Tips voor de beginnende blogger

2 februari 2013

Van alle mailtjes die ik krijg gaan de meest voorkomende vragen over bloggen. Hoe moet ik een blog beginnen? Waar haal je inspiratie vandaan? Hoe kan je bekend worden? Nu ben ik heel slecht met mailtjes en heb ik vaak geen tijd om al jullie mails persoonlijk te beantwoorden. Daarom besloot ik maar eens een uitgebreid artikel te schrijven met mijn tips als je wil gaan bloggen.

Van tevoren wil ik zeggen dat dit puur mijn tips zijn, stappen die ik heb ondergaan en waarvan ik heb gemerkt dat ze goed werkten bij mij of bij anderen. Ik vertel hier uit eigen ervaring, maar het is natuurlijk geen vaste richtlijn van hoe je de dingen moet doen. Na vier jaar weet ik wel aardig wat van bloggen af, maar ook ik ben nog steeds geen expert.

Waarom?
Ik denk dat je jezelf ten eerste de vraag ‘Waarom?’ moet stellen. Wat is je beweegreden voor het beginnen van een blog? Komen in je antwoord de woorden ‘gratis spullen’, ‘beroemd’ en ‘fans’ voor, dan zou ik nog een keer heel goed nadenken over wat een blog voor jou betekent. Ik ben bijvoorbeeld begonnen door mijn liefde voor schrijven en het delen van mijn leven op het internet. Natuurlijk leek het me leuk om bekend te worden, maar dat was absoluut niet de hoofdreden.

Ik kan je namelijk vertellen, dat als je begint met de reden om beroemd te worden of gratis producten te krijgen, het bloggen je flink gaat tegenvallen. Tegenwoordig zijn er zoveel blogs dat het vrij moeilijk is om in de top te komen. Tenzij je echt extreem goed bent, zal je in de eerste tijd van je blog geen of amper bezoekers hebben. Ik begon in 2009, toen de blogs in opkomst waren en ik heb bijna een jaar lang voor maximaal 7 personen blogs geschreven. Maar het maakte me niet uit, want ik vond het leuk en ik wachtte gewoon af tot het moment dat ik meer bezoekers kreeg. Ik ben van mening dat een blog pas echt leuk is, als diegene schrijft vanuit zijn of haar hart. Of het nou de liefde is voor schrijven of voor bepaalde onderwerpen, er moet een bepaalde passie zijn die de lezers ook aanvoelen en waardoor ze blijven hangen.

Hoe?
Goed, je hebt besloten dat je een blog gaat beginnen, omdat het je erg leuk lijkt (of omdat je toch beroemd wil worden en niet naar mijn advies luistert). De vraag ‘Hoe dan?’ is eigenlijk de meest gestelde vraag van allemaal. Hoe moet je beginnen met een blog?

Ten eerste heb je een plek nodig waar je je blogs kan gaan plaatsen. Dit kan je, als je nog onzeker bent of het wel iets voor je is of als je er geen geld aan uit wilt geven, via een gratis blogplatform doen. Een paar voorbeelden zijn WordPress (mijn favoriet) en blogger. Over het algemeen zijn dat de twee beste sites. Hier kan je een gratis blog aanmaken. Je moet er echter wel aan denken, dat wanneer je groter wordt, een .nl domein wel erg handig is. Dat staat toch een stukje professioneler dan een url waar wordpress.com in verwerkt is. Je zou dus even moeten afwegen waar je prioriteiten liggen en in je achterhoofd houden dat de naam die je kiest voor je gratis blog, op een .nl domein misschien al aan iemand anders verkocht is. In feite is een .nl domein niet duur, je hebt het al voor 10 á 20 euro per jaar.

Volgende stap: de naam! Elke blog moet een naam hebben. Je kan iets verwerken van het onderwerp waar je over wilt gaan schrijven, bijvoorbeeld beauty. Er zijn talloze sites met het woord beauty erin verwerkt, dus je moet wel iets origineels zien te vinden. Je kan ook je eigen naam verwerken in een blognaam, zoals ik zelf heb gedaan. Het liefste had ik Teske.nl gehad, dus puur mijn naam, maar die was helaas al bezet. Mijn broer loste het op door mijn naam op een wat ‘grappigere’ manier te schrijven en Teskuh.nl was geboren. Probeer niet teveel streepjes, tekentjes of extra letters in je naam te zetten, zodat het voor iedereen makkelijk bereikbaar is. In feite is mijn naam soms al iets te lastig, omdat als ik het zeg je niet meteen bedenkt dat er een uh aan het einde staat.

En dan?
En dan moet je gaan bloggen, verdorie! Ik ben altijd geneigd om te zeggen dat je het gewoon moet doen en dat is ook eigenlijk de waarheid. Er is geen vaste richtlijn van hoe of waarover je moet bloggen en je zal toch een eigen stijl moeten ontwikkelen. Natuurlijk heb ik wel een paar tips. Het werkt het beste als je schrijft over dingen die je ook daadwerkelijk aanspreken. Dingen die je leuk vindt of waar je goed in bent dus. Maak eens een lijstje met onderwerpen die je aanspreken en bedenk dan wat je daarover zou kunnen schrijven. Enorm simpele dingen om mee te beginnen zijn bijvoorbeeld je make-upstash, een what’s in my bag, een simpel verslag van hoe je dag was of je favoriete muziek van het moment. Ik zeg maar wat! Kijk ook naar wat je kan. Ben je goed in het maken van toffe kapsels? Tof! Of ben je juist weer een ster in tekenen? Ook interessant!

Voor bloggen is ook een stukje creativiteit nodig en je zal tijdens het bedenken van onderwerpen en schrijven van blogs er achter komen of je dat hebt of niet. In het begin zal het lastig zijn (of juist makkelijk, omdat je bomvol ideeën zit die dan na een week op zijn) en zal je vaak je hersenen moeten laten kraken, maar je zal merken dat als je eenmaal in de blogvibe zit, dat de onderwerpen vanzelf binnenstromen. En als het niet gebeurt, dan niet! Ik heb ook weleens een enorme blogdip en dagen waarop ik niks kan bedenken. Je hoeft trouwens ook echt niet te beginnen met een artikel per dag, bouw alles gewoon langzaam op.

Hoe kan je bekend worden?
Ik kan je helaas niet vertellen hoe je precies bekend kan worden. Ik lees dan wel blogs en ik weet wat me aanspreekt en wat niet, maar waarom bepaalde mensen precies bekend zijn en andere niet blijft af en toe een raadsel. De bloggers die in Nederland nu aan de top staan zijn over het algemeen ook al lang bezig, waardoor het voor nieuwe bloggers lastig zal zijn om daar tussen komen te staan. Wel kan je bepaalde dingen doen om je blog wat opvallender en aantrekkelijker te maken voor publiek.

Wat je ten eerste niet moet doen, is spammen. Sure, het zal voor een paar kliks zorgen, maar over het algemeen worden comments met een link erin of geweigerd door het spamsysteem, of verwijderd. Ik verwijder dat soort comments als ik ze zie wel, omdat mijn site geen plaats is waar je schaamteloos je blog kan promoten. Geen enkele andere blog is dat (tenzij ze een artikel plaatsen waar je je blog wél mag spammen, zoals ik laatst ook deed).

Dat zegt echter niet dat je geen comments achter mag laten. Bij je comment is er altijd een vakje waar URL staat en dat is het juiste vakje om je site in te vullen. Als mensen jouw comment zien, misschien ook naar je Gravatar kijken en je interessant vinden, hebben ze de mogelijkheid om op je site te klikken. Dit klinkt misschien alsof het niet vaak voorkomt, maar ik persoonlijk klik wel vaak op namen van mensen als hun comment me aanspreekt.

Daarnaast raad ik aan om YouTube te gebruiken als een manier om je blog te promoten. Ook daar is het weer niet de bedoeling dat je gaat spammen, maar doordat YouTube werkt met een doorkliksysteem en gerelateerde video’s, is de kans dat je daar ontdekt wordt veel groter dan dat iemand toevallig op je blog komt. Ben je dus geïntereseerd in het maken van video’s, doe dat dan! Zet je blognaam in de beschrijving van de video of noem hem tijdens het praten en ook dat zorgt weer voor traffic. Ook Twitter, Facebook en andere social media sites zijn hier handig voor.

Voor de rest zal je het toch moeten hebben van je leuke schrijfstijl, je originele onderwerpen, je goede foto’s of je toffe persoonlijkheid. Er moet iets zijn aan jouw blog wat mensen leuk vinden. Contacten leggen met andere bloggers is ook altijd fijn, al is dat natuurlijk niet voor iedereen even makkelijk. Soms moet je ook gewoon een beetje geluk hebben. Het is een lastige wereld.

Verder nog tips?
Zeker, ik heb er nog een heleboel! Een van de belangrijkste tips die ik je verder nog kan meegeven is dat het enorm handig is om te zorgen voor goede apparatuur. Nu kost dat geld en is dat niet voor iedereen mogelijk, maar ik kan je vertellen dat mensen veel sneller zullen blijven hangen wanneer je foto’s en video’s van goede kwaliteit zijn, in plaats van dat ze onscherp en bewogen zijn, of gemaakt met een webcam. Natuurlijk gaat het ook om de inhoud, maar het uiterlijk van je site en je artikels doen ook enorm veel. Mensen moeten geboeid zijn door het eerste wat ze van je zien. Ik gebruik voor mijn site de Canon 600D (foto en video) en bewerk met Sony Vegas Pro 10.

Neem geen complete ideeën van anderen over. Inspiratie opdoen kan best, en ik was ook niet de eerste die haar iPhone foto’s liet zien op haar blog of die een what’s in my bag video opnam. Als je maar geen volledige dingen gaat overnemen. TAG’s mag je wel altijd op je eigen blog doen, die zijn er juist voor gemaakt om door zoveel mogelijk mensen gedaan te worden.

Kritiek, je zal het krijgen. Of je het nou wilt of niet, er is altijd wat te verbeteren aan je site en al zullen er ongetwijfeld gemene comments tussenzitten, zullen er ook mensen bijzitten die je oprecht willen helpen en goede opbouwende kritiek geven. Sta daar dus ook open voor. Je lezers weten wat zij fijn vinden en je hoeft echt niet alles zomaar te slikken en te veranderen, maar wees geen koppige geit en neem ook eens wat van een ander aan.

Als het gaat om producten, persuitnodigingen of PRbureau’s kan ik jullie niet zoveel vertellen. Ik ben altijd zelf benaderd door bureau’s, omdat ze me tegenkwamen, zagen dat ik een aardig groot publiek had en bij de doelgroep pastte. Ik heb zelf dus nog nooit contact opgenomen met een merk of bureau. Dit zou je wel kunnen doen, maar let er wel op dat je iets moet hebben om te laten zien. Doe dit dus niet als je net een week bezig bent of als je maar 10 lezers hebt.

Dan kom ik daarmee gelijk op het laatste punt wat ik eigenlijk helemaal bovenin dit artikel ook al besprak: geduld. Ik ben nu 4 jaar bezig en ben pas sinds ongeveer 1,5 jaar echt goed aan het groeien. Je kan niet verwachten dat je na een week, een maand of zelfs na een halfjaar al bekend bent. Misschien lukt het je zelfs na een jaar nog geeneens. Ik wil je in ieder geval meegeven om niet bij de pakken neer te gaan zitten op het moment dat er niemand komt kijken. Je zal toch ook zelf moeten leren van het bloggen, erachterkomen wat je goed kan en wat niet en je ontwikkelen als blogger. Dat gebeurt niet binnen een maand. Ik ben na die jaren nog steeds bezig met het vinden van mijn stijl en de juiste manier om alles te doen. Geduld is echt heel, heel belangrijk.

Zo, en dan was dit een van de langste artikels die ik ooit heb geschreven. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en dat het jullie een beetje verder kan helpen, mochten jullie er geïnteresseerd in zijn om te beginnen met bloggen.  Als jullie nog vragen hebben, kunnen jullie die uiteraard stellen in de comments.

Hebben jullie nog tips voor beginnende bloggers?

544 reacties

 • Antwoorden Nienke 3 februari 2018 om 17:59

  Hoi Teske! Wat een fijn leesbare blog! Dankjewel voor je tips! Ik ben nog maar net begonnen, blogger met als persoonlijk leerdoel: geduld! Daar moet dus hard aan gewerkt gaan worden lees ik:), maar dat gaat goed komen! Groetjes, Nienke

 • Antwoorden Leena 8 november 2017 om 23:18

  hallo,

  hoe kan je contact opnemen met een blogger?

  Ik volgde iemand haar blog en nu heeft diegene het prive gemaakt. nu heb ik een uitnodiging nodig om haar blog te kunnen volgen. Maar hoe neem ik contact op zodat ze mij kan uitnodigen?

 • Antwoorden E-Litt 6 september 2017 om 13:51

  Leuk artikel, en nog steeds actueel. Goed om te belichten dat het je om het bloggen zelf te doen moet zijn, en niet voor de gratis spullen. Dat valt inderdaad vies tegen in de praktijk.
  Groet,
  Peter Damen Elitt

 • Antwoorden Emily 24 augustus 2017 om 11:26

  Hey teske, ik heb zeker iets aan jou tips! Ik ben laatst zelf een blog over tekenen en koken begonnen, dus ik weet zeker dat ik wel iets aan jou tips ga hebben

 • Antwoorden Bjorn 23 augustus 2017 om 09:21

  Super handige tips, Ik heb gemerkt dat je vooral niet iets moet maken volgens een script maar vooral heel natuurlijk en jezelf moet blijven. In de teksten maar ook in de vlogs!

 • Antwoorden Hotspotsandmore 20 juli 2017 om 09:39

  Super tips! Door jou ben ik ook begonnen met bloggen

 • Antwoorden Angela 12 juli 2017 om 23:16

  Hoi Teske,
  Ten eerste, wat een leuke blog heb je! Ziet er super mooi uit – simplistisch maar stijlvol en leuk dat het zo persoonlijk is :-)
  Verder, bedankt voor de tips!
  Ik ben zelf ook deze week een blog begonnen, en het is echt een persoonlijke blog die echt over mij gaat.
  Ik zie dat jij heel veel categorien posts hebt, en ik had in het begin nl dat ik over ALLES wilde schrijven. Maar dan is het weer zo onoverzichtelijk (iig voor mezelf) dus nu is het echt: Dit ben ik en schrijf ik over mijn leven en interesses enzo.

  Hoe heb jij het zelf aangepakt qua meer bezoekers krijgen?
  Ik heb hem gisteren op FB gepost (het ALLER engste want dan lezen bekenden ook echt dingen over mij), maar dat leverde wel wat bezoekers op. Social media verder, maar verder geen idee.. Dus als je nog meer tips hebt hoor ik het graag!

  xx Angela

 • Antwoorden Pleun 12 juli 2017 om 17:33

  Hoi Teske, echt super bedankt voor dit artikel! Ik vind het heel handig. Zelf heb ik nu 1 dag een blog. Ik heb zelf een fanaccount op instagram, dus daardoor zijn er al bijna 70 views! Ik ben er echt super blij mee. Dit artikel, en jouw hele blog eigenlijk, geven me echt inspiratie ;) Ik vind het super leuk om ideeen op te doen, zodat ik hopelijk voorlopig even genoeg ideeen heb. Ik vind het super dat ik nu mijn leven kan delen met mensen. En mijn passies; schrijven en fotograferen. Aangezien ik gisteren pas ben begonnen, heb ik nog maar 1 artikel, maar ik ben van plan om er nog heel veel te gaan schrijven, en om nog heel veel foto’s te gaan maken. Love it <3

 • Antwoorden A Piece Of Letters 17 juni 2017 om 17:08

  Ik zal vast nog wel wat aan dit artikel hebben!

 • Antwoorden Ebrahim 23 mei 2017 om 10:10

  50% Discount here Krijg de nieuwe iPhone 7

 • Antwoorden Silke Sax 29 april 2017 om 09:55

  Ik had altijd zoveel angst om een blog te beginnen of video’s te maken, maar heb nu ook de stap gezet! Ik moet nog veel leren, maar ben alleszins leergierig dus ik benieuwd wat dit allemaal zal geven!
  Bedankt voor de tips!

 • Antwoorden Merel 20 april 2017 om 10:45

  De laatste afbeelding is echt heel herkenbaar :)

 • Antwoorden AMy 18 april 2017 om 21:37

  Ik ben ook een blog begonnen over lifestyle! :)

 • Antwoorden cristinazink 7 april 2017 om 20:47

  Very Good Post. This post is actually most important for everybody. To know more details, please Click Here

 • Antwoorden trendilyz 2 april 2017 om 16:53

  Handig!

 • Antwoorden reclamebureau 15 maart 2017 om 10:35

  Super handige tips. Ben zelf nog maar een beginnende blogger en blog nu voor mijn bedrijf, maar dit heeft mij zeer geholpen.

 • Antwoorden Melody 1 februari 2017 om 08:50

  Hoi Teske, prettig lezen en makkelijk vindbaar dikke plus :)

 • Antwoorden rosalina 31 januari 2017 om 17:45

  lening bieden van geld tussen bepaalde investeringsproject in prive aan mensen in nood. Het geleende bedrag varieert van € 50.000 tot € 500 miljoen. De rente bedraagt ​​3% als je geïnteresseerd bent, neem dan contact met mij op via e-mail: [email protected]

 • Antwoorden Yara 28 januari 2017 om 18:18

  Hai Teske, drankje voor de tips. Ik ben pas een blog begonnen (www.littlediyprojects.wordpress.com). Het is meer omdat ik het leuk vindt dan om bekend te worden, maar ik heb tot nu toe nog geen views gekregen en dat vind ik wel jammer. Maar door jou post heb ik besloten toch door te gaan. Misschien komt het ooit nog…

 • Antwoorden Juulsstory 10 december 2016 om 15:49

  hey ik had dit artikel eerder gelezen ik kan mij herinneren dat je iets vertelde over plaatjes enzo…
  want daar gaat mijn vraag over; nu heb ik namelijk zelf een blog en maak alle foto’s zelf, maar is er ook een plek op internet waar je gratis foto’s van mag gebruiken? Niet dat je een foto gebruikt die je eigenlijk niet mag gebruiken….
  alvast heel erg bedankt voor iedereen die mijn vraag kan beantwoorden.

  • Antwoorden blog tips 20 december 2016 om 12:22

   Hallo Juul,

   Ik heb een lijst met 25 websites waar je gratis stock foto’s vanaf mag halen voor je blog. ook leg ik je heel fijn in jip en janneke taal uit hoe je er gebruik van kunt maken. je kunt ze hier vinden

   https://www.blogtip.nl/25-gratis-stockphoto-websites-hoop-tijd-schelen/

  • Antwoorden Yvonne 20 januari 2017 om 21:43

   Late reactie, maar wellicht lees je het nog: als je op Google Afbeeldingen zoekt, kun je bij geavanceerde opties kiezen voor afbeeldingen die je mag gebruiken.

 • Antwoorden Daphne 8 december 2016 om 14:29

  Bedankt voor jouw tips Teske! Ik ben een tijdje geleden begonnen met http://www.blog-e-boekhouden.nl/ en jouw tips hebben mij zeker geïnspireerd.

 • Antwoorden Anoniem 22 november 2016 om 11:29

  Wow, 520 reacties! Jij bent goed bezig. De meeste blogs zijn al blij als ze een paar reacties hebben. Zelf heb ik inmiddels ook al een paar blogs gemaakt. Beginnners die zelf ook een blog willen maken, kan ik zeker deze handleiding aanraden: https://www.deliberation.nl/blog-maken/

 • Antwoorden Denley 22 november 2016 om 00:29

  Erg handige tips en superleuke blog!

 • Antwoorden Paulien Dekkinga 20 november 2016 om 13:05

  Fijne tips! Ik zit nu in het buitenland en hou hiervoor een blog bij voor familie en vrienden, maar het bevalt zo goed dat ik het misschien doorzet als ik weer terug ben.

 • Antwoorden Ria Berga 23 oktober 2016 om 12:48

  Hoi Teske,
  Bedankt, ik ben pas begonnen en snap er nog geen bal van maar de tijd zal het leren. Kun je overigens dit stukje (de mogelijkheid om te reageren) verplaatsen naar vlak onder de blog? Als het ooit druk gaat worden op mijn site en er honderden reacties komen zou ik willen dat mensen sneller kunnen reageren en niet heel erg diep hoeven te graven in de lijst met reacties. Nu is dat nog geen probleem want er staat nog niets, het blijft nog vanzelf drijven.

  Waar mijn blog over gaat hoef je niet te raden, dat is eten!

 • Antwoorden Fleur 27 augustus 2016 om 08:50

  Leuke tips! Ik heb zelf ook een leuke blog via WordPress lukt mij alleen nog niet hem mooi te krijgen… http://www.greenpartoflife.wordpress.com hopelijk neem je een kijkje :)

 • Antwoorden Kenza Mos 13 augustus 2016 om 15:06

  Handige tips! Ik ben zelf net aan het bloggen en merk dat geduld inderdaad zeer belangrijk zal zijn.

 • Antwoorden Fleur 11 augustus 2016 om 08:51

  Hoi! ik heb sinds kort ook een blog http://www.fleurjedagop.wordpress.com
  Hopelijk willen jullie kijken.
  ook een echte aanrader is girlscene gebruiken. want daar kan je ook je eigen blogs op beginnen.

 • Antwoorden Jolanda 26 juli 2016 om 13:23

  Hallo Teske, Bedankt voor de goede tips, ik vond het een leuk artikel. groet Jolanda

 • Antwoorden Fabian 19 juli 2016 om 13:12

  Wauw. Dit bericht komt uit 2013 en er word nog steeds vol op gereageerd. De tips zijn ook echt goed. Helaas worden er tegenwoordig niet meer zo veel goede tips gegeven, maar bijna altijd de zelfde. Helaas is bij sommige de creativiteit weg

 • Antwoorden Aukje 15 juli 2016 om 17:31

  heyy Teske,
  Ik ben vandaag begonnen met bloggen, en inderdaad nu heb ik nog allemaal ideeën de ik er nu al het liefst allemaal tegelijk opzet, Heel erg bedankt voor de tips!
  Xxx Aukje

 • Antwoorden keukenmeisje 13 juli 2016 om 14:43

  Ontzettend bedankt voor de tips! Het idee om een blog te starten zat al een lange tijd in mijn hoofd en ben vorige week officieel gestart met mijn foodblog.. Het is nog bijzonder rustig, maar ik hoop ooit een keer iets meer bekendheid te verkrijgen.

 • Antwoorden Nour 1 juli 2016 om 20:53

  hey iedereen neem eens een kijkje op mijn blog http://www.nourxx.wixsite.com/beautyblog love you superfijne tips Teske !

 • Antwoorden Odo 1 juli 2016 om 15:45

  Fijne tips, ontzettend bedankt.

 • Antwoorden Robin 10 april 2016 om 12:04

  Hoi Teske,
  Ik ben een beginnende blogger en ik had een vraagje over de website. Ik gebruik de gratis versie van wordpress en ik zag op jou site dat je blogposts hebt ondergedeelte in categorieën. Hoe heb je dit gedaan? Ik bedoel dus bovenaan je website bij Home-categorieën- over teske.nl ect. Daaronder heb je dan de categorieën maar hoe krijg ik dan die blogposts daar? Hoe zet ik die daar neer?

  Alvast bedankt.
  Groetjes Robin.

  • Antwoorden Benthe Bibi 11 mei 2016 om 12:54

   Hi Robin,
   Het thema dat Teske heeft is betaald en bij de normale WordPress thema’s staat zo’n thema niet!

  • Antwoorden Nienke 22 mei 2016 om 20:56

   hoi,
   misschien is het je al gelukt maar ik heb het zo gedaan:
   Je klikt op berichten en dan op categorieën, daar vul je de naam in van dat tabblad en klik je op toevoegen, dan ga je naar weergave en klik je op menu, dan zie je linksonder categorieën staan, daar klik je op en dan op toon alles, je vinkt dan je naam aan van je tabblad en klik op toevoegen, dan wordt die bij je andere tabbladen gezet en sleep je hem onder het tabblad bijv. categorieën, als je het goed doet staat er naast ‘subitem’, klik dan op opslaan.
   Ik hoop dat je het snapt (het is echt moeilijk uit te leggen)
   Groetjes Nienke

 • Antwoorden Annemarie 5 april 2016 om 23:49

  Bedankt voor de tips Teske! Ik ben sinds een aantal weken aan het bloggen geslagen over alles wat ik interessant vind (nog maar twee blogs geplaatst, maar toch). Ik werk als secretaresse en ben altijd erg met taal bezig, ja ik ben zo’n verbeteraar haha, en ik doe niets liever dan schrijven over items die me aanspreken. Ik hoop dat ik met jouw tips mooie, leuke en interessante blogs kan schrijven!

 • Antwoorden Sara Daemen 4 april 2016 om 18:00

  Amaai, ik heb een paar minuten gescrold om tot aan de onderkant van de reacties te geraken! Proficiat zeg!

  Ik ben nog maar sinds heel kort aan het bloggen. Je tips geven me weer moed om door te gaan. Want inderdaad, nog maar weinig reacties in het begin….

  Jij ook nog veel succes met je blog verder!

 • Antwoorden Victoria 28 maart 2016 om 15:42

  Hele handige tips en na lang twijfelen ben ik toch weer opnieuw begonnen met mijn blog. Nu overweeg ik ook om filmpjes te gaan maken, maar ik vind dit wel spannend. Heb je nog tips om die spanning/onzekerheid voor het op internet komen minder te maken?

  Ik volg je echt al jaren en vind het zo leuk om te zien hoe je blog met jou mee veranderd. Ik weet dat hier vaak opmerkingen over kwamen, omdat je dit ook wel eens benoemd hebt op je blog en in filmpje, dat mensen zeiden dat ze de ‘oude’ Teske misten. Ik vind het juist ontzettend mooi dat jouw ontwikkeling van tiener naar volwassene, met alle keuzes en veranderingen, op het internet te zien is. Dat is denk ik de realiteit en leert anderen denk ik een hoop over opgroeien!

  Ga dus vooral zo door :)

  Liefs,
  Victoria

 • Antwoorden Fleur 22 maart 2016 om 12:43

  hey
  dit is echt een super handig bericht dankzij jou ben ik ook beginnen bloggen
  ik heb wel nog geen kijkers maar ik zal blijven door doen
  echt bedankt voor de goei tips

 • Antwoorden Demi 18 maart 2016 om 14:16

  Wat een fijne tips Teske! Ik ben sinds enige tijd ook een blog begonnen. Ik dacht dat het allemaal wat sneller zou gaan, maar geduld is een schone zaak, haha!

 • Antwoorden Nienke 9 maart 2016 om 21:17

  Ik ben zelf echt net vandaag een blog begonnen en heb nog niks geschreven. Ik wilde wat tips over bloggen en hoe je bekend wordt en toen kwam ik op dit artikel. Ik volg je al wat langer op youtube, en zo nu en dan lees ik een artikel van je blog als het me interessant lijkt. Ik heb eigenlijk heel veel aan deze tips en ik ga nu lekker bloggen. Jouw blog is trouwens erg leuk.!

 • Antwoorden Jolien 9 maart 2016 om 16:07

  In deze blog post vermelde je al dat je ‘teske’ niet als domeinnaam kon gebruiken, omdat deze al bezet was. Overlaatst heb je deze dan toch kunnen veranderen naar je eigen naam in plaats van ‘teskuh’. Is deze domeinnaam dan plots opnieuw vrij gekomen? Ik heb namelijk hetzelfde probleem bij ‘cupofsparkles’. Hierdoor kan ik jammer genoeg geen .com naam kopen, aangezien deze niet meer beschikbaar is.

 • Antwoorden frank 8 maart 2016 om 15:24

  In december ben ik papa geworden :) Sinds toen ben ik steeds meer gaan denken om een verhaal over mijn leven als vader en de dingen die er mee te maken hebben gaan schrijven. Natuurlijk niet een standaard ding en kwam uit op je blog en ik ben zelf van plan om het ook te doen! Niet alleen voor mij en mijn vrouw maar ook voor mijn kindje later. Dank je voor je goede tips!! Ga er denk wel iets mee doen!!

  • Antwoorden Saskia 11 september 2016 om 00:15

   Klinkt superleuk Frank!

 • Antwoorden Renee 3 maart 2016 om 22:47

  Ik vind deze tips erg handig ik ben sinds kort ook gestart met bloggen en ik vind het erg leuk! Het dankje teske je hebt me laten waar het om gaat met bloggen dankje!

 • Antwoorden nicole 15 februari 2016 om 19:04

  Leuke maar ook super handige tips!

 • Antwoorden BeautyblogbyLynn 26 januari 2016 om 17:36

  Deze informatie is echt handig! Dankjewel Teske!

 • Antwoorden Bovenaan Internet 12 januari 2016 om 15:39

  Nog een tip voor de startende blogger…Bedenk voor je met een blog begint wel goed met welk CMS je start. Er zijn diverse gratis versies verkrijgbaar maar dan heb je weer geen eigen URL, en dat is weer minder voor je vindbaarheid in zoekmachines (SEO). Bij de gratis versies van WordPress, Wix, Weebly, Squarespace etc krijg je geen eigen URL. En je beter over het algemeen niet goed vindbaar in Google en andere zoekmachines. En als je eenmaal start met een bepaalde gratis URL, en je wilt overstappen naar een mooiere URL vergeet dan niet om 301 redirects in te stellen zodat je je inmiddels verworden positie in zoekmachines zoals Google niet kwijt raakt. Succes!

 • Antwoorden Nikki 11 januari 2016 om 10:47

  Hoi!
  Ik ben sinds gisteren begonnen met bloggen. Dit gaat over mijn leven maar ook wat ik leuk vind en de stappen die ik wil ondernemen.
  Ik vind het alleen lastig om bezoekers te krijgen, want ik wil het niet op FB delen. Daar is het te privé voor, in ieder geval op dit begin.
  Ik heb je bericht aandachtig gelezen en ik vond het erg interessant en ook leuk, dat er zoveel mensen zijn die bloggen. Maar, waar vind ik al de mensen die bloggen? Het is nog een gepuzzel, maar het begin is er en ik word er erg vrolijk van! Bedankt!

 • Antwoorden Chris 10 januari 2016 om 21:32

  Mooi artikel Teske, super tips!
  Voor mensen die willen beginnen met bloggen raad ik deze website aan;
  hoemaakjeeenblog.nl er wordt je uitgelegd hoe het maken van een blog nou precies in z’n werk gaat

 • Antwoorden Michelle 3 januari 2016 om 22:41

  Kijk, dit zijn de tips waar ik al dagen naar op zoek ben! Thanks!

 • Antwoorden lies 30 december 2015 om 21:30

  heel erg bedankt voor al deze handige tips

  Liefs

 • Antwoorden Pien 21 december 2015 om 18:51

  Hoi teske!
  Ik ben net begonnen met een blog, ik heb het altijd al super leuk gevonden om te schrijven
  maar deed het meestal op papier, en heb jou tips gelezen en hoop dat ik er veel aan ga hebben! (ookal gaf je
  ze in 2013 :p )
  xx

 • Antwoorden Jacky Brouwen 14 december 2015 om 19:35

  Hoi ik ben Jacky Brouwen,

  Ik ben vandaag met een blog begonnen. Ik zou het leuk vinden als jullie een kijkje op mijn blog willen nemen !!
  Alvast bedankt allemaal !!

  De link van mij blog = https://jackysblogsite.wordpress.com

  Nog een fijne avond !
  Groetjes Jacky

 • Antwoorden Madelief 8 december 2015 om 13:55

  Hay,
  Ik blog nu samen met mijn stiefzusje Sofie ongeveer 2/3 maanden, in het begin was ik heel blij dat we binnen 3 dagen al 7 views kregen. Jammer genoeg reageert er bijna nooit iemand. Ik weet niet hoe het komt, maar k had toen niet eens gezegd dat ik een blog had ofzo.
  Nu ik mezelf promoot op TOPModel heb ik ongeveer 40 volgers. Ik heb trouwens ook een winactie, waar maar 1 iemand aan meedoet. Jammer, je kunt kaartjes winnen die ik toegezonden kreeg van een website die de lucht nog niet in is.
  Madelief

 • Antwoorden Inez 26 november 2015 om 09:06

  Hallo,
  ik heb mij zins kort aangemeld bij WordPress helemaal leuk :)
  Alleen ik wil graag wat jij ook hebt gedaan de achterkant wit en mijn naam een mooi kleurtje geven en de foto’s er rond opzetten en ga zo maar door.
  Ik heb alleen gemerkt dat het bij WordPress niet kan :( je zit bij hun vast aan de indeling zoals het er staat en dat vind ik jammer.
  Hopelijk heb jij nog tips hoe ik het zo kan krijgen zoals ik het wilt.

  Hoop snel van je te horen.
  groetjes inez

 • Antwoorden Zoë 31 oktober 2015 om 20:21

  Leuke blog! kan ik veel van opsteken.
  Sinds kort ben ik begonnen met een blog omdat ik graag schrijf. Een echt vast onderwerp heb ik eigenlijk niet.
  ik schrijf gewoon over mijn leven, wat er allemaal gebeurd.
  Je schrijf style spreekt me zeker aan en ga zeker vaker je blogs lezen :-D
  Je hebt er een trouwe lezer bij :-)

  Groetjes, Zoë

 • Antwoorden LittleMix fan 28 oktober 2015 om 07:45

  HI Teske,
  Ik wil ook beginnen met een eigen blog! Maar wil liever niet zelf niet in beeld komen omdat het van mijn ouders niet mag. Is het dan alsnog leuk om te bloggen of niet?
  Liefs mij

  • Antwoorden Xuue 11 januari 2016 om 22:19

   Hoi.
   Wat jammer dat het niet van je ouders mag! Maar opzich ook wel begrijpelijk.
   Het leukste van een blog is om te zien wie er achter zit vind ik zelf. Om een beetje een idee te krijgen wat voor een persoon je bent. Nu kun je heel veel leuke artikeltjes schrijven zonder foto’s van jezelf erop te zetten. Maar wat ik zelf dan toch leuk vind.. is als je op je hoofdpagina toch een klein fotootje van je zelf hebt staan. zodat de bezoeker weet wat voor persoon er achter de blog zit.

   Grtjs

 • Antwoorden soofistic 22 oktober 2015 om 16:50

  Ik zie dat deze post inmiddels alweer zo’n twee jaar oud is. Waarschijnlijk heb je al weer veel nieuwe dingen ontdekt in de zogenaamde ‘bloggers-wereld’. Zelf ben ik zo’n 1,5 jaar aan het bloggen en ik vind het super leuk. Niet begonnen voor gratis producten of leuke pers-events. Maar omdat ik ziek werd en ik graag een dagindeling wilde hebben. Iets hebben om iedere dag voor op te staan, serieus mee aan de slag te kunnen en vooral al mijn creativiteit in kwijt te kunnen. Dit is ook de reden dat ik inmiddels al 1,5 jaar bezig ben. Je moet het leuk vinden, je passie zijn, alleen dan houd je het vol!

  Liefs

  • Antwoorden Danielle 9 januari 2016 om 20:38

   hoe heet je blog?

 • Antwoorden Jitske 16 oktober 2015 om 00:16

  Hey teske,

  Ik heb net al mijn moed bijeen geraapt en een eerste post gepubliceerd.
  Een beetje feedback zou leuk zijn. Jouw blog ziet er in ieder geval super uit.

 • Antwoorden Monica 7 oktober 2015 om 16:26

  Hoi Teske,
  Ik vroeg me af of je een foto van internet van bijv een beroemdheid mag plaatsen op je blog? en zo nee, (wat ik vermoed) hoe doe je dat legaal? Ik kan daar geen duidelijk antwoord op krijgen als ik het google.
  Kan iemand mij dit vertellen?

 • Antwoorden Hodie 5 oktober 2015 om 16:13

  Ik dank je voor de tips en jouw visie op het bloggen. Je hebt het goed uitgelegd. Het verbaast me dan ook niet dat er zoveel reacties geplaatst zijn.

  • Antwoorden yasmine 24 december 2015 om 01:04

   Jaa, dat heb ik ook! ondanks dat ben ik toch een blog begonnen. En ik vind het super leuk! Ik wil je graag mee geven dat je geen foto’s van jezelf erop hoeft te zetten, het bloggen is nog wel even leuk hoor. Ik hoop dat dit misschien een antwoord is voor je vraag. Klik op mijn gravater of naam om bij mijn site te komen X

 • Antwoorden Monica 16 september 2015 om 16:04

  Wat een fijne tips Teske! Ik ben ook pas begonnen met mijn eigen blog en ik vind het echt heel spannend allemaal maar jouw tips zijn erg handig!
  Ik probeer ook gewoon mijn eigen stijl erin te gooien (gewoon omdat t kan) en als anderen dit leuk vinden dan is dat tof en zo niet dan jammer. Ik doe dit voor mijzelf om dingen die ik meemaak en leuk vind vast te leggen. Mocht ik iemand hiermee kunnen inspireren dan is dat super leuk meegenomen.

 • Antwoorden an 23 augustus 2015 om 20:04

  hallo,
  Waauw wat een leuk artikel. Ik kom uit belgië en een beginnende blogster.Ik doe dit enorm graag en het maakt niet uit hoeveel lezers ik heb. Het is gewoon super om te doen en de lezers zullen wel komen.Ik ben er aan begonnen met het idee dat ik het fijnd vind om te schrijven.Als huismoeder heb ik daar ook wel tijd voor.
  Veel succes nog met je fijne blog!!!

  • Antwoorden Xuue 12 januari 2016 om 09:30

   Hoi volgends mij heb je de verkeerde link bij je reactie gezet. Als ik op je naam klik krijg ik denk ik niet de goede site

 • Antwoorden JustAGirl 19 augustus 2015 om 16:50

  Hey Teske!
  Je hebt echt een super leuke schrijfstijl en ik vind het erg leuk om je berichten te lezen. Zelf ben ik een beginnende blogger. Ik vind het zo ontzettend leuk om te doen en het maakt mij eigenlijk ook niet zoveel uit hoeveel bezoekers ik heb. Ik heb alleen nog al wat weinig inspiratie, wat doe jij daar aan? Of is er misschien iemand anders in de comments die daar een oplossing voor heeft?
  xxx JustAGirl

 • Antwoorden modebloggergirl 31 juli 2015 om 12:18

  hii Teske
  mijn eerste comment was verkeerd gegaan. Ik heb een vraagje ik heb een website gemaakt van wordpress. Alleen ik weet niet hoe ik er nu gratis foto’s op zet als jij het weet, zou ik je heel erg dankbaar zijn

  liefs modebloggergirl

 • Antwoorden modeblogger 31 juli 2015 om 11:51

  Hey Teske
  ik vind het allemaal duidelijk alleen hoe heb jij deze website gemaakt? nou eigenlijk van welke website?

  GR. modeblogger

 • Antwoorden kimberly van der meer 13 juli 2015 om 10:10

  Lieve teske,
  hele handige tips! Zelf ben ik nu twee maanden bezig op mijn blog en vind het nogsteeds leuk om te doen. Ik heb een klein vraagje; Welke (gratis) fotobewerkimgs programma’s raad jij aan?
  Xoxo

 • Antwoorden LifeTrendPosts 27 juni 2015 om 13:40

  Teskeee ik vind je posts altijd geweldig! Jij hebt me dan ook geïnspireerd voor een eigen blog. Mijn probleem is ik heb al een tijdje een blog maar hij wordt echt NOOIT bekeken ;(
  Ik snap dat ik moet blijven volhouden maar ik heb deze blog met als doel mensen vermaken en dus vaak bekeken worden…. Wat moet ik doen?
  Ik zou het echt superrrrrrrrr tof vinden als je hierop reageert !!!
  Maar… Ga vooral zo door met bloggen!!Je bent echt super!

  Bedankt als je de moeite neemt om deze comment te lezen x
  xxx LifeTrendPosts

 • Antwoorden nickflawless 26 juni 2015 om 12:53

  hey, ik heb een vraagje, ik wil graag een blog beginnen dat is gekoppeld aan de webshop labdirect.info zal dit eigenlijk wel effect hebben op de winst, als in een positieve effect ?

 • Antwoorden Laure 25 juni 2015 om 15:16

  Heey

  ik ben al lang aan het twijfelen of ik een blog zou beginnen, want ik vind het echt leuk om artikels te schrijven en te kijken naar andere blogs. Maar er is namelijk één klein probleempje: ik kan maar geen naam vinden! Dus als jullie een ideetje hebben? Let me know ;)

 • Antwoorden Jenzll 22 juni 2015 om 20:14

  Sinds kort ben ik ook een blog begonnen (jenzll.blogspot.nl) ik ben hier druk mee bezig en ik vind het heel leuk om artikelen te mogen schrijven. Ik heb heel veel aan je tips, want zo weet ik precies hoe ik het moet aanpakken :)

  Bedankt !

 • Antwoorden Puck 21 juni 2015 om 17:00

  Heeey, wat een gave blog is dit zeg! Mede dankzij jou ben ik gaan bloggen ( ook omdat ik het zelf heeeeeeeeeeeeeeeeeel leuk vind) je kan er zo lekker je creativiteit in kwijt! Mijn tip aan jou is; ga vooral zo door!
  Liefs Puck

 • Antwoorden david instauto 17 juni 2015 om 14:32

  hooi ik ben david en ik heb een blog genaamd instauto.nl
  heb nu best veel artikelen geschreven maar heb nog steeds geen bezoekers
  hoe pak ik dit aan?

 • Antwoorden Anne 16 juni 2015 om 11:51

  Hey Teske, bedankt voor de tips! Ik ben de laatste tijd verslaafd aan beautyvideos op YouTube, maar ik wil zelf niet filmen, daarom ben ik een aantal maanden geleden mijn eigen blog begonnen op WordPress en ik vind het echt fantastisch!

 • Antwoorden Bianca Kaminsky-Weijers 10 juni 2015 om 21:15

  Ik heb je blog cq. tips gelezen en herken er het één en ander in. Mij is deze week geadviseerd om ook eens het schrijven van Blogs te proberen. De laatste 6 jaar (sinds mijn eerste zwangerschap) hou ik een dagboek bij over alles wat te maken heeft met mijn oudste zoon. In 2012 ben ik gestart met dagboek 2 & 3…de zwangerschap van mijn tweeling. Daarvoor heb ik al eens een tweetal cursussen gevolgd: Kinderboeken schrijven. Mijn hart ligt naast mijn kinderen bij het schrijven. Het is voor mij een vorm van ontspanning en ik kan me makkelijker uiten. Velen van mijn facebookvrienden vinden me een fijne schrijfstijl hebben en lezen graag mijn verhalen over verschillende dingen uit het dagelijks leven. Het gaat me niet om het bekend worden of het verdienen van geld. Dit verwacht ik eigenlijk ook helemaal niet, want ik dacht dus dat het bloggen puur voor de hobby was. Nu blijkt het tegendeel. Hoe dan ook! Ik ga het eens proberen en zie wel waar het heen gaat. Blijft het bij een hobby? Prima. Kan ik er een zakcentje mee verdienen? Dan is dat mooi meegenomen. Bedankt voor je uitleg en jij succes met het bloggen.

 • Antwoorden Marena 23 mei 2015 om 21:36

  Hii Teske,

  Ik ben helemaal met je eens dat je bloggen moet doen vanuit je hart en niet om beroemd te worden… Zelf ben ik een week begonnen met bloggen en heb ik in totaal 8 lezers gehad en ik ben daar helemaal blij mee, want ze zijn toch op mijn kleine stukje van het internet beland. Sinds vanmiddag heb ik mijn eerste filmpje online staan, ik had zoveel plezier aan het filmen en editen, ik wou er gelijk weer een maken!

  xoxo Marena

  Ps. Je blog is geweldig!!

 • Antwoorden Esther 23 mei 2015 om 11:52

  Hee, wat een super artikel, Teske! Ik twijfelde al een lange tijd of ik wel of niet wilde bloggen mede doordat ik bang was voor (veel) negatieve kritiek, maar nu weet ik zeker dat ik dat wil doen! :)
  Bedankt!
  Liefs,
  Esther

 • Antwoorden Cocorosie 20 mei 2015 om 15:26

  Ik ben het er helemaal mee eens dat je voor een goede blog vooral met het ‘plezier’ moet beginnen, en daarmee ook moet verder doen.
  Zelf ben ik ook net gestart met een blog en of er nu één iemand, 2, 10 of 100 mensen je blog lezen… Als je d’r zelf blij en trots op bent is dat het belangrijkste!

  Toch is het leuk om te horen dat de start bij de meesten altijd wat moeizaam verloopt.
  Soms schrijf je over iets wat je zo leuk vindt dat je dat het liefst meteen met iedereen wil delen.

  Nog veel succes en schrijfplezier.

  Liefs
  Nicky

 • Antwoorden sofie 10 mei 2015 om 12:13

  hi teske,
  ik ben ook pas een blog begonnen en vind het nu al leuk om te doen ook al heb ik er nog niet veel opstaan.
  bedankt voor je tips, ik denk dat ze mij wel gaan helpen.

  xx sofie

 • Antwoorden Anoniem 6 mei 2015 om 12:47

  Heey, ten eerste vond ik dit een super leuke blog en wil ik nu ook gaan bloggen, maar ik heb nog een vraagje (beetje laat maarja) ik wil nu ook beginnen duss, maar wel gratis en die blijft dus niet dat na een maand opeens mijn blog weg is (dat had ik dus een keer) Wat is de beste site of waar ben jij begonnen?

 • Antwoorden justbeautyme 2 mei 2015 om 09:54

  hy
  bedankt voor al je tips!!
  ik blog zelf ook en ik vind het super leuk!!
  xx

 • Antwoorden Ilse 23 april 2015 om 19:46

  bedankt! Dit helpt heel erg! ik snap nu dat ik moet gaan relaxen en er gewoon wat van moet maken. Vooral de tip van vloggen zal ik over nadenken.
  echt heel erg bedankt!!

 • Antwoorden ulyanona 9 april 2015 om 19:12

  natuurlijk heb ik geduld hoor. ik zou het graag gewoon proberen maat toch bedankt je helpt me een groot deel en ik heb je naam ook op mijn website gezet!

 • Antwoorden ulyanona 9 april 2015 om 19:09

  bedankt door jou heb ik veel ideeën bedacht alleen mijn website is moeilijk te vinden dus ik probeer reclame te maken. Zou ik reclame mogen makem op jou site? ik hoop dat je snel antwoord. :-p

 • Antwoorden ulyanona 9 april 2015 om 17:01

  dankje

 • Antwoorden Anna 7 april 2015 om 20:56

  Ik ben pas ook een blog begonnen en had ik her begin heel veel ideeën maar na een tijdje had ik ongeveer 2 maanden niets gepost op mijn blog. Nu ben ik weer begonnen en ja ik vind het echt leuk om te doen. Ik ben blij dat dit als voorbeeld is genoemd en dat ik niet de enige ben. Ook heb ik heel veel aan de andere tips die je hebt gegeven zoals dat het heel lang duurt en gewoon geduld moet hebben.
  Echt super tof dit artikel!!

 • Antwoorden Margriet 25 maart 2015 om 11:44

  Hey
  Bedankt voor de de tips!
  Ik ben ongeveer een half jaar geleden begonnen met een blog, ik heb nu ook nog niet veel lezers maar ik vind het niet erg want ik hou gewoon van bloggen!
  Xxx Margriet

 • Antwoorden makeyoubeautiful21 19 maart 2015 om 12:10

  Bedankt voor deze handige tips.
  Hier kunnen we zeker wat mee voor onze blog.
  Wij hopen ook ooit zo bekend te mogen worden als jij.

 • Antwoorden The Style Nerd 22 februari 2015 om 11:00

  Ten eerste: ik kijk altijd naar je filmpjes ze zijn echt leuk!
  Ten tweede:je tips zijn erg handig maar het lijkt me natuurlijk leuker voor meer dan minder mensen te schrijven
  Ten derde:misschien wil je mij tips geven op mijn eigen blog:
  http://www.thestylenerd.weebly.com
  Ten vierde: ik wist niet dat je een site had ik keek alleen naar je vlogs ik ga mijn vriendinnen uit mijn klas vertellen!

 • Antwoorden The Style Nerd 22 februari 2015 om 10:49

  De tips zijn erg handig! Maar misschien omdat ik nog klein ben denk ik zo maar het is natuurlijk minder leuk om voor weinig mensen dan voor veel mensen te schrijven…
  Dit is mijn blog:www.thestylenerd.weebly.com misschien kun je daar tips geven!?

 • Antwoorden kelly 18 februari 2015 om 10:37

  Supppeeerrrr handige en goeie tips! Ik ga ze zeker toepassen ben sinds kort ook begonnen met een blog, gewoon omdat ik dingen wil delen :)

 • Antwoorden Maxime 16 februari 2015 om 11:08

  bedankt voor de tips, ik was een week of 3 geleden al begonnen en vind het echt heel leuk x Maxime

 • Antwoorden itsmesabine 11 februari 2015 om 17:22

  Bedankt voor de goede rips, heb beslpten om zelf ook een blog te beginnen:
  itsmesabine.wordpress.com
  xx

 • Antwoorden Elisabeth van der Meer 4 februari 2015 om 18:54

  Dank je wel, Teske, voor je goede tips! Ik heb zelf een cursus bloggen gevolgd bij Editio. Daar heb ik veel aan gehad, maar dat ging alleen over het schrijven zelf, niet over de praktische kanten van het bloggen. Het opstarten is inderdaad een leerproces waar veel geduld bij komt kijken! Ik zie het voorlopig als een leuke hobby. Ik schrijf mijn stukjes met heel veel plezier en dat is ook wat waard. X

 • Antwoorden Kyra 3 februari 2015 om 22:28

  Hele fijn uitleg Teske!
  Ik ben nu zelf echt pas net begonnen en het is wel lastig moet ik zeggen.
  Maar geduld is een schone zaak zeggen ze wel eens!
  Thanks again!

 • Antwoorden Priscilla 1 februari 2015 om 18:34

  Dankjewel Teskuh!

  Hier kunnen we wat mee! Het lijkt inderdaad makkelijker dan het is, je verhaal is heel duidelijk!

 • Antwoorden Dorothé 30 januari 2015 om 13:44

  Bedankt Teske, voor alle nuttige info.
  Mijn niche is heel duidelijk; families waarin een zoon/dochter met een verstandelijke beperking in opgroeid. Nu goed nadenken over de te posten blogs…
  Thanks.
  Dorothé (maydcoaching.nl)

 • Antwoorden Sabien 25 januari 2015 om 15:46

  Ik ben net een blog begonnen en heb dit artikel doorgelezen voor inspiratie. Bedankt daarvoor! http://beautyfum.blogspot.nl/

 • Antwoorden Dominique 23 januari 2015 om 18:50

  superbedankt! ik zit te twijfelen of ik een blog zal beginnen maar door je tips weet ik het eigenlijk wel zeker! ik ga ermee aan de slag. Dankjewel!! X

 • Antwoorden Marjan 21 januari 2015 om 20:25

  Tess, dankjewel voor de tips. Wat ik er voor mezelf eigenlijk uit ga halen is dat ik het persoonlijker ga halen, op dit moment gooi ik veel van mijn recepten online, maar mist het persoonlijke verhaal erachter.

 • Antwoorden LessTeaPlease 18 januari 2015 om 18:49

  Super handige post voor een beginnende blogger zoals mezelf!
  Bedankt!

 • Antwoorden Nicky 18 januari 2015 om 13:06

  Zeer handige tips! Ik vermoed dat dit voor jou een artikel is dat maar reacties blijft lokken. Ook omdat het zo tijdloos is. Iedere dag komen er nieuwe blogs, en iedere dag zijn er mensen benieuwd hoe ze ervoor kunnen zorgen dat hun blog populair wordt. Al is het belangrijkste toch wel schrijven omdat jij het wilt.. En voor mij is het gewoon handig als ik iets wil opzoeken over wat vorig jaar in de moestuin gebeurd is.

 • Antwoorden Frieda 15 januari 2015 om 13:26

  Wat een nuttige blogpost Teske! Met name het stukje dat je geduld moet hebben is goed om te lezen ;).

 • Antwoorden patricialukens 12 januari 2015 om 13:10

  Dankjewel voor deze uitleg, ik ga hier zeker mee aan de slag.

  Groetjes

 • Antwoorden elsa 9 januari 2015 om 12:43

  Hoe oud moet je eigenlijk zijn om een blog te beginnen??

  • Antwoorden Sophie ImagineLifex 11 januari 2015 om 18:12

   Zo oud als je wil! Daar is geen vaste leeftijd voor. Al raad ik je wel aan (als je minderjarig bent) na te denken over hoeveel persoonlijke informatie je op je blog zet, en wat je wil wat mensen weten. Ben je onder de 10 jaar? Dan ben je wel een beetje jong, maar als je het toch wil doen moet je het vooral doen!

  • Antwoorden Anoniem 6 april 2015 om 14:01

   Hallo,
   Ik wil graag een blog beginnen alleen ik durf het niet te vragen aan mijn ouders ik ben ook nog niet zo oud wel boven 10 maar onder 13. Moet ik het aan mijn ouders vragen of zou ik het ook zonder toestemming kunnen doen.
   Groetjes
   Anoniem

 • Antwoorden Marieke 7 januari 2015 om 15:07

  Goede tips! Vooral het gedeelte van reacties achterlaten bij andere blogs. Mijn nieuwe blog zit in een volledig andere niche, maar doorat ik elke dag op wat verschillende blogs reageer heb ik in de eerste 2 weken toch 3500 unieke bezoekers kunnen krijgen. Wat dat betreft is dat voor mij een gouden tip!

  • Antwoorden Marieke 7 januari 2015 om 15:08

   Oeps sorry, ik zag niet dat mijn bericht bovenaan kwam.. ;)

 • Antwoorden Marieke 7 januari 2015 om 14:58

  Goede tips! Vooral de tip om veel berichten achter te laten op andere websites. Op die manier krijg ik de meeste bezoekers. Ik ben nu 2 weken online en heb al 3500 unieke bezoekers gehad. Ik heb dan misschien wel een andere niche markt, maar de start van elke blog is hetzelfde.

 • Antwoorden Verzekeraarz 6 januari 2015 om 22:31

  Dank voor de tips

 • Antwoorden 4Choicess 4 januari 2015 om 03:30

  Lieve Teske,
  Ik wou graag ook een blog en ben daar met vriendinnen aan begonnen. Jou tips hebben mij en derest ontzettend geholpen. Bedankt!
  Liefs

 • Antwoorden mandie 2 januari 2015 om 22:46

  Hoi teskuh!
  Super leuk blog heb je, ik haal hier veel inspiratie vandaan. Mijn blog heb ik niet echt voor me zelf of om zoveel mogelijk mensen te trekken. maar ik hoop dat ik meiden die een beetje te veel van zichzelf verwachten (steeds dunner willen worden etc.) geïnspireerd kunnen worden door mij en mijn verhaal daar over. Mijn blog http://www.beyouandbeproud.wordpress.com staat dan ook in het teken om trots te zijn op je lichaam en een normale gezonde levensstijl. Geen uithongering en geen extreme diëten. Gewoon lekker je zelf zijn en trots op je zelf zijn! Als je tips heb zou ik ze graag willen horen

  Alvast bedankt hoor! Xx Liefs Mandie

 • Antwoorden marion 31 december 2014 om 18:03

  Hoihoi,

  wat leuk om te lezen maar wat een gedoetje zal het worden dat bloggen. Nou misschien niet het bloggen maar het opzetten en uitzoeken haha. ik ben ook van plan om te gaan pogen te bloggen, ik zet veel en vaak mijn hebben en houden op Facebook en krijg daar vaak gezegd dat ik er eens wat mee moet gaan doen. Nou lets begin…ik vind het leuk om te lezen hoe je bent begonnen en de stappen die je hebt gezet. mag ik je af en toe eens een vraagje stellen misschien? Ik ben een beetje dom met computers op mijn eeuwige telefoon gaat het niks worden(goed gereedschap) . maar ik ga dingen ook dan niet doen om er rijk en beroemd van te worden, daar heb ik hopelijk andere kwaliteiten voor maar die ga ik maar niet benutten. Dank je voor je tips enne, ik lees mee!

  Groetjes, fijne jaarwisseling en succes in 2015:)

 • Antwoorden Hedwich 28 december 2014 om 13:57

  Bedankt voor deze tips! Ik ben sinds een week full time bezig met mijn blog(daarvoor part time) en probeer natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers te krijgen. Net als jij vind ik het belangrijk om vanuit mezelf te schrijven en ben dan ook erg blij met je adviezen. Geduld is een schone zaak en de aanhouder wint. Respect dat je gewoon blijft doorzetten :-) Succes :-)

  Met vriendelijke groet,

 • Antwoorden Sandy 23 december 2014 om 18:55

  Heei
  Bloggen lukt mij aardig maar een naam verzinnen wil echt niet lukken.
  Ik hou van Fashion, Lifestyle en DIY’s, alleen kan ik he-le-maal niks verzinnen :(
  Weet jij misschien wat namen om inspiratie op te doen??
  Xx Sandy

  • Antwoorden Juliette 28 december 2014 om 00:39

   Hey, is dit niet leuk voor jou ‘Sandiy’ ?
   Het kwam meteen in me op !
   Hopelijk help ik je hier een beetje mee
   xo

 • Antwoorden Rick 25 november 2014 om 09:14

  Wat een leuke blog!
  Je mag het wel een eigen website noemen.
  Zulke leuke berichten die erin staan geweldig.
  Ik lees ze maar al te graag.Bedankt

 • Antwoorden Mana Nachtvlindertje 23 november 2014 om 05:04

  Ik had een vraagje…ik heb een account aangemaakt en heb nu dus een blog…ik heb er een banner geplaatst en wil nu graag net als u op deze pagina als ”CATEGORIEEN” ook op mijn pagina van blogger hebben aan e linkerkant ervan zodat je daarop klikt en dan bij het betreffende onderwerp kom.
  Maar ik heb echt geen idee hoe dat met en hulp heb ik er niet bij.
  En ook URL codes ? schijn je hier nodig te hebben om gewoon een foto te willen plaatsen. Ook geen idee hoe dat gaat.
  Ook op google heb ik avonden gezocht voor een simpele uitleg voor computer leken net als ik, maar t is allemaal zo moeilijken ik begrijp t niet.
  Ze zeggen dat t allemaal simpel en snel gaat en is, maar ik red me er niet mee.
  Wie kan in makkelijke taal mij uitleggen hoe dat gaat want ik ben hier totaal niet bekend mee , groetjes van Manja Nachtvindertje

 • Antwoorden Josephine 19 november 2014 om 17:50

  Ik kwam via Google op je site & wat een fijne vondst! :)
  Een heel fijn én bruikbaar artikel – maakt me ook meteen nieuwsgierig om verder op je site te “grasduinen” :)
  Ook heel behulpzaam van je, om je tips te delen met anderen!

 • Antwoorden benedsherish 16 november 2014 om 19:42

  Echt hele handige tips ! Voor beginnende bloggers zoals mij zijn dit echt de dingen waar je van kunt leren als je nog niet zoveel bezoekers hebt. Dankjewel voor de tips ! Xoxoo

 • Antwoorden Stephen 11 november 2014 om 17:05

  Leuke tips! Zelf ben ik net begonnen (stiekem een beetje omdat mijn vriendin het ook doet). Maar ik vind het ook superleuk om te schrijven. Vooral schrijven over wat je leuk vind, zo hou je het ook langer vol :-).

 • Antwoorden Nick Mazona 6 november 2014 om 22:21

  Goed artikel. Ik ben zelf ook een beginnend blogger en ik hoop dat ik mensen kan inspireren met mijn blog. Bedankt voor de tips.

  Groeten,
  Nick

 • Antwoorden Nancy 29 oktober 2014 om 18:54

  Bedankt, Teske! Dit is precies wat ik nodig had.
  Ik ben net begonnen aan een blog en ben er eerlijk gezegd nog erg onzeker over. Ik schrijf vooral vanuit persoonlijke interesses en dingen die mij aanspreken, maar ook over mijn gevoelens. Ik schrijf hiermee lekker de emoties van me af en dit is een reden om ermee door te gaan.

  Helaas heb ik pas één volger, maar zoals jij ook zegt: ik zal niet bij de pakken neer zitten!

 • Antwoorden Sofie 29 oktober 2014 om 15:18

  Hoi hoi,

  Wat interessant! Ik zit er al een tijdje mee in mijn hoofd om ook te bloggen maar mijn interesses is zo wat een allegaardje en ik wil dan ook graag over alles bloggen maar weet niet of dat wel interessant is voor buitenstaanders plus welke naam kies je dan als je zo uiteenlopende interesses wil aankaarten. Het gaat van dierenrechten, snailmail, gezond eten tot boeken lezen.

  Alvast bedankt voor je reactie!

  Groetjes

  Sofie

 • Antwoorden iphone 4 hoesjes 29 oktober 2014 om 09:51

  bedankt!

 • Antwoorden Wat te doen op zondag | » doormariska.nl 18 oktober 2014 om 22:02

  […] om te beginnen. Veel bloggers schreven namelijk al blogtips voor de beginnen de blogger zoals Teske, Serena, Jennie en Lisanne. De links komen direct uit op het juiste […]

 • Antwoorden Anika 14 oktober 2014 om 16:32

  heyyy,
  echt geweldig dat je zulk soort dingen doet. ik wil ook een blog beginnen maar heb echt totaal geen idee of ik het vol ga houden. ik wil er iets persoonlijks van maken dus (over mijn dagelijkse beweging en eten. (soort dagboek dus). en dan vanuit daar steeds verder uitbreiden.
  is dit een handig van aanpak?
  xx

  • Antwoorden Sophie ImagineLifex 11 januari 2015 om 18:17

   Natuurlijk! Gewoon doen wat goed voelt voor jou. Dat straalt dat dan ook uit, en dan krijg je meer lezers.

 • Antwoorden Fleur&Sanne 13 oktober 2014 om 20:20

  Hey Teske!
  Ik heb met mijn vriendin een blog, het is echt super leuk om te doen! Ook al zijn we nog al 2 dagen bezig. Het is gewoon super leuk om te bloggen en ja het maakt niet uit hoeveel bezoekers we hebben het is gewoon leuk!
  Xo Fleur&Sanne

 • Antwoorden Zoë 13 oktober 2014 om 17:39

  Leuk Teske!
  Ik heb ook mijn eigen blog. Hopelijk word hij ook ooit groot, lijkt me fantastisch.
  X

 • Antwoorden Judith Stam 6 oktober 2014 om 22:15

  Super info voor een WannaBe blogger als ik. Dank je wel!
  Zoals veel van mijn voorgangers wil ook ik een blog beginnen. Op FB zet ik soms wat hersenspinsels neer, veelal momentopnames uit mijn leven. Verrassend vaak krijg ik veren in m’n kont geduwd. Reacties als: ‘Je schrijft altijd zo leuk, daar moet je wat mee doen’, ‘ik voel je emotie’s dwars door het scherm’ en ‘ik kreeg er een brok van in m’n keel’ hebben me aan het denken gezet. Toen ik laatst weer zóveel likes en reacties kreeg op een FB-blog-update besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en mij te verdiepen in het hoe, wat en waar van blogs. Als surfend kwam ik bij jouw blog terecht. Precies wat ik zocht. Net zoals een eerste-klasser moet ik eerst Aap-Noot-Mies en 1+1=2 leren. Typen kan ik, dat gaat vanzelf. Verder ben ik achter mijn iPad een échte digibeet. Ik kan dus wat hulp gebruiken. Dank je wel dus voor de tips en links. Ik hoop dat ik er een beetje uit kom. Morgen ga ik ermee aan de slag. :-)

  Groetjes, Judith.

 • Antwoorden cute daydreamer 6 oktober 2014 om 16:41

  hey ik heb dus gister een blog aan gemaakt omdat het me leuk leek willen jullie plzz kijken en zeggen wat voor blog jullie leuk lijkt dat ik dat er dan van maak!cutedaydreamer.wordpress.com is het hoop dat jullie het leuk vinden! sorry als teske dit irritant vind en de kijkers dit zelfpromotie vinden! ik heb ook wel geduld! en ik hoop dat ik net zo’n goede blogger wordt als teske zelf! ook vindt ik teskes filmpjes heel leuk! maar ik durf geen youtube account aan te maken omdat mensen me dan waarschijnlijk lelijk gaan vinden en me gaan haten enzo! xx een fan van teske

 • Antwoorden Eherd 5 oktober 2014 om 13:50

  Hey Teske!
  Dankjewel voor deze tips, dit heeft mij heel erg geholpen om een blog te beginnen. Het maakt me echt helemaal niet uit hoeveel mensen op mijn blog kijken, het is superleuk om te doen!

 • Antwoorden Kirsten 5 oktober 2014 om 11:23

  Hi Teske,
  Heel erg bedankt voor het delen van deze tips! Ik zie dat de post al wat ouder is, maar niet minder interessant :) Fijn om te lezen en ik kan er zeker wat mee! Keep up the good work :)

 • Antwoorden Goals for this year. | 2014. | 5 september 2014 om 12:12

  […] bron. […]

 • Antwoorden Bo 19 augustus 2014 om 16:23

  Wat een leuk en informatief stuk! Niet alleen voor beginnende bloggers, maar ook zeker voor bloggers die al een start hebben gemaakt. Thanks!

 • Antwoorden Sofie 9 augustus 2014 om 18:51

  Heel erg bedankt voor de tips! Ik begin net en zat een beetje van wat moet ik doen??? Ik weet nu wel wat ik ga doen :) dankjewel!

 • Antwoorden Simone 9 augustus 2014 om 11:59

  Hoi Teske!

  Mooie en oprechte tips die je hier geeft. Ik ben het er inderdaad mee eens dat je moet gaan bloggen omdat je het leuk vind en niet om de beroemdheid. Ik ben een tijdje terug ook begonnen met een blog. Ik schrijf reviews over do-it-yourself maskertjes e.d. Toen ik het bedacht dacht ik dat ik heel origineel was en was helemaal enthousiast. Ik ben verder gaan kijken en vond al deze Nederlandse bloggers. Heel leuk om te lezen, maar oh.. ik ben echt helemáál niet origineel hahah. Toch vind ik het leuk om te doen en blijf ik hier ook mee verder gaan, omdat mijn interesse hier toch ligt. Ik moet het alleen nog uniek maken..
  Ik kijk de laatste tijd erg veel video’s van je op youtube en ik vind ze erg leuk! Ze zijn heel echt en je geeft goede tips! Ik heb er al een aantal uitgeprobeerd. Erg leuk om te zien en blijf zo doorgaan :D

  – Simone

 • Antwoorden Anoniem 4 augustus 2014 om 17:29

  Hai teskuh

  Ik heb een vraag en ik zou het fijn vinden als je die wil beantwoorden.
  Ik ben nog een beetje jong voor een blog maar ik wil er wel graag een. Maar mijn vraag is wat is een goede leeftijd om te beginnen met een blog?

  XOXO anoniem
  Love you blog

  • Antwoorden Tessa 8 augustus 2014 om 14:59

   hee
   ik ben teske niet en ook geen professionele blogger, maar ik denk dat het niet uit maakt hoe oud je bent! als je het bloggen maar leuk vind toch!?
   greatsss tessa

 • Antwoorden rani 1 augustus 2014 om 21:08

  hallo ;
  ik en mijn vriendinnen hebben een blog om contact met elkaar te houden omdat we elkaar niet meer zien ! goed idee , toch ?
  maar … onze blog raakt maar niet bekent , kan je ons misschien helpen ?

  alvast bedankt groetjes ons allemaal

 • Antwoorden Nadine 29 juli 2014 om 22:03

  Hi Teske,

  Bedankt voor de tips. Ik ben ook net begonnen met mijn blog. Het zal inderdaad wel even wennen zijn om steeds iets te schrijven. Maar zoals je zegt schrijf ik over de dingen die ik interessant vindt. Zoals interieur, reizen, fotografie en andere leuke dingetjes. Het is nog in opbouw, maar ik heb er zin in. Hoop mensen te inspireren.

  Liefs, Nadine

 • Antwoorden Moniek Beirnaert 29 juli 2014 om 10:22

  Bedankt voor de tips! Ik heb een blog over koken en eten sinds maart. Het lijkt me leuk om een keer samen te werken met een andere beginnende blogger. Heeft iemand interesse? Laat dan een privé bericht achter op mijn Facebook pagina http://www.facebook.com/blogmesenvork!

 • Antwoorden Lyanne 22 juli 2014 om 18:51

  Hee Teske!
  Ik ben eigenlijk pas 4 dagen begonnen, en nu lees ik dit :) het helpt me wel. je moet eigenlijk eerst voor jezelf bloggen. en later komen er wel meer lezers. ik vind het heel erg leuk om te doen. in 2013 heb ik heel veel filmpjes gekeken van jou. echt leuk :) Heel erg bedankt voor de tips!
  XX Lyanne.

 • Antwoorden Shayma 12 juli 2014 om 03:15

  Hoi Teske,
  Ik ben een blog begonnen met mijn vriendin. Ik heb nog niks geplaatst heb jij nog tips en kun je misschien een kijkje nemen?
  http://shaymaenesra.blogspot.nl/

 • Antwoorden Evy 7 juli 2014 om 15:51

  Heel erg bedankt voor de tips! Ik blog sinds september en ik heb 43 volgers nu. Ik vraag me af of dat goed of slecht is binnen die tijd, aangezien ik veel bloggers tegenkom met meer volgers. Ik vind bloggen wel super leuk en ik laat het niet afhangen aan het aantal volgers. Schrijven is simpelweg een uitlaatklep voor me. xxx

 • Antwoorden Caya 6 juli 2014 om 19:49

  Hoi, leuk dat je deze tips deelt!
  Ik heb alleen nog even een vraagje over het verschil tussen wordpress en blogger. Ik zit te twijfelen welke ik ga kiezen, dus kun je me misschien de verschillen van die twee sites geven? Sommige blogs zijn zo mooi (op beide), maar ik vraag me dus ook af of dat makkelijk gaat of dat het meer iets is voor de gevorderde computeraar..
  Liefs,

  • Antwoorden Sophie ImagineLifex 11 januari 2015 om 19:35

   Als je echt een beginner bent kun je het beste met blogger beginnen! WordPress is wat moeilijker, en is leuk als je alles wat meer door hebt. Ik ben ook begonnen met blogger, en daarna wordpress en nu heb ik mijn eigen site (via wordpress).

 • Antwoorden it_is_diary_time 3 juli 2014 om 17:24

  Heey,

  wat een tof artikel. Zelf ben ik net met mijn blog begonnen. Ik zocht nog tips en heb ze gevonden. Dankjewel daarvoor. Op mijn blog staat allerlei verschillende onderwerpen. Ik had de eerste dag meteen 25 pageviews. Het is niet heel veel maar ik ben er al heel blij mij.

  Groetjes, itisdiarytime

 • Antwoorden Mirthe 30 juni 2014 om 14:35

  Wauw! Deze tips hebben mij echt heel goed geholpen! Ik ben nu al een tijdje bezig met mijn blog en vind het erg leuk, soms schiet een artikel er nog wel bij in #oeps. Maar ik denk en hoop dat dit gaan de weg wel beter zal gaan! Bedankt Teske! :) Heel veel liefs van Mirthe.

 • Antwoorden emefa 22 juni 2014 om 20:24

  hey, heel erg bedankt dat je me terug mailde om me te vertellen dat je een blogbericht met tips had geschreven. ik ben het blogbericht gelijk gaan lezen en heb, na een tijdje nagedacht te hebben, een blog aan gemaakt. vanochtend heb ik mijn eerste bericht gepubliceerd! (het klink misschien weinig, maar ik heb al 3 views waar ik heel blij mee ben!) nogmaals: super bedankt!
  kusjes emefa.
  misschien vind je het leuk om een kijkje te nemen, het stelt nog niet veel voor hoor.
  http://www.foreveremefa.blogspot.nl

 • Antwoorden sadaf 20 juni 2014 om 18:33

  hiii,

  Mijn blog gaat best goed voor een beginner dan maar ik weet niet hoe ik verder moet ik krijg veel kijkers op een dag als ik goed veel en dan evhht veel blog hee meschien 20 of meer, en als ik soms een paar dagen niks blog minder dan 5 sowieso, maar hoe moet ik er verder mee om meer bekender te maken zolas we heart it (zo bekend zal ik niet worden).

  MAAR HELP ………please babe

 • Antwoorden Sheila 15 juni 2014 om 13:11

  Heeeii..

  Ik heb sinds een tijdje ook een blog over beauty, Fashion en meer! Heb je misschien nog wat tips voor mij?

  Xx

  http://beautyandmore16.blogspot.nl/?m=0

 • Antwoorden Britt 9 juni 2014 om 14:18

  Echt handige tips! Sinds kort heb ik een blog met veel inspiratie en fashion:
  http://fashionfoodfurniture.wordpress.com/

 • Antwoorden Mieranda 8 juni 2014 om 19:13

  Hey Teske,
  Ik wil altijd al een blog beginnen en dat mocht pas van mijn ouders als ik eindelijk werk had gevonden. En dat heb ik nu! Mijn vraag is; ‘Waar heb jij je domeinnaam gekocht?’ En hoe werkt dat met ‘tien euro per jaar.’ Krijg je dan bijvoorbeeld elk jaar een email dat je geld moet storten en kunnen ze niet ineens je domeinnaam terug nemen??

  xxx

  • Antwoorden Sophie ImagineLifex 11 januari 2015 om 19:44

   Dat is een goede vraag! Ik wist dit ook allemaal niet, maar mijn broer heeft me geholpen. Ik heb mijn domeinnaam bij Versio gekocht. Hij kostte 10,- geloof ik. Dat betaal je eenmalig en dan heb je dat domein voor een jaar (je kan ook langer doen maar dat kost dan wel meer). Dan heb je een webhosting pakket nodig, ik zou adviseren voor het kleinste pakket te gaan omdat je een beginner bent. Dat kan je later nog een grotere kopen. Die kostte bij mij iets van 3,- euro, wat je ook eenmalig voor een jaar koopt. Voor dat je domein afloopt (iets van een week of 2 van te voren) krijg je een email of je de domein wil verlangen, en als je dat niet doet loopt hij af en is hij niet meer van jou. Jou gegevens worden dan gewoon van de site gehaald en dan kan de domein weer aan andere worden verkocht!

 • Antwoorden Amanda 3 juni 2014 om 15:31

  Hoi Teskuh!
  Super leuk blog heb je, ik haal hier veel inspiratie vandaan. Mijn blog heb ik niet echt voor me zelf of om zoveel mogelijk mensen te trekken. maar ik hoop dat ik meiden die een beetje te veel van zichzelf verwachten (steeds dunner willen worden etc.) geïnspireerd kunnen worden door mij en mijn verhaal daar over. Mijn blog beyouandbeproud.wordpress.com staat dan ook in het teken om trots te zijn op je lichaam en een normale gezonde levensstijl. Geen uithongering en geen extreme diëten. Gewoon lekker je zelf zijn en trots op je zelf zijn! Als je tips heb zou ik ze graag willen horen

  Alvast bedankt hoor! Xx Liefs Amanda

 • Antwoorden Laura 2 juni 2014 om 20:41

  Bedankt voor de tips, ze zijn heel handig en ik ga ze zeker meenemen terwijl ik ga bloggen. (Ben trouwens net een nieuwe gestart, ik had er een die ze hebben geblokkeerd omdat er maar 1 iemand kwam kijken en dat was mijn nichtje :) LOL )

 • Antwoorden Fleur 30 mei 2014 om 20:33

  Super! Door jou ben ik er echt zeker van dat ik hier mee door wil gaan! Hardstikke bedankt!

 • Antwoorden femke 29 mei 2014 om 17:05

  hoi Teske,
  ik ben gisteren met mijn vriendin een blog gestart het leek ons heel leuk om een blog te maken zou je naar ons blog willen kijken en misschien wat tips geven?

  dit is de site http://www.ferefre.wordpress.com

  alvast bedankt

 • Antwoorden Marlieke 24 mei 2014 om 07:32

  Hele handige tips! :)

 • Antwoorden worldofideass 21 mei 2014 om 22:04

  Bedankt voor de handige tips! :)

 • Antwoorden Jolien 28 april 2014 om 22:00

  Hey,
  Net zoals een aantal andere meiden, heeft jouw interview in de Joepie mij enorm geïnspireerd. Een tijdje geleden stond ik op het punt om een blog te beginnen, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Ik was bang om mijn inspiratie te lezen en vreesde dat mensen op school me zouden uitlachen omdat ik ‘probeerde’ te bloggen. Nu heb ik die gedachten totaal aan de kant gezet en ben ik gewoon een eigen blog begonnen op blogger.com. Sinds vrijdag heb ik nu al dagelijks een nieuwe plogbost geschreven en ik moet zeggen dat ik niet had verwacht dat het zo leuk zou zijn! Ik vind het echt leuk om te schrijven en ik denk dat ik zelfs voor een carriere journalistiek wil gaan. Momenteel zit ik nog op school en ik moet wel toegeven dat ik veel minder met school ben bezig geweest sinds ik dat blog beheer, terwijl school wel nog op de eerste plaats zou moeten staan. Die balans moet ik nog vinden.
  Ik vind het fijn om jouw blog te lezen. Het inspireert me niet alleen, maar ik besteed plots veel meer aandacht aan mijn uiterlijk. Wat ik dus eigenlijk wilde zeggen is: dankjewel.

  • Antwoorden Mirthe 30 mei 2014 om 14:18

   Hier ben ik het dus helemaal mee eens! Ik denk er nu al een jaar over na en elke keer doe ik het toch maar niet. Ik weet echt precies wat je bedoeld! Teske dit stuk heeft me heel erg geholpen! Ik ben er nu bijna over uit dat ik toch echt snel een blog moet aanmaken, want ik barst van de ideeën! Het lijkt me erg leuk, mijzelf te laten zien in mijn eigen blog.
   Hetzelfde als Jolien: dankjewel!

 • Antwoorden Olivia 26 april 2014 om 19:49

  Echt super tips! Ik zou het zelf niet beter gekund hebben!
  Ik ben sinds kort een eigen blog begonnen nadat ik je interview heb gelezen in de Joepie!
  Ik ben trotse eigenaar van: http://oliviaxj.wordpress.com

 • Antwoorden Lovely Lonnie 24 april 2014 om 13:05

  Hoi, wat en handige tips. Hier kan ik ook wel wat mee.

 • Antwoorden isa 22 april 2014 om 19:41

  wow super veel tips ik denk dat ike r wat mee kan dankjee xx
  ik heb sinds kort ook een site http://www.my-blog-online.123website.nl zou je daar op willen kijken x ?? en in mijn gastenboek nog een paar tips schrijven of dingen die beter kunnen of dingen die anders kunnen fso x hooor het wel x isa

 • Antwoorden anoniempje 18 april 2014 om 11:09

  Heeii teske,
  Ik kijk al heel lang naar jou youtube kanaal en ik vind het echt super leuk!!
  Ik zou zelf ook een blog willen maken alleen allemaal meisjes om me heen zijn ook al begonnen met een blog en dan lijkt het net of ik ze na-aap.
  Ik hou zelf erg van bakken en lifestyle en daar zou ik mijn blog ook over willen maken alleen ik weet nu niet of ik mijn site nou anoniem of niet moet doen omdat anders meisjes weer gaan zeggen van: Jij begint nu zeker een blog omdat ik het ook doe !
  dus zou ik gewoon een blog beginnen of een anonieme blog ?

  xx anoniempje

  • Antwoorden Sophie ImagineLifex 11 januari 2015 om 19:48

   Wat jij zelf wil natuurlijk, maar ik zou zeggen gewoon een blog beginnen met jezelf. Wat andere zeggen moet je je helemaal niet aantrekken. Ze zijn waarschijnlijk jaloers dat jij nu ook een blog hebt en dat ze meer concurrentie hebben. Doe wat je zelf wil, en laat de rest maar varen.

 • Antwoorden Robin 15 april 2014 om 22:47

  Beste teske

  Ik wil supergraag een blog maar ik mag het net hoe moet ik mijn ouders overhalen

  Groetjes en kusjes Robin

 • Antwoorden Tessa 15 april 2014 om 19:42

  Hoii,
  Ik wil echt al heel lang een blog of youtubekanaal beginnen, al sinds de basisschool..
  Ik zit nu in de 3e en ik heb het nogstees niet gedaan…
  Ik loop een beetjevast bij het onderwerpwant ik wil het graag doen over wat mij bezig houd maar ik vraag me af of mensen mij wel willen zien oraten in een filpje over nutteloze dingen :( maar het is zo leuk!!
  Wat moet ik doen?
  ♥ Liefde van Tessa want jij bent geweldig hahaha
  P.S. ik heb net je cake in een mok gemaakt en het is DILICIOUS!

 • Antwoorden fashionlove 15 april 2014 om 18:51

  Hoi leuke tips willen jullie ook op mijn blog kijken (www.ilovemakeupandfashion.blogspot.nl ) bye

 • Antwoorden Elien 1 april 2014 om 20:28

  heeeii
  wat een ontzettend handige tips!!
  ik heb nu pas 2 dagen een blog en vind het geweldig!!
  ik ga deze tips zeker gebruiken. Ik heb echt heel veel geluk: mijn moeder met een groot bedrijf heeft op facebook mijn site gepromoot en nu heeft een professionele bloger aangeboden om een logo te maken en een mooie lay- out in de meivakantie. door al die doorgestuurde berichten zijn er al super veel mensen die mij volgen! ik weet dat ik heel veel geluk heb gehad. ik wou ook nog even zeggen dat jou blog is echt een groot voorbeeld voor mij is
  X elien

 • Antwoorden asilin 27 maart 2014 om 23:29

  neem een kijkje op mijn blog ik vind bloggen super leuk ik ben net pas begonnen. en ik blog over fashion en beauty en over lifestyle. ik nu 0 lezers maar blog nog gewoon door omdat ik bloggen gewoon leuk vind. ik hoop dat er iemand een kijkje gaat nemen het zou me veel doen als iemand even een kijkje zou nemen op me blog.
  liefs asilin.

 • Antwoorden anna 25 maart 2014 om 15:39

  Hi,

  Ik ben ook van plan om een site te beginnen dus ben ik al een tijdje vannalles aan het opzoeken, maar ik heb een vraagje, gebruikt er iemand Blogspot ? En zo ja is het leuk ? Werkt het goed? Ziet het er leuk uit?

  Groetjes Anna
  P.s. Top blog !!!

  • Antwoorden Musthave Make-up 29 april 2014 om 20:10

   Ik gebruik blogspot. En ik vind het wel fijn werken. Maar vooral gemakkelijk. Ik ben in februari van dit jaar een webwinkel begonnen met make-upjes. En ik probeer mijn site dus een beetje te promoten door o.a. een blog op te bouwen. Deze staat echt nog in de kinderschoentjes met Nog maar 4 volgers. Maar ik heb er wel plezier in. Dit is mijn blog van blogspot http://tatianamusthavemakeup.blogspot.nl/?m=1

 • Antwoorden M&M 23 maart 2014 om 20:45

  DANKJE!!!! ik ben dankzij jou ook een blog begonnen samen met mijn vriendin, op blogger!! Super leuk, neem ook een kijkje http://minke-mirthe.blogspot.nl/

 • Antwoorden sasja haamans 23 maart 2014 om 18:42

  wauw bedankt voor de tips!!!
  maar hoe kom je erachter wat je nou echt leuk vind om over te schrijven??
  xxx
  sasja

 • Antwoorden Hidde 22 maart 2014 om 22:48

  Super bedankt voor je handige tips!

  xoxo

 • Antwoorden Tienerlife 19 maart 2014 om 11:47

  Heel handig!
  Ik ben al bijna een jaar bezig en blog nog steeds voor maar 3 personen XD
  http://tienerlife-blog.blogspot.be/

 • Antwoorden Daniëlle 13 maart 2014 om 16:44

  Hooi, leuk artikel hoor!
  Dit is de eerste keer dat ik je blog bezoek, maar ik vind je schrijfstijl nu al leuk!
  I’m defenitely a fan!
  xoxo

 • Antwoorden Lauraa 5 maart 2014 om 20:24

  hey super handig dit!
  Ik ga er ook zeker gebruik van maken, alleen ik ben bang dat mensen mij een beetje gaan uitlachen omdat het ‘gay’ is ofzo, (ik twijfel dus ook een beetje :( ) in ieder geval zo zijn de types bij mij in de buurt een beetje..

  • Antwoorden sasja haamans 23 maart 2014 om 19:09

   laat andere mensen je niet stoppen met iets wat je leuk vind, dat zijn ze niet waard
   xx

 • Antwoorden Roxy 22 februari 2014 om 22:01

  Hee Teske!●
  Ik wil supergraag een blog beginnen, alleen ik wil wel graag een eigen domein, maar hoe heb jij dat gedaan en ik weet ook nog geen naam…
  ik krijg voor mijn verjaardag een CanonCamera en dan wil ik ook gaan beginnen met youtubefilpmjes! Ik kan echt niet wachten om te beginnen!

  kus.

 • Antwoorden Kelly 19 februari 2014 om 23:53

  Je tips zijn echt heel fijn, dank je! Ik denk dat veel mensen, waar onder ik, wat met je tips kunnen. Je tips zijn goed beschreven en eigenlijk ook wel logisch, ik merk vooral dat ik nog geen structuur heb bijvoorbeeld: wanneer, wat en hoe. Maar dat komt allemaal van zelf denk ik.

 • Antwoorden nadia 17 februari 2014 om 21:14

  Hoi, Teske
  ik moet echt zeggen dat ik jou blog echt superrrr vind!!

  Liefs, Nadia.

 • Antwoorden Fleur 17 februari 2014 om 16:16

  Ik wil niks liever dan Youtube video’s maken, maar ik wil beginnen met goed kwaliteit en goed kwaliteit kost veel geld. Waarom zo duur?! Haha

 • Antwoorden Gwen 15 februari 2014 om 21:14

  Hee Teske,
  Ik heb de tips gebruikt op m’n eigen blog te maken, ik ben maar gewoon begonnen met schrijven en poef ik had al 2 artikelen ! Mijn blog is dus gwxn.wordpress.com voor als iemand dat wilt weten :).
  xx Gwen

 • Antwoorden Manon 31 januari 2014 om 18:07

  Wauw, dit zijn echt goede tips! :)
  Ik liep nu al een beetje vast, maar nu kan ik wel weer verder denk ik :)

  Liefs

 • Antwoorden Puck 23 januari 2014 om 15:21

  Die is echt handig!

 • Antwoorden Annemay 9 januari 2014 om 12:51

  Hoe krijg jij .nl achter je site naam ?????

 • Antwoorden Marloes 13 december 2013 om 22:13

  He Teske,

  Thanks voor de tips! Ik zit al twee dagen in een soort quarantaine, maar I did it! Ik heb mijn eigen site gebouwd. #trots! Waarom ben ik hier niet eerder mee begonnen, want het is echt te leuk om te doen!!!!

  Liefs!

 • Antwoorden Kim 8 december 2013 om 10:18

  Hee Teske,

  Ik wil heel graag een blog beginnen, maar ik heb dyslexie.. Ik ben bang dat mensen het dan niet zullen lezen vanwege de taalfouten en grammatica die niet klopt. Is het dan wel verstandig om te beginnen met bloggen? Zo ja heb je dan nog tips?
  Alvast bedankt!

  Kim

  • Antwoorden Isa 16 december 2013 om 18:07

   hii, kim

   Ik heb ook dyslexie…..
   Maar ik heb wel een blog, omdat ik dat leuk vind.
   Laat je niet tegenhouden door anderen .
   Als jij spellingsfouten maakt en daarbij zegt dat je dyslexie heb worden mensen heus niet boos :p.

   Groet x Isa

  • Antwoorden Shanna 8 januari 2014 om 03:21

   Hey! Ik heb ook een blog en ik ben ook niet zo goed in spelling, als je je blog met blogger maakt dan kan je spelling controle aan klikken en dan zie je woorden opties super handig!
   Doeii

  • Antwoorden Hanneke 25 januari 2014 om 22:59

   Hey Kim
   Ik zou gewoon beginnen ik heb ook dislexie en ik had daar ook mijn twijfels over maar als je het vermeld in je eerste post ofzo dan weten zij dat ook
   Goodluck
   X Hanneke

  • Antwoorden Super Puck 11 juni 2014 om 18:53

   Je hebt meestal een autocorrector staan op de pagina waar op je je blog schrijft. Na dat je het geschreven hebt kan je die aanklikken en je fouten verbeteren!

 • Antwoorden Floor 7 december 2013 om 12:41

  Super tips Tekse!

 • Antwoorden Sharon Boucquez 3 december 2013 om 12:13

  Ik vind dat er hier goeie tips tussen staan, ook erg motiverend om te weten dat niet iedereen in 2 jaar al wat lezers heeft. Video’s maken en dus samenwerken met Youtube zou blijkbaar een goed idee moeten zijn, werd al eens gevraagd om partner te worden, maar dat was maar dankzij 1 filmpje die wat views opleverde.
  Ik heb dankzij mijn mama wel een degelijke camera, maar mijn filmpjes lijken op de één of andere manier te zwaar te zijn om ze te uploaden via Youtube. Verder heb ik daar ook niet zoveel kennis.

  Wat ik mij op dit moment vooral afvraag is hoe je van jezelf steeds foto’s maakt, en dus ook filmpjes. Bij een filmpje kan je wel een statief gebruiken, maar hoe doe je dat om een make-up tutorial te maken? Kan moeilijk een gat in mijn spiegel maken? Haha
  Ook zijn foto’s dynamischer als de fotocamera niet op één plaats staat. Hoe plaats je je camera en statief dan het best?
  Ik doe wel al lang modellenwerk, maar dat is op een heel andere manier dan dat je het voor jezelf moet doen.

 • Antwoorden Juliette 25 november 2013 om 12:13

  Ik ben sinds oktober ook een blog begonnen. Ik heb al veel positieve reacties gekregen en dat geeft me ook meer motivatie om meer te schrijven. Wat ik zelf nog erg belangrijk vind is goede grammatica. Wanneer mensen veel spelfouten in hun post hebben klik ik al snel weg.

 • Antwoorden Yael 23 november 2013 om 20:03

  Hee Teske!
  Super bedankt voor de goede tips, ik ben nu ook een blog begonnen met een vriendin, en we hebben veel aan jou tips!

  Dus nog een keer : super bedankt Teske!

  xx Yael

 • Antwoorden Laura 23 november 2013 om 08:32

  Echt een onwijs handig artikel, dankje!
  Ik denk dat een andere tip is, dat je grammatica en spelling wel een beetje op orde moet zijn, dat leest lekkerder.

 • Antwoorden Isa 21 november 2013 om 22:12

  Wauw, echt heel erg bedankt.
  Ik heb zelf met mijn vriendin een passie voor ducktape.
  Daar hebben we nu ook een blog over.
  Heb hier echt wat aan gehad :) en ik denk nog wel heel veel meer meiden.

  Xx Isa

 • Antwoorden Anne 21 november 2013 om 16:26

  Super handig Teske! Ik kijk altijd met plezier naar je blog, video’s etc! Je doet het echt goed! <3 Love you! ;)

  x

 • Antwoorden vera 21 november 2013 om 13:20

  Echt leuk dat je zo’n artikel schrijft met tips!!!

 • Antwoorden Vivianne Jansen 21 november 2013 om 13:01

  Ik vind het echt onwijs tof dat je zo’n artikel schrijft, ik denk dat je er een hoop meiden mee helpt!
  Ik vind je blogs altijd heel leuk om te lezen
  xx

 • Antwoorden Little Bibsy 12 november 2013 om 23:25

  Bedankt voor de tips. Zeer handig !

 • Antwoorden michelle 3 november 2013 om 16:46

  hooii teske!
  Ik leer echt heel veel van jou!
  Je bent altijd zo vrolijk!
  ik vind dat je echt hele leuke filmpjes maakt.
  xxx michelle

 • Antwoorden Sanna 31 oktober 2013 om 23:30

  Ik ben in september begonnen met mijn fashionblog. De reden dat ik begon met bloggen, is dat ik het leuk vind om als model mijn foto’s te delen en mijn liefde voor fashion, fotografie en modellenwerk. Ik vind je tips heel bruikbaar en het artikel erg mooi geschreven. Leuk!

 • Antwoorden kelly 28 oktober 2013 om 16:21

  dankjewel voor de tips teske!!!
  ga er zeker wat mee doen xxx kelly

 • Antwoorden Denise 27 oktober 2013 om 19:49

  Bedankt voor de handige tips, daar kan ik wat mee! :)

 • Antwoorden Silke 29 september 2013 om 16:13

  Via welke site heb je je .nl domein verkregen? :)

 • Antwoorden Jolein 11 september 2013 om 18:36

  Hee Teske!
  Ik en mijn vriendin gaan waarschijnlijk deze week nog een blog beginnen. Ik vind het super leuk, ik heb er kei veel zin in.
  Ik volg je al heel lang, ik kwam je tegen via Mert (Realiteittijd).
  Ik vind je blog super grappig, inspirerend en leuk om te lezen. Hij ziet er ook goed uit, met mooie foto’s en een mooie lay-out.
  Ik kwam toevallig op dit artikel. Goeie tips, ik ga er zeker gebruik van maken.
  Kusjes Jolein.

 • Antwoorden Femke 7 september 2013 om 13:41

  Ligt het nu aan mij, of is Gravatar alleen voor WordPress? Is er ook zoiets voor Blogger? In ieder geval, bedankt voor de tips, Teske!

 • Antwoorden Amanda 20 augustus 2013 om 14:03

  Handige tips ! Ben vandaag begonnen en ik ben nu al verslaafd haha.

 • Antwoorden pippidonker 15 augustus 2013 om 10:55

  hee teske
  ik keek vroeger nooit naar dit soort beauty dingen
  ik ben geen meisje meisje dus ja waarom wel
  totdat een vriendin me jou acount op youtube liet zien
  en ik was helemaal van m’m stuk afgebracht door jou
  als ik had geweten dat je blog zo leuk was geweest was ik er al jaren geleden mee begonnen!!
  ik ben nu ook m’n eigen blog begonnen
  en ik heb er echt plezier in
  heeeeel erg bedankt voor de tips
  en ik zie je op je vlog!!
  haha
  doeeeeeggg xxxpippi

 • Antwoorden Emm 1 augustus 2013 om 15:16

  Ik blog voor de lol en ook om wordpress nu eens goed te leren kennen.
  Pff wel een werk zeg

 • Antwoorden Renate 31 juli 2013 om 16:18

  Ik heb ook zin om een blog te beginnen! Binnenkort maar eens brainstormen haha :)
  x

 • Antwoorden Rieke 31 juli 2013 om 13:23

  Ik lees dit artikel echt té vaak, haha. Ik vind het écht tof van je dat je de beginnende/’kleine’ bloggers een beetje op gang helpt!

 • Antwoorden Hannah 31 juli 2013 om 01:37

  Hoi!
  Ik heb dus een blog aangemaakt op WordPress, alleen ik kan er echt totaal nog niet mee omgaan. Ik wil starten met bloggen als ik tevreden ben over de opmaak van mijn site, maar dat ben ik nu dus nog niet. Ik heb geprobeerd het lettertype te veranderen in de titel van de site, en de stukjes tekst in de menu’s, maar kwam er al snel achter dat je CustomDesign moet hebben om het lettertype en de kleuren te kunnen veranderen. Ik kan blijkbaar met het thema Chateau alleen de kleur van de titel van mijn site veranderen, of ik kijk gewoon helemaal verkeerd. Zou iemand mij kunnen vertellen of je het lettertype van de tekst in de site kunt veranderen en hoe en of je codering moet gebruiken? Ik hoop echt dat iemand de moeite neemt om mijn vragen te beantwoorden! Alvast bedankt :)

  <3 Hannah.

  • Antwoorden Hannah 31 juli 2013 om 15:12

   Never mind ik heb gewoon een andere opmaak gekozen met de lettertypes die ik wél mooi vindt :)

  • Antwoorden Lien 21 september 2013 om 22:00

   Ik wil graag bloggen bij WordPress. Ze praten hier echter over een ‘webhost’ die voldoet aan allerlei eisen.
   Waar vind ik een webhost? (Zoals je ziet NUL verstand van dit soort dingen).
   Zijn er goede en slechte webhosts? Welke raad je me aan?

 • Antwoorden Wietske 29 juli 2013 om 09:05

  Leerzame tips, ik ben na 25 jaar werken bij de thuiszorg gestopt met werken.
  Heb veel mee gemaakt waar ik graag over zou willen schrijven. Door jou tips wordt ik gestimuleerd om te beginnen, en mijn eerste stappen te gaan zetten .
  Bedankt

 • Antwoorden Laura 27 juli 2013 om 18:08

  Goede tips! Bedankt!

 • Antwoorden Olivia 25 juli 2013 om 12:30

  Dankjewel voor de tips Teske! Ik zal er veel aan hebben c:
  (ook al zie ik dit artikel superlaat)

 • Antwoorden Isabel 22 juli 2013 om 16:37

  Hee,
  Ik heb nog een tip voor alle andere met een blog: maak een account aan op bloglovin’ . Daar kan je blogs volgen en als je je eigen blog er ook op zet kunnen andere je blog volgen. Dan zien ze altijd of je een nieuw bericht hebt geplaatst, heel handig.

  xx, Isabel

 • Antwoorden Denise 21 juli 2013 om 21:56

  Hey Teske, ik wil ook heel graag een blog beginnen en video’s maken maar ben bang dat ze me gaan pesten enzo. Was jij daar ook bang voor?
  xxx Denise

 • Antwoorden Zoë 18 juli 2013 om 11:18

  Ik ook al wat maandjes een blog!
  Dankzij teske was ik gemotiveerd om een blog te maken. Ik heb nu zo ongeveer 5 tot 10 bezoekers per dag!

  Xxx

  • Antwoorden Zoë 20 augustus 2013 om 07:35

   En trouwens (hier dezelfde Zoë) gisteren is mijn blog al 81 keer bekeken! Dat betekent seriously veel voor me! Xx

 • Antwoorden Emma 18 juli 2013 om 08:15

  Hoi Teske,
  Ik ben laatst op Zondag ook een blog begonnen. Vandaag had ik geen inspiratie en ik was aan het zoeken voor ideeën op jou blog, toen kwam ik dit artikel tegen en ben ik gestopt met verder zoeken. De tips zijn echt heel erg goed en ik ga ze zeker gebruiken! En ik hoef niet elke dag te schrijven. Bedankt voor je tips! Ze hebben me echt geholpen, en ik ga geen ideeën meer zoeken op andere blog’s want ik moet ze zelf naar boven halen. Nogmaals bedankt!

  Groetjes Emma.

  • Antwoorden Charlotte 19 juli 2013 om 22:05

   Hoi Teske en Emma,

   Ik ben ook op zondag mijn blog begonnen! ik heb af en toe ook geen inspiratie, maar dat hoort er een beetje bij denk ik. Wat ik nog wel lastig vind is het maken van een website. Maar ben al behoorlijk ver maar het blijft moeilijk :D Die van jullie zien er goed uit!!
   Bedankt voor de tips :) en succes met verder bloggen :)

   Groetjes charlotte

 • Antwoorden Lisa 11 juli 2013 om 12:59

  Ik heb 1 week geleden ook een blog gemaakt op blogger. Jou blog was de eerste blog die ik tegenkwam en ik wilde ook gelijk gaan bloggen! Bedankt voor de tips!
  xxx

 • Antwoorden Anne 8 juli 2013 om 15:23

  hee Teske,

  ik ben net begonnen met een soort van blog ik heb namelijk een site waar ik schrijf over nagels & nagellak ook zet ik bij elk artikel een tip ik ben nog maar een week bezig en heb nog geen lezers dat vind ik ook niet erg en geef zeker niet op. mijn vader die is ontwerper van sites enzo dus die vraag ik of hij een goede site gaat maken voor mij
  ik wil nog even zeggen dat ik jou youtube kanaal echt top vind en ik lees sinds kort jouw blog dat was mijn inspriratie om ook te beginnen.

  groetjes Anne

 • Antwoorden Rosalie 5 juli 2013 om 14:20

  hele handige tips, teske! zeker als je zelf serieus van plan bent om een blog te beginnen!

 • Antwoorden Tessa 1 juli 2013 om 17:11

  heel erg handige tips!
  ik ben nu ook begonnen met een blog net als duizend anderen :P
  ik heb alleen nog niet zo veel mensen die mijn site bezoeken.
  niet dat ik het heel erg vind want ik blijf er zoiezo wel meer doorgaan, maar gewoon omdat ik het meer jammer dat niemand het leest.

  xxx tessablogit.wordpress.com

 • Antwoorden Babet 30 juni 2013 om 20:27

  Bedankt voor de tips! maar ik heb een vraag en dit mag iedereen beantwoorden maar weet iemand waar je kan zien hoeveel bezoekers je website heeft??

 • Antwoorden Oempaloempaas 30 juni 2013 om 16:53

  Ik was al bezig met bloggen, maar ik liep een beetje vast. Dankje voor de tips!

 • Antwoorden Annelore 24 juni 2013 om 19:19

  Duidelijk, bedankt voor de tips!
  Zal ze zeker gebruiken voor mijn blog ;)

 • Antwoorden Nina 22 juni 2013 om 22:48

  Ik ben net ook een blog begonnen en ik vind het leuk om te schrijven en te
  fotograferen. Het lijkt mij ook leuk om bekend te worden, maar ik weet dat dat heel lastig is. Gelukkig is het bijna zomervakantie en kan ik mooi veel tijd in mijn blog steken. Bedankt voor de tips Teske! X

 • Antwoorden Joliene 21 juni 2013 om 13:04

  O oeps kom er net achter dat dat dus wel spammen was dus sorry! ik kan hem niet meer verwijderen haha. :(

 • Antwoorden Joliene 21 juni 2013 om 13:03

  Ik heb nu 3 dagen mijn eigen blog. Gister heb ik mijn eerste bezoekers gekregen! Dat voelt echt geweldig haha! het zijn er niet zoveel (maar 10) maar toch geeft het een goed gevoel.
  Als iemand zich hier verveelt en even tijd heeft kijk dan even hierop: http://bluehairdo.wordpress.com/
  Ik schrijf niet alleen over beauty, maar het is ook een soort van online-diary. Ik vind het heel leuk om te doen en ik stop zeker niet! Zelfs niet als ik een heel jaar voor maar 3 bezoekers moet gaan schrijven!

  O, en Teske: bedankt voor de tips!
  En ik hoop niet dat dit als spam wordt gezien…

 • Antwoorden anouk 13 juni 2013 om 08:07

  Ik ben sinds gisteren begonnen met bloggen. Heel erg bedankt voor de tips, maar als ik een bericht wil inplannen in wordpress dan is hij de volgende dag niet online? Weet iemand hoe dit kan? Alvast bedankt!

 • Antwoorden Marieke 11 juni 2013 om 18:23

  Hoi hoi.

  Super fijne tips. Ik heb sinds januari een blog maar ben nog steeds een beetje aan het uitzoeken wat ik nu moet schrijven. Mijn hobby is fotografie en dat kan ik dus ook leuk verwerken in mijn blog. Ook vind ik het super leuk om producten te reviewen. Ik heb zelfs wat over jou op mijn blog gezet. Hihi

 • Antwoorden Yvonne 11 juni 2013 om 17:23

  Hoi Teske, goede tips, dankjewel!

 • Antwoorden Noa 8 juni 2013 om 13:06

  Hee teske! Ik ben vorige week begonnen met mn blog via blogger, want via wordpress lukte het niet. Want hij gaf aan dat ik alleen letters/cijfers moest gebruiken, terwijl ik dat wel had. Raar. Maar hoe doe je dat hartje voor je sitenaam bij de tabbladen van Google Chrome? Dat zou ik graag even willen weten ;3.

  xxx Noa.

 • Antwoorden Isa 2 juni 2013 om 11:29

  Lieve Teske,
  Echt heel erg bedankt voor je goede tips. Ik ben sinds kort ook begonnen met bloggen. Ik heb eigenlijk alleen vriendinnen die mijn blog lezen, maar je hebt gelijk, het gaat erom dat je het zelf heel leuk vind. Je hebt me meer vertrouwen gegeven. Heel erg bedankt daarvoor.
  x Isa

 • Antwoorden Tessa 1 juni 2013 om 22:10

  Heey Teske
  Mijn vriendin gaat een blog beginnen ,
  Maar we gaan het veral samen doen .
  We hebben goed apparatuur enz maar 1 probleem we weten niet waar we onze filmpjes kunnen bewerken waar doe jij het of heb je andere sites
  Ps : we hebben hier heeeeel veel aan je gehad en al je artikelen zijn altijd leuk Xxx

 • Antwoorden oreo girl 26 mei 2013 om 14:55

  bedankt voor de tips eerst wou ik wel gaan bloggen maar had ik er geen vertrouwen in , nu dankzij jou toch wel wat meer

 • Antwoorden Directioner 25 mei 2013 om 22:27

  Bloggen lijkt me echt supergaaf! Maar naar jouw blog kijken is toch leuker, ik kijk elke dag wat je schrijft, en je maakt me vaak aant het lachen! :)

  xxx

 • Antwoorden Maylin 25 mei 2013 om 21:39

  Super leuke tips! Ik ben ook al een tijdje bezig met een blog en ik doe het met zoveel plezier. Mijn inspiratie komt onder andere ook van jou! <3 xx

 • Antwoorden Esmée 20 mei 2013 om 17:07

  Heel erg bedankt voor de tips!!! Ik ben gisteren begonnen. Je hebt echt een leuk blog!

 • Antwoorden Martin 15 mei 2013 om 14:41

  Als mensen een webhosting pakket zoeken, raad ik de TransIP.nl echt aan! Ze zijn één van de goedkopere en de service is uitstekend. Daarnaast is het slimmer (als je écht wilt gaan bloggen) direct een domeinnaam + hosting aan te schaffen aangezien je anders later veel moeite krijgt met het overzetten van al je bestanden en de database. ;)

  Verdere goed artikel hierover :)

 • Antwoorden Kim 14 mei 2013 om 19:35

  Echt super handige tips !

 • Antwoorden vera 9 mei 2013 om 13:55

  hoi leuk bericht !!
  mijn tip is een twitter acount en je vriendinnen van andere scholen vragen of ze reclame willen maken!!

 • Antwoorden Linda Meinders 1 mei 2013 om 08:15

  Hey, ik ben gisteren een blog begonnen, en bedankt voor de tips! Ik kende je blog nog niet maar ik zocht op internet naar tips ;) Maar ik ga zo je blog goed doorlezen, want hij is vast leuk. Nogmaals bedankt, xoxo’ Linda

 • Antwoorden Luna 29 april 2013 om 12:35

  Hoi Teske. <33
  Door jou ben ik begonnen met bloggen & video's maken. Maar toen ze die video's op school zagen, pesten ze me daar mee… Ik durf nu niet verder te gaan, maar ik wil wel heel graag. Wat moet ik doen?
  xox
  Luna

  • Antwoorden Jet 13 mei 2013 om 23:00

   Jij blogt blogt omdat je het leuk vind, en je moet je er gewoon niks van aantrekken, doorgaan! Het is jouw hobby en wat is er mis mee? Ik zeg ga alsjeblieft door, zeg gewoon dat je het leuk vind om te doen!
   Ik hoop dat ze je er niet van weerhouden en dat je ze lekker hun laat gaan!
   Good luck, Jet

  • Antwoorden Jet 13 mei 2013 om 23:00

   Jij blogt omdat je het leuk vind, en je moet je er gewoon niks van aantrekken, doorgaan! Het is jouw hobby en wat is er mis mee? Ik zeg ga alsjeblieft door, zeg gewoon dat je het leuk vind om te doen!
   Ik hoop dat ze je er niet van weerhouden en dat je ze lekker hun laat gaan!
   Good luck, Jet

 • Antwoorden 24/7 iris 29 april 2013 om 08:47

  Nu ben ik ver gekomen met mijn blog zeg!
  heeel erg bedankt, ik heb nu dagelijks zo 80 a 90 bezoekers per dag

  super bedankt teske

 • Antwoorden Eline 20 april 2013 om 21:54

  Ik heb echt veel aan dit artikel gehad, bedankt teske! Ik blog nu bijna 2 maanden, en ik ben natuurlijk nog niet zo bekend (nu ongeveer 1800 views), maar dat maakt me niet uit, ik vind het leuk! En ik ben best trots op die 1800 views:) Al hoop ik natuurlijk (stiekem) net zo goed te worden als jij, maar je hebt gelijk, GEDULD!
  Liefs,

 • Antwoorden Jasmijn 16 april 2013 om 21:42

  Super zo’n artikel! Ik ben zelf een maandje geleden een blog begonnen dus dit artikel kwam als geroepen, erg lief dat je dit doet voor kleine, beginnende bloggers.

 • Antwoorden DayenneSS 16 april 2013 om 20:08

  Hoii, ik ben echt super blij met jou maar ik wil vragen of je meer koken met teske wilt doen want dat vind ik echt geweldig
  Doeiixxx

 • Antwoorden DayenneSS 16 april 2013 om 20:07

  Hoii, ik ben echt super blij met jou maar ik wil vragen of je meer koken met teske wilt doen want dat vind ik echt geweldig
  Doeiixxx

 • Antwoorden Eva 15 april 2013 om 19:30

  Hey,
  ik ben nog niet zolang bezig met bloggen maar ik vond deze tips op je site en heb er veel aan gehad ! leuke site trouwens =)
  XEva

 • Antwoorden Rosan 8 april 2013 om 19:48

  Heey ,

  Ik heb sinds zaterdag een blog en ik keek wat terug op je site en zag dit artikel ik ben geen lezer$
  Kun je hier misschien een filmpje van maken en plaatsen

  (Mijn site is http://www.beauty-girls.123website.nl)

  Liefs xxxx Rosan

 • Antwoorden Doris 5 april 2013 om 20:35

  Hai Teske,
  Echt fijn dat je dit heb gepost! Ik ben net begonnen, iets van anderhalve maand, dus echt kort, maar het lijkt me echt leuk om mijn mening aan een groter publiek te laten zien en andere mensen te helpen met inspiratie opdoen!
  xxx Doris
  van Doris’ Darlings!

 • Antwoorden Merel en Lynn 4 april 2013 om 17:55

  heey,
  heel erg bedankt! wij zijn net begonnen en deze tips helpen echt! heel erg bedankt!

  xoxo <3

 • Antwoorden Brigita 3 april 2013 om 18:41

  Dankje (:

 • Antwoorden Emsaall. 3 april 2013 om 15:20

  Hoi teske!

  -Het is heel lief van jou dat je beginners Tips geeft ik ben ook beginnen bloggen maar met het doel van tips , voor vrienden en voor anderen . En ik heb gewoon een goeie camera nodig . Maar ik kan nog steeds niet kiezen . Je hebt gelijk het hangt er natuurlijk vanaf wat je doel is . Nou ik ben begonnen voor heel eventjes ik ga kijken of het leuker wordt en ik doe verder i dont care als ik weinig bekijkers ofzo heb . Xxx

 • Antwoorden Jett 23 maart 2013 om 12:06

  Hey Teske!
  Wat een fijne tips, het is echt iets waar je wat aan kan hebben denk ik. Ik ben al heel lang bezig met schrijven en bloggen enzo, maar vind het altijd moeilijk om dan ook echt door te gaan. Nu heb ik dus 4 blogs met allemaal 15 artikelen erop.. Niet heel erg handig, nu gaat het wel beter en denk ik dat ik het concept van de blog waar ik nu op schrijf ook het leukst vind. Thanks!

 • Antwoorden Evi van den Goor 21 maart 2013 om 20:49

  hoiii Teske,
  ik zit bij t zusje van mert in de klas, haha, we hadden het vanmiddag nog over je blog,
  je blog is echt su-per gaaf, ik moet elke dag gewoon even kijken!
  Heb ook geprobeerd om Japans snoep te bestellen op napajapan , en jbox.com, maar t lukt me op de een of andere manier niet, jammeeer, het ziet er in ieder geval wel super grappig en leuk uit!

  xxEvi

 • Antwoorden coco 20 maart 2013 om 17:02

  Goede tips teskUH !

 • Antwoorden Julia 19 maart 2013 om 10:54

  Mijn vriendin en ik bloggen nu bijna een maand, we hebben al meer dan 1840 vieuws en we zijn trots op onze blog! Het gaat nu heel erg goed vinden wij, aan het begin hadden we ongeveer 50 vieuws per dag en nu zelfs 100! Love that! Xoxo

 • Antwoorden Annemarie 17 maart 2013 om 16:37

  Fijne tips!

 • Antwoorden Annelies 11 maart 2013 om 18:22

  Ik wil super graag een blog beginnen, alleen ben ik bang dat ik na een paar dagen afhaak. Is het dan wel handig om toch te beginnen?

 • Antwoorden nina 10 maart 2013 om 19:37

  willen jullie alsjeblieft mijn blog bekijken en tips geven ???xx

 • Antwoorden Seda 10 maart 2013 om 00:08

  Ik heb sinds 2 dagen een eigen blog en deze tips zullen mij in het vervolg heel erg helpen.. Superhandige tips dankjewel !

 • Antwoorden NailNerdjess 8 maart 2013 om 21:08

  Hee Teske!

  Ik heb net 3 maanden (1 dag en 3 maanden) een blog. Ik vind het heel erg leuk om te bloggen, alleen er komen niet zo héél erg veel lezers. Ik krijg er ongeveer 100 per dag. En dat is dan meestal wel het maximale. Door jou tips heb ik nog meer zin om verder te gaan met mijn blog en met jou tips ga ik ook veel doen! Super bedankt Teske!

  Liefs,
  nailnerdjess.com

 • Antwoorden angelika 5 maart 2013 om 09:57

  Sorry maar IK vind dat je een betje SAAI word ;(

  • Antwoorden Poepje 5 maart 2013 om 16:10

   Ik ben het wel met je eens :( Sorry Teske

   • Antwoorden Meike 6 maart 2013 om 16:38

    Gelukkig is niet iedereen het daarmee eens :)

  • Antwoorden NailNerdjess 8 maart 2013 om 21:09

   Teske is helemaal niet saai! Teske is super goed! ♥

 • Antwoorden Natasja 4 maart 2013 om 22:14

  Heel erg bedankt, ik ga nu zeker door met mijn blog! :)

 • Antwoorden Celine 4 maart 2013 om 21:19

  Heeeyy Teske,

  Bedankt voor je tips ik ga ze zeker gebruiken voor mijn blog. Dankje dankje wel !

  Veel liefs,

 • Antwoorden Nadine 4 maart 2013 om 17:00

  Dankje voor de tips! Eens kijken of het helpt voor mijn blog :) (die dus in de gravatar staat hihi)

 • Antwoorden Pauline 4 maart 2013 om 07:41

  Ik zou ook heel graag beginnen met bloggen maar ik ben pas 11 (word 12) en dus draag ik nog geen make-up. Kan het dan zijn dat er geen mensen kijken op mijn blog omdat ik er geen make-up artikels in kan plaatsen? Kun je ook filmpjes maken op youtube maar geen blog hebben? En ik ben een Belg, is dat een probleem? Want meestal kom ik altijd Nederlanders tegen en geen Belgen …

 • Antwoorden Esmee 3 maart 2013 om 08:34

  http://esmeebeautyblogdestiny.webs.com/
  Neem een kijkje op mijn beautysite!

  • Antwoorden Nadine 4 maart 2013 om 17:01

   dude, heb je het uberhaupt gelezen hierboven ;)

 • Antwoorden maureen 2 maart 2013 om 20:07

  Ik blog nu pas een week, en heb ongeveer 50 bezoekers per dag, maar geen abonnees.
  Mijn foto’s maak ik met een Canon 1000D, ik wil ook heel graag filmpjes opnemen, maar dat kan niet met mijn type.

  Wel heel erg leuk artikel, ik vind je manier van schrijven echt heel tof! <3

 • Antwoorden Meike 2 maart 2013 om 18:54

  Als eerste; super handige post! Ik heb alleen nog een vraag, ik heb nu een blog op WordPress alleen heb al een tijdje niet meer gepost omdat ik t niet meer fijn vond werken en bewerken. Elke dag komen er nog 20 á 30 mensen kijken en dat is niet niets, toch zit ik erover na te denken om een nieuwe blog te maken en dit keer op blogger. Nu is dus mijn vraag of ik dat wel moet doen, ik wil het aan de ene kant heeeeel graag maar aan de andere kant twijfel ik enorm. Kan jij me helpen?
  Liefs, x

 • Antwoorden Esmee 2 maart 2013 om 17:53

  Heey tesku
  Ik heb een eigen blog gemaakt !
  En er zitten veel goede tips in!!!
  Ik ben pas 12 maar ik vind het super leuk om te blogen!
  Ik zou het echt een eer vinden als je een kijkje wou nemen op mijn blog!
  http://esmeebeautyblogdestiny.webs.com/
  Liefs esmee

 • Antwoorden Tamara Stroop 28 februari 2013 om 18:39

  Hee, Teske!
  Ondanks dat dit jouw langste artikel ooit was heb ik ‘m in één sprint uitgelezen. Jij schrijft echt super leuk! Je hebt helemaal gelijk wat dat bloggen betreft. Desondanks blijf ik het knap vinden dat je zo veel volgers hebt! En je krijgt er weer één bij! Moi!
  Groetjes!

 • Antwoorden Dzifa 27 februari 2013 om 21:57

  Bedankt voor de tips ik ben nu ook een blog gestart op wordpress mijn blog gaat niet over fashion of beauty maar over bakken . Daarom ook de naam mydelishbaking. Misschien nog een tip je kan op whapp of twitter tegen je vrienden zeggen dat je een blog bent gestart hun gaan dan kijken op je blog en misschien de link doorsturen naar hun vrienden.

 • Antwoorden Jual 26 februari 2013 om 22:10

  Dankje voor de tips ik ben nu dus ook een blog begonnen met wordpress :D Mijn naam is idd ook met beauty haha nlbeauty origineel he ? xo

 • Antwoorden axana 26 februari 2013 om 14:48

  Moet je in je eerste “artikel” je lezers benaderen zelfs al heb je er helemaal geen?
  Ik vind het dus enorm moeilijk om een eerste artikel te maken omdat ik niet weet waarover het moet gaan of wat er in moet komen..
  help :(

  • Antwoorden Leonie K 27 februari 2013 om 17:13

   Natuurlijk niet lullig bedoeld, maar als je niet waarover het moet gaan is het dan wel slim om een blog te beginnen? Dan wordt het steeds moeilijker voor jou om onderwerpen te bedenken als je bij het eerste artikel al vast loopt.

 • Antwoorden rani 24 februari 2013 om 19:46

  ja geduld is inderdaad belangerijk.
  ik wacht gewoon af en blog! ik heb nu 547 kijkers.
  daar ben ik al super blij mee!
  groetjes.

 • Antwoorden Els van Gennip 23 februari 2013 om 13:50

  Hey Teske,

  Thnx voor het schrijven van dit bericht,
  Ik ben zelf ook pas begonnen en vond dit een zeer nuttig bericht.

  Ik ga zeker een aantal van je tips gebruiken.

  Groetjes Els.

 • Antwoorden Maaike 23 februari 2013 om 10:05

  Wauw, handig artikel. Ik zal het zeker eens gebruiken voor mijn blog.
  I LOVE BLOGGEN!

  Ookal heb ik na tig jaar nog steeds 10 vaste volgers. Ik hou ervan, net zoals je in dit artikel beschreef.

  Liefs Maaike

 • Antwoorden Cézanne 20 februari 2013 om 13:51

  Hey !

  Ik las laatst het artikel al maar heb het gisteren toch nog 3 of 4 keer gelezen voordat ik mijn blog begon.

  Teske,heel erg besnkt voor de tips die je geeft !

  XX

 • Antwoorden elja 18 februari 2013 om 15:36

  ik heb sinds kort ook een site!!!!

  mylifeisonlymakeup.blogspot.com

  check it out!

 • Antwoorden Silvia 17 februari 2013 om 23:43

  Mooi artikel!
  Ik zat met een hoop vragen, en door dit artikel te lezen zijn er veel beantwoord!
  Thanks en veel plezier met bloggen!

  Liefs,

 • Antwoorden Ember 17 februari 2013 om 21:59

  Je verteld dat een .nl domein handig is. Maar hoe kom je daar aan?
  liefs, Ember

  • Antwoorden Els van Gennip 23 februari 2013 om 13:54

   Hey Ember,

   Ik ben dan geen Teske, maar ik heb wel een eigen site.

   aan zo’n .nl domein is heel makkelijk te komen.
   ik heb het op google gezocht en dan moet je op your-webhost zoeken.
   op de eerste link klikken en dan zie je pakketen voor een goedkope prijs.
   Ik zelf heb gelijk het professional pakket gekozen, omdat je daar ook een eigengemaakte website mee op kan zetten..

   Ik hoop dat je iets aan dit antwoord heb ;-)

   Groetjes Elsje

 • Antwoorden Caro Boonen 16 februari 2013 om 18:30

  I LOVE YOU, I LOVE YOU, I LOVE YOU!
  Ik zat hier zo lang op te wachten, eindelijk eens goeie tips.
  Dankje!
  x

 • Antwoorden Hanna 16 februari 2013 om 13:45

  Leuke tips!

 • Antwoorden xBeauty 14 februari 2013 om 15:40

  Super bedankt voor de tips. Ik ben zelf een beginnend blogster en ik vind het super leuk, gelukkig merk ik wel dat er redelijk wat mensen op mijn blog kijken. Dat geeft me wel een positief gevoel haha! Natuurlijk is geduld heel belangrijk, maar daar ondervind ik niet zoveel problemen mee gelukkig. (:

 • Antwoorden olivia 13 februari 2013 om 20:07

  wil je een keer een give away doen
  (plzz een van je frisdrank lippebalmen)
  of een shirt ofsoow

 • Antwoorden olivia 13 februari 2013 om 20:06

  doe het niet voor gratis spullen maar voor jou lol

 • Antwoorden Dominique 12 februari 2013 om 12:19

  Zelf ben ik ook een beginnende blogger maar wat mij nogal tegen viel is de tijd die eraan besteed. Dus als blogger moet je niet denken even snel een blog te kunnen schrijven. Maar ik denk dat het belangrijkste is dat je over iets schrijft wat je Echt intereseert. Ik zou bijvoorbeeld niet over make-up producten moeten gaan praten omdat ik zelf er niet echt om geef. Ik hoop dat als er mensen zijn die willen beginnen dat ze hier wat aan hebben! LET’S MAKE BLOGS RULE THE WORLD! Haha succes iedereen! Oh en Teske wat een onwijs leuke schrijfstyle heb je :)

 • Antwoorden suzanne van tellingen 12 februari 2013 om 09:10

  Ik heb 1 vraagje Hier komt hij:
  Op welke site heb jij jou eige site gemaakt of heb je je site laten maken?
  Ik hoop dat je deze vraag zo snel mogelijk gaat beantwoorden.
  Xxx Suzanne

  • Antwoorden NailNerdjess 8 maart 2013 om 21:16

   Ik denk wordpress en daarna gehost.

   • Antwoorden Anouk 20 april 2013 om 23:54

    Nee, ze heeft het bij haar broer laten maken, zijn site heet: jop ict. Het staat ook helemaal onder in de pagina

 • Antwoorden Joli 11 februari 2013 om 22:54

  Leuk artikel en fijn voor de beginnende bloggers dat je goede tips geeft.

 • Antwoorden Vera 10 februari 2013 om 20:46

  leuk artikel! Ik heb eens een beauty blog gehad, maar na 2 jaar was ik dat wel zat. Ik heb hem toen verwijderd. nu heb ik 2 blogs: de ene is mij fotografie en filmprojecten blog, waar ik heel blij mee ben en net heb, en ik heb één waar ik bijna nooit op schrijf tenzij ik iets van me af moet schrijven. die is dus vooral voor mezelf bedoeld en niet echt voor lezers ofzo haha

 • Antwoorden Minifilosoof 9 februari 2013 om 21:19

  Echt een heel interessant artikel! Ik zal je raad zeker opvolgen.
  Het is leuk om te lezen dat er nog meer bloggers in het begin echt weinig bezoekers hebben. Dat stelt mij een beetje gerust. ;)

 • Antwoorden Sterre 7 februari 2013 om 18:16

  Teske jou blog is zo leuk !! Ik heb zelf ook een blog, een beetje in deze richting maar natuurlijk heel persoonlijk, dus heel anders :) Ik vind alleen mijn naam niet leuk, dus ik wil graag een nieuwe.. Alleen weet ik het echt niet meer, ik denk er echt al vet lang overna! hahahah Heeft iemand misschien een leuk idee met mijn naam ofzo, ik vind het heel lastig, mijn naam is sterre en daar zou ik wel graag wat mee willen :)

  • Antwoorden suzanne van tellingen 12 februari 2013 om 09:11

   Sterrelijk.nl
   Sterretje.nl
   BeautySterre.nl

   Hopelijk heb jij nu weer inspiratie!
   Xxx Suzanne van Tellingen.

  • Antwoorden Inge 10 maart 2013 om 15:00

   StarVlogs Starbuckbeauty StarStick Starbrush

   Is dit misschien iets?
   hopelijk zit er een leuke bij
   xx

 • Antwoorden Denise 6 februari 2013 om 23:45

  Leuk trouwens om nog andere tips te lezen van bloggers. Kan gelijk en een kijkje nemen bij de andere meiden hier.
  Wat het voor mij ”makkelijk” maakt om te bloggen is het feit dat ik altijd wel iets te kletsen heb. Er is altijd wel iets wat ik wil vertellen, zo komt mijn overenthousiasme voor bepaalde dingen toch nog van pas, maar in plaats van dat ik de mensen in mijn omgeving ermee irriteer, kan ik er nu mensen mee blij maken. Dat is super toch :D.

 • Antwoorden Judith 6 februari 2013 om 16:23

  Ik vind het ook super moeilijk om inspiratie te krijgen en houd het dus echt nooit vol, telkens kopieer en plak ik mijn berichtjes steeds om de datum te veranderen dat het recent lijkt, heb je toevallig wel tips voor inspiratie? De enige inspiratie die ik krijg is vervelende kritiek over mijn school :S

  • Antwoorden Denise 6 februari 2013 om 23:47

   Misschien ben ik nu echt stom omdat ik antwoord geef, maar misschien over de dingen die je doet met je vriendinnen? Dat je gaat winkelen en wat je dan koopt.
   Dat zijn altijd dingen die ik zelf leuk vind om te lezen. Een kijkje in iemand zijn leven.
   Daarom volg ik Teske ook!
   Buiten het feit omdat ze onwijs leuk schrijft komt ze ook op mij over als een persoon die ik zou ”mogen” zeg maar.

 • Antwoorden Edith 6 februari 2013 om 13:12

  Ik ben al zo vaak begonnen met een blog, maar het is gewoon zo moeilijk om het vol te houden naast je school en werk. Ben vandaag weer een nieuwe blog begonnen. Deze keer ga ik proberen elke dag iets te posten

 • Antwoorden Emma 5 februari 2013 om 17:27

  Hey Teske,
  Echt fijn dat je zo’n artikel schrijft. Ik had mijn blog al aangemaakt, maar eigenlijk gaf ik al op, en zo juist dacht ik ‘hé, ik ga niet opgeven.’ Dus ga ik het toch maar weer oppakken en het proberen.

  Liefs, Emma.

 • Antwoorden indy 5 februari 2013 om 17:22

  ik ga nu ook beginnen
  ik wil je ook bedanken wand je heb me geinspiereerd
  dankjewel
  x

 • Antwoorden madelief 5 februari 2013 om 15:45

  Na een half jaar bloggen op een wordpress.com blog heb ik dan ook eindelijk mijn eigen domein gekocht.
  Idd heel goedkoop maar daarbij komt wel een pakket maar dat is ook niet duur.
  Maar de layout en de boel er om heen is nog best pittig.
  Ik doe het ook omdat ik het gewoon ontzettend leuk vind om te bloggen.
  Ik heb de laatste tijd minder geblogt door prive omstandigheden maar ben nu weer volop inspiratie.

 • Antwoorden Idwerd 5 februari 2013 om 14:16

  Leuk en vooral handig artikel! Ik blog nu een half jaar en ik heb ook veel gehad aan de site girlsscene, daar heb je een topic waar je je blog kunt plaatsen. In het begin had ik ook maar 3 of 4 kijkers per dag, maar als je een vast patroon van posts plaatsen aanneemt weten de kijkers wanneer ze iets kunnen verwachten, die tip heeft mij erg geholpen!
  En inderdaad veel geduld hebben en gewoon door blijven bloggen is een goede tip, ookal heb je maar 1 volger, die zal je posts voorbij zien komen en lezen.

 • Antwoorden Kim 4 februari 2013 om 21:01

  Leuk artikel! Er zitten ook goede tips bij! Zelf kan ik nog niet echt veel tips geven, want ik heb pas sinds november een eigen blog. Ik heb misschien wel één tip: Facebook helpt echt. Een paar maanden nadat ik mijn blog had opgestart, heb ik een Facebookpagina aangemaakt. Dat heeft mijn bezoekersaantal wel doen stijgen.Gelukkig heb ik nog een zus die al een paar jaar een blog heeft die een stuk bekender is dan de mijne. Aan haar kan ik dus ook altijd nog tips vragen.

 • Antwoorden Ester 4 februari 2013 om 20:58

  Ik ken je via je onwijs leuke youtube filmpjes, en ben eens een kijkje gaan nemen op je blog! Ik ben helemaal in love, en heb je dus ook meteen even op m’n prikbord geplaatst haha. Zo kan ik je mooi volgen.

  Ik heb wel eens in een opwelling gedacht om zelf ook een youtubechannel te nemen over beauty, omdat dat ook een grote passie van mij is.
  Ook heb ik eens gedacht om een blog te starten, alleen vind ik het toch een beetje ‘teveel’ werk! Ik ben niet iemand die veel geduld heeft, en bovendien zijn er zoooo veel blogs dat ik door de bomen het bos niet meer zie haha.
  Wel hele goeie tips geef je zeg! Voor de dames & heren die het toch graag willen.
  Heel duidelijk, en fijne schrijfstyle heb je ook.
  Je hebt er in ieder geval nog een bigfan bij!!!

 • Antwoorden nailnerdjess 4 februari 2013 om 20:19

  Ik ben het helemaal met je eens. En super bedankt voor de tips! Ik blog nu bijna 2 maanden op mijn blog. Ik had eerder al een blog maar ik wou opnieuw beginnen met een leukere naam. Ik krijg per dag verschillend aantal bezoekers, de ene dag 100 en de andere maar 20 maar toch, ik doe het omdat ik het leuk vind en niet voor de bezoekers. Ook al had ik maar 0 bezoekers dan was ik toch door gegaan met mijn blog.

  Heel erg bedankt voor de tips!

  Liefs,
  NailNerdjess

 • Antwoorden Aranka 4 februari 2013 om 20:04

  Heey Teske,

  K ben echt super blij dat je zo’n artikel hebt geschreven, ik heb al een paar keer geprobeerd om een blog te beginnen maar ik kon dit niet volhouden.
  Nu ik wat meer info van je heb gekregen en weet hoe het er aan toe gaat ga ik me eerst goed voorbereiden en misschien begin ik dan wel terug met een blog.

  Echt super bedankt voor dit fantastische artikel en je 4 jaar harde werk waar we denk ik allemaal heel veel van uit leren, doe zeker verder !!! XD <3

 • Antwoorden Sara 4 februari 2013 om 20:02

  Teske ik heb een vraagje,ik wou een blog starten via wordpress maar kan er ook gereageerd worden op de artikelen die je maakt?zoals hier?
  Grz

 • Antwoorden Floor Daasvand 4 februari 2013 om 15:36

  Ik ben het er helemaal mee eens! Toen ik met mijn huidige site begon, na 2 weken ong. 17 views per dag. Toch ben ik vol gaan houden en mijn eigen stijl gaan ontwikkelen. Op een gegeven moment merkte ik dat ik steeds meer buitenlandse views kreeg, dus besloot over te stappen naar het Engels, wat ik nu nog steeds doe. Toen mijn blog 1 jaar bestond heb ik een eigen domein aangevraagd. Ook ben ik op een gegeven moment de links naar mijn blogposts op Facebook & Twitter gaan plaatsen. Inmiddels bestaat mijn blog over 2 maanden alweer 2jaar en ik doe het nog steeds met plezier! Ook vind ik het erg fijn dat mijn vrienden me er heel erg mee steunen. De kinderen van mijn zus zijn mijn grootste fans haha! Ontwikkelen blijf je altijd en als je gewoon vol blijft houden en in jezelf geloofd, komt de rest vanzelf. Lukt het niet om groter te worden? Jammer dan, het gaat erom dat je plezier hebt in wat je doet, niet om het bekend zijn!

 • Antwoorden kayleigh 4 februari 2013 om 10:00

  Heel erg bedankt voor alle tips! Het is denk ik ook inderdaad het schrijven echt leuk vinden , je ervoor inzetten en geduldig zijn en dan komen er hopelijk meer bezoekers etc. Welke lens gebruik jij trouwens op je canon 600D ? Liefsss

 • Antwoorden Haley and Bailey 4 februari 2013 om 06:21

  We zijn het helemaal met je eens ;)
  Wij heb ook sinds een week een blog, gemaakt op het gratis ‘platform’; (haha) blog.com en het bevalt ons suuuuper goed! Het enige ding is dat het engels is, wij komen uit engeland dus dat is ‘not such a big deal for us’ maar verder werkt het goed. Ps: aaaawsomeeee lay-out!!!

 • Antwoorden miesemuis 4 februari 2013 om 01:23

  Thanks voor de tips! Ik denk trouwens dat iedere dag bloggen wel echt vooruitgang kan boeken. Als een blog consequent wordt geupdate, blijven de mensen terugkomen. Dat merk ik aan mezelf ook!

 • Antwoorden Deborahschrijft 3 februari 2013 om 23:21

  Door jouw blogpost bedacht ik mij opeens dat ik dit jaar al 8 jaar (!) blog!
  Het begon als een online dagboek. Destijds was er nog helemaal geen sprake van verdienen met bloggen. Ik heb door de jaren heen een stuk of 2/3 domeinen gehad, maar het domein (nog steeds geen .nl overigens) is perfect en voor alle onderwerpen geschikt.

  Ik houd zoveel van bloggen. Ik zou mij echt een beetje incompleet voelen ofzo zonder mijn blog haha

  Groetjes
  Deborah

 • Antwoorden Hannelore 3 februari 2013 om 22:04

  Superhard bedankt voor de tips!
  Ik ben zelf ook pas een paar maanden bezig met bloggen en het lijkt of ik gewoon artikels kan blijven schrijven! :D

 • Antwoorden Sophie 3 februari 2013 om 20:46

  Wat een handige tips! Mijn tip is (… misschien heel cliche..): Haal de inspiratie uit het leven en geef er je eigen tintje aan. :’)

 • Antwoorden Laura 3 februari 2013 om 20:23

  Leuke post ! Ik heb zelf ondertussen al anderhalf jaar een blog en mijn publiek is ook nog heel miniem. Ik vind het heel leuk te horen dat je ook gewoon begonnen bent als onbekende blogger en gegroeid bent tot topblogger die ondertussen al een heel succesvolle blog heeft en er ook nog eens heel veel mee verdient. Ik ben ook blij te horen dat geld niet je hoofddrijfveer is voor deze blog. Ik wens de kersverse bloggers alvast veel succes !

 • Antwoorden Irem 3 februari 2013 om 20:22

  Hai.
  Ik wil zelf ook met een blog beginnen maar dat word ff wachten want ik heb een belangrijke eindtoets:(

  Nou jah mijn vraag was dus 1#als je een domein of een echte .nl site opend kan je het dan nog wissen ?

  2# waar is het best om een echte .nl site te openen?
  3# is het niet gevaarlijk om je persoonlijke gegevens te geven? Met filmpjes etc.?

  • Antwoorden Teske 4 februari 2013 om 17:28

   Hoi! Je kan een .nl domein nog wissen, ik weet niet zo goed waar je dat het beste kan doen, aangezien mijn broer alle technische kanten regelt van mijn site. Persoonlijke gegevens zijn altijd lastig. Je moet zelf je grens geven. Natuurlijk is het niet handig om je adres op internet te zetten, maar andere details zoals je achternaam, je familie of andere dingen zijn eigen keuze.

 • Antwoorden Denise 3 februari 2013 om 20:00

  Ik was al trots met mijn 150 lezers per dag in de eerste maand.
  Als ik dan kijk naar hoe groot jouw blog al is dan voel ik mezelf gewoon zielig, maar aan de andere kant. Ik begin net, ik vind het leuk en ik ben niet van plan te stoppen.

  Leuk artikel!

  • Antwoorden Cato 22 februari 2013 om 16:58

   Woooww, 150 per dag in de eerste maand… :o dat is véééél!

   Groetjes, Cato

 • Antwoorden mai 3 februari 2013 om 19:44

  erg handig je tips!! ik ben begonnen met mijn blog, omdat ik een soort van online dagboek over mn reizen wou bijhouden. Dat ik later kan terugkijken van hey hier ben ik geweest ect.

 • Antwoorden Tara (Beauty as a Lifestyle) 3 februari 2013 om 19:41

  leuk dat je hier een artikel aan besteed. het is idd lastig! ik merk bij mijn eigen site dat de views het ene moment super goed gaan, en een paar dagen later heb ik maar de helft ervan. Ik kan dat dan niet echt herleiden naar de artikels die ik schrijf. Ik ben iig blij met elke volger die ik heb, blijkbaar vinden mensen dan toch wel interessant wat je post! Natuurlijk is het leuk om bekent te worden, maar dat is maar voor een aantal mensen weggelegd.

 • Antwoorden yentl 3 februari 2013 om 18:20

  Ik heb all eens een blog gestart, maar heb die direct terug verwijdert omdat ik schrik had van wat men omgeving ervan zou denken. Ook moest ik zoeken hoe het allemaal werkten. Dit artikel maakt me wel weer warm om het nogmaals te proberen. Ik wil het nog een keer proberen maar waarom twijfel ik zo aan mezelf ?! Haatelijk ! Dankje Teske ! Dit was echt een mooi artikel ! X

 • Antwoorden Ester 3 februari 2013 om 18:14

  Goed artikel. Ik vind het altijd leuk om dit soort artikeltjes te lezen en moet zeggen dat ik die van jou tot nu toe het meest realistisch vind. Mijn eigen blog bestaat inmiddels al ruim 10 jaar, maar ik heb er nooit zoveel geluk mee gehad. Vaak resulteerde dat in veel onzekerheid (want waarom krijg ik dan wel zoveel complimenten over mooie foto’s en leuke schrijfstijl en een mooie site, blijkbaar doe ik het toch nog altijd verkeerd), maar het beste uitgangspunt is inderdaad gewoon omdat je het leuk vindt om te doen. Ik ben mijn blog destijds begonnen als een soort uitlaatklep omdat ik het fijn vond over dingen te schrijven en vooral ook de liefde voor het schrijven zelf. Inmiddels is dat uitlaatklep gedeelte heel erg ingebonden, maar vind ik het vaak ook een uitdaging om weer inspiratie voor iets nieuws te bedenken.

 • Antwoorden Elyse 3 februari 2013 om 18:01

  Heel leuk artikel! Ik heb er zelf alleen niet veel aan omdat ik met alles al rekening hield. Zo tof dat je concurrentie hoger de top in wil lijden!

  Groetjess!

 • Antwoorden Jamy-lee. 3 februari 2013 om 17:59

  Hoi Teske!
  Eerlijk gezegd had ik echt nog nooit van jou gehoord..
  Maar ik was altijd een beetje op zoek naar dat soort dingen die jij doet, en een paar doorklikken en ik was bij jou!
  Ik vind dat je inspirerend bent voor elk meisje, ik heb onderhand bijna al je video’s gezien.. :-$ Nu ben ik er ook veel mee bezig enzo en ik zag dit artikel en ging het gelijk lezen.
  Handige tips!!
  Ik denk dat ik zelf later ook ga bloggen! ( ben nu namelijk pas 11 :s.)
  Vind het echt suuuuuperleuk :-) .

  XJES Jamy.

 • Antwoorden Kamelia 3 februari 2013 om 16:54

  Wat een goeie tips Teske, bedankt! Ik ben altijd al een lurker geweest van je site maar ik besef nu zelf hoe fijn het is om reacties te ontvangen, dus ik ga proberen om vaker comments achter te laten op je blog. Het was ook heel fijn je te ontmoeten vrijdag. Zoals ik al tweette heb je me door je bescheidenheid en vriendelijkheid wat meer vertrouwen gegeven in de YouTube community. Hierdoor zit ik nu ook na te denken of ik een eigen blog wil beginnen naast mijn YouTube-kanaal. Schrijven is niet mijn sterkste kant, maar ik wil wel een plek waar ik mijn video’s kwijt kan dus ik denk dat ik cosmeticaholic.nl ga aanmaken :) Nogmaals bedankt voor een leuk gesprek die avond en voor de inspiratie!

 • Antwoorden larissa 3 februari 2013 om 15:49

  Ik wil ook gaan bloggen, helaas heb ik geen goede camera en is me laptop beetje aan het stuk gaan.. Dus ben ik volop aan het sparen voor een goede camera en computer. Wel handig artikel, ga hem onthouden zodat ik hem er altijd bij kan pakken :)

  Weet iemand misschien wat een goede camera is die niet al te duur is?

  • Antwoorden Teske 4 februari 2013 om 17:29

   Canon Powershot camera’s zijn altijd wel fijn :)

 • Antwoorden Maaike 3 februari 2013 om 14:55

  Fijne tips, dankjewel, Ik heb alleen nog wel een vraag. Ik heb dus ook een blog maar ik krijg allemaal spam van mensen en emailadressen en het slaat werkelijk nergens op, iemand een idee hoe ik dit kan voorkomen?

  • Antwoorden Teske 4 februari 2013 om 17:30

   Een spam plugin downloaden! Ik heb Akismet volgens mij, maar hoe je download e.d. weet ik niet ivm dat mijn broer de technische kant van mijn site regelt.

 • Antwoorden mandy 3 februari 2013 om 13:33

  super lief dat je dit doet voor andere bloggers.
  ik heb zelf wel een blog maar eerlijk gezegd zit ik er niet heel vaak meer op vanwege school en omdat de meeste artikelen waar je bijv een revieuw over wilt schrijven die bestaan dan al op bloggersites die al wat bekender zijn.
  Wat ik dus het leukst vind aan een blog is dat je de reacties van normale mensen (jullie bloggers dus :)) op een product kan lezen, of het prettig is of niet. Dit scheelt echt een hoop geldverspilling op producten en het is gewoon leuk om te lezen :)

  Dus dankje wel Teske voor de leuke dingen en weetjes op jou blog!
  xxMandy

 • Antwoorden Yasmin 3 februari 2013 om 13:24

  Wat heb je het fijn omschreven en er handige tips bijgezet voor de beginnde blogger. Wat ik belangrijk vind is dat een blogger echt de drijfveer heeft om wat te vertellen waardoor onderwerpen en inspiratie een niet al te moeilijke opgave zou moeten zijn. Als je een blog wilt beginnen, maar je weet eigenlijk niet waarover of wat je moet schrijven dan moet je zeker geen blog zelf WILLEN opzetten maar gewoon lekker andere blogs blijven lezen.

  Om bekendheid te krijgen moet je goed de sociale netwerken gebruiken en het gesprek aangaan met de bekendere bloggers. Wanneer je actief twittert ed moet je je als een prof gedragen en eraan denken dat je dus niet kunt vloeken en niet alleen moet klagen maar het vooral positief en neutraal moet houden en geen opmerkingen over religie of andere kwesties maken. Je weet immers niet wie je volgers zijn en wie je ermee kunt kwetsen.

  Beginnende bloggers moeten vooral het eerste jaar zich lekker gaan richten op het zoeken van een eigen stijl en lekker veel expirimenteren en zich niet teveel bezig gaan houden met statistieken en al helemaal niet met pers (events), PR of mailtjes sturen naar cosmeticabedrijven.

  Zelf haak ik direct af bij blogs waarbij je op een ingewikkelde manier een reactie achter moet laten met verschillende rekensommetjes ivm mogelijke spam of wanneer de blog eruit ziet als een bij elkaar geraapt zooitje met onduidelijke foto’s. Ook slechte swatches of een tekst bomvol spelfouten of straattaal zoals ‘me moeder’ ipv ‘mijn moeder’ vind ik storend. Ook kom ik swatches tegen op blogs zonder prijzen of namen van het product (masterlijk irritant). Een foto van een afgesmeerde oude lippenstift van 5 jaar geleden hoef ik ook niet te zien en haak ik af.

  Dat waren mijn tips :-D

 • Antwoorden Sessy 3 februari 2013 om 11:15

  Wauw wat een goeie tips! Je hebt helemaal gelijk, eerste paar maanden hadden wij ongeveer 10 bezoekers per dag (waarschijnlijk alleen familie en vrienden:P).Ik snap dat veel meiden dan gedemotiveerd raken, maar gewoon door blijven gaan. Als je consistent blijft posten zul je zien dat je bezoekers aantal elke dag groeit!

  Nog een tip: zorg dat je goed vindbaar bent op Google, je kan hier via WordPress plugins voor downloaden. Dit heeft ons super veel geholpen.

  • Antwoorden Marloes 3 februari 2013 om 11:51

   Wat voor plugins? Kan dat ook met blogger?

 • Antwoorden maartje 3 februari 2013 om 11:13

  Wat ontzettend leuk om te lezen!
  Ik was zelf al een maandje of twee aan het bloggen over music/lifestyle/fashion maar kwam er achter dat ik alleen over muziek echt met heel veel plezier artikels schreef. Heb daarom gister ook besloten de andere artikels te verwijderen en mijn blog een nieuwe naam te geven. Zo kijk ik opeens weer met een vrolijke blik tegen mijn blog aan en heb ik ook weer zin om te schrijven. Mijn aantal bezoekers ligt echter toch al wel vrij hoog voor een newbie, maar dat maakt me niet uit. Ik ben een beginner, ik moet nog leren, heel veel leren, maar aan deze tips heb ik zeker wat :)

 • Antwoorden Stefanie 3 februari 2013 om 10:22

  wat eem leuk en leerzaam artikel! Je motiveert me enorm om niet op te geven en de passie voor het schrijven zeker vol te houden. Je artikiel heeft verder ook echt een hele fijne schrijfstijl, je kan me echt het hele artikel boeien, echt super gedaan ;).

 • Antwoorden Jet 3 februari 2013 om 10:02

  Dat is spammen wat je doet ;)

 • Antwoorden Rozemarijn 3 februari 2013 om 03:17

  Tips… Ja heb ik wel. En nee ik ben ook geen expert hoor. Ben een half jaartje bezig . Mijn tip: kijk wat jou uniek maakt en verwerk dat in je blog. Dat je anders bent dan alle andere bloggers kun je als voordeel gebruiken. En idd je moet van schrijven houden. Voor gratis dingen of bekend zijn moet je t niet willen doen.. Zet m op allemaal!

 • Antwoorden Vera 3 februari 2013 om 01:39

  Super handig artikel!
  Ik ben nu een paar maanden aan het bloggen & ik vind het hartstikke leuk.
  Ik ben begonnen door inspirerende bloggers zoals jij!
  xoxo

 • Antwoorden Wendy 3 februari 2013 om 01:11

  Fijne tips! Ik blog nu sinds een jaar en merk dat mijn blog langzaamaan begint te groeien. Het schrijven zelf begin ik steeds leuker te vinden, omdat je na een tijdje toch wel merkt waar je sterktes liggen. Daarnaast krijg ik veel leuke reacties, waardoor het nog leuker wordt om te bloggen!

 • Antwoorden Dilys 2 februari 2013 om 23:14

  Superhandig inderdaad! Alleen wist ik heel veel al :)

 • Antwoorden http://loverandomx.wordpress.com/ 2 februari 2013 om 22:57

  Heeeeii ik ben ook begonnen met een blog gewoon om te kijken of het echt wat voor mij is hihi ik ben benieuwd !

  xoxo’ Tessa

 • Antwoorden Maud 2 februari 2013 om 22:27

  Handig en fijn, voor zowel net beginnende bloggers als al langer bezige meiden. Ja lekker Nederlands is deze zin, ben niet helemaal wakker meer, maar er wordt vast wel begrepen wat ik bedoel :p

  De tips zijn erg fijn, en wat ook helpt met je eigen creativiteit uit te breiden is veel blogs lezen zo fijn en werkt gewoon, ten minste bij mij. Doordat ik van heel veel verschillende mensen blogs lees neem ik veel inspiratie op, van die verschillende dingen kan ik heel makkelijk op nieuwe dingen komen door het te combineren.

 • Antwoorden Noor en iris 2 februari 2013 om 22:13

  ik heb eigenlijk nog een vraagje!
  wil je de spons ei dingen voor foundation uit testen van essence ?en een revieuw over maken?
  ik ben echt benieuwd!
  x

 • Antwoorden Sanne 2 februari 2013 om 21:45

  Super handig artikel, ik moet denk ik gewoon geduld en inspiratie hebben en dan wordt mijn blog al veel leuker waarschijnlijk!
  Xx

 • Antwoorden Rosalie 2 februari 2013 om 21:36

  Echt handig, dankje Teske!

 • Antwoorden Loranne 2 februari 2013 om 21:30

  Hey,

  zalig artikel! Ik ben ook net begonnen met een blog en ik heb er echt heel veel aan gehad!

  groetjes

 • Antwoorden Lisanne laldjising 2 februari 2013 om 21:20

  Teske ik wil een vraag stellen kan je een keertje in een badnvol modder gaan zitten
  .?

 • Antwoorden een meisje. 2 februari 2013 om 20:57

  ik heb nog een vraag over je blog teske. Hoelang bestond je blog toen je er geld mee ging verdienen? Ik ben daar heel erg benieuwd naar. Zou je mijn vraag willen beantwoorden?
  xx

  • Antwoorden Teske 4 februari 2013 om 17:31

   Toen bestond hij ongeveer 2 jaar. Maar toen verdiende ik er echt nog maar een beetje aan. Inmiddels is het echt mijn werk geworden.

 • Antwoorden BeautyFrique 2 februari 2013 om 20:57

  Heel leuk artikel om te lezen! Het sleutelwoord is passie. Je moet het echt leuk vinden. En wat je zelf ook zegt zijn goede foto’s ook een pluspunt. De blogs van tegenwoordig zijn echt van goede kwaliteit. Om een beetje bij te blijven zijn foto’s wel een pluspunt.
  Ik ben nu drie maanden bezig en heb nu 75 volgers. Daar ben ik erg dankbaar voor :). Ik haal er telkens meer plezier uit! Elke dag is weer een leerschool. Inderdaad door goed bedoelde kritiek van lezers, maar ook is het een weg die je af moet leggen.

  • Antwoorden Esther 3 februari 2013 om 00:38

   Passie is inderdaad erg belangrijk!

  • Antwoorden Marloes 3 februari 2013 om 11:55

   75 volgers na 3 maanden vind ik echt knap! Ik ben nu 1,5 maand bezig en heb er 3 haha

 • Antwoorden Isabel 2 februari 2013 om 20:48

  Handige tips! Ik blog nu meer dan het jaar en doe het vooral omdat ik het leuk vind, ik ben superblij met mn blog.

 • Antwoorden Katja 2 februari 2013 om 20:39

  Ik heb zelf niet echt nog goede tips ervoor, want die heb jij al genoemd in jouw post. Ik vind het wel leuk dat je het allemaal deelt met de lezers, dat waardeer ik altijd enorm van bloggers :)

 • Antwoorden lisanne van der Linden 2 februari 2013 om 20:31

  mijn vriendin is ook een blog begonnen en krijgt vooral op school heel erg veel kritiek (in de klas) maar ik weet dat ze het leuk vind en ik zal haar altijd steunen en bijstan: Bo zet hem op!

  xx

  • Antwoorden hoi 2 februari 2013 om 20:34

   dat heb ik ook. Ik probeerde mijn blog op school geheim te houden maar mensen hebben het door gelult waardoor ik allemaal stomme reacties kreeg. Daar was ik ook niet blij mee. Maar vertel maar tegen je vriendin dat elke bekende blogger haters heeft. Dus dat ze gewoon lekker door moet gaan!
   XX

   • Antwoorden lisanne van der Linden 2 februari 2013 om 20:35

    nou heeft zij het echt niet geheim gehouden maar het is wel vervelend

    • Antwoorden hoi 2 februari 2013 om 20:56

     precies.. Maar ze moet gewoon doorgaan!

     • lisanne van der Linden 3 februari 2013 om 07:34

      en dat is nou juist zeker van plan! hahaha xx

  • Antwoorden Marloes 3 februari 2013 om 11:49

   Wat is de link van haar blog? :)
   Nu ben ik nieuwschrierig

 • Antwoorden Kim 2 februari 2013 om 20:31

  Wat een super leuk artikel! Ik ben ook sinds kort (weer) begonnen met een blog. Ik vind het altijd zo leuk wanneer bekende bloggers hun ervaringen delen met andere beauty bloggers om andere beter te maken. Bedankt voor alle tips!

 • Antwoorden Marloes 2 februari 2013 om 20:29

  Erg handige tips! Hoeveel kijkers had jij eigenlijk na een maandje? en ik vroeg me af hoe je het beste looks kan fotograferen. Bij mij komt namelijk altijd of mijn hoofd er dan niet op of mijn schoenen niet. Een statief heb ik wel alleen er is een onderdeeltje kwijt dus heb je daar eigenlijk helemaal niks aan. Ik hoop dat je wat vragen beantwoord :)

  • Antwoorden Teske 4 februari 2013 om 17:32

   Na een maand had ik er volgens mij nog geeneens 5. Het duurt echt even, je moet wat opbouwen! Looks kan je het beste fotograferen door je camera ergens neer te zetten en dan te kijken wat hij precies op beeld neemt en daarna hem op dezelfde plek neer te zetten en dan daar te gaan staan. Ik kan toch wel een statief aanraden, heb je bij veel dingen nodig!

 • Antwoorden Lindy 2 februari 2013 om 20:26

  Wat fijn dat je dit schrijft, dat is voor mij en ik denk vele andere erg handig!
  Ik blog nu ongeveer 1 jaar en doe het voor mijn plezier en vooral om mijn ideeën en creativiteit kwijt te kunnen. Als anderen er ook van genieten is dat natuurlijk helemaal super!!

  X

 • Antwoorden Elza 2 februari 2013 om 19:48

  Wow, wat een hype is het bloggen zeg!
  Je tips zijn wel handig, en je bent best een groot voorbeeld voor veel mensen! Althans wel een klein beetje voor mij, eigenlijk omdat je jong bent net als ik -en veel bereikt hebt met die leeftijd dan- en je gewoon je eigen stijltje hebt. Leuk!
  thanks voor de tips ;)
  liefs, Elza

 • Antwoorden Jolijn 2 februari 2013 om 19:43

  Wauw! Het klinkt stom, maar het gaf me wel wat opluchting toen je vertelde dat je een jaar lang 7 volgers had gehad. Ik heb nu iets langer dan 2 jaar een blog en zit nu ongeveer op de 170 volgers. Er komen er niet veel bij, dus dit artikel deed me goed. Ik schrijf echt met plezier, ik kom er wel denk ik. Ik heb ook mijn volgerbadge aangepast. Ik had het idee dat mensenheugenis alleen om het aantal volgers ging, als in; als ik je volg, volg je dan terug? Ik vind dat jammer. Het is veel leuker als mensen je volgen omdat ze je blog leuker vinden :)

 • Antwoorden Sandy 2 februari 2013 om 19:28

  Leuk artikel! Ik heb hier zelf ook een blog over geschreven, en krijg er leuke reacties op. Toch leuk om te lezen dat je dankzij een blog(artikel) anderen weer een handje op weg helpt! ♥

 • Antwoorden Panajotta 2 februari 2013 om 18:48

  Handige tips, zeker voor de beginnende bloggers! Zelf blog ik nu alweer 2 jaar, en nog steeds met plezier. Ik begon met een compact camera en webcam, inmiddels ben ik over gestapt op de canon 450D (niet de beste, maar ben er wel erg blij mee). Nu ik betere foto’s heb merk ik inderdaad dat er ook meer bezoekers blijven hangen. Zelf heb ik ook heel veel geleerd ‘on the road’, om het maar even zo te zeggen. Veel blogs lezen, kijken wat je kunt verbeteren, goed Nederlands gebruiken en ga zo maar door.
  Loveeee!

 • Antwoorden Esther 2 februari 2013 om 18:31

  Wauw, super handige tips! Ik ben ook net pas begonnen met bloggen en ik vind het heel leuk! Ben nog een beetje aan het uitzoeken hoe en wat, maar dat heeft inderdaad tijd nodig.
  Bedankt voor deze tips!

  xoxo

 • Antwoorden Nina 2 februari 2013 om 18:12

  Leuke en handige tips!

 • Antwoorden Francisca 2 februari 2013 om 18:12

  Niet opgeven. Zoals je al zei: geduld. Niet opgeven als je na een paar blogs nog steeds geen reacties krijg. Wat bij mij soms ook werkte was de link van mijn nieuwe blog delen op Facebook. Sowieso klikken mijn vrienden eventjes op de link. Zij kunnen je ook adviezen geven of helpen. ^_^

 • Antwoorden Eline. 2 februari 2013 om 18:10

  Superleuk onderwerp!! Deze vragen had ik ook allemaal Superleuk!!

  x

 • Antwoorden Jill 2 februari 2013 om 18:01

  Bedankt voor de tips! Ik heb nu ongeveer 3 maanden een blog, en 40 volgers.
  Ik blog gewoon omdat ik het onwijs leuk vind, vooral als ik ouder ben en dan terug kan kijken naar mijn eigen blog! Ik vind ook dat mooie foto’s heel belangrijk zijn, maar ik moet nog even sparen..

 • Antwoorden Julia 2 februari 2013 om 17:35

  Bedankt voor de mooie tips! Ik ben pas begonnen met een vriendin en het is super om te doen. We zullen zeker iets aan deze tips hebben :)
  xx

 • Antwoorden Make Up For Women 2 februari 2013 om 17:30

  Hele leuke tips meid! Superhandig! xoxo

 • Antwoorden Stephanie 2 februari 2013 om 17:18

  Erg handige tips! Ik blog nu een paar weekjes pas en vind het heel erg leuk om te doen ook al krijg ik nog niet veel bezoekers/reacties. Als ik wel weer eens een reactie krijg of een nieuwe volger er bij vind ik dat echt super leuk en dat stimuleert mij enorm om gewoon lekker door te gaan!

 • Antwoorden Merel 2 februari 2013 om 16:59

  Hej Teske! Ik heb nu zo’n anderhalf jaar een blog en ruim zestig volgers. De hoeveelheid kijkers op één dag verschilt ontzettend. Er zijn dagen dat ik 35 pageviews heb en er zijn dagen dat ik er maar 1 heb. Ondanks die weinige pageviews op sommige dagen, vind ik het ontzettend leuk! Ik ben er ook een tijdje uit geweest omdat het toen teveel als een verplichting voor me voelde. Daarom lieve mensen; het moet niet als een verplichting voelen, je moet het echt leuk vinden! Want in die tijd vond ik het geeneens leuk om te bloggen. Nu schrijf ik een a twee keer in de twee weken en doe dit met veel plezier! Bedankt voor de tips, Teske!
  Lots of love,
  Merel

 • Antwoorden Mandy 2 februari 2013 om 16:48

  Handige tips! Ik blog pas een paar maandjes, maar ik heb ook een tip die voor mezelf goed werkt: Ook al heb je maar 10 bezoekers per dag, als je een artikel schrijft doe dan net alsof het door 1000 mensen gelezen gaat worden. Zo besteed je veel meer zorg en aandacht aan je artikelen. Want als je iets snel afraffelt, omdat je ervan uit gaat toch bijna niemand het leest, wordt de kwaliteit slecht en zul je nooit aan veel bezoekers komen :)

 • Antwoorden Aleyna 2 februari 2013 om 16:47

  Hey, wat toevallig! Ik ben 4 dagen geleden begonnen met mijn blog! :)
  Ik denk ook dat het heel belangrijk is dat je blogt omdat je dat wilt, omdat je daar een passie voor hebt, niet omdat je gratis producten wilt en ‘bekend’ wilt zijn. Een andere tip is denk ik dat je altijd blij moet zijn met je bezoekers, ook al is dat maar één verdwaald persoon eens in de 5 weken. Ik heb mezelf bijvoorbeeld getrakteerd op een taartje toen ik mijn eerste 5 views bereikte! :)

 • Antwoorden Kirsten 2 februari 2013 om 16:39

  Ik had een blog maar ben er na een paar maanden meegestopt had toch geen bezoekers

 • Antwoorden wendyestherx 2 februari 2013 om 16:32

  Dankjewel voor de tips! Ik blog nu zo’n twee maanden en ik heb ongeveer 20 bezoekers per dag (wat ik al best veel vindt) dus wat dat betreft ben ik een echte beginnende blogster. Helaas zijn er nog nooit echte reacties achter gelaten maarja ik blog omdat ik het fijn vindt om mijn gedachten en interesses kwijt te kunnen.
  Love it! <3

 • Antwoorden sammy 2 februari 2013 om 16:29

  jij was mijn doorslag.., door jou heb ik in de zomer een blog aangemaakt, maar ik dacht toch van nee,, maar het was niet te weerhouden. schrijven vind ik hartstikke leuk dus ik heb er weer een aangemaakt. en deze tips komen zeker van pas. “:)

 • Antwoorden Laura 2 februari 2013 om 16:23

  Handig! Je moet inderdaad gewoon willen schrijven en afwachten. Ik denk dat dat het best werkt.

 • Antwoorden jasmijn 2 februari 2013 om 16:15

  Ik zat er al een tijdje over te denken om een blog te beginnen, maar nooit gedaan. Nu heb ik dit gelezen en heb er gelijk een gemaakt haha.

  xx

 • Antwoorden Romy 2 februari 2013 om 15:50

  Leuke, fijne en handige tips! Ik heb nog niet zo lang een blog. Ik ben door de ‘bloggers’ wereld heel goed bevriend geraakt met een meisje (Danique) en zij blogt ook nog niet zo lang. Ik schrijf nu één keer in de twee weken een artikel voor haar blog en daar krijg ik vaak leuke reacties op en dat vind ik heel fijn. Ik schrijf soms ook voor andere blogs een ‘gast artikel’ en soms plaatsen mensen een ‘gast artikel’ bij mij. Dat vind ik wel een goed werkend systeem, het is ook eens iets voor de verandering en misschien ontdekken je bezoekers dan wel een nieuwe blog die ze heel leuk vinden! Goed artikel! Liefs Romy

 • Antwoorden Allissa 2 februari 2013 om 15:42

  Hele handige tips Teske! En fijn uitgewerkt ook (:

 • Antwoorden EenMeisje 2 februari 2013 om 15:39

  Hai Teske, ik wilde ook een blog schrijven, maar had geen inspiratie, deze tips zijn super handig. Ik volg jou blog nu ook al een redelijk lange tijd, en eerst kwamen er tussen de twintig en dertig reacties per dag, nu 90!!
  Ga zo door, Teske!

 • Antwoorden Nannick 2 februari 2013 om 15:29

  Super goede tips! Ik ben nu bijna 2 jaar aan het bloggen en heb nog niet eens veel bezoekers. Maar dat maakt me niet uit want schrijven is leuk! En idd, als je een blog maakt om beroemd te worden dan lukt je dat niet!

 • Antwoorden BeautyLiner 2 februari 2013 om 15:14

  Wauw, dit komt erg van pas! Ben ook al een tijdje aan het bloggen en ik HOU ervan! <3
  Ik werk zelf ook via het WordPress domein, maar hoop natuurlijk om alleen .nl te hebben achter mijn blognaam in de toekomst!

 • Antwoorden Ellen 2 februari 2013 om 15:09

  Dit komt precies op het juiste moment !
  Ik heb er al een tijdje over na gedacht om een foodblog te starten.
  Puur om het koken en bakken :)
  Maar aangezien ik een nogal ‘creative mind’ heb en mijn tweede hobby schilderen is, lijkt het me ook leuk om een vleugje daarvan aan mijn toekomstige blog toe te voegen.

  Mijn vraag is nu: Is daar wel vraag naar ?
  Zijn mensen wel geintereseerd in koken, schilderen en portretten etc. ?
  Wat denken jullie ?
  Als ik er zelf aan denk dan krijg ik meteen kriebels in mijn buik en heb ik zin om te starten :)

  • Antwoorden BeautyLiner 2 februari 2013 om 15:15

   Persoonlijk lijkt me dat wel leuk! Gewoon doen!

  • Antwoorden Sofie 2 februari 2013 om 15:31

   Ja, dat lijkt mij ook echt super leuk!

  • Antwoorden EenMeisje 2 februari 2013 om 15:40

   Gewoon doen, joh! Er zijn altijd mensen die dat soort dingen leuk vinden (waaronder ik)

  • Antwoorden Cato 2 februari 2013 om 17:00

   Hee! Ik heb ook een koken, bakken en etenblog. Ik weet ook niet zo goed of er mensen zijn die dat leuk vinden, maar ik heb het gewoon gedaan!
   Als ik er aan dacht (en denk) kreeg/krijg ik ook de kriebels in mijn buik, haha. Alsof je verliefd bent ;p

   Weet je ondertussen al of je zo’n blog gaat aanmaken? Let us know! :)

   Groetjes, Cato

   • Antwoorden Ellen 2 februari 2013 om 21:08

    Ja, ik ben er over uit..
    Heb er toch maar eentje aangemaakt, YAY !
    Als het goed is kun je er op komen door op mijn naam te klikken nu, hij staat nu nog wel compleet leeg.
    Binnen enkele dagen zal ik ook meteen mijn eerste post maken :)

    • Antwoorden Ellen 3 februari 2013 om 16:32

     Oeps, toch maar voor een andere naam gegaan.
     Als het goed is, staat het er nu wel goed als je op mijn naam klikt.

 • Antwoorden Lisanne 2 februari 2013 om 15:08

  Klopt helemaal, Teske! Je kan zo goed schrijven. Bloggen moet je inderdaad zeker niet doen om gratis dingen te krijgen of beroemd te worden, dan kom je echt niet ver. Mijn blog bestaat over 2 maandjes ook alweer een jaar, maar ik heb nog steeds echt niet zo veel bezoekers, hoor. En ik schrijf meestal ook maar één keer per week een post. Toch blijf ik gewoon schrijven, omdat ik het leuk vind. Ik ben blij met mijn blog, en de reacties die ik krijg maken mij altijd vrolijk. Dat is voor mij genoeg om door te blijven bloggen. Gewoon omdat ik alles leuk vind. Een blog wordt echt niet zomaar groot, daar moet je altijd rekening mee houden! :)

 • Antwoorden Marije 2 februari 2013 om 14:58

  Altijd de bron van de foto’s noemen, Teske.

 • Antwoorden Liesbeth 2 februari 2013 om 14:51

  Wat fijn dat je deze tips deelt! Ik ben ondertussen ook al een hele tijd bezig (maar nu net een nieuwe beautyblog begonnen) en ik blijf erbij dat het belangrijkste is dat je er fun in hebt. Het vraagt best veel tijd om foto’s te maken en goede inhoud te schrijven, en als je het niet graag doet hou je het ook nooit vol. Eigenlijk kan je beter een blog beginnen om de egoïstische reden dat je het graag doet, dat breng je vanzelf wel over op je publiek :-)

 • Antwoorden Anne 2 februari 2013 om 14:28

  echt super fijne tips :) dankjewel!

 • Antwoorden beauty_lipss 2 februari 2013 om 14:25

  wil je een keer een filmpje maken over hoe je vegas pro 11 gebruikt. ik kan namelijk geen fimpje in het nederlands vinden, en ik heb gehoort dat jij het gebruikt. dus wil het alsjeblieeeeeeeeeeeeeeeeeeft doen? ik hoop dat je terug reageert!

  xxxxxxxx je grootste fannnnn> zie je bij youtube gathering!

 • Antwoorden Paula 2 februari 2013 om 14:12

  Het meervoud van artikel is artikelen ipv artikels, maar geeft niet hoor ;)
  Heel interessant stuk!

 • Antwoorden Hilde 2 februari 2013 om 14:10

  Handig artikel. Ik heb zelf ook een blog, waar echt mijn hart in zit. Ik denk dan ook dat iemand dit vroeg of laat op moet vallen. Zoals je zegt; geduld is een schone zaak en dat zal ik hebben :)

 • Antwoorden Axelle 2 februari 2013 om 14:06

  erg handige tips ! & wat leuk dat je altijd zelf benaderd bent door persbureau’s enzo :) ik heb zelf al 4 maanden een blog , en het gaat best goed eigenlijk ! :)

 • Antwoorden Zoë 2 februari 2013 om 14:01

  Leuk dat je deze tips deelt met nieuwe bloggers :)
  Zelf heb ik ook bijna een jaar een blog. Ik heb heel veel geluk gehad, waardoor mijn blog sneller groeide dan ik had durven dromen toen ik begon. Zo heeft Last Days Of Spring in het vrij prille begin van mijn blog eens een artikel geschreven over mij. Dat heeft echt voor een enorme boost gezorgd en ik wist echt niet wat me overkwam!

  Mijn tips zijn:
  – wees creatief, maar wees vooral jezelf. Je kan natuurlijk inspiratie opdoen bij andere bloggers, maar dat wil niet zeggen dat je ideeën gewoon klakkeloos mag overnemen
  – be in it for the long run. Echt, na een maand ga je waarschijnlijk nog geen 100 volgers hebben, maar het is des te leuker als je zo’n punt wél bereikt!
  – zorg voor een goede layout en mooie foto’s. Ik ben echt een plaatjeskijker. Staat je layout me niet aan, dan zal ik je niet volgen. Haha dat klinkt harder dan ik bedoel :)

  Geen idee of iemand deze comment leest, maar ach ja, ik heb weer mijn zegje kunnen doen :p
  Succes!

  • Antwoorden Cato 2 februari 2013 om 17:02

   Handige tips! Dankjewel (ook aan Teske).

   Groetjes, Cato

 • Antwoorden Josephine 2 februari 2013 om 13:49

  Wat een fijn artikel! Je hebt me erg geholpen. :)
  Ik heb nog wel een vraag. Dit gaat niet echt over het bloggen zelf, maar over jouw ervaring.
  Vond je het niet heel eng toen je begon? Toen je video’s op Youtube plaatste en artikels schreef? En hoe ging jouw omgeving daarmee om? Ik bedoel, wat vonden je ouders ervan of mensen uit je klas?
  Dat is namelijk iets waar ik zelf best, ja hoe zeg je dat…, “bang” voor ben. Dat mensen uit mijn klas bijvoorbeeld denken: “God, alsof mensen háár interessant vinden!” als ze bijvoorbeeld filmpjes zouden zien. Of dat mijn ouders het liever niet hebben ofzo.
  Oké, dit was niet echt één vraag, haha.
  Ik heb nu een blog, maar ik ben nog niet erg actief. Omdat ik het heel druk heb, en misschien ook omdat ik het niet zo goed durf. Mijn ouders weten er namelijk ook niet van. Hoe deed jij dat?

  • Antwoorden Teske 4 februari 2013 om 17:36

   Eigenlijk trok ik me nooit zoveel aan van wat anderen zeiden, dat heb ik nooit gedaan. Toen ze er wel achterkwamen in mijn klas was het wel even ongemakkelijk, maar ik besloot dat het me niks uitmaakte, omdat ik deed wat ik leuk vond. Waarom vertel je het niet aan je ouders? Juist leuk! Of ben je bang dat ze het niet goed vinden?

 • Antwoorden Josephine 2 februari 2013 om 13:33

  Leuk artikel, ik wist al het grootste deel van de tips, maar ik weet zeker dat er heel veel anderen zullen zijn die er wel wat aan hebben! ;)

 • Antwoorden Iris 2 februari 2013 om 13:22

  Echt een handig artikel ! Ik ben al ongeveer 6 maand bezig en af toe bezoeken mensen is mijn blog en laten ze een reactie achter en dat is heel leuk om te zien dat sommige mensen mijn blog leuk vinden dat motiveert mij om verder te doen ondanks dat het er niet veel zijn. Mijn probleem is wel dat ik heel onregelmatig artikels schrijf maar dat probeer ik te verbeteren ik denk wel dat ik het ooit wel is onder de knie zal krijgen ! :)

 • Antwoorden Vink 2 februari 2013 om 13:19

  wat een leuk artikel! Hier zat ik nou echt op te wachten! heb ook een blog en ben geinspireerd door jou Teske. Ben zelf nu bijna 2 maanden bezig en heb nu zo’n 40 tot 60 bezoekers per dag. Is dat veel als je blog nog maar zo kort bestaat? Ik ben. Ik ben zelf ook begonnen met bloggen omdat ik schrijven ontzettend leuk vind.
  Super leuk artikel!
  XX

 • Antwoorden Nienke 2 februari 2013 om 13:19

  Handige tips! Die van de Gravatar vooral! ;p

  • Antwoorden Nienke 2 februari 2013 om 13:21

   Ik blog zelf nu denk ik al 1.5 jaar. Ik had eerst een ander blog. Maar ik ben nu gaan samenwerken met een van mijn beste vriendinnen die ook al in dit blogleventje leefde! Harstikke gezelig en samen sta je sterker hihi! Nee het kan ook alleen hoor niet dat ik wil zeggen dat dat niet kan ;P

 • Antwoorden Sanja 2 februari 2013 om 13:16

  Heel handig artikel & leuk geschreven! Ik blog nu ongeveer twee jaar. De eerste jaar had ik zo nu en dan een verdwaalde lezer die reactie achterliet. Nu na bijna twee jaar heb ik nog steeds niet veel followers of comments, maar uiteindelijk doe ik het voor mezelf. Ik vind het onwijs leuk & geniet ervan & als mijn 10 vaste lezeressen het ook nog leuk vinden ben ik helemaal blij! Ik hoop nog eens iets hoger te komen dat dit, maar het is niet mijn doel om aan te top te staan. Wat merken benaderen betreft heb ik wel eens gedaan, maar niet veel. Uiteindelijk wil ik alleen schrijven over dingen die ik zelf heel erg vind & niet een ‘reclame blog’ zijn.

 • Antwoorden Inclassable 2 februari 2013 om 12:54

  Wat een super handig en leuk artikel om te lezen, ik heb meerder artikelen gelezen met tips voor beginnende bloggers maar dit is het meest eerlijke en inspirerende tot nu toe. Ook leuk om je eigen ervaringen te lezen en hoe het bij jou is gegaan :) thanks!

 • Antwoorden ja 2 februari 2013 om 12:53

  handige tips!
  xoxo

 • Antwoorden anouk 2 februari 2013 om 12:49

  ik blog al een half jaar! en deze tips heb ik wat aan!
  maak een ook leuke lay out via polivore! hiermee trek je ook kijkers!
  net zoals wat lifesplash zegt: ‘ je moet bloggen en je zal toch een eigen stijl moeten ontwikkelen’ dit zal toch moeten want je kunt niet in dezelfde tekstopbouw gaan schrijven als die ander het doet! bedenk gewoon wat anders en gewoon afwachten!
  ik ben trots op mijn blog want ik heb tot nu toe 1 volger :D

 • Antwoorden MarCreaties 2 februari 2013 om 12:40

  Hele goede en handige tips, als je geen idee hebt hoe te beginnen heb je hier veel aan! Ik ben zelf ongeveer driekwart jaar bezig met bloggen en doe het nog steeds met veel plezier! Ik vind het ook belangrijker dat je volgers hebt die je blog écht lezen en leuk vinden, dan dat je een heleboel volgers hebt die je blog eigenlijk helemaal niet lezen (die je alleen volgen omdat jij hen volgt, dat ‘follow 4 follow’ idee…).

  Andere tips wat ik zelf heel belangrijk vind bij andere blogs (waardoor ik iemand zou gaan volgen), is vooral het feit dat je origineel moet zijn. Je hebt zóveel beginnende blogs dat je een duidelijke beschrijving moet maken van je blog (ik denk dat misschien wel 80% van alle blogs zichzelf beschrijft als ‘beauty fashion en lifestyle’ terwijl het in feite eigenlijk bijna alleen beauty is. Schrijf originele artikelen waarmee je jezelf onderscheid van de rest. Die voorbeelden van posts over je favoriete muziek en je make up stash ben ik het adn ook niet helemaal mee eens: dit zie je op zoveel blogs en hiermee trek je persoonlijk niet mijn aandacht. Ook vind ik de layout van een blog erg belangrijk. Overzichtelijke blogs waarbij de tekst goed te lezen is (geen rare kleurtjes tekst op achtergronden waardoor je niets kan lezen dus) hebben bij mij meteen een pluspuntje erbij. Houd het overzichtelijk en rustig, zodat je bezoekers snappen hoe je blog in elkaar zit.

  En nogmaals, dit is mijn mening over hoe ik denk over blogs dus dit is zijn geen ‘eisen voor een blog’, maar misschien heb je er wat aan als je naar je eigen blog kijkt :) En misschien vinden anderen wel dat mijn eigen blog ook niet aan deze punten van mij voldoet, dat kan: iedereen zijn smaak! (:

 • Antwoorden alexa 2 februari 2013 om 12:22

  Super leuk om te lezen, ik ben zelf pas begonnen omdat ik zoveel inspiratie had en het graag met mensen wou delen. Merk zelf dat het idd lastig is om te zorgen dat mensen je blog lezen. Je hebt wel gelijk sommige mensen krijgen kritiek maar daarvan groei je en leer je weer extra dingen. Hele handige blog heb hem van begin tot het eind aandachtig gelezen! :)

 • Antwoorden Meer 2 februari 2013 om 12:19

  Dankje teske :) fijn om je artikel te lezen. Twijfel al tijden.. ik denk dat ik echt een fijne blog kan maken maar niemand in mijn omgeving heeft er iets mee dus dan ben ik toch de scheitert ;). Ga denk ik toch gewoon starten, als ik het wil moet ik het doen en niet mn omgeving!!

 • Antwoorden Jana 2 februari 2013 om 12:10

  Ik heb heel dit artikel gelezen en ik heb er zeker wat tips uitgehaald! Heel handig artikel :D xx

 • Antwoorden Krissi 2 februari 2013 om 11:57

  bedankt voor dit artikel. Jij bent echt mijn favoriete blogger en ook een beetje de rede doordat ik begon met bloggen. Ik zag hoe leuk het was en hoe leuk jij het deed en ik wilde ook graag schrijven. Vroeger schreef ik altijd verhalen op word of schreef ik in een dagboek, nu doe ik het online. Ik ben al helemaal gelukkig als ik een reactie op een blogje krijg en ik weet dat je veel geduld moet hebben. Maar mijn voornaamste rede was ook echt niet om beroemd te worden, of gratis producten te krijgen. Ik vind dat je heel eerlijk hebt geschreven en er zitten veel bruikbare tips tussen!

 • Antwoorden Mariska 2 februari 2013 om 11:54

  Ik denk dat je wel hele goede tips hebt gegeven. Veel mensen staren zich blind op de gratis artikelen denk ik en dat is juist een super foute insteek.

 • Antwoorden Jessica 2 februari 2013 om 11:53

  Wat lief dat je deze tips geeft. Ik vind trouwens ook dat je gelijk hebt met dat ‘beroemd worden’ als doel. Ik denk dat als dat je doel is, je blog veel minder succesvol wordt dan als het je hobby/passie is. Lezers/lezeressen lezen de passie in je posts.

 • Antwoorden ChantalAngel 2 februari 2013 om 11:51

  Heel gaaf dat je dit allemaal zo uitlegd! Ik begon met bloggen omdat il als kind altijd al wilde schrijven, en ook nog eens een liefde voor beauty heb. Ik doe het ook absoluut niet on beroemd te worden of iets. En soms is het idd even moeilijk en vind ik mezelf nog wat houterig (vooral in mijn filmpjes haha) maar ik vind het echt leuk en doe het voor mezelf en omdat ik het super leuk vind om reacties te krijgen. Dat geeft me voldoening

 • Antwoorden Lisanne 2 februari 2013 om 11:50

  Wat een leuk en prettig artikel Teske! Jouw blog was de eerste die ik een paar jaar geleden begon te volgen. Er ging een hele nieuwe wereld voor me open. Ik schreef altijd een heleboel, maar had er nooit aan gedacht om dit te combineren met één van mijn grootste hobby’s; nailart en beauty. Toch heb ik lange tijd getwijfeld of ik ook een blog zou beginnen. Waarom zou ik, er bestaan er zó veel. En toen ben ik 2 maanden geleden toch begonnen. Waarom? Omdat ik het leuk vind! En dat moet inderdaad de aller-belangrijkste reden zijn. Binnen 2 maanden zijn mijn bezoekersaantallen best leuk gestegen (nee, niet te vergelijk met de ‘top’), maar zeker leuk genoeg om door te blijven gaan en voor anderen te schrijven. Ik word steeds meer aangesproken op straat door mensen die m’n blog lezen en het zo leuk vinden. En dat geeft me echt een kick, ik vind het leuk en blijkbaar vinden anderen mijn blog ook leuk! Voorlopig heb ik een nieuwe hobby en dat eigenlijk mede dankzij jou!

 • Antwoorden Suzanne 2 februari 2013 om 11:49

  Al ben ik zelf nog maar net begonnen (een maand) merk ik dat het best goed gaat althans, de vele reacties zijn er leuk. Ik denk dat het belangrijk is dat je bij jezelf blijft en vooral schrijft over dingen die jij zelf wilt schrijven en niet omdat andere bloggers dat ook doen. Dus blijf bij jezelf met bloggen.

 • Antwoorden Lisanneleeeft 2 februari 2013 om 11:41

  Fijne tips Teske! Heb ze zelf niet meer nodig, maar denk wel dat het voor veel andere (ik denk ook vooral jongere) bloggers handig kan zijn!

  Mijn tips is overigens: zorg dat je iets te vertellen hebt! Dat er een reden is dat mensen naar jouw blog gaan, en niet net zo goed op die van iemand anders kunnen kijken. :)

 • Antwoorden Marieke 2 februari 2013 om 11:34

  Ik denk dat je echt heel veel kunt hebben aan deze tips als je net begint met bloggen, goed geschreven :) En inderdaad, als je niet gepassioneerd bent over wat je doet of schrijft, dan denk ik ook niet dat mensen je blog ‘gepassioneerd’ zullen lezen :)

 • Antwoorden Kristel 2 februari 2013 om 11:32

  Echt een super goed blogje met handige tips, thanx!
  Ik heb al verschillende blogs gehad en ben nu sinds december iets ‘serieuzer’ aan het bloggen en ook al wist ik een paar van de tips al wel, ik heb met volle aandacht dit stukje gelezen en ik ben het helemaal met je eens. Geduld hebben is heel belangrijk.

  Gemiddeld zien bij mij maar 3 mensen een blogje dat ik geschreven heb, maar dat maakt me vrij weinig uit. Ik blog omdat ik dat leuk vind en mijn creativiteit kwijt moet kunnen.

 • Antwoorden Janine 2 februari 2013 om 11:31

  Hele handige tips! Het advies dat je geen blog moet beginnen klopt inderdaad, mensen die zo’n blog hebben vind ik over het algemeen heel nep overkomen.

 • Antwoorden Lizzy 2 februari 2013 om 11:24

  Erg fijne tips! :) Ik blog nu ongeveer een half jaar, en ik doe het echt alleen omdat ik het leuk vind. Oke, de volgers zijn leuk, maar je moet bloggen omdat je er plezier in hebt! En dat doorzetten klopt helemaal. Je moet niet snel opgeven want dan kom je niet ver.

 • Antwoorden Sammie 2 februari 2013 om 11:22

  Handig artikel! Ik blog nu bijna een jaar maar ben ook nog niet werelds bekend.
  Maar ik doe het met heel veel plezier en daar gaat het om!

 • Antwoorden Anouk 2 februari 2013 om 11:09

  Super handige tips :D

 • Antwoorden danique 2 februari 2013 om 11:08

  super goede tips !
  en leuk dat je daar een artikel over hebt gemaakt,
  ik ben pas een maandje of 2 bezig maar ik vind het hartstikke leuk en weet ook wle dat ik nooit de grootste kan worden maar leuk vind ik het heel erg en ik blijg voorlopig nog even doorbloggen hihi (:
  xoxo

 • Antwoorden Fleur 2 februari 2013 om 11:05

  Wat een superleuk artikel! Ik ben nog niet zo lang geleden begonnen met vloggen maar ik heb een beetje problemen met de belichting van mijn filmpjes. Ik neem namelijk vaak ’s avonds mijn filmpjes op en dan is het licht natuurlijk heel belangrijk. Heeft iemand(teske, hint hint) nog tips hoe ik het beste kan belichten en welke lampen ik kan gebruiken?

  • Antwoorden Teske 4 februari 2013 om 17:37

   Ik heb hele fijne TL buizen van Ikea! Wit licht, zorgt voor een mooi effect en niet duur.

 • Antwoorden Zaineb 2 februari 2013 om 10:59

  Weet je, echt heel erg bedankt,
  Ik heb zoveel blogs gehad en geen een heb ik gehouden. Ik ben gelijk een nieuwe blog gaan starten. Ik ben superblij dat je zoiets hebt geschreven, en de manier waarop je schrijft vind ik ook heel fijn.
  Bedankt Teske!

  Liefs

 • Antwoorden Maaike 2 februari 2013 om 10:51

  wat een super mooi handig & lang artikel zeg! :D Ik blog nu bijna 1,5 jaar & inderdaad m’n blog is nu pas echt aan het groeien. Hele goeie tips, ik ga ze zeker verwerken in m’n eigen blog. En inderdaad geduld is heeeeel belangrijk!

 • Antwoorden Jessie 2 februari 2013 om 10:51

  Enorm bedankt voor je artikel! Ik ben pas een week bezig – een complete beginner dus maar als ik je tips zo lees, ben ik toch op de goede weg (denk ik). Ik ga met mijn blog proberen focussen op “looking good by feeling good” en meiden proberen helpen om zowel innerlijk als uiterlijk zich goed te voelen. Ik twijfelde wel lang of ik in het Nederlands of in het Engels zou bloggen maar Engels ligt me toch net iets beter vandaar. Ik wens iedereen zoveel succes met hun blogs maar vooral ontzettend veel plezier en misschien een manier om jezelf beter te leren kennen?

  • Antwoorden Anoniem 2 februari 2013 om 11:32

   Leuk! Wat is je blog? :-)

   • Antwoorden Jessie 2 februari 2013 om 20:08

    Sorry, zag nu pas je reactie. Mijn blog kan je vinden door op mijn naam te klikken (bij deze comment). Ik zou de url hier schrijven maar wil niet beginnen spammen

 • Antwoorden Esmee 2 februari 2013 om 10:47

  Handige tips, dankjewel Teske! Wanneer komt er een Spam Je Blog? ^^

 • Antwoorden Nienke 2 februari 2013 om 10:47

  Hey, goede tips dankje!
  Ik zal ze zeker gebruiken want ik heb sinds kort ook een eigen blog.
  Ik heb al vaker een blog gehad maar die had blogger verwijderd omdat ik te jong was. Daarna heb ik geen nieuw blog meer aan gemaakt, maar een tijdje geleden had ik toch weer zin om te gaan bloggen en nu heb ik dus weer een blog (:
  x nienke

 • Antwoorden Leanne 2 februari 2013 om 10:42

  Echt super handige tips!

  Ik vraag me altijd af hoe je een goede pakkende naam verzint. Ik heb nu zelf al een poosje een blog met een redelijk lange naam en dan vraag ik me altijd af of mensen dat wel zullen onthouden.

 • Antwoorden Robin 2 februari 2013 om 10:38

  Wat een handig artikel! Zelf ben ik nu, samen met een vriendin, een maand aan het bloggen. Tot nu toe vind ik het echt ontzettend leuk om te doen. Echt heel veel bezoekers hebben we nog niet, maar daarom zijn we altijd extra blij als we eens een reactie krijgen, haha. Maar we schrijven vooral omdat we het geweldig vinden om iets te kunnen delen met de wereld en ik hoop het nog lang te kunnen doorzetten.

 • Antwoorden Geke 2 februari 2013 om 10:36

  Hee Teske, superleuk artikel! Heel handig vind ik. Een vriendin van mij en ik zouden ook willen gaan bloggen, en alle tips die we kunnen vinden helpen altijd natuurlijk. Heb ook zojuist een gravatar aangemaakt haha, dus even uitproberen bij deze. :)

 • Antwoorden Isabella 2 februari 2013 om 10:28

  Wat een leuk en fijn artikel. Ik ben nu sinds eh.. nouja, bijna een weekje aan het bloggen. Ik vind het erg leuk om te doen en ik heb nu elke dag rond de 100/200 bezoekers. Dit vind ik echt al heel veel.. Ik vind het leuk om met mijn blog bezig te zijn.. Eigenlijk gewoon tegen de verveling, haha.

 • Antwoorden Viviana 2 februari 2013 om 10:28

  Ik zou ook graag willen bloggen. Ik zit er de laatste tijd erg over na te denken en schrijf wer artikeltjes en neem vlogs op. Alleen, ik ben bang dat de blog compleet mislukt. En ik ben denk ik ook nog te jong! Ik zou het wel leuk vinden om artikels to mogen schrijven voor een blog, in plaats van mijn eigen denk ik. Je hebt me super geholpen Teske, dankje!

 • Antwoorden Laura 2 februari 2013 om 10:28

  Handige tips! Die kan ik op dit moment wel heel goed gebruiken. Is photofiltre ook een Goed fotobewerk progamma? Ik maak er altijd blends op en ik bewerk mijn foto’s maar ik weet niet of het daar wel voor bedoeld is.

  • Antwoorden Teske 4 februari 2013 om 17:38

   Ik denk dat dat wel prima is ja!

 • Antwoorden lucia 2 februari 2013 om 10:24

  Haha ik ben begonnen met je blog te volgen ongeveer 1,5 jaar geleden. Dat kwam door mert en dylan. Op twitter waren super veel video’s gepost van: ow dit moet je zien! En toen ging ik meer video’s van ze kijken. En toen kwam teske een paar keer langs in beeld. Je was zo’n leuke persoonlijkheid dat je was blijven hangen. Daarna kwam ik achter je youtube channels en zo dus ook gelijk achter teskuh.nl =)

  xxxxxxx

 • Antwoorden Chloe 2 februari 2013 om 10:22

  Dit zijn heel handige tips!

 • Antwoorden Judith 2 februari 2013 om 10:18

  Erg interessant artikel!
  Ik heb zelf een aantal jaar geleden een beutyblog gehad, maar dat hield ik niet langer dan een jaar vol. Ik vond het gewoon niet leuk meer, en voelde echt een grote druk op me dat ik elke dag toch wel een artikeltje moest plaatsen. Ook was ik veel te veel gefocust op followers krijgen…

  Een jaar geleden ben ik weer begonnen met bloggen, maar nu schrijf ik meer over dingen die ik zélf leuk vind. Het is begonnen als een plekje op het internet waar ik mijn ‘prutjes’ kwijt kan. Mijn columns, artikels, foto’s, enz. Omdat ik zelf erg hou van schrijven, maar nooit iemand mijn schrijfsels las, want ik publiceerde ze nooit.

  Nu ben ik een jaar verder en blijf ik een beetje hangen op de 23 volgers, maar het leuke is, het maakt me eigenlijk niet zoveel uit! Ik weet dat die 23 volgers mij volgen omdat ze mijn blog echt leuk vinden en niet omdat ik één van de zo vele ben en van elke reactie wordt ik steeds weer een beetje blijer! Ik hoop dan ook dat ik met deze blog nog jaren vooruit kan!

  • Antwoorden Alicia 2 februari 2013 om 11:26

   Dat heb ik dus ook, ik heb mijn eigen plekje op het internet waar ik alles kan delen waar ik me mee bezig hou. Ik heb mensen waarvan ik weet dat ze het lezen en sommige door de zoekfunctie en dat vind ik net zo leuk. Bij sommige artikelen ook wat reacties, ook wat van vreemde en dat maakt me hele dag goed. Maar het idee dat het gelezen wordt vind ik ook al prima.

   Eerst keek ik elke dag hoeveel bezoekers ik had en werd dan ook ontiegelijk blij van 107 per dag, zelfs als die maar één artikeltje hadden bekeken. Mijn bezoekersrecord is overigens nog steeds de dag ik reageerde op je ‘Spam je blog’ artikel, dus bedankt daarvoor ;)

 • Antwoorden Felicia 2 februari 2013 om 10:12

  Slimme tips voor beginners! Niet meteen te hard van stapel gaan en niet meteen teleurgesteld worden als na een week niemand je blog blijft bekijken. Gewoon afwachten en kijk nu maar naar Teske: ze had een hele lange tijd weinig mensen en nu is ze waarschijnlijk wel 1 van de bekendste bloggers.

 • Antwoorden Anneke 2 februari 2013 om 10:09

  Ik blog vooral omdat ik het zelf leuk vind. Ik hoef er zeker niet beroemd mee te worden, maar het is voor mij gewoon een manier om toch te kunnen schrijven en contact te krijgen met mensen die dezelfde hobby(‘s) hebben.

 • Antwoorden Sanne 2 februari 2013 om 10:03

  Je moet er ook maar de tijd voor willen nemen, veel mensen onderschatten het en denken ‘ooh 5 minuutjes per dag en klaaar!’ Jammer joh, zo werkt het niet..

 • Antwoorden Martina 2 februari 2013 om 10:00

  Ik vraag me af vanaf hoeveel bezoekers het nuttig is om een domein te kopen?

  • Antwoorden Teske 4 februari 2013 om 17:39

   Wanneer je het gevoel hebt dat je echt wat groter begint te worden of je er zelf aan toe bent. Ik kan je geen getal noemen. Ik denk dat het vooral fijn is om een .nl domein te kopen op het moment dat je echt zeker bent dat je hier mee door wilt gaan en het niet gewoon voor een paar maandjes wilt doen.

 • Antwoorden Wendy 2 februari 2013 om 09:59

  Super goede en leuke tips voor beginners!

  Geduld is bij bloggen heel erg belangrijk, dat merk ik ook bij mijn eigen blog. Maar zolang ik er plezier in heb, dan komen de views vanzelf wel.

  Ook ben ik telkens bezig met mijn layout aan te passen, zodat het meer het type blogstijl krijg zoals ik het wil. Blijven reflecteren.

 • Antwoorden Wendy 2 februari 2013 om 09:58

  Hey Teske, hele handige tips voor beginnende bloggers. Alleen valt één ding me op: je geeft tips voor mensen die een beautyblog willen beginnen of zijn begonnen. Er zijn genoeg mensen die geen beautyblog, zoals ik, zijn begonnen. Ik heb bijvoorbeeld geen top camera nodig, omdat ik geen foto’s van producten maak.
  Maar voor mij, als beginnende blogger, zitten er een aantal tips tussen die ik wel zou kunnen gebruiken. :-)
  Keep going, Teske!

  • Antwoorden Teske 4 februari 2013 om 17:40

   Ook voor niet beautyblogs is het fijn als je een goede camera hebt, als je tenminste foto’s plaatst op je blog. Als het alleen verhalen zijn is dat natuurlijk niet zo. Die tip is meer van, als je eigen beeldmateriaal op je blog post, zorg dan dat het van goede kwaliteit is.

 • Antwoorden Amanda 2 februari 2013 om 09:56

  Handige tips, maar omdat wij al langer dan een jaar bloggen hebben ze voor ons niet zo veel toevoeging haha. Maar het artikel was ook bedoeld voor beginnende bloggers en ik denk dat die daar zeker wat aan hebben gehad! Inderdaad: wees origineel en gebruik je creativiteit. En als je voor je blog gaat, ga er dan ook voor. Ik laat mijn blog vaak voor andere dingen komen. Ook schrijven wij een paar maanden vooruit als er drukkere periodes aankomen. Ik moet er niet aan denken dat er geen artikel online komt voor onze lezers. Ik zou dan niet lekker kunnen gaan slapen haha.

 • Antwoorden Melissa 2 februari 2013 om 09:54

  Ik blog nu bijna een half jaar, en het klopt inderdaad dat je lees publiek dan nog niet al te groot is. Ik begon met bloggen met de instelling van ‘Ik wil net zo worden als Mascha, Vera en Teske.’ Maar nu ik eenmaal blog, ben ik daar totaal niet meer mee bezig. Ik vind juist soms juist wel lekker een klein lees publiek. Ik blog nu omdat ik het erg leuk vind en het gewoon een hobby is geworden om er mee bezig te zijn.

 • Antwoorden Miriam 2 februari 2013 om 09:50

  Leuke tips! Ik heb nu sinds de zomervakantie een eigen blog en ben eraan begonnen omdat ik al vanaf jongs af aan gek ben op korte verhaaltjes schrijven. Fotograferen vind ik ook tof en nu vind ik eigenlijk alles aan het bloggen leuk en heb ik dus een nieuwe hobby erbij! Ik heb nog niet zo veel bezoekers, maar elke view, follower of reactie maakt me weer blij. En al reageert of followt er niemand: bloggen is en blijft een hobby en ik zal er zeker mee door gaan :)

 • Antwoorden Ingeborg 2 februari 2013 om 09:48

  Super handige tips! Ik denk ook dat je gewoon geduld moet hebben. Ik begonnnet bloggen omdat ik weer wat met mijn schrijven wilde doen, ik wist niet eens dat je pakketjes kon ontvangen!

 • Antwoorden Katrien 2 februari 2013 om 09:35

  Bedankt voor dit artikel, Teske, superhandige tips! Ik ben nu ongeveer een half jaartje aan het bloggen en zoals je al zei is het heel belangrijk om geduld te hebben. De eerste 3 maanden had ik ook maar 2 pageviews per dag, maar ik ben blij dat ik me daar niet op geconcentreerd heb. Nu heb ik ongeveer 50 pageviews per dag en krijg ik op mijn artikels leuke reacties. Dat komt ook doordat ik mijn lay out wat aanpaste, elke dag een artikel postte, mijn reviews beter begon te schrijven, mijn foto’s verbeterde (nog altijd niet perfect, digitale compactcamera) en mijn nagels mooier lakte! Ik zal je tips zeker onthouden :) Tot zover mijn lange comment, haha ;) xx Katrien

 • Antwoorden Laura 2 februari 2013 om 09:33

  hahahah ‘maar wees geen koppige geit’ (: Leuke tips!

 • Antwoorden Rafika 2 februari 2013 om 09:24

  Echt hele goede tips Teske! Ik weet zeker dat veel mensen er zeker wat aan zullen hebben. xx

 • Antwoorden weheartfit 2 februari 2013 om 09:20

  Wat een goed artikel. Ik blog zelf ook nog geen jaar maar je moet inderdaad echt om de juiste beweegredenen bloggen. Ik vind het echt heerlijk om te doen en het is ook mijn eigen houvast om gezond te leven. Als je puur voor de populariteit gaat bloggen zul je meestal van een koude kermia thuis komen.

 • Antwoorden Mateusz 2 februari 2013 om 09:19

  Hi Teske hele goeie tips ik ga ook beginnen met bloggen ik had al een poging gedaan maar het was geen succes :P ik ga het nu beter volhouden en ga maar eens wat beter plennen wat nog niet helemaal lukt.

  • Antwoorden Diede 20 oktober 2014 om 15:01

   Hee Teske,

   Ik denk er al tijdje over om een blog te beginnen, maar op een of andere manier doe ik het toch steeds weer niet. Ik ben erg geïnteresseerd in mode en lifestyle en wil mijn ideeën graag delen met anderen. Ik ben alleen bang dat schrijven niet mijn ding is en wist niet precies waar ik moet beginnen. Dit artikel zorgt ervoor dat ik er weer over denk om de stap te zetten. Handige tips!

   xx

 • Antwoorden Invitetobeauty 2 februari 2013 om 09:18

  Goed artikel Teske! Ik ben het ook eens met bovenstaande reactie. Je moet voor de volle 100% voor je blog gaan. Niet twijfelen bij een artikel of onzeker zijn over je video. Mensen voelen dat namelijk aan en wie wil er nou tips van iemand opvolgen als die degene er zelf al onzeker over is? Just do it! Ga ervoor!

 • Antwoorden Nina 2 februari 2013 om 09:10

  Wat een fijn artikel Teske!
  Ik heb jaren geblogd, en begon ook wat bekender te raken (200 bloglovin’ volgers, af en toe perspakketjes, veel contact met andere bloggers). Maar toen ben ik door persoonlijke redenen gestopt met bloggen, en nu ik weer begin valt het me vies tegen. Nog steeds staat mijn bloglovin’ teller op 189, maar daarvan bezoeken er misschien 10 mijn blog en laat er niemand een comment achter. Daardoor ben ik een beetje bij de pakken neer gaan zitten, maar dankzij je artikel ga ik toch nog even doorproberen. Inderdaad, het duurt langer voordat er weer bezoekers zijn, ook als je ooit meer bezoekers had..

 • Antwoorden Charile 2 februari 2013 om 09:10

  Leuke tips!

 • Antwoorden Fien 2 februari 2013 om 09:08

  Handig! Ik blog nu bijna een jaar en begin nu steeds meer te ontdekken wat werkt en wat niet. Ik doe t met veel plezier en ben pas begonnen toen ik een goede camera had en wist wat ik wilde. Bedankt voor de tips, ik ga lekker door met bloggen!! :) liefs!!

 • Antwoorden Sara 2 februari 2013 om 09:04

  Goede tips! Ik kende ze allemaal al maar toch handig haha
  xx♥

 • Antwoorden Charlotte 2 februari 2013 om 08:57

  Wat een goed geschreven artikel Teske.
  Dit zijn echt de beste tips.
  Ik blog nu zelf 1,5 jaar en in het begin kreeg ik maar 6 bezoekers. Maar ik vond het schrijven leuk. Later kreeg ik meer volgers en ook leuke reacties. Dat motiveerde mij om door te bloggen. Ik schreef over mijn verhuizing en later toen ik in Nederland woonde kocht ik beauty. Ik keek jou video’s, las je blog en kocht Catrice lakjes, omdat jij zei dat ze goed waren hihi. Sindsdien ging het beter en na een jaar kocht ik een .nl naam. Nu sta ik bij 3 PR bureaus en YouTube ingeschreven.
  Ik ben ook zeker GEEN expert maar bloggen is gewoon het leukste om te doen! <3

 • Antwoorden Lisa 2 februari 2013 om 08:57

  Goede tips ! Zelf val ik nog in de beginnende blog categorie, maar het is zo leuk om te schrijven, en dan ook langzaam aan de bezoekersaantallen te zien stijgen en leuke comments te lezen. Bloggen is inderdaad iets wat je voor je jezelf wilt doen, anders houd je het niet vol.
  Leuk en inspirerend artikel! Ik heb er zeker wat aan :)
  xxx

 • Antwoorden Hester 2 februari 2013 om 08:54

  Echt een heel erg lang artikel inderdaad, maar wel leuk en ik herken er veel van! Geduld is inderdaad echt een van de belangrijkste dingen bij bloggen. Geduld, doorzettingsvermogen en inspiratie!

 • Antwoorden Kauthar 2 februari 2013 om 08:49

  Thanks voor de tips Teske! Ik blog zelf sinds ongeveer een maandje, en ik merk dat ik daar best blij van word. Ik ben nog wel een beetje zoekende naar het precieze hoe en wat, maat ik denk dat dat ook met de tijd meer komt. Inderdaad is geduld wel belangrijk daarbij.

  Snap nu wel een stuk beter wat sommige bloggers bedoelen als ze zeggen dat de site hun ‘kindjes’ is ;).

 • Antwoorden Babette 2 februari 2013 om 08:46

  Handig, die tips! Ik ben zelf ook een beginnend blogger en ben laatst overgestapt naar een blog op blogspot.nl. Ik vond dat inderdaad handiger werken. Ik heb geen tips, aangezien ik immers een beginnend blogger ben, maar jouw tips zal ik zeker onthouden, Teske!

 • Antwoorden Daphne 2 februari 2013 om 08:34

  Leuk Teske! Ook om jouw eigen verhaal er tussendoor te lezen :) Hier pik ik zeker dingen van mee.

 • Antwoorden Sofie van winkel 2 februari 2013 om 08:31

  Wat een handige tips!

 • Antwoorden Inge D.S. 2 februari 2013 om 08:31

  Wat een goed en inspirerend artikel, Teske! Ik heb zelf geen blog maar ik kan me voorstellen dat mensen die ermee bezig zijn zeker wat hebben aan deze tips.

 • Antwoorden Jet 2 februari 2013 om 08:29

  Ik ben nog best wel jong enzo, en ik durf het denk ik gewoon nog niet. ( ik ben 12 )
  maar buiten dat, teske, YOU ARE AWESOME ! ♥♥♥

 • Antwoorden sophie 2 februari 2013 om 08:25

  Wat leuk geschreven, ik val ook tussen de categorie beginnende blogger. Soms heb ik weleens gehad voor wie schrijf ik dit nu? Geen reacties, geen pageviews, maar toen dacht ik ook bij mezelf: al schrijf je het voor jezelf? Jij vind dit leuk, en als dit is wat je wilt doen dan moet je het gewoon doen. Nu gaat het stukken beter. Elke dag lieve reacties van mensen en dat geeft me ook gewoon de energie om er nog meer van te genieten en lekker met super veel plezier door te bloggen.

 • Antwoorden Ashleey 2 februari 2013 om 08:20

  Heerlijke tips! Ik ben sinds november begonnen en heb nu al ongeveer 100 unieke kijkers per dag! Ik ben er zo trots op, dat dat al aardig snel is gekomen. Bloggen moet je inderdaad doen, omdat je het leuk vind. Ik heb schrijven altijd al heel leuk gevonden en daarom doe ik het ook. Ik heb een .nl domein aangemaakt en dat kostte inderdaad maar iets van 30 euro bij mij. Ook door YouTube groeit mijn blog een beetje en over YouTube zelf gesproken, daar groei ik ook mega goed. Ik sta echt achter mijn blog en ik probeer iedere dag er iets leuks op te zetten. Ik ben het helemaal met je tips en manier van werken eens!

 • Antwoorden Beautydagboek 2 februari 2013 om 07:23

  Goede en nuttige tips! Ikzelf ben nu 2 maandjes bezig en het is de beste stap die ik heb kunnen maken! Ik kan er zoveel passie in kwijt; schrijven, fotograferen, mijn passie voor beauty. Je moet het doen omdat je het en sich leuk vindt om te doen :)

 • Antwoorden MySuperSweetLife 2 februari 2013 om 06:38

  Leuk om te lezen! Ik ben nu een jaar aan het bloggen omdat ik het ook erg leuk vind om te schrijven en ik ben er nu pas achter wat mijn blog uniek maakt/ uniek gaat maken! Fijne tips,zelfs ik heb er nog wat aan!
  Liefs

 • Antwoorden Lifesplash 2 februari 2013 om 06:24

  Wat Velaije zegt, je moet achter je blog staan. Stiekem voelt het voor mij als eeb soort kindje, en ik weet dat meer mensen er zo over denken. Ik denk dat geduld ook een van de sleutels is tot een goede blogger. Daarnaast een beetje doorzettingsvermogen. Ik vond de ‘je moet bloggen en je zal toch een eigen stijl moeten ontwikkelen. ‘ opmerking ook helemaal true! Er valt weinig te vragen hoe je blogt, het is gewoon schrijven en je bent er zo vrij in(dat die vrijheid voor verwarring kan zorgen).

 • Antwoorden Velaija 2 februari 2013 om 06:15

  Superfijne tips! Wat ik zelf heb gemerkt is dat je echt 100% achter je blog moet staan en dat je er trots op moet zijn. Ben je dat niet en twijfel je aan je blog? Dan is de kans groot dat je bij een negatieve comment (want die zal je ooit wel eens krijgen) afhaakt en dat is zo ontzettend zonde! Laat andere mensen je niet beïnvloeden en zo je hobby ‘afpakken’, hoe moeilijk het af en toe ook lijkt!

 • Reageer