ELF oogschaduws

24 mei 2013

Ik ben alweer aangekomen bij de een na laatste review van de Eyes Lips Face producten die ik heb aangeschaft om uit te proberen. Vandaag zijn de oogschaduws aan de beurt en hoewel je op de bovenstaande foto maar twee soorten ziet ga ik er drie behandelen. Zijn de duurdere producten van ELF wel echt beter? Of zijn de wat goedkopere items ook gewoon prima?

Ik begin deze review met het behandelen van de oogschaduw uit de Studio lijn. Ik koos twee zonnige kleuren uit van de ‘single eyeshadows’. Vrolijke kleuren die een feestje op mijn ogen zouden moeten creëren. Deze oogschaduws kosten per stuk 4 euro.

Ik ben fan van de verpakking, omdat deze heel erg lijkt op de verpakking van de Studio blushes. Het strakke, zwarte doosje met het handige spiegeltje binnenin maakt dat deze producten er chic en goed verzorgd uit zien. Precies wat ik zoek in een mooi item.

De kleuren die je hier ziet heten ‘Totally Teal’ en ‘Sunset’ en zoals je al kan merken zijn die namen erg goed gekozen.

‘Totally Teal’ is een prachtige, oceaanblauwe kleur die je bijna dwingt om naar haar te kijken. Er is een subtiele, zilveren shimmer aanwezig, maar echt opvallend is ‘ie niet. Alle aandacht wordt gevestigd op de felle kleur en dat mag ook wel, want die felheid was precies waarom ik deze uitzocht.

De oogschaduw genaamd ‘Sunset’ doet me énorm denken aan de blush van Eyes Lips Face genaamd ‘Giddy Gold’. Klik voor de grap maar eens hier op en kijk hoe weinig ze van elkaar verschillen. Mocht je dus ‘Sunset’ in de buurt hebben en hem niet als oogschaduw, maar blush willen gebruiken, dan kan dat ook prima. De kleur is zonnig, met een fijne gouden glans.

Op deze foto ziet het pigment er nog geeneens zo slecht uit en het valt eigenlijk ook reuze mee. Toch ben ik niet tevreden met deze oogschaduw, met name niet met ‘Totally Teal’. De kleur bevat te weinig pigment om echt lekker op te vallen op je ooglid en wanneer je een andere kleur ernaast gebruikt dan is het blauw echt zo weggeblend. Hij blijft niet goed zitten en hij heeft me teleurgesteld.

‘Sunset’ daarentegen is wel mooi en blijft ook wat beter zitten, maar voor oogschaduw uit de Studio lijn waarvan dus wordt beloofd dat het levendige kleuren zijn vind ik het allemaal nog wat matig. Ik heb geprobeerd om foto’s te maken van een look met deze producten, maar het lukte niet om ze goed op de foto te zetten, omdat het er gewoon niet mooi uit kwam te zien. Je kan ‘Totally Teal’ nog zien in deze FOTD, maar zoals je daar al merkt is hij niet zo opvallend als ik had gehoopt.

Dit zijn de duo oogschaduws van de Essential lijn van Eyes Lips Face. Deze beauties kosten per stuk slechts 1 euro. Dat is natuurlijk een best leuk prijsje! De kleuren die hierbij werden aangeboden waren niet enorm spannend, vandaar dat deze iets minder interessant zijn dan de zonnige kleuren die jullie net zagen.

De verpakking is minder mooi dan die van de Studio oogschaduw, maar niet gelijk oerlelijk. Ik merk dat ik steeds iets meer oogschaduw met een draaidop in mijn stash krijg en dat vind ik eigenlijk best leuk. Het feit dat het duo’s zijn maakt me ook blij, want ik hou van handig. Scheelt ruimte en vaak kan je met van die duo’s al een prima look maken.

Je ziet hier links ‘Black Licorice’ en rechts ‘Butter Pecan’. Smokey afgewisseld met naturel.

‘Black Licorice’ is een prima duo voor wanneer je smokey eyes wil maken. Het doosje bevat een lichtgrijze en een donkergrijze kleur en hoewel ik zelf nog wel zou kiezen voor een wat lichtere kleur in de ooghoek, is hiermee een goede, simpele look te maken.

Het duo genaamd ‘Butter Pecan’ is naar mijn mening ideaal voor een dagelijkse, natuurlijke make-uplook. Het zijn twee hele mooie, warme kleuren die prachtig bij elkaar staan. Ik hou van experimenteren, maar natuurlijke bruin en crémetinten blijven ook altijd goed.

Met het pigment ben ik heel tevreden. De oogschaduws zijn hier en daar ietwat korrelig, maar ze zijn prima in gebruik en doen wat ze moeten doen. Ik vind de donkere kleuren uit de twee duo’s zelfs een beetje verbazingwekkend. Ze geven beide een hele mooie kleur af en dat voor omgerekend 50 cent.

Dit is een look die ik maakte met het ‘Butter Pecan’ duo. Zoals je kan zien is het een niet al te opvallende look, die me wel een warme en ietwat gouden gloed geeft. Ik hou ervan!

Als laatste heb ik nog een oogschaduwpalette uit de Essential lijn voor jullie. Op de site staat dat hij ‘Op maat oogschaduw’ heet, maar dat vind ik een rare naam. We houden het gewoon op palette. Voor dit product betaal je €2,50 en daar krijg je dan dus vier kleurtjes voor.

Hoewel ik voorheen heb gezegd dat ik wit en doorzichtig plastic samen niet zo mooi vind, vind ik deze verpakking nog geeneens zo gek. Het witte zorgt er hier juist voor dat de bronzy kleuren in het palette er goed bij afsteken. Je ziet gewoon gelijk wat hij in huis heeft.

Ik koos voor het palette met de naam ‘Golden Goddess’. Misschien niet al te avontuurlijk, maar wel ontzettend mooi. Ik zal mijn best doen om binnenkort wat meer gewaagdere kleuren te reviewen. Je hebt bij dit product trouwens uit aardig wat tinten de keuze.

Eigenlijk vind ik dit soort oogschaduwpalettes het allerfijnst. Vooral wanneer je weg van huis bent is het handig om alles bij elkaar te hebben en niet allemaal losse oogschaduws mee te hoeven nemen. Dit palette heeft vier natuurlijke tinten met een duidelijke gouden ondertoon (is ook niet gek met de naam ‘Golden Goddess’). In sommige van dit soort palettes mis ik nog weleens een mooie highlighter, maar hier is hij gewoon aanwezig.

Hier ben ik nou heel blij mee. Je ziet dat de derde oogschaduw hier wel een beetje korrelig is, maar voor de rest heb ik hier geen last van gehad. Het pigment van de kleuren is hartstikke goed en ze zijn heel makkelijk om mee te werken.

Dit is een look die ik maakte met het palette en zoals je kan zien komen alle kleuren heel mooi uit. Ik ben hier echt ontzettend blij mee, want dit is echt zo’n product wat ik heel goed kan gebruiken.

Zoals jullie wel kunnen merken is dit laatste product mijn favoriet van de drie. De Studio oogschaduws hebben me teleurgesteld. Ze waren niet enorm slecht, maar ik had er meer van verwacht. De duo oogschaduws vielen me mee voor de prijs die je ervoor betaald. Voor een euro zou ik ze niet laten liggen, maar mochten ze duurder zijn dan zou ik ze overslaan. Dit laatste palette voor slechts €2,50 is helemaal prima.

Welke van de drie zou jij kiezen?

84 reacties

 • Antwoorden Charlotte 29 mei 2013 om 14:33

  Mooie producten.
  Vind de eerste 2 oogschaduws wat simpel.
  Die laatste oogschaduws in dat palette zien er wel mooi uit, leuke look heb je erbij gemaakt.

 • Antwoorden Bo Bea 27 mei 2013 om 17:56

  Golden Goddess klint en ziet er goed uit

 • Antwoorden Xan 26 mei 2013 om 22:03

  Mooie oogschaduws. Ik zou gaan voor: “Golden Goddess”mooi palette ook qua pigmentatie.
  Love,

 • Antwoorden Megan 25 mei 2013 om 21:35

  He Teske, ten eerste wil ik zeggen dat ik je site echt superleuk vind en hem met liefde bezoek, maar ik wou je eigenlijk wat vragen en ik hoop dat je wellicht tijd hebt om te antwoorden! Het gaat dus om PayPal, of eigenlijk Ebay.. Ik wil graag dingen op Ebay gaan bestellen maar nu zei iemand dus laatst dat je dan wel een hele hoop invoer/inklaringskosten moet gaan betalen, mijn vraag is dus moet jij dat ook als je dingen op Ebay besteld? Hoeveel is dat dan? En is dat dan alleen voor de grotere producten?
  Ik hoop dat je een gaatje hebt om erover na te denken en als iemand anders het toevallig weet ben ik daar ook heel blij mee!

  Groetjes,
  Megan

  • Antwoorden Fleur 31 mei 2013 om 01:01

   In Nederland betaal je officieel invoerrechten vanaf een bedrag van 12 euro mits het product gelabeld is als ‘gift’ wat ebayverkopers bijna altijd doen. Boven de 12 euro betaal je meestal maar een klein percentage van de waarde van je pakketje, dus dat is niet zo’n groot probleem. Het kan wel (helaas regelmatig) voorkomen dat de douane je pakketje openmaakt ter controle, dan betaal je kosten voor hun werk en administratie (ik weet alleen niet precies hoe duur die zijn, niet echt goedkoop in ieder geval).

   Hoop dat je hier wat aan hebt, dit is zo ver ik op de hoogte ben. Ik weet niet alles ;) Helaas is in Nederland alles super streng geregeld, in de meeste EU landen betaal je pas taxes vanaf ongeveer 20 euro ofzo.

 • Antwoorden Mandy 25 mei 2013 om 20:21

  Goed dat je de verschillende soorten met elkaar vergelijkt. Het palletje ziet er goed uit zeg, zeker voor die prijs!

 • Antwoorden Ann 25 mei 2013 om 17:21

  Super mooie oogschaduws! Zitten er verzendkosten op http://www.elf.com ? Ik wil graag wat bestellingen doen.. maar ik weet de kosten van het verzenden niet..

 • Antwoorden Noor en iris 25 mei 2013 om 16:42

  leuke reviews, die van ELF!
  enook best grrappig dat sommige producten van de 1 euro lijn beter zijn!
  dat pallette vind ik echt super leuk!
  ps; wil je op mijn site kijken er staat een review van een haarverf en fotos op!!
  klik op mijn naam
  xxx

 • Antwoorden Janniek 25 mei 2013 om 10:19

  Ziet er opzich wel goed uit, al helemaal voor die prijsjes!

 • Antwoorden Lisanne 24 mei 2013 om 23:38

  Grappig dat de ‘goedkoopste’ eigenlijk de beste is! De laatste ooglook vind ik het mooist!

 • Antwoorden Maureen 24 mei 2013 om 22:16

  Ik vind de oogschaduws wel goed voor zo’n klein prijsje. ELF vind ik sowieso een goed budget-merk en ben er benieuwd naar! De looks die je hebt gemaakt zijn echt mooi.

 • Antwoorden Angelique 24 mei 2013 om 22:07

  Op de een of andere manier valt de pigmentatie mij een beetje tegen

 • Antwoorden Ilona 24 mei 2013 om 21:18

  Leuke review teske!
  Ik zou het leuk vinden als je een keer je kwasten kunt laten zien, en tips kan geven over goede en slechte kwasten
  Succes met je (laatse) examen!!
  Xx

 • Antwoorden Rani Permentier 24 mei 2013 om 21:10

  Ik heb ook de ‘op maat’ oogschaduw in wat donkerdere bruine tinten (taupe) super mooi maar niet zoveel pigment vind ik zelf. x :)

 • Antwoorden Zoë 24 mei 2013 om 21:06

  hejj teske,
  ik volg je nu al een tijdje op youtube en je site, maar ik vidn niet waar ik je een vraag kan stellen :$
  ik zit namelijk met een probleem en ik wouw vragen of jij mij misschien raad zou kunnen geven.
  ik heb al een lange tijd bultjes rond om mijn neus het ziet er een beetje uit als acne,
  ik heb dit nu al een half jaar en word er helemaal gek van!!
  weet jij misschien iets wat ik ertegen kan doen? niks werkt :(
  xx

 • Antwoorden Bianca 24 mei 2013 om 20:36

  Ziet er mooi uit!

 • Antwoorden rachel 24 mei 2013 om 20:25

  wat een superhandig palette!

  (ik heb net een nieuwe blog, neem een kijkje als je wilt door op mijn naam te klikken!)
  xoxo

 • Antwoorden Frances 24 mei 2013 om 20:16

  De laatste, een prachtig pallet!

 • Antwoorden Nina 24 mei 2013 om 19:48

  Balen dat de studio oogschaduws tegen vallen!
  Ik heb er ook eentje van en die vind ik heel fijn! (:’
  Grappig dat je de goedkopere fijner vindt.

 • Antwoorden Sophie 24 mei 2013 om 18:56

  prachtige looks

 • Antwoorden Lisanne 24 mei 2013 om 18:08

  Beetje jammer van het eerste product, maar de rest is wel heel mooi. Vooral het laatste product is prachtig. En dat voor zo’n prijsje!

 • Antwoorden Floor 24 mei 2013 om 17:57

  Goede review! En ik vind dit altijd zo leuk, als de goedkopere producten de duurdere verslaan :)

 • Antwoorden Sammie *klik voor blog* 24 mei 2013 om 17:44

  Grappig dat de goedkopere gewoon beter zijn!

 • Antwoorden Axelle 24 mei 2013 om 17:38

  dat laatste setje vind ik echt heel erg mooi!

 • Antwoorden sterre 24 mei 2013 om 17:28

  ik heb een vraagje, sponsort USfoodz jou nog steeds?

  • Antwoorden Teske 24 mei 2013 om 18:43

   USfoodz heeft mij nooit gesponsord, ze stuurden gewoon simpelweg pakketten op, net zoals bijvoorbeeld make-upmerken doen. :)

   • Antwoorden GROOTSTETESKEFANEVERILOVEYOUTESKE 24 mei 2013 om 19:42

    Cool!!!!! lyfe xx

 • Antwoorden marissa 24 mei 2013 om 17:20

  altijd een bruine smokey he,,,,,, wtf hé j bent toch een beautybloggger PROBEER EENS WT ANDERS

  • Antwoorden Teske 24 mei 2013 om 18:42

   Ik probeer toch gewoon de kleuren uit het palette? Die zijn toevallig bruin, haha! Heb je mijn face of the day van gisteren gezien? Alles behalve een bruine smokey :)

   • Antwoorden GROOTSTETESKEFANEVERILOVEYOUTESKE 24 mei 2013 om 19:43

    Die reacties moet je gwn negeren YOUR THE BESTT!!

 • Antwoorden Jana 24 mei 2013 om 17:18

  Die laatste is het mooiste :D x

 • Antwoorden Hasse 24 mei 2013 om 17:15

  Zelf gebruik ik totaal geen make-up, ik ben trouwens ook maar 13, maar het is altijd wel leuk om te lezen!

 • Antwoorden Hester 24 mei 2013 om 16:58

  Het laatste doosje is mooi! Ik heb al aardig wat van dat soort palettes met naturelle kleuren, maar ze zijn altijd handig. De duo’s zijn ook nog wel mooi, maar het pigment van die blauwe kleur is echt jammer… Hij is juist zo mooi!

 • Antwoorden Minke 24 mei 2013 om 16:07

  Dat laatste palette ziet er heel mooi uit!

 • Antwoorden Smoortje 24 mei 2013 om 15:58

  Mooie foto’s! :)

 • Antwoorden Estrella 24 mei 2013 om 15:37

  Zelf ben ik niet zo’n fan van de oogschaduws van elf, ik vind ze over het algemeen niet al te geweldig gepigmenteerd.

 • Antwoorden Chloe 24 mei 2013 om 15:18

  Ik hoop dat je ak examen goed is gegaan!
  Die had je dacht ik toch vandaag? Hihi
  Groetjess

 • Antwoorden Rosalie 24 mei 2013 om 15:08

  Dat onderste doosje had ik volgensmij al ik een keer bij iemand anders gezien, mooi!

 • Antwoorden Savannah 24 mei 2013 om 15:07

  Mooie oogschaduws, wil je aan me winactie meedoen? dan kan je ook een oogschaduw winnen. Liefs,

 • Antwoorden Joyce 24 mei 2013 om 15:06

  Voor de prijs vind ik het nog niet zo heel erg tegen vallen!

 • Antwoorden Hilde 24 mei 2013 om 15:00

  Hm ik vind ze geen van alle echt geweldig…

 • Antwoorden sophie 24 mei 2013 om 14:23

  Wauw wat is het laatste palette prachtig!

 • Antwoorden Miranda 24 mei 2013 om 13:50

  Het palette ziet er mooi uit :D

 • Antwoorden Noor 24 mei 2013 om 13:40

  waaw dat palette vand ik er mooi !!!
  ik vind elf sws een top merk
  x

 • Antwoorden Kaylee [Klik op mij :)] 24 mei 2013 om 13:20

  Teske, Je bent echt een super blogger voor mij!
  Ik kijk altijd naar je filmpjes en je bent super goed!

  Het palette was mooi! vooral handig dat er op stond waarvoor je ze kon gebruiken ;p
  succses met je examen!
  xx , Kaylee

 • Antwoorden Mieke 24 mei 2013 om 13:05

  Oeh, dat palette vind ik gaaf!

 • Antwoorden Caro 24 mei 2013 om 12:40

  Totally teal leek me heel mooi! Maar op de swatches is het echt een stuk minder… jammer! Dat laatste palet is wel erg mooi!

 • Antwoorden Jasmijn 24 mei 2013 om 11:54

  Het laatste palet is erg mooi en het staat jouw ook super mooi die kleur!

 • Antwoorden Suzanne 24 mei 2013 om 11:35

  Fijne review!

 • Antwoorden DQ 24 mei 2013 om 10:56

  De duo’s zijn wel mooi, maar die andere vallen echt een beetje tegen.

 • Antwoorden I scream beauty 24 mei 2013 om 10:48

  Fijne review. Ik vind dat laatste palette het mooist.

 • Antwoorden Anna 24 mei 2013 om 10:44

  Jeetje wat een prijzen! Echt geen geld, vind ze allemaal mooi. Fijne review!

 • Antwoorden Jessica 24 mei 2013 om 10:02

  Wauw dat laatste palette ziet er echt mooi uit, mooie ooglook heb je er ook mee gemaakt.

 • Antwoorden Demi 24 mei 2013 om 09:51

  Hmm ik vind Totally Teal inderdaad tegenvallen. In het doosje is het zo’n mooie felle kleur en op de swatch valt eigenlijk heel dat felle weg. Jammer, maar de ooglook die je gemaakt hebt vind ik wel heel erg mooi :)

 • Antwoorden Danielle 24 mei 2013 om 09:39

  Die laatste vind ik het mooist. De verpakking niet, maar de oogschaduw zelf wel.

 • Antwoorden Esther 24 mei 2013 om 09:33

  ooooooo,die bruin tinten vind ik echt mooi.

  super zijn die.

  Gr esther

 • Antwoorden AnnaSophia 24 mei 2013 om 09:13

  Ik vind Elf een geweldig merk, maar de oogschaduws laat ik toch links liggen. Te weinig pigmentatie.

 • Antwoorden Charile 24 mei 2013 om 08:59

  Mooi palette!

 • Antwoorden Lieve 24 mei 2013 om 08:52

  Goede review! Dat blauwe kleurtje is zo mooi, jammer dat hij tegenvalt..

 • Antwoorden therese 24 mei 2013 om 08:47

  mooie looks heb je ermee gemaakt :)

 • Antwoorden Isabel 24 mei 2013 om 08:47

  Mooi! Ik wil toch wel graag iets bestellen bij elf haha.

 • Antwoorden Dionne 24 mei 2013 om 08:42

  Erg mooi

 • Antwoorden meera 24 mei 2013 om 08:39

  Ik vind het pallet ontzettend mooi!

 • Antwoorden femketje 24 mei 2013 om 08:39

  Mooi dat quad paletje!

 • Antwoorden Ester 24 mei 2013 om 08:36

  Totally Teal heb ik ook, en ik ben ook een beetje teleurgesteld over het pigment..
  Je betaald er wel 4 euro voor, wat dus veel duurder is dan het quatropalet..
  Maar de verpakking is inderdaad wel erg mooi, dus dat is een pluspunt.

 • Antwoorden Wendy Estherx 24 mei 2013 om 08:33

  Je zou verwachten dat de Studio oogschaduws beter zijn maar na deze review zou ik voor het laatste palletje gaan. Al zijn de duo’s ook erg mooi! :D

 • Antwoorden Tara 24 mei 2013 om 08:26

  Ziet er voor de prijs goed uit, toch laat ik ze aan me voorbij gaan. Ik heb al genoeg oogschaduws!

 • Antwoorden Just Love Life 24 mei 2013 om 08:07

  Mm ik vind de producten toch een beetje tegenvallen. Dan vind ik het palette met 4 kleuren nog het mooist. Maar dan zou ik weer sneller voor het palette van Wet n wild gaan

 • Antwoorden Kimberley 24 mei 2013 om 08:02

  Een euro voor de duo oogschaduws is echt geen geld! Ik vind het palette er ook het mooist uitzien, ik ben benieuwd hoe felle kleuren uit zo’n palette tot uiting komen :) De make-upjes van ELF zijn in ieder geval leuk om te proberen! Doet me een beetje denken aan de Action, maar dan iets mooiere verpakkingen haha.

 • Antwoorden Jody 24 mei 2013 om 07:43

  Mooi, ik vind het palette echt prachtig.

 • Antwoorden teskuh-lover 24 mei 2013 om 07:41

  wauw die palette zijn heel mooi en ja die blauw viel best tegen voor mij want ik hou niet van opvallend maar die ‘ butter pecan’ duo is echt heel mooi!!!

 • Antwoorden Moniek 24 mei 2013 om 07:32

  Jammer dat die blauwe tegenvalt!

 • Antwoorden Beautydagboek 24 mei 2013 om 07:25

  Ik vind zelf het laatste palette het mooiste! De rest spreekt me niet zo aan.

 • Antwoorden Monique 24 mei 2013 om 07:20

  Heel erg mooi! :)

 • Antwoorden Martina 24 mei 2013 om 07:05

  De laatste vind ik het mooiste!

 • Antwoorden Ashleey 24 mei 2013 om 07:04

  Ik zou ook voor de laatste gaan, heel handig! En leuk om mee te spelen!

 • Antwoorden Lotte 24 mei 2013 om 06:56

  De derde vind ik er het beste uitzien inderdaad. Wat jammer van de Studio oogschaduws, terwijl die het duurst zijn.

 • Antwoorden Marjolein 24 mei 2013 om 06:46

  Heey, leuke review, ik heb dat op maat doosje ook, en bij mij heet hij Golden Goddnes :$ maar heel leuk:)

 • Antwoorden Tessa 24 mei 2013 om 06:44

  mooie oogschaduws jammer dat de blauwe kleur niet zo mooi

 • Antwoorden MySuperSweetLife 24 mei 2013 om 06:44

  Wat zijn ze mooi, super leuke kleuren!
  Liefs

 • Antwoorden Kimberly 24 mei 2013 om 06:27

  Dat palette is ook mijn favoriet! Mooie kleurtjes en die zijn altijd goed

 • Antwoorden Laura 24 mei 2013 om 06:13

  Mooie producten! Vooral het laatste oogschaduw paletje is mooi! En zeker voor die prijs natuurlijk!

 • Antwoorden Merel Raatjes 24 mei 2013 om 06:11

  Heeyy Teskuh,
  echt een superleuke review!!
  Succes (met je laatste examen?!)

  Xx

 • Antwoorden Sofie van winkel 24 mei 2013 om 06:08

  Wat een mooie oogschaduws! Vooral het palette vind ik pretty <3

 • Reageer