Jij bent goed!

29 november 2012

Als ik moe ben, ga ik altijd een beetje mopperen op mezelf. Dan ben ik opeens waardeloos, doe ik niks goed, heb ik nergens de motivatie voor en zit mijn haar en make-up ook nog eens lelijk. In plaats van dat ik chagrijnig gedrag naar anderen vertoon, reageer ik het voornamelijk af op mezelf. Nu zeur ik ook liever op mezelf dan op een ander, maar echt leuk is het niet. Vanmorgen was weer zo’n morgen. Te laat uit bed, doordat ik de wekker wel had gehoord, maar gewoon weer in slaap was gevallen. Ik vergat van alles en stootte mijn knie twee keer achter elkaar. Ik had de dag ervoor het prachtige idee gehad om mijn haar ’s nachts in een knot te doen zodat ik vandaag lekker veel volume en slag zou hebben, maar dat idee werkte ook niet. Ik was meer te vergelijken met een poedel dan met iemand met een glamourous coupe. En op dat punt word ik boos op mezelf en wil ik eigenlijk janken. Totdat die bui omslaat.

Een paar uur later ben ik aangekomen op een heel ander punt. Waarom word ik toch altijd zo boos op mezelf? Ik denk dat iedereen weleens zo’n baaldagje heeft en afijn, misschien heb ik die ietsje vaker dan anderen (lees: ik verslaap me nog steeds bijna elke dag), het kan toch altijd gewoon gebeuren. Dit alles bracht mij op een idee. Ik ben op dat soort momenten ontzettend goed in het opnoemen van alle dingen die ik fout doe, dus waarom zou ik  vandaag niet eens wat dingen opnoemen die ik goed doe? Dit is geen ego-streling of arrogantie, maar puur even om bij stil te staan. En behalve dat ik dat ga doen, gaan jullie vandaag ook het goede in jullie naar boven halen. Tenminste, dat is mijn doel dan.

Loop de afgelopen weken eens bij jezelf na en bedenk wat je allemaal hebt gedaan. We zijn altijd erg slecht in het benoemen van onze goede punten, maar toch wil ik dat je erbij nadenkt. Het gaat vandaag niet om uiterlijk, maar echt puur om je daden en om de dingen die je hebt gezegd en meegemaakt. Het hoeft niet groot te zijn en het hoeft ook niet persé goed voor anderen geweest te zijn. Als ik denk aan iets goeds, hoeft het niet gelijk te betekenen dat je weeskinderen hebt gered. Het kan bijvoorbeeld betekenen dat je eindelijk eens een voldoende hebt gehaald voor dat moeilijke vak, of dat je je zusje hebt geholpen met haar liefdesproblemen. Het feit dat je al een week vol hebt gehouden om niet te snoepen, of dat je eindelijk hebt gespaard om dat geweldige jurkje te kopen. Denk goed na en laat het achter in de comments en ik hoop en denk dat dat je echt zal opfleuren. Wij mensen zijn er een ster in om het negatieve altijd te benoemen en ik wil niet het altijd maar positieve lachebekje uithangen, want ook ik kan een partij zeuren op de wereld, maar ik denk wel dat het af en toe fijn is om na te gaan wat voor goede dingen je allemaal doet. Ik zou nu kunnen vertellen over hoe ik de afgelopen dagen weer geen artikel klaar had staan en het de dag zelf nog heb geschreven en over hoe slecht ik dat van mezelf vind, maar dat ga ik niet doen. Niet vandaag.

Het eerste goede ding wat in me opkwam, was dat ik trots op mezelf was vanwege het filmen in Amerika. Ik heb een week lang elke dag een camera in mijn hand gehad, en al film ik eigenlijk nooit uit de losse hand en ben ik er helemaal niet op getraind, het ging echt goed en ik heb er zelfs complimentjes over gehad. Ik heb expres de hele week geen cafeïne gedronken, omdat ik daar altijd hele trillende handen van krijg en ik heb mooie shots gemaakt. De jongens waren tevreden met me, en ik was ook enigszins (hier en daar wat verbeterpuntjes) tevreden. Ik was eigenlijk wel heel bang dat ik het zou verpesten, dus dat de beelden goed waren was een opluchting. Mijn lichaam heeft er wel een klap van gehad gok ik, omdat je als je filmt meestal een rare houding aanneemt en je toch ook altijd een gewicht aan je hebt hangen. Ik heb er geen spijt van en de pijn die ik nu in mijn rug heb die verdwijnt ook wel weer.

Het tweede goede ding (ja hoor, ik ga er gewoon twee noemen) is dat ik steeds meer zie hoe ik groei in alles. Dat is natuurlijk ongelofelijk breed, maar dat kan op verschillende manieren opgevat worden. Ik zie hoe ik groei op zakelijk gebied, iets wat ik super vind en waar ik soms van versteld sta van mezelf. Ik merk dat ik sneller weet wat voor antwoorden ik moet geven op vragen, ik mijn eigen grenzen goed aangeef en ook weet wat ik wil. Ook op sociaal gebied vind ik dat ik ben gegroeid. Ik heb steeds vaker goede gesprekken met mijn moeder en natuurlijk met Mert en ik denk veel meer aan anderen dan voorheen. Ik ben best egoïstisch ingesteld en nadat ik er een paar keer op ben gewezen ben ik daar heel erg aan gaan werken. Het gaat best goed tot nu toe, al zeg ik het zelf. Wat ik ook leuk vind, is dat ik, het meisje dat iemand altijd zó snel zat was, volgende week gewoon een jaar een vriend heb. Het is bizar in mijn ogen, en al zal het voor anderen kort zijn, voor mij is het echt bijzonder. Ik ben zó op mezelf en was altijd het liefst alleen. Dat vind ik nu nog steeds heerlijk, maar nu ben ik toch het liefst met hem. Doordat ik weinig school heb zijn we steeds vaker samen en het wordt steeds raarder om gedag te zeggen en ’s avonds weer alleen in bed te liggen. Tot slot heb ik de afgelopen tijd heel veel warme chocolademelk gedronken (nu ook, mét marshmallows!) en dat doet me ook echt heel goed.

Nu zijn jullie aan de beurt. Ik heb jullie wat voorbeelden gegeven en ik denk dat jullie er nu wel mee aan de slag kunnen. Het hoeft echt niet groot te zijn, al was het maar een kleine overwinning voor jullie zelf. Ik heb zoveel van jullie blogs bekeken nadat jullie ze hadden gepromoot in het spam artikel en jullie zijn stuk voor stuk superleuke mensen, zo zag het er tenminste uit.

Wat voor goeds heb jij gedaan de laatste tijd?

 

111 reacties

 • Antwoorden Lisa 28 april 2013 om 16:47

  Heel erg inspirerend bericht !! Ik ben trots op mezelf dat ik van 4 onvoldoendes naar 0 ben gegaan en hard daarvoor heb gewerkt :)
  Je maakt super leuke filmpjes
  xx

 • Antwoorden G. 26 maart 2013 om 14:46

  Denken dat je iemandkan vertrouwen, maar pas achteraf bedenken en spijt hebben. Dat heb ik telkens. Ik zit nu in de 1’st van middelbare en nu besef ik pas wie mijn egte vrienden zijn en wie niet. Ik weet ook Vanmezelf dat ik snel boos wordt en stress maar ja als vriendin moet je dat weten.. En dat konden sommige vrienden blijkbaar niet terwijl ik altijd maar dan ook altijd aardig probeerde te doen.. En nu zoeken ze mij op . Met zulke mensen ga ik niet meer om. Mensen denk goed na wie je egte vrienden zijn en wie niet anders krijg je laters spijt.. (Ookal ben ik nogmaar 13 :P) xoxoxo

 • Antwoorden Levy 21 februari 2013 om 11:21

  Best vervelend ik heb me vroeger ook heel erg nutteloos en alles gevoeld ik kan nu wel een heel levens verhaal vertellen maar dat vind ik niet echt toepasselijk voor op je site

  (Je hebt me mail :p)

  TESKÛÛÛÛÛÛÛH

 • Antwoorden olivia 31 januari 2013 om 20:22

  BEN JOU AAN HET VOLGEN!!!

 • Antwoorden Linsey 24 december 2012 om 20:21

  Dat ik mensen trots op me waren. Dat maakt mij blij. Vooral als het om sport of youtube gaat. <3

 • Antwoorden Lalala 16 december 2012 om 22:24

  Ik ben op dit moment heel depresief ik word gepest op school en ben gewoon niet lekker in mijn vel ook ben ik 2 weken ziek geweest en ben in die tijd 5 kilo afgevallen :o

 • Antwoorden Bo van Mierlo 7 december 2012 om 23:37

  Mooi en inspirerend artikel! Ik ben trots op mezelf dat ik de afgelopen twee weken heel hard voor mijn profielwerkstuk, praktische opdracht en mondeling heb gewerkt. Nu nog de punten afwachten :)

 • Antwoorden Jet 5 december 2012 om 20:23

  Ik ben er trots op dat ik na 2 hele verwarrende en vervelende weken ik nog steeds kan lachen. Ook ben ik trots op verbeteringen die ik maak. Mooi artikel!

 • Antwoorden laura 5 december 2012 om 19:35

  ik ben trots op mezelf dat ik voor één keer is de beste was van de klas op een moeilijke toets,het geeft me goede hoop voor mijn examens :)

 • Antwoorden Ester 2 december 2012 om 19:35

  Zo herkenbaar dit!

 • Antwoorden Vera 2 december 2012 om 17:46

  dat ik laatst een 10 heb gekregen voor Duits proefwerk!

 • Antwoorden Rosalie 1 december 2012 om 14:42

  Ik ben trots op mijzelf, dat ik na een dipje ( winterdipje ) toch weer ben gaan hardlopen. Ik dacht aan het gevoel dat ik altijd heb na het hardlopen ( Zo lekker ). En heb met mijzelf afgesproken om zeker 2x per week te gaan ( misschien zelf 3x, als dat uitkomt )

 • Antwoorden Lesley van Dam 1 december 2012 om 01:09

  Ik ben gewoon blij dat ik nu gelukkig ben. Vorig jaar was ik ook best wel depressief, eigenlijk alleen maar in de herfst en de winter omdat ik gewoon niet van de kou houd. Ik zat ook niet echt in een leuke klas en bijna alles zat gewoon tegen. Nu heb ik juist hele lieve vriendinnen die me steunen, ik ben echt trots dat ik hun heb en ik ben gewoon gelukkig hihi. xxx

 • Antwoorden Naomi 30 november 2012 om 23:23

  ik weet niks.. :(

 • Antwoorden Pas 30 november 2012 om 22:03

  Na 2 minder leuke jaren gaat het echt goed op school! Mijn cijfers zijn prima, en ik lach veel! Ik ben er trots op dat ik die 2 jaren nu achter mij kan laten…

  • Antwoorden Forever 21 girl 22 mei 2013 om 15:05

   GOEDZO DAT HEB IK OOK!!!

 • Antwoorden lieke 30 november 2012 om 18:59

  Ik ben toch stiekem wel heel erg trots op mezelf dat ik tot nu toe ontzettend goede cijfers heb gehaald!
  er was me van te voren verteld dat vwo 4 lastig best lastig is, maar mijn laagste punt gemiddeld is een 6.1, dus ik ben toch wel trots op mezelf :)

 • Antwoorden paulien 30 november 2012 om 18:51

  ik heb het boos zijn op mezelf op het moment ook heel erg. ik zit in mijn afstudeerjaar en door omstandigheden lukt het allemaal niet en daar baal ik ontzettend door. als ik nu aan school werk lukt het gewoon niet en daardoor wordt ik gefrustreerd, chagerijnig, huilerig en heel boos op mezelf. dit artikel komt dus als geroepen.

  ik ben er trots op dat ik steeds minder onzeker over mijn lichaam ben en dat ik er steeds tevredener mee ben.
  ik ben trots op mezelf omdat ik ervoor gekozen heb het rustiger aan te doen met mijn studie, omdat dat beter is voor mijn gezondheid. terwijl ik het eigenlijk niet wil maar gewoon weet dat het beter is.

 • Antwoorden Britt 30 november 2012 om 17:57

  Ik ben trots dat ik dit jaar echt naar me zelf luister en doe waar ik zelf ook achter sta. Vroeger was ik een hele erge meeloper en dat wil ik niet meer! Dit deed ik, omdat ik erg onzeker ben over mijn uiterlijk. Ik weeg namelijk al zo’n 6 jaar rond de 60 kg en nu weeg ik 57 kg. Dat is het tweede punt op mijn lijstje. Ik ben blij dat ik nu minder weeg en mijn buik ook weer wat platter is. Ik vind mezelf weer mooi en leuk om naar te kijken. Mijn derde en laatste punt is dat ik in de eerste periode op school geen onvoldoendes heb gehaald en nu nog steeds niet. Ook al word ik hier nu mee gepest. Wat echt super gemeen is. Ik ga niet minder me pest doen, omdat die gemene mensen het niet aankunnen dat ik lager heb gehaald dan een 6,0. Gelukkig heb ik ook hele lieve vriendinnen die mij altijd steunen.

  • Antwoorden Vera 2 december 2012 om 17:49

   Je moet je echt niks aan trekken van die mensen die dat zeggen! ze zijn gewoon stinkend jaloers omdat zij zelf niet zulke goede cijfers halen. een beetje terug kaatsen kan dan misschien wel helpen… (;

   • Antwoorden Romy 11 februari 2013 om 15:52

    Ja inderdaad !

 • Antwoorden emy 30 november 2012 om 17:56

  Ondanks dat ik niet zo goed in me vel zit en daar veel last van heb op school haal ik toch goeie cijfers. En dat stukje dat je schreef over dat niemand t lang met je vol houdt dat probleem heb ik ook en toen dat laatst gebeurde weer heb ik besloten om nu geduldig te wachten tot er een serieusr jongen komt die echt voor me wil gaan en heb daarom gekozen om nu single te zijn is best lastig omdat ik de liefde mis maar straks is het het wachten waard :) x emy

 • Antwoorden Inge 30 november 2012 om 14:46

  Ik ben er trots op dat ik steeds meer weet wat ik wil op bepaalde vlakken. Ik ben er ook trots op dat ik socialer ben in de klas en dat het socializen me steeds beter afgaat. En als laatste dat mijn wiskundecijfers beter worden, voorheen haalde ik enkel onvoldoendes.
  Zo, ik word er best blij van als ik het zo zie. Ik heb dezelfde gewoonte om op mezelf te zeuren en van mezelf te balen. Iemand hoeft ook maar iets lulligs te zeggen en ik stort weer in .. Ik moet dit echt vaker doen.

 • Antwoorden Bella 30 november 2012 om 14:05

  Ik ben bijn afgestudeerd van de uni en daar ben ik zeer blij mee. Nog even een spurt maken en dan heb ik alles afgerond

  • Antwoorden Britt 30 november 2012 om 17:57

   Gefeliciteerd!

 • Antwoorden MindOfMine 30 november 2012 om 13:49

  Wat ik goed heb gedaan de afgelopen week:
  – veel leuke dingen gedaan
  – het huis een beetje schoon gemaakt
  – met lieve en leuke mensen gesprekken gehad
  – op mijn werk mensen geholpen

 • Antwoorden frederique 30 november 2012 om 12:54

  dat ik 2 uur bijles voor frans nu heb, en er dus ook echt wat voor doe om die 3 weg te werken :)

 • Antwoorden Ilse 30 november 2012 om 11:48

  Ondanks mijn thuissituatie heb ik nog wel veel plezier in stage. :)

 • Antwoorden Rianne 30 november 2012 om 00:42

  Ik ben blij dat ik afgelopen dinsdag en woensdag alleen voor de klas heb gestaan (groep 3/4/5). Ik zit nu in mijn tweede jaar van de pabo en zag het de laatste tijd niet meer zo zitten, maar doordat het zo goed is gegaan heb ik weer wat positieviteit. De kinderen uit de klas waren zo enthousiast en lief tegen me, heel schattig :)

 • Antwoorden maaike 29 november 2012 om 23:09

  Ik ben trots op mzelf dat ik eindelijk normaal eyeliner op kan doen en het is ook leuk want ik krijg allemaal complimentjes (: like.

  • Antwoorden Vera 2 december 2012 om 17:47

   oh ja, dat is ook wat voor mij haha. ik heb pas één week eyeliner, en gelijk de eerste dag kreeg ik complimentjes dat het een mooie, strakke lijn was (:

 • Antwoorden A 29 november 2012 om 21:51

  in je inleiding staat het woord ´wordt´ onderstreept en gelinkt naar een artikel. volgens mij moet dat ´word´zijn, zonder t, want er staat word ik, dus … ;) denk k zeg het al

 • Antwoorden Josephine 29 november 2012 om 21:28

  Ik ben blij dat ik op dit moment mijn lieve katjes op mijn schoot heb zitten en al alle sinterklaas cadeautjes heb ingeslagen. What means, geen cadeau stress! :D

  PS: Ik volg je blog al heel lang, maar post nooit een comment, ik ga zeker vaker een reactie plaatsen. Want meestal doe ik dit nooit vanwege mijn luiheid, maar ik wilde even zeggen, ga zo door! :)

 • Antwoorden Josephine 29 november 2012 om 21:27

  Ik ben blij dat ik op dit moment mijn lieve katjes op mijn schoot heb zitten en al alle sinterklaas cadeautjes heb ingeslagen. What means, geen cadeau stress! :D

  PS: Ik volg je blog al heel lang, maar post nooit een comment, ik ga zeker vaker een reactie plaatsen! :)

 • Antwoorden Leona 29 november 2012 om 21:17

  Ik heb dit soort momenten echt heel vaak, maar als ik dan ga bedenken waar ik trots op ben kan ik nooit iets verzinnen en word ik nóg bozer op mezelf.. : Maar waar ik trots op ben is dat ik na een heleboel hobby’s en sporten afgewezen te hebben, nu eindelijk iets heb gevonden waar ik zin in heb om heen te gaan :)

 • Antwoorden lucia 29 november 2012 om 21:15

  jaja een nadenkertje dit! ik ben trots op mezelf dat ik toch nog een redelijk rapport heb ondanks dat ik begin dit jaar 7 onvoldoendes stond en nu nog maar 4. voor de rest zit ik nu in zo’n periode van mezelf dat mensen die van me houden me de hele tijd terecht zetten omdat ik zo’n drive heb…. ik ben niet op m’n mondje gevallen en wacht niet op dingen die me toekomen maar neem zelf het initiatief. Nou is dat niet echt een slecht ding en eigenlijk ook wel handig (als ik m’n vader moet geloven). Maar ik kom dan toch altijd wel bazig over ondaks het toch subtiel komt. Ik moet erop gaan letten van mezelf maar dat is so far nog niet echt een succes! Wel leuk om dit dan weer van jou te lezen, lekker positief! word ik vrolijk van ;p

  xxxx

 • Antwoorden Miranda 29 november 2012 om 20:40

  afijn = enfin, haha kom wel vaker dit soort foutjes tegen en het stoort me wel een beetje.
  verder leuk artikel!

  • Antwoorden Kirsten 29 november 2012 om 21:23

   Afijn en enfin kan allebei. Het zijn synoniemen. :)

 • Antwoorden Allissa 29 november 2012 om 20:30

  You are the nutella to my spoon, whaha. geweldig. leuk artikel Teske!

 • Antwoorden laura 29 november 2012 om 20:03

  Ik ben blij dat ik nu bezig ben met dingen te regelen omdat ik in mn eentje naar nepal vrijwilligers werk ga doen, waardoor ik nu al voordat ik er ben geweest al zelfstandiger ben :)

 • Antwoorden Blub 29 november 2012 om 20:00

  Ik ben blij met mezelf omdat ik keihard heb gewerkt voor school afgelopen weken en school weer leuk vind. En omdat ik zelf een nieuw bloesje heb gekocht, waar ik complimentjes over kreeg :)

 • Antwoorden Tessa 29 november 2012 om 19:48

  Ik ben er blij mee dat ik mezelf heb verbeterd, ik ben een verlegen en rustig meisje. Nu praat ik al wat meer met mensen en ook zeker met een vriend van me dat mijn ex is. Mijn ex heeft dingen gedaan tijdens onze relatie die hij niet had moeten doen. Maar we kunnen nu zo goed met elkaar opschieten dat het misschien wel weer iets gaan worden. We voelen het allebei bloeien. Met hem kan ik goede gesprekken houden en ik ben bij hem heel open. Dit zijn de dingen waar ik echt blij mee ben! <3

 • Antwoorden Troelala 29 november 2012 om 19:37

  We moesten een groepswerk-spreekbeurt maken,en ik heb de tekst gemaakt (en niet gekopieerd van wikipedia ;p)en heb super goede punten ervoor gekregen :)

 • Antwoorden Loes 29 november 2012 om 19:23

  Dat ik eindelijk weer geforceerd kan lachen. Ik laat niet graag zien dat het minder goed met me gaat, dus lach ik. Alleen mijn depressie bereikte twee weken ofzo een dieptepunt en nu kan ik eindelijk weer een lach tevoorschijn toveren (alhoewel de depressie er nog is). Daar ben ik trots op en vind ik iets ‘goeds’.

 • Antwoorden Jonne 29 november 2012 om 19:11

  Ik heb laatst een 9.3 gehaald voor wiskunde waardoor ik op het laatste moment nog voldoende kwam te staan voor wiskunde ik heb er heel hard aan gewerkt en ben best wel trots! En over mij andere cijfers ben ik ook wel te spreken ik ben dit jaar naar VWO gegaan en heb extra mijn best gedaan, en nu heb ik toch echt wel een goed 1e rapport :)

 • Antwoorden Lenneke 29 november 2012 om 19:05

  Ik ben op heel veel dingen trots, eigenlijk. Maar waar ik vooral heel erg goed in ben: schrijven.

 • Antwoorden Floor Daasvand 29 november 2012 om 18:54

  Ondanks dat het thuis niet zo goed gaat wegens ziekte van mijn vader, heb ik een toch nog redelijk 1e rapport en daar ben ik trots op! :)

 • Antwoorden Lotte 29 november 2012 om 18:54

  Het feit dat ik nu vrijwillig frans ga leren. Waar ik een vier voor sta, en ook al moeten we voor morgen leren niemand doet het en ik deed het ook nooit. Maar daar komt verandering in! Ik wil ook weer 7ens staan. (:
  Mooi artikel teske, xxxxx

 • Antwoorden Bente 29 november 2012 om 18:43

  oh nee grapje, gewoon niet haha

  • Antwoorden Bente 13 januari 2013 om 21:45

   Ik heet ook Bente :D

 • Antwoorden Bente 29 november 2012 om 18:42

  bijna eerste reactieee

 • Antwoorden Marleen 29 november 2012 om 18:26

  Hoi Teske

  Ik ben blij dat ik steeds toch weer ga hardlopen ook al is het rotweer ,oke zondag niet, maar als ik ging was het gewoon gevaarlijk, en ik heb wel touwtjegesprongen ;) en dat het na een kleine dip weer heel goed gaat op school!

  xxx

 • Antwoorden eva 29 november 2012 om 18:26

  super leuk artikel! hmm… goede dingen die ik de laatste tijd doe… ik eet weer, na 1,5 jaar alleen op avondeten te leven, is ontbijt en lunch ook weer in het menu voor de dag geschoven, ookal word ik bang bij de gedachte aan te komen. ik hou gewoon vol, dan komt het wel goed. (:

 • Antwoorden inge 29 november 2012 om 18:04

  ik ben vandaag een week gestopt met nagelbijten. Iets wat ik al bijna mijn hele leven doe. Ik ben mijn punten op aan het halen. En ga morgen een taart maken voor sinterklaas. Het zijn niet echt dingen die ik goed doe, maar ik ben er trots op ;$

 • Antwoorden Eva-Lynn 29 november 2012 om 17:55

  haha ik kan alleen maar denken dat ik heb geprobeerd goed te bloggen?

  x

 • Antwoorden Jeike 29 november 2012 om 17:35

  Misschien helpt dit om je niet meer te verslapen: http://www.igadgets.be/nl/weglopende-wekker
  het hoeft natuurlijk niet persé die te zijn maar het lijkt mij superhandig!

 • Antwoorden Kim 29 november 2012 om 17:35

  En op dat punt wordT ik boos op mezelf…

  Misschien wat beter op je spelling letten ;).

  • Antwoorden inge 29 november 2012 om 18:10

   jammer dat je dit moet zegge, het gaat juist over positieve punten…

   • Antwoorden Alicia 30 november 2012 om 10:42

    Sinds wanneer is bij de ik-variant een dt?

 • Antwoorden Hester 29 november 2012 om 17:29

  Ah, dit kon ik best wel even gebruiken Teske. Fijne post <3 Ik was toch echt wel trots dat ik een 10 voor mijn repetitie Latijn haalde. Meestal haal ik al wel negens en als er dan van een ander vak een minder cijfer binnen komt, vestig ik daar meer aandacht op.

 • Antwoorden M. 29 november 2012 om 17:27

  Hee,
  Ik had woensdag gym met school en we moesten iets doen voor punt. Het was iets in turnen en ik probeer altijd mijn best te doen en haal altijd een 7 ofzo. Dat is wel goed maar ik dacht altijd dat ik beter kon. De laatste tijd train ik mezelf altijd een beetje om leniger te worden en het heeft gewerkt! IK HEB EEN
  9 GEHAALD! Jeaah ik was zoo blij haha. Dat geeft me wel weer even een zetje in de rug om door te gaan en te zeggen tegen mezelf dat ik het wel kan. Ik wil niet turnster worden of iets, maar ik wil gewoon wat sportiver worden en meer conditie hebben en leniger zijn! Dat lijkt me erg leuk!

 • Antwoorden Manon 29 november 2012 om 17:27

  ik had als enige van de hele klas een voldoende; 7,2 voor de scheikunde repetitie! :D

 • Antwoorden lonneke 29 november 2012 om 17:14

  mijn vader is zwaar manisch depressief en verslaafd aan alcohol.
  ik vind dat ik hier goed mee om kan gaan, ookal maakt het me kapot

  fijn om goede dingen over jezelf te vertellen!

 • Antwoorden Esther 29 november 2012 om 16:52

  Goed idee!!

  Ik heb afgelopen zondag om 2 uur ’s nachts de wekker gezet en toen voor mijn ouders een cadeautje in hun schoen gedaan

 • Antwoorden Miss Sentinelli 29 november 2012 om 16:38

  Wat een goed idee! En vind het echt goed van je dat je dit hebt gedaan :)
  Ik wil zelf ook meer gaan denken over positieve dingen en ook meer aan mezelf, heb daar soms wel eens moeite mee…

  Een paar goede dingen die ik zo kan bedenken:
  – voor mezelf opkomen, laten weten hoe ik over bepaalde dingen denk en het ook uit. :) lucht ontzettend op haha en hier ben ik ook echt trots op
  – meer gaan bloggen ;)
  – steun kunnen geven aan vrienden en mensen met kleine dingetjes kunnen helpen

 • Antwoorden Astrid 29 november 2012 om 16:16

  Ahw maak je niet druk Teske, je bent echt een leuk meisje. :)

  Om je vraag te beantwoorden; Ik ben trots en dankbaar dat ik in mijn stagetijd bij de dierenarts veel heb mogen leren.. Het klinkt denk ik voor veel mensen een beetje stom maar ik was blij dat ik me daar een beetje op mijn plek voelde en daardoor bijvoorbeeld gewoon netjes de telefoon op durfde te nemen, haha.
  Ik was daar toevallig in een chaotische periode en ik heb het gevoel gehad dat ik echt wat voor mijn “collega’s” kon betekenen!

 • Antwoorden Merel 29 november 2012 om 16:07

  Ik had gisteren een presentatie bij Aardrijkskunde en het ging voor mijn doen echt heel goed. Ik vind presenteren echt heel eng, ben ik helemaal aan het trillen en lees ik alleen maar voor. Nu had ik geen papier, dus kon ik niet voorlezen, ik praatte rustig, legde alles duidelijk uit en zag er ook best rustig uit. Daar was ik best wel een beetje trots op (:

 • Antwoorden Laura 29 november 2012 om 16:06

  Leuk artikel! (:

 • Antwoorden Nina 29 november 2012 om 15:52

  Leuk artikel en zeker herkenbaar. ;)

 • Antwoorden Nienke 29 november 2012 om 15:52

  Hihi dat plaatje had ik ook op mijn blog het eerste en ook over het onderwerp moe zijn Leuk artikel!

 • Antwoorden Charile 29 november 2012 om 15:45

  Superleuk artikel!

 • Antwoorden sophie 29 november 2012 om 15:45

  Leuk artikel! Wat heb ik goed gedaan? Ik heb veel mensen blij gemaakt toen ze even verdrietig waren. Ik ben er best trots op da ik mensen snel aan het lachen maak, ik heb namelijk niet echt humor maar weet gewoon vaak de juiste dingen te zeggen:)

 • Antwoorden Roos 29 november 2012 om 15:40

  Super leuk artikel !!

 • Antwoorden Thérèse 29 november 2012 om 15:36

  Leuk!

 • Antwoorden Angela 29 november 2012 om 15:35

  Wat een super leuk artikel is dit zeg!

  Wat ik voor goeds heb gedaan de laatste tijd? Een goede vriend van me die heeft nogal een klap gekregen toen een goede vriend van m overleed, ik ben trots op mezelf dat ik er altijd voor m geweest ben in de tijd dat hij het moeilijk had, en af en toe nog steeds heeft. Altijd als er wat is met m, ik sta er voor hem. Al is het midden in de nacht. Hij belt maar, en ik ben er voor m. Daar ben ik trots op. Normaal profiteer ik zelf altijd van mensen die er voor me zijn, nu ben ik er voor hen in plaats van andersom.

 • Antwoorden Sophie 29 november 2012 om 15:28

  superleuk artikel!

 • Antwoorden MissPrettyNails 29 november 2012 om 15:13

  Haha geen zorgen hoor Teskuh, ik heb hetzelfde probleem. Ik verslaap me bijna iedere morgen, en in het weekend ben ik om 8uur wakker. Maar als ik altijd heel vroeg wakker ben in het weekend, dan ga ik eerst eventjes een uurtje bloggen voordat ik wat anders doe.

  • Antwoorden MissPrettyNails 29 november 2012 om 15:15

   Teske*** hahaha :p

   • Antwoorden MissPrettyNails 29 november 2012 om 15:17

    En oh, wat heb ik allemaal voor iets “goeds” gedaan afgelopen tijd?
    Nou, naast bloggen en school werk ik ook vrijwillig in de winkel van mijn tante :D
    Ik krijg nog niets verdiend, maar nu zeker rond de kersttijden help ik even vrijwillig mee.

 • Antwoorden Karen 29 november 2012 om 15:12

  Wat een mooie blogpost. Ik ben zelf ook erg negatief maar na een dag schrijf ik een notitieboekje wat er leuk was of wat ik goed heb gedaan. Zo had ik deze week schoolexamen van biologie en voor mijn gevoel had ik het zo verknalt maar vandaag kreeg ik te horen dat ik de volle punten voor een onderdeel heb gehaald, dan ben ik echt trots op mezelf(:

 • Antwoorden samyra 29 november 2012 om 15:07

  Je hebt helemaal gelijk, als er bij mij een paar dingen fout gaan kijk ik alleen maar naar de negatieve en slechte dingen. Ik vind het echt moeilijk om goede dingen te bedenken. Dit is niet echt van de afgelopen week maar meer van de afgelopen maand. Ik heb allemaal leuke mensen via youtube leren kennen en ben ook 2 keer mensen gaan meeten deze maand, en ik ben zelf nog 2 weken later naar een meisje gegaan dat er ook was bij de eerste keer dat ik mensen ging meeten =) Heel spontaan op een maandagmiddag, toen ik gewoon tot kwart voor 3 naar school moest en ze woont 2 en een half uur van me vandaan, maar het was wel super leuk! Ik vind het wel knap van mezelf dat ik mensen durfde te meeten, aangezien ik normaal heel verlegen en stil ben als ik mensen niet goed ken. ]

  En ik vind het goed dat ik in 2 maanden tijd al 150 abonnees heb op youtube. Ik krijg ook al heel veel leuke reacties, daar word ik echt blij van :)

  Dit was best lang haha, maar ik word er al best blij van doordat ik dit opschrijf, moet ik vaker doei :)

  Liefs, samyra

 • Antwoorden Sacha 29 november 2012 om 14:44

  Mooie blogpost Teske! Wat ik de laatste tijd goed heb gedaan? Daar moet ik toch wel eventjes over na denken.
  Mijn blog wordt steeds groter en ik haal betere punten op school. Dat vind ik toch wel 2 dingen waar ik trots op kan zijn!

 • Antwoorden Eva 29 november 2012 om 14:25

  Ik heb ook dat soort baaldagjes, zo vervelend. Gelukkig komt het altijd wel weer goed.

 • Antwoorden Anoniem 29 november 2012 om 14:24

  Teske, jij maakt zulke leuke artikelen! Je heb echt een hele leuke blog!
  wat heb ik voor goeds gedaan… hmmm, even denken….
  ik ben samen met mijn groepje 3e geworden op een theater wedstrijd… daar ben ik bestwel trots over!
  en ik liep heel erg achter met rekenen en ik ben het nu steeds meer aan het ophalen,
  daar ben ik ook wel blij over :)
  xxx

 • Antwoorden Mandy 29 november 2012 om 14:14

  Wat een leuk artikel! Ik kan voor mezelf op dit moment niks bedenken, ik heb een rotweek :( Wel ben ik trots dat ik maar 1 onvoldoende heb gehaald in de tentamenweek, maar dat is dus alsnog 1 herkansing…

 • Antwoorden Emilia 29 november 2012 om 13:50

  Wat een goed stukje zeg, mooi geschreven! (Daar mag je ook trots op zijn, dat je zo’n fijne schrijfstijl hebt.)
  Ik geef mezelf ook altijd overal de schuld van, misschien is het dan inderdaad wel eens goed om na te denken over die dingen die wél goed gingen. Hmm. Ik ben vandaag vrij van school, maar ben alsnog om half 6 opgestaan, omdat ik ging werken. Oh en ik heb een plastic tasje gegeven aan een meneer bij de kassa, omdat z’n boodschappen niet meer in z’n eigen tas pasten haha. :)

 • Antwoorden Vera 29 november 2012 om 13:49

  Leuk geschreven!

  Ik ben de laatste tijd veel ziek, maar ondanks dat doe ik heel erg mijn best om mijn diploma nog in 4 jaar te kunnen halen (je weet maar nooit, straks lukt het nog ook!)

 • Antwoorden Fashionique 29 november 2012 om 13:48

  Positief denken helpt inderdaad! Voor mezelf schrijf ik elke dag op wat mij die dag blij heeft gemaakt, dat helpt wel echt :)

 • Antwoorden Marjolein 29 november 2012 om 13:35

  Ik vind het soms ook moeilijk om de positieve dingen te benoemen, maar de laatste tijd gaat het toch een stuk beter! Positief denken helpt echt. Ik ben de laatste tijd iets spontaner geworden, heb goede cijfers gehaald in de toetsweek en heb het uitgaan ontdekt (y)

 • Antwoorden cil 29 november 2012 om 13:26

  teske ik vind je echt een topwijf! maar wat schrijf jij de laatste tijd veel over lifestyle kijk zo af en toe vind ik het leuk maar je doet helemaal niks met wat betreft beauty of met vrindinnen of iets ik mis het ik vind jou een topwijf maar ik vind je niet echt leuk meer ik kijk ook minder op deze site de laatste tijd wat me heel erg teleursteld want ik keek voorheen echt 3 x per dag ofzo, ik hou niet van lezen en aangezien als je een artikel schrijf heb je een heel verhaal! ken er niet echt tegen waar blijven jou leuke lieve teske video’s & outfits of the day & gewoon meer beauty PLEASEEEEEEEEE teske :( ik wort er een beetje verdrietig van..

 • Antwoorden S 29 november 2012 om 12:54

  Ik ben de laatste tijd erg gaan opletten op mezelf. Ik ben iemand die vaak erg kortaf doet en soms zeer botte opmerkingen kan maken zonder het zelf echt door te hebben. Ik heb geprobeerd de laatste weken dit soort opmerkingen vaker in te slikken. In plaats van gemene opmerkingen breng ik dezelfde opmerking iets subtieler over.
  Verder begin ik weer na tijden eindelijk mijn zelfvertrouwen terug te krijgen en ik laat andere niet over mezelf heen lopen, maar ik ben nog steeds wel bezig om aardig te blijven.
  Tot slot doe ik weer harder mijn best voor school omdat ik erg graag wil slagen, het ging even slecht, maar ik pak het weer op!

  Zo hé, zo kan het dus ook, haha!

 • Antwoorden lisanneleeft 29 november 2012 om 12:22

  Ah hier doe ik heel vaak aan. Niet perse goede dingen van mezelf opnoemen (ik heb niet echt issues met mezelf of zelfvertrouwen oid :P), maar gewoon alle positieve dingen van een bepaald iets opnoemen. Dat zie je ook vaak voorbij komen op mijn blog :)

  Het maakt niet uit wat voor positieve dingen je opnoemt, je instelling wordt er simpelweg ook positiever van. Goed bezig Teske! :) (en wedden dat je er zo nog 10 kan opnoemen? :P)

 • Antwoorden iris 29 november 2012 om 11:53

  ik ben best trots op mezelf heb dit jaar mijn havo gehaald en ben in september een nieuwe studie begonnen in nijmegen en omdat dat voor mij heel ver reizen is van thuis ben ik ook meteen op kamers gegaan ik red het goed en zorg goed voor mezelf daar ben ik trots op omdat in een keer nieuwe studie waar je geen mensen kent en nieuwe stad die je niet goed kent das best heftig owh en mijn vriendje woont 3,5 uur reizen hier vandaan :( .
  Ook heb ik gisteren gehoord dat ik alle tentamens in 1 keer gehaald heb dus geen herkansing jippiiee :D

  ik heb nu ongeveer 1,5 jaar wat met mijn vriend hier ben ik best trots op ik was hiervoor zo’n meisje (al ben ik er echt niet trots op!!) wat elke zaterdag met een andere jongen zoende en als ik een vriendje had het maar voor 2 weken was.. :S maar mijn vriend heeft me verandert en daar ben ik echt blij mee ik ben zo gelukkig met hem :D

  Daarom ben ik best trots op me :) ik zit nu op mijn kamertje alleen en werk toch netjes mijn huiswerk en leerwerk af :)

 • Antwoorden Resy 29 november 2012 om 11:46

  Goede punten van jezelf!
  Zelf ben ik heel trots op dat mijn eerste toetsweek in 5havo zo goed is gegaan, met maar één onvoldoende (5.3, dus niet eens heel zwaar). Het is dus een goed besluit geweest om van 4vwo naar 5havo te gaan en daar ben ik heel blij mee, want ik heb er hard voor moeten werken om het te mogen doen.
  En het gaat steeds beter om contact met anderen te hebben. Ik was altijd heel erg op mezelf en terughoudend, maar ik sta nu steeds meer open voor anderen. Dat was, en is nog steeds een beetje, lastig voor mij omdat ik vroeger gepest ben, anderen vertrouwen is daardoor moeilijk en ik ben snel bang dat ik weer gekwetst zal worden…

 • Antwoorden Yolande 29 november 2012 om 11:38

  Ik merk ook dat ik aan het groeien ben. Ik word veel meer opener naar mensen toe en ben ook steeds minder op mezelf. Dat vind ik best iets om trots op te zijn.

 • Antwoorden Hilde 29 november 2012 om 11:12

  Ik vind het goed dat ik zoveel dingen kan doen, zonder gek te worden. Ik studeer aan de universiteit, heb een baan van bijna 20 uur per week en nog een klein bijbaantje daarnaast, houd mijn blog bij en ik heb zelfs nog tijd voor vrienden :)
  Nog 3 maanden volhouden en dan kan ik wat rustiger aan doen :)

 • Antwoorden Priya 29 november 2012 om 11:02

  Wat een leuk artikel! Ik vind idd ook dat je artikelen wat betere inhoud hebben nu.

  Wat ik goed vind van mezelf, is dat ik na weken gedemotiveerd en lui was wat betreft op school, eindelijk die mails heb verstuurd en alle huiswerk heb ingehaald. Blijkt dat het toch nog goedkomt. Ook ben ik de laatste tijd serieus op zoek gegaan naar een bijbaan en ga ik vanaf vanmiddag weer sporten. Gewoon alles dat ik voor me uitschoof, doe ik nu weer. En, het voelt heerlijk aan :D

 • Antwoorden Maaike 29 november 2012 om 10:59

  Leuk artikeltje, zeker stof tot nadenken. Ik ben het tegenovergestelde van jou, ik kan ook heel boos worden maar dan op andere mensen, waarschijnlijk omdat ik bang ben om dingen fout te doen in andermans ogen. Gister nog, ik wou een stukje chocoladeletter pakken en toen zag ik dat er een heel groot stuk weg was, wat ik absoluut niet zelf had gedaan ondat ik al de hele week bijna niks eet ivm ziek zijn en misselijkheid. In plaats van dat ik boos werd op een van mn familieleden omdat ze míjn chocola had opgegeten, heb ik dat niet gedaan en bij mezelf gedacht dat dit maar goed ook is, want dit is weer een paar extra grammetjes die ik er af wil hebben voor het kerstgala. ;) Vooruitgang, yes!

 • Antwoorden Lifesplash 29 november 2012 om 10:50

  Goed om bij na te denken, ik vind vooral dat camera ding van je super goed Teske! Haha, ook heel erg slim dat je geen caffeïne hebt gedronken, goed dat je dat van jezelf weet (jep, nog een klein goed ding!). Ik probeer zelf ook altijd stil te staan bij de goede dingen van de dag, als ik een tram heb gemist en die daarna pak denk ik niet: $%#%#, tram gemist. Maar probeer ik tóch het positieve te zien, zoals: ‘vorige keer had ik een tram gemist en waren die 2 daarna gewoon níet gekomen, godzijdank nu wel, haha!’ Zulke dingen maken je gewoon veel blijer!
  Wat ik voor goeds heb gedaan, let me think.. deze week heb ik goed gegeten en ben ik weer 5 uur naar school gegaan. Klinken als hele standaard dingen, maar dat zijn resultaten van het feit dat ik aan mijn gezondheid werk en ik het goed doe. :D

  • Antwoorden Mathilde 29 november 2012 om 14:02

   Het is leuk hoe kleine dingen voor jezelf heel belangrijk kunnen zijn! Fijn dat het goed gaat met eten en heb je een leuke dag gehad op school? Stay strong! <3

 • Antwoorden Lisa's Beautybabbels 29 november 2012 om 10:47

  Wat een leuk artikel om ’s ochtends te lezen. Je hebt me aan het denken gezet.
  Waar ik trots op ben, is dat ik vanmorgen op de weegschaal zag dat ik nu 9kg kwijt ben! Ik ben na een operatie veel kilo’s aangekomen (vanwege het moeten rusthouden) en die zijn er nu eindelijk bijna af:D
  Hop, en nu ga ik zwemmen (ook al zo goed, pas opgepakt om dat 2 keer in de week te doen, heerlijk).

  Fijne dag iedereen!

 • Antwoorden Krissi 29 november 2012 om 10:41

  Mooi geschreven Teske! Hmm, ik vind dat toch wel moeilijk. Ik heb, mijn moeder gisteren opgevrolijkt waarmee het niet zo goed gaat. Ik loop nu ook twee weken stage bij een kinderdagverblijf en ik vind het fantastisch om die vrolijke koppies te zien als je met een leuk knutsel idee aankomt of samen met ze met de Playmobil speelt.

 • Antwoorden Nora 29 november 2012 om 10:41

  Wat fijn om dit ook te lezen zo! dan denk k ook weer van yes :D

 • Antwoorden Maaike 29 november 2012 om 10:33

  Je bent echt supergoed Teske! Mmm, wat heb ik voor goeds gedaan de laatste tijd… Ohja! I km heb gister op mijn kleine buurjongetje gepast zonder tegenprestatie! En het was gezellig!

 • Antwoorden Vera 29 november 2012 om 10:30

  Wauw, wat een mooie blogpost! Echt van genoten, Teske. Super goed<3

 • Antwoorden Minou 29 november 2012 om 10:30

  Ik las een idee op twitter, en daar ga ik mee beginnen bij het nieuwjaar.

  Je koopt een lege pot, het hele jaar door maak je briefjes met alle goede dingen die gebeuren, die stop je in de pot. Op de volgende nieuwjaarsavond, maak je de pot open en lees je alle briefjes. Wedden dat je superblij wordt!

  Xx

  • Antwoorden Alicia 29 november 2012 om 10:42

   Leuk idee, ik denk dat ik dat wel vol zou kunnen houden en het is vast leuk om terug te lezen.
   Ga ik doen ;)

   Leuk blogpost Teskuh, ik moet zeggen dat ik je artikelen ook weer vooruit vind gaan. Ze zijn mooier en uitgebreider. En fijn dat je zelf ook goede dingen op kunt noemen.

  • Antwoorden Kim 29 november 2012 om 11:55

   Wat een leuk idee! Dat ga ik ook doen :D

   • Antwoorden Amy 29 november 2012 om 15:44

    Wauw super leuk idee!
    Ga ik ook doen :)

  • Antwoorden Luca 29 november 2012 om 18:01

   Dit ga ik zeker doen!

 • Antwoorden Ingeborg 29 november 2012 om 10:25

  Ah wat leuk! Je bent ook echt heel goed in filmpjes maken Teske! Ik kijk er altijd met plezier naar!
  Nu moet ik wel even denken.. Waar heb ik voor goeds gedaan? Ik denk in dat ik mijn moeder steeds meer help in het huishouden, heb dr verwend met dr verjaardag en dat vond ze echt heel fijn. Op school gaat het steeds beter & mijn blog word steeds groter. Dus ik denk dat ik ook iets goeds doe!

 • Reageer