel ben ik het met je eens. Erg leuk Teske! Weer is wat anders (:

  Liefs.

 • Antwoorden beautybysandra 16 november 2013 om 14:57

  Leuk artikel om te lezen!

 • Antwoorden Lorretje ve 16 november 2013 om 14:56

  Ik ben niet tegen nep! Maar vind wel dat sommige mensen die op straat lopen zonder makeup er beter uit zouden zien met!

 • Antwoorden Hanna 16 november 2013 om 14:54

  ik ben het eigenlijk helemaal met je eens, alleen zou ik wel een kleine neuscorrectie overwegen. ik heb een vrij grote (lange) neus en dit is vrijwel het enige aan mijn lichaam wat ik niet heb geaccepteerd. ik vind mezelf op foto’s echt niet heel lelijk, maar wel als ze vanuit een rare hoek zijn geschoten waardoor mijn neus alleen maar groter lijkt. en weet je wat altijd opvalt? mensen die nu doodleuk zeggen dat ze niet van plastische chirurgie houden, maar wel mijn uiterlijk compleet de grond in hebben geboord en iedere dag even moesten laten weten dat ik een joekel van een neus had. ik heb weleens de opmerking gekregen: ‘waarom is jouw zus zo knap en ben jij zo lelijk?’ en daar heb ik mezelf nog dagen (weken?) mee bezig gehouden. dezelfde jongen zei tegen mij dat ik geen tieten heb. ja ik heb cup A inderdaad, en dan wordt er maar van je verwacht dat je het allemaal even fakete met een push-up BH?! ja jongens in zo’n wereld leven wij, vol tegenstrijdigheden.

 • Antwoorden Summer 16 november 2013 om 14:54

  Ik denk er precies hetzelfde over! Hoewel ik nepnagels nog vind kunnen, maar niet voor iedere dag.

  Keep on bloggin’,
  Summer

 • Antwoorden Charlotte 16 november 2013 om 14:44

  De “nep” producten of behandelingen zijn Eigelijk gemaakt om de imperfecties teverbeteren. en als de persoon zich beter voelt en gelukkiger! Ik zou zelf als
  Geld had wel iets willen verbeteren.
  Te nep is nooit mooi,laten we het wel natuurlijk houden! Leuk artikel!

 • Antwoorden Rosalie 16 november 2013 om 14:33

  Ik zou ook nooit aan plastische chirurgie doen, ik accepteer gewoon mijn lichaam zoals het is gegeven.

 • Antwoorden Julia 16 november 2013 om 14:28

  Zou je dan wel nepwimpers en extensions in doen wanneer deze makkelijker te plaatsen en niet van echt te onderscheiden waren? Ik lees voornamelijk bezwaren bij het indoen ervan maar ben eigenlijk meer benieuwd naar je algemene mening over deze soorten vormen van mooimakerij :)

  • Antwoorden Femke 16 november 2013 om 15:03

   ja, dat vind ik een goed punt!

  • Antwoorden Femke 16 november 2013 om 15:05

   Buiten dat ik make-up draag vind ik eigenlijk echt alles wat nep is een beetje ordinair en zelfs lelijk overkomen. En plastische chirurgie vind ik dan ook al helemaal vreselijk. Je bent wie je bent, en als je dat wilt veranderen in een perfect plaatje ben je nooit klaar! Wees trots op wie je bent, ik denk dat een bh of extensions je daar niet echt bij kunnen helpen.

   • Antwoorden Femke 16 november 2013 om 15:06

    Oh sorry dat was niet als reactie op jou comment bedoelt ;)

  • Antwoorden Teske 16 november 2013 om 15:10

   Ja, dan zou ik er minder moeite mee hebben. Dit artikel was dan ook niet bedoelt als sneer naar mensen die het wél doen. Ik zou het niet elke dag dragen, maar voor een feestje lijkt het me juist leuk.

 • Antwoorden Roosje 16 november 2013 om 14:12

  Goed artikel teske!
  Oké, hoe ga ik dit verwoorden zodat je het nog begrijpt? Ik hou van nep, maar het moet er niet te nep uitzien. Haha, snap je het nog?

  Ik werk in een parfumerie dus moet dagelijks compleet opgemaakt zijn. Hiermee bedoel ik foundation, oogschaduw, lipstick enz. Hierbij draag ik altijd nepwimpers omdat ik vind dat ik vrij kleine ogen heb en zo lijken ze toch net wat groter.
  Ik heb van mezelf lang en vol haar, anders zou ik extensions wel overwegen (mits het er niet te nep uitziet. Tegenwoordig zijn er hele mooie extensions)
  Ik heb van mezelf ook lange stevige nagels. Ik hou ze netjes bij door te vijlen en te lakken. Vaak krijg ik de vraag of ze nep zijn. Hier baal ik dan wel van, omdat ik er juist zo trots op ben.. Haha!

  Onder de zonnebank gaan deed ik eerst wekelijks, maar ben ik nu al een jaartje mee gestopt. Voel me zonder ook wel goed eigenlijk!

  Oh ja en dan m’n cupmaat. B. Hoera. Ik ben het helemaal met je eens dat natuurlijke borsten vele malen mooier zijn, maar ik heb ze helaas niet! Lang leve de maximizer bh’s om een beetje vorm aan mezelf te geven. Ik heb wel genoeg zelfspot om er een grapje over te maken dus het beheerst niet echt mijn persoonlijke leven ofzo hihi. Of ik echt zover zal gaan als een borstvergrotjng weet ik niet.. Wel ideaal om iedere dag met je cup C op te staan! Even sparen dus…

  Liefs xx

  • Antwoorden Naomi 17 november 2013 om 00:17

   Ik zou zooo graag een B cup willen! Ik heb serieus geeneens cup A en ik ben 19 haha. Kleine borsten zijn echt niet leuk, maar te grote lijkt me ook niet prettig..

 • Antwoorden Kim 16 november 2013 om 13:57

  Wat een leuk en origineel artikel! Ik denk dat hoe meer naturel je blijft hoe mooier het is. Natuurlijk is een beetje make-up naar mijn mening wel een finishing touch. Ik ben het helemaal met je eens, en bewonder het hoe jij zo jezelf blijft en blij bent met wie je bent.

 • Antwoorden Jolein 16 november 2013 om 13:56

  Hey Teske.
  Heel mooi artikel vind ik. Ik ben nog best wel jong (13) en gebruik weinig make-up. Alleen mascara, soms wat eyeliner of oogpotlood.
  Ik zelf hou ook niet van nep. Ik draag nooit nepnagels, nepwimpers, nephaar of iets anders.
  Ik vind dat iedereen er perfect uitziet zonder make-up. Het is nergens voor nodig, zo denk ik erover. “A smile is the best make-up that a girl can wear”, “be you” en “nobody’s or everybody’s perfect” zijn mijn lijfspreuken. Ik vind erg veel make-up onnodig, zeker als het er onnatuurlijk uit gaat zien.
  Dat is mijn mening en iedereens heeft zo een andere. Ik vind dat iedereen het voor zichzelf moet weten, dat het je eigen keuze is en dat je er zelf verantwoordelijk voor bent.
  Maar, iedereen, iets aan jezelf veranderen is nooit nodig! Iedereen is mooi zoals hij/zij is.
  Erg mooi artikel, Teske. Ik bewonder je enorm. Je bent een heel erg mooi meisje, ik hoop dat je nog lang blijft bloggen en ik wens je daarbij veel geluk.
  Kusjes <3

 • Antwoorden Lisanneleeft 16 november 2013 om 13:44

  Vind op zich niks mis met nep. Witte tanden, yes please. Wimperextentions als ik dat kon betalen? Ja hoor, heel graag, haha!
  Nephaar is ook niet mijn favoriet, maar op zich; als het lekker zou zitten, het mooi staat, en je het kan betalen… why not? Het hangt allemaal heel erg af van de context.

  En plastische chirurgie tsja… het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat je dat niet doet als je zo jong bent. Ik denk dat ik uiteindelijk wel geholpen wil worden aan mijn hangende oogleden, die hangen nu (ik ben 21) al in de weg, haha.

  • Antwoorden Lenneke 16 november 2013 om 16:02

   Precies dat.

  • Antwoorden Danielle 18 november 2013 om 20:54

   Als je zichtveld belemmerd wordt door hangende oogleden, is het gewoon medische noodzaak. Wacht er wel zo lang mogelijk mee, anders moet je vaak later nog een 2e keer. Ik heb de ogen van mijn vader en die zullen waarschijnlijk ook gaan hangen als ik ouder wordt (nu nog geen last van: ik heb wel een stevige huid, van mijn moeder ge-erfd). Ik ben nu 40. Ik ben bang dat ik over 15 jaar er aan zal moeten geloven, omdat ik dan een stuk ouder ben en de oogleden wel gaan hangen en ik dan domweg minder zie (niet bepaald veilig met autorijden bv). Een kennis van me had op zijn 40e al zulke hangende oogleden dat ie eraan geopereerd is. Omdat hij dat al op die leeftijd had, is de kans groot dat ie rond zijn 60e nog een keer moet: als hij tenminste goed wil blijven zien. Dat is gewoon handig en makkelijk: in zo’n geval is het een handicap en dat is iets anders dan alleen voldoen aan een schoonheidsideaal dat ook weer kan veranderen.

 • Antwoorden Brechtje 16 november 2013 om 13:43

  Vind je zo’n ‘inpgrijp’ te heftig? Ingreep bedoel je, let op de spelling teske!

  • Antwoorden Fay 16 november 2013 om 14:15

   Doe normaal man, iedereen maakt fouten. jij hebt vast ook wel vaak spelfouten gemaakt.

   • Antwoorden Britt 16 november 2013 om 14:28

    Fay, zoals jij doet is ook weer niet nodig. Iemand zal er wat van moeten zeggen?

 • Antwoorden Isabel Cristina 16 november 2013 om 13:35

  Superleuk artikel Teske! Ik vind het goed en leuk dat je ook hierover schrijft. Persoonlijk ben ik niet zo van van nep nagels, extensions of tan. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. ;-) De vraag wat “neppe” artikelen met een persoon doet vind ik leuker. Draag je bijvoorbeeld extensions omdat je het echt veel mooier vind of omdat het je meer zelfvertrouwen geeft? Leuk artikel Teske! :D

 • Antwoorden Judith & Anke 16 november 2013 om 13:34

  In principe ben ik het met je eens, ik ben ook niet dol op nep nagels, nep haar of plastische chirurgie. Maar nep wimpers vind ik een onderdeel zijn van make-up, net zoals dat je mascara gebruikt voor langere wimpers en donkerdere ogen kun je nep wimpers daar ook voor gebruiken maar mascara vinden we niet nep?

 • Antwoorden Iris 16 november 2013 om 13:34

  Leuk artikel! Als nepwimpers er natuurlijk uitzien, daarmee bedoel ik dus niet van die dikke, wapperende wimpers, maar van die bescheiden ‘elke dag’ wimpers, vind ik ze wel erg leuk. Ook al ben ik geen ster in het opdoen van wimpers.
  Verder heb je helemaal gelijk over een nep-kleurtje!

 • Antwoorden Tessa 16 november 2013 om 13:32

  Pff wat een gezeur. Iedereen heeft natuurlijk zijn/haar eigen mening. Zelf draag ik alleen mascara, en verf ik mijn haar af en toe. De dingen die je noemt in het artikel zijn nep, dat is een feit. Maar het hoeft er niet nep uit te zien, zolang je het netjes draagt, en op goede momenten. Ik vind het meer nep als iemand zoveel foundation draagt, dat de persoon gewoon geel is… dat vind ik nep! Verder goed artikel, ik ben het met je eens ;)

 • Antwoorden WeHeartFit 16 november 2013 om 13:31

  Ik ben het helemaal met je eens, alleen nepnagels draag ik af en toe omdat ik van het nagelbijten wil afkomen haha.

 • Antwoorden isra 16 november 2013 om 13:24

  ik ben echt met je eens teske. ik haat nepnagels

 • Antwoorden Lisa deelt 16 november 2013 om 13:21

  Ik denk dat de media hier heel veel invloed op heeft. Je ziet in reclames vaak prachtige vrouwen voorbij komen. In tijdschriften maken ze veel gebruik van photoshop. Dat prachtig zijn zien mensen dan als de norm en dat is eigenlijk niet haalbaar. Uit onzekerheid laten mensen dan vaak iets doen aan zichzelf, jammer want ze zijn prima zoals ze zijn. Liefs

 • Antwoorden Anoniempje 16 november 2013 om 13:17

  Leuk artikel, en trek je niks aan van wat andere mensen voor flauwe opmerkingen zeggen, die hebben niks beters te doen ;)

  xxx

 • Antwoorden Serena 16 november 2013 om 13:13

  Jeeeemig wat een gedoe, Teske ik vind je artikel hartstikke leuk! En dit is gewoon wat jij vindt. Mensen die hier rot op reageren zijn gewoon jaloers omdat je zo mooi bent. ga zo door, ik check je site elke dag! X

 • Antwoorden Astrid 16 november 2013 om 12:57

  Ik heb van mezelf erg korte nagels en groeien niet. Pillen genomen, essie grow lak… Niks helpt. Het gaf mij ook weinig zelfbertrouwen omdat elke keer je iets moet doen op school het wel opvalt. Dus draag ik gewoon nepnagels. Gewoon van kruisvat eigen merk, en het zij de beste ever. Kan er 2 weken max. mee en soms valt er 1 af maar dan lijm je die er gewoon weer op. Leuk vordeaux kleurtje erop en niemand ziet dat ze fake zijn. Ik vind het echt heel mooi

 • Antwoorden Vivian 16 november 2013 om 12:53

  Nou een borstvergroting kan je wel gebruiken ;)

  • Antwoorden Teske 16 november 2013 om 12:55

   HA. Dankjewel, fijn dat je je mening ook even komt delen.

  • Antwoorden Inge 16 november 2013 om 12:57

   Jeetje wat is dit dan weer voor een kinderachtige reactie? Teske is mooi zoals ze is, dus gedraag je.

  • Antwoorden Femke 16 november 2013 om 15:08

   Sorry, hoe oud ben jij?

  • Antwoorden Juul 16 november 2013 om 21:22

   Wist je dat de meeste mannen innerlijk boven het uiterlijk verkiezen!
   Misschien een hint…

   • Antwoorden Danielle 18 november 2013 om 20:58

    Mannen denken er nauwelijks over na wat ze mooi vinden en geven daarom antwoorden die van ze verwacht worden: zeker als ze onder de 25 zijn….Daarna krijgen ze meer een eigen mening en smaak en smaken verschillen. Op elk potje past een dekseltje. Dus het cliche dat mannen vallen op lange, slanke vrouwen met grote tieten en lang blond haar klopt enigszins voor pubers: die geven het antwoord wat ze denken dat van ze wordt verwacht. Maar ach, wie lijkt daarop? Vrijwel niemand. En als je van iemand houdt, vind je die persoon vanzelf mooi, dat geldt ook voor mannen.

 • Antwoorden Mariska 16 november 2013 om 12:43

  Ach, zolang mensen maar gelukkig zijn met zichzelf.
  Live and let live.

  • Antwoorden Teske 16 november 2013 om 12:55

   Ik beoordeel ook geen andere mensen hier, maar praat puur over wat ik zelf wel en niet zou doen.

 • Antwoorden kimberly 16 november 2013 om 12:37

  Waat ik echt van gruwel zijn die blonde nep barbies die veel te bruin zijn, porno blond haar hebben en bijna zo’n beetje alles nep is. Make-up vind ik tot een bepaald punt dat het je ‘imperfections’ corrigeert maar daarna worst het alleen maar erger. Nepnagels en wimper vind ik wel kunnen zolang het niet over de top is. plastische chirugie vind ik met een hele goede reden goed. Zoals als je flaporen hebt, borstamputatie, enz. Maar ik wil grotere tieten is geen goede reden of o nee een rimpel ook niet. Je ziet er bij zoiets vaak achteraf slwchter uit dan er voor.

 • Antwoorden Fleur 16 november 2013 om 12:34

  Goed artikel! Ik houd zelf helemaal niet van nep.
  Toch een kleine vraag/opmerking op je artikel. Niet aanvallend bedoeld hè!
  Ik vroeg me af waarom je extensions, nepnagels en nepwimpers in dit artikel hebt opgenomen. Want je zegt zelf de reden waarom je die dingen niet gebruikt is omdat je ze niet fijn/mooi/lekker vindt zitten, en niet omdat je niet van neppe dingen houdt. Dat is toch een andere redenering, die onderdelen passen dan toch niet bij het je uitspraak ‘ik houdt niet van nep’?

  • Antwoorden Teske 16 november 2013 om 12:58

   Om het helemaal correct te maken zou ik ‘ik hou niet zo van nep (bij mezelf)’ moeten zeggen, maar daar wordt de titel niet mooier op, vind ik. Ik vind bijvoorbeeld nepwimpers geweldig mooi, maar draag ze zelf niet graag.

 • Antwoorden xx_Patries_xx 16 november 2013 om 12:31

  geen nep voor somige zal het misschien een uitkomst zijn maar ik vind het niks. Zelfs nepwimpers niet

 • Antwoorden Ashley 16 november 2013 om 12:27

  Ik sluit me volmondig bij je aan!

 • Antwoorden Jessica 16 november 2013 om 12:24

  Ik heb echt geen moeite met nep, mits het er niet te nep uit ziet. Ik ben gek op lang haar dus ik heb lang extensions gedragen totdat mijn haar op de juiste lengte was. Nepwimpers draag ik ook weleens en smeer ook veel makeup op mijn gezicht als ik er zin in heb. Ook wil ik mijn borsten laten vergroten als ik het geld er voor heb, en misschien zelfs mijn bovenlip wat voller/groter maken. Ik ben totaal niet vies van plastische chirurgie. Maar iedereen zijn eigen mening natuurlijk. Iedereen moet gewoon doen waar hij/zij zich fijn bij voelt.

 • Antwoorden Dagmar 16 november 2013 om 12:16

  waw wat een leuk artikel! haha , ik vind dit soortt dingen leuk om te lezen! :)

 • Antwoorden sara 16 november 2013 om 12:14

  Vind het best komisch, maar ook een beetje hypocriet dat mensen nu massaal zeggen niet van nep te houden terwijl ze zichzelf dagelijks onder smeren met foundations, poeders, potloden.. noem het maar op. Voor iedereen ligt de grens ergens anders. Iemand die helemaal geen make-up draagt zou bijvoorbeeld tegen jullie kunnen zeggen dat jullie nep doen omdat jullie make up dragen (perspectief!). Nou vind ik niet dat make up je nep maakt, maar ga dan ook niet zeggen dat nepnagels,-wimpers etc. je wel nep maken want uiteindelijk is het 1 pot nat. Ik denk dat het gaat om in hoeverre je kan compenseren net als je doet met make up: draag je alles op je gezicht elke dag of kun je daar keuzes in maken? Zijn zowel je nagels als je haren als je wimpers etc. nep of maak je daar net als je make up keuzes in? Ik vind neppe dingen heerlijk (zolang het ook weer er uit/af kan) maar doe het vaak niet omdat mensen zo bekrompen kunnen reageren en gelijk concluderen dat je lijdt aan een low-selfesteem ofzo of dat je jezelf wil verbergen. Maar ondertussen kwijlen op de clips van Beyonce, lady gaga en katy Perry waar werkelijk alles nep is. Vind het wel jammer dat je push up beha’s fout noemt. Het kan echt wonderen doen om je figuur te corrigeren/ in proporties brengen. Net als dat sommige mensen corrigerende ondergoed dragen zodat alles toch wat netter in balans zit. Ik draag ze namelijk ook en dat is niet omdat wil doen alsof ik grotere borsten heb maar me kleren vallen/staan dan gewoon veel beter aangezien ik verder geen kindermaat heb (behalve bij me voorgevel!).

  • Antwoorden sara 16 november 2013 om 12:27

   Dus mijn punt: Je geeft jezelf het recht om make up een ‘discussiepunt’ te noemen want je wilt het blijkbaar niet nep noemen (omdat je blog daarover gaat, dus dan zou je je blog nep noemen?) Maar al die dingen die jij noemt zijn dus geen discussiepunt, die zijn gewoon nep.. punt uit? Waarom, omdat je toevallig niet van die dingen houdt maar wel van make up? Het is niet dat ik me beledigd voel, voordat mensen dat gaan zeggen. Ik vind je redenering gewoon egocentrisch en krom.

   • Antwoorden kimberly 16 november 2013 om 12:43

    Door die make-up zie je nog wel wie ze echt is. Ze maakt geen grote veranderingen. Het is niet egoistisch want ze bedoelt er niets slechts mee ze zegt alleen dat het niet aan haar.besteed is. En je moet ook zelf toegeven dat twee cupmaten groter nepper is dan wat spulletjes die je huid wat egaler maakt. Dit is haar menig en ik kan die van jou ook egoistisch noemen.

   • Antwoorden Teske 16 november 2013 om 13:00

    Het is toch een feit dat nepwimpers en nephaar… Nep zijn? Zeg ik in dit artikel iets over dat mensen die die dingen dragen nep ZIJN? Volgens mij niet.

   • Antwoorden Teske 16 november 2013 om 13:04

    Bovendien benadruk ik nog dat dit mijn persoonlijke ervaringen zijn en dat ik geen negatieve lading aan het woord ‘nep’ wil geven. Je leest gewoon niet goed.

    • Antwoorden Iemand 16 november 2013 om 15:57

     “Als het echter aankomt op écht ‘neppe’ dingen(…)” – Letterlijk uit de tekst. Hiermee zeg je dus dat make-up niet nep, en wat jij noemt wel. Snap je dan dat je een heel andere indruk wekt op de lezers. Jij vindt make-up niet nep, maar andere misschien wel. Dit artikel wekt gewoon de indruk dat alles wat er onder genoemd wordt, nep ís. Wellicht een tip voor de volgende keer?

     (Trouwens, push-up BH’s liften vooral je boobies, en zorgen vooral voor een decoleté. Ik weet niet wat mensen hier allemaal kopen, maar van mijn Cup A krijg ik never nooit niet met geen een BH een cup D. Dan moet je er gewoon sokken in stroppen.)

    • Antwoorden De waarheid 16 november 2013 om 16:34

     Sara heeft gelijk en als zij beter moet lezen, let jij dan op je spelling, zoals Brechtje steeds vermeld.

  • Antwoorden Nina 16 november 2013 om 15:54

   Ben het echt helemaal met Sara eens!!

 • Antwoorden Minke 16 november 2013 om 12:10

  Ik hou ook niet zo van nep.. Ik vind dat je plastische chirurgie vrijwel altijd ziet, en zo is dat ook bij nepnagels. Extensions ben ik niet echt tegen, maar meestal heb je van jezelf al genoeg om blij mee te zijn :)

 • Antwoorden Helene 16 november 2013 om 12:05

  Ik heb net een artikel gelezen op een site en daar stond dat bb creme en al die shit helemaal niet goed is voor je huid. het zijn alleen verkooppraatjes, je krijgt er alleen meer puistjes van!

 • Antwoorden Senna 16 november 2013 om 11:53

  Mensen die dat gebruiken mogen ook wel is laten zien zonder make-up spraytan of dat soort dingen.. je bent ook mooi zonder al die digen enzo…

 • Antwoorden Isabel 16 november 2013 om 11:51

  Met extentions of nepwimpers heb ik niet zo veel moeite, ik draag ze niet zelf maar als ik dat zou doen zou ik het niet per se nep vinden. Voor een feestje ofzo, hartstikke leuk :) Botox of andere plastische chirurgie dat echt bedoeld is om alles perfect te maken (dus inderdaad geen flaporen maar borstvergrotingen) zou ik nooit doen.

 • Antwoorden Jana Vmh 16 november 2013 om 11:49

  Heel mooi artikel :) Ik kom op alle puntjes overeen!

 • Antwoorden Bianca 16 november 2013 om 11:48

  Ik ben het eigenlijk wel met je eens, ook al heb ik vroeger wel nepnagels gedragen.

 • Antwoorden Josie 16 november 2013 om 11:39

  Ik heb hier denk ik ook een dubbel gevoel bij. Vroeger droeg ik nepnagels en was daar heel blij mee, nu ben ik veel gelukkiger met mijn echte nagels die best lang zijn :-)

 • Antwoorden Nikki 16 november 2013 om 11:37

  Ik ben eigenlijk niet tegen ‘nep’. Ik heb vaste extensions gehad waar ik super gelukkig mee was. Ook ga ik wel eens onder de zonnebank en laat wel eens nepnagels zetten. Ik vind dat je moet doen waar je jezelf prettig bij voelt. Ik heb extensions laten zetten omdat ik mij stoorde aan mijn dunne haar. Nu mijn haar weer langer is, vind ik het niet meer nodig.

  Over plastische chirurgie kan ik geen uitspraken doen omdat ik het nog niet nodig heb. Misschien ga ik het ook wel nooit nodig hebben maar of je het nodig hebt moet je ook weer voor jezelf uitmaken. Sommige mensen lopen met enorme schaamte rond over een bobbel op hun neus of hangende oogleden. Het lijkt mij ook niet leuk om altijd maar te horen dat je er moe uitziet.

  Al met al moet iedereen het natuurlijk zelf weten. Doe waar je je prettig bij voelt en laat je niet beïnvloeden door anderen.

 • Antwoorden Sammie *klik voor blog* 16 november 2013 om 11:30

  Leuk en goed artikel!
  Ik ben het helemaal met je eens!

 • Antwoorden Isabella 16 november 2013 om 11:29

  Plastische chirurgie vind ik echt verschrikkelijk. Dat idee alleen al dat je iets aan je lichaam definitief verandert… Daar moet ik echt niet aan denken.
  Verder ben ik ook niet zo’n fan van nepnagels, maar de designs die erop staan inspireren me vaak wel weer tot nieuwe nail art.
  Bij de zonnebank en spraytans enzo, dat kan voor mij wel een heel klein beetje, maar dan ook echt een heel klein beetje. Als je echt duidelijk ziet dat je onder de zonnebank bent geweest, vind ik dat helemaal niet mooi. Als je een klein beetje bruiner bent dan normaal, kan het er bij mij nog mee door. Maar het is wel slecht voor je huid natuurlijk!
  X Isabella

 • Antwoorden Samantha 16 november 2013 om 11:28

  Leuk artikel! Ik herken je mening ook heel erg. Ik denk er namelijk net zo over als jij. Dit zijn ook echt wel dingen die leuk zijn om over na te denken. De één vind nepwimpers teveel en heel nep en de ander vind het juist redelijk normaal.

 • Antwoorden Josanne 16 november 2013 om 11:25

  Leuk artikel en ook heel herkenbaar!

 • Antwoorden Laura Louise - Fablouise 16 november 2013 om 11:24

  Mooi artikel, ik kan mij er wel in vinden!

 • Antwoorden Lonneke 16 november 2013 om 11:19

  Ik hou ook niet van nep hoor! Ik vind plastische chirurgie écht vreselijk hahaha! liefs!

 • Antwoorden Niki 16 november 2013 om 11:16

  Ik ben het helemaal eens met je artikel, het enige wat ik wel eens doe zijn nepnagels, maar ik vind ze dan meestal eigenlijk maar irritant. Nepwimpers heb ik maar gebruik ik nooit, want dat vind ik pas nep staan! :)
  Maar opereren… ja, dan moet ik altijd denken aan mezelf, ik heb me even denken, 1.5 jaar geleden heb ik me laten opereren aan mijn kaken, voor de ‘schoonheid’ zeg maar, mijn kaken stonden te ver naar achteren, waardoor ik moeilijk mijn mond kon toehouden en zo’n putjes in mijn kin had, en ook omdat ik een ‘gummy smile’ had, zoek maar eens op :p dat hebben ze dus ‘opgelost’ bij mij door een vrij wel enge operatie en lange revalidatie.
  Ik weet niet als je het ‘plastische chirurgie’ kunt noemen, maar het was eigenlijk wel bedoelt om mezelf ‘mooier’ te maken, en ik ben er tevreden mee. Maar dan naar borstvergroting, liposuctie, botox etc. That’s a no-no ! :p

 • Antwoorden Julie 16 november 2013 om 11:14

  Ik vind plastische chirurgie nieteens erg in sommige gevallen. Sommige mensen krijgen niet zulk moois van hun ouders, en dan snap ik dat iemand dat wil veranderen. Om hun zelfvertrouwen een boost te geven.

 • Antwoorden Hanna 16 november 2013 om 11:11

  Ik zie je punt. Te veel gedoe en gewoon niet echt! Nep dus :-)

 • Antwoorden Allissa 16 november 2013 om 11:10

  Leuke post! Eigenlijk een beetje dezelfde dingen als jou haha

 • Antwoorden Mathilde 16 november 2013 om 11:03

  Ik draag zelf heel vaak nepnagels, puur om mijn nagels te laten groeien en heb mijn nagels zo verzorgt dat ze precies zo groeien als hoe nepnagels eruit zien, ik kan er ook makkelijk 2 weken mee lopen hoor ;) en voor de rest eigenlijk niet, ja make-up dan. Maarja :) ik ben zelf met 1 ding zeker zeker zeker niet tegen iets bij de plastische chirurg en dat is je oogleden naar boven trekken, ik weet eerlijk gezegt niet of dat bij de plas. Chir. hoort. Ik heb zelf, oo 13 jarige leeftijd, ook al een beetje dan ze naar beneden vallen en bij mijn ma hangen ze voor de ogen, maar ja

 • Antwoorden kim 16 november 2013 om 11:01

  zo sonde als je jezelf nep maakt. Nepwimpers, net nagels en die acstantions zijn leuk voor een feestjes. maar verder is alles vaak zo duidelijk nep. het is zo sonden om jezelf anders te maken adn hoe je bent.

  helemaal gelijk heb je :P

 • Antwoorden Dionne 16 november 2013 om 11:01

  Ik hou ook niet van nep.
  Ik heb ook niks neps..

 • Antwoorden Natasja 16 november 2013 om 11:00

  Leuk artikel! Ik draag make-up en stijl of krul mijn haren weleens. En that’s it volgens mij :)

 • Antwoorden Judith 16 november 2013 om 10:56

  Ik vind het erg goed dat je hier aandacht aan besteed. Vooral het push-up beha stukje ;) Je ziet die dingen overal! Weg ermee! Houd gewoon van wat jij hebt!
  Ik gebruik zeker make-up, nagellak en dat soort dingen. Maar permanent dat hoeft voor mij niet.

  • Antwoorden sara 16 november 2013 om 12:21

   Haha je roept “hou gewoon wat je hebt” over een bh die gewoon aan en uit kan, net als jou make up er ook op en af gaat. Of geld het ‘hou gewoon wat je hebt’ motto dan niet meer?

 • Antwoorden Iris 16 november 2013 om 10:55

  Ik ben het met je eens. Ik heb ze ook allemaal nooit geprobeerd. Nepwimpers lijkt me wel leuk om nog een keer te proberen, maar dan alleen voor een speciale gelegenheid. Maar vaak heb ik helemaal geen zin om dat te doen. Ik heb genoeg aan gewoon make-up. Mijn haren verf ik wel.

 • Antwoorden Marloes 16 november 2013 om 10:55

  Wat een leuk artikel. Ik ben het wel met je eens. Ik ben er ook niet van. Wel vind ik op z’n tjd clip in extensions leuk voor bv. een avondje stappen!

 • Antwoorden Beautytalk 16 november 2013 om 10:53

  Ik hou ook niet van nepwimpers, ze zijn super mooi maar niks voor mij.. en ik heb jaren lang gelnagels gehad maar nu mag het niet meer op mijn werk (helaas). Ik heb 5 jaar geleden wel een schoonheidsoperatie ondergaan.. guilty! :) Mijn leven is hierdoor echt veranderd in de positieve zin!
  Eefje

 • Antwoorden Lianne 16 november 2013 om 10:49

  Helemaal met je eens, en ik doe eigenlijk ook helemaal niets met mijn haar en met mijn tanden.. Haha, eigenlijk doe ik alleen aan nagellak en wat op mn gezicht, zoals jij dat doet.. that’s it :’)

 • Antwoorden Lotte 16 november 2013 om 10:34

  Ik sluit me in alles wat je zegt volledig bij je aan. Ik hou ook niet van nep, van geen van de dingen die in dit artikel staan. Het enige wat aan mij nep is is dat ik make-up draag (maar dat is inderdaad een discussiepunt) en dat ik mijn haren af en toe krul.

 • Antwoorden Shivani | mylifestyle-shii 16 november 2013 om 10:28

  Leuk artikel,kan me er helemaal in vinden!:)

 • Antwoorden tessa 16 november 2013 om 10:25

  Ik geef toe dat ik wel best van nep hou. Beetje make-up, ik heb extensions voor meer volume, heb altijd gellak op, bleek mijn tanden, gebruik maandelijks zelfbruiner en draag bij het uitgaan nepwimpers. Zo klinkt dat allemaal heel veel maar ik vind dat je al die dingen met mate moet doen. Geen oempaloempa bruine kleur, geen foute matten extensions nemen en geen kilo make-up. Daarnaast vind ik jou wel makkelijk hebben spreken, je hebt een redelijk normaal en proportioneel gezicht. Ik heb een bult op mijn neus en heb daar als kind wel een trauma aan op gelopen als kinderen me heks ofzo noemde. Ik zou dus zeker wel iets kleins aan mijn neus willen laten doen.

 • Antwoorden Jet 16 november 2013 om 10:23

  ik ben het in de meeste dingen met je eens. Plastische Chirurgie zou ik nooit doen. Ik ben al een paar keer geopereerd aan mijn oor voor medische redenen en het herstellen is echt een hel. Laat staan als ze echt in je gezicht gaan zitten.
  Alleen de push-up bh’s draag ik. geen hele dikke, dat heb ik ook absoluut niet nodig. ik heb een keurige cup D vanmezelf. Maar ik heb altijd een beetje het gevoel alsof het meer steun geeft. Gewoon een net iets dikkere padding.

 • Antwoorden Monique 16 november 2013 om 10:20

  Ik ben zelf wel erg van het nep nagels, maar dit komt omdat mijn eigen nagels zo snel afbreken en met gellak ook. En acryl blijft gewoon perfect zitten bij mij en vind het mooi om lange nagels te hebben.

 • Antwoorden Remy 16 november 2013 om 10:18

  Ik ben het echt helemaal met je eens teske! Ik draag zelf niet eens make up haha! Ik droeg het vroeger wel, maar sinds deze zomervakantie draag ik het niet meer. Ik vind dat het in mijn geval me niet mooier maakt. En ik geniet er elke dag van dat ik het er niet ’s avonds af moet halen en dat ik de hele dag door lekker in mijn ogen kan wrijven :)
  Leuk artiekel btw ;)

  Liefs!

 • Antwoorden Hester 16 november 2013 om 10:12

  Ik deel wel jouw mening maar vind iets ook weer niet heel snel nep. Je haren krullen is bijvoorbeeld meer een hulpmiddel, het is toch ook maar tijdelijk. Dat plaatje met de eenhoorn is trouwens fantastisch!

 • Antwoorden MySimplySpecial 16 november 2013 om 10:08

  Heel af en toe nepwimpers of een beetje zelfbruiner op mijn gezicht vind ik prima. Lippen opspuiten enzo zou ik nooit doen.

 • Antwoorden Beau 16 november 2013 om 10:04

  Super leuk artikel Teske!

 • Antwoorden lana 16 november 2013 om 10:03

  Ik ben het eigenlijk wel.met je eens, al gebruik ik wel nepwimpers, 1x per jaar haha . En borstvergroting vind ik soms wel goed, mijn tante bijvoorbeeld had een borst die ‘normaal’ was, maar de ander was amper ontwikkelt. Dus in zulke gevallen kan borstvergroting echt veel.betekenen.voor het zelfbeeld van een.vrouw.en bij mensen met gille de la tourettes kan.botox goed helpen tegen de pijn. Verder leuk artikel teske, weer eens wat anders!

 • Antwoorden Hester 16 november 2013 om 09:48

  Bij mij precies hetzelfde, ik houd ook totaal niet van nep en al zeker omdat het vaak blijvend is. Make-up vind niet nep mits het góed aangebracht is, dus niet een kilo foundation, tachtig lagen eyeliner en spinnenpoten van hier tot Tokio. Dan heb ik wel het idee dat je iets te verbergen hebt namelijk.
  In de zin ‘maar daarnaast vind ik zo’n ingrijp veel te heftig. Daarnaast vind ik het ook zonde om te veranderen wat je vader en moeder je hebben gegeven’ moet het trouwens ‘ingreep’ zijn en je hebt twee keer ‘daarnaast’ achterelkaar, als ik toch bezig ben haha.

 • Antwoorden Hilde 16 november 2013 om 09:23

  Ik draag zelf eigenlijk nooit extensions, nep-nagels, etc, zelfs geen foundation :p Maar ik heb zoiets van; iedereen moet doen waar hij/zij zich prettig bij voelt :)
  Het enige waar ik niet van hou, of beter gezegd, iets waarvan ik zou willen dat het niet gebeurde is mensen die zich helemaal laten verbouwen door plastisch chirurgen uit onzekerheid. Vaak begint het in zo’n geval met een klein dingetje, maar omdat die ene verandering er niet voor zorgt dat ze zich opeens op en top zelfverzekerd voelen volgen er meer operaties. Ik denk dat het die personen veel gelukkiger zou maken om eerst aan zichzelf te werken (meer zelfvertrouwen etc krijgen) en dán pas te kijken of ze nog iets zouden willen veranderen aan hun lichaam

 • Antwoorden Vera 16 november 2013 om 09:23

  Leuk artikel!! In ben het eigenlijk met alles met je eens :). Nepnagels vallen er bij mij altijd af!!!! En voor de rest houd ik er gwn niet van :) X

 • Antwoorden Charile 16 november 2013 om 09:22

  Leuk artikel!

 • Antwoorden Flower 16 november 2013 om 09:21

  ik hou het minst van lagen foundation, zodat je niet kunt zien hoe iemand er echt uit ziet. ik hou ook niet van nepwimpers.

  ps. wanneer komt er weer een #Ask Teske?

 • Antwoorden Katrien 16 november 2013 om 09:10

  Leuk artikel! x

 • Antwoorden Tess Evea 16 november 2013 om 09:09

  Ik kan je zeer goed begrijpen, ik ben zelf ook niet iemand die snel naar bijvoorbeeld plastische chirurgie zou grijpen!

 • Antwoorden Maaike 16 november 2013 om 09:06

  Leuk artikel,

  Ik zelf kan niet tegen bb-cream of foundation op mijn huid, maar dat heeft ook te maken met mijn leeftijd. Voorderest ben ik het totaal met je eens!

  Liefs Maaike

 • Antwoorden Britt 16 november 2013 om 09:05

  Lippen opspuiten, permanente (overdreven) wimper enz.. hahah

 • Antwoorden Kimberly 16 november 2013 om 09:01

  Ik ben het eigenlijk wel met je eens! Ik heb alleen m’n haar ombre geverfd en dat is het. Ik vind bij sommige looks die ik zie van mensen nepwimpers heel mooi, maar zelf zie ik ze mezelf niet dragen, net als de rest wat je benoemd trouwens

 • Antwoorden Suzanne 16 november 2013 om 08:38

  Nep als in de zin van wimpers en nepnagels ben ik het mee eens ook je lippen op laten spuiten is not done. Maar vergeet niet dat voor sommige mensen er misschien wel een hele andere gedachten achter schuilt. In sommige gevallen is het misschien wel ‘noodzakelijk’ geweest. Kijk nep nagels is altijd iets van onzin is vind ik maar bij plastische chirurgie kan je niet snel over anderen oordelen. Al zou ik niet zo snel m’n lippen laten opspuiten haha

 • Antwoorden Dailynailsart 16 november 2013 om 08:36

  Leuk artikel! Ik zelf houd niet zo van nep. Puur natuur! Maar wel make up

 • Antwoorden puck 16 november 2013 om 08:36

  Ik lees nu vaak dat er veel mensen de “barbies” afkeuren. Ik hou er zelf ook niet van, maar meisjes/vvrouwen die zich zo opmaken die zijn vaak super onzeker. En die hebben vaak een moeilijke jeugd gehad/hebben. Mensen vonden hun vroeger niet mooi bijvoorbeel of ze zijn erg gepest met hun uiterlijk! Altijd als ik een “barbie” zie denk ik wel altijd even van : “wat zit er achter die laag make-up”

  Xx

  • Antwoorden Tessa 16 november 2013 om 08:57

   Ja ik vraag me dat ook altijd af. Wat zou er onder die laag make-up zitten? Waarschijnlijk gewoon een lieve mooie meid. Maar dat weten ze niet van zichzelf en ze voelen zich ook onzeker ja.
   Dus ik ben het met je eens.

 • Antwoorden sophie 16 november 2013 om 08:36

  Mooi geschreven. De punten die jij noemt daar ben ik het mee eens.

 • Antwoorden Kimberley 16 november 2013 om 08:34

  Ik ben het helemaal met je eens! Alleen zou ik wel wat meer willen oefenen met nepwimpers voor een feestje, omdat ik het er wel heel gaaf uit vind zien :)

 • Antwoorden Sanne 16 november 2013 om 08:22

  Weer een leuk artikel! :)
  Ik heb eem ‘vriendin’ die gewoon te veel foundation draagt en waarbij het dan ook gewoon oranje is, ik vind dat echt vreselijk, net een barbie.. Ik houd het alleen bij mascara, haha!

 • Antwoorden Lotte 16 november 2013 om 08:18

  Leuk artikel!

 • Antwoorden Sanne 16 november 2013 om 08:17

  Ik houd er echt niet van als mensen teveel en te dekkende foundation ophebben wat dat echt een plamuur effect geeft, dat ziet er gewoon heel nep uit.

 • Antwoorden Katja 16 november 2013 om 08:14

  Amen!! We leven in een wereld waarin iedereen een soort kloon van elkaar wilt worden. Terwijl er niks leukers is dan jezelf en uniek te zijn!!

 • Antwoorden Eline 16 november 2013 om 08:09

  Leuk om te lezen, ik ben het bijna met alles met je eens, al duik ik soms nog wel eens onder de zonnebank ;-)

 • Antwoorden Myrthe 16 november 2013 om 08:05

  Ik draag zelf bijna nooit nep dingen. Wel make-up, maar ook niet te veel. Ik hou echt niet van nep, zoals dat je mensen hebt die rond lopen met een zonnebank kleur,maar als ze zich er goed in voelen dan hou ik ze niet tegen. Maar extentions vind ik wel leuk en dan niet van die extreem grote stukken, maar kleine gekleurde plukjes.

 • Antwoorden Marloes 16 november 2013 om 08:01

  Hahah moest enorm lachen om de eerste zin.. alsof ik het zelf zo zei. ;-)
  Ik heb 3 jaar lang acrylnagels gehad. Sinds een paar maanden niet meer. Af en toe mis ik ze wel, omdat het net gereedschap was (blikje open maken, iets ergens af pulken), ze waren super sterk. En de lengte mis ik ook!
  Verder verf ik al jaren mijn haar. En zo maak ik mij altijd zodanig op dat je mijn acnélittekens niet kunt zien. Geen dikke, cakey laag foundation maar een mooie, dekkende laag. Best nep dus. Maar zoals velen misschien wel begrijpen wil ik dat wel verdoezelen. Maar verder dan dat soort dingen zou ik ook nooit gaan..
  Nee, er is al een Barbie (oh oh cherso) dus er hoeven er niet meer van te zijn. ;-)

 • Antwoorden Sarah 16 november 2013 om 07:44

  Ik heb ook neppe dingen, ik heb highlights en heb al 7 moedervlekken weg laten halen (4 medische reden 3 niet) maar dat is niet echt plastische chirurgie. Ik vind een hoop dingen niet erg maar je moet geen barbie worden,dat soort type meisjes en vrouwen vind ik vaak zo nep. Ik vind dat ze zich een soort van verbergen achter een masker.
  Nou ja dat is mijn mening hier over
  Xx

 • Antwoorden Anouk 16 november 2013 om 07:25

  Heb wel een tijd acryl nagels gehad wat ik altijd heel mooi vond maar die heb ik niet meer. Daarnaast verf ik mijn haar maar heb zeker geen extensions. Ook al vind ik het bij sommige wel heel mooi staan!

 • Antwoorden Anne Solveig 16 november 2013 om 07:23

  Heel erg mooi geschreven Teske. Ik wil eigenlijk ook alles zo echt mogelijk.

 • Antwoorden Suzanne 16 november 2013 om 07:14

  Ik ben eigenlijk ook niet nep. Ik heb mijn haar geverfd gehad maar heb nu mijn eigen kleur weer. Ik draag heel af en toe nepnagels.

 • Antwoorden Laura 16 november 2013 om 06:44

  Ik heb nog nooit nepwimpers gebruikt, maar het lijkt me wel eens leuk! Verder houd ik ook echt niet van die nep dingen! ;)

 • Antwoorden Aranka's Passies 16 november 2013 om 06:37

  Ik hou ook niet zo van nep. Ik kan me echt niet voorstellen dat ik extensions zou dragen, dan zou ik mezelf echt een faker voelen en onnatuurlijk. Push up bh’s draag ik wel altijd, zonder dat is het echt zo plat, zonder enige decollete. Het ligt ook heel erg aan de vorm van je borsten of het er wel of niet nep uit ziet.

 • Antwoorden Sofie 16 november 2013 om 06:35

  Leuk artikel! Ik ben het helemaal met je eens en vind een nepkleurtje echt het meest verschrikkelijkst. Dat kan er soms zo nep uitzien.

 • Antwoorden Martina 16 november 2013 om 06:14

  Leuk geschreven! Nepwimpers zitten nergens naar, nepnagels zijn onhandig… Nee, niet echt iets voor mij….. Extensions vind ik af en toe wel leuk

 • Antwoorden Emilia 16 november 2013 om 06:08

  Leuk geschreven! Ik vind het zelf eigenlijk een beetje moeilijk om te zeggen waar de grens van nep ligt. Nepwimpers zijn natuurlijk wel echt nep, maar wimpers met mascara zijn ook niet helemaal ‘echt’. Leuk om zo eens over na te denken!
  Ik zou zelf ook geen cosmetische operatie ondergaan, omdat je dan meteen definitief wordt veranderd, maar make-up vind ik juist leuk. En als dat mislukt, kun je het er tenminste nog afvegen haha.

  • Antwoorden Laura 16 november 2013 om 08:38

   Helemaal met je eens! Dat is ook zo leuk aan make-up, je kan jezelf tijdelijk even iets veranderen/bepaalde punten accentueren, maar ’s avonds het er gewoon weer af halen en dat ben je weer echt jezelf!

  Reageer